-
για κάθε ενδιαφερόμενο στις αρετές του αυτοκινήτου να προστεθεί και ο κινητήρας diesel 1.6 o οποίος είναι απίστευτα δυνατός. Με 3 άτομα μέσα, σε ανηφοριές με στροφιλίκια πήγαινε όχι απλά άνετα, αλλά πετούσε !!!!
τελικά η ροπή είναι όλα τα λευτά , μου θύμισε τον 150 ecoboost της ford. Με δούλεμα στις 2000 στροφές είναι σουπερ οικονομικός
Δε μπορω να φανταστώ πως θα πηγαίνει ο δίλιτρος diesel !!!!!!
η έκδοση έρχεται με grip control που σε συνδυασμό με το πετρέλαιο πρέπει να κάνει παπάδες (αλέξανδρε για σένα το λέω!!!!) τύφλα να έχουν τα 4χ4!!!!!υ.γ. το μοναδικό ''μειονέκτημα'' ο ελάχιστος θόρυβος σε στάση και μέχρι να πιάσει 20-30 χλμ (μετά δεν ακούγεται τίποτα)
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
για κάθε ενδιαφερόμενο στις αρετές του αυτοκινήτου να προστεθεί και ο κινητήρας diesel 1.6 o οποίος είναι απίστευτα δυνατός. Με 3 άτομα μέσα, σε ανηφοριές με στροφιλίκια πήγαινε όχι απλά άνετα, αλλά πετούσε !!!!
τελικά η ροπή είναι όλα τα λευτά , μου θύμισε τον 150 ecoboost της ford. Με δούλεμα στις 2000 στροφές είναι σουπερ οικονομικός
η έκδοση έρχεται με grip control που σε συνδυασμό με το πετρέλαιο πρέπει να κάνει παπάδες (αλέξανδρε για σένα το λέω!!!!) τύφλα να έχουν τα 4χ4!!!!!υ.γ. το μοναδικό ''μειονέκτημα'' ο ελάχιστος θόρυβος σε στάση και μέχρι να πιάσει 20-30 χλμ (μετά δεν ακούγεται τίποτα)
(Ο Αλέξανδρος πρέπει να είμαι εγώ, αλλά δεν με λένε Αλέξανδρο, έχω καταφέρει να σας μπερδεύω όλους με το nickname μου )
Τι έγινε τελικά, το ακύρωσες οριστικά το Opel; Πολύ σπαστικό πάντως αυτό που σου κάνουν να περιμένεις τόσους μήνες, εγώ θα είχα φρικάρει πλήρως!
Αν είναι έτσι το 1.6 που λες, φαντάζομαι πώς θα είναι το 2λιτρο (αλλά και πόσο θα έκανε αν το έφερναν).
Πάντως, με αυτή τη κ@λ@κατάσταση που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνρι έχω αρχίζει να περιορίζω τις βόλτες, και θα πάθω καμιά κατάθλιψη. Γιαυτό πήρα ένα crossover ποδηλατάκι (δηλαδή mountain bike ), με τρακτερολάστιχα καλύτερα για off-roading ακόμη και από τα Michelin του 3008, και πριν το συνειδητοποιήσω, άρχισα να πηγαίνω σε κοτρωνο-μονοπάτια. Τις είχα στο αίμα μου μάλλον τις χωμάτινες διαδρομές, και δεν το είχα καταλάβει
Εδιτ: Α, ξέχασα να πω ότι το ποδηλατάκι έχει και κοντή σχέση για τις δύσκολες καταστάσεις (το γρανάζι της 1ης είναι πολύ μεγαλύτερο από τις υπόλοιπες!) Άρα μιλάμε για SUV και βάλε, και όχι crossover!
-
Στα 60000 το σερβις μου κοστισε 250 με αλλαγη τακακια μπροστα(αλλιως θα με κοστισε 140). Μπηκαν και βαλβολινες για το κιβωτιο ταχυτητων. Μου ειπαν επισης επειδη η εγγυηση των 2 ετων ληγει σε ενα μηνα να αλλαξω οτιδηποτε με προβληματιζει.
Οποτε θα αλλαξω τον τεντωτηρα καδενας λογω του θορυβου που ακουγα περσι το χειμωνα για να μην αναγκαστω να τον πληρωσω αργοτερα. Τελος θα αλλαξω τον αισθητηρα ψυκτικου υγρου που οντως εχει προβλημα (με βγαζει συνεχως το μηνυμα αν και η σταθμη ειναι κανονικη). -
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
(Ο Αλέξανδρος πρέπει να είμαι εγώ, αλλά δεν με λένε Αλέξανδρο, έχω καταφέρει να σας μπερδεύω όλους με το nickname μου )
Τι έγινε τελικά, το ακύρωσες οριστικά το Opel; Πολύ σπαστικό πάντως αυτό που σου κάνουν να περιμένεις τόσους μήνες, εγώ θα είχα φρικάρει πλήρως!
Αν είναι έτσι το 1.6 που λες, φαντάζομαι πώς θα είναι το 2λιτρο (αλλά και πόσο θα έκανε αν το έφερναν).
Πάντως, με αυτή τη κ@λ@κατάσταση που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνρι έχω αρχίζει να περιορίζω τις βόλτες, και θα πάθω καμιά κατάθλιψη. Γιαυτό πήρα ένα crossover ποδηλατάκι (δηλαδή mountain bike ), με τρακτερολάστιχα καλύτερα για off-roading ακόμη και από τα Michelin του 3008, και πριν το συνειδητοποιήσω, άρχισα να πηγαίνω σε κοτρωνο-μονοπάτια. Τις είχα στο αίμα μου μάλλον τις χωμάτινες διαδρομές, και δεν το είχα καταλάβει
Εδιτ: Α, ξέχασα να πω ότι το ποδηλατάκι έχει και κοντή σχέση για τις δύσκολες καταστάσεις (το γρανάζι της 1ης είναι πολύ μεγαλύτερο από τις υπόλοιπες!) Άρα μιλάμε για SUV και βάλε, και όχι crossover!
εχω ενα γνωστο που μενει γερμανια κι εχει το διλιτρο κι ειναι και φορτωμενο. Κι οταν μιλαμε για πλουσια εκδοση γερμανια έχει τα πάντα έτσι?
τωρα οσον αφορά την αναμονή του αυτοκινήτου ποτέ μη λες ποτέ , αν άκουγα μέχρι τώρα κάποιον ότι περιμένει 6 μήνες (!) θα έλεγα ρε τον λαλάκα
απλά οι 4 πρώτοι μήνες ήταν καλοκαίρι και δεν έδωσα σημασία τον πέμπτο κατασκευάστηκε , άντε λέω έρχεται. Μετά άρχισαν τα μπενιλίκια, τα e-mail στη ford ευρώπης , τα τηλεφωνήματα απο δικηγόρο και έδωσα και διορία για ακύρωση (έπρεπε να το χα κάνει απο την αρχήη) κλπ κλπ
χθες μ ενημέρωσαν πως φορτώθηκε και σε 10 μέρες θα είναι στα χέρια μου (θεσσαλονίκη)
όπως είδες όμως δεν πτοούμαι συνεχίζω ακάθεκτος τα test drive , πλέον στην κατηγορία cross over και MPV έχω πλήρη εικόνα
υ.γ. αυριο πάω να δω και το tiguan και τέλος!!!!! (ε δε θα γινω και δημοσιογράφος!!!) -
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
εχω ενα γνωστο που μενει γερμανια κι εχει το διλιτρο κι ειναι και φορτωμενο. Κι οταν μιλαμε για πλουσια εκδοση γερμανια έχει τα πάντα έτσι?
τωρα οσον αφορά την αναμονή του αυτοκινήτου ποτέ μη λες ποτέ , αν άκουγα μέχρι τώρα κάποιον ότι περιμένει 6 μήνες (!) θα έλεγα ρε τον λαλάκα
απλά οι 4 πρώτοι μήνες ήταν καλοκαίρι και δεν έδωσα σημασία τον πέμπτο κατασκευάστηκε , άντε λέω έρχεται. Μετά άρχισαν τα μπενιλίκια, τα e-mail στη ford ευρώπης , τα τηλεφωνήματα απο δικηγόρο και έδωσα και διορία για ακύρωση (έπρεπε να το χα κάνει απο την αρχήη) κλπ κλπ
χθες μ ενημέρωσαν πως φορτώθηκε και σε 10 μέρες θα είναι στα χέρια μου (θεσσαλονίκη)
όπως είδες όμως δεν πτοούμαι συνεχίζω ακάθεκτος τα test drive , πλέον στην κατηγορία cross over και MPV έχω πλήρη εικόνα
υ.γ. αυριο πάω να δω και το tiguan και τέλος!!!!! (ε δε θα γινω και δημοσιογράφος!!!)Από ότι φαίνεται θα το έχεις σύντομα! (το ford βέβαια, και όχι το opel που είχα γράψει στο προηγούμενο μήνυμα). Και έτσι όπως το περίμενες, θα το ευχαριστηθείς ακόμη περισσότερο
-
μπα δεν το περιμενα , τα χα παρει τοσο κρανιο που καπου ειχα ψιλοαποφασισει να παρω καποιο αλλο ,το πρωτο που θα μου γυαλιζε!!!
πραγματικα τωρα νιωθω αδιαφορια κι ακομη και να το παρω μαλλον δε θα το πιστευω!!! -
Είπαμε να περιορίσουμε τις βόλτες, αλλά όχι και να τις κόψουμε τελείως.
Από μια κάπως 'άγρια' κατάσταση στα Βαρδούσια:
Τις φωτογραφίες αυτήν τη φορά δεν τις έχω τραβήξει εγώ αλλά φίλος συμ-φωτογράφος, και δείχνουν ότι το αυτοκινητάκι παραμένει μάχιμο παρά τους χαλεπούς καιρούς
-
Σωραίος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
μπραβο ρε μαν , οτι και να πω ειναι λιγο , ρεσπεκτυ.γ. η τεταρτη ρόδα είναι στον αέρα? εδώ μπορείς ν αλλάξεις και λάδια μόνος σου!!!!
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
Σωραίος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
μπραβο ρε μαν , οτι και να πω ειναι λιγο , ρεσπεκτυ.γ. η τεταρτη ρόδα είναι στον αέρα? εδώ μπορείς ν αλλάξεις και λάδια μόνος σου!!!!
Θα μπορούσα να κάνω και έναν καλό έλεγχο της 'κοιλιάς' του αυτοκινήτου επίσης! Η 4η ρόδα πατάει μέσα στο νεροφάγωμα.
-
Χαιρετώ την παρέα μετά από αρκετό καιρό απουσίας.
Aleandr, πολύ ωραίες φωτογραφίες!
Απορώ όμως, σε τραβάνε τα φαλακρά βουνά; Έχεις τίποτε με τα δάση και τα δέντρα;Μια και πριν από 2 περίπου εβδομάδες συμπλήρωσα δύο χρόνια από την αγορά του αυτοκινήτου, οφείλω να παραθέσω την εμπειρία μου από το service.
Όσα αναλυτικώς θα αναφέρω, γράφονται με καλή πρόθεση, αντιλαμβάνεσθε από τις λεπτομέρειες ότι είναι απολύτως τεκμηριωμένα, και σκοπό έχουν την ενημέρωση των φίλων χρηστών για το after sales service. Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω ονόματα, γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Άλλωστε δεν είχα κανένα παράπονο από τους ανθρώπους, οι οποίοι ήταν εξυπηρετικοί και προσπαθούσαν να δώσουν λύσεις.
Ευχής έργο θα ήταν εκτός από εμάς, να τα διαβάσει και κάποιος από τα κεντρικά της αντιπροσωπίας, ώστε να ωφεληθούν βελτιώνοντας, όπου αυτό είναι δυνατόν, τα αδύνατα σημεία τους.
Επειδή έχω να γράψω πολλά, θα μου επιτρέψετε να τα ποστάρω τμηματικά και όταν βρίσκω ελεύθερο χρόνο.
1. Υπερκλείδωμα
Ας αρχίσω από πέρσι το καλοκαίρι, όταν προσπάθησα να δοκιμάσω το υπερκλείδωμα (deadlock), μια δυνατότητα που υποτίθεται ότι είχε το αυτοκίνητο που αγόρασα. Κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου (Οκτ 2009), ο εξυπηρετικότατος πωλητής μου έδειξε πως ενεργοποιείται. Έως τότε, αν και το είχα ενεργοποιήσει αρκετές φορές, ποτέ δεν είχα δοκιμάσει αν πραγματικά δουλεύει.
Μπαίνω λοιπόν μέσα στο αυτοκίνητο, κάθομαι στο πίσω κάθισμα και κλειδώνω το αυτοκίνητο πατώντας δύο φορές το κουμπί κλειδώματος του τηλεχειριστήριου. Παραμένω τελείως ακίνητος για αρκετό διάστημα περιμένοντας να οπλίσει ο συναγερμός. Μετά από λίγα λεπτά κούνησα το χέρι μου και όπως ήταν αναμενόμενο, άρχισε να βαράει η σειρήνα του συναγερμού. Ωραία ως εδώ λέω και δοκιμάζω να ανοίξω την πόρτα, η οποία λογικά (λόγω υπερκλειδώματος) δεν θα έπρεπε να ανοίξει. Τραβάω το πόμολο και προς μεγάλη μου απογοήτευση, η πόρτα άνοιξε...
Στις 28/6/10 τηλεφωνώ στην αντιπροσωπεία, μιλάω με τον εργοδηγό του service και του λέω ότι το υπερκλείδωμα δεν λειτουργεί. Η πρώτη του απάντηση ήταν 'και εσείς που ξέρετε ότι δεν λειτουργεί;' Του εξήγησα ότι το δοκίμασα και του περιέγραψα τον τρόπο. Τότε μου είπε ότι το αυτοκίνητο παραδίδεται με το υπερκλείδωμα απενεργοποιημένο και ότι θα πρέπει να πάω από εκεί για να το ενεργοποιήσουν μέσω του software, μια διαδικασία λίγων λεπτών δηλαδή. Η εξήγηση που μου έδωσε ήταν ότι στην Γαλλία υπήρξαν θάνατοι από εγκλωβισμένους που δεν μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες και έτσι η Peugeot αποφάσισε να το παραδίδει με απενεργοποιημένο το υπερκλείδωμα. Την επομένη λοιπόν πάω στο service, παραδίδω το αυτοκίνητο και περιμένω. Μετά από καμία ώρα, με φωνάζει ο εργοδηγός και μου λέει ότι δεν κατάφεραν να το ενεργοποιήσουν και ότι θα μου τηλεφωνήσει να ξαναπάω, αφού πρώτα ενημερωθεί από Γαλλία.
Ένα μήνα μετά, στις **26/7/10 **και πρίν φύγω για διακοπές, τηλεφωνώ για να μάθω τι έγινε. Μου είπε ότι για να ενεργοποιηθεί το υπερκλείδωμα, θα πρέπει να αλλάξει το σετ των κλειδαριών, που όμως δεν είχαν τότε διαθέσιμο και τος περιμένει από Γαλλία. Μου είπε ότι θα μου τηλεφωνήσει μετά τις διακοπές.
Σεπτέμβριο του 2010 τηλεφωνώ πάλι και φυσικά δεν είχαν έρθει οι κλειδαριές.
Στις 13/10/10 πήγα για ετήσιο service και ακόμη περίμεναν τις κλειδαριές. Ενώ περίμενα στο service και μιλώντας με τον διευθυντή της αντιπροσωπίας για άλλα θέματα, αναφέρθηκα και στο υπερκλείδωμα. Έτυχε να είχε ένα ίδιο 3008 και αυτός και απόρησε γιατί στο δικό μου δεν δούλευε, ενώ στο δικό του δούλευε. Βγήκαμε έξω με τον ίδιο και τον πωλητή, το δοκιμάσαμε και δεν δούλευε ούτε στο δικό του.
“Μα εγώ έβλεπα τα alarm να αναβοσβήνουν πολλές φορές και νόμιζα ότι δούλευε ” μου είπε.
“Το ίδιο και εγώ”, του απάντησα...Στις **30/12/10 ** τηλεφώνησα και μου είπαν ότι οι κλειδαριές θα έρθουν έως 15/1/11
Στις 18/2/11 και με την ευκαιρία επίσκεψής μου για το update του BSI, ρώτησα τι έγινε με τις κλειδαριές και μου είπαν ότι ακόμη τις περιμένουν!
Στις **16/6/11 **επικοινώνησα και πάλι. Ο εργοδηγός του service μου είπε ότι ήταν άρρωστος για δυο μήνες και ότι θα μου τηλεφωνούσε την ερχόμενη εβδομάδα. Άντε λέω, ένα χρόνο έκανα υπομονή, ας κάνω μια εβδομάδα ακόμη...
Στις 11/10/11 και αφού είχαν περάσει όχι μία αλλά δεκαέξι εβδομάδες από την τελευταία φορά που μιλήσαμε (και σχεδόν ενάμιση χρόνο από τότε που “παραγγέλθηκαν” οι κλειδαριές) μου είπε ότι τις περιμένουν ακόμη από Γαλλία. Μάλιστα μου διευκρίνισε ότι τώρα που θα βγάλουν το υβριδικό, θα βγάλουν και κλειδαριές με υπερκλείδωμα.
Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι.
**Δεκαέξι (16) μήνες υπομονή και αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ! **
Αύριο η συνέχεια...
-
Το υπερκλείδωμα είναι έξτρα, κακώς που δεν το ήξεραν αυτό. Μάλλον το μπέρδεψαν με το mode που κλειδώνουν οι πόρτες εν κινήσει.
Είναι πάντως διαδικασία να σου τα αλλάξουν όλα αυτά, αξίζει; -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι.Δεκαέξι (16) μήνες υπομονή και αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ!
...ξερω οτι εισαι ηρεμος, και ευγενης τυπος...αλλα τοσο πια???
Τι ειναι αυτα? Θα επρεπε να ντρεπονται...ενημερωση κατευθειαν στην Lion Hellas και αν δεν δοθει λυση στην Peugeot France και σε ολα τα sites και forums του πλανητη...να τους κανεις ρομπα τελειως...
Απο που τις περιμενουν τις κλειδαριες ? Απο τον Αρη ???
Alexandr,
Ωραιος για αλλη μια φορα οπως εγραψε και ο nikbib
-
Ναι βρε συ Pitt, χαρά στο κουράγιο σου να περιμένεις τόσο.
Εμένα πριν λίγες μέρες με πήραν τηλέφωνο (πρώτη φορά) από την Peugeot για να μου κάνουν διάφορες ερωτήσεις για το αν είμαι ευχαριστημένος με το service που είχα κάνει το Αύγουστο!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το υπερκλείδωμα είναι έξτρα, κακώς που δεν το ήξεραν αυτό. Μάλλον το μπέρδεψαν με το mode που κλειδώνουν οι πόρτες εν κινήσει.Όχι, δεν το μπέρδεψαν. Ήξεραν πολύ καλά για ποιό πράγμα μιλάμε.
Είναι πάντως διαδικασία να σου τα αλλάξουν όλα αυτά, αξίζει;
Δεν ξέρω αν αξίζει, αλλά όταν παρήγγειλα το αυτοκίνητο μού είπαν ότι θα έχει και υπερκλείδωμα και μάλιστα μου το έκαναν επίδειξη κατά την παραλαβή.
Βέβαια δεν το δοκίμασα κατά την παραλαβή, αλλά πάλι ούτε το ABS και το ESP είχα δοκιμάσει.Απο που τις περιμενουν τις κλειδαριες ? Απο τον Αρη ???
Μακάρι να ήταν από τον Άρη. Το συνεργείο δεν είναι μακριά από το Χαριλάου...
Εμένα πριν λίγες μέρες με πήραν τηλέφωνο (πρώτη φορά) από την Peugeot για να μου κάνουν διάφορες ερωτήσεις για το αν είμαι ευχαριστημένος με το service που είχα κάνει το Αύγουστο!
Μπράβο τους! Επειδή εμένα δεν με τηλεφώνησε ποτέ κανείς όχι μόνο για το επίπεδο ικανοποίησής μου ως πελάτη, αλλά ούτε για τις κλειδαριές που μου έλεγαν ότι 'θα σας πάρουμε την ερχόμενη εβδομάδα', αναγκάζομαι να γράψω τις εντυπώσεις μου για να τους βοηθήσω.
Ελπίζω πραγματικά να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους και για δικό τους όφελος αλλά και των πελατών.Συνεχίζω λοιπόν:
**2. Κόστος εργασιών & ανταλλακτικών. **
Στις 11/10/11 πήγα το αυτοκίνητο για “μεσαίο” service, έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο από το προηγούμενο ετήσιο service και σχεδόν 20.000km στο κοντέρ.
Ευχάριστο και πολιτισμένο περιβάλλον, με αναπαυτικά καθίσματα στο χώρο αναμονής, τηλεόραση για να παρακολουθείς τα γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος και γαλλικό καφέ. Υπάρχει τζαμαρία γύρω από το χώρο επισκευής και μπορείς να βλέπεις τις εργασίες που γίνονται στο αυτοκίνητο.
Ευγενικός ο κύριος στην υποδοχή παραλαμβάνει τα χαρτιά του αυτοκινήτου, σημειώνει τις παρατηρήσεις μου (θα αναφερθώ σε αυτές σε άλλο post) και με πληροφορεί ότι θα γίνουν οι ίδιες ακριβώς εργασίες που είχαν γίνει πριν από ένα έτος (στα 10.000km – συστηματικές εργασίες και έκδοση Κ.Ε.Κ) και θα στοιχίσει 185€.
«Μήπως κάνετε κάποιο λάθος; Πέρσι πλήρωσα 140€ και σήμερα για τις ίδιες ακριβώς εργασίες και υλικά μου ζητάτε 32% περισσότερα χρήματα;» παρατήρησα.
«Αποκλείεται» μου απαντάει.
«Ορίστε το περσινό τιμολόγιο» λέω.
«Α! Βλέπω ότι πέρσι σας κάναμε έκπτωση» παρατηρεί.
«Πολύ ωραία. Κάντε την και τώρα» απαντώ.
«Δυστυχώς έχει αλλάξει η πολιτική της εταιρίας και δεν μπορούμε να σα κάνουμε έκπτωση» μου λέει περίλυπος ο ευγενής κύριος.
«Βρέ παιδιά, τα έσοδα όλων μας έχουν μειωθεί και εσείς απαντάτε στην κρίση με αύξηση του κόστους κατά 32%?» ρωτάω εμφανώς αγανακτισμένος.Να μη μακρηγορώ και αφού ζήτησα να δώ τον προϊστάμενο του service (ο οποίος όμως δεν μπορούσε να με δεχθεί γιατί... μιλούσε με Αθήνα!) στο τέλος, κατά την έκδοση των παραστατικών, μου έκαναν μια έκπτωση της τάξης του 15%.
Βρήκα την ευκαιρία να (ξανα) ρωτήσω για την επέκταση της εγγύησης από 2 σε 5 έτη. Αν και δεν ισχύει για το δικό μου επειδή ξεπέρασε το δεκαοκτάμηνο, και μετά την συζήτηση με τον lion(t)aris, επιβεβαίωσα ότι το κόστος είναι 800€.
«Μήπως κάνετε λάθος; Κάποιος γνωστός μου στην Αθήνα νομίζω ότι πλήρωσε 500€» ρώτησα.
«Μα τι λέτε; Ορίστε και ο κατάλογος. Το γράφει καθαρά, 800€!!» μου απήντησε ο ευγενής κύριος.Ενώ καθόμουν στην αίθουσα αναμονής, είδα φυλλάδια με τα οποία διαφήμιζαν ότι έχουν οικονομικά πακέτα για περιοδικό service που αφορούν αυτοκίνητα άνω των 5 ετών. Για εμάς που έχουμε αυτοκίνητα 24 μηνών, ούτε επέκταση εγγύησης δέχονται ούτε υπάρχει μέριμνα για αντίστοιχα οικονομικά πακέτα για service. Τουναντίον, έχουν αυξήσει και το κόστος του service σε σχέση με πέρσι. Το βρίσκω αφ’ ενός μεν άδικο, αφ’ ετέρου δε (λόγω της οικονομικής συγκυρίας) εκτός πραγματικότητας.
Ενώ απολάμβανα το τσιγαράκι μου έξω στην λιακάδα, με ενημερώνει ο αρμόδιος ότι το φίλτρο αέρος της καμπίνας πρέπει να αντικατασταθεί.
«Φυσικά και να το αντικαταστήσετε. Ποιο από τους τρείς τύπους θα βάλετε, απλό, γύρης ή ενεργού άνθρακα;» ρωτάω.
«Το καλό. Αυτό με τον ενεργό άνθρακα» μου απαντάει.
«Και πόσο θα κοστίσει» ρωτάω.
«Περίπου 59€» μου απαντάει. (Ενδεχομένως να πέφτω έξω κατα ένα ή δύο ευρώ, λόγω ηλικίας... )
«Μα καλά, για να ένα φίλτρο των 15€ ευρώ θέλετε περίπου 60€;» ξαναρωτάω.
«Ξέρετε, πρώτα απ΄όλα δεν κάνει 15€ ευρώ αλλά περίπου 30€ και εκτός τούτου, θα πρέπει να ξηλωθεί όλο το ταμπλό για να αλλάξει το φίλτρο και θέλει έχει περίπου μία ώρα δουλειά» μου ανταπάντησε.Τι να κάνω, του είπα να το βάλει. Μιλάμε γι’ αυτό το φίλτρο το οποίο τοποθετήθηκε από τον τεχνίτη σε 11 λεπτά ακριβώς (χωρίς φυσικά να ξηλωθεί το ταμπλό...). Άσε που τον περισσότερο χρόνο ο καημένος τον ανάλωσε βγάζοντας και προσπαθώντας να ξαναβάλει τα άπειρα μικροπράγματα που είχα σφηνωμένα στο ντουλαπάκι. Αν το ήξερα, θα το είχα αδειάσει πριν το πάω για service.
Τον ρώτησα αν στο μέλλον μπορώ να πάω το αυτοκίνητο για εργασίες service φέρνοντας τα δικά μου ανταλλακτικά και μου είπε ότι δεν γίνεται. Όταν αναφέρθηκα στην οδηγία της ΕΕ, μου είπε ότι «γίνεται μεν, αλλά δεν θα ισχύει η εγγύηση».
«Μα τι λέτε! Αν σας φέρω 5 μονόλιτρα Total Quartz 5W30, θα χαλάσει ο κινητήρας; Το ίδιο λάδι δεν βάζετε και εσείς;» ρώτησα.
«Προσέξτε, εμείς βάζουμε το ΙΝΕΟ, όχι το απλό» μου απαντάει.
«Μα αγαπητέ μου, για το ίδιο λάδι μιλάμε, αυτό που εσείς τιμολογείτε προς 17€ το λίτρο ενώ στην λιανική πωλείται με κέρδος στην μισή τιμή»
«Ναι, αλλά θα πρέπει να έχετε και αποδεικτικά στοιχεία ότι είναι το ίδιο λάδι καθώς και πρόσφατες αποδείξεις αγοράς, όχι παλαιότερες ή μεταγενέστερες.» μου απάντησε και με αποτελείωσε.Επειδή δεν έβγαζα άκρη (προφανώς όχι λόγω του συνομιλητή μου, αλλά λόγω της πολιτικής που είχε εντολή να ακολουθήσει) έδωσα τέλος στην συζήτηση.
Τα υπόλοιπα αύριο...
Χαιρετισμούς
-
...σε forum, επιτρεπεται να βριζουμε?
Κι επειτα λενε γιατι τα μισα αυτοκινητα ειναι χωρις service σωστο και στην ωρα του...
-
Εγώ πάντως το σκέφτομαι σοβαρά όταν συμπληρώσω τα 2 χρόνια και βγω από την εγγύηση να μην το πηγαίνω για το 'ενδιάμεσο' (που είναι αλλαγή λαδιών ουσιαστικά), το οποίο πουθενά δεν αναφέρεται στο βιβλίο κατασκευαστή. Απλώς θα πρέπει να ελέγχω κάθε 5000χλμ τη στάθμη λαδιού μόνος μου. Εκτός αν ρίξουν τις τιμές βέβαια.
Στο τηλεφώνημα που έλεγα παραπάνω, όταν με ρώτησαν 'πώς σας φάνηκε το κόστος', της είπα 'μου φάνηκε κάπως ακριβό'. Δεν θυμάμαι πλέον πόσα πλήρωσα βέβαια (από αυτά τα 'ενδιάμεσα' σέρβις ήταν), αλλά θυμάμαι ότι πράγματι μου είχε φανεί κάπως ακριβό.
ΥΓ. Pitt, βλέπω τους έχεις μαζέψει αρκετά, λέγε, λέγε!
-
Πριν ένα μήνα που έκανα σέρβις στα 60000 ηταν να πληρωσω 140 ευρω αλλα λογω αλλαγης τακακιων πηγαμε στα 240. Στις τιμες παντως μου ειπαν περιλαμβανεται εκπτωση των 25% (στον Pitt ειπαν αλλα).
Για να προλαβω παντως την εγγυηση αλλαξα τον τεντωτηρα καδενας και καποια σχετικα με αυτον εξαρτηματα οπως και τον αιθητηρα σταθμης ψυκτικου υγρου.Εδω παντως τους αναγνωριζω το γεγονος οτι ιδιοι με συμβουλεψαν να αλλαξω οτιδηποτε εχω υποψιν μου για να προλαβω την εγγυηση (θα μπορουσαν να μην μου ελεγαν τιποτε και συνεπως να χανοταν η ευκαιρια).
Σχετικα με τον τεντωτηρα καδενας μου ειπαν οτι ειχε απωλεια χρονισμου 2 μοιρων και αυτο ειχε αρνητικο αντικυπο στις επιδοσεις)...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Το υπερκλείδωμα είναι έξτρα, κακώς που δεν το ήξεραν αυτό. Μάλλον το μπέρδεψαν με το mode που κλειδώνουν οι πόρτες εν κινήσει.
Όχι, δεν το μπέρδεψαν. Ήξεραν πολύ καλά για ποιό πράγμα μιλάμε.
Είναι πάντως διαδικασία να σου τα αλλάξουν όλα αυτά, αξίζει;
Δεν ξέρω αν αξίζει, αλλά όταν παρήγγειλα το αυτοκίνητο μού είπαν ότι θα έχει και υπερκλείδωμα και μάλιστα μου το έκαναν επίδειξη κατά την παραλαβή.
Βέβαια δεν το δοκίμασα κατά την παραλαβή, αλλά πάλι ούτε το ABS και το ESP είχα δοκιμάσει.Άρα θα τα πληρώσουν αυτοί όλα;
-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Πριν ένα μήνα που έκανα σέρβις στα 60000 ηταν να πληρωσω 140 ευρω αλλα λογω αλλαγης τακακιων πηγαμε στα 240. Στις τιμες παντως μου ειπαν περιλαμβανεται εκπτωση των 25% (στον Pitt ειπαν αλλα).Μπορείς να μας πείς που το έκανες service για να το έχουμε υπόψη μας;
Εδω παντως τους αναγνωριζω το γεγονος οτι ιδιοι με συμβουλεψαν να αλλαξω οτιδηποτε εχω υποψιν μου για να προλαβω την εγγυηση (θα μπορουσαν να μην μου ελεγαν τιποτε και συνεπως να χανοταν η ευκαιρια).
Και εγώ δεν έχω παράπονο σ' αυτό!
Άρα θα τα πληρώσουν αυτοί όλα;
Ποια “όλα”; Κάτσε πρώτα να έρθουν!
Εγώ πλήρωσα για αυτοκίνητο με υπερκλείδωμα και παρέλαβα αυτοκίνητο χωρίς υπερκλείδωμα. Ο πωλητής κατά την παραλαβή ήταν πολύ αναλυτικός και μου έδειξε πως οπλίζει το υπερκλείδωμα από το τηλεχειριστήριο. Μου εξήγησε ότι ενδεικτικό της ενεργοποίησης του υπερκλειδώματος είναι το παρατεταμένο αναβόσβημα όλων των φώτων του φλάς, που γίνεται με διπλό πάτημα του κουμπιού κλειδώματος στο τηλεχειριστήριο. Έβλεπα λοιπόν τα φώτα να αναβοσβήνουν και θεωρούσα ότι ενεργοποιούταν το υπερκλείδωμα. Έως την στιγμή που το δοκίμασα...
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
...συνέχεια από τα προηγούμενα...
Στις 11/10/11 που πήγα για το ετήσιο “μεσαίο” service, με ρώτησαν αν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα. Μεταξύ των άλλων, τους είπα ότι όταν το αυτοκίνητο είναι σε στάση (ή και όταν τσουλάει χωρίς ταχύτητα) και με τον κινητήρα σε λειτουργία, ακούγεται ένας θόρυβος σαν φύσημα που σταματάει όταν πατηθεί το φρένο.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και ενώ περίμενα να παραλάβω το αυτοκίνητο, ο κύριος της υποδοχής μου λέει:
“Έχουμε πρόβλημα...”
“Ώπα! Τι μπορεί να πήγε στραβά;” αναρωτιέμαι.
“Το φύσημα προέρχεται από το σερβό που πρέπει να αντικατασταθεί, αλλά δεν το έχουμε διαθέσιμο εδώ. Βλέπω στο σύστημα ότι υπάρχει διαθέσιμο στην Αθήνα. Θα πρέπει να ξαναέρθετε για να το αντικαταστήσουμε.”
“Μπορώ να κάνω και αλλιώς; Θα ξαναέρθω. Μήπως θα μπορούσαμε να το κάνουμε σύντομα, γιατί έχω προγραμματισμένο ταξίδι σε δύο εβδομάδες;”
“Μια στιγμή να δώ πότε θα το έχουμε εδώ.” Μου απαντάει και μιλάει στο τηλέφωνο με Αθήνα.
Από την κουβέντα που ακούω, αισθάνομαι ότι κάτι πάει στραβά. Όταν το κλείνει μου ξαναλέει:“Έχουμε πρόβλημα…”
“Αμάν! Τι έγινε πάλι; Το έβαλαν σε άλλο αυτοκίνητο;” ρωτάω με απορία.
“Όχι, αλλά στο σύστημα φαίνεται ότι η εγγύηση του αυτοκινήτου σας έχει λήξει από τον Σεπτέμβριο.” μου απαντάει.
“Μα τι λέτε; Το αυτοκίνητο το αγόρασα στις 20/10/09. Πως έληξε η εγγύηση ένα μήνα νωρίτερα. Ορίστε και το βιβλίο συντήρησης που λέει την ίδια ημερομηνία. Ορίστε και το τιμολόγιο αγοράς. Ακόμη και σε όλα τα παραστατικά σας εκτυπώνεται η σωστή ημερομηνία αγοράς.” λέω
“Ναι, έχετε δίκαιο. Για την Peugeot όμως φαίνεται ότι είστε εκτός εγγύησης. Αφήστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε...”Τις επόμενες ημέρες έπαιρνα καθημερινά σχεδόν τηλέφωνο. “Ναι, το βλέπουμε... Μην ανησυχείτε... Θα σας ειδοποιήσουμε...” με καθησύχαζε ο ευγενής κύριος, ώσπου στο τηλεφώνημα της 19/10/11 μου είπε το πολυπόθητο “Εντάξει, μπορείτε να έρθετε αύριο να το αλλάξουμε”.
Στις 20/10/11 το πρωί λοιπόν νάσου πάλι στην αντιπροσωπεία.
“Θα χρειασθούμε περίπου δυό ωρίτσες, ίσως και παραπάνω” με ενημερώνει ο ίδιος κύριος.
Καφεδάκι... Τσιγαράκι... Τηλέφωνα από την δουλειά κάθε τρείς και λίγο... Αυτιάς... Παπαδάκης... Μενεγάκη... ώσπου μετά από τέσσερις περίπου ώρες με ξαναφωνάζει ο επί της υποδοχής κύριος και ακούω να μου λέει την γνωστή πλέον φράση:
“Έχουμε πρόβλημα...”
“Άντε πάλι! Μα τι μπορεί να συμβαίνει αυτή την φορά;” αναρωτιέμαι ξανά.
“Το καινούριο σερβό είναι χαλασμένο. Το φρένο είναι σαν... κούτσουρο” μου λέει.
“Μα πως είναι δυνατόν! Μιλάμε για το σύστημα φρένων. Πως πέρασε από τον ποιοτικό έλεγχο το σερβό;” ρωτάω απορημένος.
“E... Ξέρετε τώρα... Συμβαίνουν αυτά!” μου απαντάει.
“Και τι θα κάνουμε τώρα;” ρωτάω.
“ Θα σας βάλουμε το παλιό, ώσπου να έρθει άλλο σερβό” μου απαντάει.
“Μα πρόκειται για τα φρένα! Πως θα βάλουμε το παλιό. Άσε που θα χρειασθείτε άλλες τέσσερις ώρες για να ξαναβάλετε το παλιό.” λέω.
“Μην ανησυχείτε, δεν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε γρήγορα.” μου λέει καθησυχαστικά.
“Για να μη ταλαιπωρείστε και ξοδεύετε άσκοπα εργατοώρες βγάζοντας το χαλασμένο και ξαναβάζοντας το παλιό μου και όταν θα έρθει το καινούριο να ξανακάνετε πάλι τα ίδια και χάνουμε και οι δύο το χρόνο μας, θέλετε να αφήσω εδώ το αυτοκίνητο και να μου δώσετε ένα μικρό μεταχειρισμένο για να πάω στο σπίτι μου;” Πρότεινα, δεδομένου ότι οι εγκαταστάσεις είναι έξω από την πόλη και τα Ταξί είχαν απεργία.
“Λυπάμαι, αλλά δεν έχουμε κανένα διαθέσιμο αυτοκίνητο” η απάντηση.
“Ας είναι και κανένα μικρό σαράβαλο. Έχω δεύτερο αυτοκίνητο αλλά είναι στο σπίτι και δεν έχω τρόπο να πάω ως εκεί.” αντιπροτείνω.
“Σας καταλαβαίνω, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε κανένα διαθέσιμο αυτοκίνητο” μου λέει ο πάντα ευγενής κύριος, στο γραφείο του οποίου υπήρχε διαφημιστικό εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων του ιδίου ομίλου...Τι κάνω τώρα; Πως περνάει η ώρα; Ευτυχώς βρήκα το κρυμμένο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης (που είχε κρύψει ο προϊστάμενος του service για να μην πειράζουν οι πελάτες την τηλεόραση) και απαλλάχτηκα από την Μεναγάκη. Ο χρόνος πλέον με την Πόπη Τσαπανίδου περνούσε πιο ευχάριστα και γρήγορα. Συνετέλεσε και το γεγονός ότι ασχολήθηκαν δύο τεχνίτες για να βγάλουν το καινούριο και να ξαναβάλουν το παλιό σερβό και σε μια περίπου ωρίτσα έτοιμο το αυτοκίνητο, με την ίδια βλάβη όπως το είχα πάει το πρωί.
“Ναου Γουάτ;” ρωτάω σε άπταιστη Ελληνική.
“Θα σας πάρουμε τηλέφωνο όταν θα έρθει το καινούριο σερβό” μου λέει ο κύριος.Όχι, δεν χάλασαν την παράδοση! Δεν μου τηλεφώνησαν αυτοί. Εγώ πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι το καινούριο σερβό είναι εκεί και μπορώ να πάω, για την... γνωστή πλέον διαδικασία.
Στις 24/10/11 παράτησα και πάλι την δουλειά μου και έτρεχα να δώ Αυτιά και Μενεγάκη! Αυτήν την φορά όμως μόλις έφυγα από το σπίτι, πέρασα από την Εκκλησία της γειτονιάς μου και άναψα ένα κεράκι. Λίγο το κεράκι, λίγο ο Άγιος Χριστόφορος που έχω στο αυτοκίνητο, έγινε το θαύμα και σε τρείς ωρίτσες το αυτοκίνητο ήταν έτοιμο και εγώ έτρεχα σαν κυνηγημένος στην περιφερειακή για να πάω στο γραφείο.
Αν θέλετε το πιστεύετε, αλλά έως σήμερα ΔΕΝ έλεγξα αν ο θόρυβος έφυγε με την αλλαγή του σερβό. Αν το ελέγξω και παρατηρήσω ότι ο θόρυβος είναι εκεί; Πάλι Αυτιάς και Μενεγάκη; ΟΧΙ κύριε! Βρήκα την σωτηρία μου με το ηχοσύστημα. Έχω μόνιμα ένα CD με τους Emerson Lake & Palmer που ξεκινάει μόλις βάλω μπρός και σταματάει όταν σβήσω τον κινητήρα! Πιστέψτε με, δεν ακούγεται κανένας θόρυβος!
...to be continued...
-
Peugeot 3008 '08