Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Αααα, μα εσείς (δηλ. Pitt, loin(t)aris, κτλ.) δεν τρώγεστε Πώς τα καταφέρνετε και το γεμίζετε έτσι;
Έλα μου ντέ! Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσο περνάει ο χρόνος, οι ανάγκες για χώρο αυξάνονται. Έβλεπα τις προάλλες μια φωτογραφία που είχαμε βγάλει το καλοκαίρι του 1979 σε ελεύθερο κάμπινγκ. Φαίνεται η μονοκύλινδρη Kawasaki που είχα τότε, το αντίσκηνο και όλα τα απαραίτητα για το κάμπινγκ και το κουφό: ένα ραδιοκασετόφωνο κουρσούμι γύρω στο μισό μέτρο (από αυτά που έπαιρναν 6 μπαταρίες DD. Δεν είχαμε τότε iPod, ούτε mp3...). Δεδομένου ότι στο σάκο επάνω στο ντεπόζιτο είχα μόνο εργαλεία (ούτε οδική βοήθεια υπήρχε τότε...) ακόμη αναρωτιέμαι που στο καλό βολεύονταν όλα υπόλοιπα και βρέθηκε χώρος για κουβαλήσουμε και το ραδιοκασετόφωνο;
Ομολογώ ότι δεν είχαμε ομπρέλα, καθώς ο ήλιος τότε ήταν καλό πράγμα, όχι κακό όπως τώρα.
Όταν λες στην δεύτερη σκάλα εννοείς την επάνω-επάνω;
1η θέση: η τάβλα στον πάτο,
2η θέση: η τάβλα στην μέση (σε αυτήν που έρχεται στο ίδιο επίπεδο με την πίσω ανακλινόμενη πόρτα) και αυτήν εννοώ. Σε αυτήν την θέση δημιουργείται από κάτω ένας χώρος ύψους 15 cm περίπου, κατάλληλος για όλες τις σαβούρες που προανέφερα.
3η θέση: η τάβλα επάνω (σ' αυτήν που το έχεις και βάζεις την δεύτερη ρεζέρβα)
Γιατί εγώ όταν το έχω στην επάνω-επάνω μέχρι και ρόδα με κανονική ζάντα χωράω από κάτω (χωρίς βέβαια να αφαιρέσω την κανονική ρεζέρβα ανάγκης που έχει),
Ιδού κυρίες και κύριοι το τίμημα των ωραίων φωτογραφιών του φίλου μας Alexandr! Στα δυσπρόσιτα και κακοτράχαλα μέρη που πηγαίνει την Γαλλιδούλα του, δεν του φτάνει μία ρεζέρβα, ένα fast και ένα κομπρεσέρ, θέλει και ένα ακόμη πλήρες ζαντολάστιχο!
Πάντως μην ανησυχείς για το θόρυβο αφού με 130 σταθερά δεν ακούγεται και πιθανόν μια πιο 'επώνυμη' να είναι ακόμα καλύτερη αλλά και αρκετά ακριβότερη.
Επειδή μάλλον έχουμε τις ίδιες μπάρες (φαίνονται εδώ) θα σου πρότεινα να διαβάσεις το φυλλάδιο που το συνόδευε. Αν δεν κάνω λάθος, το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος ήταν γύρω στα 65kg και η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα με φορτωμένες τις μπάρες κάτω από τα 90km/h. Δεν είναι θέμα θορύβου, αλλά ασφάλειας. Στις υψηλές ταχύτητες το φορτίο προβάλει αρκετή αεροδυναμική αντίσταση η οποία ως δύναμη μπορεί να υπερβεί τις ανοχές που δίνει ο κατασκευαστής και να απαγκιστρώσει τις μπάρες από τα σημεία συγκράτησης. Άσε που αλλάζει τελείως και η αεροδυναμική το οχήματος. Βέβαια κανείς δεν ταξιδεύει με μέγιστη ταχύτητα 90km/h...
Αλλά κουβαλάω πολλά λόγω μικρών παιδιών, παρκα, μεγάλα καρότσια, αποστειρωτές, **ξαπλώστρες **
Τα κακομαθαίνεις τα παιδάκια σου από τώρα με τις ξαπλώστρες...