-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Πάντως, για το ύψος του μια χαρά πηγαίνει στις στροφές, και ειδικά για μένα που το προηγούμενό μου ήταν Corolla! Εκεί να δεις βάρκα στο γυαλό (λάθος, στην φουρτουνιασμένη θάλασσα ήθελα να πω), δεν είμαι γενικώς οδηγός που τρέχω πολύ, αλλά η διαφορά ήταν πράγματι πολύ μεγάλη (δεν ξέρω αν έχεις οδηγήσει ποτέ). Και μιλάμε ότι το Corolla είναι (χαμηλό) hatchback υποτίθεται. Θα μου πείτε έτσι ήταν πολλά toyota της δεκαετίας του 90, και η τεχνολογία προοδεύει, κτλ, κτλ, αλλά δεν παύει να μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση.Τώρα κατάλαβα γιατί ..συμπλέουμε. Εγώ από Nissan Sunny '87 πήγα σε 306 του 2000 και κατάλαβα - τότε - τι εννοεί ο κόσμος με τον όρο 'στρίβει' σε εισαγωγικά.
Το 3008 - του 2010 βέβαια - πηγαίνει ακόμα καλύτερα απ΄ το 306 μου στις στροφές κι ας είναι πιο ψηλό. Εγώ το ΄χα οδηγήσει με τα κανονικά λάστιχα χωρίς grip control αλλά με το turbo.
Μόλις παραλάβω το Picasso θα σας γράψω και συγκριτικό με το 3008
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Πάντως, για το ύψος του μια χαρά πηγαίνει στις στροφές, και ειδικά για μένα που το προηγούμενό μου ήταν Corolla! Εκεί να δεις βάρκα στο γυαλό (λάθος, στην φουρτουνιασμένη θάλασσα ήθελα να πω), δεν είμαι γενικώς οδηγός που τρέχω πολύ, αλλά η διαφορά ήταν πράγματι πολύ μεγάλη (δεν ξέρω αν έχεις οδηγήσει ποτέ). Και μιλάμε ότι το Corolla είναι (χαμηλό) hatchback υποτίθεται. Θα μου πείτε έτσι ήταν πολλά toyota της δεκαετίας του 90, και η τεχνολογία προοδεύει, κτλ, κτλ, αλλά δεν παύει να μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση.
Τώρα κατάλαβα γιατί ..συμπλέουμε. Εγώ από Nissan Sunny '87 πήγα σε 306 του 2000 και κατάλαβα - τότε - τι εννοεί ο κόσμος με τον όρο 'στρίβει' σε εισαγωγικά.
Το 3008 - του 2010 βέβαια - πηγαίνει ακόμα καλύτερα απ΄ το 306 μου στις στροφές κι ας είναι πιο ψηλό. Εγώ το ΄χα οδηγήσει με τα κανονικά λάστιχα χωρίς grip control αλλά με το turbo.
Μόλις παραλάβω το Picasso θα σας γράψω και συγκριτικό με το 3008
Θα περιμένουμε το συγκριτικό!
-
Μόλις παραλάβω το Picasso θα σας γράψω και συγκριτικό με το 3008Αυτό μάλιστα. Πολύ πιο κοντινά σε φιλοσοφία αυτοκίνητα. Πάντως για να μην υπάρχει παρεξήγηση, όσον αφορά το συγκεκριμένο συγκριτικό, λίγο με ενδιαφέρει αν κερδίζει το 3008 ή όχι. Εν προκειμένω, προφανώς και τα κριτήρια μας είναι διαφορετικά. Προσωπικά δεν πολυκαίγομαι για την τελική γιατί δεν έχουμε δρόμους, ούτε το 0-100 ή το σπορτίφ στήσιμο είτε μόνος είτε με την οικογένεια ( το αν θα πάμε όλοι μαζί ή αν θα αφήσω ορφανά ή χειρότερα να αφήσω κανένα άλλο ορφανό δεν είναι στις προτεραιότητες μου), προτιμώ το ασφαλές στήσιμο, κάτι που με τα τόσα ηλεκτρονικά λίγο πολύ όλα έχουν.
Το όλο θέμα μου είναι ότι δεν έχω δει πουθενά ένα συγκριτικό με τα INSIGNIA, AVENSIS, 508, 6, MONDEO, PASSAT κλπ, όλα μαζί στις ίδιες συνθήκες, με παραδείγματα για χρηματοδοτικά, σέρβις. Οι καιροί είναι δύσκολοι και η ενημέρωση του κοινου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρης. Το εναλλακτικό λοιπόν αυτο project, μου μοιάζει αρκετά πριν την ώρα του.
Αρχικά κι εγώ ήθελα μια C5, από τη στιγμή που έπρεπε να πέσω κατηγορία, φρόντισα να κάνω τους λιγότερους συμβιβασμούς. Τώρα αν με 50 πόντους λιγότερους η διαφορά στο πορτ μπαγκάζ είναι μια 6άδα νερά μόνο, τότε μάλλον καλά τα πήγα. Και φυσικά ποτέ δεν θα αγόραζα κάτι κοιτάζοντας το πόσοι άλλοι το έχουν αγοράσει ακόμα.ΥΓ1. Το 120-0 με ασφάλτινα λάστιχα για το 3008 είναι 56,7 μέτρα. Όχι άσχημα.
ΥΓ2. Συγνώμη για τα κεφαλαία. -
Και 'γω μπορώ να κάνω -αναρτησιακή- σύγκριση C4 picassο προ f/l με 3008 αλλά επιφυλάσσομαι προς το παρόν.
-
Μην ασχολείστε με τα περιοδικά.
Η τα παίρνουν ή ο καθένας εκφράζει αντί για αντικειμενικά κριτήρια το γούστο του.
Εγώ είμαι 100% ικανοποιημένος από το 3008 και δε με νοιάζει αν υπάρχουν καλύτερα αυτοκίνητα εγώ τη δουλειά μου την κάνω και το ευχαριστιέμαι. -
Αναφορικά με τη σύγκριση μεταξύ insignia και 3008 και ειδικα τον κινητηρα και τις επιδοσεις, το τελευταιο αποδιδει πολυ καλυτερα αν λαβουμε υποψη οτι το opel εχει 180 ιππους και το 3008 156. Και παλι οι ρεπριζ ειναι καλυτερες.Υστερει λιγο σε επιταχυνση απο σταση και τελικη που οφειλεται ομως και στο πόσο κοντες ή μακριες ειναι η 1η και η 6η.Επισης ο κοφτης του 3008 για την 6η ειναι γυρω στα 4600 σε σχεση με τον OPEL που ειναι πανω απο 5000. Αν δεν παιζουν ρολο αυτα ας ενημερωσει καποιος που γνωριζει περισσοτερα.
Οσο για το φρεναρισμα στην ετήσια εκδοση του περιοδικου OFF-ROAD του 2009 αναφερεται αυτολεξει '...τα Μ+S ελαστικα ειναι η αιτια που η αποσταση ακινητοποιησης απο τα 120 χλμ φτανει τα 62,1, 5,9 επιπλεον απο την επιδοση του ατμοσφαιρικου μοντελου, που χρησιμοποιει κανονικα λαστιχα''. Λόγω μαλιστα και των διαφορετικων διαστασεων 215/60 R16 vs 225/50 R17 ''...φαινόμενα υποστροφης και αυξημενου θορυβου κανουν την εμφανιση τους''. (το τελευταιo λογω Μ+S)
Ισως λοιπον στη συγκριση να ταιριαζε ενα 3008 ΤΗP Με κανονικα ελαστικα. Η εκδοση του grip control εχει λιγο διαφορετικο χαρακτηρα.
Παντως σε ενα αλλο περιοδικο (με διαφευγει ποιο) παλαιοτερα διαβασα οτι η εκδοση με grip control ειναι ικανη να παει το 3008 εκτος δρομου πιο μακρυα απο οποιοδηποτε αλλο 4χ2 της αγορας. Υπερτερει λοιπον σε αυτον τομεα απο ολα τα αλλα, εκτος και αν τα ορια τεθουν απο το υψος του αμαξωματος καθως το 3008 ειναι απο τα πιο κοντα.
Εν τελει, με ή χωρις Grip control αποτελεσε διλημμα για μενα πριν το αγορασω για τους παραπανω λογους. Τελικα επελεξα το χωρις αν και μεχρις στιγμης πηγαινω αρκετα εκτος δρομου σε κακοτραχαλα μερη χωρις κανενα προβλημα.Αν βεβαια σχισθει κανενα λαστιχο που εχει χαμηλοτερο προφιλ τοτε θα το μετανοιωσω. Τελος, η ανεση ειναι περιοριορισμενη εκτος δρομου καθω το χαμηλο προφιλ δεν ειναι αρκετο να απορροφησει τη σκληρη αισθηση απο ανωμαλιες, πετρες κλπ.
Το εαν καποιος επιλεξει grip ή οχι εξαρταται απο τη χρηση που θα κανει και τον τροπο οδηγησης.
Υ.Γ. Ο υπευθυνος πωλησεων της lion στο τελευταιο 4Τ ειπε οτι θα βγει τετρακινητη εκδοση 3008 (απλη οχι hybrid) τελος 2012. Τοτε δε θα μιλανε για grip κλπ...
-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Υ.Γ. Ο υπευθυνος πωλησεων της lion στο τελευταιο 4Τ ειπε οτι θα βγει τετρακινητη εκδοση 3008 (απλη οχι hybrid) τελος 2012. Τοτε δε θα μιλανε για grip κλπ...Μα θα βγούν τα τρίδυμα από Peugeot και Citroen του ASX!!! Ποιος ο λόγος για 4κίνητο 3008?
-
Ο χρήστης loin(t)aris έγραψε:
Προσωπικά δεν πολυκαίγομαι για την τελική γιατί δεν έχουμε δρόμουςΕΟ δεν βγαίνεις ποτέ; Προσωπικά βλέπω πολύ κόσμο (κι εγώ) να ταξιδεύει Αθήνα - Καλαμάτα ή Αθήνα - Θεσσ/νίκη με 160 χαω.
..ούτε το 0-100 ή το σπορτίφ στήσιμο είτε μόνος είτε με την οικογένεια ( το αν θα πάμε όλοι μαζί ή αν θα αφήσω ορφανά ή χειρότερα να αφήσω κανένα άλλο ορφανό δεν είναι στις προτεραιότητες μου),
Κάπου πρέπει να με παρεξήγησες. Το ότι δεν είναι στις προτεραιότητές σου ή ότι δε νοιώθεις άνετα να το πηγαίνεις το αμάξι γι΄ αυτό που έχει σχεδιαστεί (γιατί αν νομίζεις ότι τα 160 άλογα που έχει το 3008 1.6Τ έχουν σχεδιαστεί για 120 χαω κάνεις λάθος) δε σημαίνει ότι αυτό ισχύει και για τους άλλους, πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι συντάκτες του ειδικού τύπου, έτσι δεν είναι;
Και φυσικά ποτέ δεν θα αγόραζα κάτι κοιτάζοντας το πόσοι άλλοι το έχουν αγοράσει ακόμα.
Είναι ένα κριτήριο κι αυτό. Αυξάνει πολύ την πιθανότητα να είσαι σωστός στην επιλογή σου. Το λάθος είναι να είναι το μόνο σου κριτήριο αντί για τις ανάγκες σου.
-
Προσωπικά δεν πολυκαίγομαι για την τελική γιατί δεν έχουμε δρόμους
ΕΟ δεν βγαίνεις ποτέ; Προσωπικά βλέπω πολύ κόσμο (κι εγώ) να ταξιδεύει Αθήνα - Καλαμάτα ή Αθήνα - Θεσσ/νίκη με 160 χαω.
..ούτε το 0-100 ή το σπορτίφ στήσιμο είτε μόνος είτε με την οικογένεια ( το αν θα πάμε όλοι μαζί ή αν θα αφήσω ορφανά ή χειρότερα να αφήσω κανένα άλλο ορφανό δεν είναι στις προτεραιότητες μου),
Κάπου πρέπει να με παρεξήγησες. Το ότι δεν είναι στις προτεραιότητές σου ή ότι δε νοιώθεις άνετα να το πηγαίνεις το αμάξι γι΄ αυτό που έχει σχεδιαστεί (γιατί αν νομίζεις ότι τα 160 άλογα που έχει το 3008 1.6Τ έχουν σχεδιαστεί για 120 χαω κάνεις λάθος) δε σημαίνει ότι αυτό ισχύει και για τους άλλους, πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι συντάκτες του ειδικού τύπου, έτσι δεν είναι;
Και φυσικά ποτέ δεν θα αγόραζα κάτι κοιτάζοντας το πόσοι άλλοι το έχουν αγοράσει ακόμα.
Είναι ένα κριτήριο κι αυτό. Αυξάνει πολύ την πιθανότητα να είσαι σωστός στην επιλογή σου. Το λάθος είναι να είναι το μόνο σου κριτήριο αντί για τις ανάγκες σου.
Φυσικά και βγαίνω ΕΟ. Αυτό τι σημαίνει, ότι πρέπει να πηγαίνω με 160 ή 200? Γιατί? Επειδή με τόσα πάνε και οι άλλοι? Επειδή έχω βάλει το φαγητό στο φούρνο και θα καεί? Επειδή είμαι ο πιο μάγκας απ'όλους και θα το αποδείξω γράφοντας τα όρια στα 'φρύδια' μου? Δεν πειράζει, ας φτάσω και μισή ώρα αργότερα. Πάντως αν δω πουθενά PICASSO πίσω μου θα πάω αμέσως όσο πιο δεξιά μπορώ.
Επίσης θέλω να με πληροφορήσεις που μπορώ να βρω την ταχύτητα για την οποία έχει σχεδιαστεί να πηγαίνει το 3008 1.6Τ. Όσον αφορά τους συντάκτες του ειδικού τύπου, είναι επαγγελματίες και κάνουν μια δουλειά για την οποία πληρώνονται από τους εργοδότες τους.Το αν την κάνουν καλά ή όχι ο καθένας μας κρατάει τις κρίσεις του για την πάρτη του. -
Ο χρήστης loin(t)aris έγραψε:
Προσωπικά δεν πολυκαίγομαι για την τελική γιατί δεν έχουμε δρόμους
ΕΟ δεν βγαίνεις ποτέ; Προσωπικά βλέπω πολύ κόσμο (κι εγώ) να ταξιδεύει Αθήνα - Καλαμάτα ή Αθήνα - Θεσσ/νίκη με 160 χαω.
Φυσικά και βγαίνω ΕΟ. Αυτό τι σημαίνει, ότι πρέπει να πηγαίνω με 160 ή 200? Γιατί? Επειδή με τόσα πάνε και οι άλλοι? Επειδή έχω βάλει το φαγητό στο φούρνο και θα καεί? Επειδή είμαι ο πιο μάγκας απ'όλους και θα το αποδείξω γράφοντας τα όρια στα 'φρύδια' μου? Δεν πειράζει, ας φτάσω και μισή ώρα αργότερα. Πάντως αν δω πουθενά PICASSO πίσω μου θα πάω αμέσως όσο πιο δεξιά μπορώ.
Δεν υπάρχει θέμα ανταγωνισμού. Απλά προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι η άποψη του περιοδικού - την οποία και απορρίπτεις - έχει κι αυτή τα δικά της επιχειρήματα, τα οποία εγώ ενστερνίζομαι. Δε χρειάζεται να πας με 160, αλλά το ότι εσύ δεν πας - επειδή δε μπορείς, δε θέλεις, δε βιάζεσαι, δεν έχει σημασία - δε σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι που διαβάζουν κι αυτοί το περιοδικό, δε θέλουν να πάνε και άρα τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό σε μια συγκριτική δοκιμή.
Επίσης θέλω να με πληροφορήσεις που μπορώ να βρω την ταχύτητα για την οποία έχει σχεδιαστεί να πηγαίνει το 3008 1.6Τ.
Μπορείς να τη βρεις κοιτώντας ευθεία μπροστά σου και λίγο κάτω στο κοντέρ του αυτοκινήτου σου. Έχουν λόγο που έχουν βάλει αυτές τις ενδείξεις στο ταχύμετρο.
Όσον αφορά τους συντάκτες του ειδικού τύπου, είναι επαγγελματίες και κάνουν μια δουλειά για την οποία πληρώνονται από τους εργοδότες τους.Το αν την κάνουν καλά ή όχι ο καθένας μας κρατάει τις κρίσεις του για την πάρτη του.
Σωστός.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και 'γω μπορώ να κάνω -αναρτησιακή- σύγκριση C4 picassο προ f/l με 3008 αλλά επιφυλάσσομαι προς το παρόν.Γιατί αυτή η επιφύλαξη;
-
Γιατί δεν ξέρω τι έπαιζε με τα λάστιχα της C4...
-
Επίσης θέλω να με πληροφορήσεις που μπορώ να βρω την ταχύτητα για την οποία έχει σχεδιαστεί να πηγαίνει το 3008 1.6Τ.
Μπορείς να τη βρεις κοιτώντας ευθεία μπροστά σου και λίγο κάτω στο κοντέρ του αυτοκινήτου σου. Έχουν λόγο που έχουν βάλει αυτές τις ενδείξεις στο ταχύμετρο.
- Ελα ρε φίλε κι εγώ νόμιζα ότι μέχρι τώρα μιλούσες σοβαρά.
-
Παιδιά να ρωτήσω τους φίλους και κατόχους 3008 και όχι μόνο για την αξιοπιστία-προβλήματα για τον 1.6THP. Επειδή το ίδιο μοτέρ γίνεται χρήση και από την citroen στο ds5 το οποίο αρχίζει και μου αρέσει αρκετά άσχετα αν δηλώνω suvakias και ψάχνω κυρίως προς αυτή την κατηγορία(βλέπε πχ μελλοντικό kuga 1.6 ecoboost 2012 κτλ...).Απο οτι ειδα ονομάζονται Prince engine.Επεσε το ματι μου στο wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_engine και είδα τον τομέα Common Problems. Έχουν βελτιωθεί οι παιδικές αρρώστιες?Επισης είδα οτι ο diesel 1.6hdi είναι ίδιος με της ford(προέρχεται από εκεί) γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτον.Εψαξα λιγο σε ξένα φόρουμ και οι εντυπώσεις είναι αναμοικτες .Ευχαριστω!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Υ.Γ. Ο υπευθυνος πωλησεων της lion στο τελευταιο 4Τ ειπε οτι θα βγει τετρακινητη εκδοση 3008 (απλη οχι hybrid) τελος 2012. Τοτε δε θα μιλανε για grip κλπ...
Μα θα βγούν τα τρίδυμα από Peugeot και Citroen του ASX!!! Ποιος ο λόγος για 4κίνητο 3008?
Προ καιρού είχα διαβάσει σε ξένο site ότι πιθανόν η Peugeot να μη βγάλει δική της έκδοση του ASX, λόγω του ότι είναι πολύ κοντινό από άποψη μεγεθών με το 3008.
-
Ο χρήστης qash70 έγραψε:
Παιδιά να ρωτήσω τους φίλους και κατόχους 3008 και όχι μόνο για την αξιοπιστία-προβλήματα για τον 1.6THP. Επειδή το ίδιο μοτέρ γίνεται χρήση και από την citroen στο ds5 το οποίο αρχίζει και μου αρέσει αρκετά άσχετα αν δηλώνω suvakias και ψάχνω κυρίως προς αυτή την κατηγορία(βλέπε πχ μελλοντικό kuga 1.6 ecoboost 2012 κτλ...).Απο οτι ειδα ονομάζονται Prince engine.Επεσε το ματι μου στο wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_engine και είδα τον τομέα Common Problems. Έχουν βελτιωθεί οι παιδικές αρρώστιες?Επισης είδα οτι ο diesel 1.6hdi είναι ίδιος με της ford(προέρχεται από εκεί) γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτον.Εψαξα λιγο σε ξένα φόρουμ και οι εντυπώσεις είναι αναμοικτες .Ευχαριστω!Δεν θυμάμε να έχω ακούσει εδώ στο φόρουμ κανένα από αυτά τα προβλήματα. Δεν νομίζω να έχει κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας.
-
Χαιρετώ την ομήγυρη και εύχομαι να έχουμε καλό φθινόπωρο. Θερμό πάντως θα είναι σίγουρα...
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Πάντως, θα ήθελα το πορτμπαγκαζ να είναι λίγο πιο φαρδύ στο πλάτος, γιατί μια ομπρέλα θαλάσσης και το καροτσάκι πρέπει να μπουν διαγώνια και μου χαλάνε την άριστη (και ακόμη καλύτερη) εκμετάλλευση του χώρου.Πέστα ρε χρυσόστομε! Κοτσάμ αμάξι με εξωτερικό πλάτος 2,11μ και να μη χωράνε εγκάρσια οι ομπρέλες στο πορτμπαγκάζ! Χωρούσαν στην παλιά καλή μου Ascona, χωράνε στο κουβαδάκι το Almera και δεν χωράνε στο 3008...
Συν τοις άλλοις, το πρακτικό πάτωμα του πορτμπαγκάζ το έχω στην δεύτερη σκάλα (σε αυτήν που έρχεται στο ίδιο επίπεδο με την πίσω ανακλινόμενη πόρτα) γιατί εκεί ανάμεσα έχω καβατζάρει όλα τα συμπράγκαλα (φαρμακείο, πυροσβεστήρα, εργαλεία, κομπρεσέρ, υλικά καθαρισμού, χάρτες και χίλια δυό άχρηστα πράγματα από αυτά που κουβαλάς για ώρα ανάγκης και δεν τα χρησιμοποιείς ποτέ) με αποτέλεσμα εκτός από το περιορισμένο πλάτος να έχω πλέον και περιορισμένο ωφέλιμο ύψος. Το καλοκαίρι ευτυχώς τα παιδιά δεν μας ακολούθησαν και έβαλα αποσκευές και στα πίσω καθίσματα (και τις ομπρέλες στο πίσω πάτωμα), αλλιώς...
ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΜΕΣΑ
Σκέφτομαι κι' εγώ να πάρω μια τέτοια σκάφη για την ταράτσα, αλλά με προβληματίζει ο θόρυβος που θα βγάζει και ο περιορισμός της ταχύτητας σε διψήφια νούμερα. Μπορείς να ανεβάσεις καμιά φωτογραφία να δούμε πως φαίνεται; Μάρκα; Κόστος;
.. ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΟ ΤΟ ΧΑΖΕΥΩ ΑΠ'ΕΞΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ. ΜΕ ΤΟ INSIGNIA. ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ... ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΙΡΟ (ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΚΑΘΩΣ Ο ΠΙΘΑΝΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ...
ΥΓ 2. ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΩΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ FIAT 500 TWINAIR VS LEXUS CTh. ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΥΛ
ΥΓ 3. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΥΠΕΡΒΑΛΛΩ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ.
Εγώ πάντως ξέρω κάποιον (περισσότερα εδώ) που ήθελε να αγοράσει αυτοκίνητο 1.600cc έως 1.800cc κατά προτίμηση με υπερσυμπιεστή, το Insignia 1.8T Sports Tourer ήταν η πρώτη του επιλογή και κατέληξε να αγοράσει το 3008. Αν υπήρχε ένα τέτοιο συγκριτικό την εποχή που το αγόρασε, σίγουρα θα του ήταν χρήσιμο. Που βλέπεις το περίεργο ή το ακραίο;
Καλό Σαββατοκύριακο
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Χαιρετώ την ομήγυρη και εύχομαι να έχουμε καλό φθινόπωρο. Θερμό πάντως θα είναι σίγουρα...Pitt is back! Καλό φθινόπωρο και σε σένα (που λέει ο λόγος καλό, τέλος πάντων).
Συν τοις άλλοις, το πρακτικό πάτωμα του πορτμπαγκάζ το έχω στην δεύτερη σκάλα (σε αυτήν που έρχεται στο ίδιο επίπεδο με την πίσω ανακλινόμενη πόρτα) γιατί εκεί ανάμεσα έχω καβατζάρει όλα τα συμπράγκαλα (φαρμακείο, πυροσβεστήρα, εργαλεία, κομπρεσέρ, υλικά καθαρισμού, χάρτες και χίλια δυό άχρηστα πράγματα από αυτά που κουβαλάς για ώρα ανάγκης και δεν τα χρησιμοποιείς ποτέ) με αποτέλεσμα εκτός από το περιορισμένο πλάτος να έχω πλέον και περιορισμένο ωφέλιμο ύψος. Το καλοκαίρι ευτυχώς τα παιδιά δεν μας ακολούθησαν και έβαλα αποσκευές και στα πίσω καθίσματα (και τις ομπρέλες στο πίσω πάτωμα), αλλιώς...
Αααα, μα εσείς (δηλ. Pitt, loin(t)aris, κτλ.) δεν τρώγεστε Πώς τα καταφέρνετε και το γεμίζετε έτσι; Όταν λες στην δεύτερη σκάλα εννοείς την επάνω-επάνω; Γιατί εγώ όταν το έχω στην επάνω-επάνω μέχρι και ρόδα με κανονική ζάντα χωράω από κάτω (χωρίς βέβαια να αφαιρέσω την κανονική ρεζέρβα ανάγκης που έχει), πέρα από τα συμπράγκαλα που λες! Και στο πάνω μέρος μπορούν τότε να χωρέσουν 4 μεγάλοι σάκοι και κάποιες τσαντούλες!
-
@Pitt
Η μπαγκαζιέρα είναι camtek 431, και μπάρες από Peugeot (επιπλέον κόστος στην παραγγελία καθώς ήταν ακριβές μάλλον για δώρο 50 ευρω + 10 για τον κλειδαρά αφου χάσανε τα κλειδιά , οπότε δεν ξέρω τιμή για νέα αγορά). Η μπαγκαζιέρα είναι μάλλον ασχημούλα αλλά τσάμπα καθώς κόστισε γύρω στο κατοστάρικο πριν 3 χρόνια στο carrefour και νομίζω ότι πουλάνε ακόμη. Πάντως μην ανησυχείς για το θόρυβο αφού με 130 σταθερά δεν ακούγεται και πιθανόν μια πιο 'επώνυμη' να είναι ακόμα καλύτερη αλλά και αρκετά ακριβότερη. Φωτό δεν έχω, αλλά κι αν είχα δεν θα σου έστελνα καθώς την πρώτη μέρα που την έβαλα πάνω και κοίταξα το αμάξι από ψηλά ξελιγώθηκα στα γέλια μόνος μου. Αλλά κουβαλάω πολλά λόγω μικρών παιδιών, παρκα, μεγάλα καρότσια, αποστειρωτές, ξαπλώστρες και βέβαια ΟΜΠΡΕΛΑ , οπότε δείξτε λίγη συμπάθεια για 1-2 χρονάκια ακόμα. -
...μολις μπηκα σπιτι, εχω πολλα σχολια να κανω σε αυτα που ειδα, αλλα δεν θα κανω κανενα γιατι ειμαι αρκετα κουρασμενος...
Διακοπες τελος και για μενα, η Λευκαδα ειναι καλη μονο αν δεν εχεις παει να την δεις...αν δεν εχεις παει, πηγαινε να την δεις, δεν χανεις τιποτα...αυτο...
Καλησπερα και στα νεα μελη του thread εδω, βλεπω νεους κατοχους, καλοριζικο κυριοι το 3008...
2-3 κουβεντες μονο...
-
Σε τουλαχιστον 3 περιπτωσεις, εκανα πατιναζ με τα λαστιχα του 3008...θελουν πολυ πολυ πολυ προσοχη.
-
Υστερα απο 1,5 χρονο που εχω το car, οπως οι περισοτεροι εδω, ακουγονται καποιοι θορυβοι στην καμπινα...οι οποιοι θορυβοι ειναι απο κακη συναρμογη τοων υλικων...
-
Στην επιστροφη για Αθηνα και ενω το clima δουλευε για πανω απο 3-4 ωρες, με στασεις μικρες...εμφανιστηκε το παρακατω μυνημα ' coolant circuit level too low...' Εχει κανεις ιδεα τι ειναι αυτο?
Many thanks
-
Peugeot 3008 '08