-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
Πόσο θέλεις να καίει δηλαδή ένα τούρμπο βουβάλι μέσα στην πόλη; Μια χαρά είναι τα 11.5 για τέτοιες συνθήκες.
θελω να καιει 8-9 λιτρα το πολυ. Με τις τιμες που εχει παει η βενζινη αν ειναι να καιει τοσο , καλυτερα να παιρνω ταξι πιο φθηνα θα βγαινει!!!! (και ξεκουραστα ε?)
Εγώ θέλω Τσαπανίδου+Στικούδη αλλά δεν το κάνω θέμα.
Όταν βρεις λοιπόν βενζινοκίνητο γομάρι να καίει 8-9 στην πόλη στην κίνηση, πες μου να πάρω 5-6 να τους βάλω σεμεδάκια να τα βλέπω.
-
την κυρια τσαπανιδου δεν την ξερω , στικουδη ομως με 1000!!!!!
λοιπον απο οτι ειδα ο κατασκευαστης δινει εντος πολης 10.5 , οποτε 11.5 ειναι καλα οντως. Το αμαξωμα ειναι βαρυ κι ο κινητηρας ισως επειδη ειναι απο τους πρωτους euro 5 οπως ξαναειπα να καιει κατι της παραπανω.....
κωστα εγω περιμενω το c max ο κατασκευαστης το δινει με καταναλωση 8.8 (περιπου 2 λιτρα κατω απο το peugeot στην εκδοση 150 hp) σε αστικο κυκλο , αν οντως ισχυει να πω του αντιπροσωπου να σου κρατησει 5-6 και τα σεμεδακια δωρο? -
Kωνσταντίνος
Τι ηλικίας είσαι και νομίζεις πως οι εργοστασιακές καταναλώσεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Αν ήξερες πώς μετράται το 8,8 μέσα στην πόλη που δίνει ο κατασκευαστής θα έβαζες πολλά περισσότερα γελάκια.
-
το ξερω οτι θα ειναι αυξημενο αλλα στο πεζο ο κατασκευαστης δινει 10.5 και στο ford 8.8 ,επισης το ford εχει ολοκαινουριο κινητηρα με εκπομπες ρυπων πιο χαμηλες, γεγονος που ενισχυει την αποψη της καλυτερης αποδοσης και αρα πιο χαμηλης καταναλωσης.Επισης το ford ειναι περιπου 100 κιλα ελαφρυτερο...
τελος παντων ελπιζω να μην ειμαι off topic αλλα μια και μιλαγαμε περι καταναλωσης ειπα να το αναφερω
παντα φιλικα -
Δυστυχώς τέτοια αμάξια στην πόλη καίνε τον άμπακο.
-
θα σου πω οταν το περπατησω!!!! απο περιεργεια παω να ρωτησω ενα φιλο που εχει ενα opel meriva (το οποιο εχει παρομοια χαρακτηριστικα (βεβαια εχει κινητηρα 1.4)) , ποσο του καιει πραγματικα μεσα στην πολη
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
Μιας και το εγραψε ο Pitt πιο πανω και επειδη πολλες φορες το εχω δει σε διαφορα αρθρα συντακτων περιοδικων αυτοκινητου...μπορειτε να μου πειτε τι σημαινει 'ελαστικοτητα' ενος κινητηρα και αν αυτο μετριεται καπως?
Ή ειναι απλα, ενα 'επιθετο' ας πουμε...?Ένας κινητήρας είναι “ελαστικός” όταν η ροπή του είναι περίπου σταθερή σε μεγάλη περιοχή στροφών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορείς να οδηγήσεις το αυτοκίνητο και με υψηλότερη σχέση ταχύτητας χωρίς τα γνωστά προβλήματα (απώλεια ροπής, πειράκια, σβήσιμο κλπ).
Αν η καμπύλη της ροπής ενός κινητήρα είναι κωδωνοειδής, τότε πρέπει να αλλάζεις συχνά τις σχέσεις ταχύτητας για να κρατάς τις στροφές κοντά στην περιοχή της κορυφής. Σε έναν ελαστικότερο κινητήρα η καμπύλη της ροπής είναι πιο επίπεδη (στην πραγματικότητα ποτέ δεν είναι επίπεδη) κατά συνέπεια δεν χρειάζεται να παίζεις τόσο πολύ με τον λεβιέ…
Παράδειγμα: Οδηγάς ένα αυτοκίνητο έχεις τρίτη σχέση και μειώνεις ταχύτητα. Κατόπιν χωρίς να αλλάξεις σχέση, προσπαθείς να επιταχύνεις, βλέπεις ότι δεν τραβάει και αναγκάζεται να βάλεις δευτέρα. Σε ένα αυτοκίνητο με πιο ελαστικό κινητήρα από το προηγούμενο, θα μπορούσες να επιταχύνεις με τρίτη χωρίς να χρειασθεί να βάλεις δευτέρα.
Ένας ελαστικός κινητήρας σου επιτρέπει να αλλάξεις γρηγορότερα σε μεγαλύτερη σχέση. Αυτό σημαίνει λιγότερες στροφές κινητήρα, άρα και χαμηλότερη κατανάλωση.
θα σου πω οταν το περπατησω!!!! απο περιεργεια παω να ρωτησω ενα φιλο που εχει ενα opel meriva (το οποιο εχει παρομοια χαρακτηριστικα (βεβαια εχει κινητηρα 1.4)) , ποσο του καιει πραγματικα μεσα στην πολη
Με το συμπάθειο φίλε μου, τι πας να συγκρίνεις; Το 3008 με το Meriva;
Όταν λές 'παρομοια χαρακτηριστικα' να υποθέσω ότι εννοείς τις 4 ρόδες;Τόση ώρα λέμε ότι το ίδιο αυτοκίνητο (3008) με διαφορετικούς οδηγούς, σε διαφορετικές πόλεις και διαφορετικό τρόπο οδήγησης παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις στην κατανάλωση και εσύ θέλεις να βγάλεις συμπέρασμα ρωτώντας κάποιον φίλο σου που οδηγάει αυτοκίνητο άλλου κατασκευαστή, κατά 300Kg ελαφρύτερο, με μικρότερο κινητήρα και με 30Hp λιγότερα;
Έσφιξαν οι ζέστες...
-
Όταν λές 'παρομοια χαρακτηριστικα' να υποθέσω ότι εννοείς τις 4 ρόδες;Τόση ώρα λέμε ότι το ίδιο αυτοκίνητο (3008) με διαφορετικούς οδηγούς, σε διαφορετικές πόλεις και διαφορετικό τρόπο οδήγησης παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις στην κατανάλωση και εσύ θέλεις να βγάλεις συμπέρασμα ρωτώντας κάποιον φίλο σου που οδηγάει αυτοκίνητο άλλου κατασκευαστή, κατά 300Kg ελαφρύτερο, με μικρότερο κινητήρα και με 30Hp λιγότερα;
Έσφιξαν οι ζέστες...[/quote]
συγγνωμη που προσβαλα το 3008 και το συγκρινα με το πατινι το meriva
να στο εξηγησω λοιπον το ''παρομοια χαρακτηριστικα''
διαστασεις λιγο μικροτερο το meriva (ελάχιστα) , βαρος 100 κιλα ελαφρυτερο το meriva (στα μαθηματικα εκανες πολλες κοπανες!!) , κυβισμος 1.4 εναντι 1.6 το πεζο και άλογα 120 έναντι 150 του πεζο . Ολα αυτά αναλογικά είναι τα παρόμοια χαρακτηριστικά.
Αλλλά εγω δεν είπα να συγκρίνουμε την κατανάλωση τoυ 3008 με meriva , απλα να δουμε διαφορα πραγματικης καταναλωσης με αναγραφόμενη του κατασκευαστή του meriva.
Συμφωνω ότι υπάρχουν 1000 παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση , απλα η αναγραφόμενη είναι ενα ενδεικτικό για να κάνεις σύγκριση και σίγουρα η πραγματική είναι απο 1 λίτρο πάνω και βάλε!!! -
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
συγγνωμη που προσβαλα το 3008 και το συγκρινα με το πατινι το merivaΕξυπνάδες! Δεν είναι ζήτημα προσβολής του αυτοκινήτου.
Το ίδιο θα έγραφα αν ήθελες να βγάλεις συμπέρασμα για την κατανάλωση του 3008 συγκρίνοντάς το με μιά Cayenne.βαρος 100 κιλα ελαφρυτερο το meriva (στα μαθηματικα εκανες πολλες κοπανες!!)
Χα, χα, χα!!! Τώρα χτύπησες διάνα!!!
Που το κατάλαβες βρε; Είμαι τόσο άσχετος με τα μαθηματικά, όσο σχεδόν και ο drdino...Να κλείσουμε την διαφορά στα 200 κιλά να μη μαλώνουμε;
Αλλλά εγω δεν είπα να συγκρίνουμε την κατανάλωση τoυ 3008 με meriva , απλα να δουμε διαφορα πραγματικης καταναλωσης με αναγραφόμενη του κατασκευαστή του meriva.
Αν αυτό ήθελες να πείς, ζητώ συγγνώμη. Αλλά και πάλι οι ποσοστιαίες αποκλίσεις μεταξύ πραγματικής και τυπικής (θεωρητικής) κατανάλωσης δεν είναι σταθερές από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. 'Αλλοι δίνουν τιμές που πλησιάζουν στην πραγματικότητα και άλλοι δίνουν άπιαστα νούμερα. Τι συμπέρασμα προσπαθείς να βγάλεις;
-
χαχαχα σαρεσε αυτο με τις κοπανες ε?
αν οι πραγματικες αποκλισεις διαφερουν απο κατασκευαστη σε κατασκευαστη τότε αδικούνται εταιρείες καθώς και παραπλανούνται καταναλωτές , πολύ άδικο. και καλά δε γίνεται καμμιά κίνηση απο τους καταναλωτές? καμμία αγωγή ? κάτι να φανεί τέλος πάντων.
εγω όταν είχα πάρει το yaris το πλάκωσα στις βενζινομετρήσεις και μου βγήκαν όλα μια χαρά , είμαι απ τους τυχερούς λες? -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πόσο θέλεις να καίει δηλαδή ένα τούρμπο βουβάλι μέσα στην πόλη; Μια χαρά είναι τα 11.5 για τέτοιες συνθήκες.
θελω να καιει 8-9 λιτρα το πολυ. Με τις τιμες που εχει παει η βενζινη αν ειναι να καιει τοσο , καλυτερα να παιρνω ταξι πιο φθηνα θα βγαινει!!!! (και ξεκουραστα ε?)
Όταν βρεις λοιπόν βενζινοκίνητο γομάρι να καίει 8-9 στην πόλη στην κίνηση, πες μου να πάρω 5-6 να τους βάλω σεμεδάκια να τα βλέπω.
Εγώ θέλω Subaru!
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Μου αρέσει η επιμονή σου! Μετά απ΄όλα αυτά, τι θα κάνεις τελικά, αποφάσισες;
..δεν ειναι θεμα επιμονης...θα βαλω..απλα θα βαλω μονο της vialle αφου δε θελω να ρισκαρω για την ωρα
η δουλεια μου απαιτει καθημερινη μετακινηση 170 km ...περσι ξοδεψα 1800€ για βενζινη και φετος το ποσο εκτιμω θα παει κοντα στις 3000€ ... δε τιθεται θεμα αν θα βαλω υγραεριο για μενα..αλλα ποτε η vialle θα βγαλει kit για τον thp -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σ'έφτιαξα πάλι.
-
Σπάστα και ξαναρίχτα.
-
-
χαχαχα σαρεσε αυτο με τις κοπανες ε?
Ναι πολύ! Με πήγες περίπου 40 χρόνια πίσω.
Πιό, πολύ όμως μου άρεσε το μάθημα που διάλεξες. Άκου εκεί μαθηματικά!
Φαντάζομαι ότι ο κάποιοι Θεσσαλονικείς (ιδιαίτερα ο drdino) θα κρατάνε την κοιλία τους από τα γέλια.Ο χρήστης nikbib έγραψε:
Συμφωνω ότι υπάρχουν 1000 παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση , απλα η αναγραφόμενη είναι ενα ενδεικτικό για να κάνεις σύγκριση και σίγουρα η πραγματική είναι απο 1 λίτρο πάνω και βάλε!!!εγω όταν είχα πάρει το yaris το πλάκωσα στις βενζινομετρήσεις και μου βγήκαν όλα μια χαρά, είμαι απ τους τυχερούς λες?
Τώρα νομίζεις ότι κάνουμε σοβαρή κουβέντα έτσι;
Από την μια μας λες μετ' επιτάσεως μάλιστα (με τρία θαυμαστικά) ότι η πραγματική κατανάλωση στην πόλη είναι **αυξημένη κατά 1L/100Km **και βάλε σε σχέση με αυτήν που δίνει ο κατασκευαστής και από την άλλη ότι οι μετρήσεις που έκανες στο αυτοκίνητό σου βγήκαν μια χαρά, δηλαδή δεν είχαν αποκλίσεις από του κατασκευαστή.
Sorry! I give up...
την κυρια τσαπανιδου δεν την ξερω
Ακόμη ένας σοβαρός λόγος να ξαναπώ: I give up!
..δεν ειναι θεμα επιμονης...θα βαλω..απλα θα βαλω μονο της vialle αφου δε θελω να ρισκαρω για την ωρα
η δουλεια μου απαιτει καθημερινη μετακινηση 170 km ...περσι ξοδεψα 1800€ για βενζινη και φετος το ποσο εκτιμω θα παει κοντα στις 3000€ ... δε τιθεται θεμα αν θα βαλω υγραεριο για μενα..αλλα ποτε η vialle θα βγαλει kit για τον thpΤι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αποσβέσεις τα 2.000€ περίπου που θα ξοδέψεις για την τοποθέτησή του; Η κατάσταση είναι τέτοια, που δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει αύριο. Θέλει πολύ κάποιος οικονομικός (αν)εγκέφαλος να βγεί και να εξαγγείλει εξίσωση της τιμής του αερίου με της βενζίνης; Κάθε μέρα και καινούρια μέτρα ακούμε. Απορώ πως τους ξέφυγε αυτό...
Υπάρχει μήπως κάποια δέσμευση για σταθερά χαμηλότερη τιμή από της βενζίνης και μου διαφεύγει;
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Υπάρχει μήπως κάποια δέσμευση για σταθερά χαμηλότερη τιμή από της βενζίνης και μου διαφεύγει;
Υπάρχει οδηγία από την ΕΕ αν δεν κάνω λάθος. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο θυμάμαι να διάβασα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
JohnnyX, είσαι σίγουρος ότι θα βγάλει η vialle για το δικό μας; Δεν θα είχε βγάλει ήδη, μια που ο κινητήρας έχει κάποιο καιρό στην αγορά;
-
Από την μια μας λες μετ' επιτάσεως μάλιστα (με τρία θαυμαστικά) ότι η πραγματική κατανάλωση στην πόλη είναι **αυξημένη κατά 1L/100Km **και βάλε σε σχέση με αυτήν που δίνει ο κατασκευαστής και από την άλλη ότι οι μετρήσεις που έκανες στο αυτοκίνητό σου βγήκαν μια χαρά, δηλαδή δεν είχαν αποκλίσεις από του κατασκευαστή.
δε θυμαμαι πια τι ακριβως εδινε ο κατασκευαστης αλλα ηταν κοντα!!!!
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
την κυρια τσαπανιδου δεν την ξερωΑκόμη ένας σοβαρός λόγος να ξαναπώ: I give up!
οχι αυτη με ξερει?
Υπάρχει μήπως κάποια δέσμευση για σταθερά χαμηλότερη τιμή από της βενζίνης και μου διαφεύγει;[/quote]
υπαρχει ευρωπαική οδηγία και έλεος μ αυτη την καραμέλα ότι θα ανέβει το αέριο. Αντί να ζηλευετε που δεν έχετε αέριο , να πάτε να βάλετε μερικοί και να αφήσετε τις καταστροφολογίες!!!!
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Υπάρχει οδηγία από την ΕΕ αν δεν κάνω λάθος. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο θυμάμαι να διάβασα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Πολλοί (κυρίως αυτοί που ασχολούνται με τις μετατροπές) επικαλούνται την οδηγία 2003/96/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι δήθεν δεσμεύει την χώρα μας για χαμηλή φορολογία του LPG. Όσο κι' αν έψαξα, δεν είδα πουθενά καμία δέσμευση ως προς την μέγιστη φορολογία. Καθορίζει ΕΛΑΧΙΣΤΑ επίπεδα φορολογίας σε κοινοτική κλίμακα, αλλά εδώ μας ενδιαφέρουν τα ΜΕΓΙΣΤΑ.
Αν γνωρίζει κάποιος κάτι συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο ας το αναφέρει.
ΥΓ. Ζητώ την κατανόηση των διαχειριστών για τη σύντομη εκτός θέματος αναφορά.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αποσβέσεις τα 2.000€ περίπου που θα ξοδέψεις για την τοποθέτησή του; Η κατάσταση είναι τέτοια, που δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει αύριο. Θέλει πολύ κάποιος οικονομικός (αν)εγκέφαλος να βγεί και να εξαγγείλει εξίσωση της τιμής του αερίου με της βενζίνης; Κάθε μέρα και καινούρια μέτρα ακούμε. Απορώ πως τους ξέφυγε αυτό...
Υπαρχει δεσμευση ( ενδεχομενως να ειμαστε και υποχρεωμενοι σα κρατος) να κρατησουμε χαμηλη φορολογια για το υγραεριο ως το 2018 αφου θεωρειται 'πρασινο' καυσιμο . Αποσβεση θα γινει σε 2 χρονια . Επειδη μεταθεση για κοντα στη Θεσ/νικη δε προκειται να παρω καθως το βλεπω τα επομενα 4 χρονια...φαινεται να συμφερει
Peugeot 3008 '08