-
Ο χρήστης JohnnyX έγραψε:
Υπαρχει δεσμευση ( ενδεχομενως να ειμαστε και υποχρεωμενοι σα κρατος) να κρατησουμε χαμηλη φορολογια για το υγραεριο ως το 2018 αφου θεωρειται 'πρασινο' καυσιμο .Αυτό που λες το έχω ακούσει, αλλά κανείς δεν μπορεί να το τεκμηριώσει.
Επειδή το ψάχνεις καιρό, μήπως γνωρίζεις από που προκύπτει αυτή η δέσμευση;Πράσινο καύσιμο θεωρείται και το φυσικό αέριο, αλλά με το Μεσοπρόθεσμο την έφαγε την κατραπακιά του...
-
Μου άρεσε σαν σκηνικό, οπότε τις ποστάρω. Από τον Παρνασσό.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Πράσινο καύσιμο θεωρείται και το φυσικό αέριο, αλλά με το Μεσοπρόθεσμο την έφαγε την κατραπακιά του...Δεν έπαιρνα λαχείο καλύτερα ...
'Έκτακτοι φόροι 6 δισ. την τριετία και πρόσθετοι φόροι 2,45 δισ. φέτος...
...Eπιβολή ειδικού φόρου στο φυσικό αέριο [1,5 ευρώ ανά gj (γιαγατζάουλ)]. Eπίσης, αυξάνεται ο EΦK σε υγραέριο, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.'Μου άρεσε σαν σκηνικό, οπότε τις ποστάρω. Από τον Παρνασσό.
Ωραίες φωτογραφίες!
Φαντάζομαι εκεί που θα πηγαίνουμε έξη 3οο8 να ρίχνεις κάθε τόσο σήμα για να σταματάμε, να τα παρατάσσουμε και να τα αλφαδιάζουμε όπως στον όρχο σε κέντρο νεοσυλλέκτων και να τραβάς...
Έ, ρε γέλια ...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Φαντάζομαι εκεί που θα πηγαίνουμε έξη 3οο8 να ρίχνεις κάθε τόσο σήμα για να σταματάμε, να τα παρατάσσουμε και να τα αλφαδιάζουμε όπως στον όρχο σε κέντρο νεοσυλλέκτων και να τραβάς...
Έ, ρε γέλια ...
Καλά, αν βρίσκουμε χώρο να παρκάρουμε 6 'βουβάλια' μαζί !
-
Δέν ξαναβόσκω άλλες Βουβάλες.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πόσο θέλεις να καίει δηλαδή ένα τούρμπο βουβάλι μέσα στην πόλη;Καλά, αν βρίσκουμε χώρο να παρκάρουμε 6 'βουβάλια' μαζί !
Δέν ξαναβόσκω άλλες Βουβάλες.
Μάγκες, μπερδέψατε τα ζώα. Λιοντάρια είναι, όχι βουβάλια.
Δείτε την διαφορά:
Για να μη τα μπερδεύετε, οι Γάλλοι τα γέμισαν με ένα σωρό φωτογραφίες (σήματα) λιονταριού, μπρος πίσω στα πλάγια, στην μηχανή, στην καμπίνα, στα βιβλία, στα κλειδιά, παντού, αλλά εσείς το χαβά σας...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Eπίσης, αυξάνεται ο EΦK σε υγραέριο, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.'[/i]το εψαξα το θεμα λιγο γιατι δε το ειχα ακουσει πουθενα αυτο
τη συγκεκριμενη ειδηση την ανεφερε μονο η ημερησια και κανενας αλλος ...υποθετω πως καναν λαθος
Eπιπλεον πρεπει να διαφοροποιησουμε το υγραεριο απο το LPG (autogas) -
Εξυπνο καί σπινθηροβόλο τό βλέμμα τού βπυβαλιού.
-
Ο χρήστης JohnnyX έγραψε:
το εψαξα το θεμα λιγο γιατι δε το ειχα ακουσει πουθενα αυτο
τη συγκεκριμενη ειδηση την ανεφερε μονο η ημερησια και κανενας αλλος ...υποθετω πως καναν λαθοςΜακάρι να έκαναν λάθος, αλλά δεν το γράφει μόνο η Ημερησία. Το ίδιο λέει και η Καθημερινή.
Eπιπλεον πρεπει να διαφοροποιησουμε το υγραεριο απο το LPG (autogas)
Αγαπητέ μου JohnnyX, εμείς να το διαφοροποιήσουμε, το ζητούμενο όμως είναι τι θα κάνουν οι κυβερνώντες.
Κακά τα ψέματα, 'υγραέριο' βάζουν στο αυτοκίνητο και 'υγραεριοκίνηση' λέγετε η κίνηση με LPG.Το να επιβάλουν ΕΦΚ στο υγραέριο για βιομηχανική χρήση και να αφήσουν χωρίς φόρους την υγραεριοκίνηση, το κόβω κομματάκι δύσκολο. Όχι πως δεν μπορούν να το κάνουν. Άλλωστε τα έχουμε δεί όλα το τελευταίο διάστημα...
Εν πάσει περιπτώσει, θεωρώ ότι ακόμη και με την αύξηση λόγω ΕΦΚ, η χρήση του LPG θα συμφέρει σε σχέση με τη βενζίνη. Το θέμα πλέον θα είναι αν θα συμφέρει η μετατροπή και σε πόσο χρόνο θα κάνει κανείς απόσβεση το κόστος εγκατάστασης.
ΥΓ. Υποθέτω ότι έχει λήξει η εγγύηση του 3008, σωστά;
-
σε 12 μερες
-
ενταξει εγω θα δεχτω οτι το lpg θα το ακριβυνουν , γιατι την βενζινη θα την αφησουν αθιχτη?
μηπως οσο περνα ο καιρος η διαφορα στην τιμη των 2 θα ανεβαινει κι αλλο? (λογικο δεν ειναι αφου οριζεται η καθε αυξηση επι % ?)
τεσπα μην βαλει κανεις αεριο οσο ειμαστε σχετικα λιγοι δε θα το δωσουν και σημασια!!!!μεινετε με την βενζινη και καλο τάισμα τα βουβάλια σας!!!!!!!!
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
το εψαξα το θεμα λιγο γιατι δε το ειχα ακουσει πουθενα αυτο
τη συγκεκριμενη ειδηση την ανεφερε μονο η ημερησια και κανενας αλλος ...υποθετω πως καναν λαθοςΜακάρι να έκαναν λάθος, αλλά δεν το γράφει μόνο η Ημερησία. Το ίδιο λέει και η Καθημερινή.
Eπιπλεον πρεπει να διαφοροποιησουμε το υγραεριο απο το LPG (autogas)
Αγαπητέ μου JohnnyX, εμείς να το διαφοροποιήσουμε, το ζητούμενο όμως είναι τι θα κάνουν οι κυβερνώντες.
Κακά τα ψέματα, 'υγραέριο' βάζουν στο αυτοκίνητο και 'υγραεριοκίνηση' λέγετε η κίνηση με LPG.Το να επιβάλουν ΕΦΚ στο υγραέριο για βιομηχανική χρήση και να αφήσουν χωρίς φόρους την υγραεριοκίνηση, το κόβω κομματάκι δύσκολο. Όχι πως δεν μπορούν να το κάνουν. Άλλωστε τα έχουμε δεί όλα το τελευταίο διάστημα...
Εν πάσει περιπτώσει, θεωρώ ότι ακόμη και με την αύξηση λόγω ΕΦΚ, η χρήση του LPG θα συμφέρει σε σχέση με τη βενζίνη. Το θέμα πλέον θα είναι αν θα συμφέρει η μετατροπή και σε πόσο χρόνο θα κάνει κανείς απόσβεση το κόστος εγκατάστασης.
ΥΓ. Υποθέτω ότι έχει λήξει η εγγύηση του 3008, σωστά;
-
nikbib, η ερώτηση μου είναι γενικότερη, είσαι για κάποιον λόγο ξυδιασμένος; Για να δείχνουμε κατανόηση ρωτάω, όχι τίποτα άλλο.
-
Ισως οχι βουβάλι ,αλλά κρανίο από homo Neandertalis Πως σας φαίναται?
-
Τελικά το turbo του 3008 θέλει ειδική μεταχείριση (π.χ. ρελαντί για 1 λεπτό πριν το σβήσιμο του κινητήρα κτλ) ή όχι?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
nikbib, η ερώτηση μου είναι γενικότερη, είσαι για κάποιον λόγο ξυδιασμένος; Για να δείχνουμε κατανόηση ρωτάω, όχι τίποτα άλλο.τι εννοεις?
-
Ο χρήστης tiniakos31 έγραψε:
Τελικά το turbo του 3008 θέλει ειδική μεταχείριση (π.χ. ρελαντί για 1 λεπτό πριν το σβήσιμο του κινητήρα κτλ) ή όχι?Αν ήθελε ειδική μεταχείριση, θα το ανέφερε στο manual.
Ενώ έχει ένα σωρό οδηγίες και προειδοποιήσεις ακόμη και για ασήμαντα ή αυτονόητα πράγματα, για το συγκεκριμένο θέμα δεν αναφέρει απολύτως τίποτε. Άρα, κατά τον κατασκευαστή, δεν χρειάζεται ειδική μεταχείριση.
Τώρα, αν το προσέχουμε και δεν του βγάζουμε τα άντερα πριν σταματήσουμε, δεν θα πάθουμε και τίποτε...Με την ευκαιρία, και για να βοηθήσω την κουβέντα:
Ξιδιασμένος: -η, -ο [μτχ. παθητ. πρκμ. του ρ. ξιδιάζω] ως επίθ.- Ο ξινός
- (μτφ) Ο θολωμένος από υπερβολική χρήση “ξιδιών”
Ξίδι: (το) ουσ. ουδ. [αρχ.= ὄξος]
- Υγρό παραγόμενο από την οξική ζύμωση οινοπνευματούχων ποτών
- Κακής ποιότητος οινοπνευματώδες ποτό (π.χ.: πολλά ξίδια πίνεις)
-
@nickib: έχω παρατηρήσει ότι μέρος των δημοσιεύσεων είναι ξινά, προκλητικά, ειρωνικά κλπ.
Το ζέσταμα πριν το πατήσουμε είναι δεδομένο, όπως και σε κάθε Μ.Ε.Κ. φυσικά, όπως και αντίστοιχα μια σχετική ηρεμία στα τελευταία λεπτά της διαδρομής. Η ηλεκτρική αντλία νερού για όταν είναι σβηστό που έχει είναι βοηθητική, δεν θα κάνει και πολλά αν το σβήσετε ενώ κάνατε Αθήνα-Θεσσαλονίκη σανίδα. Αυτά όμως λίγο πολύ εφαρμόζονται σε οποιοδήποτε μοτέρ.
Αυτό που θέλει προσοχή είναι να φροντίζετε να σβήνετε το αμάξι αφότου έχουν περάσει μερικά δευτερόλεπτα στο ρελαντί ώστε να προλάβει να σταματήσει η φτερωτή της τουρμπίνας να περιστρέφεται.
-
...οσο αφορα το ζεσταμα και το κρυωμα, εμενα μου ειχαν πει οτι δεν χρειαζεται...παρ'ολα αυτα, ετσι οπως το λεει ο drdino εχει καποια βαση και οπως λεει και ο Pitt, δεν θα παθουμε και τιποτα αν περιμενουμε λιγο πριν αναψουμε /σβησουμε...anyway...
Εγω θελω να πω το αλλο...
Δεκαετια του '80...ο πατερας μου, με ενα Nissan E20 , στις κατηφορες εβαζε νεκρα...βλεποντας το εγω ο μικρος, το πηρα συνηθειο και οταν εβγαλα διπλωμα συνεχισα να κανω το ιδιο...πιστευοντας οτι ετσι δεν καταναλωνω βενζινη...περα βεβαια απ'οτι καιει οταν ειναι στο ρελαντι...
Μη εχοντας τα καταλληλα οργανα σε παλαιοτερα αυτοκινητα στο καντραν ,ουτως ωστε να βλεπω την καταναλωση, θεωρουσα οτι με νεκρα, καιω λιγοτερο απ'οτι αν εχω ταχυτητα...
Οσπου σε ταξιδι το τριημερο με το 3008...διαπιστωσα οτι με ταχυτητα στις κατηφορες, εννοειται χωρις να παταω γκαζι, η καταναλωση ηταν στο 0 ενω με νεκρα, επαιζε απο 0,5 εως 1,5...
Το συμπερασμα που εβγαλα λοιπον ειναι οτι , με νεκρα, καταναλωνεις περισοτερο απ'οτι με ταχυτητα...
Δεν ξερω αν το ξερατε και θα με κραξετε τωρα, παντως , μπορει καποιος να μου εξηγησει το γιατι?
-
Στα παλιά αυτοκίνητα με καρμπυρατέρ, η εισαγωγή βενζίνης γινόταν (μπακαλίστικα) με το κενό. Οπότε όσο είχες ταχύτητα στο σασμάν και αφημένο γκάζι (=κλειστή πεταλούδα, μεγάλο κενό) τότε έμπαινε βενζίνη. Όταν έβαζες νεκρά, τότε στο ρελαντί δεν είχες τόσο κενό άρα έμπαινε λιγότερη βενζίνη.
Στα αυτοκίνητα με ψεκασμό, όταν έχεις ταχύτητα στο σασμάν και 1500+ περίπου στροφές και δεν πατάς γκάζι, ο ψεκασμός σταματάει. Fuel cutoff λέγεται αυτό στα φράγκικα.
-
Πιλοτος εγινα με το 3008 ... με τα 'fuel cutoff' μου, με τα χαιλικια μου...ε ρε...αυτα ειναι...!!!
Thanks dridino
Peugeot 3008 '08