-
Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση παιδιά.Καλές βόλτες σε όλους.
-
Σήμερα διάβασα στο DRIVE ότι η αναμενόμενη τιμή για το HYbrid4 (το οποίο λέει αναμένεται το φθινόπωρο 2011) είναι 35.000 ευρώ Τώρα βέβαια δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη είναι η πληροφορία αυτή, και είναι και υβριδικό, αλλά σαν πολλά δεν είναι; Την ίδια αναμενόμενη τιμή είχε ακριβώς από κάτω για το Audi Q3.
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Σήμερα διάβασα στο DRIVE ότι η αναμενόμενη τιμή για το HYbrid4 (το οποίο λέει αναμένεται το φθινόπωρο 2011) είναι 35.000 ευρώ Τώρα βέβαια δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη είναι η πληροφορία αυτή, και είναι και υβριδικό, αλλά σαν πολλά δεν είναι; Την ίδια αναμενόμενη τιμή είχε ακριβώς από κάτω για το Audi Q3.Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα είναι μεν υβριδικό, αλλά θα έχει πετρελαιοκινητήρα. Ως υβριδικό θα πρέπει να 'επιδοτηθεί' (με χαμηλά τέλη κλπ) αλλά από την άλλη απαγορεύεται (ακόμη) η χρήση πετρελαιοκινητήρων σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη.
Ίσως να είναι αφορμή για να έχουμε πανηγύρια...Όσο για τα χρήματα, μάλλον είναι πολλά, αλλά με την σημερινή τιμή της βενζίνης και την ανιούσα πορεία που έχει πάρει τελευταίως, ίσως και να συμφέρει για κάποιον που κάνει πολλά χιλιόμετρα.
Οψόμεθα...
-
Προχθές πήγα για το ενδιάμεσο service (αλλαγή λαδιών ουσιαστικά) των 30000χλμ (btw, χθες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την αγορά του με ακριβώς 30000χλμ!).
Το ενδιαφέρον είναι ότι τώρα ο δείκτης για το επόμενο service στον πίνακα οργάνων λέει για επόμενο service σε 30000χλμ ή 24 μήνες Βέβαια εμένα μου είπαν το κλασικό, σε 10000χλμ ή 1 χρόνο.
Τι στο καλό, πώς τις βγάζει αυτές τις τιμές ο δείκτης, τις παίρνει από καμιά σύνδεση με τα κεντρικά της πεζό; Και το διάστημα που δείχνει δεν είναι το ίδιο πάντα. Όταν το αγόρασα έλεγε για service στα 20000χλμ ή 1 χρόνο, στη συνέχεια, μετά το service των 20000χλμ. το 'γύρισε' για service στα επόμενα 10000χλμ ή 1 χρόνο (αυτό που έκανα τώρα), και τώρα μου λέει για επόμενο service σε 30000χλμ ή 24 μήνες. Μπάχαλο τελείως.
Και αν αυτός ο δείκτης έχει κάποια σημασία, γιατί να κάνω 3 ακόμη services στα επόμενα 30000 όπως μου λέει η αντιπροσωπεία, και όχι 1 όπως μου λέει ο δείκτης
-
Μια που κοντεύει να καλοκαιριάσει, μια ακόμη χειμωνιάτικη φωτογραφία, από καμιά 10αριά μέρες πριν, από τον δρόμο προς Αγόριανη στον Παρνασσό
-
Καλημερα στο forum!
Alexandr...ερχεται σιγα σιγα η Ανοιξη και προβλεπω οτι το Babylon θα κατασκονιστει παλι ε?
Pitt...σε κανα μηνα θα τα πουμε και απο κοντα...
Λοιπον, μια ερωτηση... Ελαβα μια επιστολη απο την Lion για '...ενημερωση του λογισμικου της κεντρικης ηλεκτρονικης μοναδας ελεγχου λειτουργιων...'
Μπορει καποιος να μας δωσει more info για το τι κερδιζει επι της ουσιας ο οδηγος απο αυτο?
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
Καλημερα στο forum!Alexandr...ερχεται σιγα σιγα η Ανοιξη και προβλεπω οτι το Babylon θα κατασκονιστει παλι ε?
Pitt...σε κανα μηνα θα τα πουμε και απο κοντα...
Λοιπον, μια ερωτηση... Ελαβα μια επιστολη απο την Lion για '...ενημερωση του λογισμικου της κεντρικης ηλεκτρονικης μοναδας ελεγχου λειτουργιων...'
Μπορει καποιος να μας δωσει more info για το τι κερδιζει επι της ουσιας ο οδηγος απο αυτο?
Χα, χα, δεν πρόκειται να δεις καμιά διαφορά, το μόνο που θα δεις είναι να μηδενιστούν τα trip computers και θα σου χαλάσουν οι ρυθμίσεις φωτεινότητας της οθόνης. Ίσως είναι καμιά από αυτές τις αναβαθμίσεις που κάνουν και σε συσκευές όπως ψηφ. φωτογραφικές μηχανές, κτλ., οι οποίες διορθώνουν κάποια θέματα που δεν πρόκειται να τα συναντήσεις ποτέ
Όσο για τη σκόνη που λες, έχετε δει πώς γίνεται λαμπίκος μετά από οδηγηση υπό δυνατή χιονόπτωση; Γλυτώνεις ένα καθάρισμα!
-
Pitt...σε κανα μηνα θα τα πουμε και απο κοντα...Αντε με το καλό. Θα κανονίσουμε καμιά 'εκστρατεία';
Μπορει καποιος να μας δωσει more info για το τι κερδιζει επι της ουσιας ο οδηγος απο αυτο?Σήμερα πήγα στη Lion και έκανα την αναβάθμιση. Απ' ότι κατάλαβα, οι τεχνικοί δεν ήξεραν πολλές λεπτομέρειες για το τι ακριβώς αλλάζει. Μου είπαν ότι έχει σχέση με την επεξεργασία των δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την πληροφόρηση του οδηγού. Δεν παρατήρησα καμία απολύτως διαφορά στην οδήγηση, την επιτάχυνση και την κατανάλωση. Όλες οι ρυθμίσεις που είχα, μετά την ενημέρωση γύρισαν στις default (φώτα ημέρας, λειτουργία πίσω υαλοκαθαριστήρα κλπ). Επίσης μηδένισαν και οι δύο μερικοί χιλιομετρητές με τα στοιχεία κατανάλωσης & απόστασης.
Όσο για τη σκόνη που λες, έχετε δει πώς γίνεται λαμπίκος μετά από οδηγηση υπό δυνατή χιονόπτωση; Γλυτώνεις ένα καθάρισμα!
Είχα να το πλένω από πέρσι και σήμερα το πρωί πριν το πάω στην Lion και ενώ σιγοψιχάλιζε το πήγα για πλύσιμο. Στο πλυντήριο συνήθως περιμένεις ουρά για να στο πλύνουν. Σήμερα ήμουν μόνος και οι υπάλληλοι με κοιτούσαν σαν ουφο!
Μάλον θα σκέφθηκαν 'Παλαβός είναι και το φέρνει για πλύσιμο ενώ ψιχαλίζει'...Ας όψεται η σύζυγος που πήγε χθές βόλτα για καφέ στο σπίτι της φιλενάδας της. Όταν την ρώτησα που βρήκε μέρος να παρκάρει, μου είπε περήφανα ότι η φιλενάδα της της έδειξε ένα μέρος παραδίπλα, με πολύ χώρο κάτω από ένα τεράστιο πεύκο, που συνήθως δεν παρκάρει κανείς.
Μάλιστα κύριε...Ευτυχώς με το ζεστό νεράκι και την σαπουνάδα δεν έμεινε ίχνος ρετσινιού...
-
Ας όψεται η σύζυγος που πήγε χθές βόλτα για καφέ στο σπίτι της φιλενάδας της. Όταν την ρώτησα που βρήκε μέρος να παρκάρει, μου είπε περήφανα ότι η φιλενάδα της της έδειξε ένα μέρος παραδίπλα, με πολύ χώρο κάτω από ένα τεράστιο πεύκο, που συνήθως δεν παρκάρει κανείς.Οταν τα λεω εγω...με λετε γκρινιαρη!!!
-
Ας όψεται η σύζυγος που πήγε χθές βόλτα για καφέ στο σπίτι της φιλενάδας της. Όταν την ρώτησα που βρήκε μέρος να παρκάρει, μου είπε περήφανα ότι η φιλενάδα της της έδειξε ένα μέρος παραδίπλα, με πολύ χώρο κάτω από ένα τεράστιο πεύκο, που συνήθως δεν παρκάρει κανείς.
Οταν τα λεω εγω...με λετε γκρινιαρη!!!
Λάθος στην παράθεση , δεν το έπαθα εγώ αυτό αλλά ο Pitt! (τι να κάνει όμως κι αυτός, αφού έχει δηλώσει εξαρχής ότι το πήρε κατά πρώτο λόγο για τη σύζυγο)
Εγώ δεν το δίνω στη σύζυγο , έχει το δικό της κουβαδάκι (Matizάκι)! Μόλις σήμερα μου ζήτησε να το πάρει για να βάλει το ποδήλατο της κόρης πίσω, και η απάντησή μου: 'ούτε με σφαίρες'! Είμαι κακός, το ξέρω, αλλά φύλαγε τα ρούχα σου (δηλαδή το αυτοκίνητό σου) για να τα έχεις ολόκληρα
-
Μια που κοντεύει να καλοκαιριάσει, μια ακόμη χειμωνιάτικη φωτογραφία, από καμιά 10αριά μέρες πριν, από τον δρόμο προς Αγόριανη στον ΠαρνασσόH πιο όμορφη φωτό απ΄ το ασχημόπαπο ever.
Ρε Άλεξ, το ΄χεις σκεφτεί για φωτογράφος;
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Μια που κοντεύει να καλοκαιριάσει, μια ακόμη χειμωνιάτικη φωτογραφία, από καμιά 10αριά μέρες πριν, από τον δρόμο προς Αγόριανη στον Παρνασσό
H πιο όμορφη φωτό απ΄ το ασχημόπαπο ever.
Ρε Άλεξ, το ΄χεις σκεφτεί για φωτογράφος;
Το πέτυχες, με τη φωτογραφία έχω μια κάποια τρέλα, και δηλώνω και φωτογράφος! (άγριας φύσης επί το πλείστον!) Μάλιστα, ο κύριος λόγος που πήρα πιο ψηλό αυτοκίνητο, και με το grip control στο συγκεκριμένο, δεν είναι για να πουλάω μούρη και για να είμαι 'μοδάτος', αλλά για να μπορώ να περνάω καμιά μεγαλύτερη λακούβα και καμιά λάσπη όταν πηγαίνω βολτίτσες για φωτογραφίες. Αλλιώς τώρα θα ήμουνα με κανένα (οικογενειακό) hatchback! Και, φυσικά, σχεδόν πάντα έχω φωτογραφική μαζί μου!
Και χαίρομαι για την αγορά μου, γιατί τώρα μπορώ και ακολουθώ 4κίνητους 'συμπάσχοντες' σε μέρη που ούτε θα το διανοούμουν να πάω με 'απλό' αυτοκίνητο. Και μπορώ επίσης να πάω και στα χιόνια με την οικογένεια χωρίς να χρειάζεται να βάζω και βγάζω αλυσίδες (κάτι που το βαριέμαι απίστευτα).
Βέβαια έχω κακομάθει, και μερικές φορές μπαίνω σε καμιά λάσπη/άμμο/καρόδρομο έτσι για την πλάκα, και η σύζυγος ( ) που δεν είναι καθόλου της περιπέτειας παθαίνει 'κάτι' ('σταμάτα να κατέβω', 'θα μείνουμε εδώ σήμερα', και κάτι τέτοια )
-
Δεν είναι για όλους το Peugeot 3008 HYbrid4
-
Ο χρήστης thanosanesthetist έγραψε:
Δεν είναι για όλους το Peugeot 3008 HYbrid4Διαφημιστικό τρικ προφανώς. Είναι μια, υποτίθεται, συλλεκτική (και πανάκριβη) έκδοση, και μετά θα αρχίσουν να πουλάν τα 'κανονικά'.
-
40000 και το δευτερο σερβις κοστισε 252,59 ευρω, με 175,10 να ειναι:
- λαδι 4 λιτρα
- παραφλου
- καθαριστικο φρενων
- υγρο υαλοκαθαριστηρων
- φιλτρο γυρης
- 4 μπουζι
- φιλτρο αερος
- φιλτρο λαδιου
- ροδελλα ταπας λαδιου
και 77,49 να ειναι
- σερβις φιλτρου γυρης
- σερβις - συστηματικες εργασιες
Τελος, δεν τη γλιτωσα την αλλαγη της αντλιας νερου (υπηρχε δαρροη- καθε 4000 χλμ προσθετα παραφλου)που αντικατασταθηκε αλλα ηταν στην εγγυηση
-
Και εγώ στα 35.000 χλμ περίπου το ίδιο πλήρωσα. Το κακό είναι ότι επειδή δεν μπορούσα να απενεργοποιήσω το RDS στο ραδιόφωνο μου συνέστησαν από το SERVICE να το στείλουμε για επισκευή, όσο ήταν ακόμα στην εγγύηση, το πολύ σε μία εβδομάδα θα ήταν έτοιμο, αυτό έγινε στις 10/1/2011, μετά μου είπαν θα ερχόταν καινούριο ράδιο mp3 από Γαλλία και μέχρι σήμερα ακόμα δεν έχω ράδιο στο αυτοκίνητο και με πάνε από βδομάδα σε βδομάδα. Έχω στείλει e-mail στη LION HELLAS, καμία απάντηση. Γενικά η αντιπροσωπία στην Ελλάδα είναι απαράδεκτη. Τέλος πάντων Καλό Πέταγμα χαρταετού σε όλους.
-
Ο χρήστης nikos-ss έγραψε:
Και εγώ στα 35.000 χλμ περίπου το ίδιο πλήρωσα. Το κακό είναι ότι επειδή δεν μπορούσα να απενεργοποιήσω το RDS στο ραδιόφωνο μου συνέστησαν από το SERVICE να το στείλουμε για επισκευή, όσο ήταν ακόμα στην εγγύηση, το πολύ σε μία εβδομάδα θα ήταν έτοιμο, αυτό έγινε στις 10/1/2011, μετά μου είπαν θα ερχόταν καινούριο ράδιο mp3 από Γαλλία και μέχρι σήμερα ακόμα δεν έχω ράδιο στο αυτοκίνητο και με πάνε από βδομάδα σε βδομάδα. Έχω στείλει e-mail στη LION HELLAS, καμία απάντηση. Γενικά η αντιπροσωπία στην Ελλάδα είναι απαράδεκτη. Τέλος πάντων Καλό Πέταγμα χαρταετού σε όλους.Το κύριο πράγμα που κάποιες φορές μου τη 'σπάει' σε αυτό το ραδιόφωνο είναι ότι το RDS απενεργοποιείται μόνο για τον συγκεκριμένο σταθμό που ακούς την ώρα που το απενεργοποιείς, και για όση ώρα δεν τον αλλάζεις ή δεν κλείσεις το ραδιόφωνο. Αν αλλάξεις σε άλλο σταθμό και ξαναγυρίσεις στον προηγούμενο, το RDS έχει ενεργοποιηθεί και πάλι!
Θα ήθελα να το απενεργοποιήσω μόνιμα, γιατί πρόκειται για 'σπαστική' λειτουργία, καθώς σε κάποιους σταθμούς, μέσα στην Αθήνα, κάθε φορά που τους βάζεις ψάχνει να βρει κάποια άλλη συχνότητα (κάνοντας τη γνωστή διακοπή όσο ψάχνει). Σε κάποιον, μάλιστα (στον sky ή τον flash, δεν θυμάμαι), κλειδώνει μερικές φορές και σε τελείως άλλο σταθμό!!!Μη μου πεις ότι δεν έχεις ραδιόφωνο για τόσο καιρό για κάτι που είναι ο κανονικός τρόπος που δουλεύει το ραδιόφωνο; (εκτός αν και το δικό μου είναι χαλασμένο).
-
Ο χρήστης nikos-ss έγραψε:
Το κακό είναι ότι επειδή δεν μπορούσα να απενεργοποιήσω το RDS στο ραδιόφωνο μου συνέστησαν από το SERVICE να το στείλουμε για επισκευή, όσο ήταν ακόμα στην εγγύηση, το πολύ σε μία εβδομάδα θα ήταν έτοιμο,...Θα ήθελα να το απενεργοποιήσω μόνιμα, γιατί πρόκειται για 'σπαστική' λειτουργία, καθώς σε κάποιους σταθμούς, μέσα στην Αθήνα, κάθε φορά που τους βάζεις ψάχνει να βρει κάποια άλλη συχνότητα (κάνοντας τη γνωστή διακοπή όσο ψάχνει). Σε κάποιον, μάλιστα (στον sky ή τον flash, δεν θυμάμαι), κλειδώνει μερικές φορές και σε τελείως άλλο σταθμό!!!
Μη μου πεις ότι δεν έχεις ραδιόφωνο για τόσο καιρό για κάτι που είναι ο κανονικός τρόπος που δουλεύει το ραδιόφωνο; (εκτός αν και το δικό μου είναι χαλασμένο).
Guess what ...
-
Γι' αυτό τον λόγω δεν έχω ραδιόφωνο. Δεν ξέρω αν διαπίστωσαν κάποιο άλλο πρόβλημα και γι΄αυτό θα μου το αντικαταστήσουν. Τελικά μήπως ήταν όλα προβληματικά στο RDS; γιατί δεν είναι λογικό να μην απενεργοποιείται μόνιμα αφού αυτό αναφέρουν οι οδηγίες.
-
41000 και πρεπει να λαλαξω ελαστικα αν και μεχρι 50000 πανε. Μεχρι στιγμης τα primacy hp ηταν πολυ ικανοποιητικα ειδικα σε στεγνο, ανεση, ποιοτητα κυλισης και φρενα. Στο βρεγμενο εχω καποιες ενστασεις ειδικα μετα τα 30000 χλμ καθως υπηρχαν
φαινομενα υδρολισθησης, αλλα σε μεγαλες ταχυτητες. Να αγορασω τα ιδια ή προτεινετε κατι αλλο. Drdino πες αν μπορεις τη γνωμη σου. Απο απ΄ότι ειδα σε παλαιοτερο post σου δεν εισαι και πολυ θετικός για τα primacy.
Peugeot 3008 '08