-
Προβλημα ειναι γιατι τα γρηγορα αυτοκινητα εχουν γινει τελευταια trendy και συνηθως τα οδηγουν ανθρωποι οι οποιοι δεν μπορουν να διαχειριστουν υψηλες ιπποδυναμεις.
Υπαρχουν και μικροτερες εκδοσεις εξισου καλες και ασφαλεις σε επιπεδο ενεργητικης ασφαλειας, αλλα πρεπει να 'δειχνουμε' παντα περισσοτερο απο αυτο που μπορουμε,
ειναι και ο συγχρονος τροπος ζωης που μας το επιβαλλει τρομαρα μας... -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Aν δεν ειχε πισω τον παγκο για καθισματα και το εβγαζαν -2000ευρω
θα ηταν αλλη η μοιρα του...
Τωρα ομως θα το αγορασουν τα trendy αγορακια-κοριτσακια οπως δυστυχως εγινε και με
αλλη πολυ γνωστη και προσφατη αναβιωση μικρου γρηγορου...Το δυστυχώς που πάει ?Αν η κόρη μου ήταν λίγο μεγαλύτερη ή Abarth 500 ή Cooper S θα της αγόραζα...
Εγώ λέω να της το αγοράσω από τώρα.... για να το έχει όταν μεγαλώσει
Αλλά μέχρι να μεγαλώσει θα το κυκλοφωρεί ο 'μπαμπάς'(Της το έχω πάρει ήδη σε 1/43' μοντελάκι... και της αρέσει...)
-
Ελπίζω ο μελλοντικός γαμπρός να είναι από εφοπλιστής και άνω αλλιώς την πο@τσησε ο καημένος σε 100 γυράδικα ντελιβεράς ταυτόχρονα να είναι πάλι δεν θα την βγάλει καθαρή
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Και γιατί είναι πρόβλημα?Γιατί δεν είναι αρκετά hardcore, μαλλον. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάρεις στην κόρη σου ένα rallye, πχ.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Τωρα ομως θα το αγορασουν τα trendy αγορακια-κοριτσακια οπως δυστυχως εγινε και με
αλλη πολυ γνωστη και προσφατη αναβιωση μικρου γρηγορου...Το δυστυχώς που πάει ?Αν η κόρη μου ήταν λίγο μεγαλύτερη ή Abarth 500 ή Cooper S θα της αγόραζα...
Γιατί; Για να διακοσαρίζει εύκολα με μυαλά και οδηγική εμπειρία 18χρονης;
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Και γιατί είναι πρόβλημα?
Γιατί δεν είναι αρκετά hardcore, μαλλον. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάρεις στην κόρη σου ένα rallye, πχ.
a
Ούτε με σφαίρες..........
?????????
Γιατί???????
Θεωρείς το 500 Αμπαρτ καλύτερο αυτοκίνητο απο το Rallye?????????
Εμεινα απο ερωτηματικά -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί; Για να διακοσαρίζει εύκολα με μυαλά και οδηγική εμπειρία 18χρονης;
γιατι οχι? που ειναι ακριβως το προβλημα?
στα 18 μας, ολοι μας δεν το καναμε αυτο? -
Το πρόβλημα είναι ότι απορείς.
Αν θεωρείς ότι ένα άτομο που δεν ξέρει να οδηγεί (εκτός αν θεωρήσει κάποιος ότι οδήγηση είναι οι γνώσεις χειρισμού του αυτοκινήτου, όπως μας τις μαθαίνει ο δάσκαλος, και τα σήματα), έχει άγνοια κινδύνου (αν δεν κινδυνεύσεις, δύσκολα καταλαβαίνεις τι σε περιμένει στο πρώτο λάθος) και ορμές νέου ανθρώπου, είναι καλό να πιάσει στα χέρια του ένα ταχύτατο αυτοκίνητο που δεν συγχωρεί λάθη (άλλωστε κανένα συνηθισμένο αυτοκίνητο δεν συγχωρεί χοντρά λάθη πάνω από τα 120 χλμ), τότε τι να πω εγώ;
Το τι κάναμε 'εμείς' (αν το κάναμε) δεν σημαίνει ότι είναι ορθό. Αν οι γονείς μας έδιναν οπλοπολυβόλα 'όπως Αμερική' για να μπορούμε να λύνουμε τους λογαριασμούς μας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα δίνουμε κι εμείς στα παιδιά μας. -
Πάντως απο πλευράς Euro NCAP και το Peugeot και το Fiat πήραν 5 αστέρια και 35 βαθμους, βέβαια κι εγω ψηφίζω Fiat μιάς και εχω ήδη παραγγήλει ενα μαύρο 500Abarth.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το πρόβλημα είναι ότι απορείς.Αν θεωρείς ότι ένα άτομο που δεν ξέρει να οδηγεί (εκτός αν θεωρήσει κάποιος ότι οδήγηση είναι οι γνώσεις χειρισμού του αυτοκινήτου, όπως μας τις μαθαίνει ο δάσκαλος, και τα σήματα), έχει άγνοια κινδύνου (αν δεν κινδυνεύσεις, δύσκολα καταλαβαίνεις τι σε περιμένει στο πρώτο λάθος) και ορμές νέου ανθρώπου, είναι καλό να πιάσει στα χέρια του ένα ταχύτατο αυτοκίνητο που δεν συγχωρεί λάθη (άλλωστε κανένα συνηθισμένο αυτοκίνητο δεν συγχωρεί χοντρά λάθη πάνω από τα 120 χλμ), τότε τι να πω εγώ;
Το τι κάναμε 'εμείς' (αν το κάναμε) δεν σημαίνει ότι είναι ορθό. Αν οι γονείς μας έδιναν οπλοπολυβόλα 'όπως Αμερική' για να μπορούμε να λύνουμε τους λογαριασμούς μας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα δίνουμε κι εμείς στα παιδιά μας.να κανεις το σωστο και να μην πεις τιποτα..
δεν εισαι εσυ κριτης για το τι θα κανει καποιος με το παιδι του, εκτος αν πιστευεις οτι εισαι σωστος σε ολα και εχεις τον ρολο καποιου ειδους σωτηρα
Το 'αν οι γονεις μας μας διναν οπλοπολυβολα' ειναι του στυλ 'αν η γιαγια μου ειχε καρουλια'
και οπως παντα υπαρχουν 2 οψεις.. μπορει να σκοτωνοσουν και να σκοτωνες και καμμια ντουζινα στο διαβα σου (αν ησουν ηλιθιος, δατ ιζ) ή μπορει να γινοσουν εξπερ στην σκοποβολη..
Τωρα... αν βλεπεις μονο την μια πλευρα του νομισματος.. εγω τι να πω?
Και για πες μας.. κατα την αποψη σου, ποιο αυτοκινητο ειναι σωστο για καποιον ανιδεο 18 χρονων?
Για να δουμε και πως σκεπτεσαι, δηλαδη, οχι τιποτε αλλο -
Mάλλον υπάρχει προσωπική διάσταση στο θέμα, οπότε δεν θα προσπαθήσω να εξηγήσω τα αυτονόητα. Ας αναλάβει, αν δεν βαριέται, κανείς άλλος.
-
Πάντως χίλιες φορές καλύτερα να οδηγεί κανένα 500αρακι παρά SUV
-
αν καταλαβεις πως τα 'αυτονοητα' ειναι κατι υποκειμενικο, θα ειναι ενα μεγαλο βημα!
Στο μεταξυ ας αναλαβει κανεις που δεν βαριεται να μας εξηγησει, τι θες να πεις (!)
επισης η προσωπικη διασταση works both ways, δεν νομιζεις? -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Και για πες μας.. κατα την αποψη σου, ποιο αυτοκινητο ειναι σωστο για καποιον ανιδεο 18 χρονων?Ξερω ενα μαλακισμενο, οχι 18, 32 χρονων που καταφερε να τουμπαρει ταπεινο focus 100 ίππων στον ανοιχτο δρομο
-
καλα ολα αυτα, αλλα καποιος που να μην βαριεται, να μας εξηγησει την ...... αποψη και το 'αυτονοητο' βεβαιως - βεβαιως του manosk, δεν υπαρχει??
μην μας αφηνετε στο σκοτος ρε παιδια!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!!! -
Μήπως αυτός ο διάλογος να συνεχιστεί σε αντίστοιχο θέμα?
-
οπως βλεπεις, δεν ειναι διαλογος.. ο 'αυτονοητος' 'πεταει αητο' .. τον ψαχνουμε στον λοφο του στρεφη!
carry on, lads! (που θα λεγαν και οι φιλοι μας οι αγγλοι!) -
Καλύτερα στον αντίλογο. Ίσως όμως έχεις δίκιο: ένας 18άρης είναι καλύτερος και πιο συνετός οδηγός από κάποιον με εμπειρία στο τιμόνι. Κι άμα δεν κάνει ταρζανιές μικρός, πότε θα τις κάνει; Άμα δεν μπει με 100 στο sάκι σαν να παίζει ηλ. παιχνίδι, πότε θα μπει; Κι άμα δεν κάνει σφήνες στη Βουλιαγμένης για να εντυπωσιάσει την παρέα, πώς θα περάσει καλά; Και όλα αυτά με ισχυρό εργαλείο, όχι με κάτι μετριοπαθές μέχρι να μάθει 10 πράγματα στην οδήγηση. Πώς άλλωστε θα δείξουμε ότι έχουμε φράγκα; Αγοράζοντας του παιδιού κανένα φτηνιάρικο;
Έχεις δίκιο, τέλος. -
Ο χρήστης tm έγραψε:
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!!!
Πρέπει να ΣΩΘΕΙ ο κόσμος!
Αν και έχει αναλυθεί 100αδες φορές το θέμα, εγώ έχω να κάνω μόνο ένα σχόλιο επί προσωπικού:
Ευτυχώς που ΔΕΝ είχε 200 άλογα το πρώτο μου αυτοκίνητο.
Επίσης ευτυχώς που δεν έμαθα πόσο άτσαλα αντιδρούσε στο όριο από τον πρώτο καιρό συμβίωσης μαζί του. -
+1 στο Μανο και συγνώμη που συνδράμω και γω στο ξέσκισμα του thread
Όλοι περάσαμε τα 18 και κάναμε ουκ ολίγες χαζομάρες στο τιμόνι. Πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν ένα polo 1.0 των 45 hp αυτό μου πήρε ο πατέρας αν και μπορούσε πολύ καλύτερο. Επί λέξει μου είχε πει: 'θες καλύτερο δούλεψε και πάρε'. Τότε ήταν κακός πόσο καλό όμως έκαναν (ή τουλάχιστον ελπίζω) στον εγκέφαλό μου αυτά τα λόγια και έργα του. Κατάλαβα ότι τπτ δεν είναι εύκολο και θέλει κόπο για να το αποκτήσεις. 10 χρόνια το κράτησα μέχρι τα 30 μου και πέρυσι πήρα άλλο με δικά μου χρήματα και ένα δανειάκι που ακόμα το πληρώνω, δεν δέχτηκα χρήματα από τον πατέρα αν και προσφέρθηκε. Ίσως αν τότε μου έπαιρνε τη μπέμπα που ζητούσα να είχαν φοσυκώσει τα μυαλά μου. Αλλά και στον οδηγικό τομέα αν είχα πιο γρήγορο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μου 'έφευγε' όταν μέσα στην μανία της νιότης σανίδωνα το γκάζι και όποιον πάρει ο χάρος.
FIAT 500 Abarth