-
Εμένα μου φαίνεται πάρα πολύ απλό και λογικό αυτό που λέει ο koutsan (elementary, my dear Watson) και δεν έχω καταλάβει που κολλάτε
-
Ωραία αυτά που λέτε αλλά δέν βλέπω καμιά λύση.
Το πρόβλημα είναι τί οδήγησε το συγκεκριμένο ανθρωποειδές σε αυτή την πράξη, πώς θα βρεθεί και θα τιμωρηθεί παραδειγματικά όπως του αξίζει ώστε να υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να συναντήσουμε στο μέλλον ανάλογες περιπτώσεις. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εμένα μου φαίνεται πάρα πολύ απλό και λογικό αυτό που λέει ο koutsan (elementary, my dear Watson) και δεν έχω καταλάβει που κολλάτεΘα μου φαινόταν απόλυτα λογικό νά λεγε 'δεν λυπάμαι κανέναν' η 'τους λυπάμαι όλους'.
Οταν λέει λυπάμαι τα ζώα, αλλα όχι τους ανθρώπους με κάνει να υποψιάζομαι πως δεν είναι αυθόρμητο, η φυσική τάση, αλλα έχει λόγους κι έχει σιχαθεί τους ανθρώπους. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Εμένα μου φαίνεται πάρα πολύ απλό και λογικό αυτό που λέει ο koutsan (elementary, my dear Watson) και δεν έχω καταλάβει που κολλάτε
Θα μου φαινόταν απόλυτα λογικό νά λεγε 'δεν λυπάμαι κανέναν' η 'τους λυπάμαι όλους'.
Οταν λέει λυπάμαι τα ζώα, αλλα όχι τους ανθρώπους με κάνει να υποψιάζομαι πως δεν είναι αυθόρμητο, η φυσική τάση, αλλα έχει λόγους κι έχει σιχαθεί τους ανθρώπους.Εν μέρει τον καταλαβαίνω....
Όλοι λυπόμαστε και τους ανθρώπους και τα ζώα. Απλά κάποιες στιγμές σκέφτεσαι πως για τη δυστηχία ανθρώπων (πείνα, πόλεμοι, αρρώστειες κλπ) ευθύνονται και πάλι οι άνθρωποι...
Για την κακομεταχείριση των ζώων πάλι φταίνε οι άνθρωποι.
Για το μέλλον αυτού του πλανήτη που έχει ανεχτεί την απλιστία μας πάλι φταίει ο άνρωπος...
Τα ζώα δεν έχουν καμία ευθύνη σε κανεναν οπότε η λογική και το συναίσθημα προς αυτά είναι πολλές φορές σε μέγεθος μεγαλύτερα. -
γδερνεις το ζωο ζωντανο και παιρνεις και βιντεο και ζουμαρεις το γδαρμενο κακομοιρο ετοιμοθανατο ζωακι ???
δεν στεκει ρε παιδια.. μηπως ειναι μεμονωμενο περιστατικο για τις αναγκες του βιντεο ?
αλλιως τι ?εμποριο γουνας οτι ερχονται οι πελατες να διαλεξουν τη γουνα εκεινη την ωρα ?
εμενα παντως κατι δεν μου κολλαει !!
τι εγινε ρε παιδια,εγιναν της μοδας οι βασανισμοι ?τελικα μηπως το hostel δεν ηταν παρα μια προφητικη ταινια ή ενα μυνημα για το τι παιζει στον κοσμο ? με εχει προβληατισει
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ρε εσείς είστε άρρωστοι
ενω ο ζασταβακος απλά 'το παίζει'.
καθολου, το εννοει 100%. το γεγονος οτι διαφωνεις μαζι του δεν σημαινει οτι 'το παιζει'
Απλά κάποιες στιγμές σκέφτεσαι πως για τη δυστηχία ανθρώπων (πείνα, πόλεμοι, αρρώστειες κλπ) ευθύνονται και πάλι οι άνθρωποι...
για τις ασθενειες ευθυνονται οι ανθρωποι;
εισαι σιγουρος γι'αυτο; γιατι εγω νομιζα οτι κυριως ευθυνονται.. ευκαριωτικοι οργανισμοι, προκαρυωτικοι οργανισμοι και ιοιοσον αφορα το ζητουμενο, καταλαβαινω, νομιζω, την οπτικη γωνια και το σκεπτικο και των μεν και των δε, αλλα βασικα.. διαφωνω με ολους
και αμεσως εξηγουμαι αφου ξεκαθαρισω οτι αλλαζω αποψεις πολυ γρηγορα κ δεν ειμαι καθολου σταθερος σε ο,τι λεω:
στο χαος του κοσμου μου ειναι αδυνατο, σε γενικες γραμμες, να λυπηθω οποιοδηποτε ζωακι και οποιονδηποτε ανθρωπο σε ενα οποιοδηποτε βιντεακι στο ιντερνετ. τα αποφευγω βεβαια γιατι δεν εχω κατι να δω/μαθω απο αυτα. ξερω οτι ανθρωποι και ζωα τεμαχιζονται, οπως και οτι τρωνε κατσαριδες, αλλα ειναι θεαμα που δεν εχω ορεξη να δω. προφανως αν προκειται για δικο μου ανθρωπο, θα ενδιαφερθω. κ φυσικα αν προκειται για ζωο το ιδιο. αλλα ετσι ειναι η ζωη: ανθρωποι πεθαινουν, ζωα πεθαινουν, και μενα μπορει να με τσιμπησει καποιο κουνουπι κ να μου τη σπασει περισσοτερο απο το, οπως μπορει να πουν στις ειδησεις, 'φορτηγο που παρεσυρε 3 ανθρωπους και 5 σκυλακια'
παρ'ολα αυτα, για λογους αλληλεγγυης μαλλον που ειπε κ ο κουτσαν, σιγουρα θα βοηθησω σε περιπτωση τραυματισμου, ειτε ζωου ειτε ανθρωπου. ισως μου μεινει και στο νου αν ειναι πολυ σοκαριστικο (οπως ενας τυπος στη συγγρου, σε τροχαιο, που ειχε ανοιξει το κεφαλι του και χυνοντουσαν τα μυαλα του στο τιμονι) αλλα απεχει πολυ απ'το να πω οτι 'συγκινουμαι'. ειναι οπως οταν δω ο,τι αηδιαστικο, λχ εναν ανθρωπο να τρωει ξερατα με κοπρανα και ουρα ή οπως οταν η πρωην μου ξερασε μισο κιλο παϊδακια εξω απο ασανσερ τηςτελος, 2 πραγματακια ακομα:
- ξερω οτι για την παρτη μου εχουν σφαγιασει πολλα ζωακια και για να ειμαι ειλικρινης, χωρις να σημαινει οτι χαιρομαι, δεν λυπαμαι καθολου (βλ χιλιαδες σουβλακια που εχω καταβροχθισει. θα ημουν ανοητος αν πιστευα οτι δεν σφαγιαστηκε ενα ζωακι προκειμενου να φαω το σουβλακι μου, αλλα αποφασισε να πεσει ηρωικα υπερ της πεινας μου)
- ξερω οτι κ εγω ο ιδιος κ οσοι αγαπω θα γινουμε καποια μερα τροφη για τα σκουλικακια οπως ολοι. εχω αποδεχθει τον ρολο της υλικης μου υποστασης, αν κ δε νιωθω παντα ανετα μ'αυτο, στο υλικο συμπαν (γιατι η συνειδηση μου θα μεινει αθανατη σε φαση serial experiments lain και θα περιπλαναται στο διαδικτυο )
ΥΓ. ο κουτσαν ειναι ΑΙ ΒΟΤ οποτε δεν εχει καρδια
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
για τις ασθενειες ευθυνονται οι ανθρωποι;...Για αρκετές αθένειες ευθύνονται ανθρωποι όσο και εάν σου ακούγεται παράξενο.... Βιολογικός πόλεμος, εργαστηριακές καταστάσεις και άλλες συνθήκες του περιβάλλοντος -μολυνση, φάρμακα, που εξελίσσονται νέοι υιοί, μετάλλαξη υιών σε ισχυρότερους.
Το θέμα του Βιολογικού πολέμου είναι μείζον θέμα τα τελευταία χρόνια.
Καρκινογεννέσεις, ακτινοβολίες, απόβλητα, αντιδραστήρες είναι μονον ένα μέρος αρκετών εννοιών του σύγχρονου πολιτισμού με άμεσες συνέπεις στην ποιότητα ζωής. Η φύση εάν δεν τη σεβόμαστε εκδικείται είτε μας αρέσει είτε όχι και αρκετές ευθύνες έχουμε όλοι μας.
Οι κλιματολογικές καταστάσεις, η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη η έλλειχη υδάτων, οι μεταναστεύσεις πληθυσμών είναι τα άμεσα αποτελέσματα που όλο και ισχυροποιούνται απ' τις εξελίξεις του 'πολιτισμού' μας.... -
**skye **
Δεν ξέρω αν είναι κυνικότητα, αλλα αδυνατώ να νιώσω κατι για οποιονδήποτε έξω από τον στενό οικογενειακό και φιλικό μου κύκλο..
Όσο για τα ζώα, τι να κάνουμε, είναι κατώτερες μορφές νοημοσύνης και θα χρησιμοποιούνται με διαφορους τρόπους για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μας (που συνεχώς αυξάνονται).
Το να ζητάμε καλύτερες συνθήκες θανάτου είναι κάπως περίεργο... -
Και επειδή είναι σύμφωνα με τη δική σου νοημοσύνη κατώτερες μορφές νοημοσύνης έχεις το δικαίομα να τα παιδεύειες?
Μήπως νομίζεις πως ο πλανήτης σου ανήκει και πως δεν είμαστε συγκάτοικοι όλοι εδώ άνθρωποι φυτά και ζώα?
Μήπως αντί να φρίξεις με το βίντεο το διασκέδασες στο τέλος? -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Το να ζητάμε καλύτερες συνθήκες θανάτου είναι κάπως περίεργο...Νομίζω ότι εδώ ξέφυγες τελείως!
Αν είναι έτσι, τότε να σταματήσουμε όλα τα παυσίπονα στους αρρώστους!!Αφού θα πεθάνουν ,γιατί τα σπαταλάμε?Ή (για να φύγουμε από τους ανθρώπους και τους αρρώστους) θα σου φαινόταν πολύ φυσιολογικό να βασανίζαμε κάθε ζώο που θέλαμε να σκοτώσουμε για να φάμε...Αφού ρε παιδί μου θα πεθάνει, να μην το διασκεδάσουμε και λίγο?
Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα!Γιατί να βασανίζεις κάποιον/κάποιο ζώο, αφού εσύ το θες νεκρό για να το αξιοποιήσεις?
Μπες λίγο στη θέση του ζώου...Εσένα θσ σου άρεσε να σε άφηναν να αργοπεθαίνεις, να σε βλέπουν οι άλλοι θα πεθαίνεις και να μην κάνουν τίποτα?
Μην τρελαθούμε τώρα!
Γιατί να ταλαιπωρείς κάποιον, όταν ούτε κι εσύ βγάζεις κάτι από αυτό και ο 'άτυχος' ούτως ή άλλως θα πεθάνει.Γιατί να τον αφήνεις στη δυστυχία του?Ή το χειρότερο:να προκαλείς εσύ τον αργό του θάνατο?Κι έτσι επειδή το είπες:μπορεί τα ζώα να είναι κατώτερης νοημοσύνης (δεν ισχύει για όλα τα ζώα αλλά ας πούμε ότι το δέχομαι για χάρην της συζήτησης), αυτό σημαίνει όμως ότι εσύ που είσαι ανώτερης νοημοσύνης, πρέπει να σκεφτείς περισσότερο πριν πράξεις.Άλλωστε αυτό ξεχωρίζει το ζώο από τον (ανώτερο κατ'εσέ) άνθρωπο.
Μην ξεχνάς ότι χωρίς όλα αυτά τα ζώα, ο άνθρωπος θα είχε πάρει τα @@ του αν ήταν μόνος πάνω στη γη, οπότε αυτό το ανώτερος είναι παπαριές.Στις πλάτες των ζώων, της γης, των δέντρων κτλ το παίζουμε ανώτεροι.Χωρίς αυτά για πες μου, εσύ/εγώ/όλοι μας τι θα κάναμε?
Και άνθρωποι υπάρχουν που είναι πιο χαζοί κι από οστρακοειδές.Μήπως να του γδάρουμε και να τους βασανίσουμε για πλάκα, αφού κι αυτοί είναι κατώτερου νοητικού επιπέδου?
Καλό είναι να σεβόμαστε τη φύση και τα ζώα, αν κι αυτά θέλουμε να μας σέβονται.Μην ξεχνάμε απο που ήρθαμε και που στηρίζουμε την 'ανωτερότητά' μας. -
Δεν ξέρω αν είναι κυνικότητα, αλλα αδυνατώ να νιώσω κατι για οποιονδήποτε έξω από τον στενό οικογενειακό και φιλικό μου κύκλο..
Μετά από μακκροχρόνιες προσωπικές παρατηρήσεις έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι αυτό που έγραψες είναι τυπική γυναικεία αντιμετώπιση των πραγμάτων, στον κύκλο γνωριμιών μου.
-
**skye **
Όσο για τα ζώα, τι να κάνουμε, είναι κατώτερες μορφές νοημοσύνης και θα χρησιμοποιούνται με διαφορους τρόπους για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μας (που συνεχώς αυξάνονται).
Το να ζητάμε καλύτερες συνθήκες θανάτου είναι κάπως περίεργο...Kατώτερες μορφές είναι σύμφωνα με την δική σου αντίληψη για την διαβάθμιση της νοημοσύνης.
Κοιτάς με τα μάτια σου, και νομίζεις πως ο κόσμος είναι ότι βλέπεις. Ενα ζώο όμως δεν ξέρεις πως βλέπει τον κόσμο, τι σκέπτεται τι αισθάνεται κλπ. Μόνο υποθέσεις κάνεις.Οταν εσύ βάζεις τα μέτρα, τότε για να είσαι ακριβής στις εκφράσεις σου λές: Σύμφωνα με αυτό που πιστεύει ο άνθρωπος σαν νοημοσύνη, τα ζώα είναι κατώτερα γιατί δεν καταλαβαίνουν πχ άλγεβρα.
Ο σκύλος που μυρίζει 800 φορες εντονότερα απο σένα ίσως σκέφτεται: Τι να μας πει αυτός που δεν μυρίζει μπροστά του.
-
Καλα πέσατε να με φάτε..
Δεν το επικροτώ, είπα ότι δε θα βάλω και τα κλάματα κιόλας... απλά σιχάθηκα με αυτό που είδα (αν είναι αληθινό) όπως σιχαίνομαι και με ένα σπλατερ.
Ζούμε σε υπερκαταναλωτική και αρρωστη βαριά κοινωνία, όπου όλα αγοράζονται και πωλούνται, όπου ολόκληροι πληθυσμοί πεθαίνουν κάθε μέρα από πείνα, όπου το 1% του πληθυσμού πίνει το αίμα του υπόλοιπου 99% και σας εκπλήσσουν τέτοια φαινόμενα?
Σορυ ρε παιδιά, αλλά δε μπορώ να νιώσω καμία λύπη.Όσο για τις 'οικολογικές' ανησυχίες περί ζώων και δέντρων, τα ακούω ψιλοβερεσέ, όχι επειδή δε με ενοχλεί που ο πλανήτης καταστρέφεται ή ότι δε με πειράζει, αλλά γιατί απλούστατα στη σημερινή οργάνωση της κοινωνίας αυτά τα φαινόμενα είναι αναγκαία και ο μόνος τρόπος να σταματήσουν θα ήταν ριζική αναδιοργάνωση της κοινωνίας και όχι τα ημίμετρα και τα χάδια των 'οικολογικών' οργανώσεων και ευαισθησιων που έχουμε, ούτε να κλείνουμε τη λάμπα το βράδυ... ουφ.. τα είπα μονοκοπανια.
-
Καλα πέσατε να με φάτε..
Δεν το επικροτώ, είπα ότι δε θα βάλω και τα κλάματα κιόλας... απλά σιχάθηκα με αυτό που είδα (αν είναι αληθινό) όπως σιχαίνομαι και με ένα σπλατερ.
Ζούμε σε υπερκαταναλωτική και αρρωστη βαριά κοινωνία, όπου όλα αγοράζονται και πωλούνται, όπου ολόκληροι πληθυσμοί πεθαίνουν κάθε μέρα από πείνα, όπου το 1% του πληθυσμού πίνει το αίμα του υπόλοιπου 99% και σας εκπλήσσουν τέτοια φαινόμενα?
Σορυ ρε παιδιά, αλλά δε μπορώ να νιώσω καμία λύπη.Όσο για τις 'οικολογικές' ανησυχίες περί ζώων και δέντρων, τα ακούω ψιλοβερεσέ, όχι επειδή δε με ενοχλεί που ο πλανήτης καταστρέφεται ή ότι δε με πειράζει, αλλά γιατί απλούστατα στη σημερινή οργάνωση της κοινωνίας αυτά τα φαινόμενα είναι αναγκαία και ο μόνος τρόπος να σταματήσουν θα ήταν ριζική αναδιοργάνωση της κοινωνίας και όχι τα ημίμετρα και τα χάδια των 'οικολογικών' οργανώσεων και ευαισθησιων που έχουμε, ούτε να κλείνουμε τη λάμπα το βράδυ... ουφ.. τα είπα μονοκοπανια.
Να ξέρεις πως ο λόγος που ζεις στην κοινωνία αυτή, είναι το ότι υπάρχει κοινωνική αναισθησία. Δεν λυπάται κανεις για ότι βλέπει
-
Να ξέρεις πως ο λόγος που ζεις στην κοινωνία αυτή, είναι το ότι υπάρχει κοινωνική αναισθησία. Δεν λυπάται κανεις για ότι βλέπει
Διαφωνούμε διαγωνίως, οριζοντίως και καθέτως..
Ο λόγος δεν είναι ότι κανείς δε λυπάται γι' αυτά που βλέπει, πολλοί λυπούνται γι' αυτό που βλέπουν, ο λόγος είναι ότι αυτό είναι το μόνο που είναι διατεθιμένοι να κάνουν... και βέβαια το 99% δεν έχει καν ιδέα γιατί γίνονται όλα αυτά τα κατα τ' άλλα πολύ κακά και λυπηρά πράγματα γύρω του... -
Διαφωνούμε διαγωνίως, οριζοντίως και καθέτως..
Ο λόγος δεν είναι ότι κανείς δε λυπάται γι' αυτά που βλέπει, πολλοί λυπούνται γι' αυτό που βλέπουν, ο λόγος είναι ότι αυτό είναι το μόνο που είναι διατεθιμένοι να κάνουν... και βέβαια το 99% δεν έχει καν ιδέα γιατί γίνονται όλα αυτά τα κατα τ' άλλα πολύ κακά και λυπηρά πράγματα γύρω του...Αν ισοπεδώσω τον συναισθηματικό μου κόσμο, μπορείς να μου δώσεις έναν καλό ορθολογιστικό αλγόριθμο για να μην φάω πακέτα ευρωπαικής ένωσης, να μην κλέψω, να μην κάνω λαμογιά, να μην αρπάξω απο οπουδήποτε οτιδήποτε, να μην λαδώσω, να να να;
-
Αν ισοπεδώσω τον συναισθηματικό μου κόσμο, μπορείς να μου δώσεις έναν καλό ορθολογιστικό αλγόριθμο για να μην φάω πακέτα ευρωπαικής ένωσης, να μην κλέψω, να μην κάνω λαμογιά, να μην αρπάξω απο οπουδήποτε οτιδήποτε, να μην λαδώσω, να να να;
Μα εγώ δεν είπα αυτό ρε συ. Ούτε μίλησα για ισοπέδωση συναισθημάτων.
Εσύ μπορείς να μου δώσεις έναν καλό συναισθηματικό τρόπο για να ξεσηκωθούν όλοι οι λυπημένοι του καναπέ και να σφάξουν στο γόνατο όλα τα λαμόγια που προανέφερες?
Άσε που υπάρχουν και άλλα συναισθήματα εκτός της λύπης, όπως η οργή και η αγανάκτηση για παράδειγμα, αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με την συναίσθηση του κόσμου που σε περιβάλλει.. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Μετά από μακκροχρόνιες προσωπικές παρατηρήσεις έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι αυτό που έγραψες είναι τυπική γυναικεία αντιμετώπιση των πραγμάτων, στον κύκλο γνωριμιών μου.
αν και δεν ξέρω τον κύκλο σου , δεν έχω προσέξει καμία συσχέτιση με το φύλο.
Εγώ λίγο περίεργο κύκλο γνωριμιών όμως. -
Αγαπητέ φίλε Kovathe,
μέσα στα ενδιαφέροντα που δήλωσες σε αυτή την κονότητα-φόρουμ βλεπω : Ορειβασία, αναρρίχηση, ορεινή ποδηλασία, οδήγηση... όλα αυτά τα ενδιαφέροντά σου για να υπάρξουν πρέπει να υπάρχει πλανήτης με χλωρίδα και πανίδα... που σημαίνει πως πρέπει α ευασθητοποιηθείς λίγο περισσότερο εάν θέλεις και οι απόγονοί σου να εχουν δικαίωμα να ζήσουν και αυτοί τα ενδιαφέροντά σου.
Το να μιλάς ορθολογιστικά και σταρχιδιστικά όπως κάθε νεοελληνας που κοιτάζει να ζει εις βάρος των άλλων και του δικού του αυριο δεν νομίζω πως ταιριάζει με το βαθύτερο ψυχισμό που δηλώνουν τα ενδιαφέροντά σου.Φιλικά
ΚώσταςΥΓ Κανείς δεν έπεσε να σε φάει... άλωστε ανήκουμε σε όντα κατώτερης νοημοσύνης που δεν έχουμε το IQ να φερθούμε βάναυσα όπως ο σφάχτης που είδαμε...
-
Ο χρήστης neptune35 έγραψε:
Αγαπητέ φίλε Kovathe, μ'εσα στα ενδιαφέροντα που δήλωσες σε αυτή την κονότητα-φόρουμ βλεπω
Ορειβασία, αναρρίχηση, ορεινή ποδηλασία, οδήγηση... όλα αυτά τα ενδιαφέροντά σου για να υπάρξουν πρέπει να υπάρχει πλανήτης με χλωρίδα και πανίδα... που σημαίνει πως πρέπει να ευασθητοποιηθείς λίγο περισσότερο εάν θέλεις και οι απόγονοί σου να εχουν δικαίωμα να ζήσουν και αυτοί τα ενδιαφέροντά σου.
Το να μιλάς ορθολογιστικά και σταρχιδιστικά όπως κάθε νεοελληνας που κοιτάζει να ζει εις βάρος των άλλων και του δικού του αυριο δεν νομίζω πως ταιριάζει με το βαθύτερο ψυχισμό που δηλώνουν τα ενδιαφέροντά σου.Φιλικά
ΚώσταςΥΓ Κανείς δεν έπεσε να σε φάει... άλωστε ανήκουμε σε όντα κατώτερης νοημοσύνης που δεν έχουμε το IQ να φερθούμε βάναυσα όπως ο σφάχτης που είδαμε...
Κάνε ένα κόπο και ξαναδιάβασε αυτά που έγραψα.
Ίσως τότε καταλάβεις ότι δεν είμαι καθόλου σταρχιδιστής συνονόματε φίλε μου. Διαφωνώ στον τρόπο 'ευαισθητοποίησης' και δράσης και μόνο.
Το ότι είμαι λάτρης της φύσης και των υπαίθριων σπορ δε σημαίνει ότι πρέπει να είμαι και 'οικολόγος'.
ΝΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ ....