-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Και πέρσυ το έκανε αυτό αλλά δεν είχε καθόλου τύχη. Εγώ θέλω να το πάρει και γιατί δείχνει να το θέλει πιο πολύ απ' ότι ο άλλος θέλει 2ο τίτλο και γιατί κόβονται πολλοί βήχες σχετικά με team orders, Νο1-Νο2 oδηγούς, Alonso κλπΚαι πέρα από αυτό, αρκετά χρόνια ήταν ο 'κομπάρσος' του Μιχαλάκι και πέρσι όταν βγήκε εκτός διεκδίκησης τίτλου. Πιστεύω ότι του αξίζει ένας τίτλος.
Πέρα απ'αυτό...έβαλε μυαλό από τα πρώτα GP (μίλησε ο Michael?), οδηγάει πιο σωστά, δε κάνει λάθη, κάνει καλά qualifying και γενικότερα είναι σταθερός. Είναι πιο ώριμος τέλοσπαντων σε σχέση με πέρσι.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Και πέρσυ το έκανε αυτό αλλά δεν είχε καθόλου τύχη. Εγώ θέλω να το πάρει και γιατί δείχνει να το θέλει πιο πολύ απ' ότι ο άλλος θέλει 2ο τίτλο και γιατί κόβονται πολλοί βήχες σχετικά με team orders, Νο1-Νο2 oδηγούς, Alonso κλπ
Και πέρα από αυτό, αρκετά χρόνια ήταν ο 'κομπάρσος' του Μιχαλάκι και πέρσι όταν βγήκε εκτός διεκδίκησης τίτλου. Πιστεύω ότι του αξίζει ένας τίτλος.
Πέρα απ'αυτό...έβαλε μυαλό από τα πρώτα GP (μίλησε ο Michael?), οδηγάει πιο σωστά, δε κάνει λάθη, κάνει καλά qualifying και γενικότερα είναι σταθερός. Είναι πιο ώριμος τέλοσπαντων σε σχέση με πέρσι.
και μάλλον έχει και την εύνοια της Φερράρι αν ισχύουν όλα όσα έχουν υποθεί ότι στο τέλος του συμβολαίου του ο KR θα εγκαταλείψει την Φ1.
Θεωρώ ότι όσον αφορά το mental training υπάρχει χαώδης διαφορά μεταξύ του FM των προηγουμένων ετών και του FM φέτος. Ειδικά μετά τον 3ο αγώνα είναι σαν να έχει κατεβεί άλλος άνθρωπος στη θέση του. Είδωμεν στη Βρεταννία (άλλη πίστα που παραδοσιακά ο FM υστερεί του KR) αν πράγματι ο Βραζιλιάνος είναι τόσο καλύτερος όσο φάνηκε.
Πάντως και 2ος να τερμάτιζε πάλι στην κορυφή θα ήταν (με 2 έναντι 1 νίκης του RK). Θεωρώ ότι έχουμε 4 οδηγούς για το πρωτάθλημα (FM, LH, KR, RK με σειρά πιθανότητας κατάκτησης). Ο λόγος που θέτω τον LH πάνω από τον KR είναι ότι η ομάδα θα συγκεντρωθεί πάνω του (κάτι που πέρυσι ήταν καθοριστικό στο γεγονός ότι η Φερράρι το πήρε το οδηγών) και ο λόγος που θέτω τελευταίο τον RK είναι το απλό γεγονός ότι το μονοθέσιο δεν έχει τα εχέγγυα για πρωτάθλημα οδηγών.
-
Ο Μασσα ποτε δεν ηταν αργος, ειδικα στα δοκιμαστικα. Ανεκαμψε ομως πραγματι εντυπωσιακα μετα το κακο ξεκινημα, οταν πολλοι -κι εγω- πιστευαν οτι δεν θα καταφερει τιποτα φετος απεναντι στον -ηδη πρωταθλητη- Κιμι.
Το σοβαροτερο προβλημα του, κατα τη γνωμη μου, παραμενει οτι δεν μπορει να νικησει, αν δεν εχει την πολ. Αυτο βεβαια ειναι πλεον ο κανονας στα περισσοτερα GP και για ολους τους οδηγους. Οπως και να 'χει, φαινεται να εχει φετος μια δευτερη ευκαιρια.
Παρ' ολα αυτα, εγω εξακολουθω να θεωρω φαβορι τον Ραϊκονενακη. Δεν ειναι και τοσο πισω στους βαθμους και πιστευω οτι ειναι μιση κλαση ανωτερος απο τον βραζιλιανο. Ο Χαμιλτον δειχνει χειροτερος απο περσι, με ροπη σε σοβαρα λαθη.
Θα ειναι ιστορικος αυτος ο τιτλος για οποιον τον κατακτησει, αφου προκειται να ακολουθησει η απολυτη κυριαρχια των Ρομπερτ Ρεντφ... εεε, σορι, Κουμπιτσα και BMW (ειναι ιδιοι και τους μπερδευω ρε γαμωτο... )
-
Θυμάμαι ακόμα το Monaco του 2002 που προσπαθώντας να περάσει τον Bernoldi κατάφερε να τον καβαλήσει και να χαλάσει τον αγώνα και των 2. Και φυσικά στην Monza που πέταξε εκτός τον De La Rosa κερδίζοντας ποινή για τις ΗΠΑ που έδωσε την ευκαιρία στον μπαρμπα Ζάουμπερ να φέρει στη θέση του τον HH. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και φυσικά έχει πήξει το μυαλό του σε μεγάλο βαθμό.
Σε αντίθεση με τον Λούη που ενώ πέρσυ φαινόταν Mr Perfect, φέτος που καβάλησε το καλάμι των βρετανικών media πάει από μλκία σε μλκία. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Σε αντίθεση με τον Λούη που ενώ πέρσυ φαινόταν Mr Perfect, φέτος που καβάλησε το καλάμι των βρετανικών media πάει από μλκία σε μλκία.
... και οχι μονο παει απο μλκ σε μλκ αλλα δείχνει να ειναι απολυτα πεπισμενος οτι πράττει σωστά + οτι έχει υιοθετήσει πλήρως το ύφος 'ολοι θέλουν το κακό μου αλλα επειδη δεν μπορουν να μου την βγούν στην πίστα με αδικούν πλαγίως '
Ζει πραγματικα σε ενα παραλληλο 'εγγλεζικο' συμπαν ...
υγ ... η φατσα του πατερα του οταν ανακοινωθηκε η αυτονοητη ποινη για το κοψιμο του chicane περιγραφει πληρως αυτα που θελω να πω
-
Καλό μούτρο και αυτός... Σε δεύτερο μπαρμπα-Μπάτον εξελίσσεται αφού έχει καβαλήσει και αυτός το δικό του καλάμι.
@kantoniou
Και για μένα ο KR είναι -έστω και λίγο- ταχύτερος και συνολικά καλύτερος του Massa αλλά φέτος πιστεύω ότι θα είναι η χρονιά του Βραζιλιάνου. Αν συνεχίσει να έχει την τύχη με το μέρος του όπως στους τελευταίους αγώνες. -
παμε μωρε μασσα!
γκαντεμια ο κιμι αλλα δν πειραζει, μακαρι να το παρει ο μασσα φετος!
σχολια μοντογια, νασκαρ vs φ1.
http://www.crash.net/motorsport/f1/news ... g'_f1.html
-
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ο Χάμιλτον δεν άφησε τον άλλον να τον περάσει για να μη φάει ποινή...
Ο Ρον κοιμάται; Δηλαδή επειδή φάγανε 500 ποινές δε θα φάνε την 501η? Έτσι το σκέφτηκαν;
-
Ο Κιμι ειναι καλος οδηγος ,αποτελεσματικος ,αποφασισμενος και οταν αποφασισει μπορει να κανει την υπερβαση!! Απλα θα ελεγα οτι μερικες φορες το παρακανει ,οπως χθες στα κερμπ ,βαζοντας την φερραρι να περναει 'τεζα' απο πανω και σε συνεργασια με την θερμοκρασια της πολλαπλης εκανε την ζημια στο ανθρακωνηματινο καλυμα.
Ο Λιουις τωρα ειναι ταλεντο αλλα στερειται εμπειριας και χανει γρηγορα την ψυχραιμια του ,ειδικα οταν του συμβει κατι και ειναι πισω -οπως χθες-οποτε τι να σου κανει ο Ντενις οταν οδηγας πανικοβλητος να περασεις ?Μηπως θα αλαζε κατι?Προσωπικα δεν νομιζω .Μην ξεχνατε το 2007 πως εχασε το πρωταθλημα.!!! -
Να του λεγε αστον να περάσει θα φας ποινή.
Δε μπορώ πραγματικά να το πιστέψω. Δεν είμαι Μακ Λάρεν αλλα αυτό πάει πολύ, ήταν πολύ κρίμα
-
Όλα αυτά με τις ποινές και την κατατρεγμένη McLaren έρχονται πολύ βολικά στο επικοινωνιακό με το σύνδρομο καταδίωξης. Από έναν χαμένο αγώνα, βρέθηκαν ξαφνικά να έχουν κερδίσει άλλες 2 εβδομάδες κλάψας της ομάδας και λεονταρισμών του στυλ 'βαράτε, αντέχω!' του Lewis. Είναι κρίμα βέβαια για το παιδί, γιατί τέτοιο δασκάλεμα μπορεί να προσφέρει προσωρινά μερικά ωραία θεματάκια στον ειδικό τύπο της Βρετανίας, αλλά σε βάθος χρόνου ροκανίζει τη δημοφιλία του και (το χειρότερο) το ταλέντο του.
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Να του λεγε αστον να περάσει θα φας ποινή.Δε μπορώ πραγματικά να το πιστέψω. Δεν είμαι Μακ Λάρεν αλλα αυτό πάει πολύ, ήταν πολύ κρίμα
Τι σε εντυπωσιάζει; Θεωρούσαν ότι δεν θα δωθεί ποινή, αλλά έκαναν λάθος.
Επίσης που είναι το κρίμα; Και χωρίς την ποινή το πολύ μέχρι 6ος να πήγαινε (που πολύ αμφιβάλλω). -
Bασικα στο επομενο θα ξεκινησει με ποινη 10 θεσεων γιατι κατουρησε και πιτσιλισε το καπακι της τουαλετας...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Bασικα στο επομενο θα ξεκινησει με ποινη 10 θεσεων γιατι κατουρησε και πιτσιλισε το καπακι της τουαλετας...... δεν υπάρχει ουδεμια τετοια πιθανοτητα .... κατουραει καθιστος
ΥΓ ... τοση 'αδικια' στον κοσμο δεν αντιμετωπισε ουτε ο Ξανθόπουλος ...
-
Δυστυχώς δεν είδα τον αγώνα (δε θυμάμαι πότε έχασα τον τελευταίο), αλλά πληροφορήθηκα πλήρως για τα γεγονότα και θα τον δω μαγνητοσκόπηση.
Με προβληματίζει πολύ το εξής: όταν κάποιος οδηγός είναι να πάρει ποινή, δεν είναι αρχικά 'under investigation'? Αυτό δεν είναι πάντα γνωστό στην ομάδα, αφού δημοσιοποιείται από το race control? Δε μπορώ να καταλάβω πώς πίστεψαν (τόσο ο Hamilton όσο και η ομάδα) ότι θα τη γλιτώσουν. Πολλές κοτσάνες μαζεμένες από το Λούη και φοβάμαι ιδιαίτερα για την εξέλιξή του. Με ταλέντο μόνο, όσο ξεχωριστό και να είναι, δεν πας παραπέρα στην F1.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Δυστυχώς δεν είδα τον αγώνα (δε θυμάμαι πότε έχασα τον τελευταίο), αλλά πληροφορήθηκα πλήρως για τα γεγονότα και θα τον δω μαγνητοσκόπηση.Με προβληματίζει πολύ το εξής: όταν κάποιος οδηγός είναι να πάρει ποινή, δεν είναι αρχικά 'under investigation'? Αυτό δεν είναι πάντα γνωστό στην ομάδα, αφού δημοσιοποιείται από το race control? Δε μπορώ να καταλάβω πώς πίστεψαν (τόσο ο Hamilton όσο και η ομάδα) ότι θα τη γλιτώσουν. Πολλές κοτσάνες μαζεμένες από το Λούη και φοβάμαι ιδιαίτερα για την εξέλιξή του. Με ταλέντο μόνο, όσο ξεχωριστό και να είναι, δεν πας παραπέρα στην F1.
Χμμ, δεν είχα διαβάσει το παρακάτω (εκδοχή Whitmarsh):
Before taking his penalty, was Lewis asked over the radio to drop back and cede the position back to Vettel?
'We weren't aware that the incident was questionable until a number of laps later when it was displayed on our monitors that Car 22 was under investigation. At that point, we asked the FIA for a clarification and were informed of the incident at Turn Seven. When the footage was replayed, it looked to us as if Lewis was comfortably past the other car before he straightlined the chicane. We expressed our opinion to the FIA but, by that point it was not possible to ask Lewis to drop back and relinquish the position. If somebody had told us about it at the time, we would have asked the race director if he wanted us to give the place back. In the cockpit, Lewis felt he was already ahead when he made the mistake and didn't feel it was an issue to raise with the team.'
-
'We weren't aware that the incident was questionable until a number of laps later when it was displayed on our monitors that Car 22 was under investigation. At that point, we asked the FIA for a clarification and were informed of the incident at Turn Seven. When the footage was replayed, it looked to us as if Lewis was comfortably past the other car before he straightlined the chicane. We expressed our opinion to the FIA but, by that point it was not possible to ask Lewis to drop back and relinquish the position. If somebody had told us about it at the time, we would have asked the race director if he wanted us to give the place back. In the cockpit, Lewis felt he was already ahead when he made the mistake and didn't feel it was an issue to raise with the team.'
Σεμινάριο ...
1...ούτε τον οδηγό μας αδειάζουμε ( Whitmarsh speakin ...λάθη κανουν όλοι , ειδικα στον 1ο γύρο ...άλλο όμως το λάθος και άλλο η πονηρια που 'μας' κατηγορούν )
2...δεχόμαστε το γεγονός ως οδηγικό λάθος ενω ταυτόχρονα αποσυνέουμε τα δύο γεγονότα ( άλλη φάση η προσπέραση και άλλη το κόψιμο του chicane )
3... έχω την διάθεση να 'πιώ το ποτηριον τούτο' αλλά δεν μου δίνουν την ευκαιρία να θυσιαστώ αφού μου ανακοινώνουν την ποινή σε χρονική στιγμή που ειναι εφικτή η 'θυσιά μου'Τα σέβη μου κ.Whitmarsh ... δεν συμφωνώ με τίποτα απο όσα λέτε ( και ακόμα περισσότερο με αυτά που ΙΜΟ αφήνεται να εννοηθούν ) αλλα δεν κρύβω οτι η περιγραφή σας ειναι για σεμινάρια
-
Μλκία είναι η περιγραφή για μένα. Το πρώτο συμπέρασμα που βγάζω διαβάζοντας την είναι ότι δεν κοίταγαν τον αγώνα από το πάνελ. Ή αλλιώς ότι κοτζάμ McLaren λειτούργησε με τη λογική του 'κι αν σου κάτσει; '.
Είναι δυνατόν να μην ξέρουν αυτό τον πολύ απλό κανονισμό που ισχύει εδώ και χρόνια; Η μόνη περίπτωση που μπορεί να γίνει σκάτζα (και δη σε πιο γρήγορο μονοθέσιο) είναι όταν αυτό είναι μπροστά και απλά υπερασπίζεται τη θέση του πατώντας μέσα από το chicane. Σε περίπτωση προσπεράσματος και η κουτσή Μαρία ξέρει ότι πρέπει να κόψει και να αφήσει θέση. Ακόμα και ο Alonso σε παρόμοιες καταστάσεις έκοβε κατευθείαν και από μόνος του. -
είναι απλά τα πράγματα. ήταν 13 και δεν είχε να χάσει τίποτα. έκανε ό,τι έκανε και απλά περιμένανε να δούν τί θα πεί η FIA με απώτερο σκοπό να τη γλυτώσουν. η FIA τους τιμώρησε και τελειώνει εκεί η πλάκα.
ενδιαφέρον... δείχνει η δήλωση του Χάμιλτον στο ITV πρίν τον αγώνα. εν ολίγης είπε οτι του έστειλε ένα sms ο καλύτερός του φίλος λέγοντάς του οτι όλοι μπορούν να νικήσουν όταν ξεκινούν απο την 1 θέση, οι θρύλοι (legents) όμως δημιουργούνται όταν νικούν ξεκινώντας απο τις πίσω θέσεις......
μήπως την έχει δεί λίγο hollywood, οτι και καλά στο τέλος θα νικήσει ο καλός??
-
'Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari μίλησε για το συμβάν με τον κινητήρα του Raikkonen: (...) Στο 2ο pit stop είχε ήδη φύγει (η εξάτμιση). Αποφασίσαμε να μην κόψουμε το καλώδιο του «λάμδα» γιατί μπορεί να χάναμε περισσότερα δευτερόλεπτα και ο Trulli ήταν πίσω μας. Όσον αφορά τη στρατηγική και την ομαδική εργασία όλα έγιναν σωστά. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε για να προστατέψουμε τον κινητήρα και αφού τα κάναμε περιμέναμε απλώς τον τερματισμό. Μπορέσατε να δείτε ότι πατήθηκαν πολλά κουμπιά. Φυσικά, ανησυχήσαμε. Ήταν ένας μακρύς αγώνας και χάσαμε μερικά χρόνια από τη ζωή μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που άντεξε (ο κινητήρας). Θα μπορούσε να σταματήσει σε οποιοδήποτε σημείο».'
http://www.msfree.gr/details.php?id=2175' target='_blank
συγχαρητήρια στους ανθρώπους που κατασκευάσανε τον κινητήρα, για ν΄αντέξει μισό αγώνα σε αυτή την κατάσταση χρειάστηκαν 1-2 μεταπτυχιακά απο τον καθένα και μερικές εκατοντάδες σεμινάρια...μπράβο τους.
Eπίσημο thread: GP Γαλλίας-Μagny Cours 2008