-
-
Ο χρήστης Dimitris_ έγραψε:
BL Mini Pickup (1000) 1977 λίγους μηνες πριν μετονομαστεί η επαγγελματική σειρα του Mini σε Mini95..Πάντα στρογγυλά πίσω φώτα είχαν τα pickup;
-
-
Ωραίος Δημήτρη!!! Ευχαριστώ!
-
Ωραιαααα , στο ... τι ιστορικο εχουν τα μελη του φορουμ ... σημαινει οτι το μινι αυτο εχει ο Dimitris ? η τι φαναρια εχει πισω , το μινι του Dimitris ?
Oι πατατες εν τω μεταξυ ειναι σαν φωτοτυπιες , ο πλατανος γερνει σε λαθος μερια και δεν κανει σκια .... κι ο δρομος ειναι βρεμενος και δεν ......
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Ωραιαααα , στο ... τι ιστορικο εχουν τα μελη του φορουμ ... σημαινει οτι το μινι αυτο εχει ο Dimitris ? η τι φαναρια εχει πισω , το μινι του Dimitris ?Oι πατατες εν τω μεταξυ ειναι σαν φωτοτυπιες , ο πλατανος γερνει σε λαθος μερια και δεν κανει σκια .... κι ο δρομος ειναι βρεμενος και δεν ......
και δεν..... εχεις παει διακοπες ακομα να φανταστω.. (τα φαναρια ηταν μια μικρη παρενθεση)
-
Ο χρήστης Dimitris_ έγραψε:
Ωραιαααα , στο ... τι ιστορικο εχουν τα μελη του φορουμ ... σημαινει οτι το μινι αυτο εχει ο Dimitris ? η τι φαναρια εχει πισω , το μινι του Dimitris ?
Oι πατατες εν τω μεταξυ ειναι σαν φωτοτυπιες , ο πλατανος γερνει σε λαθος μερια και δεν κανει σκια .... κι ο δρομος ειναι βρεμενος και δεν ......
και δεν..... εχεις παει διακοπες ακομα να φανταστω.. (τα φαναρια ηταν μια μικρη παρενθεση)
Και ουτε θα παω .... ελα βρε Δημητρη , αστειακι για δροσια ηταν .....
-
-
My future classic!
Ένα παρεξηγημένο αυτοκίνητο. Tο Duna ξεκίνησε την καριέρα του στην Ελλάδα το 1987 και την τελείωσε άδοξα μόλις δύο χρόνια μετά.
Στη Βραζιλία, όπου και ξεκίνησε η παραγωγή του το 1985 (αν δεν κάνω λάθος) ως παραλλαγή του Uno (το οποίο είχε διαφοροποιήσεις σε σχέση με το ευρωπαϊκό μοντέλο), επωλείτο αρχικά ως δίπορτο (Premio) και αργότερα ακολούθησαν εκδόσεις 4πορτες sedan και 3πορτες/5πορτες station wagon (Elba), κυρίως για εξαγωγή (με σήματα Duna/Duna Weekend).
Στην Αργεντινή, το αυτοκίνητο κατασκευαζόταν με μικρές διαφορές (πχ το ταμπλώ ήταν αυτούσιο από το Uno). Όντας ιδιαίτερα αγαπητό από τους Αργεντίνους, η παραγωγή του συνεχίστηκε μέχρι λίγα χρόνια πριν με κάποια facelift.
Στην Ιταλία, όπου το βραζιλιάνικο μοντέλο επίσης εξήχθη, δε γνώρισε ποτέ την αποδοχή των αγοραστών και κατέληξε να είναι το βασικό μοντέλο σε εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Η εισαγωγή του στη γείτονα χώρα διεκόπη το 1990 για να συνεχίσει λίγο καιρό μετά να πωλείται μόνο η station wagon έκδοση (Elba πλέον αντί για Duna Weekend) με τα σήματα της Innocenti (ενώ λίγο καιρό αργότερα εισήχθη και η βραζιλιάνικη έκδοση του Uno ως Innocenti Mille).
Οι βασικοί κινητήρες ήταν ο 1116cc με τα 58 άλογα, και ο 1301cc με 68 άλογα, ενώ διατίθετο κι ένας diesel 1697cc. Στην Αργεντινή κυκλοφόρησε και με κινητήρα 1500cc ενώ αργότερα οι βενζινοκινητήρες αυτοί αντικαταστάθηκαν από τους motor Tipo 1.4 και motor Tipo 1.6.
Όσον αφορά το δικό μου, έχει κάπου 240.000 χιλιόμετρα, έχει κάνει ρεκτιφιέ στα 160.000 χλμ, δεν έχει κανένα σοβαρό τρακάρισμα στο ενεργητικό του (και ούτε θέλω να υπάρξει!) δεν έχει σκουριές, καίει λάδια σε λογικά πλαίσια , το χρώμα του δεν έχει ξεθωριάσει, τα καθίσματα και οι ταπετσαρίες δεν έχουν ξεφτίσει και οι μόνες σοβαρές βλάβες που έβγαλε είναι ένα δυναμό (κόπηκε ο ιμάντας από αμέλεια αντικατάστασης και), ένα μοτέρ καθαριστήρα (κόλλησε αλλά δεν έκαψε την ασφάλεια και λίγο έλειψε να γίνει το αυτοκίνητο φλαμπέ) κι ένα ψυγείο (τρύπησε η –πλαστική- σωλήνα στα καλά καθούμενα).
Με κανονικές πινακίδες ή κλασσικές, με πιστοποιήσεις ή μη, το αυτοκίνητο αυτό θεωρώ ότι είναι ήδη κλασσικό και σπάνιο στην Ελλάδα, αφού όλα τα Duna (ελάχιστα ομολογουμένως) που έχω δει είναι σε άθλια κατάσταση. Έμαθα να οδηγώ σε αυτό (το εκπαιδευτικό Corsa δεν πιάνεται) , έχω κάνει ταξίδια χειμώνα-καλοκαίρι, έχω πάει στα χιόνια, έχω κολλήσει σε λάσπες, έχω στρίψει εκεί που δεν περίμενα να στρίψει το αυτοκίνητο ποτέ έχοντας γλιτώσει έτσι εμένα και τους συνεπιβάτες μου από το ατύχημα. Απλά το αγαπάω.
-
Πράγματι το Duna δεν έπιασε εμπορικά στη χώρα μας αν και πιστεύω πως ήταν αρκετά καλό στην κατηγορία του με σύγχρονους κινητήρες όπου οι ρίζες τους ήταν στο θρυλικό 128 και με καλή οδική συμπεριφορά.Προσωπικά το θεωρώ ομορφότερο των UNO REGATA RITMO.
Στα 160.000 ρεκτιφιέ? ίσως εάν είχες περάσει κοντά στις 100 με 120000 ελατήρια μέταλλα και οδηγούς βαλβίδων να είχες γλυτώσει το ρεκτιφιέ στα 160 και να πήγαινε παραπάνω. -
Ένα fiat 124 του 1973. Είναι 1.200 κυβικά και έχει χρώμα κοκκαλί.
-
Ε βάλε καμιά φωτογραφία από το 124!!!
-
Κατ΄ αρχας χαιρετιζω τους κλασικοφιλους!
Ειμαι νεος σε αυτο το forum και νεος σε ηλικια(22χρ. γαρ) ομως μου αρεσουν τα παλια αυτοκινητα(και οχι μονο) απο οταν ημουνα πολυ μικρος!
Το δικο μου κλασικο ειναι ενα TRIUMPH 2000 MK2 του 1972 σε χρωμα λευκο!Αυτη τη στιγμη το αναπαλαιωνω!Ο κινητητηρας ειναι ετοιμος και τωρα περιμενω να τελειωσει ο φαναρτζης μου ωστε να το δεσω!Το αυτοκινητο αυτο μου το χαρισε ενας γιατρος απο το Περιστερι και αν εξαιρεσουμε κατι μικροκτυπηματακια και το σαλονι (που ειναι κατεστραμενο χαρη σε καποια κ***παιδα) δεν ειχε καποιο προβλημα!Δυστυχως εχει τρακαρει μια φορα ασχημα αλλα ειναι διορθωμενο!Παραθετω μερικες φωτο απο το καμαρι μου!
Οταν το μετεφερα στο εξοχικο μου(μολις το απεκτησα)!
Ο κινητηρας του πριν(εχει κανει γυρω στα 105.000χλμ με δυο ιδιοκτητες εκτος απο εμενα)!
Το κατεστραμενο ταμπλο(Προσεξτε τα συνθηματα στο ταμπλο)!
Ο κινητηρας μετα την ανακατασκευη!
Περιμενοντας να επισκευαστει και βαφτει απο το φανοποιο(Θα βαφτει σε british royal blue αποχρωση που εβγαινε το συγκεκριμενο αυτοκινητο το 1972)!
Τελος παρατηρησα οτι υπαρχουν αρκετοι που ενδιαφερονται για παλια οχηματα και μαλιστα οχι τοσο σπανια (π.χ.FIAT 124-127) και θελω να σας πω οτι εχω ενα αρχειο με οχηματα που θα μπορουσαν να σωθουν(Σε καποια ισως να μπορω να βρω και τον ιδιοκτητη)!Αν ενδιαφερεσται πειιται μου σε πιο θεμα να τα ανεβασω μηπως και σωθουν!
Συγνωμη αν σας κουρασα Προδρομος Κοσμας! -
Καλωσήλθες φίλε και με το καλό να δούμε το Triumph στο δρόμο!
( σε κάποιον μπαίνουν ιδέες βλέποντάς το είμαι σίγουρος... ).Στο Classic Safari πήγαινε για αυτό που ρωτάς. Περιμένουμε...
(μήπως έχεις δεί πουθενά κανένα Renault 4L? ) -
Καλώς τον,
ένας ακόμα 'εγγλέζος' , άντε να ενισχυθούμε λίγο,καλή η pasta και η pizza αλλά κάθε μέρα τα βαριέσαι
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
( σε κάποιον μπαίνουν ιδέες βλέποντάς το είμαι σίγουρος... ).Καλώς ήλθες Πρόδρομε Κοσμά.
Θα ήθελα να το δω τελειωμένο άλλά φοβάμαι μήπως μου ξαναμπούν ιδέες ....... -
Το κακό είναι ότι πετυχαίνεις το φόρουμ σε θερινή νάρκη.... Τίποτε δεν συμβαίνει και κανείς δεν μιλάει..... Θα περίμενα η εμφάνιση ενός ενδιαφέροντος πρότζεκτ ανακατασκευής σαν το δικό σου να δημιουργούσε λίγο περισσότερο ενδιαφέρον....
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Το κακό είναι ότι πετυχαίνεις το φόρουμ σε θερινή νάρκη.... Τίποτε δεν συμβαίνει και κανείς δεν μιλάει..... Θα περίμενα η εμφάνιση ενός ενδιαφέροντος πρότζεκτ ανακατασκευής σαν το δικό σου να δημιουργούσε λίγο περισσότερο ενδιαφέρον....Σε χειμερινή, σε θερινή, σε μόνιμη ή παροδική δε γνωρίζω αλλά όπως και να έχει καλώς ήρθες Πρόδρομε και καλή παραμονή!
Συγχαρητήρια για το κουράγιο και την όρεξή σου. Πολύ περισσότερο δε που πρόκειται για μια κλασσική low-profile λιμουζίνα και όχι για κανένα αστραφτερό κόκκινο καμπριολέ που τραβάει το μάτι (προσωπικά μου λέει πολλά αυτό για τα κίνητρά σου).
Μια παρατήρηση, αν μου επιτρέπεις φυσικά:
Γιατί θέλεις να του αλλάξεις χρώμα; Ειδικά τη στιγμή που έχεις υπ'όψη σου ότι το μπλε που επιλέγεις είναι πολύ δύσκολο χρώμα και μάλιστα σε μεγάλο αυτοκίνητο ακόμα δυσκολότερο!
De gustibus et de coloribus non est disputantum, βεβαια... -
Σας ευχαριστω πολυ ολους για το κουραγιο που μου δινετε και για το καλοσωρισμα σας!Άρχικα θελω να πω στο φιλο με τα 4L οτι μεχρι προσφατα εβλεπα παρα πολλα στην πολη που σπουδαζω(Κοζανη) και μαλιστα καποια απο αυτα σιγουρα επισκευαζοντουσταν!Δυστυχως τον τελευταιο καιρο εχουν εξαφανιστει σχεδον ολα(Ας οψεται η εταιρεια ανακυκλωσης, οι γυφτοι και φυσικα ο Νουλιας που ειναι ο πιο παλιος μαντρας νομιζω στην Κοζανη και γνωστος καταστροφεας ονειρων στην Κοζανη)!Παντως θα εχω το νου μου!Για το φιλο NIGA εχω να πω οτι του εχω LANCIA FULVIA SEDAN με ολα τα χρωμια στη θεση τους,σε μπορντω χρωμα και συμφωνα με τον ιδιοκτητη του εχει μονο 45.000 απο καινουργιο!Οταν ρωτησα τιμη μου ειπε 1500ε αλλα με κανενα γνωστο Κοζανιτη και καλα παζαρια σιγουρα θα πεσει η τιμη αρκετα!Αγαπητε D-jet το αυτοκινητο αυτο το αναπαλαιωνω γιατι ηταν ερωτας απο την πρωτη ματια!Το συγκεκριμενο μοντελο δε μου αρεσε πιο παλια καθως προτιμουσα πιο ιταλικα και γερμανικα μοντελα!Οταν ρωταγα για αυτα ομως μου ζητουσαν οτι τους ελειπε!(Μου εχουν ζητησει 3000Ε για alfa romeo giulia gt 1300 τρυπητηρι, κατεστραμενο ολοκληρωτικα εσωτερικο και το εξωτερικο απλως δεν το σχολιαζω)!Οταν λοιπον μου ειπε ο ιδιοκτητης του triumph αν το θελω και πηγα και το ειδα στο πισω μερος μιας κλινικης στο Περιστερι απλα το ερωτευτικα και ηθελα να το σωσω!Σε αυτο ισως βοηθησε και το λευκο του χρωμα που μαζι με τη σκονη και τα λοιπα σκουπιδια που ειχαν μαζευτει γυρω του και μεσα του(απο τα κ***παιδα) το εκανε πιο θελκτικο και πιο ευκολο για restoring!Παντως πρεπει να παραδεκτω οτι οι Αγγλοι ειναι πολυ περιεργοι ανθρωποι!Για να βγαλω το ταμπλο μου πηρε σχεδον μια μερα και να φανταστειτε δεν το προσεχα αφου ειναι σπασμενο!Το χρωμα το αλλαζω για τους εξης λογους
1)Υπαρχουν παρα πολλα ασπρα(Ενα παιζει και σε διαφημιση χυμου)
2)Το εχω δει στο χρωμα που επελεξα σε ενα Αγγλικο περιοδικο και απλα ξετρελαθηκα!
3)Το μπλε δινει περισσοτερο κυρως πως να το κανουμε
4)Θεωρω οτι το ασπρο παει σε λιγα αυτοκινητα
Αληθεια γιατι παρα πολλα αυτοκινητα του 60 και του 70 ειναι ασπρα στην Ελλαδα!Τοσο ομορφα τα θεωρουσαν ή μονο αυτα εισαγανε οι εταιρειες που τα πουλουσαν ως πιο φθηνα? -
Μια που λέμε για τέτοια...
Ενδιαφέρεται κανείς για Rover P6 2200 TC στην Αθήνα; Έμαθα γι' αυτό αφού είχα πάρει ήδη το δικό μου από το μαστρο Σταύρο στο γουδί που τα φτιάχνει. Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του έδωσε ένα σωρό λεφτά για να το συμαζέψει, αλλά τελικά λόγω ενός προβλήματος υγείας σταμάτησε να οδηγεί. Πριν από κάνα χρόνο ζητούσε 3 χιλιάρικα αλλά μια και μάλλον δεν έχει ιδιαίτερη ζήτηση αν κάποιος το θέλει μπορεί η κατάσταση να σηκώνει και παζάρια.
Τι ιστορικο αυτοκινητο εχουν τα μελη του forum..?