-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Ποιο golf έχει η κοπέλα σου?? Γιατί εμείς έχουμε το 4, μοντέλο 02 και για να μπει η οπισθεν πρέπει πρώτα να πιέσεις τον μοχλό των ταχυτήτων προς τα κάτω!!να που ΚΑΙ οι Γερμανοί αντιγράφουν τη Φίατ!
-
Παρέλαβα κι εγώ το καινούριο μου την περασμένη εβδομάδα - να μερικές εντυπώσεις / παρατηρήσεις:
- Οι πιέσεις ελαστικών ήταν στα 40 psi εμπρός-πίσω (ο κατασκευαστής προτείνει 35 psi / 2.4 bar). Δεν είχε γίνει ο σχετικός έλεγχος πριν την παράδοση - ως συνήθως.
- Η βενζίνη ήταν βαθιά μέσα στο κόκκινο - είχε ~2 λίτρα κατά το trip computer (πολύ τσιγκουνιά ρε παιδί μου, σε σχέση με τα 23K που έσκασα...)
- Είχε κάνει 6.7 χλμ (αρκετά λογικό).
- Τα λάδια ήταν ΠΑΝΩ από το maximum! Το διαπίστωσα αργότερα προσπαθώντας να ερμηνεύσω την αρχική ένδειξη στην οθονίτσα του οδόμετρου, και το τσέκαρα με τη 'βέργα' για σιγουριά. Τους πήρα και μου είπαν 'φέρτο αύριο να του αφαιρέσουμε, άμα είναι!'
- Υπήρχε μια βιδίτσα χύμα κάτω από το ένα από τα πίσω καθίσματα (τα οποία σηκώνονται για να διπλώσουν οι πλάτες τους και να μεγαλώσει ο χώρος αποσκευών) - το ανακάλυψα βγάζοντας τις ζελατίνες και δε φαινόταν να λείπει από πουθενά. Μάλλον θα τους ξέφυγε στο εργοστάσιο...
- Έλειπαν δύο παξιμάδια (ένα από κάθε πλευρά) που θεωρητικά 'κούμπωναν' τα τελειώματα από τις μεσαίες κολώνες επάνω στο κομμάτι του σασί που βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα. Όχι πως στήριζαν κάτι που διαφορετικά θα έφευγε από τη θέση του αλλά... τέλος πάντων!
Αυτά από μένα.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
5. Υπήρχε μια βιδίτσα χύμα κάτω από το ένα από τα πίσω καθίσματα (τα οποία σηκώνονται για να διπλώσουν οι πλάτες τους και να μεγαλώσει ο χώρος αποσκευών) - το ανακάλυψα βγάζοντας τις ζελατίνες και δε φαινόταν να λείπει από πουθενά. Μάλλον θα τους ξέφυγε στο εργοστάσιο...αυτό δεν είναι τίποτα! πριν ακριβώς δύο χρόνια παραλάμβανα το 307 μου, και στην πίσω μοκέτα ανακάλυπτα περιτύλιγμα από κρουασάν
έτσι, από περιέργεια, για τι αυτοκίνητο μιλάμε (καλορίζικο και καλοτάξιδο, btw);
επειδή κοντινό μου πρόσωπο παραλαμβάνει εντός των επόμενων ημερών καινούργιο αυτοκίνητο, με τόσα που έχω διαβάσει εδώ μέσα έχουν αρχίσει να με ζώνουν τα φίδια μήπως να είχε πάρει μεταχειρισμένο καλύτερα;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μα, τελικά πρέπει να είναι τόσο λαχείο η κατάσταση ώστε να παραλάβεις ένα αυτοκίνητο όπως πρέπει ????
Άστα και βράστα. Περιμένω εντός των ημερών και το δικό μου και μ'αυτά που διαβάζω έχω αρχίσει ν'ανησυχώ πολύ.
[Γιατί το αργούν τόσο; Μήπως το έφαγαν σε καμιά μάντρα και το έχουν στον φαναρτζή; Μήπως τους ήρθε με μηχανικά προβλήματα και θέλουν να το σπρώξουν αφού του κάνουν καμιά επισκευή του κώλου; Μήπως...Μήπως...Μήπως;;;;;;;; ]Μάνο εσύ δεν έχεις πάρει το astra απο το καλοκαίρι?
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
αυτό δεν είναι τίποτα! πριν ακριβώς δύο χρόνια παραλάμβανα το 307 μου, και στην πίσω μοκέτα ανακάλυπτα περιτύλιγμα από κρουασάν
έτσι, από περιέργεια, για τι αυτοκίνητο μιλάμε (καλορίζικο και καλοτάξιδο, btw);
Ευχαριστώ!
To αυτοκίνητο είναι το **Peugeot ** 206RC.('Τώρα εξηγείται', θα μου πεις!... )
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Μα, τελικά πρέπει να είναι τόσο λαχείο η κατάσταση ώστε να παραλάβεις ένα αυτοκίνητο όπως πρέπει ????
Άστα και βράστα. Περιμένω εντός των ημερών και το δικό μου και μ'αυτά που διαβάζω έχω αρχίσει ν'ανησυχώ πολύ.
[Γιατί το αργούν τόσο; Μήπως το έφαγαν σε καμιά μάντρα και το έχουν στον φαναρτζή; Μήπως τους ήρθε με μηχανικά προβλήματα και θέλουν να το σπρώξουν αφού του κάνουν καμιά επισκευή του κώλου; Μήπως...Μήπως...Μήπως;;;;;;;; ]Μάνο εσύ δεν έχεις πάρει το astra απο το καλοκαίρι?
Τσεκαρε την ημερομηνια του ποστ! προκειται για 23/07/04
-
σημερα που πηγα να το πληρωσω και να παρω μεσα στην εβδομαδα,ειδα οτι ειχε 9 χλμ,καλα δεν ειναι?ειχε τα εξτρα που παρηγγειλα,μου ειπαν οτι θα το κανουν αποκερωση(τι ειναι αυτο?)δικαοολογηστε με ειναι πρωτη φορα που παραλαμβανω αυτ/το.θα το κανουν ηλεκτρονικο ελεγχο.βενζινη δεν ειχε για λογους ασφαλειας κατα την μεταφορα μου ειπαν.
θα επρεπε να προσεξω και τιποτε αλλο? -
Ο χρήστης giatros έγραψε:
σημερα που πηγα να το πληρωσω και να παρω μεσα στην εβδομαδα,ειδα οτι ειχε 9 χλμ,καλα δεν ειναι?ειχε τα εξτρα που παρηγγειλα,μου ειπαν οτι θα το κανουν αποκερωση(τι ειναι αυτο?)δικαοολογηστε με ειναι πρωτη φορα που παραλαμβανω αυτ/το.θα το κανουν ηλεκτρονικο ελεγχο.βενζινη δεν ειχε για λογους ασφαλειας κατα την μεταφορα μου ειπαν.
θα επρεπε να προσεξω και τιποτε αλλο?Όλα ΟΚ ακούγονται τσέκαρε την στάθμη λαδιού αμά θέλεις...... (μπορεί να σε κοροϊδεύει ο πωλητής) τσέκαρε ότι δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο χτυπηματάκι πάνω κάτω, κανά νερό στην ρεζέρβα .... ότι ασφαλίζει καλά ο συναγερμός, και έφυγες.... πρόσεχε έιναι φαρδυ και μακρύ.....
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
θα επρεπε να προσεξω και τιποτε αλλο?Όλα ΟΚ ακούγονται τσέκαρε την στάθμη λαδιού αμά θέλεις...... (μπορεί να σε κοροϊδεύει ο πωλητής) τσέκαρε ότι δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο χτυπηματάκι πάνω κάτω, κανά νερό στην ρεζέρβα .... ότι ασφαλίζει καλά ο συναγερμός, και έφυγες.... πρόσεχε έιναι φαρδυ και μακρύ.....
ο πινακας οργανων δεν θα δειχνει για τα λαδια?θα κοιταξω για τα αλλα.
-
Επίσης, στο πρώτο βενζινάδικο που θα πας για βενζίνη (έτσι κι αλλιώς, η βενζίνη που θα έχει το τεπόζιτο θα αρκεί μόνο για βόλτα μέχρι το βενζινάδικο) τσέκαρε τις πιέσεις σου. 9 στα 10 αυτοκίνητα παραδίδονται με τα ελαστικά φουσκωμένα σαν μπαλόνια. Μπορείς να αφήσεις αυτές τις πιέσεις για 100 χιλιόμετρα, μέχρι να πατήσουν καλά τα ελαστικά στις ζάντες, αλλά μην το παρακάνεις, και έχε το νου σου στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου μέχρι να επαναφέρεις τις πιέσεις στις προτεινόμενες από το εργοστάσιο.
Σε όσα αυτοκίνητα υπάρχει ένδειξη για τη στάθμη του λιπαντικού στη μηχανή, δεν είναι να την εμπιστεύεσαι και πολύ. Σου μιλάω εκ πείρας.
-
ο πινακας οργανων δεν θα δειχνει για τα λαδια?θα κοιταξω για τα αλλα.
Αν φθασει να αναψει το λαμπακι στο ταμπλο θα του λειπει τουλαχιστον 0,5litr, επομενως αν δεν βαριεσε κανε εναν ελεγχο πριν το κινησεις για αρκετα χλμ.
-
ok θα το δω,αν και πιστευω οτι στον ελεγχο που κανουν φυσιολογικα λεω θα πρεπει να το δουνε ε?
-
ok θα το δω,αν και πιστευω οτι στον ελεγχο που κανουν φυσιολογικα λεω θα πρεπει να το δουνε ε?μην παιρνεις και ορκο... πολλα εχουμε ακουσει....
-
[quote='tazz'] 9 στα 10 αυτοκίνητα παραδίδονται με τα ελαστικά φουσκωμένα σαν μπαλόνια.quote]
Ναι! 40 είχε στο δικό μου Γιατί το κάνουν αυτό?
Επίσης στην παράδοση να προσέξεις τίποτα αρρυθμίες στις πόρτες (εκεί που κλείνουν να μην προεξέχουν ή να είναι προς τα μέσα) και στους αρμούς. Πολύ καλός έλεγχος γιατί αν τα παρατηρήσεις μετά, μπορεί να σου κάνουν την πάπια!
Στην ΕΤΕΑ πάντως που το πήρα και μετά το πήγα για τα παραπάνω, μου τα διόρθωσαν αμέσως και χωρίς καμία διαμαρτυρίαΥΓ Μόνο αυτός ο φανοποιός στην ΕΤΕΑ, πολύ αγέλαστος ρε παιδί μου...Έτοιμος να σε δείρει Αλλά κάνει καλά τη δουλειά του.
-
Καλοτάξιδο Γιατρέ!
-
εμένα 35 πίεση σε όλα.
το σωστό ήταν 35 μπροστά και 31 πίσω τα οποία διόρθωσα μετά από 100 χλμ για να πατήσουν λιγάκι.
βενζίνη είχα για 120 χλμ βάσει υπολογιστή.
-
εγω τι να κανω να τα αφησω η να τα φερω οπως γραφει το βιβλιαρακι,ρωταω γιατι το παιρνω απο την αντιπροσωπεια και θα φυγω για ενα μικρο ταξιδακι.δεν μου ειπατε η αποκερωση τι ειναι?ειναι αληθεια οτι και η μηχανη των καινουργιων ειναι κερωμενη?σε τι βοηθαει αυτο?το ακουσα και με παραξενεψε
-
Γιατρέ, ανάλογα τα χιλιόμετρα που είναι να κάνεις σε αυτό το ταξιδάκι.
Αλλά καλύτερα άστα για να πατήσουν λίγο καλύτερα πάνω στα λάστιχα.Όταν τα αυτοκίνητα έρχονται από το εξωτερικό, έχουν επάνω τους ένα είδος κεριού, όπου αυτό κατά κάποιο τρόπο βοηθάει στο να έχουν λιγότερες πιθανότητες να γρατσουνιστούν.
Στην Toyota που ξέρω, με το που έρθει ένα αυτοκίνητο, και είναι λίγο πριν την παράδοση στον πελάτη,. το πλένουν για να φύγει αυτό το κερί πάνω από το αμάξι.
Τώρα αν έχουν και στην μηχανή αυτό δεν το ξέρω.Πάντως καλά χιλιόμετρα να έχεις και καλό παρθενικό ταξίδι.
Φιλικά Θανάσης.
-
εγω τι να κανω να τα αφησω η να τα φερω οπως γραφει το βιβλιαρακι,ρωταω γιατι το παιρνω απο την αντιπροσωπεια και θα φυγω για ενα μικρο ταξιδακι.δεν μου ειπατε η αποκερωση τι ειναι?ειναι αληθεια οτι και η μηχανη των καινουργιων ειναι κερωμενη?σε τι βοηθαει αυτο?το ακουσα και με παραξενεψεΌλα τα νέα αυτοκίνητα έρχονται με ένα στρώμα από κερί ή αν έχεις προσέξει με κάτι περίεργα αυτοκόλλητα που καλύπτουν όλες τις μεγάλες επιφάνειες (καπό,πόρτες κλπ), ή ακόμα και κομμάτια σαν φελιζόλ στις άκρες στις πόρτες...
Αυτό γίνεται προκειμένου να μην σημαδευτεί κατά την μεταφορά από το εργοστάσιο...
Δεν είναι βέβαια καμμιά προστασία σοβαρή αλλά τουλάχιστον αποτρέπει από μικρές γρατζουνιές και κτυπηματάκια κατά την προετοιμασία του...Καλορίζικο και καλοτάξιδο...
(Και εγώ περιμένω πώς και πώς να έρθει αυτή η Παρασκευή... ) -
ποια η γνωνη σας για κερωμα μετα την παραλαβη του αυτ/του?ξερει καποιος καποιον καλο στην θεσ/νικη?
Παραδοση αυτοκινητου.Τι να προσεξω??