-
νομίζω πως έχουν πέσει οι τιμές γενικώς στην Ευρώπη. νοίκιασα για 7 μέρες την πρωτοχρονιά
Αudi A4 1.8t stationwagon navigation με 350 ευρώ. Θα μπορούσα να νοικιάσω και γκολφάκι με 250 ευρώ, ή πασσάτ με 300, όμως επειδή θα είμαστε αρκετοί και θα κάνουμε τουρνέ στην Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, είπα να είμαι άνετος.Ρε γμτ, δεν μπόρεσα να καταλάβω που μπορώ να τρέξε χωρίς όριο στη γερμανία. μέχρι 130 λένε οι πινακίδες. που είναι το απεριόριστο. μύθος μάλλον. αλλιώς με το audi θα το πάω καμιά 200άρα.
Προφανώς το navigation θα είναι μανίσιο. άντε να το μάθω. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
και θα κάνουμε τουρνέ στην Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, είπα να είμαι άνετος.Ρε γμτ, δεν μπόρεσα να καταλάβω που μπορώ να τρέξε χωρίς όριο στη γερμανία. μέχρι 130 λένε οι πινακίδες. που είναι το απεριόριστο. μύθος μάλλον. αλλιώς με το audi θα το πάω καμιά 200άρα.
Μπράβο γιατρέ μου ωραίο ταξιδάκι θα πάτε
Ρε συ στις αούτομπαν θυμάμαι όταν είχαμε πάει από Χαϊδελβέργη - Μόναχο σε πολλά σημεία ήμασταν 200ρισμένοι. Τώρα που είναι αυτές μην με ρωτάς το παληκάρι που οδηγούσε μένει μόνιμα εκεί και τα ξέρει. -
Όταν οι ταμπέλες είναι αναμμένες πρέπει να ακολουθείς το όριο. Όταν είναι σβηστές...
Η Αουτομπαν πάντως στην είσοδο από Αυστρία είναι χωρίς όριο!!
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
και θα κάνουμε τουρνέ στην Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, είπα να είμαι άνετος.
Ρε γμτ, δεν μπόρεσα να καταλάβω που μπορώ να τρέξε χωρίς όριο στη γερμανία. μέχρι 130 λένε οι πινακίδες. που είναι το απεριόριστο. μύθος μάλλον. αλλιώς με το audi θα το πάω καμιά 200άρα.
Μπράβο γιατρέ μου ωραίο ταξιδάκι θα πάτε
Ρε συ στις αούτομπαν θυμάμαι όταν είχαμε πάει από Χαϊδελβέργη - Μόναχο σε πολλά σημεία ήμασταν 200ρισμένοι. Τώρα που είναι αυτές μην με ρωτάς το παληκάρι που οδηγούσε μένει μόνιμα εκεί και τα ξέρει:ζωή να έχουμε και να είμαστε υγειείς πρώτα.
το αμάξι και όλο το ταξίδι επειδή δεν έχω χρόνο και βαριέμαι ( ) να το οργανώσω το αναθέσαμε σε μιά φίλη μας που θα έρθει μαζί. με 50 ευρώ το άτομο κλείσαμε ξενοδοχείο στο κέντρο του άμστερνταμ για πρωτοχρονιά και τις πέριξ ημέρες. κάπως τσιμπημένη, αλλά άμστελνταμ είναι, θα πίνω άμστελ ντόπια χαλάλι τουόσο για τις βρυξέλλες, εκεί λέω να μην το πατήσω τόσο... είναι κλησοκόφτες οι βέλγοι.
άσχετο:
πάντως στην ολλανδία με σταμάτησε η αστυνομία στον αυτοκινητόδρομο, αλλά τελικά δε μου έκλεισε κλήση. εγώ νόμιζα ότι θα με έγραφε για ταχύτητα γιατί έτρεχα με 150 την ώρα που μπήκα ολλανδία. τελικά μας σταμάτησε γιατί την ώρα που περάσαμε στην ολλανδία ένας μέσα στο αμάξι μας έκανε σαν τρελός που μπήκαμε στο 'μαύρο' έδαφος Και μας έλεγξαν διαβατήρια και μας ρώτησαν μόνο για ποιο λόγο πάμε στο άμστερνταμ. Σαν καλά παιδιά, του είπαμε ότι πάμε για το μουσείο της Μαντάμ Τισσώ -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Όταν οι ταμπέλες είναι αναμμένες πρέπει να ακολουθείς το όριο. Όταν είναι σβηστές...Η Αουτομπαν πάντως στην είσοδο από Αυστρία είναι χωρίς όριο!!
πωπω!!!!!!!!
δεν το ήξερα!!!
σε ευχαριστώ!!!!
με έσωσες!!! για αυτό τους έβλεπα να τρέχουν τα βράδια σαν τρελοί!αφού είμαι τόσο απεγνωσμένος που σκέφτομαι να πάω στην αστυνομία να τους ρωτήσω 'που είναι αυτή η Αούτομπαν, ο-ε-ο!!!'
-
ον τόπικ τώρα:
όσο και αν βλέπω εδώ στην ξενητιά το δελτίο ειδήσεων του μέγκα για την ακρίβεια, και να ακούω τα αποθαρρυντικά στατιστικά, δε λυπάμαι τους εμπόρους, γιατί μια ζωή ο Έλληνας κλαίγεται. Μιά χαρά περνούν και ας λένε διάφορα τα μίντια. Κάποιοι επιχειρηματίες καφετεριών κερδίζουν άπειρα χρήματα. Το ίδιο και οι έμποροι. Γιατί να τους λυπόμαστε?
-
νομίζω πως έχουν πέσει οι τιμές γενικώς στην Ευρώπη. νοίκιασα για 7 μέρες την πρωτοχρονιά
Αudi A4 1.8t stationwagon navigation με 350 ευρώ. Θα μπορούσα να νοικιάσω και γκολφάκι με 250 ευρώ, ή πασσάτ με 300, όμως επειδή θα είμαστε αρκετοί και θα κάνουμε τουρνέ στην Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, είπα να είμαι άνετος.Ρε γμτ, δεν μπόρεσα να καταλάβω που μπορώ να τρέξε χωρίς όριο στη γερμανία. μέχρι 130 λένε οι πινακίδες. που είναι το απεριόριστο. μύθος μάλλον. αλλιώς με το audi θα το πάω καμιά 200άρα.
Προφανώς το navigation θα είναι μανίσιο. άντε να το μάθω.Καλησπέρα Πέτρο,
Δεν ρωτάς και κανέναν παλιό ρε ψάρακα....
Λοιπόν, όπου έχει κόκκινη πινακίδα με μαύρο αριθμό 120 σημαίνει μέγιστο όριο ταχύτητας. Όπου έχει μπλέ πινακίδα με άσπρο αριθμό 130 σημαίνει προτεινόμενη ταχύτητα, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν. Εάν έχει άσπρη πινακίδα με γκρί διαγώνια γραμμή σημαίνει τέλος ορίων ταχύτητας (και έναρξη ορίου λογικής ). Επίσης, εάν βρέχει ή έχει κίνηση, θα δείς κάποιες πινακίδες ηλεκτρονικές πάνω από το δρόμο που περιορίζουν την ταχύτητα στον αριθμό που δείχνουν (συνήθως όταν βρέχει ή χιονίζει δείχνουν 80-90).
Στα δικά μου μέρη δεν έχει σχεδόν κανένα όριο στην Autobahn, έλα εδώ να τρέξεις φίλε.....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Προφανώς το navigation θα είναι μανίσιο. άντε να το μάθω.Καλησπέρα Πέτρο,
Δεν ρωτάς και κανέναν παλιό ρε ψάρακα....
Λοιπόν, όπου έχει κόκκινη πινακίδα με μαύρο αριθμό 120 σημαίνει μέγιστο όριο ταχύτητας. Όπου έχει μπλέ πινακίδα με άσπρο αριθμό 130 σημαίνει προτεινόμενη ταχύτητα, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν. Εάν έχει άσπρη πινακίδα με γκρί διαγώνια γραμμή σημαίνει τέλος ορίων ταχύτητας (και έναρξη ορίου λογικής ). Επίσης, εάν βρέχει ή έχει κίνηση, θα δείς κάποιες πινακίδες ηλεκτρονικές πάνω από το δρόμο που περιορίζουν την ταχύτητα στον αριθμό που δείχνουν (συνήθως όταν βρέχει ή χιονίζει δείχνουν 80-90).
Στα δικά μου μέρη δεν έχει σχεδόν κανένα όριο στην Autobahn, έλα εδώ να τρέξεις φίλε.....
Μάριε ευχαριστώ πολύ!!!
Έπρεπε όντως να ρωτήσω τον 'παλιό'...
Αλήθεια, μέχρι 140 πήγα... άσε Μάριε, 'μύθος το απεριόριστο έλεγα', 'μύθος και αυτό'τώρα θα ξέρω ποιον να ρωτήσω αν έχω και άλλη απορία!
τα σέβη μου! -
.........ζωή να έχουμε και να είμαστε υγειείς πρώτα.
το αμάξι και όλο το ταξίδι επειδή δεν έχω χρόνο και βαριέμαι ( ) να το οργανώσω το αναθέσαμε σε μιά φίλη μας που θα έρθει μαζί. με 50 ευρώ το άτομο κλείσαμε ξενοδοχείο στο κέντρο του άμστερνταμ για πρωτοχρονιά και τις πέριξ ημέρες. κάπως τσιμπημένη, αλλά άμστελνταμ είναι, θα πίνω άμστελ ντόπια χαλάλι τουόσο για τις βρυξέλλες, εκεί λέω να μην το πατήσω τόσο... είναι κλησοκόφτες οι βέλγοι.
άσχετο:
πάντως στην ολλανδία με σταμάτησε η αστυνομία στον αυτοκινητόδρομο, αλλά τελικά δε μου έκλεισε κλήση. εγώ νόμιζα ότι θα με έγραφε για ταχύτητα γιατί έτρεχα με 150 την ώρα που μπήκα ολλανδία. τελικά μας σταμάτησε γιατί την ώρα που περάσαμε στην ολλανδία ένας μέσα στο αμάξι μας έκανε σαν τρελός που μπήκαμε στο 'μαύρο' έδαφος Και μας έλεγξαν διαβατήρια και μας ρώτησαν μόνο για ποιο λόγο πάμε στο άμστερνταμ. Σαν καλά παιδιά, του είπαμε ότι πάμε για το μουσείο της Μαντάμ ΤισσώΕάν φτάσεις Άμστερνταμ και πιείς Amstel είσαι looser, να δοκιμάσεις άλλες μπύρες φίλε και όχι νεράκι (στείλε pm να σου πώ)
Στο Βέλγιο & στην Ολλανδία να πηγαίνεις όσο γράφει η πινακίδα + 8% που είναι το όριο για να μη σε γράψουν. Πχ έχει όριο 120, εάν πηγαίνεις έως 130 είσαι ΟΚ.....το κάνω εδώ και 2 έτη
Σε σταμάτησε αστυνομία στην είσοδο Ολλανδίας?? Εγώ δεν πέτυχα ποτέ ρε φίλε, να παίξουμε κανένα Lotto μαζί
-
Κάποιοι επιχειρηματίες καφετεριών κερδίζουν άπειρα χρήματα. Το ίδιο και οι έμποροι. Γιατί να τους λυπόμαστε?'Kάποιοι έμποροι ...
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Κάποιοι επιχειρηματίες καφετεριών κερδίζουν άπειρα χρήματα. Το ίδιο και οι έμποροι. Γιατί να τους λυπόμαστε?
'Kάποιοι έμποροι ...
Λάθος διατύπωση.
Ήθελα να δώσω πω : οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με καφετέριες... (δλδ όλοι τους, και όχι κάποιοι από αυτούς)...κτλ...Το κάποιοι το έβαλα για να ξεχωρίσω ανάμεσα στους επιχειρηματίες, μόνο και μόνο αυτούς που ασχολούνται με καφετέριες (και κατ' επέκταση με διασκέδαση).
Θέλω να τονίσω με άλλα λόγια ότι η νύχτα, ο καφές, και τα καταστήματα με φαγητό και διασκέδαση δεν είναι για λύπηση. Μια χαρά γεμάτα είναι.
Λάθος διατύπωση... χειμώνα καλοκαίρι ένα μυαλό έχω και έχει βαρέσει μπιέλα.
-
Τότε βρήκαμε τη λύση...Ανοίγουμε μια καφετέρια και τα κονομάμε...
Ας σβηστεί το θέμα παρακαλώ. Δεν χρειάζεται πλέον.
Και το άλλο που μιλάει για το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, παρακαλώ. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
επισης το γκαζον θελει συχνα κουρεμα κ φευγουν λεφτα γιατι σπανια θα το κουρεψω ο ιδιος...
οποτε προτιμησε τιποτα αμπελια ναουμΚάτι ρομποτάκια που το κουρεύουν αυτόματα που είχε πάρει το μάτι μου δεν τα είδες;
Εκτός κι αν είναι ακόμα σε τίποτα φάσεις πρωτότυπα/προπαραγωγή και δε μπορείς να αγοράσειςδεν ειναι καλη ιδεα.. θα χαλασουν απο το νερο της πισινας και απο το νερο του αυτοματου ποτιστικου συστηματος
τα προβατα, αυτα και αν ειναι κακη ιδεα: θα χαλασουν τις τριανταφυλλιες μουευτυχως που ειμαστε πλουσιοι -οπως ολοι οι αναρχικοι μπαχαλακηδες - και δεν εχουμε αναγκη ρε παιδι μου..
-
Μέχρι πέρισυ το Μάιο κουρευόμουν χειμώνα-καλοκαίρι στη Νέα Μάκρη και μετά που παρουσιάστηκα φαντάρος κουρευόμουν σε όποια πόλη ήμουν. Το Σεπτέμβριο κουρεύτηκα για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια στη Νέα Σμύρνη και πάλι σήμερα. Το Σεπτέμβριο πήγα σε ένα κομμωτήριο στην πλατεία Νέας Σμύρνης όπου πλήρωσα 15 ευρώ χωρίς απόδειξη. Σήμερα πήγα σε ένα στην αρχή της Ομήρου όπου πλήρωσα 12 ευρώ με απόδειξη. Και τα δύο ήταν πρόσφατα ανακαινισμένα/φτιαγμένα, και στα δύο με κούρεψαν καλά (δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο το κούρεμά μου). Το μόνο που μπορεί να δικαιολογήσει εν μέρει τη μεγαλύτερη τιμή του πρώτου κομμωτήριου είναι το μεγαλύτερο ενοίκιο. Και πάλι, όμως, όχι στο βαθμό αυτό. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τι μπορεί να δικαιολογήσει την επιλογή του πρώτου από την πλευρά του πελάτη. Εκτός κι αν το ότι η ιδιοκτήτρια του δεύτερου είναι Ρουμάνα παίζει ρόλο για κάποιους.
-
Αυτό που περιγράφεις πάντως ισχύει, αλλα όχι μόνο τώρα που υπάρχει ακρίβεια. Ισχυε και την εποχή της... φτήνιας (αν θυμάται κάποιος πιο παλιός πότε ηταν, ας μου πει και μένα, γιατι στα 33 μου χρόνια εγω δεν έχω ζησει κάτι τέτοιο...). Συνεπώς δεν αποτελεί κατι παράδοξο και άξιο αναφοράς. Πάντα κάνουμε έρευνα αγοράς και καταλήγουμε εκει που κρίνουμε οτι το όλο πακέτο μας ικανοποιεί...(τιμή, εξυπηρέτηση, προιόν-υπηρεσία, περιβάλλον, προσβασιμότητα-ευκολία κλπ, κλπ).
Σημ. Εγω πάντως κουρέυομαι με 10 ευρώ σε κομμωτήριο και αν πούμε για μια κοπέλα που έρχεται στο σπίτι, με 5 Ευρώ. Ασε που ξέρω κι εναν κουρέα που παίρνει 3, αλλα οπως είναι λογικό, για να πάρεις σειρά περιμένεις κανα 2ωρο....Οπότε η καταπληκτική του τιμή, εμένα δεν μου λέει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Σημ. Εγω πάντως κουρέυομαι με 10 ευρώ σε κομμωτήριο και αν πούμε για μια κοπέλα που έρχεται στο σπίτι, με 5 Ευρώ. Ασε που ξέρω κι εναν κουρέα που παίρνει 3, αλλα οπως είναι λογικό, για να πάρεις σειρά περιμένεις κανα 2ωρο....Οπότε η καταπληκτική του τιμή, εμένα δεν μου λέει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ....Δεν είπα ότι είναι καταπληκτική η τιμή. Απλά θέλησα να τονίσω τη διαφορά, η οποία ΔΕΝ είναι τρία ευρώ δεδομένου ότι ο ένας από τους δύο δε δίνει απόδειξη. Βγάλε από τα 12 ευρώ το ΦΠΑ (μένουν 9,87ευρώ), τους φόρους/κρατήσεις/κτλ και θα δεις ποια είναι η πραγματική διαφορά.
Από περιέργεια στο κομμωτήριο με τα 10 ευρώ σου δίνουν απόδειξη; Αν ναι, πες μου που είναι Αν όχι, τότε είναι πιο κερδοφόρο για τον ιδιοκτήτη από εκείνο με τα 12ευρώ με απόδειξη. Όσο για την κοπέλα που έρχεται σπίτι, είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση (θεωρώ ότι δε δίνει απόδειξη, σωστά;). Έχει μηδέν λειτουργικά έξοδα (πέρα από το κορμί της, τα ψαλίδια, κτλ) και προφανώς μηδενικές εισφορές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία. Προσωπικά προτιμώ χίλιες φορές να πληρώνω τα 12ευρώ σε ένα σωστό/τίμιο επαγγελματία παρά λιγότερα ως μαύρα. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
.... Προσωπικά προτιμώ χίλιες φορές να πληρώνω τα 12ευρώ σε ένα σωστό/τίμιο επαγγελματία παρά λιγότερα ως μαύρα.Είσαι μειοψηφία...
-
Απόδειξη είναι υποχρεωμένοι να δίνουν όλοι ανεξάρτητα τιμής, η διαφορά στις τιμές οφείλεται στην δουλειά που κάνουν και στην περιοχή που βρίσκονται, το συνηθισμένο είναι 10 ευρώ τα γυναικεία κομμωτήρια το φτάνουν μέχρι και 15.
-
Εγω ξερω οτι υπαρχει καταλογος που λεει ακριβως ποσο χρεωνεται καθε εργασια.
Εγω πληρωνω 10€ σε φιλο μου παντως.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
.... Προσωπικά προτιμώ χίλιες φορές να πληρώνω τα 12ευρώ σε ένα σωστό/τίμιο επαγγελματία παρά λιγότερα ως μαύρα.
Είσαι μειοψηφία...
Καλά στα 12 ευρώ είναι εύκολο, στα 120, στα 240 κλπ χιλιάρικα είναι το δύσκολο
Αν καλείσαι να δώσεις 20,40,60 κλπ κλπ k παραπάνω θέλω να δω τις χουβαρντοσύνες
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;