-
Σορυ. Νόμιζα ότι ήταν για ιδιαίτερο μάθημα και όχι σε γκρουπάκι.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Σορυ. Νόμιζα ότι ήταν για ιδιαίτερο μάθημα και όχι σε γκρουπάκι.ναι, περί γκρουπακίου πρόκειται
-
Δεν είναι απλοϊκή απάντηση. Είναι ο νόμος της βαρύτητας που σου φέρνει το μήλο στο κεφάλι.
Από τη στιγμή που βρίσκει άτομα που δέχονται να του πληρώνουν αυτό το ποσό, τότε γιατί να μειώσει την τιμή του; Σε κάθε περίπτωση αν το γινόμενο τιμή Χ ποσότητα προϊόντος είναι μεγαλύτερο από τα έξοδα του δεν έχει λόγο να αλλάξει κάτι.
Προφανώς αφού είδε ότι βγαίνει έτσι δεν μπήκε στη διαδικασία να τη μειώσει.
Αν μελλοντικά σφίξουν τα γάλατα και του φύγουν και αυτοί, μην σου κάνει εντύπωση να σε πάρει τηλέφωνο να σου ανακοινώσει ότι το κάνει 40. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αμ πως. Σαλλλονίκη είσαι, Μονακό των Βαλκανίων
Πούλα παπά και απ'όποιον αρπάξειςΑλλού είναι άθλημα εδώ πρέπει να το καδράρουμε γιατρέ μου
-
Παράτησαν τα ψώνια στο ταμείο
Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχτηκαν το Σάββατο σε κεντρικό σούπερ μάρκετ της Κατερίνης, όταν 50 περίπου πολίτες, φτάνοντας με τα ψώνια τους στο ταμείο, σύσσωμοι, ζήτησαν έκπτωση 15%. Η διεύθυνση του καταστήματος αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα των πελατών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σκηνές έντασης.
Οι πολίτες έφυγαν αφήνοντας πίσω τους ένα βουνό από καλάθια γεμάτα τρόφιμα και ψώνισαν από συνοικιακό κατάστημα που τους έκανε σε πρώτη φάση ομαδική έκπτωση 5%. Έκπληκτο το προσωπικό του καταστήματος τροφίμων, γνωστής αλυσίδας, είδε ξαφνικά μια μεγάλη ομάδα πολιτών να στέκεται μπροστά τα ταμεία και να αρνείται να πληρώσει την αναγραφόμενη τιμή των προϊόντων και να ζητά έκπτωση 15% επί του συνολικού ποσού.
...............
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=145492&cid=4 -
αυτο καλο μου ακουγεται....
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
πήγα να ρωτήσω στον ναυτικό όμιλο πόσο κοστίζει το γκρουπάκι τέννις...
πέτυχα τον καθηγητή μου, που έπαιζα πριν 3 χρόνια...
ο ίδιος δεν είχε ώρες και με παρέπεμψε σε ένα παλικάρι που κάνει μαθήματα εκεί
Μου έκανε εντύπωση το κόστος... 100 €/μήνα για 2 ώρες/εβδ κ 130€ για 3ώρες/εβδ... Πριν 3 χρόνια έδινα 60€ στό ίδιο μέρος, με ίδιο καθηγητή...Μου φάνηκαν υπερβολικά τα χρήματα... Σε συζήτηση με έναν γνωστό, μου είπε χαρακτηριστικά... 'τέννις είναι, δεν είναι 'ψωμί' (υποννοώντας αγαθό πρώτης ανάγκης)...' Προσωπικά δεν το κρίνω έτσι... Θεωρώ πως όλες οι τιμές πρέπει να πέσουν...
11 με 12 ευρώ την ώρα βγαίνει. Δεν μου φαίνονται πολλά.
Μια καθαρίστρια παίρνει 7-8 ευρώ την ώρα και αν είναι και καλή παίρνει 9 με 10 !Πόσα παίρνει μια καθαρίστρια;;;;; Συνολικά στην οικογένεια απασχολούμε 4. 10€ την ώρα δεν παίρνει ούτε ο αρχιμάγειρας σε μεγάλο ξενοδοχείο...
-
Συμφωνώ με τον Professeur. 7-8 ευρώ την ώρα παίρνουν οι οικιακές καθαρίστριες, μαυρα ενοείτε, αλλά δεν μιλάμε για ξεσκόνισμα και σκούπισμα με ηλεκτρική, έτσι;
-
Τότε σας βρίσκουν 'θύματα' και σας τα παίρνουν....
845,76 το μήνα και είναι και πολλά......
Δηλαδή 4€ και κάτι η ώρα....
Ακόμα και σε part-time όμως, πάνω από 5€ δεν έχω δώσει ποτέ. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Τότε σας βρίσκουν 'θύματα' και σας τα παίρνουν....845,76 το μήνα και είναι και πολλά......
Δηλαδή 4€ και κάτι η ώρα....
Ακόμα και σε part-time όμως, πάνω από 5€ δεν έχω δώσει ποτέ.Κορόιδο είναι όποιος υποστηρίζει ένα αθρώπινο επίπεδο διαβίωσης για τον εργαζόμενο του;
-
Άλλη εργασία κάνουν οι καθαρίστριες σε ξενοδοχεία και άλλες σε σπίτια. Εδώ μιλάμε για σαπούνισμα τοίχων και κουφωμάτων, καθάρισμα τζαμιών, τρίψιμο μπάνιου,αλλαγή κουρτινών, πλύσιμο και σιδέρωμα. Και φυσικά ενοείτε ότι δεν δουλέυουν κάθε μέρα 8 ώρες για να βγάλουν τόσα λεφτά.
-
@ Peter Pan: υπάρχει γήπεδο (αξιοπρεπές αλλά όχι high) με € 3 την ώρα. Θα σου πω πού βρίσκεται αν παίξουμε ένα ματσάκι και με αφήσεις να κερδίσω.
-
Πάντως, είναι απίστευτο να 'χουμε ανάπτυξη -2,4% (δηλαδή ύφεση) και πληθωρισμό 5,4% και να αναμένεται να ανέβει άνω του 7%!!!
Αυτό επιβεβαιώνει την συνέχιση της ύπαρξης των καρτέλ ακόμα και επί ΔΝΤ.
Και τις δηλώσεις της κ. Κατσέλλη περί έντονης καρτελοποίησης της αγοράς, για την οποία, φυσικά, δεν έκανε τίποτα πέραν της διαπίστωσης. Όπως και οι προκάτοχοί της δηλαδή. -
Αφού είναι δέσμιοι, δεν μπορούν να κάνουν τπτ. Αν ήθελα είναι πολύ εύκολο..
-
Άρα δεν θέλουν, όχι δεν μπορούν.
-
Δεν ειναι θεμα καρτελ..οταν αυξανεις τους φορους καθε δευτερη Δευτέρα, ειναι επόμενο να εχεις πληθωρισμο...
-
Δε νομίζω. Και προ αύξησης φόρων, το μεγαλύτερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη είχαμε, διαχρονικά για όσο καιρό είμαστε στο Ευρώ.
Κυρίως θέμα καρτέλ είναι. -
Πάνω απ' όλα ενδιαφέρονται για τους πολίτες σε αυτή τη χώρα...
Μειώνεις τους μισθούς και τα εισοδήματα τόσο μισθωτών όσο και ελ.επαγγελματιών εμπόρων κτλ (από τη στιγμή που έχει νεκρώσει η αγορά και η οικονομία), αυξάνουν τους φόρους με κάθε τρόπο και κάθονται και περιμένουν να γίνει ΤΙ?
Ας βάλουν και λίγο χέρι στις μεγάλες επιχειρήσεις με τα κέρδη. Δεν θα πάθουν τίποτα. Ας επιβάλλουν πλαφόν στις τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης και να υποχρεώσουν επιχειρήσεις να μειώσουν το περιθώριο κέρδους ώστε να απορροφήσουν μέρος της τιμής. Αλλά όχι στα λόγια. Στην πράξη!
Αντίστοιχα ας υποχρεώσουν τις τράπεζες να διαγράψουν μέρος των χρεών των νοικοκυριών. Δεν μπορείς ως κράτος να δίνεις δις στις τράπεζες και να τις χαϊδεύεις, όταν μειώνεις τους μισθούς και τα εισοδήματα της πλειοψηφίας του λαού οδηγώντας τον σε αδιέξοδο, αδιαφορώντας αν δυσκολεύεται οικονομικά και οι τράπεζες ανενόχλητες να κάνουν ό,τι θέλουν, αυξάνοντας αυθαίρετα το ποσοστό ελάχιστης καταβολής και να απαιτούν τα διάφορα ποσά όπως κάποιους μήνες πριν, σαν να ευθύνεται ο άλλος για τη μείωση των εισοδημάτων του.
Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η εκμετάλλευση και αλητεία.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Πάνω απ' όλα ενδιαφέρονται για τους πολίτες σε αυτή τη χώρα...
Ας βάλουν και λίγο χέρι στις μεγάλες επιχειρήσεις με τα κέρδη. Δεν θα πάθουν τίποτα.Το ίδιο σκέφτηκαν και στην κυβέρνηση (έκτακτες εισφορές, 45% φορολογία κλπ).
Και τα πήραν το 2009 και το 2010.
Όμως, πολλές επιχειρήσεις ετοιμάζονται να φύγουν ή να μεταφέρουν την έδρα τους, Βουλγαρία, Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία κλπ.
Το 2011, τι θα εισπράξουν;
Αντί να ελκύουμε επενδύσεις, διώχνουμε τις ήδη υπάρχουσες.
Οι Τούρκοι θα πίνουν νερό στο όνομά μας. -
Δεν εννοούσα τη φορολόγηση.
Αλλά τις αυθαίρετες ενέργειες τους ως προς την διαμόρφωση παράλογα υψηλών τιμών και τις μονοπωλιακές καταστάσεις στην αγορά.
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;