-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
δηλαδη, πιασε 2 φραπεδακια απο το σπιτι και παμε Καλαμο να λιωσουμε λαστιχο και να πιουμε καφε με τα ποδια μας στη θαλασσα, δε περναει πλεον?
Όλοι στα ίδια μέρη συχνάζουμε τελικά;
Ωραία είναι και στην Αγκώνα για μοχίτο ή ντακιρι.
-
οικονομική κρίση φαίνεται πως τελικά υπάρχει, αν αναλογιστεί κανείς ότι για πρώτη φορά τα 'μπαρμπέρια' σε γνωστά καταστήματα της συμπροτεύουσας είχαν έκπτωση 60%
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δηλαδη, πιασε 2 φραπεδακια απο το σπιτι και παμε Καλαμο να λιωσουμε λαστιχο και να πιουμε καφε με τα ποδια μας στη θαλασσα, δε περναει πλεον?
που ναι αυτά ρε παιδιά?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
που ναι αυτά ρε παιδιά?
oσοι λιγοτεροι το ξερουν τοσο καλυτερα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
που ναι αυτά ρε παιδιά?
oσοι λιγοτεροι το ξερουν τοσο καλυτερα.
πείτε με πμ βρε ρεμάλια...
-
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
:whistlink:οκ...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Πάντως εγώ έχω αρχίσει εδώ και καιρό να κόβω μαγαζιά για κάτι τέτοιες συμπεριφορές. Προτείνω να κάνετε κι εσείς το ίδιο.
Δεν πας όμως μόνος σου για καφέ/ποτό. Θα πεις στον φίλο (γκόμενά) σου, όχι μην πάμε εκεί γιατί είναι δήθεν/πανάκριβα/έχει παρκαδόρο? Θα το πεις 1,2, μετά δεν θα σε παίρνει κανένας τηλ. Άντε καμμιά συντρόφισα...
+1
Δεν μπορείς μόνιμα να αποφεύγεις. Καλώς ή κακώς τα πιο ωραία μέρη (στην Αθήνα τουλάχιστον) σήμερα είναι και ακριβά. Οπότε μία στο τόσο έστω, θα πας.με 8ε τον παπαριτσινο και 56 το κοκτειλ δε βλεπω το λογο να μη πει καποιος οτι ειναι πανακριβα...και αυτο ευφημισμος ειναι φυσικα! θα το χαρακτηριζα κωδικα dap (οχι απο τον φιλτατο χρηστη βεβαιως!)
εκτος αν καποιος ειναι αρκετα απλας... αλλα και απλας να ναι δε θα πρεπει να ενθαρρυνονται τετοιες καταστασεις με το να τις προτιμαμε...
υγ. φυσικα η υποθεση καφε ποτου ειναι μαυρη σελιδα στην ελλαδα, οχι οτι τα 3ε ειναι λογικη τιμη (και αν βρεις και καφε στα 3ε πλεον εξω)
Μια φίλη μου είχε το εξής: 'Πληρώνεις την καρέκλα και το τραπέζι και σου περνάνε το κόστος στον καφέ για να μην τα μπλέκουν τα πράγματα. Τι νόμισες φιλαράκο, τσάμπα θα καθίσεις και θα απολαύσεις περιβάλλον, θέα, κλπ?!.. '
Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι/ες έτσι το βλέπουν και εξακολουθούν να πίνουν τους καφέδες των 8 ευρώ.
Βέβαια αν ήταν έτσι άλλη τιμή θα είχε ο καφές για έξω (να τον πάρεις και να φύγεις) κι άλλη για μέσα.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Βέβαια αν ήταν έτσι άλλη τιμή θα είχε ο καφές για έξω (να τον πάρεις και να φύγεις) κι άλλη για μέσα.Στην καφετέρια που πάω ισχύει αυτό που λες. Και δεν μιλάμε για κανά παρακμιακό μαγαζί, αλλά μαγαζί που χειμώνα καλοκαίρι είναι γεμάτο με φοιτητόκοσμο.
edit: φυσικά αναφέρομαι στα Γιάννενα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Βέβαια αν ήταν έτσι άλλη τιμή θα είχε ο καφές για έξω (να τον πάρεις και να φύγεις) κι άλλη για μέσα.
Στην καφετέρια που πάω ισχύει αυτό που λες. Και δεν μιλάμε για κανά παρακμιακό μαγαζί, αλλά μαγαζί που χειμώνα καλοκαίρι είναι γεμάτο με φοιτητόκοσμο.
Αυτό ισχυει παντού στα Γιάννενα!
(μάλλον επειδή τα γκομενάκια αφθονούν στα Γιάννενα χάρη στη ...σωστή επιλογή των σχολών του εκεί πανεπιστημίου... )ΥΣ: Πάλι στα γκομενάκια το πήγα!
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Στην καφετέρια που πάω ισχύει αυτό που λες. Και δεν μιλάμε για κανά παρακμιακό μαγαζί, αλλά μαγαζί που χειμώνα καλοκαίρι είναι γεμάτο με φοιτητόκοσμο.
Καλή φάση ο φοιτητόκοσμος. Κρατάει τις τιμές σε πιο λογικά επιπεδα.
Πόσο έχει ο καφές στο συγκεκριμένο ('to stay' vs 'to go')? -
Νομίζω (γιατί κανά 2 φορές έχω πάρει πακέτο) 3.30 vs 1.80. (freddo cappuccino)
-
Στην γειτονιά των γονιών μου (Βοτανικός, πρώην ...Λασπότοπος, πρώην ...Βιετνάμ γιε γιε! , ευτυχώς που με άκουσαν και το νοίκιασαν... ), to go, 1.5 €, είτε πάρεις freddo espresso, είτε freddo cappuccino!
Δεν έχω καθήσει να τον πιω εκεί, αλλά πρέπει να είναι κοντά στα 2,5 με 3€. Και μιλάμε πως το μαγαζί είναι άψογο, απλώς δεν είναι στα κεντρικά καφέ, είναι συνοικιακό. -
Πλεον εχει εντυπωθει στο συλλογικο μας υποσυνειδητο,πως μεχρι 3 ευρω ειναι νορμαλ
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Πλεον εχει εντυπωθει στο συλλογικο μας υποσυνειδητο,πως μεχρι 3 ευρω ειναι νορμαλΕννοείς 'ενώ και τα 3 ευρώ είναι πολλά για ένα καφέ' ή κάτι άλλο?....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μια φίλη μου είχε το εξής: 'Πληρώνεις την καρέκλα και το τραπέζι και σου περνάνε το κόστος στον καφέ για να μην τα μπλέκουν τα πράγματα. Τι νόμισες φιλαράκο, τσάμπα θα καθίσεις και θα απολαύσεις περιβάλλον, θέα, κλπ?!.. 'Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι/ες έτσι το βλέπουν και εξακολουθούν να πίνουν τους καφέδες των 8 ευρώ.
Εμ βέβαια, στο εξωτερικό εξάλλου (Παρίσι, Μαδρίτη, Ρώμη, Λονδίνο) όπου ο καφές κοστίζει λιγότερο -και τα εισοδήματα είναι πολύ υψηλότερα- είναι γνωστό ότι τα καφέ βλέπουν στον ακάλυπτο βυρσοδεψείων και μηχανουργείων και αντί για καθίσματα έχουν κουβάδες και κασόνια.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
(μάλλον επειδή τα γκομενάκια αφθονούν στα Γιάννενα χάρη στη ...σωστή επιλογή των σχολών του εκεί πανεπιστημίου... )
ΥΣ: Πάλι στα γκομενάκια το πήγα!
Γρηγόρη πρέπει να πας για ψάρεμα...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μια φίλη μου είχε το εξής: 'Πληρώνεις την καρέκλα και το τραπέζι και σου περνάνε το κόστος στον καφέ για να μην τα μπλέκουν τα πράγματα. Τι νόμισες φιλαράκο, τσάμπα θα καθίσεις και θα απολαύσεις περιβάλλον, θέα, κλπ?!.. '
Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι/ες έτσι το βλέπουν και εξακολουθούν να πίνουν τους καφέδες των 8 ευρώ.
Εμ βέβαια, στο εξωτερικό εξάλλου (Παρίσι, Μαδρίτη, Ρώμη, Λονδίνο) όπου ο καφές κοστίζει λιγότερο -και τα εισοδήματα είναι πολύ υψηλότερα- είναι γνωστό ότι τα καφέ βλέπουν στον ακάλυπτο βυρσοδεψείων και μηχανουργείων και αντί για καθίσματα έχουν κουβάδες και κασόνια.
Εεεμμ, ναι περίπου....!!
Πάντως κι εδω Λάρισα ο freddo κοστίζει 3 ευρώ στο μαγαζί ( ή 3,50...;; εχω καιρό να πάω...) κι εξω 'στο πλαστικό' 2,00.
-
Σχεδον ολες οι συζητησεις για ακριβεια περιστρεφονται γυρω απο το ποσο κανει να πιεις εναν καφε (κακιστης ποιοτητας συνηθως) μαζι με συνταξιουχους και φοιτητες.Δεν νομιζω οτι ειναι και ειδος πρωτης αναγκης ο τρίωρος καφες εκτος σπιτιου!Να μιλαμε για το ποσο κανει το γαλα να το καταλαβω,αλλα αμαν πια με τον καφε!
-
Ο έλληνας όμως είναι ταυτισμένος με την φράπα
Και η ελληνίδα με το φρέντο κα-πουτσίνο
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;