-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Λοιπόν.
Τώρα που πήρα εξωτερικό σκληρό λέω να πάρω και ένα κουτί να το συνδέσω πάνω...Έχω κανά 3αρι χρόνια να ασχοληθώ με υπολογιστές οπότε θέλω βοήθεια στην επιλογή.
Σκεφτόμουν κάτι τέτοιο:Επεξεργαστής
1x65,50AMD-Athlon Black Edition 7750X2 (sAM2, 2.70 GHz, Cache 3MB, Box)
Motherboard
1x63,90Asus-M4N78 SE (AM3, DDR2, NF720D)
Μνήμη
1x53,50Mushkin-4GB DDR2-1000 Ram Kit (2 x 2GB, PC2 8000, 5-5-5-15, 996593)
Κάρτα γραφικών
1x58,00ECS-9400 GT SVGA (PCI-Express, 1GB)Λέει τίποτα;
Καμία πρόταση στα πράγματα που έβαλα μέχρι 250Ε;Ξέχασα να πω ότι κουτί θα είναι οπωσδήποτε το παρακάτω οπότε πρέπει να χωράνε και μέσα.
http://www.pccasegear.com/UserFiles/ant ... -mainz.jpg
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Χρήστο χρειάζεσαι τόσο πολύ τις επιδόσεις του Pro ή απλά δεν σε βολεύει η 13άρα του απλού macbook?Δεν με βολεύει η 13άρα και έχω διαβάσει ότι δεν είναι το ίδιο καλή με την 15άρα ξαδέλφη της. Εν τω μεταξύ, βλέπω και κάτι περίεργες τιμές (2300κάτι για το 17άρι και ψήνομαι, αλλά μάλλον δεν θα κουβαλιέται εύκολα.
Το παλιό όπως είπα και παλιότερα θα το βάλω σε καμιά αγγελία -εξηγώντας το πρόβλημα- για κανένα €800άρι και αν το πάρει κανείς καλώς. Διαφορετικά το κρατάω για σουβενίρ.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μάλλον θα πάρω και δεύτερο ίδιο σκληρό για να στήσω raid 1 και να γλυτώσω από το βραχνά του συχνού backup.
Οι δεύτεροι ίδιοι σκληροί είναι γ@μησέ τα από αξιοπιστία. Κρασάρουν για πλάκα, οι πρώτες παρτίδες ήταν καλές. Μετά, έπεσε η ποιότητα.
Κάτι δεν πιάνω πάτερ...
Να μην πάρω την ίδια χρονική στιγμή δυο ίδιους δίσκους για RAID?
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Μάλλον θα πάρω και δεύτερο ίδιο σκληρό για να στήσω raid 1 και να γλυτώσω από το βραχνά του συχνού backup.
Οι δεύτεροι ίδιοι σκληροί είναι γ@μησέ τα από αξιοπιστία. Κρασάρουν για πλάκα, οι πρώτες παρτίδες ήταν καλές. Μετά, έπεσε η ποιότητα.
Κάτι δεν πιάνω πάτερ...
Δύο δίσκοι τις ίδιας παρτίδας τείνουν να έχουν τα ίδια χαρακτηρηστικά, οπότε και μεγαλύτερες πιθανότητες να παραδώσουν το πνεύμα κοντά ο ένας με τον άλλο (π.χ. ενώ κάνεις sync με τον καινούριο ). Προτίμησε διαφορετικές παρτίδες/εργοστάσια, ακόμα και μάρκα αν θες να είσαι πιο σίγουρος.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Κάτι δεν πιάνω πάτερ...
Δύο δίσκοι τις ίδιας παρτίδας τείνουν να έχουν τα ίδια χαρακτηρηστικά, οπότε και μεγαλύτερες πιθανότητες να παραδώσουν το πνεύμα κοντά ο ένας με τον άλλο (π.χ. ενώ κάνεις sync με τον καινούριο ). Προτίμησε διαφορετικές παρτίδες/εργοστάσια, ακόμα και μάρκα αν θες να είσαι πιο σίγουρος.
@TakisB
Εννοείται πώς έκανα πλάκα (δεν λέω μάρκα, αλλά αναφέρομαι σε πρώτες παρτίδες ).@StavrosG
Με κούφανε η λογική! Κοίτα να δεις...NikosS
-
Αυτό μου θύμισε φίλο από το snowclub -εξ Αμερικής- ο οποίος στην περσινή εκδρομή του συλλόγου στο LaPlagne ταξίδεψε ως την Θεσσαλονίκη για να πετάξει από εκεί μέχρι την Ελβετία με διαφορετική πτήση αντί να πάρει το αεροπλάνο με το γκρουπ των Αθηναίων, όπως κάναμε οι υπόλοιποι (και η γυναίκα του). Σε ερώτηση μας γιατί το έκανε αυτό, μας εξήγησε ότι με αυτό τον τρόπο, σε περίπτωση αεροπορικού ατυχήματος δεν θα έμενε το παιδί του εντελώς ορφανό.
-
Αυτό το κάνουν οι ευραίοι για να μην χαθεί η περιουσία. Έχω αρκετούς πελάτες ευραίους και το γνωρίζω.
-
Ναι, οντως συμβαίνει αρκετά αυτό. Έχω φίλο που σε αεροπορικά ταξίδια ταξιδεύει ο πατέρας με το ένα παιδί και η μητερα με το άλλο σε άλλη πτήση.
-
Είμαι περίεργος αν όλοι αυτοί μπαίνουν μαζί σε αυτοκίνητο ή κι εκεί σπάει η οικογένεια στα δύο
-
Φαντάσου τι γίνεται με πιθανή αρρώστια!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν με βολεύει η 13άρα και έχω διαβάσει ότι δεν είναι το ίδιο καλή με την 15άρα ξαδέλφη της. Εν τω μεταξύ, βλέπω και κάτι περίεργες τιμές (2300κάτι για το 17άρι και ψήνομαι, αλλά μάλλον δεν θα κουβαλιέται εύκολα.Το παλιό όπως είπα και παλιότερα θα το βάλω σε καμιά αγγελία -εξηγώντας το πρόβλημα- για κανένα €800άρι και αν το πάρει κανείς καλώς. Διαφορετικά το κρατάω για σουβενίρ.
Εγώ είμαι φαν της 13άρας. Ίσως και 15. Το 17άρι είναι τούβλο και αν όντως κάνεις σοβαρή χρήση λάπτοπ μην το πάρεις, θα σου φύγει η μέση...
-
Αυτό που με δελεάζει στο 17άρι είναι η αυτονομία της μπαταρίας.
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Εγω θα το κατσαβιδιαζα και θα ψεκαζα παντου με σπρευ επαφων και μετα με κοπανιστο αερα.Σπρευ επαφών; Δεν σκαμπάζω από τέτοια δυστυχώς και οι πιθανότητες είναι αν το ανοίξω απλά να του βγάλω τα μάτια.
-
Για δες μήπως μπορείς να βρεις κανένα service manual στο net, απλοποιείται πολύ η διαδικασία έτσι. Αν και συνήθως δεν είναι πολύ δύσκολο, απλά θέλει υπομονή και λίγο προσοχή στο πως θα ανοίξεις το σασί ώστε να μην αφήσεις σημάδια. Μετά λούζεις με σπρέι επαφών **χωρίς ** λάδι (το βρίσκεις σε μαγαζιά ηλεκτρονικών κλπ) τα διάφορα υποσυστήματα και τα στεγνώνεις με σπρέι πεπιεσμένου αέρα (το οποίο το κρατάς κανονικά και όχι ανάποδα ). Μπορεί να μην αναγκαστείς να δώσεις τα 1,8k.
Βέβαια, αν ψάχνεις αφορμή (σαν σωστός γκατζετάκιας ), τότε το μπουρδέλο δεν αξίζει να ασχοληθείς μαζί του, δεν πρόκειται να φτιάξει, είναι σαράβαλο, παλιό κλπ κλπ.
-
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Υπαρχει καποιο ευκολο προγραμματακι που να κανει αυτοματα embed υποτιτλους ηδη συγχρονισμενους?
Αν και με λίγη καθυστέρηση, AviAddxSub ?
-
Αξιζει η 15αρα και με το παραπανω, ειδικα αν ειναι το μοναδικο σου laptop
Η 13αρα κερδιζει σε φορητοτητα αλλα σε ολα τ'αλλα χανει. Επισης το macbook pro εχει καλυτερη εικονα απ'τα μικρα αδερφακια (εξαιρεση το Air, που εχει εξισου καλη εικονα με το pro)
Το αν αξιζει τα 1800 ευρω βεβαια ειναι αλλη κουβεντα . Για μενα, ειναι σχετικο το αν τα αξιζει.
Παντως για value for money ετσι κι αλλιως δεν αγοραζεις Apple, για αλλους λογους το κανεις.ΥΓ Χρηστο σου ειχα ταξει ενα πμ, το ειχα ξεχασει τελειως, συγγνωμη
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Εγω θα το κατσαβιδιαζα και θα ψεκαζα παντου με σπρευ επαφων και μετα με κοπανιστο αερα.+1
-
Ο χρήστης tonimer έγραψε:
Υπαρχει καποιο ευκολο προγραμματακι που να κανει αυτοματα embed υποτιτλους ηδη συγχρονισμενους?
Αν και με λίγη καθυστέρηση, AviAddxSub ?
Μπορεσα τελικα με το Pocket divx encoder.
Ευχαριστω παντως! -
ζητήται τροφοδοτικό γιατι το παλιό αρχίζει να τα παίζει
2x DVD-RW
3x sata HDD
motherboard: Gigabyte GA-MA790FX
GPU: 8500GT
επεξεργστής AMD athlon 64x2 3600
2χ 2GB ramκάτι σε σχετικά καλή τιμή και όσο το δυνατόν αθόρυβο.
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
ζητήται τροφοδοτικό γιατι το παλιό αρχίζει να τα παίζεικάτι σε σχετικά καλή τιμή και όσο το δυνατόν αθόρυβο.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700168
http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... catalog=20
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]