-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Δε εχω ποτε στο αμαξι εγγραφα οπως διπλωμα και αδεια,εχω επικυρωμενες φωτοτυπιες ταυτοτητας διπλωματος και άδειας απο τα ΚΕΠ,τις οποιες φροντιζω να ανανεωνω καθε 3 μηνες(μου εχουν πει στα ΚΕΠ οτι ισχυουν για 3 μηνες απο την ημερομηνια που αναγραφεται στην σφραγιδα).Δεν εχω τα εγγραφα μεσα στο αμαξι απο φοβο κλοπης τους.
Ναι, 3 μήνες. Μετά χαλάει το μελάνι, το τόνερ, κλπ και θέλει μερικά ΕΥΡΩ για να στανιάρει.
Φαντάσου να σε γράψουν επειδή είχε 'λήξει' η επικυρωμένη φωτοτυπία του διπλώματος....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Δε εχω ποτε στο αμαξι εγγραφα οπως διπλωμα και αδεια,εχω επικυρωμενες φωτοτυπιες ταυτοτητας διπλωματος και άδειας απο τα ΚΕΠ,τις οποιες φροντιζω να ανανεωνω καθε 3 μηνες(μου εχουν πει στα ΚΕΠ οτι ισχυουν για 3 μηνες απο την ημερομηνια που αναγραφεται στην σφραγιδα).Δεν εχω τα εγγραφα μεσα στο αμαξι απο φοβο κλοπης τους.
Ναι, 3 μήνες. Μετά χαλάει το μελάνι, το τόνερ, κλπ και θέλει μερικά ΕΥΡΩ για να στανιάρει.
Αφου δεν πληρωνεις κατι.Μονο οι φωτοτυπιες στοιχιζουν.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αφου δεν πληρωνεις κατι.Μονο οι φωτοτυπιες στοιχιζουν.
Όλο και κάτι θα στοιχίζει. Και δε μιλάω για το χαμένο χρόνο, που μπορεί κάποιος να μην τον μετράει...
-
Οπως μου είχαν εξηγήσει σε αστυνομικό τμήμα, που είχα πάει να επικυρώσω αντίγραφα άδειας και διπλώματος, και τελικά νομίζω είναι λογικό... δεν επικυρώνονται αυτά και παίρνεις κλήση αν έχεις αντίγραφα, έστω και επικυρωμένα, διότι, σε αντίθεση πχ. με την ταυτότητα, μπορούν να στα αφαιρέσουν για κάποια παράβαση, οπότε αν τα επικυρωμένα ήταν αντίγραφα 'δια πάσα νόμιμη χρήση' θα έχανε τη σημασία της η αφαίρεση.
Οπότε κακώς τα επικυρώνουν στα ΚΕΠ αλλά ακόμα και έτσι καλώς έχει ισχύ μόνο 3 μηνών, γιατί μπορεί στο ενδιάμεσο να σου τα αφαιρέσουν.
-
Δεν ξέρω Νάσο, εγώ αυτό το βρίσκω γελοίο. Επειδή ΜΠΟΡΕΙ να σου αφαιρέσουν το δίπλωμα, ΠΡΕΠΕΙ το αντίγραφο να 'λήγει' σε 3 μήνες?! Με ποια λογική? Ότι αν στο αφαιρέσουν 1 μήνα μετά την επικύρωση του ατιγράφου, άντε να κυκλοφορείς για άλλους 2 μήνες [και να 'θερίζεις'...] με τη φωτοτυπία?!... Η φωτοτυπία θα σε σώσει αν σου κάνουν έλεγχο? Δε μπορούν να δουν ότι σου έχει αφαιρεθεί το δίπλωμα???
-
Κατά την άποψή μου κακώς τα επικυρώνουν στα ΚΕΠ, το παραπάνω επιχείρημα μου φαίνεται λογικό. Από εκεί και πέρα το 3μηνο μου φαίνεται απλά συμβιβασμός.
-
Το επιχείρημα κι εμένα μου φαίνεται λογικό. Το 3μηνο το βρίσκω γελοίο (ακόμα κι ως 'συμβιβασμό') αλλά ακόμα πιο γελοίο βρίσκω το να μην έχει η Αστυνομία άμεση πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων στην οποία να καταγράφονται οι αφαιρέσεις διπλωμάτων, οι προειδοποιήσεις (καλά, από τέτοιες στην Ελλάδα... ) κλπ.
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Αν δεν κουβαλας για διαφορους λογους το διπλωμα σου(το ξεχασες στο αλλο σου αυτοκινητο,ξεχασες)αλλα θυμασαι τον αριθμο διπλωματος σου,μπορουν μεσω κεντρου να ελεγξουν αν εισαι νομιμος?Ναι, στις ΗΠΑ όπου κάθε περιπολικό έχει και online τερματικό...
Εκτός του ότι αυτοί που δεν έχουν δίπλωμα είναι ελάχιστοι,
Δεν θα το έλεγα...
εγώ ποτέ δεν έχω δίπλωμε μέσα στην πόλη... εκτός από τα βράδια...
... πορτοφόλια κτλ τα έχω σταματήσει...
ακόμα και ταυτότητα δεν κουβαλώ...Σου έχουν κάνει ποτέ έλεγχο;
Επειδή ΜΠΟΡΕΙ να σου αφαιρέσουν το δίπλωμα, ΠΡΕΠΕΙ το αντίγραφο να 'λήγει' σε 3 μήνες?!
Όχι, δεν κατάλαβες! Επειδή ΜΠΟΡΕΙ να σου αφαιρέσουν το δίπλωμα, δεν μπορείς να κυκλοφορείς με το αντίγραφο γιατί αυτοί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να δούν αν το ξέχασες στο σπίτι ή σου έχει αφαιρεθει!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ναι, στις ΗΠΑ όπου κάθε περιπολικό έχει και online τερματικό...
...Επειδή ΜΠΟΡΕΙ να σου αφαιρέσουν το δίπλωμα, ΠΡΕΠΕΙ το αντίγραφο να 'λήγει' σε 3 μήνες?!
Όχι, δεν κατάλαβες! Επειδή ΜΠΟΡΕΙ να σου αφαιρέσουν το δίπλωμα, δεν μπορείς να κυκλοφορείς με το αντίγραφο γιατί αυτοί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να δούν αν το ξέχασες στο σπίτι ή σου έχει αφαιρεθει!
Όχι μόνο στις ΗΠΑ...
Κι έστω ότι αυτό είναι το πρόβλημα εδώ. Ούτε τον ασύρματο δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν, για να κάνει την εξακρίβωση το κέντρο?!
Συστήματα σαν το παρακάτω για τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ, πάντως, έχουν παρουσιαστεί εδώ και χρόνια.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
εγώ ποτέ δεν έχω δίπλωμε μέσα στην πόλη... εκτός από τα βράδια...
... πορτοφόλια κτλ τα έχω σταματήσει...
ακόμα και ταυτότητα δεν κουβαλώ...Σου έχουν κάνει ποτέ έλεγχο;
ναι, 2 φορές...
τη μία φορά επειδή πέρασα φανάρι με πορτοκαλοκόκκινο, στις 8 το πρωί... με σταμάτησαν, μου ζήτησαν στοιχεία, εγώ ήμουν με τις φόρμες, καθώς μόλις είχα ξυπνήσει, και δεν είχα πάνω το δίπλωμά μου
μετά από 1-2 λεπτά κουβέντα με άφησαν τελικά...
εγώ ακόμα εξακολουθώ να πιστεύω πως ήταν πρασινοπορτοκαλί το φανάρι...τη δεύτερη φορά στο παλατάκι, σε τυπικό έλεγχο... πέρυσι τέτοια εποχή σχεδόν... δεν είχα δίπλωμα, ούτε ταυτότητα πάλι... ευτυχώς ένας φίλος που παραλίγο να τον πω γκαντέμη, μου είχε θυμίσει να κολλήσω το σήμα τελών στο αμάξι... το είχα κολλήσει πριν ξεπαρκάρω, και στη διαδρομή με σταμάτησαν
τελικά μετά από λίγη κουβέντα πάλι με άφησαν... ήταν καλοί άνθρωποι προς το πρόσωπό μου...εδώ στο εξωτερικό τα κουβαλώ πάντα μαζί μου...
-
Βγαζω αμαξι απο το συνεργειο, ξεχναω αδεια και διπλωμα στο γραφειο και ξεκιναω για βολτα στα Λιμανακια. Με σταματανε....
Ψαξε, ψαξε, δεν θα τα βρεις!
Ο Αστυνομικος ευγενεστατος, πηρε το Τετρα και ζιτησε απο το 'κεντρο' επαληθευση των στοιχειων του αυτοκινητου και τα δικα μου.
Σε 5 λεπτα ειχα φυγει! -
Εκαναν ελενχο αλκοτεστ χωρις να ζητησουν εστω το διπλωμα;Αφου σημειωνουν σε χαρτι ποιους ελενξαν(ονομα οδηγου ,αριθμο διπλωματος και πινακιδα αυτοκινητου) για να δειξουν το εργο τους στους προισταμενους τους.Οσες φορες μου εχει τυχει,σιγουρα πανω απο 5,παντα εγραφαν στοιχεια ανεξαρτητα απο τι ωρα ηταν ή ποσοι περιμεναν απο πισω.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εκαναν ελενχο αλκοτεστ χωρις να ζητησουν εστω το διπλωμα;Αφου σημειωνουν σε χαρτι ποιους ελενξαν(ονομα οδηγου ,αριθμο διπλωματος και πινακιδα αυτοκινητου) για να δειξουν το εργο τους στους προισταμενους τους.Οσες φορες μου εχει τυχει,σιγουρα πανω απο 5,παντα εγραφαν στοιχεια ανεξαρτητα απο τι ωρα ηταν ή ποσοι περιμεναν απο πισω.Ο ελεγχος γινεται σε δυο σταδια.
Σε σταματανε και φυσας για να δουν αν εχεις καταναλωσει αλκοολ, χωρις να βγεις απο το αμαξι.
Αν εισαι ΟΚ φευγεις, αν οχι, σταματας, τα χαρτια σου και φυσας δευτερη φορα για να δουν ποσο αλκοολ εχεις καταναλωσει, αφου προσκομησεις διπλωμα οδιγησης και αδεια του αυτοκινητου -
Σήμερα το μεσημέρι με σταμάτησαν τα ΕΚΑΜ (ή όπως αλλιώς λέγονται) για έλεγχο ρουτίνας. Είδαν όλα τα χαρτιά και έκαναν έλεγχο στο πορτ-μπαγκαζ. Ζήτησαν επίσης επάγγελμα, διεύθυνση διαμονής και ταυτότητα. Μετά από όλα αυτά, πήραν τα χαρτιά πήγαν στο αυτοκίνητο, τα τσέκαραν και τα κατέγραψαν. Γενικά ήταν πολύ ευγενικοί και ήταν 9 άτομα!!!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σήμερα το μεσημέρι με σταμάτησαν τα ΕΚΑΜ (ή όπως αλλιώς λέγονται) για έλεγχο ρουτίνας. Είδαν όλα τα χαρτιά και έκαναν έλεγχο στο πορτ-μπαγκαζ. Ζήτησαν επίσης επάγγελμα, διεύθυνση διαμονής και ταυτότητα. Μετά από όλα αυτά, πήραν τα χαρτιά πήγαν στο αυτοκίνητο, τα τσέκαραν και τα κατέγραψαν. Γενικά ήταν πολύ ευγενικοί και ήταν 9 άτομα!!!δίπλα στα ζωνιανά μένεις?
πάλι καλά που δεν ήταν καμιά κλούβα -
Όταν κατέβηκα Βόλο χτες, στα 200τοσα χιλιόμετρα της διαδρομής με σταμάτησαν για έλεγχο 5-6 φορές. Αφού από ένα σημείο και μετά, μόλις έβλεπα μπλόκο έκανα μόνος μου δεξιά.
Μουσάτος νεαρός (χωρίς κουκούλα) μόνος του σε αμάξι είναι ύποπτος συνδυασμός φαίνεται.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Όχι μόνο στις ΗΠΑ...
Κι έστω ότι αυτό είναι το πρόβλημα εδώ. Ούτε τον ασύρματο δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν, για να κάνει την εξακρίβωση το κέντρο?!
Τι να μας κλ***ν και οι αμερικάνοι... Εκεί τα περιπολικά έχουν ακόμα πλαίσιο τύπου σκάλας! Εμείς όταν είχαμε γαλατάδικα με αυτοφερόμενο σασί, αυτοί ακόμα περιμέναν τον Κολόμβο ρε!
-
(link)
-
Συζητείται ήδη στο ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ
-
Λοιπόν...αυτό που γράφω παρακάτω...στο έχω αναφέρει και σε άλλο σημείο στο forum... αλλά εδώ είναι το πιο σωστό μέρος για να το ποστάρω:
Είναι καλοκαίρι, και είμαστε (στο 4θέσιο !!!) Megane CC εγώ, η γυναίκα μου, η πεθερά μου, η μάνα μου και ο κουνιάδος μου (σύνολο 5 άτομα!!!) και πάμε στην θάλασσα στο καβούρι από την παραλιακή... Πάω με 100 (με όριο τα 60 νομίζω εκεί), ο δρόμος άδειος... αμέσως μετά την στροφή στο Ελληνικό, μετά την 'Φαντασία' και κάτω από ένα δέντρο είναι ένας μπάτσος και μία μπατσίνα με το ραντάρ στο χέρι... και μου κάνουν νόημα να σταματήσω... 'Την κάτσαμε' σκέφτηκα... ευτυχώς επειδή η μπατσίνα είχε 'δουλειά'... με παρέδοσε στον μπάτσο ο οποίος ήταν ένα πολύ ευγενικό νεαρό παιδί... μάλλιστα πιάσαμε και την κουβέντα και τον ρώτησα πώς δουλεύει το ραντάρ... μου το δίνει στο χέρι!!! και μου λέει... βλέπεις την κόκκινη μπιλίτσα στην οθόνη; την κεντράρεις στο αυτοκίνητο που έρχεται και σου γράφει με πόσα πάει... το κοιτάω... και του λέω... 'Νά ρε συ! αυτό πάει παραπάνω από το όριο (ο δώστης ο ίδιος!!!) και του δείχνω ένα accent που έρχεται (σαν να ήταν εχτές το θυμάμαι)... το βλέπει και αυτός και του κάνει νόημα να σταματήσει... ήταν μέσα 4 αλλοδαποί (μάλλον Αλβανοί) οι οποίοι ήταν παράνομοι καθώς δεν είχαν ούτε ένα χαρτί επάνω τους!!! Ωστόσω ακόμα δεν μου έχουν γράψει εμένα κλίση... Γυρνάει ο μπάτσος και μου λέει 'κοίτα φίλε... δεν μπορώ να μην σε γράψω καθόλου, γιατί θα βρώ τον μπελά μου από την άλλη (και μου δείχνει την μπατσίνα η οποία ήταν ανώτερή του), αλλά θα σου βάλω το ελλάχιστο πρόστιμο...27 ευρώ... οκ;... φύγε τώρα γιατί θα έρθουν και άλλα περιπολικά να μαζέψουν αυτούς που σταματήσαμε!!!
Αστέρι ο μπάτσος!!! να'ναι καλά το παιδί...αυτός την δουλειά του έκανε... εγώ ήμουν ο λάθος! (και μάλλιστα διπλά)
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!