-
Ο τουριστας ομως που του εδωσαν αυτοκινητο χωρις εμπρος πινακιδα (ή με προχειρα στερεωμενη πινακιδα που τελικα επεσε) και πληρωσε κληση ο ιδιος για αυτο τον λογο?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο τουριστας ομως που του εδωσαν αυτοκινητο χωρις εμπρος πινακιδα (ή με προχειρα στερεωμενη πινακιδα που τελικα επεσε) και πληρωσε κληση ο ιδιος για αυτο τον λογο?Η παρατήρησή μου δεν είχε να κάνει με το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά με τη γενίκευση - όπως εγώ κατάλαβα - του johanndelta για ξένους (...κοβει κληση σε εναν ξενο καλοκαιριατικα...) και άτομα σε διακοπές (...Ζοριζεσαι σαν τρελος να βγαλεις τα λεφτα για μια κωλοεβδομαδα διακοπων...). Τι σημασία έχει αν είναι ξένος/έλληνας, καλοκαίρι/χειμώνας, σε διακοπές/δουλειά; Αν (δεν) έπρεπε να φάει κλήση, καλώς (/κακώς) την έφαγε άσχετα από εθνικότητα, εποχή, κτλ.
Θα μπορούσε να είναι Αθηναίος που έχει κατέβει καταχείμωνο για δουλειά στην Κρήτη (ή Ηρακλείωτης που το δικό του είναι στο συνεργείο) και κυκλοφορεί με προβληματικό ενοικιαζόμενο . -
Οι περισσότεροι δεν έχουν γόνατα και αγκώνες από τα σπασίματα και τις πληγές.
Ε τότε τί στο καλό υπηρεσία θα προσφέρουν χωρίς γόνατα και αγκώνες?
-
Αυτο καταλαβες Λοκατζη;
Θεωρεις επικινδυνο εκεινον που πηγαινει με +30 απο τα γελοια ορια των ελληνικων δρομων εξαιρουμενων κατοικιμενων περιοχων/σχολειων;
Θα εκοβες κληση σε εναν ξενο για μια πινακιδα που επεσε κατω σε ενα αυτοκινητο που δεν ειναι δικο του;
Γιατι αυτα τα καλοπαιδα να μην καθονται μονο Μαλλια/Χερσονησο και να κοβουν κληση μονο για αλκοτεστ; Και πιο πολλα θα βγαζανε (που ειναι παντα το ζητουμενο) και πιο χρησιμοι θα ηταν για την προστασια του κοσμου.
Ειπαμε υπαρχει το γραμμα και το πνευμα του νομου. Εκει κολλανε οι ξενοι και τα καλοκαιρια. Ο ακολουθων το (απολυτο) γραμμα του νομου σε τετοιες περιπτωσεις (τροχαιες παραβασεις τετοιου ειδους μιας και μονο απο εκει βγαινει πλεον χρημα γιατι τα 'πολυ χοντρα' ειναι πολυ σπανια) δεν ειναι ανθρωπος αλλα κομπλεξικος φασιστας
που διασκεδαζει με το παθημα του αλλου.Τωρα επειδη εχουμε γεμισει 'αδεκαστους μπαρες' γι' αυτο μας εχουν παει κ$$#φεραντζα τα δικαιωματα μας τα τελευταια χρονια. Γιατι ο 'νομος' εφαρμοζεται στεγνα μονο στα τροχονομικα και οχι στις επιχειρηματικες συναλλαγες, στις συλληψεις μικροαπατεωνων που θα γιγαντωθουν στο επομενο διαστημα γιατι δεν εχουμε δει τιποτα ακομα, στις πολιτικες αποφασεις που ζημιωνουν τη χωρα κτλ.
Πιστεψε με, με τα 150Ε (γιατι λογικα θα ξηλωθηκε την επομενη μερα ο ανθρωπος) 'σωθηκε' η Κρητη. Τα καντηλια και τις καταρες του οπου σταθει και οπου βρεθει στη χωρα του δεν τα υπολογιζει κανεις. Εσυ θα πηγαινες πχ οδικως στα Σκοπια/Βουλγαρια μετα απο οσα εχουμε ακουσει να κανει η εκει Τροχαια; Εγω οχι. Και μη μου πεις 'θα πηγαινα αλλα θα προσεχα και θα τηρουσα τα ορια ταχυτητας', ή μαλλον πες το μας να ξεκαρδιστουμε και λιγο γιατι πολλα μας τα εχουν κανει αυτο τον καιρο και δεν λεει να γελασει το χειλακι μας.Eχει πολλα 'επιπεδα δικαιοσυνης' φιλε μου αυτο το (κωλο)κρατος που πρεπει να τακτοποιησει που θα του δωσουν και κερδη. Αυτο ειναι το τελευταιο. Αν το καλοσκεφτεις τα τροχαια που συμβαινουν τωρα ειναι λιγα γιατι τα αυτοκινητα εχουν πολλαπλασιαστει σε σχεση με το παρελθον αρα ειναι απλη σταστιστικη. Και τα αεροπλανα θα συνεχισουν να πεφτουν ο,τι και να κανει κανεις. Τα προστιμα ειναι απλα για να εισπραττονται και τιποτα παραπανω. Εν πολλοις ο κοσμος εχει 'συνετιστει' μεσω της προσωπικης του ενημερωσης και δεν περιμενει κανενα Νινη/Τσαλικη/Κοκκινου να του πει να οδηγει προσεκτικοτερα, οικολογικοτερα.
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Οι περισσότεροι δεν έχουν γόνατα και αγκώνες από τα σπασίματα και τις πληγές.
Ε τότε τί στο καλό υπηρεσία θα προσφέρουν χωρίς γόνατα και αγκώνες?
Θα προσφερουν φοροεισπρακτικη υπηρεσεια....
Θα καθοντε στα φαναρια να ζητιανευουν.... -
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Πιστεψε με, με τα 150Ε (γιατι λογικα θα ξηλωθηκε την επομενη μερα ο ανθρωπος) 'σωθηκε' η Κρητη. Τα καντηλια και τις καταρες του οπου σταθει και οπου βρεθει στη χωρα του δεν τα υπολογιζει κανεις. Εσυ θα πηγαινες πχ οδικως στα Σκοπια/Βουλγαρια μετα απο οσα εχουμε ακουσει να κανει η εκει Τροχαια; Εγω οχι. Και μη μου πεις 'θα πηγαινα αλλα θα προσεχα και θα τηρουσα τα ορια ταχυτητας', ή μαλλον πες το μας να ξεκαρδιστουμε και λιγο γιατι πολλα μας τα εχουν κανει αυτο τον καιρο και δεν λεει να γελασει το χειλακι μας.
Αν ο τουρίστας προερχόταν από κάποια χώρα μη αφρικανική ή ασιατική, καμία εντύπωση δεν θα του προξενούσε το ότι πλήρωσε πρόστιμο για +30 χλμ από το όριο. Αντιθέτως, περίεργο θα του φαινόταν αν του τη χάριζε το όργανο.
Να του τη χάριζε λοιπόν ο τροχονόμος για να μη στενοχωρηθεί και πει στους φίλους του στην πατρίδα ότι οι Έλληνες ρίχνουν πρόστιμα όταν κάνεις παραβάσεις; Όπως τη χαρίζουν στους μεθύστακες χουλιγκάνους στα Μάλια και τη Χερσόνησο; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να του τη χάριζε λοιπόν ο τροχονόμος για να μη στενοχωρηθεί και πει στους φίλους του στην πατρίδα ότι οι Έλληνες ρίχνουν πρόστιμα όταν κάνεις παραβάσεις; Όπως τη χαρίζουν στους μεθύστακες χουλιγκάνους στα Μάλια και τη Χερσόνησο;Ναι φιλε μου, αν εκαναν σωστα τη δουλεια τους στα Μαλια και τη Χερσονησο θα μπορουσαν να ειναι ανθρωποι και να κατανοησουν οτι δεν υπαρχει καποιος δολος που του επεσε η πινακιδα του χριστιανου. Δλδ τι θελετε να το επαιρνε η οδικη το αυτοκινητο επειδη δεν εχει εργαλεια μεσα για να βιδωσει την πινακιδα μονος του; Αν εβλεπες εσυ την πινακιδα στο παρμπριζ ας πουμε και σου εξηγουσε ο αλλος την κατασταση θα εκοβες κληση; Ξερεις εσυ επακριβως τον ΚΟΚ σε οποια χωρα του εξωτερικου πας; Τι να πω πια... , εκτος και αν δεν προσεξες οτι η κληση του κοπηκε γιατι 'η πινακις κυκλοφοριας του τροχηλατου οχηματος δεν ητο επαρκως εγκατεστημενη εις την προβλεπομενην εκ του κατασκευαστη του οχηματος θεσιν. SIEG HEIL!!!!'
Οσο για τα Μαλια, αμα δεν βλεπουν καμερα ειναι ΟΚ -το βραδυ των 68 συλληψεων ημουν εκει (στο Apollo) και καραγουσταρα (φανατικος housας γαρ) χωρις κανενα θεμα-, ασε που ο,τι κανουν ειναι μεταξυ τους και μονο. Τους τζιγκλανε τα καναλια και μετα ζητανε και τα ρεστα, oι συγκαμμενοι φιλησυχοι πολιτες/δημοσιογραφοι που αμα τους ξαμολαγες σε καμια Ταϊλανδη ενας θεος ξερει ποσα 'barely legal' θα εκαναν σουβλακι για να περασουν καλα οι διακοπες. Give us a break...
-
Για όρια ταχύτητας έγραψες (στα Σκόπια κλπ).
-
Την κληση που εφαγε ο τουριστας για πινακιδα κραζουμε. Τα Σκοπια τα εβαλα σαν παραδειγμα για το τι κανουν εκεινοι στους Ελληνες οδηγους (+1 km/h ειναι αρκετο).
-
Δεν θα επρεπε να του κοψει κληση για μη εμφανη πινακιδα (δηλ γυρω στα 30 ευρω νομιζω);
-
Εχει βγει νεο τιμολογιο...
-
Ειχα αναφερει προ καιρου οτι εδωσαν κλιση στην κορη μου επειδη δεν εβγαλε φλας αλλαζοντας λωριδα... Μου περιεγραψε τωρα που ανεβηκα Αθηνα το γεγονος με λεπτομεριες.. Ηταν στην Σπηρου Λουη πηγαινοντας προς Κυμης και σε ενδιαμεσο φαναρι που ηταν ηδη κοκκινο με σταματημενα ηδη αλλα οχηματα βλεποντας την πιο αδεια λωριδα, τσουλοντας ουσιαστικα, με σκοπο το σταματημα πισω απο τα αλλα αλλαξε λωριδα χωρις φλας και αφου αφησε ενα μηχανακι που ερχοταν πισω της να την περασει και με κανενα αλλο πισω της. Νομιζω οτι ειχαν βγει για να γεμισουν το μπλοκακι με τις κλησεις της ημερας που τους αναλογουσε... Περα απο αυτο ομως εμαθα οτι Νεος διευθηντης τροχαιας στη Κηφισια ειναι γυναικα και εχει οδηγιες για να τηρουνται οι κανονες του κωδικα... ο.τι και αν σημαινει αυτο... Οποιος ξερει κατι παραπανω ας το πει. Σε αλλο γνωστο μου ο οποιος εκανε U turn σε μερος που επιτρεποτανε το εγραψαν γιατι λεει αλλαξε λωριδα χωρις φλας ενω στην ουσια οταν εστριψε μπηκε κατευθειαν στην μεσαια χωρις να ενοχλησει κανενα και εμεινε σε αυτην.... οταν τους ειπε οτι δεν αλλαξε λωριδα τοτε του ειπαν οτι εστριψε ενω απαγορευοτανε, οταν τους εδειξε οτι δεν εχει απαγορευτικο για επι τοπου στροφη ξαναγυρισαν το γεγονος της αλλαγης λωριδας...... Ο,τι να ειναι αρκει να γεμισει το μπλοκακι......
-
Δεν κατάλαβα. Άλλαξε λωρίδα η κόρη σου χωρίς φλας, ή όχι; Αν ναι, γιατί απορείς που την έγραψαν; Μακάρι να το έκαναν συνέχεια αυτό.
-
Kαι ένα κουφό που μου έτυχε...
Είμαι πριν λίγο καιρό στον Πύργου-πατρών προς Πάτρα και σε έναν κόμβο (το μόνο φωτισμένο αν θυμάμαι καλά), μου έρχεται η έμπνευση να κόψω ταχύτητα. Από αρκετά σβέλτα δηλαδή, να πλησιάσω απλά σβέλτα...
Κάπου εκεί βλέπω και τυπάκο στη μέση του δρόμου να μου κάνει σινιάλο με φακό.
'Ωχ, την πο@#@σαμε..'
Φτάνω, φλασάκι δεξιά, προβλεπόμενο σταμάτημα στην άκρη, σβηνω μηχανή, ανοίγω την πόρτα, γιατί είχε χαλάσει ο διακόπτης του παραθύρου, δε βγαζω ζώνη, έρχεται ο αστυνομικός και
'φίλε οδηγέ' (έβαλες φλας στην μπαταρία? ) 'από πού είσαι?'
'ειμαι από αθηνα, δουλευω κεφαλονια και πάω αθηνα τωρα'
'μάλιστα'
κοιτάει λίγο με το φακό μεσα στο αμάξι (προφανώς ήταν τελικά για έλεγχο για λαθρομεταναστες, ναρκωτικά κτλ), δε μου ζητάει χαρτιά και λέει
'να ξέρεις οτι όταν φτάνεις σε μπλόκο να ανοίγεις τα παράθυρα, για να μη φαίνονται τα φιμέ'
'το ξέρω, του λέω, απλά έχει χαλάσει ο διακόπτης του παραθυρου, γι΄αυτο και άνοιξα την πόρτα. θέλετε να σας δείξω χαρτιά?'
'όχι, μπορείς να φύγεις'
'ευχαριστώ'Μου ήρθε να του πω 'αφού είστε τόσο καλός, δε μου λέτε πού είναι και τα επόμενα μπλόκα?', αλλά κρατήθηκα...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
'ειμαι από αθηνα, δουλευω κεφαλονια και πάω αθηνα τωρα'/offtopic
σοβαρά το λες; Ολοι αφήνουν την επαρχία κ πάνε Αθήνα να βρουν δουλειά κι εσύ έκανες το αντίθετο;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
'ειμαι από αθηνα, δουλευω κεφαλονια και πάω αθηνα τωρα'/offtopic
σοβαρά το λες; Ολοι αφήνουν την επαρχία κ πάνε Αθήνα να βρουν δουλειά κι εσύ έκανες το αντίθετο;
Αμέ! Αποκέντρωση τώρα! Αφού δε δουλεύουν οι νησιώτες, θα δουλέψω εγώ...
Πάρε και αυτό και πες μου αν αξίζει ή όχι... -
την έχω δει...
αξίζει εάν είσαι από κει. Εάν δεν έχεις κανέναν φίλο ή συγγενή...ΟΧΙ.
-
Φίλους κάνεις. Αρκεί να μην τους κάνεις και συγγενείς...
-
Μπαίνοντας στην Έδεσσα χθες το βράδυ, κατά τις 3.00, με σταματάει τοπικός βλαχόμπατσος με υφάκι ενομωτάρχη.
Το αλκοοτεστ 0, αλλά με είδε να βγαίνω από στροφή ελαφρώς κομμάτια
-Σα να έτρεχες μου φάνηκε
-Ε, άδειοι οι δρόμοι τέτοια ώρα...
-Και άμα είναι άδειοι τρέχουμε;- (Προφανώς ναι, αλλά δεν το είπα)
-Και τι ομάδα είσαι;
-Παοκ (καθυστερημένος μπάτσος, είχα 95% να πέσω μέσα )
-Και ξέρεις τι τους κάνουν τους παοκτσηδες που τρεχουν οι αρειανοί χωροφύλακες;
-Τι;
Δεν μου απάντησε , κουνησε το κεφάλι και μ' έδιωξε
να χαρώ εγώ τα καμαρια
- (Προφανώς ναι, αλλά δεν το είπα)
-
Τελικα τα συνθηματα εχουν την λογικη τους...
'Αρης και δεν ειμαι καλλλλλλλλλαααα'
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!