-
Η μόνη 'παρανομία' που κάναμε εμείς εμείς ήταν να παίξουμε φώτα (που προβλέπονται για ένδειξη προσπέρασης τη νύχτα). Δεν κολλήσαμε, δεν κάναμε κάτι επικίνδυνο.
ΑΝ λοιπόν μας σταμάταγαν και μας ζητούσαν τα ρέστα θα τους εξηγούσαμε ότι όφειλαν να κάνουν δεξιά αφού πρόκειται για δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και ήταν παράνομο το να μένουν κολλημένοι αριστερά και ΑΝ παρόλα αυτά μας έγραφαν θα κάναμε αναφορά στο διοικητή τους.
Το ότι θα το πληρώναν ακριβότερα έγκειται στο ότι στη χειρότερη εμείς θα πληρώναμε κλήση, εκείνοι θα αποκτούσαν δυσμενή αναφορά. Νομίζω ότι το 2ο είναι σημαντικότερο για την καριέρα ενός αστυνομικού απ' ότι το 1ο για εμάς.
Από κει και πέρα, είναι δεν είναι παράνομο να προσπεράσουμε από δεξιά στη Ποδειδώνος, οι ζητάδες ήταν παράνομοι.
-
Σαν να τα έχουμε μπλέξει λιγάκι...
Κίνηση σε στοίχους είναι ότι υπάρχουν στοίχοι αυτοκινήτων, και προβλέπεται σαν περίπτωση από τον ΚΟΚ ώστε να μη θεωρείται προσπέραση αν η δεξιά λωρίδα κινείται γρηγορότερα από την αριστερή σε συνθήκες κίνησης. Βλέπετε κανένα στοίχο αυτοκινήτων; Εγώ κανένα, μόνο αυτοκίνητα να κινούνται διάσπαρτα. Άρα οι aserf και lokatzis δεν είχαν κανένα δικαίωμα να περάσουν από δεξιά.
Πάμε τώρα και στους ζητάδες. Κίνηση μόνιμα αριστερά; Παράνομο. Κίνηση μοτοσυκλετών πλάι-πλάι; Παράνομο. Σ'αυτά δε νομίζω να υπάρχει αμφιβολία.Το μόνο σημείο που έχω αμφιβολία είναι μήπως υπάρχει κανένα (άκρως παράλογο) όριο 70 στην Ποσειδώνος, άρα κινούνταν με τη μέγιστη νόμιμη ταχύτητα. Αν το όριο ήταν μεγαλύτερο, ο aserf είχε κάθε δικαίωμα να κινείται με το όριο, άρα οι αστυνομικοί τον παρεμπόδιζαν.
Αυτά ως προς την τυπική εφαρμογή του νόμου. Ως προς την πραγματικότητα, τυχεροί είστε που δεν σας κόψανε κλήση μέχρι και για ληγμένο ιώδιο που είπε κάποιος παραπάνω...
Edit: Ναι, το άναμμα των φώτων είναι παράνομο, αλλά μόνο αυτό.
-
Μέσα στην πόλη ΠΟΤΕ δεν απαίτησα να τσακιστεί να φύγει από μπροστά μου κάποιος που πάει αργά. Μπορεί να βαρέθηκα-κουράστηκα, πες το όπως θες, αλλά το κράτησα μέσα μου.
Άλλο αυτό όμως και άλλο το να ζητάω σε δρόμο με 4 λωρίδες να μη μένουν τέρμα αριστερά με 80 δύο ζητάδες που πηγαίνουν δίπλα δίπλα. Μη μπλέκουμε τις βούρτσες με τις π@ύτσες. Έχω κοινή λογική και δε ζητάω παράλογα πράγματα.
Υ.Γ. Δε μπορώ να καταλάβω επίσης γιατί όλοι στέκεστε στο ότι θα μπορούσαν για εκδίκηση να μας είχαν γράψει για χίλιες δύο βλακείες που θα έψαχναν να βρουν. Αυτό το γνωρίζαμε όταν μπήκαμε στη διαδικασία του να τους παίξουμε τα φώτα και επιλέξαμε να μην ορίσει τη συμπεριφορά που θα είχαμε. Θα το ξαναπώ, εμείς θα πληρώναμε κλήσεις, αυτοί θα αποκτούσαν δυσμενή αναφορά. Στην 1η δεν παθαίνεις τίποτα, στη 2η όμως καίγεσαι.
Υ.Γ.2 Στο δικό μου αμάξι έχω τρίγωνο, πυροσβεστήρα που δεν έχει λήξει, φαρμακείο του οποίου τα περιεχόμενα αλλάζω όταν λήξουν, γιλέκο που φωσφορίζει, ασφάλεια, σήμα τελών κολλημένο, έχω περάσει ΚΤΕΟ, έχω κάρτα καυσαερίων, φοράω ζώνη, δεν έχω καλύμματα στις πινακίδες, δεν έχω πειραγμένη εξάτμιση, κτλ Ξέρω ότι είμαι νόμιμος λοιπόν και από κει και πέρα αν πάνε να με γράψουν για κάτι θα είναι ψέμματα. Αφού δε θα έχω τύψεις λοιπόν τότε απλά θα το έχω ρισκάρει να πέσω σε εκδικητικό αστυνομικό και στο δικαστήριο ή στο διοικητή του εκάστοτε ζητά θα δούμε ποιός θα το πληρώσει ακριβότερα.
Οδηγώ 4,5 χρόνια, δεν έχω κλήση ούτε για παρκάρισμα και δεν έχω προκαλέσει τροχαίο. Νομίζω ότι αυτά θα αναγνωρίζονταν από το δικαστήριο ή το διοικητή του εκάστοτε ζητά. Το ζήτημα είναι πόσο όρεξη έχει κανείς να τρέχει. Ε χτες είχαμε...Υ.Γ.3. Μη νομίζετε ότι είμαι κανένας αγριάνθρωπος. Το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα. Υπερβολικά ευγενικό με χαρακτηρίζουν οι φίλοι μου. Παρόλα αυτά δε δέχομαι την αδικία με τίποτα. Μ΄εκνευρίζει και παρότι μπορεί να χάσω την ησυχία μου για να δικαιωθώ το κυνηγάω. Το ίδιο (και ίσως σε πιο σοβαρό βαθμό) κάνει και ο αδερφός μου. Αν κάποια στιγμή δε μου βγει σε καλό ίσως το σταματήσω, μέχρι τότε επιτρέψτε μου να ζω σε ένα ιδεωδη κόσμο όπου απαιτώ στο δρόμο πρώτα απ' όλα η αστυνομία να είναι αυτή που συμπεριφέρεται σωστά. Ναι, βλακείες έχω κάνει και γω, ζώο έχω γίνει και γω, δε θα πω όχι. Έχω ζητήσει αρκετές φορές συγγνώμη και θα το ξανακάνω όσες φορές χρειαστεί. Δεν κολλάω στους μπροστινούς μου, δε θα κορνάρω αν πάει αργά σε στενό ή αν άργησε να ξεκινήσει στο φανάρι, θα δώσω προτεραιότητα για να βοηθήσω κάποιον που θέλει να βγει από δρόμο με κακή ορατότητα. Όταν όμως κάποιον με 'ενοχλεί' και το κάνει εν γνώσι του ενώ θα μπορούσε να το αποφύγει (εν προκειμένω μένει κολλημένος αριστερά ενώ θα μπορύσε να πάει δεξιά) δε θα κάνω κάτι επικίνδυνο (να του κολλήσω π.χ.) αλλά με φώτα να του ζητήσω να κάνει δεξιά. Τόσο παράλογο το βρίσκετε;
-
Ενταξει ρε παιδια τι ψαχνετε τωρα? Απο το βιντεο δεν μπορουν να καταλαβουν οτι αν καποιος σε πηγαινει καροτσακι σε αδεια παραλιακη με 80 ειναι απιστευτα εκνευριστικο. ειδικα οταν ειναι καβαλημενη στην αριστερη. Πατε να μιλησετε με βαση την λογικη οταν μιλαμε για μπατσους....ε δεν γινεται, οσο πιο γρηγορα το παρετε αποφαση τοσο πιο λιγο θα χαλατε την ζαχαρενια σας.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Γιατί, τι θα έπρεπε να καταλάβουμε; Αν δεν ήταν αστυνομικοί αλλά απλοί πολίτες θα λέγατε τα ίδια; Ζώα θα τους ανεβάζατε ζώα θα τους κατεβάζατε. Σε τι διαφέρουν οι συγκεκριμένοι ζητάδες; Είχαν καταλάβει παρανόμως την αριστερή λωρίδα για τουλάχιστον 1 λεπτό και 45 δευτερόλεπτα που είμαστε από πίσω τους και εκινούντο με 80 χλμ/ώρα σε ένα δρόμο με 4 λωρίδες ανά κατεύθυνση χωρίς κίνηση. Μέχρι και το Yugo τους πέρασε από δεξιά.
Ε εμείς δε θέλαμε απλά να περάσουμε από δεξιά γιατί δε βιαζόμασταν. Θέλαμε να προσπεράσουμε νόμιμα από αριστερά. Πού είναι το κακό σε αυτό;Συγγνώμη αλλά κάθεστε και ασχολείστε και χάνετε τον χρόνο σας με ανούσια πράγματα.
Ποια η λογική να τους ακολουθείτε επί 2χλμ από πίσω με την ΑΠΑΙΤΗΣΗ να αλλάξουν εκείνοι λωρίδα ή να επιταχύνουν για να κινηθείτε και εσείς πιο γρήγορα, ενώ παράλληλα σε όλη αυτή την διαδρομή είχατε την δυνατότητα να τους προσπεράσετε ΝΟΜΙΜΑ από δεξιά και να έληγε εκεί το θέμα;
Ξεχνάς ότι μέσα στην πόλη, είναι καθόλα νόμιμο το να προσπερνάς από δεξιά σε λεωφόρους με αρκετές λωρίδες όταν τα αυτοκίνητα κινούνται σε στοίχους. Αν το είχατε κάνει αυτό και χρόνο θα είχατε κερδίσει και δεν θα είχατε σπαστεί με αυτό και ούτε θα είχε γίνει ολόκληρο θέμα.
Επίσης αν προσπαθείς να αλλάξεις τον κόσμο, μάταια χάνεις τον χρόνο σου και χαλάς την ζαχαρένια σου.-
-
Για το τελευταίο θα συμφωνήσω σε πολύ μεγάλο βαθμό, επέτρεψέ μου πάντως όσο είμαι νέος και έχω όρεξη ακόμα να το προσπαθήσω... Το προσπαθώ και σε φίλους μου και σε συγγενείς μου και πιστεύω ότι το δέχομαι και εγώ ο ίδιος από άλλους.
Όσον αφορά δε το συγκεκριμένο περιστατικό τα αυτοκίνητα δε νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί ότι εκινούντο σε στοίχους για να ισχύσει το άρθρο περί στοίχων. Η κίνηση ήταν ελάχιστη στο δρόμο.
-
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Μηπως ξεχασαμε 2 πραγματακια;;;;
Ο ΚΟΚ απαγορευει ρητα να κινουντε 2 μηχανες παραλληλα στην ιδια λωριδα;;;
Και... η αριστερη ειναι ΜΟΝΟ για προσπεραση.....
...α... μαλλον εγω ξεχασα οτι μιλαμε για μπατσους... αυτοι μπορουν να κανουν οτι θελουνΜα η ιστορία ΔΕΝ είναι τα στρουμφάκια (που φυσικά και ΔΕΝ οδηγούν σύφωνα με τον ΚΟΚ ως όφειλαν...).
Αλλά εδώ το θέμα είναι ότι τα 2 αδελφά μας 'τάϊσαν' ένα κείμενο όπου μαινόμενοι περιέγραφαν μία κατάσταση που τελικά ΔΕΝ υφίσταται (σα να σε περνάνε για ηλίθιο ένα πράγμα...).
Μου θυμίζουν τις περιγραφές κάποιων τσοντο-link που περιμένεις μες στα σάλια να δεις ΤΗΝ θεο-γκομενάρα και τελικά 'καμαρώνεις' την Σαπφώ Νοταρά σκημένη από πίσω να μαζεύει χόρτα απ' τον κήπο...)Αγαπητά μου αδελφάκια: τα 80 χλμ. ΔΕΝ είναι σημειωτόν...(δεν μιλάμε δα για ΑΟ ή ΕΟ)
Αν σας αρέσουν οι υπερβολές, τουλάχιστών ΜΗΝ βάζετε βίντεο, γιατί....καρφώνεστε...Βέβαια απ' ότι κατάλαβα τελικά σας αρέσει το 'πετάει ο γάϊδαρος', οπότε (και μιας και δεν θέλετε να καταλάβετε γιατί αντιδράσαμε οι περισσότεροι έτσι αρνητικά για το βιντεάκι σας)...πετάει...πετάει...
Μαλλον λαθος τα καταλαβες..... Και πετατε εσεις τον γαϊδαρο....
2 μηχανες της αστυνομιας κινουντε παραλληλα στην ΛΕΩΦΟΡΟ Ποσειδωνος στην αριστερη λωριδα.
Αν δεν ηταν Ζηταδες, αλλα δυο χιλιαρες με σκισμενα τζιν, τωρα θα λεγαμε οτι ειναι ζωα και οτι παρακωλουν την κυκλοφωρεια ετσι και κινουντε παρανομος παραλληλα στην ιδια λωριδα..... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Mηπως υπερβαλλεις λιγακι φιλε lokatzi?
Τουλαχιστον στο video, φαινεται να κινουνται με μια αρκετα λογικη ταχυτητα...Μηπως ξεχασαμε 2 πραγματακια;;;;
Ο ΚΟΚ απαγορευει ρητα να κινουντε 2 μηχανες παραλληλα στην ιδια λωριδα;;;
Και... η αριστερη ειναι ΜΟΝΟ για προσπεραση.....
...α... μαλλον εγω ξεχασα οτι μιλαμε για μπατσους... αυτοι μπορουν να κανουν οτι θελουνΣτην προκειμενη, τα παιδια μπορουσαν να προσπερασουν απο δεξια αν ηθελαν.
Δε λεω οτι εχουν αδικο, απλα οτι υπερβαλλουν λιγακι.
Επισης, η αριστερη σε τετοιο δρομο νομιζω μπορει να χρησιμοποιηθει κανονικα, και οχι μονο για προσπεραση.Οσο για τους μπατσους, αν και κανονικα και τυπικα θα επρεπε να κινουνται παραδειγματικα με το γραμμα του νομου, ολοι ξερουμε πως εκμεταλλευονται την ιδιοτητα τους ...
Γιάυτο και ειναι... μπατσοι.Μπορουσαν.... Και θα εδιναν αφορμη στους μπατσους να τους σταματησουν πιο κατω και να τους γραψουν για αντικανονικη προσπεραση, οδιγηση ανευ συνεσης και προσωχης, επικινδυνους ελιγμους, τριγωνο, πυροσβεστηρα, κτεο, προβολακια ομιχλης, φιμε και φαρμακειο.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Καλά έχω εκπλαγεί από πολλούς εδώ μέσαΕίναι ή δεν είναι παράνομο να κινούνται με 80 χλμ στην αριστερή λωρίδα χωρίς να προσπερνάνε; Έπρεπε ή δεν έπρεπε να κάνουν δεξιά; Ο ΚΟΚ δε λέει ότι η αριστερή λωρίδα είναι μόνο για προσπέραση; Δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως σημασία το ότι ήταν αστυνομικοί, ΚΑΜΙΑ!!! Ο ΚΟΚ ισχύει απόλυτα και γι' αυτούς και ίσα ίσα που θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που τον τηρούν.
Αντίστοιχα, το με πόσα πηγαίνανε δεν έχει επίσης ΚΑΜΙΑ σημασία, ακόμα και να είχε όμως τα 80 είναι 80 σε ένα δρόμο με 4 λωρίδες και όχι στο κέντρο της Αθήνας. Ούτε τρέχαμε, ούτε αγώνα κάναμε.
Πόσο είναι το τυπικό όριο στην Ποσειδώνος; 90; 100; Ε εμείς με τόσα πηγαίναμε πριν. Είχαμε ή δεν είχαμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε με τόσα και να μη μας κόβουν παρανόμως οι ζητάδες που ήταν κολλημένοι στην αριστερή.Αν είχε κίνηση ο δρόμος και με 30 θα πηγαίναμε χωρίς να διαμαρτυρηθούμε, εν προκειμένω όμως ΔΕΝ είχε. Στο μισό λεπτό πριν ξεκινήσω να τραβάω βίντεο ήταν ΜΟΝΟΙ τους στην αριστερή με κενή τη δεξιά λωρίδα τους. Δε μου ήρθε έμπνευση έτσι ξαφνικά να τραβήξω το βίντεο.Όχι δε θέλαμε να προσπεράσουμε από δεξιά γιατί είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Καθίσαμε σε απόσταση ασφαλείας, αρχικά βγάλαμε φλας και μετά για 1η φορά όσο οδηγεί ο αδερφός μου έπαιξε τόσο πολλά φώτα για να μας πάρουν είδηση.
Όσον αφορά το ότι θα μπορούσαν να μας είχαν σταματήσει ας μας σταματούσαν και ας μας έγραφαν αν ήθελαν για παράνομη χρήση φώτων. Τους αριθμούς των πινακίδων τους τις είχαμε, το βίντεο το είχαμε, καλό δικηγόρο έχουμε, θα βλέπαμε ποιός θα το πλήρωνε ακριβότερα στο τέλος. Εμείς άντε να πληρώναμε μια κλήση, αυτοί θα το πλήρωναν κατ' ελάχιστο με δυσμενή καταγραφή στο μητρώο τους.
Δεν έχω κάτι με την αστυνομία όταν κάνει καλά τη δουλειά της, όταν όμως η συμπεριφορά της δεν είναι η πρέπουσα δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα να το σχολιάσω και να το κυνηγήσω. Ξέρω τα δικαιώματά μου, ξέρω πού με παίρνει να το διεκδικήσω και το κάνω.Υ.Γ. Κολλήσατε όλοι στο σημειωτόν, ίσως ήταν λάθος έκφραση. Πώς θέλατε να το πούμε; Τρενάκι; Το γεγονός είναι ότι είχαν κολλήσει παρανόμως στην αριστερή λωρίδα χωρίς να προσπερνάνε με αποτέλεσμα να τους περάσει μέχρι και το Yugo από δεξιά.
Αν είχαν κληθεί να εξετάσουν κάτι στο δρόμο όφειλαν να ανάψουν τους φάρους. Αφού δεν το είχαν κάνει όφειλαν να τηρούν τον ΚΟΚ, τελεία και παύλα.Σε δρομο με παραπανω απο δυο λοριδες προσπερνας νομιμοτατα απο δεξια
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
...Αν δεν ηταν Ζηταδες, αλλα δυο χιλιαρες με σκισμενα τζιν, τωρα θα λεγαμε οτι ειναι ζωα και οτι παρακωλουν την κυκλοφωρεια ετσι και κινουντε παρανομος παραλληλα στην ιδια λωριδα.....Συμφωνώ. Κανένας δεν μπορεί να στέκεται μπάστακας στην αριστερή για να με υποχρεώσει να σεβαστώ το όριο, δεν είναι δική του δουλειά, ούτε αρμοδιότητα.
Από την άλλη, ακριβώς επειδή στην περίπτωση μας έχουμε να κάνουμε με αστυνομικούς και είναι δουλειά και αρμοδιότητα τους να εξασφαλίζουν την εφαρμογή των νόμων (ασχέτως αν δεν το κάνουν), το να πάμε από πίσω τους απαιτώντας το δικαίωμα μας στην παράβαση μάλλον δεν πολυστέκεται.
Εγώ θα τους είχα προσπεράσει από δεξιά και θα είχε λήξει το θέμα.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Μαλλον λαθος τα καταλαβες..... Και πετατε εσεις τον γαϊδαρο....
2 μηχανες της αστυνομιας κινουντε παραλληλα στην ΛΕΩΦΟΡΟ Ποσειδωνος στην αριστερη λωριδα.
Αν δεν ηταν Ζηταδες, αλλα δυο χιλιαρες με σκισμενα τζιν, τωρα θα λεγαμε οτι ειναι ζωα και οτι παρακωλουν την κυκλοφωρεια ετσι και κινουντε παρανομος παραλληλα στην ιδια λωριδα.....Βρε άκου που σου λέω...πετάει....ΠΕΤΑΑΑΑΕΙ!!!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...Αν δεν ηταν Ζηταδες, αλλα δυο χιλιαρες με σκισμενα τζιν, τωρα θα λεγαμε οτι ειναι ζωα και οτι παρακωλουν την κυκλοφωρεια ετσι και κινουντε παρανομος παραλληλα στην ιδια λωριδα.....
Συμφωνώ. Κανένας δεν μπορεί να στέκεται μπάστακας στην αριστερή για να με υποχρεώσει να σεβαστώ το όριο, δεν είναι δική του δουλειά, ούτε αρμοδιότητα.
Από την άλλη, ακριβώς επειδή στην περίπτωση μας έχουμε να κάνουμε με αστυνομικούς και είναι δουλειά και αρμοδιότητα τους να εξασφαλίζουν την εφαρμογή των νόμων (ασχέτως αν δεν το κάνουν), το να πάμε από πίσω τους απαιτώντας το δικαίωμα μας στην παράβαση μάλλον δεν πολυστέκεται.
Εγώ θα τους είχα προσπεράσει από δεξιά και θα είχε λήξει το θέμα.
Πραγματικα.... Δεν σε καταλαβαινω....
Για να με συνετησει ο μπατσος και να πηγαινω με 80, ενω το οριο ειναι 90 στο κομματι που αρχισε το βιντεο....
Επιτρεπετε ο ζητας να κανει 2 παραβασεις;;;;
Δηλ. μπορει να κινειτε καταχριστικα στην αριστερι λωραδα, παραλληλα με τον συναδελφο του, που κινειτε παρανομως στην ιδια με αυτον λωριδα;;;;; -
-
Δεν έχω δει το βίντεο (η GPRS δεν μου επιτρέπει τέτοιες πολυτέλειες). Ότι κατάλαβα είναι από τα σχόλια σας που ακολούθησαν.
-
Δεν δικαιολογώ τους αστυνομικούς.
-
Αυτό που λέω είναι ότι δεν είναι λογικό να τους παίζεις επίμονα τα φώτα για να περάσεις αν το να αυτό σημαίνει ότι έστω και για λίγο θα υπερβείς το όριο ταχύτητας.
-
Ωραία παίζουν οι Ισπανοί!
-
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
-
Δεν έχω δει το βίντεο (η GPRS δεν μου επιτρέπει τέτοιες πολυτέλειες). Ότι κατάλαβα είναι από τα σχόλια σας που ακολούθησαν.
**
Μπα;;;; Στο χωριο πηγαμε;;;;
Οταν δεις το βιντεο, επανερχομαστε ** -
Δεν δικαιολογώ τους αστυνομικούς.
Ναι... Γιατι ειναι αδικαιολογιτοι!
- Αυτό που λέω είναι ότι δεν είναι λογικό να τους παίζεις επίμονα τα φώτα για να περάσεις αν το να αυτό σημαίνει ότι έστω και για λίγο θα υπερβείς το όριο ταχύτητας.
Λογικο δεν ειναι... Αλλα ο καθενας λειτουργει αναλογα με τις κ...λες του.
Εγω δεν θα τους εβλεπα καν...- Ωραία παίζουν οι Ισπανοί!
Εισαι ΟΦ ΤΟΠΙΚ!
Οι Γερμανοι παλι..... Δεν παιζουν καθολου -
-
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε από κανέναν άλλον αλλά κάνετε ένα ΒΑΣΙΚΟ λάθος κύριοι.
Η Ποσειδώνος στο συγκεκριμένο σημείο της μπορεί να έχει 4 λωρίδες ΑΛΛΑ....Το Υ που τελειώνει (αριστερά για Συγγρού και δεξιά για Φάληρο) σε συνδυασμό με τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσουν τα οχήματα ουσιαστικά κάνει τα αυτοκίνητα να χωρίζουν σε 2 ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ρεύματα.
Ένα ρεύμα πιάνεις τις δύο αριστερές και ένα άλλο τις δύο δεξιές.ΚΑΝΕΝΑΣ νοήμονας οδηγός που θέλει να πάει αργά δεν κάθεται τέρμα δεξιά και μετά απλά πιάνει την αριστερή για να πάει για Συγγρού.
Μάρτυρας είναι η διαλυμένη μπαριέρα στην αρχή του Υ από διάφορους που προσπάθησαν να αλλάξουν λωρίδα την τελευταία στιγμή.Άρα το να μιλάτε για 4 λωρίδες κλπ είναι άκυρο, αυτό θα είχε νόημα στην Συγγρού, στην ΕΟ, στην ΑΟ ή αλλού, όχι εδώ όμως, δυστυχώς.
Πάντα στον δρόμο αυτόν υπάρχει μια περίεργη ιδιαιτερότητα.
Η τέρμα αριστερή και η δεύτερη λωρίδα είναι οι ταχύτερα κινούμενες αφού παίζουν τον ρόλο την γρήγορης λωρίδας στα δύο ρεύματα που δημιουργούνται.Τρελό μεν, αλλά συμβαίνει.
Συνήθως στην πρότελευταία αριστερή λωρίδα κινούνται αργά όσοι θέλουν να μπούν Συγγρού. -
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Κίνηση σε στοίχους είναι ότι υπάρχουν στοίχοι αυτοκινήτων, και προβλέπεται σαν περίπτωση από τον ΚΟΚ ώστε να μη θεωρείται προσπέραση αν η δεξιά λωρίδα κινείται γρηγορότερα από την αριστερή σε συνθήκες κίνησης. Βλέπετε κανένα στοίχο αυτοκινήτων; Εγώ κανένα, μόνο αυτοκίνητα να κινούνται διάσπαρτα. Άρα οι aserf και lokatzis δεν είχαν κανένα δικαίωμα να περάσουν από δεξιά.Δηλαδή υποστηρίζεις ότι αν σε ένα άδειο αυτοκινητόδρομο υπάρχει ένα μόνο αυτοκίνητο που πάει αργά και αριστερά, αυτόματα δημιουργεί μια νοητή ευθεία-φράγμα προς τα δεξιά του και κανένας δεν επιτρέπεται να την περάσει;
Κοίτα το άρθρο 17, παράγραφος 8 του ΚΟΚ Τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του δρόμου είναι που καθορίζουν το αν επιτρέπεται η κίνηση σε στοίχους ή όχι. Αυτό που γράφεις στερείται νοήματος.
-
στην μπανανία τιποτε δε στερείται νοηματος.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Κίνηση σε στοίχους είναι ότι υπάρχουν στοίχοι αυτοκινήτων, και προβλέπεται σαν περίπτωση από τον ΚΟΚ ώστε να μη θεωρείται προσπέραση αν η δεξιά λωρίδα κινείται γρηγορότερα από την αριστερή σε συνθήκες κίνησης. Βλέπετε κανένα στοίχο αυτοκινήτων; Εγώ κανένα, μόνο αυτοκίνητα να κινούνται διάσπαρτα. Άρα οι aserf και lokatzis δεν είχαν κανένα δικαίωμα να περάσουν από δεξιά.Δηλαδή υποστηρίζεις ότι αν σε ένα άδειο αυτοκινητόδρομο υπάρχει ένα μόνο αυτοκίνητο που πάει αργά και αριστερά, αυτόματα δημιουργεί μια νοητή ευθεία-φράγμα προς τα δεξιά του και κανένας δεν επιτρέπεται να την περάσει;
Κοίτα το άρθρο 17, παράγραφος 8 του ΚΟΚ Τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του δρόμου είναι που καθορίζουν το αν επιτρέπεται η κίνηση σε στοίχους ή όχι. Αυτό που γράφεις στερείται νοήματος.
Το έχω ξαναδιαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο παλιότερα και είχα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα.
Καταρχήν ο ΚΟΚ ενώ αναφέρει την 'κίνηση σε στοίχους', πουθενά δεν την ορίζει. Πόσα αυτοκίνητα χρειάζεται για να έχεις κίνηση σε στοίχους; Μήπως δεν χρειάζεσαι κανένα και είναι μια δυνητική κατάσταση; Αυτά δεν απαντώνται πουθενά.
Αυτό που εγώ καταλαβαίνω από το '8. α) Σε μoνόδρoμoυς και oδoύς διπλής κατεύθυνσης, [...], επιτρέπεται η κυκλoφoρία σε παράλληλες σειρές (στoίχoυς).' δεν είναι ότι υπό τις συνθήκες αυτές η οποιαδήποτε κίνηση θεωρείται κίνηση σε στοίχους, αλλά ότι αν έχουν δημιουργηθεί παράλληλοι στοίχοι από ένα πλήθος αυτοκινήτων, τότε αυτοί είναι νόμιμοι και η κυκλοφορία με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται.
Και για να απαντήσω άμεσα σ'αυτό που ρώτησες, ναι, αν ένας έχει πιάσει την αριστερή στην ΕΟ, δεν δικαιούσαι να τον περάσεις από δεξιά. Αλλιώς (σύμφωνα με το 8β) αρκεί να βγάζεις πάντα φλας και θα μπορείς να κινείσαι με ζιγκ-ζαγκ στην ΕΟ ανάμεσα σε όλους και να είσαι νόμιμος. Το βρίσκεις λογικό αυτό;
Για το εξωτερικό που οι αστυνομίες είναι πιο αυστηρές, ξέρω ότι αν ένας κινείται αριστερά και άλλος τον προσπεράσει από δεξιά, τρώνε πρόστιμο και οι δύο. Όπως το ερμηνεύω, το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται κι εδώ, αν και δυστυχώς όλοι ξέρουμε τί γίνεται...
PS. Ακόμα και να κάνω λάθος, I'm on the safe side. Προτιμώ να μην προσπεράσω από δεξιά και να περιμένω σε απόσταση ασφαλείας. Και με τις δύο ερμηνείες του ΚΟΚ, έτσι είμαι νόμιμος και ασφαλής.
-
Καποια στιγμη μετα απο προσπεραση με 110 χλμ στην ΕΟ Αθηνων Κορινθου απο την αριστερη λωριδα βρεθηκε μπροστα μου οχημα με 80χλμ .Ψυχραιμα κρατησα αποσταση και αναψα φλας να τον πληροφορησω οτι θελω να περασω.Περιμενα περιμενα τιποτα ,. Οκ λεω βγαζω φλας δεξια και επιταχυνω.Βλεπω εναν κυριο να μιλαει στο κινητο και να εχει νευρα και πανω που περνω απο διπλα και μπαινω αριστερα με σταματα η τροχαια που περιπολουσε στην τερμα δεξια.Με ρωτησε γιατι εκανα προσπεραση απο δεξια και του εξηγησα.Και οι δυο συμφωνησαν οτι αργα και αριστερα ειναι παρανομο και κυριος επικινδυνο .Οσο για την προσπεραση την θεωρησαν ως δεδομενη και οχι ως παρανομη .
Τωρα για την Ποσειδωνος ειναι παρα πολλες φορες στο παρελθον που οι ιδιοι η ζηταδες προκαλουν με την οδηγηση τους εκει αφου νομιζουν οτι ειναι οι κυριαρχοι των δρομων .Με την αργη τους διπλα διπλα παρουσια απλα προκαλουν γιατι αν πας απο πισω και κορναρεις τι θα πεις ,οτι δεν τηρουν το οριο ταχυτητας ? Μπορουν να βρουν χιλιαδες λογους και δεν θα βγαλεις ακρη.Ασε που μπορει να σε μποζουριασουν σε καμμια ακρη και να σε ξεπουπουλιασουν στο ψαξιμο!! Ως υποπτος παρακαλω!!!!!!! Μου εχει τυχει και ξερω .Οποτε η προσπεραση απο τα δεξια τους ειναι η καλυτερη λυση εφοσον μπορει να γινει η υπομονη και Στο Ελλαντα ζουμε κυριοι και ολα επιτρεπονται και ολα απαγορευονται -
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Καταρχήν ο ΚΟΚ ενώ αναφέρει την 'κίνηση σε στοίχους', πουθενά δεν την ορίζει. Πόσα αυτοκίνητα χρειάζεται για να έχεις κίνηση σε στοίχους; Μήπως δεν χρειάζεσαι κανένα και είναι μια δυνητική κατάσταση; Αυτά δεν απαντώνται πουθενά.
Αυτό που εγώ καταλαβαίνω από το '8. α) Σε μoνόδρoμoυς και oδoύς διπλής κατεύθυνσης, [...], επιτρέπεται η κυκλoφoρία σε παράλληλες σειρές (στoίχoυς).' δεν είναι ότι υπό τις συνθήκες αυτές η οποιαδήποτε κίνηση θεωρείται κίνηση σε στοίχους, αλλά ότι αν έχουν δημιουργηθεί παράλληλοι στοίχοι από ένα πλήθος αυτοκινήτων, τότε αυτοί είναι νόμιμοι και η κυκλοφορία με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται.
Δηλαδή υπό ποιές συνθήκες κατ'εσέ επιτρέπεται-ορίζεται αυτή η περιβόητη κυκλοφορία σε στοίχους; Το εδάφιο που παρέθεσες (8α) είναι ΙΜΟ επαρκής και σαφής ορισμός. Αν ο δρόμος έχει επαρκή αριθμό λωρίδων (λογικά με ανάλογη οριζόντια σηματοδότηση), επιτρέπεται η κυκλοφορία σε παράλληλες σειρές χωρίς η σχετική κίνηση της μιας λωρίδας ως προς την άλλη να είναι 'προσπέρασμα'.
Όπως το εκλαμβάνω εγώ, νομικά το προσπέρασμα είναι: οδηγώ λχ. σε επαρχιακή οδό με 1+1 λωρίδες κυκλοφορίας, συναντώ όχημα που κινείται πιο αργά, αν ο δρόμος στο σημείο έχει διακεκκομένη γραμμή που επιτρέπει το προσπέρασμα και υπάρχει επαρκής ορατότητα, βγάζω φλας, βγαίνω στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, προσπερνώ και επιστρέφω δεξιά.
Όταν κινείσαι σε αυτοκινητόδρομο/ταχείας κυκλοφορίας και βρεθείς σε ανάλογη περίπτωση, αυτό δεν ονομάζεται επίσημα 'προσπέρασμα'.Και για να απαντήσω άμεσα σ'αυτό που ρώτησες, ναι, αν ένας έχει πιάσει την αριστερή στην ΕΟ, δεν δικαιούσαι να τον περάσεις από δεξιά. Αλλιώς (σύμφωνα με το 8β) αρκεί να βγάζεις πάντα φλας και θα μπορείς να κινείσαι με ζιγκ-ζαγκ στην ΕΟ ανάμεσα σε όλους και να είσαι νόμιμος. Το βρίσκεις λογικό αυτό;
Ναι. Αν υπάρχει σχετικά λίγη κίνηση (δλδ. τα αυτοκίνητα απέχουν μεταξύ τους πχ. 30-40 μέτρα και απλώς είναι τυχαία διασκορπισμένα στις λωρίδες) τότε είναι λογικότατο. Αν οι αποστάσεις είναι μικρές και χωράς οριακά, τότε ο ΚΟΚ το χαρακτηρίζει ως επικίνδυνη οδήγηση, είναι παράνομο και στη καθημερινή γλώσσα το αποκαλούμε 'σφήνες'.
Για το εξωτερικό που οι αστυνομίες είναι πιο αυστηρές, ξέρω ότι αν ένας κινείται αριστερά και άλλος τον προσπεράσει από δεξιά, τρώνε πρόστιμο και οι δύο. Όπως το ερμηνεύω, το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται κι εδώ, αν και δυστυχώς όλοι ξέρουμε τί γίνεται...
PS. Ακόμα και να κάνω λάθος, I'm on the safe side. Προτιμώ να μην προσπεράσω από δεξιά και να περιμένω σε απόσταση ασφαλείας. Και με τις δύο ερμηνείες του ΚΟΚ, έτσι είμαι νόμιμος και ασφαλής.
Ξεφύλλισα το βιβλιαράκι του SC-DMV που έχω πρόχειρο και γράφει το εξής:
Passing On Right In most cases you pass another vehicle by moving to the left. There are times, however, when it is permissible to pass a vehicle on the right: 1. When the other vehicle is making a left turn and there is room on the paved portion of the roadway. 2. On a street or road where the way is wide enough and clear ahead, with no parked cars obstructing the way or “hiding” pedestrians, and where the pavement is wide enough for two or more lanes of traffic in the same direction. Use caution and observe what other drivers and pedestrians are doing, so that any abrupt action on their part will not catch you unaware. Passing on the right is permissible only when movement can be made safely and without driving off the roadway.
επομένως και εκεί επιτρέπεται.
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!