-
Απο το facebook
-
Τι να πω για τον ανθυπαστυνόμο της Τροχαίας που ήρθε προχθές στη Μονάδα για να μας κάνει διάλεξη για την «Ημέρα του Οδηγού»; Ήταν τελείως απροετοίμαστος και άρχισε να απεραντολογεί, αναφέροντας τι φρικτά πράγματα έχει δει σε τόπους τροχαίων ατυχημάτων για να μας πείσει ότι πρέπει να «προσέχουμε» συνεχώς όταν οδηγούμε και να τηρούμε τα όρια ταχύτητας επειδή «9 φορές στις 10 φταίει ο οδηγός». Ούτε λέξη για την επικίνδυνη οδήγηση και τη συστηματική παραβίαση της σήμανσης (κόκκινο, στοπ κ.λ.π.), ενώ για την κατάσταση των δρόμων «είναι άλλοι υπεύθυνοι, εμείς μόνο χαρτιά μπορούμε να κάνουμε στο Δήμο και το ΥΠΕΧΩΔΕ».
Μας είπε ότι πρέπει να γνωρίζουμε τον ΚΟΚ και να μην αρκούμαστε στα απαιτούμενα για να πάρουμε άδεια οδήγησης, ωστόσο δεν έκανε τον κόπο να μας επισημάνει 2-3 σημεία που όλοι παρερμηνεύουμε ή αγνοούμε (π.χ. «προσπέρασμα» σε δρόμο με 2 ή περισσότερες λωρίδες, προτεραιότητα διέλευσης αντιθέτως κινούμενων οχημάτων σε δρόμο διπλής κατευθύνσεως όταν υπάρχουν εμπόδια στη μια κατεύθυνση – το γνωστό «ανεβαίνω άρα έχω προτεραιότητα», κίνηση στη ΛΕΑ ή στη λωρίδα επιτάχυνσης). Αναφέρθηκε μόνο στην είσοδο σε πλατεία, όπου (σωστά) παρατήρησε ότι δεν υπάρχει κανόνας και η προτεραιότητα καθορίζεται από το αν υπάρχει σήμανση για τους εισερχόμενους αλλά κι εδώ χρησιμοποίησε το κλασικά παραπλανητικό και παρερμηνευόμενο «τον έχεις δεξιά, άρα έχει προτεραιότητα». Τουλάχιστον, ας εκμεταλλευόταν την ευκαιρία να τονίσει ότι αυτό ισχύει ΜΟΝΟ σε κόμβους και όχι αλλού (π.χ. στις αλλαγές λωρίδας κ.λ.π.).
Φυσικά, κατάπιε τη γλώσσα του όταν συνάδελφος τού ανέφερε περιστατικό όπου είχε χαλάσει φανάρι σε κεντρικό σημείο, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος, ενώ περιπολικό της Τροχαίας με τετραμελές πλήρωμα, ήταν 200 μ. πιο κάτω, δίνοντας κλήσεις για υπέρβαση ορίου ταχύτητας σ’ αυτούς που ξέφευγαν από το μποτιλιάρισμα και επιτάχυναν για να κερδίσουν το χαμένο χρόνο.
Σε άλλο ερώτημα, ανέφερε πρόσφατο περιστατικό που γηραιός οδηγός παρέσυρε και σκότωσε μητέρα και κόρη, παρασύροντάς τες για πολλά μέτρα γιατί πατούσε γκάζι ενώ νόμιζε ότι πατούσε φρένο. Ο ίδιος διαπίστωσε ότι ο δράστης είχε συνεχές τρέμουλο νευρολογικής φύσεως. Σύμφωνα με κατάθεση των οικείων του, ήταν έτσι για πάνω από ένα χρόνο και, guess what, είχε περάσει από γιατρό για ανανέωση διπλώματος πριν από ένα μήνα. Περιορίστηκε να πει το γνωστό «τι να πει κανείς...». Να κάνεις μήνυση στο γιατρό ρε μ@@@@α, έχεις την επίσημη κατάθεση των οικείων του – αύριο κάτω από αυτοκίνητο κάποιου άλλου υπερήλικα μπορεί να είναι η κόρη σου, ηλ^&*6ε!
Το κορυφαίο, πάντως, ήταν που παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος παραβιάζει τον ΚΟΚ, συστηματικά και εν γνώσει του: «Ε, και γω όταν πάω στο χωριό και είμαι πίσω από τη νταλίκα στον επαρχιακό, κοιτάω να μην είναι κανένας συνάδελφος τριγύρω και προσπερνάω, κι ας έχει διπλή γραμμή», «Όταν περνάω με το μηχανάκι ανάμεσα στα αυτοκίνητα προσέχω πολύ. Δεν φοβάμαι όμως γιατί κάθομαι ψηλότερα και βλέπω καλά, ενώ αν με χτυπήσει κανένας ΙΧής αλλάζοντας λωρίδα χωρίς να με δει, θα με πληρώνει κι από πάνω!»
Πώς να με πείσει αυτός ο αστυνομικός να τηρώ τον ΚΟΚ; Μάλλον αγγαρεία έκανε!
Πάντως, βγάλαμε κι ένα λαβράκι: μιας και 'είμαστε κι εμείς ένστολοι', μας εμπιστεύτηκε ότι, αν κάποιος δεν πληρώσει διόδια σε σταθμό που λειτουργεί υπό ιδιωτική εταιρεία, η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να μας συλλάβει παρά μόνο να μας σταματήσει για να πάρει τα στοιχεία μας, εφόσον βέβαια το ζητήσει ο υπάλληλος των διοδίων!
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
. Να κάνεις μήνυση στο γιατρό ρε μ@@@@α, έχεις την επίσημη κατάθεση των οικείων του – αύριο κάτω από αυτοκίνητο κάποιου άλλου υπερήλικα μπορεί να είναι η κόρη σου, ηλ^&*6ε!IMO, και οι συγγενείς τους φέρουν μερίδιο ευθύνης, τουλάχιστον ηθικά.
Το κορυφαίο, πάντως, ήταν που παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος παραβιάζει τον ΚΟΚ, συστηματικά και εν γνώσει του: «Ε, και γω όταν πάω στο χωριό και είμαι πίσω από τη νταλίκα στον επαρχιακό, κοιτάω να μην είναι κανένας συνάδελφος τριγύρω και προσπερνάω, κι ας έχει διπλή γραμμή», «Όταν περνάω με το μηχανάκι ανάμεσα στα αυτοκίνητα προσέχω πολύ.
Αυτό μου θυμίζει μια γελοιογραφία: ένα ψηλό φορτηγό σε ορεινή διαδρομή περνάει από πινακίδα 'μέγιστο ύψος 4μ). Ο συνοδηγός σχολιάζει ανήσυχος 'But the truck is way over 4 meters!' και ο οδηγός του απαντά 'So what, you see any cops around?'.
Επίσης, το καλοκαίρι διάβασα ένα άρθρο σε εφημερίδα που έλεγε ότι η ηγεσία της ΕΛΑΣ είναι θορυβημένη από την μεγάλη αύξηση των οδικών ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται αστυνομικοί (σε υπηρεσία και μη) και που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό (ανέφερε ποσοστά) σε παραβάσεις όπως παραβίαση στοπ, φανάρι, ζώνη/κράνος, υπερβολική ταχύτητα, μέθη κλπ.
Αυτό δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση, αφοί και οι αστυνομικοί είναι μέρος της κοινωνίας. Γιατί να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι συμπεριφέρονται καλύτερα από τους υπόλοιπους; Ακόμα περισσότερο όταν και οι ίδιοι έχουν τη νοοτροπία 'να μην μας δει κανένας συνάδερφος'...Πάντως, βγάλαμε κι ένα λαβράκι: μιας και 'είμαστε κι εμείς ένστολοι', μας εμπιστεύτηκε ότι, αν κάποιος δεν πληρώσει διόδια σε σταθμό που λειτουργεί υπό ιδιωτική εταιρεία, η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να μας συλλάβει παρά μόνο να μας σταματήσει για να πάρει τα στοιχεία μας, εφόσον βέβαια το ζητήσει ο υπάλληλος των διοδίων!
Ενδιαφέρον αυτό, αλλά ακόμα δεν έχω βρει πουθενά την ισχύουσα νομοθεσία πάνω στο θέμα. Δεν μου αρκεί το 'διάβασα κάπου ότι κάποιος λέει ότι'. Μόλις βρω το ΦΕΚ που το τεκμηριώνει στην πράξη όμως..
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
...Αυτό δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση, αφοί και οι αστυνομικοί είναι μέρος της κοινωνίας. Γιατί να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι συμπεριφέρονται καλύτερα από τους υπόλοιπους; Ακόμα περισσότερο όταν και οι ίδιοι έχουν τη νοοτροπία 'να μην μας δει κανένας συνάδερφος'...Εμένα αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η νοοτροπία 'νταξ, παιδιά, συνάδελφος είμαι, δεν θα το ξανακάνω'.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...Αυτό δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση, αφοί και οι αστυνομικοί είναι μέρος της κοινωνίας. Γιατί να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι συμπεριφέρονται καλύτερα από τους υπόλοιπους; Ακόμα περισσότερο όταν και οι ίδιοι έχουν τη νοοτροπία 'να μην μας δει κανένας συνάδερφος'...
Εμένα αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η νοοτροπία 'νταξ, παιδιά, συνάδελφος είμαι, δεν θα το ξανακάνω'.
δεν σε ανησυχεί όταν τον παρακαλάς να σε λυπηθεί να μην σου κόψει 800 ευρώ πρόστιμο αλλά να σε αφήσει και δεν θα το ξανακάνεις;
-
Ο Λάππας δεν παρακαλάει ποτέ. τρώει τις κλήσεις του με αξιοπρέπεια.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ενδιαφέρον αυτό, αλλά ακόμα δεν έχω βρει πουθενά την ισχύουσα νομοθεσία πάνω στο θέμα. Δεν μου αρκεί το 'διάβασα κάπου ότι κάποιος λέει ότι'. Μόλις βρω το ΦΕΚ που το τεκμηριώνει στην πράξη όμως..
Έχεις δίκιο, αλλά ο τύπος το τεκμηρίωσε καλά σε αντίστοιχη ερώτηση συναδέλφου, λέγοντας ότι πρόκειται για 'αστικής φύσης διαφορά μεταξύ ιδιωτών', οπότε η ΕΛΑΣ υποχρεούται μόνο να πάρει τα στοιχεία του καθενός και να τα δώσει στον άλλο για τα περαιτέρω.
Το ίδιο δεν κάνει και σε τροχαίο με υλικές ζημιές; Απλά βεβαιώνει τα στοιχεία των εμπλακέντων στο ατύχημα. Μη σου πω ότι η πρόκληση ζημιών σε όχημα τρίτου είναι ποινικό αδίκημα (φθορά ξένης περιουσίας) και όμως η Τροχαία δεν ασχολείται να διαπιστώσει τον υπαίτιο και να τον συλλάβει επιτόπου, καθόσον το αδίκημα αίρεται αυτοδίκαια όταν ο υπαίτιος αποζημιώσει τον παθόντα. Θέλω να πω, ένα τρακάρισμα είναι πιο περίπλοκο και σοβαρό περιστατικό από την αποφυγή καταβολής διοδίων 2,70 ευρώ και όμως η ΕΛΑΣ δεν τα διαχωρίζει...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ο Λάππας δεν παρακαλάει ποτέ. τρώει τις κλήσεις του με αξιοπρέπεια....όλοι έτσι λένε...βέβαια εσένα τι να σου κάνει ένα 800ρικο με μπέμπα πολλών χιλιάδων ευρώ.
-
Ο χρήστης Το BBC έγραψε:
Inquiry into Greek 'strip search
By Malcolm Brabant
BBC News, AthensGreek police are investigating reports that a number of officers humiliated a suspect by carrying out a strip search in the centre of Athens.
The inquiry was ordered after a Greek newspaper published photographs of the incident involving a man who appears to be of Asian or Middle Eastern descent.
He was told to drop his trousers and underwear in the middle of the street, according to Ethnos.
The report was headlined 'Guantanamo images in the centre of Athens'.
The photos have tarnished the image of the police as they try to crack down on spiralling crime and violence in the city centre.
Pictures of the event were taken from the offices of a leftwing organisation which campaigns on behalf of immigrants' rights.
Ethnos printed photos showing a man apparently being made to strip nakedIts spokesman, Petros Constantinou, described the incident as a case of extreme racism.
The police have launched an internal inquiry and say that any officer implicated in the affair will be subject to disciplinary sanctions.
Troubled area
The episode will undermine the police as they struggle to cope with the rapidly changing nature of the area around Athens's famous Omonia Square.
Side streets around Omonia are a magnet for illegal immigrants, who live in squalid accommodation and find it difficult, if not impossible, to support themselves.
They have been blamed by Laos, a rightwing political party, for a surge in drug crime and violence.
Athens used to pride itself as a safe and peaceful city but that reputation was shattered in August when 11 people were severely wounded during a battle between two rival African drug gangs wielding swords, axes and machetes.The Athens Prefect, Yiannis Sgouros, has warned that action must be taken to clean up the area to prevent it becoming an arena for racial clashes and gang warfare.
He has described the situation as a ticking time bomb and he wants to expropriate abandoned buildings to re-house illegal immigrants in 'safe places'.
WTF?
-
Γεγονός! http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... id=1738616
-
Kαλα ρε παιδια που ζειτε? Χρονια πριν (μπορει και πανω απο 10) οι μπατσοι αν ψαχνανε τιποτα χασισοφατσες τους ξεβρακωναν (μονο αν φοραγαν σλιπακι, αν φοραγαν μποξερακι οχι) μηπως εχουν κρυμενα ναρκωτικα στο σωβρακο.
Φυσικα σε καμια περιπτωση δεν συμφωνω, ουτε το βρισκω λογικο, αλλα ηξερα οτι συμβαινει πραγμα το οποιο γνωριζουν πολλοι.
-
Και προφανως αυτο που λες ειναι σωστο να συμβαινει μεσα στο ΑΤ και οχι στην ακρη του πεζοδρομιου, σεβομενοι παντα την αξιοπρεπεια του υποπτου ετσι;
-
Φυσικά! Απλα μου φαινεται περιεργο που καποια παιδια απο εδω μεσα δεν ειχαν ξανακουσει κατι τετοιο.
Για εμενα και απλό σωματικο ελενχο να σου κανουν πανω απο τα ρουχα (ευτυχως δεν μου εχουν κανει ποτε κατι τετοιο ) ειναι λιγο ξευτιλα να γινεται μεσα στο δρομο, και να περναει κοσμος και να σε βλεπει.
-
Σωματικό έλεγχο έχω δει να κάνουν, ξεβράκωμα όχι.
-
Ένας τουρίστας νοίκιασε ένα αμάξι απο το Ηράκλειο και ξεκίνησα να πάει βόλτα στον Αγιο Νικόλαο. Η μπροστινη πινακίδα όμως είχε μπει κάπως πρόχειρα - τσεκαρισμένο αυτο - και του έπεσε στο δρόμο. Το αντιληφθηκε ο τουρίστας και την μάζεψε, ενημέρωσε το γραφειο που είχε νοικίασει το αμάξι και του είπαν να πάει στα γραφεια του Rent a Car να του ξανατοποθετήσουν. Έλα όμως που τον σταμάτησε η τροχαία Αγίου Νικολάου και χωρίς να ακούσουν κουβέντα του έδωσαν ραβασάκι 300 ευρω!!!!
-
Ελληνας ο τουριστας;
-
Θα έχει ενδιαφέρον να τους δούμε αυτους στην πράξη!!!!!
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Ελληνας ο τουριστας;όχι βέβαια...
-
Πρεπει 'η επιχειρηση να εγινε κατοπιν πληροφοριας της interpol'
Ηθελα να ξερα, στην τσεπη του τα βαζει ο σκατας και κοβει κληση σε εναν ξενο καλοκαιριατικα;
ΥΓ: Μαλλον θα ηταν σε αυτους που ειχαν στησει τριποδο μερα-μεσημερι στην μεση του πουθενα στην Ιεραπετρα στις δικες μου διακοπες. Ζοριζεσαι σαν τρελος να βγαλεις τα λεφτα για μια κωλοεβδομαδα διακοπων και εχεις τα στρουμφακια (χρονια πολλα τρομαρα σας, κλεινετε τα 50 σημερα ) να περιμενουν να περασεις κατα 30km/h το οριο για να 'σε στειλουν σπιτι'.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Πρεπει 'η επιχειρηση να εγινε κατοπιν πληροφοριας της interpol'Ηθελα να ξερα, στην τσεπη του τα βαζει ο σκατας και κοβει κληση σε εναν ξενο καλοκαιριατικα;
ΥΓ: Μαλλον θα ηταν σε αυτους που ειχαν στησει τριποδο μερα-μεσημερι στην μεση του πουθενα στην Ιεραπετρα στις δικες μου διακοπες. Ζοριζεσαι σαν τρελος να βγαλεις τα λεφτα για μια κωλοεβδομαδα διακοπων και εχεις τα στρουμφακια (χρονια πολλα τρομαρα σας, κλεινετε τα 50 σημερα ) να περιμενουν να περασεις κατα 30km/h το οριο για να 'σε στειλουν σπιτι'.
Θεωρείς ότι χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης ο ξένος (ή και ντόπιος) τουρίστας; Όσο επικίνδυνος είναι ο εργαζόμενος που πάει με +30km/h άλλο τόσο είναι και ο τουρίστας που κινείται με την ίδια ταχύτητα. Είτε όλοι αξίζουν κλήση είτε κανένας.
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!