-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος μέσα στην Αθήνα είναι αυτός ο δρόμος
Καλά κάνανε και στο πήρανε λοιπόνΜιλάμε για έναν δρόμο που άνετα θα μπορούσε το όριο να είναι 90.
Όπως και στο Σείριο πχ. Είναι δυνατόν να είναι το όριο 130;!;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος μέσα στην Αθήνα είναι αυτός ο δρόμος
Καλά κάνανε και στο πήρανε λοιπόνναι αν οντως πηγαινα με 170 (που δε νομιζω, αλλα τελοσπαντων) πουθενα δε δικαιολογουμαι και καλως μου το πηραν.
αλλα οχι και 70 χλμ οριο εκει περα.αν δοκιμασεις να κατεβεις αυτη τη κατηφορα με 70 μαλλον θα φρεναρεις ολη την ωρα και θα νομιζεις οτι ο χρονος κυλαει υπερβολικα αργα μεχρι να σου σπασουν τα νευρα
τι παει να πει πολη? ας εβαζαν οριο 100-120 σε αυτο το σημειο. αλλωστε κανεις δεν κατοικει στον περιφερειακο του Υμηττου
θεωρειται ακομα δασος
-
Πάντως, με εξαίρεση την Γερμανία που δεν έχει όρια σε κάποια σημεία (αλλά όπου έχει -και κοντά στις πόλεις ΈΧΕΙ- δεν είναι πάνω από 120), σε καμιά άλλη χώρα δεν έχω δει όριο πάνω από 130. Τώρα πως γίνεται στην Ελλάδα των κακών κατά γενική ομολογία οδηγών, του σχετικά παλιού στόλου οχημάτων και των κακοσχεδιασμένων σε γενικές γραμμές δρόμων να απαιτούμε όρια πάνω από το 130... αυτό μόνο εμείς το καταλαβαίνουμε.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πάντως, με εξαίρεση την Γερμανία που δεν έχει όρια σε κάποια σημεία (αλλά όπου έχει -και κοντά στις πόλεις ΈΧΕΙ- δεν είναι πάνω από 120), σε καμιά άλλη χώρα δεν έχω δει όριο πάνω από 130. Τώρα πως γίνεται στην Ελλάδα των κακών κατά γενική ομολογία οδηγών, του σχετικά παλιού στόλου οχημάτων και των κακοσχεδιασμένων σε γενικές γραμμές δρόμων να απαιτούμε όρια πάνω από το 130... αυτό μόνο εμείς το καταλαβαίνουμε.τα απαιτουμε γιατι καπου θελουμε να τρεξουμε
α ξεχασα εχουμε τα μεγαρα και σε 8 ωρες μπρουμε να φτασουμε στις Σερρες
-
Το μονο που μπορει να πει ειναι οτι 'εγω πηγαινα με 140 κ ο οδηγος με προσπερασε σαν σταματημενο'. Αλλα κ εκει δεν στεκει νομικα, ΠΡΕΠΕΙ να εχει καποιου ειδους μετρηση της ταχυτητας σου.
Οποτε αντι να γραψει 'παραβαση του οριου ταχυτητας', γραφει 'επικινδυνη οδηγηση' κ τελειωνει εκει η κουβεντα...
'Επικίνδυνη οδήγηση' η οποία ως όρος και στέκει και σύννομος είναι και λογικός. Αν όντως τον περάσεις σαν σταματημένο την στιγμή που πηγαίνει ήδη με 140, αυτό σημαίνει μια διαφορά ταχύτητας τουλάχιστον 50 χιλιομέτρων, από την δική του και 60χλμ από των περισσοτέρων άλλων οδηγών που κινούνται με το όριο των 130 (εφόσον μιλάμε για αυτοκινητόδρομο). Φυσικά και μπορεί να σε γράψει λοιπόν για επικίνδυνη οδήγηση και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει.
Ως μπάτσος, χωρίς να 'χω ρίξει ποτέ κανένα , συμφωνω απολύτως. Δεν έχω κάνει ποτέ τροχαίος αλλά, ειλικρινά ρε παιδιά, ελάτε λιγάκι στη θέση ενός τροχονόμου: σταματάτε κάποιον που το αυτοκίνητό του είναι εντελώς παραμελημένο(=ανασφαλές για τον ίδιο και κυρίως για τους άλλους), παιδιά - σκυλιά τα 'χει να κυκλοφορούν ελεύθερα στο αυτοκίνητο, τον ίδιο τον 'καταπιέζει' η ζώνη ασφαλείας...Αυτός δεν θέλει απλώς αφαίρεση διπλώματος αλλά ψυχιατρική εξέταση. Δυστυχώς υποφέρουμε από έλλειψη κυκλοφοριακής αγωγής. Φυσικά και καταδικάζω οποιαδήποτε αυθαίρετη συμπεριφορά αστυνομικού αλλά να έχω ξεπεράσει συνειδητά (κατά πολύ) το όριο ταχύτητας ή γενικώς να οδηγώ επικίνδυνα και μετά να ψάχνω νομικίστικους τρόπους ν' αποφύγω τις συνέπειες εκτός του ότι είναι ανεύθυνο φοβάμαι πως αργά ή γρήγορα θα αποβεί εις βάρος μου (εννοώ το να υιοθετώ μια επικίνδυνη συμπεριφορά).
-
ναι φιλε μου ομως δε συμφωνεις οτι ειναι αδικο να σε γραφουν περασμενη ωρα που τρεχεις μονος σου σε αδεια ευθεια?
(γιατι εκει θα σε γραψουν και οχι αν περνας μερα μεσημερι εξω απο σχολειο με 80 )
εμενα το αυτοκινητο μου ειναι σε αριστη κατασταση , φοραω τη ζωνη μου, αναβω παντα φλας και τηρω παντα τις προτεραιοτητες και σπανια γινομαι δημοσιος κινδυνος τρομαζοντας τον υπολοιπο κοσμο..απλα καποιες φορες θελω να πηγαινω με 200..
αυτο δεν ξερω γιατι θεωρειται επικινδυνο και στο κατω κατω ακομα κι αν δεχτουμε οτι ειναι , δικαιωμα μου δεν ειναι να κινδυνευω οταν δεν επηρεαζω καποιον αλλον? το πολυ πολυ να ριξω καμια κολωνα.ουτε εξω θα πεσει ο προυπολογισμος του κρατους , ουτε θα χαθει καποιο σοβαρο εργατικο δυναμικο..
-
Είναι άδικο και παράλογο. Ειλικρινά χαίρομαι που σέβεσαι τον εαυτό σου (φορώντας ζώνη) και τους άλλους (ανάβοντας φλάς)! Όμως, εκείνο που λέω είναι, το πόσοι από εμάς που πέρνουμε το τιμόνι έχουμε την ορθή κρίση να τρέξουμε εκεί που πράγματι δεν ελοχεύει ιδιαίτερος κίνδυνος ή παρασυρόμαστε και κάνουμε διάφορα ακατανόμαστα; Απ' την άλλη πραγματικά ντρέπομαι για την ιδιότητά μου όταν βλέπω υπερβολές και βλακείες από συναδέλφους , που νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον τράγο απ' τα κέρατα (για να μην πω τίποτα χειρότερο) και το παίζουν δικτατορίσκοι. Κάτι τέτοιοι χαλάνε την πιάτσα !
Γενικά, επικρατεί λιγάκι και μια λογική οπαδών:- Με σταμάτησε ένας μπάτσος και μου είπε και μου έδειξε κλπ κλπ
- Σταμάτησα ένα τσογλάνι και μου ΄βγαλε γλώσσα γιατί λέει δε του μίλησα στον πληθυντικό...
Αν ως αστυνομικός φερθώ σωστά και δίκαια και απ' την άλλη ως ελεγχόμενος ζητώ το δίκιο μου χωρίς ακρότητες, δεν θα υπάρχουν προβλήματα...Αλλά είπαμε: αυτά με πολλή πολλή φαντασία!
-
κοιταξε και καλα παιδια υπαρχουν τα οποια μολις μπουν στην αστυνομια παιρνουν τα μυαλα τους αερα και καλοι/ ευγενικοτατοι αστυνομικοι υπαρχουν και απο την αλλη οταν τους εχουν στειλει να γραψουν δε μπορουν να γυρισουν πισω με αδεια χερια..
στην τροχαια υπαρχουν και μερικοι που αν και απλως τροχονομοι το χουν παρει πολυ σοβαρα το θεμα.
βεβαια καθε βραδυ γινεται και απο ενα (ή περισσοτερα ) τροχαια , τους τη βιδωνει καποια στιγμη που αντι να καθονται να αραζουν τρεχουν συνεχεια δεξια κα αριστερα για να δουν αιματα..ολα αυτα ειναι κατανοητα και ανθρωπινα..εγω προσωπικα δεν ειχα ποτε προβληματα συμπεριφορας με εξαιρεση μια φορα οπου με εβρισε ενας παπαρας επειδη δεν καταλαβα οτι το να με σημαδευει με φακο στη μουρη σημαινει να στριψω δεξια
το προβλημα το ξεκιναει η πολιτεια και τα τελευταια χρονια η συγκεκριμενη κυβερνηση..
Δε γινεται καθε φορα που θελουν λεφτα τα ταμεια να μας γραφουν..στην παραλιακη στο υψος του παλιου αεροδρομιου τα πρωινα καμια φορα βαζουν ρανταρ.
σε ολη τη παραλιακη μεχρι τον πειραια το πρωι με την κινηση σε 2 σημεια μονο μπορεις να ξεπερασεις τα 100 για λιγο και να χαρεις.
στο υψος του παλιου αεροδρομιου και στον παλιο ιπποδρομο.
στη 2η περιπτωση δε μπορουν να σε χτυπησουν ευκολα στην 1η ομως δεν ειναι αλητεια να παει ο αλλος στη δουλεια του και επειδη το πατησε λιγο σε ενα συγκεκριμενο σημειο (που ειναι και ευθεια στο κατω κατω ) να χασει το διπλωμα του? ποσο αλητης και κωλοπαιδο θα ειναι καποιος που παει στη δουλεια του 9 το πρωι?ολα αυτα φιλε μου ειναι που εκνευριζουν το κοσμο και στο κατω κατω δε μειωνουν τα ατυχηματα..
εγω για παραδειγμα ξερω οτι στην ευθεια της βαρκιζας με το γελοιο οριο των 50 χλμ/ω το στηνουν για να σε γδυσουν ακομα κι αν πας με 90 , ενω πιο πισω στα λιμανακια μπορει να πηγαινω με 150 και να μη με δει κανεις και να κινδυνευσω 10 φορες περισσοτερο..
εκει βεβαια θεωρειται οτι ειναι επικινδυνο να σε σταματησουν, αρα η λογικη λεει οτι οπου δε σε βλεπουν (στενα , στροφες , κατοικημενες περιοχες) τρεχα, οπου ομως δεν κινδυνευεις το ιδιο αλλα μπορει να σε πιασουν τα ρανταρ πηγαινε σαν κοτα -
Πάντως, με εξαίρεση την Γερμανία που δεν έχει όρια σε κάποια σημεία (αλλά όπου έχει -και κοντά στις πόλεις ΈΧΕΙ- δεν είναι πάνω από 120), σε καμιά άλλη χώρα δεν έχω δει όριο πάνω από 130. Τώρα πως γίνεται στην Ελλάδα των κακών κατά γενική ομολογία οδηγών, του σχετικά παλιού στόλου οχημάτων και των κακοσχεδιασμένων σε γενικές γραμμές δρόμων να απαιτούμε όρια πάνω από το 130... αυτό μόνο εμείς το καταλαβαίνουμε.Υπαρχουν δρομοι που μπορεις να πας με περισσοτερα απο 130 και στην Ελλαδα οταν οι συνθηκες το επιτρεπουν, δηλαδη οταν δεν εχει κινηση (βλ Αττικη Οδος, Περιμετρικη στην Πατρα, Αθηνων - Λαμιας σε καποια σημεια κλπ). Ειναι δρομοι που τα 140+ ειναι μια χαρα ταχυτητα (ξαναλεω, εφοσον δεν εχει κινηση ο δρομος)
-
Και στην Υλικη (παλια ) και μετα τα διοδια της Πελασγιας Τα 140 ειναι το μινιμουμ
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Σ' ευχαριστω φιλε.Δεν ηξερα καν οτι υπαρχει τετοιο πραγμα και για κοιτα, μπηκε το 2004. Ρε πως δουλευε αυτη η χωρα εκεινες τις μερες...Μεχρι και η γεφυρα του τρενου στο Στρυμωνα φυλασσοταν τις μερες της Ολυμπιαδας σε 24ωρη βαση (και απο τις 2 πλευρες) απο 15 φανταρους υπο την ευθυνη του γραφοντος + την περιπολια απο ελικοπτερο λες και ποιος θα εκανε εκει δολιοφθορα. Βρε για κοιτα αν θελουμε...ΥΓ: Να υποθεσω πως οι καμερες ταχυτητας θα ειναι συνεχως σε αριστη κατασταση, εκτος και αν ο λαος εχει αλλη γνωμη.
Υπαρχει κατι αντιστοιχο, που δεν λειτουργησε ποτε, σε δασος που καηκε πριν απο 2 χρονια, ενω ηταν εκει κατι χιλιαδες χρονια και παραλιγο να παρει κ ενα μουσιο μαζι του.....
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Σ' ευχαριστω φιλε.Δεν ηξερα καν οτι υπαρχει τετοιο πραγμα και για κοιτα, μπηκε το 2004. Ρε πως δουλευε αυτη η χωρα εκεινες τις μερες...Μεχρι και η γεφυρα του τρενου στο Στρυμωνα φυλασσοταν τις μερες της Ολυμπιαδας σε 24ωρη βαση (και απο τις 2 πλευρες) απο 15 φανταρους υπο την ευθυνη του γραφοντος + την περιπολια απο ελικοπτερο λες και ποιος θα εκανε εκει δολιοφθορα. Βρε για κοιτα αν θελουμε...
ΥΓ: Να υποθεσω πως οι καμερες ταχυτητας θα ειναι συνεχως σε αριστη κατασταση, εκτος και αν ο λαος εχει αλλη γνωμη.
Υπαρχει κατι αντιστοιχο, που δεν λειτουργησε ποτε, σε δασος που καηκε πριν απο 2 χρονια, ενω ηταν εκει κατι χιλιαδες χρονια και παραλιγο να παρει κ ενα μουσιο μαζι του.....
εσυ ανεβαινες την κων. παλαιολογου σημερα το πρωι γκαζωμενος;
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Πάντως, με εξαίρεση την Γερμανία που δεν έχει όρια σε κάποια σημεία (αλλά όπου έχει -και κοντά στις πόλεις ΈΧΕΙ- δεν είναι πάνω από 120), σε καμιά άλλη χώρα δεν έχω δει όριο πάνω από 130. Τώρα πως γίνεται στην Ελλάδα των κακών κατά γενική ομολογία οδηγών, του σχετικά παλιού στόλου οχημάτων και των κακοσχεδιασμένων σε γενικές γραμμές δρόμων να απαιτούμε όρια πάνω από το 130... αυτό μόνο εμείς το καταλαβαίνουμε.
τα απαιτουμε γιατι καπου θελουμε να τρεξουμε
α ξεχασα εχουμε τα μεγαρα και σε 8 ωρες μπρουμε να φτασουμε στις Σερρες
Μεγαρα τελευταια φορα που εβαλα το Αστρα, χρειαστικε γενικη ανακασκευη στην αναρτιση, 4 ζαντες και τα αναλωσιμα τετραδα λαστιχα και σετ τακακια....
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σ' ευχαριστω φιλε.Δεν ηξερα καν οτι υπαρχει τετοιο πραγμα και για κοιτα, μπηκε το 2004. Ρε πως δουλευε αυτη η χωρα εκεινες τις μερες...Μεχρι και η γεφυρα του τρενου στο Στρυμωνα φυλασσοταν τις μερες της Ολυμπιαδας σε 24ωρη βαση (και απο τις 2 πλευρες) απο 15 φανταρους υπο την ευθυνη του γραφοντος + την περιπολια απο ελικοπτερο λες και ποιος θα εκανε εκει δολιοφθορα. Βρε για κοιτα αν θελουμε...
ΥΓ: Να υποθεσω πως οι καμερες ταχυτητας θα ειναι συνεχως σε αριστη κατασταση, εκτος και αν ο λαος εχει αλλη γνωμη.
εσυ ανεβαινες την κων. παλαιολογου σημερα το πρωι γκαζωμενος;
Τσου.
Με τον κουβα* ειμουν σημερα
*Βλεπε. Smart 4-2
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Μεγαρα τελευταια φορα που εβαλα το Αστρα, χρειαστικε γενικη ανακασκευη στην αναρτιση, 4 ζαντες και τα αναλωσιμα τετραδα λαστιχα και σετ τακακια....
Ελα νομίζω οτι υπερβάλλεις λιγουλάκι... εκτός αν έτρεξες 24ωρο αγώνα στα Μέγαρα με το Αστρα....
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Ελα νομίζω οτι υπερβάλλεις λιγουλάκι... εκτός αν έτρεξες 24ωρο αγώνα στα Μέγαρα με το Αστρα....
Οχι....
Την ακουσαν τα λαστιχα καποια στιγμη, αφου δεν εβγαινα απο την πιστα, γλυστρησε λιγο παραπανω απ οτι περιμενα, το χασα για λιγο, περασα πανω απο τα κερμπ και ηταν αρκετο -
thodorisG συγχαρητηρια για το υφος σου.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι φιλε μου ομως δε συμφωνεις οτι ειναι αδικο να σε γραφουν περασμενη ωρα που τρεχεις μονος σου σε αδεια ευθεια?Άδικο; Ξέρεις ότι το όριο είναι Χ, εσύ πας με 2*Χ εν γνώση σου.
απλα καποιες φορες θελω να πηγαινω με 200..
Το κράτος στο 'επιτρέπει' (εφόσον εν γνώση του σου πουλάει αμάξι που πιάνει τα 250 ενώ το μέγιστο επιτρεπούμενο όριο είναι 130. Αλλά αν σε πιάσει να το κάνεις, σου λέει ότι θα πληρώσεις.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το κράτος στο 'επιτρέπει' (εφόσον εν γνώση του σου πουλάει αμάξι που πιάνει τα 250 ενώ το μέγιστο επιτρεπούμενο όριο είναι 130. Αλλά αν σε πιάσει να το κάνεις, σου λέει ότι θα πληρώσεις.Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό το επιχείρημα.
Δηλ. π.χ. οι ιδιοκτήτες / πιλότοι ελικοπτέρων και μικρών αεροπλάνων, αφού το κράτος τούς 'επιτρέπει' να αγοράζουν τέτοια μέσα, έχουν το δικαίωμα να πάνε όπως γουστάρουν στους αιθέρες;
Και φυσικά, να μην πω το παράλογο τού να εστιάζεται αυτό το επιχείρημα μόνο στην ταχύτητα, και όχι σε άλλα θέματα που απαγορεύει ο ΚΟΚ. Π.χ., μού επιτρέπει το κράτος να αγοράζω αυτοκίνητο, γιατί να μην το παρκάρω όπου γουστάρω / γιατί να μην πάω πάνω σε πεζοδρόμους / γιατί πρέπει ντε και καλά να σταματάω στο πορτοκαλί/κόκκινο, αφού προλαβαίνω να περάσω ή το κρίνω ασφαλές να περάσω κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ. ....
-
Ούτε και εγώ το καταλαβαίνω αυτό το επιχείρημα.
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!