-
Όχι
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Τι ζάντες φορούσε θυμάσαι;205/55/16 με michelin energy saver.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ο ελληνας ξερει να πεταει τα λεφτα του.
enlighten me please
Μόνο βολβο
Έχεις ιδέα πόσο πάει ένα αξιοπρεπές με 150 αλογα;
Δενεχεισημασιαμονοβολβοκαιασμηνγαμησειοποπόαροσποτε...
Ετσι παει....
-
το πόλο έχει το act οπότε θα εχει πλεονέκτημα σε κατανάλωση που ίσως είναι κ κανά λίτρο/100χλμ.
-
Τον τελευταίο καιρό, και για τις ανάγκες μιας υποχρέωσης που έχω αναλάβει και ευτυχώς τελειώνει, έχω την ατυχία να οδηγάω ένα Hilux 2.5 d4d του 2008 σε ταξίδια των 300 περίπου χλμ. την κάθε φορά.
Ο εφιάλτης : Φασαρία, πονοκέφαλος, πόνοι στη μέση, τα νεφρά και στο αριστερό πόδι.
Ποιοί μαλάκες έχουν σχεδιάσει έτσι το αυτοκίνητο που δεν μπορείς να ανοίξεις ΠΟΤΕ τα παράθυρα? Άμα κινείσαι αργά θα σε ξεκουφάνει ο κινητήρας (είχε ένα 1113 ο πεθερός μου και ήταν πιο ήσυχο), άμα τρέχεις θα σπάσουν τα τύμπανά σου από το μπουμπουνητό του αέρα. Για να μιλήσεις στον διπλανό σου πρέπει σχεδόν να φωνάξεις, το στέρεο ακούγεται πάνω από τ0 20 στην κλίμακα του 30, το αμάξι κάνει σαν καγκουρό στην παραμικρή ανωμαλία που θα βρει, το κάθισμα έχει ανύπαρκτη στήριξη στη μέση, ο συμπλέκτης πιάνει στο κάτω κάτω σημείο και είναι βαρύς, ο λεβιές σαν από τρακτέρ των 80ς και στη χτεσινή μπόρα δεν άκουγα τι μου έλεγε ο διπλανός από το κροτάλισμα της βροχής στον ουρανό.
Αλλά καίει 9 λίτρα φορτωμένο και πηγαίνοντας αεροπορία, το καλό να λέγεται. -
Μονοκαμπινο χαμηλο? Εχω αρκετα μεγαλη εμπειρια απο το 3.0 tornado και μου φανηκε εξαιρετικο σε καποια θεματα, εκτος απο ποιοτητα κατασκευης ομως.
-
Μακριά καμπίνα. Έχει πολύ καλή σχεδίαση και εργονομία ταμπλό, κινητήρα που τραβάει, χαμηλή κατανάλωση. Από εκεί και πέρα σε θέματα θορύβου (κινητήρα ή αεροδυναμικής), αλλά και αναρτήσεων, εγώ απλά περιμένω να βγει ο μήνας για να τελειώσει το μαρτύριο. Άντε να δεχτώ ότι ο συμπλέκτης είναι θέμα ρύθμισης και ο λεβιές θέμα πρότερης βίας.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μακριά καμπίνα. Έχει πολύ καλή σχεδίαση και εργονομία ταμπλό, κινητήρα που τραβάει, χαμηλή κατανάλωση. Από εκεί και πέρα σε θέματα θορύβου (κινητήρα ή αεροδυναμικής), αλλά και αναρτήσεων, εγώ απλά περιμένω να βγει ο μήνας για να τελειώσει το μαρτύριο. Άντε να δεχτώ ότι ο συμπλέκτης είναι θέμα ρύθμισης και ο λεβιές θέμα πρότερης βίας.Και παλι σε ρωταω ειναι ψηλο η χαμηλο το αμαξι εχει 4χ4? Και οταν εννοεις μακρια, ειναι η 1,5 η 2?
-
Έχει πίσω κάθισμα, αλλά όχι πίσω σετ πόρτες, μακριά καμπίνα το λένε μερικοί. Είναι τετρακίνητο.
-
Δοκιμή το Fiesta 1.0 100hp έκδοσης Trend.
Εξωτερικά μετά το facelift το Fiesta έγινε πανέμορφο. Ιδίως στην έκδοση Titanium η πρόσοψη του με τα μπροστά φώτα με DRLs εντυπωσιάζει. Αλλά και στην πιο φτωχή έκδοση πάλι όμορφο είναι.
Εσωτερικά τα πράγματα είναι λίγο αμφιλεγόμενα. Ωραίο ταμπλό με έμφαση στην ποιότητα με τα μαλακά και σκληρά πλαστικά και ευανάγνωστο πίνακα οργάνων. Ο νυχτερινός γαλάζιος φωτισμός ηρεμεί. Σχεδιαστικά η κεντρική κονσόλα δεν μου πολυαρέσει. Πολλά κουμπιά παντού στον κεντρικό χώρο του ταμπλό. Θέλουν συνήθεια και –μάλλον- διάβασμα για όλες τις λειτουργίες. Οι ταπετσαρίες στα καθίσματα δεν μου άρεσαν. Ένα ανάγλυφο σχέδιο που με ενόχλησε στο κάθισμα. Αλλά η γενική τους όψη ποιοτική. Στην αναζήτηση της ιδανικής για μένα θέσης οδήγησης υπάρχει κλασικά θέμα. Αυτά μετά την αγορά και ένα 6μηνο μου συμβαίνει σε κάθε αμάξι. Οπότε έκατσα στο κάθισμα που φαίνεται να έχει καλή πλευρική στήριξη αλλά σκληρό πάτο όπως όπως αρκεί να φτάνουν τα πόδια στα πεντάλ … Χαμηλή θέση οδήγησης αλλά η θέα περιμετρικά καλή. Γενικά δεν δίνει αίσθηση χώρων μικρού αυτοκινήτου.
Στο οδηγικό κομμάτι και μετά την εκκίνηση φαίνονται τα πράγματα οκ. Σχετικά αθόρυβο αλλά όχι εντελώς. Η αποσύμπλεξη στην εκκίνηση έγινε όπως στα περισσότερα αμάξια. Ούτε απότομα χαμηλά, ούτε ψηλά που περιμένεις το πότε θα ξεκινήσει. Βολικός στο χέρι ο λεβιές των ταχυτήτων αλλά με όχι σφιχτή αίσθηση αλλά με το κούμπωμα του κιβωτίου να δείχνει ακριβές. Στα κατά του βέβαια εν κινήσει … θεόμακρο το 5τάχυτο. Και ξεκινάμε. Αρχικά … δισταγμός στην επιτάχυνση. Μια μικρή καθυστέρηση στο ηλεκτρόγκαζο που μου χάλασε την έως τότε θετική εικόνα. Από τις 2000 στροφές και μετά όμως ξεκινά το τούρμπο. Ένα lag το αισθάνθηκα αλλά στη συνέχεια ο κινητήρας έχει πολύ ομαλή λειτουργία και καλές επιδόσεις. Το ενεργοποιημένο –από την αντιπροσωπία- speed limiter στα 140 χλμ δεν άφησε περιθώρια για τελικές κλπ. Αλλά αυτά τα 140 χλμ φτάνουν γρήγορα. Στον δρόμο πλέον το χοντρό σε πιάσιμο τιμόνι στα 140 χλμ δείχνει ωραίο και ακριβές. Καταλαβαίνεις και τον παραμικρό ελιγμό ακόμα και σε παραμικρό στρίψιμο του τιμονιού. Η συμπεριφορά του σε άσφαλτο και σε ευθεία πολύ καλή για supermini. Μ’ άρεσε το σχετικά σκληρό του στήσιμο. Λίγο πιο σφιχτό από το νέο Punto που οδήγησα πρόσφατα, αν και τα δύο είχαν κάποιες στιγμές κάποιες ξερές αντιδράσεις από τον πίσω άξονα. Στα λοιπά τίποτα το ιδιαίτερο αλλά και το αρνητικό. Καλά φρένα, μικρές σχετικά κλίσεις στις στροφές κλπ. Δείχνει να έχει νεύρο και να μπορεί να είναι παιχνιδιάρικο. Σε δυο μόνο περιπτώσεις ενεργοποιήθηκε το esp που δεν περίμενα.Το ζητούμενο μου όμως ήταν ο 1000άρης με τα 125 άλογα. Διαθέσιμο Fiesta δεν υπήρχε οπότε πήγα στο Focus 1.0 125hp.
Στα της εμφάνισης … δεν. Και μέσα και έξω δεν μου αρέσει καθόλου. Εσωτερικά βέβαια άνετο, ποιοτικό και με καλή εργονομία. Ένα φάουλ για μένα η θέση του χειρόφρενου που «στέλνει» τον λεβιέ των ταχυτήτων στον συνοδηγό.
Οδηγικά ο 125άρης πολύ καλύτερος. Αθόρυβος και δυνατός. Το αμάξι 200ρίζει πανεύκολα, έχει ροπή και δύναμη και από στάση και εν κινήσει. Φαντάζομαι απλώς ότι στο Fiesta ίσως είναι πιο αντιληπτός ηχητικά. Το 6τάχυτο κιβώτιο του και αυτό μακρύ. 5η με 6η καμιά εμφανή διαφορά. Στο συγκεκριμένο είχα ένα θέμα ακρίβειας κουμπώματος πάντως. Στα λοιπά μου ήταν αδιάφορο το Focus. Πλαδαρό σε συμπεριφορά. Για οικογενειάρχες που θέλουν ένα ανταγωνιστικό επώνυμο μικρομεσαίο με καλούς χώρους, καλή ποιότητα και καλές δυνατότητες σε επιδόσεις χωρίς πολλά πολλά ψαγμένα οδηγικά.
Σαν συμπέρασμα έβγαλα ότι σίγουρα το Fiesta με τα 125 θα είναι πολύ καλό supermini. Η τιμή του κάπως τσιμπημένη βέβαια κάπου στα 15000€ με επιλογές δικές μου είτε το 5θυρο Titanium, είτε το 3θυρο Sport που παίζει στα ίδια λεφτά. Για το δεύτερο δηλώνω . Εδώ και καιρό ... με τρώει!!!Bonus στατική δοκιμή το Fiesta ST.
Πανέμορφο εξωτερικά. Μέσα το πρώτο … υπέροχο μπάκετ κάθισμα που το φοράς. Μια αδιάφορη ηχητικά εκκίνηση αλλά στις ξερογκαζιές θορυβεί με νόημα!!! 19.000€ και δυο μήνες αναμονή … σε κόκκινο για να φαίνεται τι είναι!!! -
mercedes A 160 μοντελο του 09
καλη -απλα- ποιοτητα κατασκευης.
ασχημη θεση οδηγησης με το τιμονι να ρυθμιζεται απο χαμηλα εως πολυ χαμηλα.
φρενα απαραδεκτα. το πενταλ επιανε στα 4/5 και χωρις πολυ...αποτελεσμα!
κινητηρας επαρκης και οικονομικος. το τριπ μεσα στην πολη στα 6,7.
κατα τ΄αλλα σχετικα ησυχο με αποδεκτη ανεση.
καποιοι μικροδισταγμοι για να παρει μπρος.
το συγκεκριμενο εκτελη χρεη αντικαταστασης εταιρικου μιας και το dsg7 του octavia παρεδωσε πνευμα για...3 φορα! -
**Citroen DS4 **λευκή νοικιάρικη με ~12000χλμ ντίζελ 6 τάχυτο. Βγαίνει σε 1600 κυβικά με 115 και σε 2000 κυβικά με 135/160 άλογα. Υποθέτω ότι ήταν το πρώτο με 270 Nm στις 1750 και 115 άλογα στις μόλις 3600.
Μάλλον η μεσαία έκδοση εξοπλισμού Dstyle (με του Ισαάκ και του Αβραάμ τα καλά).**Εξωτερικά **
Όμορφο αν και λίγο φλύαρο με περίεργες προεξοχούλες πχ δάκρυα στο πίσω μέρος του χείλους των πίσω φτερών (στην αρχή νόμισα ότι ήταν τρακάρισμα!). Ζάντες ωραίες μάλλον 18άρες. Οι πίσω πόρτες έχουν το χερούλι πίσω ψηλά αλλά Alfa Romeo ή Leon που έκανε τη γυναίκα μου να νομίσει ότι πήραμε τρίπορτο και εμένα να βλαστημάω γιατί όπως κατάλαβα πρέπει να σηκώσεις ψηλά το χέρι και πολύ πίσω για να ανοίξεις την πόρτα. Και πρέπει να πας ακόμα πιο πίσω για να μην σε χτυπήσει η προς τα πίσω προέκταση της πόρτας που φιλοξενεί το χερούλι.
Χώρος μεταξύ τροχών φτερών που φέρνει σε τζιποειδές, δεν ξενίζει όμως σε σχέση με το όλον. Ίσως και να μην του ταίριαζε το χαμήλωμα.
Το πλάτος 1810 το βρίσκω υπερβολικό για την κατηγορία του αυτοκινήτου, τα παραέχουν μεγαλώσει και βαρύνει, 1417 κιλά πλήρες….
**Εσωτερικό **αρκετά εντυπωσιακό, με μοντέρνο/φουτουριστικό σχεδιασμό, όπως αρμόζει σε Σιτροέν δηλαδή.
Ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης. Παρά τα ασημί «νίκελ» καλά μου φάνηκαν όλα αλλά από κάπου έτριζε στις ανωμαλίες.
**Θέση ορατότητα **
Οι εμπρός κολώνες ήταν σχετικά ενοχλητικές (ισχύει για τα περισσότερα αυτοκίνητα μέχρι αυτής της κατηγορίας).
Το πλαϊνό οριζόντιο δοκάρι είναι πολύ χαμηλό/συνέχεια παρμπρίζ. Αν δεν έχεις το κάθισμα χαμηλά και πίσω τότε το κεφάλι μέτριου ψηλού ανθρώπου βρίσκει κατά την είσοδο. Και δεν χωράει χερούλι, αν είχε θα ήταν άβολα κοντά σου.
Τεράστιο παρμπρίζ (ωραίο αλλά αν μου ζητάγανε λεφτά δεν θα τα έδινα, για ηλιοροφή ναι) το πάνω τμήμα του οποίου μπορούσε να καλυφθεί με συρόμενα αλεξήλια πάνω στα οποία ήταν τα κανονικά αλεξήλια τα οποία δυστυχώς αφήναν αρκετά κενά για να σε τυφλώνει ο ήλιος.
Κολώνες και ουρανός σκούρος που δίνουν μια σκοτεινή αίσθηση που εμένα μου αρέσει αλλά τους κλειστοφοβικούς δεν θα τους χαροποιεί.
Καθρέφτες ικανού μεγέθους και ικανοτήτων, ευτυχώς γιατί χρειάζονται αφού η προς τα πίσω (ίσια και διαγώνια) ορατότητα μέτρια κι αν έχεις και τα πίσω προσκέφαλα σηκωμένα σχεδόν ανύπαρκτη. Ευτυχώς έχει αισθητήρες πάρκινγκ με ένδειξη στην κεντρική οθόνη.
**Χώροι **εμπρός μια χαρά, πίσω επίσης ικανοποιητικοί. Περιέργως όμως η σύζυγος δεν βρήκε το εμπρός πιο άνετο από το πολύ μικρότερο Fiat 500 που μάλλον δείχνει πως μπορεί το μάτι, τα χρώματα και το συναίσθημα να επηρεάζουν την αίσθηση χώρου.
Θηκούλες κλπ οκ, τα συνήθη. Εντελώς απαράδεκτο το ντουλαπάκι συνοδηγού, πολύ μικρό, δεν χωρούσε ούτε το εγχειρίδιο/βιβλίο σέρβις…. Πως το επιτρέψαν δεν ξέρω…
Χώρος αποσκευών συμπαθητικός, με 2 φωτάκια, πολύ χαμένος χώρος για ρεζέρβα που δεν υπάρχει. Περίμενα μεγαλύτερη πάνω κάτω διάσταση.
**Χειριστήρια, ευκολίες, εξοπλισμός **πολλά κόλπα αλλά πολλά κουμπιά μερικά διπλά και τριπλά (πχ για να ρυθμίσεις τον φωτισμό του ταμπλώ είχε κουμπί στο καντράν, κουμπί στο ταμπλώ, κουμπί στο τιμόνι…. Βέβαια δεν έχει μόνο ένταση αλλά και χρώματα και άλλα!). 4 κουμπιά στο καντράν, 4-5 σε δύο σειρές προς το παράθυρο πολλά στην κεντρική κονσόλα. Δεν είχα τον χρόνο να τα μελετήσω αλλά θέλει διάβασμα.
Στροφόμετρο χωρίς βελόνα αλλά με κυλιόμενη ένδειξη, δεν ικανοποίησε, δυσδιάκριτο, έπρεπε να προσπαθώ για να καταλάβω που είμαστε. Θα ήθελα να είναι πιο παχιά η ένδειξη, ίσως να αλλάζει χρώμα ή απλά να έχει βελόνα.
Αντίθετα το ταχύμετρο καλό με βελόνα αλλά και μεγάλη (τεράστια) ψηφιακή ένδειξη.
Στέρεο καλό με aux/USB. Η οθόνη όμως δεν ήταν η μεγάλη. Αρκετά πολύπλοκη η χρήση με πολλά κουμπιά αλλά και δυνατότητες.
Υπολογιστής ταξιδίου με τα γνωστά κόλπα. Αλλά γιατί να πρέπει να κοιτάζω στο ταμπλώ του ραδιοφώνου για να δω τι λέει; Και γιατί να μην βλέπω τους σταθμούς στο καντράν; Φάουλ (ή εγώ δεν έπαιξα αρκετά με τα κουμπιά).
Χειριστήρια ηλεκτρικών (μόνο εμπρός) παραθύρων με αυτοματισμό που λειτουργούσε όπως πρέπει. Δηλαδή μόνο αν πατήσεις ή τραβήξεις πέρα από το τέρμα κάνει κλικ και ενεργοποιείται η ολόκληρη κίνηση.
Φώτα ομίχλης που βοηθούσαν στις στροφές. Ίσως παραήταν ευαίσθητα δηλαδή ανάβανε με λιγότερο στρίψιμο του τιμονιού από όσο θα ήθελα.
Ωραίο υποβραχιόνιο κυλιόμενο και ρυθμιζόμενο σε 3 ύψη. Καταλάθος ανακάλυψα τους βαθμούς ελευθερίας του!
Αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες.
Διζωνικός κλιματισμός καλός, καθίσματα μπακετοειδή ημιδερμάτινα με ηλεκτρικό φούσκωμα μέσης. Φτού μόλις κατάλαβα κοιτάζοντας τη μπροσούρα ότι το δεύτερο (μετά τη ρύθμιση της μέσης) κουμπί στο κάθισμα μπορεί να ήταν μασάζ….
Αναδιπλούμενοι καθρέφτες με φωτισμό προς τα κάτω για να βλέπεις που τελειώνει το πεζοδρόμιο(;).
Βοήθημα για πάρκινγκ με ενδείξεις το κεντρικό ταμπλώ (και όχι στο καντράν). Πάντως ήταν καλό και έδειχνε πίσω και στις γωνίες.
Ογκώδες τηλεχειριστήριο. Και είχε και συναγερμό.
Κινητήρας, ηχητικά ευχάριστα αθόρυβος στο ρελαντί και αδιάφορος πιο πάνω, δυνατός με μέτριο εύρος απόδοσης (ντίζελ γαρ). Ίσως πολύ μέτριο αλλά το 6άρι το κάλυπτε ωραιότατα. Πολύ καλές ρεπρίζ και γενικά από το φανάρι μπορούσα να φεύγω σφαίρα κολλημένος στο κάθισμα. Γενικά ο κινητήρας με ικανοποίησε, ήσυχος, βολικός ευκολοοδήγητος και αρκετά δυνατός ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνεις το στροφόμετρο, τέλειος για καθημερινή οδήγηση.
**Κατανάλωση **Πετρέλαιο είναι λίγο θα καίει. Τα επίσημα νούμερα είναι πολύ εντυπωσιακά αλλά μάλλον εφικτά με αυτοσυγκράτηση (που δεν με διακρίνει ιδίως όταν οδηγώ ντίζελ που υποτίθεται είναι πιο αναίσθητα από πλευράς κατανάλωσης στο στίψιμο).
Με κάμποση πόλη με πολλή κίνηση και στάσεις αναμμένος για ζέσταμα του χώρου και για επιβίβαση αποβίβαση τακτοποίηση κλπ έχουμε και λέμε (υπολογιστής ταξιδίου): έκανα 133.5 χλμ με μωτ 27.3 και 7.615 λτ/100χλμ που μοιάζουν πολλά σε σχέση με αυτά που λέει η μπροσούρα αλλά ήταν λίγα τα χλμ και πολύς ο χρόνος σε ακινησία (και είπα και για τα 1400+ κιλά και για το βαρύ μου πόδι).
Κιβώτιο, μετάδοση. Ασθενές, ασαφές και ίσως κακοποιημένο το κιβώτιο, σκληρό και ο άξονας της 3ης-4ης δύσκολο να γίνει αντιληπτός. Υστερούσε. Ευτυχώς οι σχέσεις του φάνηκαν σωστές και άφθονες.
Μοχλός ταχυτήτων όμορφος σε όψη και σε χέρι αλλά πολύ σκοτεινές οι ενδείξεις (δεν φαινόταν καλά που είναι η όπισθεν και αν έχω 6η). Και συχνά τον έβρισκα λίγο μακριά (και δεν κάθομαι πολύ πίσω ούτε ξαπλωτά). Και μου τη δίνει το κολλάρο που πρέπει να σηκώσεις για να μπει η όπισθεν.
**Πεντάλια **με μεταλλική επένδυση όμορφα αλλά του συμπλέκτη και φρένου κάπως κοντά οπότε μερικές φορές σταματώντας πηγαίνοντας να πατήσω συμπλέκτη έβρισκα και λίγο το άλλο πόδι πάνω στο φρένο…. φρενάροντας ατσούμπαλα, απότομα και περισσότερο….
Ανάθεμα την ώρα και πού να μην προκάμει αυτός που σκέφτηκε τα ηλεκτρικά χειρόφρενα. Πρέπει να πατάς φρένο και όταν πατήσεις το σχετικό κουμπί περιμένεις περί τα 3 δευτερόλεπτα για να βγει ή να μπει το χειρόφρενο…. Ηλίθιοι!
Τουλάχιστον έτσι γίνεται ευπρόσδεκτο το επίσης αντιπαθές σε μένα σύστημα που δε σε αφήνει να κυλίσεις πίσω σε κατηφόρα όταν αφήσεις το φρένο.
**Τιμόνι **πλήρως ρυθμιζόμενο με δέρμα και παχιά στεφάνη και οριζόντιο από κάτω αλλά πολύ ογκώδες κέντρο οπότε δύσκολα το κρατάς από τις ακτίνες αφού είναι πολύ κοντές. Πολλά πράματα στο τιμόνι, 4 περιοχές, μία πάνω αριστερά για cruise+limiter, πάνω δεξιά για μουσική, κάτω δεξιά για τηλέφωνο και κάτω αριστερά για φωτισμό ταμπλώ και εσωτερικό φωτισμό…. Επί 2-5κουμπιά/ροδάκι σε κάθε περιοχή το τιμόνι γίνεται ένα πολύπλοκο χειριστήριο. Τεχνητά βαρύ αλλά όχι κακό, σαφώς καλύτερα από άλλα που έχω δοκιμάσει και αυτό όταν έρχεται από μένα είναι καλό.
Άνεση - ανάρτηση
Με τις ζαντάρες που φόραγε η άνεση δεν ήταν προτεραιότητα. Και χτύπαγε λίγο (το πίσω μέρος).
**Οδική συμπεριφορά **αξιοπρεπής. Δεν με ανησύχησε αλλά δεν δοκίμασα και πολλά οπότε δεν δικαιούμαι δια να ομιλώ αλλά ευθύβολο και σταθερό στην εθνική. Το τιμόνι είναι γρήγορο αλλά και κόβει καλά. Η όλη εμπειρία οδηγικά ήταν ευχάριστη (κι αυτό καλό όταν το λέω εγώ ο δύστροπος).
Το ESP επέτρεπε σπινάρισμα τροχών, καλό, οπότε υποθέτω ότι θα είναι χαλαρό και θα επιτρέπει έναν βαθμό ελευθερίας! Και υπήρχε κουμπί απενεργοποίησης.Γενικά ή αίσθησή που μου δόθηκε είναι ότι προσφέρει ένα αρκετά ολοκληρωμένο πακέτο σε καλή τιμή με έμφαση σε προκλητική αισθητική, σχεδιασμό και εξοπλισμό.
-
Η σειρά DS εννοείται πως είναι premium. Και εγώ από το DS3 αλλά και αυτά που διαβάζω για το DS4 φαίνεται να είναι απλώς καλύτερα σε ποιότητα και χρήση υλικών από τα μοντέλα C.
-
το ηλεκτρικό χειρόφρενο αμα το μάθεις, δεν ειναι πρόβλημα, αλλα θέλει εξοικείωση
(υποθέτω είναι αντίστοιχο με της C5 μου)
Μπορεις να ξεκινησεις με το χειροφρενο στο ON και απεμπλεκει μονο του αμεσα (αμα βαλεις ταχυτητα και πατησεις γκαζι) οποτε δεν χρειαζεται η αναμονή που είπες στο ξεκίνημα
Επίσης ενεργοποιείται μόνο του οταν σβήσεις τον κινητήρα οποτε (σε ισιωμα) ουτε να το 'τραβηξεις' χρειάζεται
Τελος, το 3 sec ισως ειναι λιγο υπερβολικό, θα σου φάνηκε απλα 'πολυ' ωρα σε σχεση με το ακαριαίο του μηχανικου
το delay του θα το εβαζα αναμεσα στα 1-2 sec -
Σαν ιδιοκτήτης C4/DS4 πιστεύω ότι είναι το πιο παρεξηγημένο αυτοκίνητο που έχουν δοκιμάσει ποτέ τα περιοδικά. Νομίζω οτι η παραπάνω δοκιμή είναι απολύτως σωστή και αντικειμενική.
Το χειρόφρενο μόλις το μαθεις στην πόλη δεν το αλλαζεις , και αμα έχεις και το ημιαυτόματο είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα!Ιδιαίτερα οταν οι συνθήκες είναι κακές, θα σε μαλώσω δεν εγραψες τιποτε για το καλύτερο start/stop στον κοσμο αν είχε το νοικιάρικο! Αμα το φορτώσεις , δεν κοπαναει ο ημιακαμπτος! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εξωτερικά μετά το facelift το Fiesta έγινε πανέμορφο. Ιδίως στην έκδοση Titanium η πρόσοψη του με τα μπροστά φώτα με DRLs εντυπωσιάζει. Αλλά και στην πιο φτωχή έκδοση πάλι όμορφο είναι...Για αλλη μια φορα επιβεβαιωνεται οτι το γουστο ειναι καθαρα προσωπικη υποθεση . Το εχω γραψει και στο θεμα του αυτοκινητου, για μενα το facelift του Fiesta το χαλασε παρα παρα πολυ, δηλαδη αν ημουν αυτη τη στιγμη σε θεση να αγορασω supermini θα το απερριπτα μονο και μονο γι'αυτο το λογο. Ειναι κριμα γιατι πλεον ειναι εξαιρετικα ολοκληρωμενο με την προσθηκη των 1.0 turbo και ST .
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Εξωτερικά μετά το facelift το Fiesta έγινε πανέμορφο. Ιδίως στην έκδοση Titanium η πρόσοψη του με τα μπροστά φώτα με DRLs εντυπωσιάζει. Αλλά και στην πιο φτωχή έκδοση πάλι όμορφο είναι...Για αλλη μια φορα επιβεβαιωνεται οτι το γουστο ειναι καθαρα προσωπικη υποθεση . Το εχω γραψει και στο θεμα του αυτοκινητου, για μενα το facelift του Fiesta το χαλασε παρα παρα πολυ, δηλαδη αν ημουν αυτη τη στιγμη σε θεση να αγορασω supermini θα το απερριπτα μονο και μονο γι'αυτο το λογο. Ειναι κριμα γιατι πλεον ειναι εξαιρετικα ολοκληρωμενο με την προσθηκη των 1.0 turbo και ST .
Ετσι είναι. Αντικειμενικό κριτήριο η εμφάνιση. Αν και από γούστο σύμφωνα με πληροφορίες (βασικά σχόλια) άλλων δεν διακρίνομαι, αλλά το Fiesta f/l με ξετρέλανε σε εμφάνιση. Το 125άρι και φυσικά το ST
-
Υποκειμενικό μήπως θέλεις να πεις?
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Υποκειμενικό μήπως θέλεις να πεις?Ουπςςςς! Σωστά!
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Σαν ιδιοκτήτης C4/DS4 πιστεύω ότι είναι το πιο παρεξηγημένο αυτοκίνητο που έχουν δοκιμάσει ποτέ τα περιοδικά. Νομίζω οτι η παραπάνω δοκιμή είναι απολύτως σωστή και αντικειμενική.
Το χειρόφρενο μόλις το μαθεις στην πόλη δεν το αλλαζεις , και αμα έχεις και το ημιαυτόματο είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα!Ιδιαίτερα οταν οι συνθήκες είναι κακές, θα σε μαλώσω δεν εγραψες τιποτε για το καλύτερο start/stop στον κοσμο αν είχε το νοικιάρικο! Αμα το φορτώσεις , δεν κοπαναει ο ημιακαμπτος!Χαίρομαι που λες ότι ήμουν αντικειμενικός.
Υποθέτω ότι το χειρόφρενο θα το συνηθίζεις, ειδικά αν ισχύει το ότι μπορείς να φύγεις με χειρόφρενο τότε λέω ναι!
Δεν ξέρω αν είχε start-stop, δεν το πρόσεξα, ίσως το ντίζελ να μην έχει.... ή ήταν πολύ καλό και με καλή ηχομόνωση (και όπως είπα το παλιοστροφόμετρο δεν βλεπόταν!).
Οδήγησα....