-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Υπάρχει μέλος του οποίου ο πατέρας αγόρασε πρόσφατα το συγκεκριμένο γουαναμπι σουβλακι με απ'όλα και προσπαθει μαλιστα να το καγκουρεψειΠοιος ? Ποιος είναι αυτός ??
Να ρωτήσω
Έχει οδηγήσει κανείς το Qashqai με το νέο μοτέρ 1,6 diesel με τα 130 άλογα; Σε δικίνητη έκδοση; ΤΙ λέει σε ταξίδι, πόλη κλπviewtopic.php?f=15&t=17784&start=3480
Εδώ εχω γράψει κάποιες εντυπώσεις!!
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ΤΡΑΓΙΚΟ και να σκεφτει κανεις πως καποτε καποιος εδωσε 14Κ για αυτο...... :
wtf
ποιο μοντέλο είναι αυτό?εχει το GTO αλλα το πρωτο μοντελο που εβγαλε πριν 6-7 χρονια.........ασε σου λεω πολλα χαλια,δεν ξερω κατα ποσο βελτιωσαν τα καινουργια......και στις τιμες
-
Καλησπέρα σε όλους!
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι παιδιά?
Έχω οδηγήσει το Fiat Punto Twinair και θα ήθελα και τη δική σας άποψη. Εμένα μου φάνηκε συνολικά ένα πολύ καλά στημένο αυτοκίνητο (π.χ. πατήματα, κρατήματα, φρένα, επιδόσεις, χώροι, ποιότητα, κοκ).
Το μόνο που κάπως με έχει ξενίσει είναι ο ήχος του δικύλινδρου κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης. Δεν τον έχω συνηθίσει είναι η αλήθεια. Βέβαια μετά από κάμποση ώρα οδήγησης, τείνω να τον ξεχάσω. Αλλά και πάλι αυτό το κρα-κρα-κρα του δικύλινδρου είναι από ενοχλητικό ως εθιστικό (προφανώς δεν έχω καταλήξει τι είναι περισσότερο)!
Είναι κριτήριο αυτό για να μην αγοράσει κάποιος το συγκεκριμένο αυτοκίνητο? Αρκετοί με τους οποίους έχω μιλήσει μου λένε ότι η χροιά του κινητήρα συνηθίζεται.
Τι λένε όσοι έχουν οδηγήσει τον Twinair?
Ευχαριστώ.
-
Σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσω το αυτοκίνητο του βοηθού μου. Η διαδρομή ήταν Μεταμόρφωση - Λεωφόρος ΝΑΤΟ μέσω Αττικής οδού, λίγες βόλτες εκεί και επιστροφή...
Το αυτοκίνητο είναι ένα BMW 316 (1800cc) του 2001 περίπου. Το είχε πάρει από έναν 'μαντρά' των βορείων προαστίων...μαντράς όνομα και πράγμα...Του το πάσαρε για 2005 και όσο τσίμπαγε ο βοηθός μου κατέβαινε μέχρι το 2003...τελικά είναι 2000-2001...τεςπα ας μην πω για τα 16 χιλιάρικα μετρητά πριν από 2 χρόνια...
Στο θέμα μας.
Βγήκα από την 155 και μπήκα σε αυτό, οπότε οι συγκρίσεις έγιναν μοιραία...
Πολύ στενό και δύσκολο στο μπες βγες (το συγκεκριμένο είναι χαμηλωμένο και εγώ μετά το κόψιμο του τσιγάρου, 15 κιλά βαρύτερος...).Μόλις μπεις, βρίσκεις την ακριβή θέση οδήγησης και η αλήθεια είναι ότι σε κρατάει καλά και στην μέση και στα πόδια. Το τιμόνι του πολύ καλό και ακριβές. Ο κινητήρας ήσυχος και γραμμικός, αλλά καμιά σχέση με τον bialbero της Alfa, σε νεύρο και αίσθηση, ενώ τα άλογα είναι σχεδόν τα ίδια (129 η Alfa και 125? η Bmw). Στην ανηφόρα μετά τα διόδια των Αφιδνών προς Ωρωπό, η Alfa μέχρι την κορυφή έχει 180, ενώ η 316 έχει 160. Δεν μπόρεσα να το ζορίσω για να δω το κράτημα του, αλλά από το λίγο που κατάλαβα, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Εκτός από το τζάμι του οδηγού σε συγκεκριμένη θέση και το υποβραχιόνιο (τεμπέλης), δεν έτριζε τίποτα άλλο και σου έδινε την εντύπωση στιβαρής κατασκευής. Πάντως, μόλις μπήκα στην 155, ένοιωσα πολύ καλά...μπήκα άνετα, κάθισα άνετα, οι ταχύτητες έμπαιναν καλύτερα, η ορατότητα ήταν καλύτερη παντού, το δεξί κάθισμα είχε απόσταση από εμένα...το ίδιο και η δεξιά πόρτα, το υποβραχιόνιο αφρώδες, φαρδύ και δερμάτινο. Μου έφυγε ένα αίσθημα κλειστοφοβίας που απέκτησα...Και δεν μιλάμε για Alfa Alfa (εκτός από τον κινητήρα που είναι 100%), αλλά για Alfiat 10 χρόνια παλαιότερο...Έτσι κατάλαβα το πάρτυ που είχαν κάνει 156 και 147...Εν κατακλείδι
Οδήγησα ένα καλό αυτοκίνητο με πολλούς δείκτες κοντά και λίγο επάνω από τον μέσο όρο της εποχής, αλλά τίποτα τόσο ψηλά που να δικαιολογεί την τιμή του. Δεν συγκρίνω τα δύο αυτοκίνητα σε επίπεδο αντοχής γιατί η 155 είναι 20 ετών προσεγμένη και η 316 είναι 10-11 ετών που δεν δείχνει να είχε προσεχθεί ιδιαίτερα (τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια).Τα προβλήματα που του έχει βγάλει είναι τα εξής:
Δεν ευθυγραμμίζει και ο τεχνίτης του είπε ότι πρέπει να αλλάξει αμορτισέρ, τα οποία κοστίζουν ένα 500άρικο λόγω χαμηλώματος. Η απόσβεση τους ήταν καλή, απλά τράβαγε το τιμόνι λίγο...
Και οι 4 ζάντες ήταν στραβωμένες...αυτό δεν σημαίνει και τίποτα, είμαι σίγουρος ότι είναι θέμα οδηγού.
Το αριστερό παράθυρο σε μία συγκεκριμένη θέση ανοίγματος τρίζει τρελά...
To υποβραχιόνιο κάνει συναυλία, είναι από σκληρό πλαστικό και ανοιγόμενο.
O αερόσακκος συνοδηγού είναι απενεργοποιημένος πια, γιατί πρέπει να πάει πρώτα σε ταπετσέρη να ξηλώσει κάποιες ραφές, να του βάλουν καινούργιο αισθητήρα επιβάτη και να το ξαναράψει ο ταπετσέρης...λόγω κρίσης και υψηλού κόστους (250-300) τον άφησε απενεργοποιημένο... -
Γυρναει καθολου? Μπορεις να διασκεδασεις υπο προϋποθεσεις? Λεμε τωρα...
-
Αμα φοραει 17ρες ουτε καν...Εχω φιλο με 318(2000cc 143hp) με 225/40/18 λαστιχο και ουτε καν που συγκινειται!
-
Με την καμία, είχα 318i E46 1,900 κυβικά με 118 άλογα και 17ρες. Απο τότε ορκίστηκα ποτέ ξανά προπέλα
-
Την 320 την προτιμουσα ευκολα απο τη c σου..απο εκει και περα 316 του 2001 ειναι 115 αλογα Αργυρη...
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Γυρναει καθολου? Μπορεις να διασκεδασεις υπο προϋποθεσεις? Λεμε τωρα...Η βόλτα ήταν χαλαρή και σε καλό οδόστρωμα...πάντως δεν έδειξε κάτι τέτοιο και μάλλον θα έχει την δύναμη να γυρίσει λίγο, χωρίς να έχει την δύναμη για επαναφορά...οπότε δεν κάνει για τέτοια...
Την 320 την προτιμουσα ευκολα απο τη c σου..απο εκει και περα 316 του 2001 ειναι 115 αλογα Αργυρη...
Δεν ξέρω, ίσως γιαυτό να μην μου έδειξε δύναμη. Άλλωστε τα 125 άλογα μας τα είχε πει ο μαντράς (στην Πεύκη) μαζί με άλλα 'φίδια', όπως το αυτοκίνητο της γυναίκας του Δημάρχου του Μονάχου και τέτοια. Τι να κάνω που τσίμπησε ο βοηθός μου και πίστεψε ότι η γυναίκα του Δημάρχου το χαμήλωσε για να 'μπαίνει' με πολλά στις στροφές της αούτομπαν? δεν μπορούσα τότε να τον αποτρέψω...
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Με την καμία, είχα 318i E46 1,900 κυβικά με 118 άλογα και 17ρες. Απο τότε ορκίστηκα ποτέ ξανά προπέλαΕ ενταξει 318 ειχες...αν ειχες καμια 6κυλινδρη (δεν μιλαμε για Μ3) φανταζομαι οτι δεν θα ορκιζοσουν ετσι ευκολα
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Γυρναει καθολου? Μπορεις να διασκεδασεις υπο προϋποθεσεις? Λεμε τωρα...
Η βόλτα ήταν χαλαρή και σε καλό οδόστρωμα...πάντως δεν έδειξε κάτι τέτοιο και μάλλον θα έχει την δύναμη να γυρίσει λίγο, χωρίς να έχει την δύναμη για επαναφορά...οπότε δεν κάνει για τέτοια...
Δεν ξέρω, ίσως γιαυτό να μην μου έδειξε δύναμη. Άλλωστε τα 125 άλογα μας τα είχε πει ο μαντράς (στην Πεύκη) μαζί με άλλα 'φίδια', όπως το αυτοκίνητο της γυναίκας του Δημάρχου του Μονάχου και τέτοια. Τι να κάνω που τσίμπησε ο βοηθός μου και πίστεψε ότι η γυναίκα του Δημάρχου το χαμήλωσε για να 'μπαίνει' με πολλά στις στροφές της αούτομπαν? δεν μπορούσα τότε να τον αποτρέψω...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Την 320 την προτιμουσα ευκολα απο τη c σου..απο εκει και περα 316 του 2001 ειναι 115 αλογα Αργυρη...Την ci φυσικα σαν του Θανου.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Με την καμία, είχα 318i E46 1,900 κυβικά με 118 άλογα και 17ρες. Απο τότε ορκίστηκα ποτέ ξανά προπέλα
Ε ενταξει 318 ειχες...αν ειχες καμια 6κυλινδρη (δεν μιλαμε για Μ3) φανταζομαι οτι δεν θα ορκιζοσουν ετσι ευκολα
Περίμενε έχω οδηγήσει και την 320 με τα 143 άτια, προτιμώ τα ΜΜΜ
Σαν εμφάνιση η Ε46 είναι κουκλάκι , αλλά μέχρι εκεί
Προτιμώ την δύναμη που μου χαρίζει ο Κομπρέσσορας
Πέταγα κανά κωλαράκι με την μπέμπα και το κωλαράκι το πέταγα με 1η , με 2α θα έμενα . Με την Μέρκ κάνω τις ταρζανιές μου με 2-3ηTsargy 115 άλογα έχει όχι 125, αν είχε 125 θα ήμουν Σείχης
-
Edit: Double post
-
Πιστευω οποιοδηποτε πισωκινητο γυρναει,το θεμα ειναι ποσο θες να βανδαλισεις συμπλεκτη και γενικα να μαστιγωσεις το αυτοκινητο και να θεσεις σε κινδυνο εσενα και τους γυρω σου.Η 316 παντως με τα 122 ειναι τοσο σφιχτη και ''κοφτερη'' που χαιρεσαι να την πας ''με γραμμες'' παρα να κανεις χαζοντονατ με 1η.Αλλα ναι δε γυρναει ευκολα
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Πιστευω οποιοδηποτε πισωκινητο γυρναει,το θεμα ειναι ποσο θες να βανδαλισεις συμπλεκτη και γενικα να μαστιγωσεις το αυτοκινητο και να θεσεις σε κινδυνο εσενα και τους γυρω σου.Η 316 παντως με τα 122 ειναι τοσο σφιχτη και ''κοφτερη'' που χαιρεσαι να την πας ''με γραμμες'' παρα να κανεις χαζοντονατ με 1η.Αλλα ναι δε γυρναει ευκολαΤσάγιαζω μια σαν την δικιά σου εδώ πέρα, δεν πάει βήμα στις ανηφορικές ορεινές διαδρομές την οδηγεί και νεαρός που προσπαθεί να με πιάσει . Πλέον με βλέπει και κάνει στην άκρη
-
Με ολο το σεβασμο εχοντας συνοδηγησει σε μια σαν τη δικη σου αλλα 1800αρα,μου φανηκε λιγο βαρκα σε σχεση με τη δικη μας.Αλλα σε δυναμη προφανως ουτε συγκριση οποτε keep up the good tea (ή ελα μια βολτα απο Λαρισα να αναμετρηθεις με εναν ΠΟ )
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Με ολο το σεβασμο εχοντας συνοδηγησει σε μια σαν τη δικη σου αλλα 1800αρα,μου φανηκε λιγο βαρκα σε σχεση με τη δικη μας.Αλλα σε δυναμη προφανως ουτε συγκριση οποτε keep up the good tea (ή ελα μια βολτα απο Λαρισα να αναμετρηθεις με εναν ΠΟ )Αν μου πληρώνεις τις βενζίνες έρχομαι κερνάς και πιτόγυρα
-
Mε κολλητο ιδιοκτητη τοπ σουβλατζιδικου,το μονο ευκολο ειναι αυτο
Κατσε να πιασω κ κολλητο ιδιοκτητη βενζιναδικου και σε περιμενω -
Οδήγησα....