-
Όχι αλλά εντάξει. Ένα αμάξι 1.600 κυβικά είναι. Αν είναι λόγω προπέλας να το αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης του ως Porsche και βάλε τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα.
(Ξανα)διαβάζοντας το review του εντυπωσιακού Α5
Εσωτερικό καλό & φαρδύ, όλα τα έξτρα είχε (τελική τιμή 65000€ ) και αρνητική εντύπωση μου **έκανε το πάρα πολύ ελαφρύ & ασαφές τιμόνι **(με τη λεπτή στεφάνη) και ο επιλογέας ταχυτήτων (μαζί με την μεγάλη υστέρηση του τούρμπο που ανέφερα πιο πάνω).....
Αυτός δεν είναι ένας υπερβολικά σημαντικός λόγος να απορρίψεις το συγκεκριμένο μοντέλο (και γενικότερα τα Audi) αφού μιλάμε για spor αμάξι;
Και επί του θέματος. Οδήγησα ένα Panda 1,2 στη Μήλο. Αρκετά οικονομικό (σε 4 μέρες συνεχών μετακινήσεων έκαψε 1/3 ρεζερβουάρ, πανεύκολο για παρκαρίσματα και οδήγηση μέσα στην πόλη (ακόμα πιο πανεύκολο με το city ενεργοποιημένο) και ο κινητήρας αρκετά καλός ως αξιοπρεπής. Θα τον έβαζα πάνω από τον αντίστοιχο Ford αλλά κάτω από τον αντίστοιχο Renault πχ.
Ποιότητα κατασκευής αρκετά ιαπωνική (με την κακή έννοια) σε ότι αφορά πλαστικά κλπ. Δεν ξέρω βέβαια πόσο αλλάζει η εικόνα στο GPunto (επειδή έχω αντίστοιχη εικόνα από Clio, Fiesta κλπ) αλλά θα έλεγα ότι ήταν το μόνο αρνητικό που βρήκα στο αμάξι. -
@EDDIE_147
Αυτο που εχεις 'μαυρισει' σχετικα με το τιμονι, ειναι κατι που διαπιστωσα σε γνωριμια
με Audi A3 Cabrio 1.8 ενος φιλου.
Ηταν απροσμενα (με την κακη εννοια) ελαφρυ λες και ησουν σε ψευτικο αυτοκινητακι...
Ποσο μαλλον σε ενα αμαξι των 65κ το οποιο 'διαφημιζεται' για τις σπορ καταβολες του!
Για εμενα παντως σιγουρα θα ηταν λογος απορριψης, και αυτο πιστευω οτι μαλλον ισχυει
για ολους οσους ψαχνουν το κατι παραπανω σε οδηγικη αισθηση, και εχουν κατα καιρους επαφες με διαφορα αυτοκινητα ωστε να εντοπιζουν τις διαφορες σε τετοια ζητηματα. -
Σήμερα οδήγησα ένα C1 (αυτοκίνητο αντικατάστασης για τη Νίτσα – μεγάλη ιστορία, κάποια στιγμή όταν καταλήξει κάπου θα τη γράψω).
Πρώτες εντυπώσεις: Κακή κατάσταση του αυτοκινήτου. Γρατσουνισμένο σε κάποια σημεία, τα πίσω τάσια επίσης γρατσουνισμένα, τα εμπρός λείπουν. Στο κάθισμα του οδηγού κάψιμο από τσιγάρο. Το οδόμετρο δείχνει 40.830 χλμ περίπου. Τεσπα, για μία μέρα είναι, όχι για μια ζωή, οπότε τα προσπερνάω.
Γενικά το εσωτερικό μου φαίνεται απαράδεκτα φθηνιάρικο για τα λεφτά που κοστίζει. Πολύ γυμνό μέταλλο, όχι επειδή είδαν ότι έτσι είναι πιο όμορφο, αλλά επειδή είναι φθηνότερο από το πλαστικό. Δεν είχε στροφόμετρο. Δεν είχε ντουλαπάκι συνοδηγού... Πάλι καλά που είχε AC. Απαράδεκτη φτήνια οι διακόπτες των παραθύρων. Ο ένας στην πόρτα του οδηγού, ένας στου συνοδηγού – άρα για να ανοίξεις το παράθυρο του συνοδηγού πρέπει να τεντώνεσαι... Το δέχομαι να θέλεις να βάλεις μόνο 2 για λόγους οικονομίας, αλλά άμα είναι έτσι βάλτους κάπου στη μέση (πχ κεντρική κονσόλα) για να τους φτάνουν πάντα και οι δύο... Ο πίσω υαλοκαθαριστήρας αφήνει το μισό παρ μπριζ βρώμικο.
Βάζω μπρος, τι είναι αυτό; Η κονσέρβα που παίζει το ρόλο της πόρτας συντονίζεται με το μοτέρ και στο ρελαντί χτυπάει... Πολύ δυνατά... Τεσπα, εν κινήσει φεύγει... ταλαιπωρημένο αμάξι λέω... Το τιμόνι ελαφρύ στο ξεπαρκάρισμα, ανοίγουμε το ράδιο και φύγαμε.
Το μοτέρ είναι πρόθυμο και δεν μπορώ να πω ότι κάνει θόρυβο, αλλά μέσα έχει πολύ φασαρία (ήμουν με κλειστά παράθυρα). Στα 90 έχει πολύ θόρυβο, αλλά στα 130 δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά... Πάντως πρέπει οπωσδήποτε να έχεις δυνατά το ράδιο. Σε ταχύτητες πάνω από ταχύτητες παρκαρίσματος το τιμόνι βαραίνει αρκετά, χωρίς όμως να γίνεται ποτέ ιδιαίτερα σαφές ή άμεσο. Μετριότατο θα το χαρακτήριζα... Επίσης, δίνει την αίσθηση του πολύστροφου.
Εν κινήσει, το μοτέρ όπως είπα είναι πρόθυμο, αλλά το κιβώτιο έχει άλλη άποψη. Πρώτο μείον είναι ότι είναι απίστευτα ασαφές (δεν ξέρεις όταν το έχεις «κάτω» αν έχεις βάλει 2η ή 4η και όταν το έχεις «πάνω» αν έχεις 1η, 3η ή 5η... ). Δεν έχασα αλλαγή (δεν έφτασα βέβαια σε πιεστικές για το κιβώτιο καταστάσεις), αλλά είναι απαράδεκτο. Και αυτό το λέει κάποιος που καθημερινά αντιμετωπίζει το γνωστό χάλι του 5τάχυτου της PSA... το κιβώτιο του 206 και του Picasso είναι σαφώς καλύτερο... Δεύτερο μείον είναι η απίστευτα μακριά κλιμάκωση. Δεν είχε στροφόμετρο το αμάξι, αλλά το καταλαβαίνεις... Σε κάποια φάση έφτασα τα 100 στο κοντέρ με 2η και δεν είχε μπει ο κόφτης! Με την 5η δεν υπάρχει η έννοια επιταχύνω. Πχ, ανεβαίνοντας το Δερβένι και έχοντας πάρει φόρα αναγκάστηκα να κατεβάσω σε 4η για να διατηρήσω μία ταχύτητα στα 110χαω... Ναι, είναι χιλιάρι, δεν περίμενα και πολλά, αλλά θα μπορούσατε να μην το χαντακώσετε με τόσο μακρύ κιβώτιο εσείς εκεί στην TPSA!
Στις στροφές είναι καλό και φαίνεται ότι η ανάρτηση έχει προσεχτεί, αν και κάποιες αναπηδήσεις (ακόμα και σε μικρές ταχύτητες) είναι ενοχλητικές. Τα φρένα δεν τα ζόρισα, στα λίγα που τους ζήτησα ανταποκρίθηκαν πάντως. Ψιλο-μέτρια η αίσθηση στο πεντάλ όμως.
Θα το έπαιρνα; Με τίποτα. Ένα φτηνιάρικο κονσερβοκούτι με 4 ρόδες, που η τιμή του δεν είναι και ιδιαίτερα φθηνή εδώ που τα λέμε... Έχοντας οδηγήσει το 2006 και ένα Seicento 900cc (χωρίς υδραυλικό τιμόνι), η σύγκριση είναι εμφανώς κατά του C1. Το Fiat ειχε σαφέστατα καλύτερο εσωτερικό (και ποιοτικά και σχεδιαστικά και εργονομικά), καλύτερο άρπαγμα (στο C1 είπαμε, ο κινητήρας φαίνεται καλός, αλλά πραγματικά πνίγεται από το μακρύ κιβώτιο), καλύτερη αίσθηση από το τιμόνι και τα φρένα (βέβαια, στο παρκάρισμα η έλλειψη υδραυλικού ήταν ένα μείον...) και γενικά έδινε πολύ καλύτερη εικόνα, τόσο στατικά, όσο και εν κινήσει. Και για να προλάβω, μπορεί το C1 να είχε 40Κ χλμ και να ήταν κακοσυντηρημένο, αλλά το Seicento είχε 160Κ χλμ και το είχε κάποιος που κάθε φορά κινούταν πήγαινε δίχως αύριο (ειλικρινά τρόμαζα με τις ταχύτητες που έπιανε οπουδήποτε και οποτεδήποτε, χωρίς να τον ενδιαφέρει η κατάσταση του δρόμου) και δεν σκάμπαζε πολλά από αυτοκίνητα και συντήρηση...
Εάν λοιπόν ήθελα ένα μικρό, φθηνό και οικονομικό στη συντήρηση αυτοκίνητο πόλης με κλειστά τα μάτια θα επέλεγα έναι Seicento (το Sporting ακόμα καλύτερα), το οποίο θεωρώ κλάσεις ανώτερο από το C1 σε όλους τους τομείς. Πραγματική απογοήτευση το C1... Κονσερβοκούτι με 4 ρόδες, χωρίς να προσφέρει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα, με τσιμπημένη τιμή και που χάνει στη σύγκριση με ένα αυτοκίνητο που πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από κοντά 20 χρόνια (σαν Cinquecento). Έτσι από περιέργεια θέλω να πάω να οδηγήσω και το Panda...
Επίσης, οδήγησα και ένα Auris 1,4 συναδέλφου για λίγο. Εντύπωση μου έκανε το ότι ήταν αρκετά καλό στις στροφές (όχι παιχνιδιάρικο, αλλά καλό), δεν έπλεε όπως η προηγούμενη Corolla, αλλά το μοτέρ ζορίζεται πολύ... Η θέση του λεβιέ ένα συν. Η αίσθησή του ψιλοαδιάφορη όμως (περίμενα καλύτερα).
Στα αστεία του αυτοκινήτου το shift light που σε βάζει να οδηγείς με 5η και 1500 σαλ... Πάνως, σε κάποια φάση που επιτάχυνα με 4η και περίπου 3500σαλ μου έβγαλε ένδειξη κατεβάσματος...
Αρνητικό το ότι εκείνο το υπερυφωμένο πράγμα που έχει τον λεβιέ βρίσκει στο γόνατό σου. Κατά τα άλλα έφυγα με καλύτερη γνώμη απ' ότι όταν μπήκα...
-
το c1 σε καμια το περιπτωσεων δεν ειναι απόγονος των saxo... δυστυχώς
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
το c1 σε καμια το περιπτωσεων δεν ειναι απόγονος των saxo... δυστυχώς+1000
Καμιά σειρά C (1,2,3) δεν είναι εφάμιλλη αλλά ας μην το συζητήσουμε γιατί
-
ασε και εγω ψιλοκοροιδευω τον εαυτο μου...μονο και μονο επειδη εχει μετατροχια σαν του vts !!! αν δεν μπει η psa να φτιαξει καλη εκδοση επανω του....δεν θα γινει ποτε καλο αυτοκινητο.... περιμενουμε με τους 1.0 turbo μηπως και ασχοληθει με το μικρο της και πεταξει την νοοτροπια της toyota απο πανω της., σορρυ
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
το c1 σε καμια το περιπτωσεων δεν ειναι απόγονος των saxo... δυστυχώςΔεν εννοώ κάτι τέτοιο, ούτε περίμενα κάτι το ιδιαίτερο οδηγικά (αν και επαναλαμβάνω ότι η ανάρτησή του ήταν το μόνο πράγμα που μου άρεσε), αλλά σαν πακέτο, ιδίως με την τιμή που το δίνουν, είναι απαράδεκτο! Δεν γίνεται ένα αυτοκίνητο 20ετίας ακόμα και σαν εικόνα εσωτερικού και εργονομία να είναι καλύτερο!
-
Όταν τα έλεγα εγώ για το πόσο απαράδεκτα είναι τα τρίδυμα, μου την έμπαιναν όλοι από όλες τις μεριές!
Εγώ βρήκα και το Matiz (το 1000άρι...) καλύτερο από αυτά τα πράγματα!
Κονσερβοκούτι κι αυτό, αλλά τουλάχιστον το εσωτερικό είναι τίμιο και ο θόρυβος ανεκτός! Πάντως είναι κατασκευές που θυμίζουν στην καλυτερη Cinquecento , γιατί το Seicento μπροστά τους είναι....άλλη κλάση!Σαφώς λύσεις τύπου Panda, i10 είναι κλάσεις, πολλές μάλιστα καλύτερες! Ακόμη και το Picanto! (πού το θυμήθηκα αυτό; ).
Για πες, τι έπαθε η Νίτσα;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Όταν τα έλεγα εγώ για το πόσο απαράδεκτα είναι τα τρίδυμα, μου την έμπαιναν όλοι από όλες τις μεριές!Τελικά είχες απόλυτο δίκιο. Απαράδεκτο αυτοκίνητο για να πωλείται καινούριο το 2009... Και, επαναλαμβάνω, ιδίως με την τιμή που το ζητάνε! 10 χιλιάρικα αν θέλεις πολυτέλειες όπως AC ή ηλεκτρικά παράθυρα! Εν έτει 2009... Γιατί;;;; Για μία ανάρτηση; Που και η ανάρτηση δεν έχει σχέση με το καλό παρελθόν, απλά προσφέρει ικανοποιητικό στρίψιμο και ψιλοκαλή άνεση (όχι και τίποτα το ιδιαίτερο...)
κατασκευές που θυμίζουν στην καλυτερη Cinquecento , γιατί το Seicento μπροστά τους είναι....άλλη κλάση!
Πάντως, εάν αύριο ήθελα ένα μικρό πόλης για το πήγαιν' έλα στη δουλειά (αν δεν είχα το 206) θα έπαιρνα ένα Sei Sporting με κλειστά μάτια ή ένα Ford KA (το προηγούμενο φυσικά), ακόμα και το απλό 1,3, που το οδήγησα και δεν ήθελα να βγω... καρτάκι και καμμία σχέση με τα τρίδυμα... Αν είχε λίιιιιιγο καλύτερο μοτέρ θα ντρόπιαζε πολλά ονόματα
Για πες, τι έπαθε η Νίτσα;
Η Νίτσα τίποτα, άλλοι ελπίζω να πάθουνε . Θα τα γράψω αναλυτικότατα, απλά περιμένω να ολοκληρωθεί η ιστορία.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
: Αν είχε λίιιιιιγο καλύτερο μοτέρ θα ντρόπιαζε πολλά ονόματα+1
Δεν μπορούσαν να του βάλουν το μοτέρ από το Fiesta.... -
Πάντως, εάν αύριο ήθελα ένα μικρό πόλης για το πήγαιν' έλα στη δουλειά (αν δεν είχα το 206) θα έπαιρνα ένα Sei Sporting με κλειστά μάτια ή ένα Ford KA (το προηγούμενο φυσικά), ακόμα και το απλό 1,3, που το οδήγησα και δεν ήθελα να βγω... καρτάκι και καμμία σχέση με τα τρίδυμα... Αν είχε λίιιιιιγο καλύτερο μοτέρ θα ντρόπιαζε πολλά ονόματα
(Χτύπα ξύλο),έχεις σκεφτεί ποτέ την πιθανότητα τρακαρίσματος με τα Sei κ το Ka?
Συμφωνώ οτι τα μικρά είναι λίγο υπερτιμημένα αλλά όπως κ να χει,μια βασική παθητική την έχουν.
Μετά το fl,τα μικρά είναι και ένα κλικ πιο 'καλά στο δρόμο'.
-
Το νέο Fiesta 1.4 (Titanium)
Πολύ ήσυχο, πολύ βολικό και μου φαίνεται ότι πατάει πολύ καλά!
Λίγο το bucketοειδές δεν με βολεύει στην πλάτη, ενώ επίσης τα φλάς δεν κάνουν θόρυβο και για να σβήσουν πρέπει να στρίψει κανείς αρκετά το τιμόνι.
Η ορατότητα πολύ καλή, το ίδιο και η ποιότητα κατασκευής.
Ο δεξιός καθρέπτης είναι λίγο πιο πανοραμικός από ότι έπρεπε!
Στα + το ηχοσύστημα (πολύ καλό για εργοστασιακό) καθώς και το ότι έχει kit ανοιχτής ακρόασης (φοβερό, προτείνω σε όσους ΔΕΝ το έχουν δοκιμάσει, να το ψάξουν μιάς και σου λύνει τα χέρια κυριολεκτικά!)
Ένα κακό στην εμφάνιση είναι ότι στην 5ηθυρη έκδοση, οι std ρόδες με τις αλουμινένιες ζάντες φαίνονται πολύ μικρές.
Ο κινητήρας μου φάνηκε αρκετά ελαστικός (αν και δνε το πίεσα... ακόμα στην αρχή είναι και για τις γρήγορες βόλτες υπάρχει εναλλακτική), ενώ ο συμπλέκτης είναι πολύ μαλακός και αυτό δεν μου πολυαρέσει.
Τα φρένα ικανοποιητικά, το τιμόνι πούπουλο...
IMHO μονόδρομος αυτή την χρονική στιγμή για την κατηγορία του, όλα τα άλλα είναι είτε παλαιά, είτε... Fiat
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
IMHO μονόδρομος αυτή την χρονική στιγμή για την κατηγορία του, όλα τα άλλα είναι είτε παλαιά, είτε... Fiat
Που είναι το κακό σε αυτό;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Στο ότι είναι FIAT
Felony Investigative Assistance Team -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Στο ότι είναι FIAT
Felony Investigative Assistance TeamΜα πως δεν το κατάλαβα... Ήταν ολοφάνερο...
Βέβαια υπάρχουν και χειρότερα. Θα μπορούσε να ήταν Ford ή αγγλικό...
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
σοβαροτατες αντιρησεις σε αυτο το σημειο... μαλλον μετριοτατη κατασκευη και αρκετα el cheapo επενδυσεις... Προσπαθει να διασκεδασει τις εντυπωσεις με χρωματισμους και λιγο μαλακο πλαστικο...αλλα...
-
Προσωπικα το εσωτερικο του Fiesta με ...αγχωνει.
-
Εάν λοιπόν ήθελα ένα μικρό, φθηνό και οικονομικό στη συντήρηση αυτοκίνητο πόλης με κλειστά τα μάτια θα επέλεγα έναι Seicento (το Sporting ακόμα καλύτερα), το οποίο θεωρώ κλάσεις ανώτερο από το C1 σε όλους τους τομείς. Πραγματική απογοήτευση το C1... Κονσερβοκούτι με 4 ρόδες, χωρίς να προσφέρει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα, με τσιμπημένη τιμή και που χάνει στη σύγκριση με ένα αυτοκίνητο που πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από κοντά 20 χρόνια (σαν Cinquecento). Έτσι από περιέργεια θέλω να πάω να οδηγήσω και το Panda...
Μάρκο για μέσα στην πόλη μόνο Smart. εγώ δε θέλω να βγαίνω από το αυτοκινητάκι.
Και ας κοστίζει λίγο παραπάνω... Αν το βρεις από ιδιώτη ακόμα καλύτερα -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Το νέο Fiesta 1.4 (Titanium)Πολύ ήσυχο, πολύ βολικό και μου φαίνεται ότι πατάει πολύ καλά!
Λίγο το bucketοειδές δεν με βολεύει στην πλάτη, ενώ επίσης τα φλάς δεν κάνουν θόρυβο και για να σβήσουν πρέπει να στρίψει κανείς αρκετά το τιμόνι.
Ο δεξιός καθρέπτης είναι λίγο πιο πανοραμικός από ότι έπρεπε!
Στα + το ηχοσύστημα (πολύ καλό για εργοστασιακό) καθώς και το ότι έχει kit ανοιχτής ακρόασης (φοβερό, προτείνω σε όσους ΔΕΝ το έχουν δοκιμάσει, να το ψάξουν μιάς και σου λύνει τα χέρια κυριολεκτικά!)
Ένα κακό στην εμφάνιση είναι ότι στην 5ηθυρη έκδοση, οι std ρόδες με τις αλουμινένιες ζάντες φαίνονται πολύ μικρές.
Ο κινητήρας μου φάνηκε αρκετά ελαστικός (αν και δνε το πίεσα... ακόμα στην αρχή είναι και για τις γρήγορες βόλτες υπάρχει εναλλακτική), ενώ ο συμπλέκτης είναι πολύ μαλακός και αυτό δεν μου πολυαρέσει.
Τα φρένα ικανοποιητικά, το τιμόνι πούπουλο...
το 3θυρο σπορ σε λευκό είναι το ομορφότερο μικρό ΜΑΚΡΑΝ!
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Προσωπικα το εσωτερικο του Fiesta με ...αγχωνει.Φαίνεται hi tech κ τα ρέστα,άλλα πίστεψε με η εξοικίωση έρχεται πολύ γρήγορα κ τελικά
διαπιστώνεις ότι είναι εργονομικό το εσωτερικό του.
Οδήγησα....