Λοιπόν, σήμερα οδήγησα το TypeR για περίπου ένα μισάωρο και κάτι, στα πλαίσια test-drive.
Με έβαλαν και υπέγραψα μια φόρμα (ότι δεν έχω πάρει ναρκωτικά και θα το φέρω στην ίδια μηχανική κατάσταση και κάτι τέτοια κουφά-έγραφε και ότι είναι ασφαλισμένο βέβαια*), το πήρα κα έφυγα, χωρίς πωλητή, man & machine! Bέβαια ήταν και η κοπέλα μου μαζί, που έβγαζε διάφορους αγχωτικούς ήχους αλλά δεν έδινα σημασία!
Η έκδοση ήταν προφανώς η PLUS με όλα τα καλούδια, CC, R-CD, Clima κλπ κλπ την οποία μου την άφηνε 33Κ (από 33.600) + κάτι δώρα (αισθητήρες παρκαρίσματος, bluetooth, κάτι πατάκια και κάτι παπαριες που δε θυμαμαι
). Δεν έπεφτε παρακάτω παρά τα παζάρια μου, μάλιστα μου είπε ότι θα μπορούσα να το έχω σε 3 μέρες, σε κόκκινο και μάλιστα με ανέβασε στον πάνω όροφο να το δω (μου είπε ότι είναι δικό τους προαγορασμένο, αλλά είχε πάνω ένα ταμπελάκι που έλεγε ΕΚΘΕΜΑ, αυτό δεν ήταν εκθεσιακό ρε παιδιά? Μάλιστα, είχε φανερά σημάδια από μπες-βγες στο πάτωμα κάτω απ'την πόρτα, όχι τίποτα γρατζουνιές πιο πολύ σκόνες και τέτοια.. ). Του το επισήμανα και μάλιστα του είπα ότι αν μου το άφηνε 30Κ, θα το έπαιρνα επί τόπου, αλλά δεν... τεσπα.
Στο δια ταύτα:
Πανέμορφο το διαστημικό εσωτερικό του με όχι την καλύτερη ποιοτητα πλαστικών που κυκλοφορεί, αλλά στο ταπερ δεν έχει και πολύ σημασία. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ θέση οδήγησης, κυριολεκτικά το φοράς το αμάξι, αν και το μπακετ με στένευε πολύ (με πάταγε στα πλάγια των μηρών και ψηλά, κάτω απ' τα κωλομέρια) μάλλον θα με κούραζε πολύ σε ταξίδι. Bέβαια έβαλα το κάθισμα τέρμα πίσω και κάτω και το τιμόνι τέρμα μέσα και πάνω για να βολευτώ οριακά (είμαι και λίγο τερατάκι 1,90+ και 100 κιλά ). Παρόλα αυτά οι πίσω, ακόμη και πισω από μένα θα είχαν καλο χώρο, δλδ 4 άτομα βολεύονται άνετα, 5 μάλλον με τίποτα.
Εξοικειώθηκα αμέσως με όλα τα χειριστήρια, φανταστικός ο λεβιές και το κιβώτιο σε αίσθηση, όπως και το τιμόνι, όμως το φρένο κάπως με χάλασε ..
Αντίθετα, οι διάφορες οθόνες και το ηχοσύστημα ήταν δύσκολο να τα διαβάσεις και να καταλάβεις τι να πατήσεις, αλλά δεν ασχολήθηκα και πολυ, φαντάζομαι με λίγη εξοικείωση τα μαθαίνεις.
Το κακό ήταν ότι είχε μόνο καπου 1.000 χλμ (αρα άστρωτο) και λογικά δεν είχε ανοίξει, και μάλλον γι' αυτο δε με ικανοποίησε η δύναμή του... βέβαια δε μιλάω για χαμηλά, όπου παει σαν ένα συμβατικό αμάξι, αλλά ψηλά, όπου βγαίνει η δύναμή του.
Το έφτασα πολλές φορές στον κόφτη και ειδικά 2α και 3η και μπορώ να πω ότι δεν έφευγε όπως περίμενα, αλλά λογικά δεν είχε ανοίξει έτσι? Πάντως ανέβαζε στροφές με απίστευτους ρυθμούς.
Σε στρίψιμο δεν το πολυπίεσα (και που να το πιεσω βέβαια μέσα σε μισή ώρα και στη διαδρομή Φλοίσβο-Συγγρού-Ν. Σμύρνη-Χαμοστέρνας και πίσω, με αρκετή κίνηση κιόλας. Ειπα να πάω κάπου πιο στριφτερά, αλλά μου είπε να γυρίσω σε κανα μισάωρο, αν και θα τον έγραφα κανονικα αν ήξερα καμια καλή διαδρομή εκεί κοντα, αλλά δεν τα πολυξέρω τα μέρη και δε συζητάω για λιμανάκια, θα είχε πολύ κίνηση).
Όσο τελοσπάντων μπόρεσα να το πιέσω σε στροφή, έδειχνε να εμπνέει εμπιστοσύνη και να περνάει όλη τη δύναμη κάτω, σου έδινε την αίσθηση ότι μπορείς να κάνεις παπαδες! Ακόμα και σε στροφες με λακκούβες και με γκάζι στο πάτωμα.
Τώρα που είπα λακκούβες, δε μου φάνηκε τόσο σκληρό όσο λένε, ΟΚ ψιλοκοπανάει, αλλά όχι περισσότερο απ' το Astra 1.4 του πατέρα μου πχ. Μια χαρά άνετο μου φάνηκε.
Στο παρκάρισμα πρέπει να είναι ψιλοδύσκολο, καθώς δε βλέπεις καλά πίσω και δεν μπορείς να το υπολογίσεις εύκολα (αν και μάλλον κι αυτό θέμα συνηθειας πρέπει να είναι). Επίσης δε βλέπεις και τη μούρη, αλλά αυτό συμβάλει και στο να έχεις μια πιο 'πολεμική' αίσθηση.
Λίγο τρομακτικές ήταν οι ενδείξεις του trip computer, σταθερά πάνω από 22+! Πρέπει να το έχουν κανιβαλίσει αρκετά μέχρι τώρα, αλλά και γω δεν του φέρθηκα καλύτερα.
Συμπερασματικά, μου άρεσε πάρα πολύ σαν αίσθηση και ειδικά ο τρόπος που το φοράς και κάθεσαι μέσα, και φάνηκε και αρκούντως ευκολοδήγητο για αστικές διαδρομές.
Θέλω να το ξαναοδηγήσω όταν θα έχει μαζέψει και περισσότερα χλμ και σε κάποια καλυτερη διαδρομή για να το δω και υπο πίεση, αν και κάτι μου λέει ότι δε θα με απογοητέψει... οπότε... θα το σκεφτώ και αυτό!
*Τι να παίζει σε περίπτωση ατυχήματος?
Σε βαζουν να τα πληρώσεις?