-
Αυθημερον στους Αμμολοφους Καβαλας.
Ομορφο μερος με ωραια θαλασσα, βραχια στην ακρη για ξεκουραση μετα.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τελικά μάλλον θα πάμε Κρήτη, στις Γούρνες στο Ηράκλειο, εκεί βρήκαμε δωμάτιο. τι λέει καλά είναι ?Ωραίο παραθαλάσσιο μέρος με έντονη ζωή από τουρίστες αλλά και από ντόπιους μια και είναι πολύ κοντά στην πόλη του Ηρακλείου. Πολλές ταβέρνες και καφέ αλλά και το ενυδρείο δίπλα (μην το χάσεις καταπληκτικό). Πρόσβαση εύκολη από το ΒΟΑΚ για να πας όπου τραβά η ψυχή σου. Έμφαση καλύτερα προς ανατολάς και νότια μια και εξορμήσεις πέρα του Ρεθύμνου θα είναι πλέον πολύωρες και κουραστικές. Από εσένα βέβαια εξαρτάτε και την όρεξη σου. Αν κάτσετε πολλές μέρες θα προλάβεις να επισκεφτείς πολλά και ενδιαφέροντα μέρη. Πόσες υπολογίζεις;
Να θεωρήσω δεδομένο ότι θα μας ενημερώσεις για να βρεθούμε να τα πούμε από κοντά.
-
παραλια κατερινης τι λεει ;
ξερει κανεις;
ακουσα οτι εχει καλη νυχτερινη ζωη αλλα μου ειπαν και για πολλους αλλοδαπους,ξερει κανεις τιποτα -
Πολλους αλλοδαπους; Πες καλυτερα 'ελαχιστους ελληνες' και εισαι μεσα
Ενδεικνυται για διατριβη με θεμα 'Οι γυναικες του πρωην ανατολικου μπλοκ'
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ξερει κανεις;
ακουσα οτι εχει καλη νυχτερινη ζωη αλλα μου ειπαν και για πολλους αλλοδαπους,ξερει κανεις τιποταΠοσο χρονων εισαι; Με τι παρεα θα πας;
Επειδη τα καλοκαιρια ειμαι στη περιοχη (και τους χειμωνες μερικες φορες :p) η παραλια δεν αξιζει γιατι η θαλασσα ειναι απαραδεκτα ρηχη (μεχρι το γονατο!) και σαν θαλασσα δε λεει πολλα. Καλυτερα πηγαινε προς Πλακα Λιτοχωρου, Λεπτοκαρυα, Πλαταμωνα οπου εχει πολυ καλυτερες παραλιες και στη Πλακα Λιτοχωρου εχει πολυ ωραια μπαρακια (ειδικα το nnoto ) . Οι αποστασεις ειναι μικρες, πχ Πλαταμωνας-Λεπτοκαρυα 15λεπτα, Λεπτοκαρυα-Πλακα 5 λεπτα, Πλακα- Παραλια Κατερινης 20 λεπτα.
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Ίσως να πήγες με κάποιο από τα μικρά καϊκάκια. Εγώ με αυτό που πήγα πήγαινε σε άρα πολλά μέρη με αποτέλεσμα να είσαι συνέχεια στο ταξίδι. Νυδρί-Εγκρεμνή-Πόρτο Κατσίκι-Φισκάρδο-Ιθάκι στο Βαθύ-σπηλία Παπανικολή-Μεγανήσι-Σκορπίο.
Για μπάνιο μας άφησε για 15 λεπτά στην Εγκρμνή. Με το που βουτήξαμε άρχισε να σφυρίζει για να φύγουμε.
Βέβαια για κάποια άλλα μας είπαν ότι δεν ήταν έτσι...
Αυτό που πήγ εγώ ήταν ένα από τα 3 σιδερένια μεγάλα...Ε ναί!
Εγώ πήγα με ένα motorship (νομίζω έτσι λέγεται που είναι ιστιοπλοϊκό αλλά με μεγλαή μηχανή οπότε και πάει άνετα). Πάνω περίπου 20-30 άτομα max. Είχα βρεί και είχαμε ξαπλώσει στην πλώρη!
Μας πήγε γύρω γύρω απο Μεγανήσι , σπηλιά Πανανικολή και σταμάτησαμε στα Φορμήκουλα (βραχονησίδα με απίστευτα καθαρά και ζεστά! νερά για μπάνιο κανα 30λεπτο με 45πεντάλεπτο (κλασσικά βουτιές απο το σκάφος). Μετά πήγαμε στον/στην; Καστό όπου και είδαμε την εκκλησία και στην συνέχεια πήγαμε Κάλαμο. Σε αυτά τα 2 έπαιξε και καφές/γλυκό καθώς είμασταν για καμια ώρα στο καθένα!
Μετά πήγαμε πιο πέρα στον Κάλαμο σε μια ωραία παραλία για καμια ώρα και τέλος είδαμε τον Σκορπιό και κολυμπήσαμε για 1 ώρα και εκεί σε μια παραλία του που επιτρέπεται.Γενικά προτιμάω να πηγαίνω με μικρά σκάφη που χωράνε λίγα άτομα και που πάνε σε μέρη μη προσβάσιμα με αυτοκίνητο. Πιστεύω ότι η (μεγάλη) διαφορά που υπάρχει στην τιμή το αξίζει και με το παραπάνω.
-
Υπάρχει κανείς που να κάνει ελεύθερο κάμπινγκ και να έχει να προτείνει παραλίες Ευβοια (βόρεια ή νότια) ή Πελοπόννησο (στη διαδρομή από αστρος εως Ελαφόνησο?). Ψάχνω ησυχία και σκιά και να μπορώ να παρω και τον σκύλαρο μαζί.
Ευχαριστώ καλές διακοπές σε όλους -
Ο χρήστης fluflitsa έγραψε:
Υπάρχει κανείς που να κάνει ελεύθερο κάμπινγκ και να έχει να προτείνει παραλίες Ευβοια (βόρεια ή νότια) ή Πελοπόννησο (στη διαδρομή από αστρος εως Ελαφόνησο?). Ψάχνω ησυχία και σκιά και να μπορώ να παρω και τον σκύλαρο μαζί.
Ευχαριστώ καλές διακοπές σε όλουςπαλιά κάναμε ελεύθερο στις Ροβιές, λίγο πριν την Αιδηψό είναι. δεν ξέρω αν επιτρέπεται τώρα. τι μάρκα είναι ο σκύλαρος ?
-
ελληνικός περιπλανώμενος δαγκωνιάρης και τσαντίλας
οσο για τις ροβιές, έχουν πια οργανωμένο κάμπινγκ οπότε το ελεύθερο κάνει τζιζ.
-
Ο χρήστης fluflitsa έγραψε:
Ευχαριστώ καλές διακοπές σε όλουςΨάξε την παραλία του Φωκιανού (Πελοπόννησος). Εχει λίγες ωραίες καβάτζες στη δεξιά της άκρη, αλλά μάλλον θα είναι κατειλλημένες τέτοια εποχή.
Για Εύβοια, γνωστός είναι ό Πλατανιστός (στη νότια) αλλά δεν έχω προσωπική άποψη. -
Παιδια θα πάμε διακοπές από Θεσσαλονίκη στην Οστανδη στο Βέλγιο!!!!!!!!! καλύτερα ισως. εχω μια ερώτηση: με ιχ Lancia Dedra 1997 190.000 χλμ θα φθασω εκει και θα γυρίσω ? το αμαξι καλοσυντηρημένο χωρίς προβλήματα. Μεσω γιουγκοσλαβίας ή Ιταλίας
ευχαριστώ -
Αν και ιταλοφιλος ,δεν το βλεπω να φτανεις φιλε μου!Και αν φτασεις αιντε μετα να γυρισεις!
Μονο απο την βενζινα που θα βαλεις θα ξετιναξης οτι ανοχες εχουν μεινει στο μοτερ.! -
εννοείς την ποιότητα της βενζίνης που θα βάλω στο ταξίδι?
γιαννης -
Ο χρήστης yannisfr έγραψε:
εννοείς την ποιότητα της βενζίνης που θα βάλω στο ταξίδι?
γιαννηςΑν θεωρησουμε την καλη ποιοτητα ως αποτελεσμα της καλυτερης αποδοσης του κινητηρα ,ναι!
-
Φευγωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Ίσως να πήγες με κάποιο από τα μικρά καϊκάκια. Εγώ με αυτό που πήγα πήγαινε σε άρα πολλά μέρη με αποτέλεσμα να είσαι συνέχεια στο ταξίδι. Νυδρί-Εγκρεμνή-Πόρτο Κατσίκι-Φισκάρδο-Ιθάκι στο Βαθύ-σπηλία Παπανικολή-Μεγανήσι-Σκορπίο.
Για μπάνιο μας άφησε για 15 λεπτά στην Εγκρμνή. Με το που βουτήξαμε άρχισε να σφυρίζει για να φύγουμε.
Βέβαια για κάποια άλλα μας είπαν ότι δεν ήταν έτσι...
Αυτό που πήγ εγώ ήταν ένα από τα 3 σιδερένια μεγάλα...Ε ναί!
Εγώ πήγα με ένα motorship (νομίζω έτσι λέγεται που είναι ιστιοπλοϊκό αλλά με μεγλαή μηχανή οπότε και πάει άνετα). Πάνω περίπου 20-30 άτομα max. Είχα βρεί και είχαμε ξαπλώσει στην πλώρη!
Μας πήγε γύρω γύρω απο Μεγανήσι , σπηλιά Πανανικολή και σταμάτησαμε στα Φορμήκουλα (βραχονησίδα με απίστευτα καθαρά και ζεστά! νερά για μπάνιο κανα 30λεπτο με 45πεντάλεπτο (κλασσικά βουτιές απο το σκάφος). Μετά πήγαμε στον/στην; Καστό όπου και είδαμε την εκκλησία και στην συνέχεια πήγαμε Κάλαμο. Σε αυτά τα 2 έπαιξε και καφές/γλυκό καθώς είμασταν για καμια ώρα στο καθένα!
Μετά πήγαμε πιο πέρα στον Κάλαμο σε μια ωραία παραλία για καμια ώρα και τέλος είδαμε τον Σκορπιό και κολυμπήσαμε για 1 ώρα και εκεί σε μια παραλία του που επιτρέπεται.Γενικά προτιμάω να πηγαίνω με μικρά σκάφη που χωράνε λίγα άτομα και που πάνε σε μέρη μη προσβάσιμα με αυτοκίνητο. Πιστεύω ότι η (μεγάλη) διαφορά που υπάρχει στην τιμή το αξίζει και με το παραπάνω.
Τα μέρη που αναφέρεις τα έχω γυρίσει όλα με σκάφος και είναι υπέροχα!!!
Μόνο τα Φορμήκουλα δεν θυμάμαι που μπορεί και να έχω παέι απλά να τα έχει με άλλη ονομασία ο χάρτης.Για τα μικρότερα σκάφη συμφωνώ αλλά η παρέα ήθελε άλλα!!!
Έτσι και αλλιώς εμένα δεν με ένοιαζε να πάω καθόλου αφού τα έχω ξαναδεί και ήξερα ότι θα είναι ταλαιπωρία.Πάντως τα σκάφη αυτά δεν φαινόντουσαν παλιά.
Αυτό που πήγα εγώ ήταν του 2007 έλεγαν. -
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
ξερει κανεις;
ακουσα οτι εχει καλη νυχτερινη ζωη αλλα μου ειπαν και για πολλους αλλοδαπους,ξερει κανεις τιποταΠοσο χρονων εισαι; Με τι παρεα θα πας;
Επειδη τα καλοκαιρια ειμαι στη περιοχη (και τους χειμωνες μερικες φορες :p) η παραλια δεν αξιζει γιατι η θαλασσα ειναι απαραδεκτα ρηχη (μεχρι το γονατο!) και σαν θαλασσα δε λεει πολλα. Καλυτερα πηγαινε προς Πλακα Λιτοχωρου, Λεπτοκαρυα, Πλαταμωνα οπου εχει πολυ καλυτερες παραλιες και στη Πλακα Λιτοχωρου εχει πολυ ωραια μπαρακια (ειδικα το nnoto ) . Οι αποστασεις ειναι μικρες, πχ Πλαταμωνας-Λεπτοκαρυα 15λεπτα, Λεπτοκαρυα-Πλακα 5 λεπτα, Πλακα- Παραλια Κατερινης 20 λεπτα.
Απαράδεκτο μέρος, πήγα πέρυσι μια εβδομάδα και το χιλιομετάνιωσα
-
Εγω παντως κανονισα ηδη μια βδομαδα σ' ενα καταπληκτικο ξενοδοχειο στην Αναβυσσο ονοματι 'Καλυψω' με εκλεκτη παρεα
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Πριν μερικές σελίδες είχε συζητηθεί η Λευκάδα. Πήγα τελικά και ακολουθούν μερικές εντυπώσεις:Όπως είχα ανφέρει είχα παέι και άλλες φορές αλλά ποτέ δεν την είχα γυρίσει με αυτοκίνητο.
Όι παραλίες της είναι όλες πολύ ωραίες με αυτές τις δυτικής πλευράς να θυμίζουν εξοτικό νησί με το χρώμα των νερών και το τοπίο τους.
Καλύτερη κατά την άποψη μου είναι η Εγκρεμνή. Παρόλο που το Πόρτο κατσίκι είναι πιο γνωστό, η εγκρεμνή είναι πολύ μπροστά!!! Τεράστια παραλία με απίστευτα χρώματα και αμμουδιά. Πολλά σκαλία για να κατέβετε από εκεί που αφήνετε το αυτοκίνητο...
Το Πόρτο κατσίκι πολύ ωραίο. Έχουν βάλει πολλές ξαπλώστρες που κατά την άποψη μου χαλάει το τοπίο και επίσης σε υποχρεώνουν να πληρώσεις 6 euro για το αυτοκίνητο αφού δεν έχει πουθενά ελεύθερο χώρο να παρκάρεις. Το χειρότερο είναι ότι αυτό γίνεται με τις ευλογίες του Δήμου αφού αυτός έβγαλε σε δημοπρασία το χώρο και η καλύτερη προσφορά κέρδισε! Μας κάνουν ρόμπα και στους τουρίστες που πηγαίνουν εκεί.
Ωραία είναι και στον Άγιο Νικήτα και καλή επιλογή για να μείνετε κιόλας αφού έχει κάποιες ταβέρνες και 2 μπαράκια που είναι πολύ ωραία.
Αν καμιά μέρα φυσάει πολύ στις Δυτικές παραλίες τα κύματα είναι τεράστια οπότε για όποιον θέλει ηρεμη θάλασσα διαλέγει την Ανατολική πλευρά.
Ταβέρνες πολλές και καλές με καλές τιμές σχετικά.
Αποφύγετε την ημερήσια κρουαζιέρα ΄με τα καράβια από το Νυδρί. Πολύ κουραστική...Γενικά ωραίες διακοπές, μακάρι να είχα και άλλες μ'ερες...
Εγώ πήγα φέτος στην Λευκάδα, έμεινα 12 μέρες και ομολογώ πως προσωπικά ψιλοαπογοητεύτηκα από το 'πακέτο' παραλίες-φαγητό-ομορφιά.
Εμενα στην Νικιάνα και γύρισα σχεδόν όλο το νησί.Παραλίες :
Πολύ ωραίες είναι οι 2-3 δυτικές παραλίες, Πόρτο Κατσίκι (πήγα οδικώς και πλήρωσα συνολικά 22ευρώ για πάρκινγκ και ομπρέλλες), Εγκρεμνοί (πήγα με καραβάκι από Βασιλική διότι δεν ανεβοκατεβαίνεις 400 σκαλιά με 2 παιδιά και πράγματα) και Κάθισμα (για μένα η καλύτερη) καθώς και το** Αγιοφύλι** αλλά όπως όλες οι θάλασσες του Ιονίου είναι πολύ βαθιές. Στους Εγκρεμνούς μάλιστα μια μέρα που είχε κύμα πνίγηκαν 2 άτομα (άκουσα πως είχαν ανοιχτεί στα βαθιά και τους τράβηξε μέσα η θάλασσα)Ωραία ήταν η παραλία στην Νικιάνα που βάθαινε ομαλά και για τα παιδιά ήταν πολύ ωραία
Απο εκεί και μετά το χάος και εξηγούμαι :
Δεν μου άρεσε ούτε στην Λυγιά, στους Μύλους στον Αγ.Γιάννη, στον Μύλο, στον Μικρό Γυαλό δίπλα στο Πόρο, ούτε στα Πευκούλια. Οι παραλίες έχουν όλο μεγάλα βότσαλα σε σημείο να μην μπορείς να περπατήσεις (ακόμη πονάνε οι πατούσες μου ) Ειδικά τα Πευκούλια έχουν κοτρώνες μέσα στην θάλασσα
Εκανα την ημερήσια κρουαζιέρα (Μεγανήσι, Σκορπιό, Μαδουρή κλπ) αλλά δεν έλεγε πολλά πράγματα με εξαίρεση τα νερά στον Σκορπιό που ήταν φοβερά (κάτι ήξερε ο Ωνάσης)Φαγητό :
Δεν βρήκα ούτε φτηνό φαγητό ούτε και ξετρελλάθηκα με καμιά ταβέρνα (πήγα σε αρκετές) εκτός από μία σε ορεινό χωριό (στα Χαραδιάδικα δίπλα στο Βλυχό) που ομολογουμένως φάγαμε πολύ καλά (κοψίδια κλπ)
Αλλες ομορφιές δεν έχει το νησί ούτε πολλά τοπικά προϊόντα (πχ κρασιά), σπεσιαλιτέ κλπ
Σε πολλά μέρη επίσης δεν μπορούσες να πας εύκολα γιατί δεν έβρισκες να παρκάρεις (Αγιο Νικήτα, Βασιλική κλπ)- Εχω πάει σε όλα τα επτάνησα (Κέρκυρα, Παξούς, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Κύθηρα) και η Λευκάδα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, τώρα πλέον έχω ολοκληρωμένη άποψη
Για μένα το νησί που τα συγκεντρώνει όλα είναι η Κεφαλλονιά και τα Κύθηρα και σίγουρα θα ξαναπάω, όσοι δεν έχετε πάει σπεύσατε
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εγω παντως κανονισα ηδη μια βδομαδα σ' ενα καταπληκτικο ξενοδοχειο στην Αναβυσσο ονοματι 'Καλυψω' με εκλεκτη παρεαΠονηρούλη. Είσαι και συ από αυτούς που ζουν χάρη στα καλά παιδιά...
Είπα να πάω και εγώ εκεί, αλλά δεν ξέρω αν θα με σηκώνει το κλίμα, μην βρεθώ κουρεμένος ξαφνικά.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009