-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Μου κατεβάζει ένα σωρό σχέσεις ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ MANUAL, στέλνοντας το άμοιρο μοτέρ στον κόφτη, αν κάνω το λάθος και πατήσω τέρμα γκάζι θέλοντας να εκμεταλλευτώ τη ροπή (το πιο αυτονόητο πράγμα του κόσμου, σε ένα τούρμπο μοτέρ δηλαδή). ΘΕΛΩ τέρμα γκάζι και 3.000 σ.α.λ. ρε γερμαναράδες, πολλά ζητάω;
με χτυπάς στο αδύνατο μου σημείο για αυτόματα παντός είδους.
θέλω να κάνω μια προσπέραση στο D, και μόλις πατήσω κατεβάζει 2-3 σχέσεις και το αυτοκίνητο κοφτιάζει σαν υστερική γειτόνισσα-φάση. νόμιζα οτι δεν έχει τέτοια προβλήματα το dsg, τώρα μου λες οτι όχι μόνο έχει αλλά έχει και στο manual mode?!!!Είπαμε, μόνο τέρμα γκάζι κατεβάζει, ακόμα και στο manual. Τέρμα γκάζι = πατάς και το κουμπάκι του kickdown. Τι διάολο, ας το κάνει στο D, ας το κάνει στο S, πρέπει να το κάνει και στο manual? Μετά, ποιος μου λέει εμένα, με όλα αυτά τα ηλεκτρόνικς διαχείρισαλ σύστεμς, ότι 'τέρμα γκάζι αλλά όχι κουμπάκι kickdown' σημαίνει ΟΝΤΩΣ 'τέρμα γκάζι';
απο την άλλη στα χαρτιά το αυτοκινητάκι φαίνεται κρυφό διαμαντάκι. 0-100 όσο ο μεγάλος αδελφός. ροπή 250Νm μόλις 30 λιγότερα απο Golf Gti
7ταχυτο DSG(εξακολουθώ να το θεωρώ το μεγάλο συγκριτικό + του group)
5θ! (μεγάλο + ΙΜΗΟ)
τιμή γύρω στα 2500 κάτω απο όλη την ΕΕ αυτή τη στιγμή.
1400κκ, 139 ευρώ τέλη με βάση τη τρέχουσα νομοθεσία.
συγκρατημένη εμφάνιση.Επαναλαμβάνω: το κρυφό (ή φανερό) διαμάντι είναι το 1.2 TSI (17k με το DSG). Δεν του λείπει τίποτα, παρά μόνο οι κόντρες στην ευθεία. Ε, σε νοιάζει;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Είπαμε, μόνο τέρμα γκάζι κατεβάζει, ακόμα και στο manual. Τέρμα γκάζι = πατάς και το κουμπάκι του kickdown. Τι διάολο, ας το κάνει στο D, ας το κάνει στο S, πρέπει να το κάνει και στο manual? Μετά, ποιος μου λέει εμένα, με όλα αυτά τα ηλεκτρόνικς διαχείρισαλ σύστεμς, ότι 'τέρμα γκάζι αλλά όχι κουμπάκι kickdown' σημαίνει ΟΝΤΩΣ 'τέρμα γκάζι';
Επαναλαμβάνω: το κρυφό (ή φανερό) διαμάντι είναι το 1.2 TSI (17k με το DSG). Δεν του λείπει τίποτα, παρά μόνο οι κόντρες στην ευθεία. Ε, σε νοιάζει;
εχω την αισθηση, οτι τερμα, χωρις να πατας το κικ, ειναι οντως τερμα! Δεν ειναι δυσκολο να το μαθεις παντως, κανεις 2 μετρησεις και το βλεπεις.
ε απο τα 105 μεχρι τα 180 εχει διαφορα. Δε καλυπτει εδαφος σε ανοιχτο και κλειστο δρομο τοσο γρηγορα το μικρο. Ειναι μεγαλη η διαφορα σε ισχυ. Φυσικα αν το θες για 95% πολη, σαφως το μικρο ειναι υπεραρκετο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ε απο τα 105 μεχρι τα 180 εχει διαφορα.
175Nm το 1,2 - 250Νm το Gti
παίζει πουθενά test drive?
-
@Krusenstern
Exει ειπωθει παντως απο κατοχο DSG7, πως το να MHN πατησεις το κουμπακι πισω απο το πενταλ γκαζιου, στο τερμα της διαδρομης του, a.k.a ενεργοποιηση kickdown, ειναι θεμα εξασκησης-συνηθειας, αν και σιγουρα οταν πας σαν 'κυνηγημενος' αυτο μαλλον περναει σε δευτερη μοιρα...
Θα συμφωνησω παραυτα με τις οποιες 'γκρινιες' για την μη διατηρηση σχεσης ακομα και στο manual προγραμμα, κατι που στο TCT της AR ειναι εφικτο, οπως επισης ειναι και 'σωστη' η διαταξη στο κιβωτιο, με την χειροκινητη λειτουργια να ανεβαζει + προς τα πισω, και να κατεβαζει - προς τα μπροστα.P.S Ενα 'παραπονο' που εχω απο την συνταξη του περιοδικου, και θα ηθελα να το εκφρασω εδω, μιας και στο αντιστοιχο τοπικο, δυσκολα βρισκει κανεις ανταποκριση, ειναι η απουσια γενικοτερα καποιου συγκριτικου, με μικρομεσαια γρηγορα GT, οπως πχ Astra GTC Turbo 1.6 vs Scirocco 160 vs citroen C4 Thp, ή εστω μια ξεχωριστη δοκιμη για το καθε ενα απο αυτα, και οχι σε στυλ 'ειδικης δοκιμης' (συντομης) που εγινε πχ για το Scirocco 160 -τευχος 458 Νοεμβριος 2008-, χωρις ολοκληρωμενες μετρησεις, ή στις 'μικρες δοκιμες' για την C4 1.6 thp, επισης με ελλεψη πινακα επιδοσεων, οπως γινεται κανονικα στις δοκιμες.
-
Thanx για την αναλυτική περιγραφή του polo Krus. ( και όχι μόνο γι'αυτή)
Για να σε ευχαριστήσω θα αρχίσω να αγοράζω πάλι το περιοδικό και όπου μας βγάλει. -
Μπορει να μην ειναι το πιο ενδιαφερον μικρο Gti αλλα το παιχνιδακι που εχει στο fb με εκανε να σκασω απο τα γελια...
http://www.symphonyofspeed.gr/fbconnect.phpΠροσπαθεις να μεινεις στη γραμμη κι αν ξεφυγεις απο το δρομο η μουσικη που ακουγεται παει πιο αργα (οπως στη σκηνη που τραγουδαει η Βλαχοπουλου στο 'Ραντεβου στον αερα' )
-
Sorry, αλλά νομίζω ότι είστε υπερβολικά επικριτικοί για το dsg.
**Είναι καθαρά θέμα συνήθειας **και σωστού ελέγχου της δύναμης που βάζεις στο γκάζι.
Όταν κάνω προσπέραση, πατάω όχι ως το τέρμα και από 7η κατεβάζει 5η, 4000 στροφές και όλα καλά.
Και στο manual, άλλο τέρμα γκάζι, άλλο τέρμα + kick down.Όσο για το sport, νομίζω ότι απλά δε χρειάζεται.
Μόνο για καμια πολύ γρήγορη προσπέραση, άντε και σε καμιά ανάβαση (και αν) ...Δέχομαι ότι σε πολλούς δεν αρέσει γενικά το αυτόματο. Γούστα είναι αυτά.
Αλλά 'δε μου αρέσει γιατί κατεβάζει πολλές σχέσεις'... τι να πω, πάτα το πιο ήρεμα. -
Ο χρήστης geologist έγραψε:
**Είναι καθαρά θέμα συνήθειας **και σωστού ελέγχου της δύναμης που βάζεις στο γκάζι.
Όταν κάνω προσπέραση, πατάω όχι ως το τέρμα και από 7η κατεβάζει 5η, 4000 στροφές και όλα καλά.
Και στο manual, άλλο τέρμα γκάζι, άλλο τέρμα + kick down.Όσο για το sport, νομίζω ότι απλά δε χρειάζεται.
Μόνο για καμια πολύ γρήγορη προσπέραση, άντε και σε καμιά ανάβαση (και αν) ...Δέχομαι ότι σε πολλούς δεν αρέσει γενικά το αυτόματο. Γούστα είναι αυτά.
Αλλά 'δε μου αρέσει γιατί κατεβάζει πολλές σχέσεις'... τι να πω, πάτα το πιο ήρεμα.Συμφωνώ γιά το KD - Συνηθίζεται εύκολα.
Δαιφωνώ πως δεν χρειάζεται το S. Ειδικά σε κατηφορική διαδρομή το βρίσκω χρήσιμο.
Πάντως στο μέλλον πάλι αυτόματο θα πάρω. Μου αρέσει. Ειδικά σε επίπεδο καθημερινής σθμβίωσης, δίνει μία αρχοντική αίσθηση στην οδήγηση. -
Αλλά 'δε μου αρέσει γιατί κατεβάζει πολλές σχέσεις'... τι να πω, πάτα το πιο ήρεμα.τι καταναλωση εχεις με το GTi, και σε τι συνθηκες?
-
Γύρω στα 8. Οδήγηση κυρίως εκτός πόλης.
Σε νορμάλ ταξιδάκια μου έχει γράψει 6,3 έως 7. Σε 'νευρική' οδήγηση και ανηφόρες/κατηφόρες, 9 - 9,5.
Αλλά κάνω και υπολογισμό από γέμισμα σε γέμισμα και είμαι στα 8 λίτρα/100 χλμ, λίγο πάνω, λίγο κάτω.Δεν αποτελώ αξιόπιστο δείγμα γιατί έχω μόνο 2500 χλμ, οπότε ευελπιστώ σε κάποια μείωση.
Αν υπάρχει κάποιος με περισσότερα ας μας πει. -
Γύρω στα 8. Οδήγηση κυρίως εκτός πόλης.
Σε νορμάλ ταξιδάκια μου έχει γράψει 6,3 έως 7. Σε 'νευρική' οδήγηση και ανηφόρες/κατηφόρες, 9 - 9,5.
Αλλά κάνω και υπολογισμό από γέμισμα σε γέμισμα και είμαι στα 8 λίτρα/100 χλμ, λίγο πάνω, λίγο κάτω.Δεν αποτελώ αξιόπιστο δείγμα γιατί έχω μόνο 2500 χλμ, οπότε ευελπιστώ σε κάποια μείωση.
Αν υπάρχει κάποιος με περισσότερα ας μας πει.δωσε λιγες παραπανω λεπτομερειες, επειδη πχ οταν εγω λεω νορμαλ ταξιδακι εννοω 140-170
επισης μεσα στη πολη που κυμαινεσαι, και σε τι περιοχες κινεισαι? Αλλο να κινεισαι Παγκρατι - Κυψελη και αλλο Κηφισια. -
Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει η απάντηση, αλλά στο Ibiza FR με τα 150 ΗΡ η κατανάλωση στη πόλη, με ήρεμη οδήγηση δεν πέφτει από τα 9,5 λίτρα και τις περισσότερες φορές είναι μέχρι 11,5.
Εκτός και μέχρι τα 140 (σταθερά) πέφτει κάτω από 7 άνετα. Η μέση στα 14000 χλμ μέχρι τώρα είναι στα 9 λιτρα (μικτή χρήση)
Νομίζω για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι λογική. -
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Νομίζω για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι λογική.
μα και βεβαια δεν ειναι αφου αυτα τα μοτερ καινε οσο ενα 2λιτρο+ ατμοσφαιρικο
αφου το λενε ολοι
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Διαφωνώ πως δεν χρειάζεται το S. Ειδικά σε κατηφορική διαδρομή το βρίσκω χρήσιμο.
Δεν έχεις άδικο. Αλλά προτιμώ το manual, επειδή το S κρατάει τις στροφές ψηλά ακόμη και όταν δε χρειάζεται τόσο.
Όπως έγραψα και παραπάνω δεν έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα, αλλά τουλάχιστον το D το συνήθισα αμέσως και είμαι υπερ-ικανοποιημένος.δωσε λιγες παραπανω λεπτομερειες, επειδη πχ οταν εγω λεω νορμαλ ταξιδακι εννοω 140-170
επισης μεσα στη πολη που κυμαινεσαι, και σε τι περιοχες κινεισαι? Αλλο να κινεισαι Παγκρατι - Κυψελη και αλλο Κηφισια.Δύσκολα θα σε βοηθήσω, γιατί δεν είμαι Αθήνα και αντιλαμβανόμαστε αλλιώς το 'εντός ή εκτός πόλεως'.
Π.χ. 20 χιλιόμετρα σε επαρχιακό δρόμο μου γράφει 6,5 - 6,8, και μπαίνοντας για 10-15 λεπτά μέσα σε (επαρχιακή) πόλη με κίνηση, φτάνει στο 8.
Για το ταξίδι, επίσης μια διαδρομή είναι σε κακό δρόμο (με κίνηση τις μέρες του Πάσχα, οπότε δεν ήμουν για πολλά) και ένα κομμάτι σε μονής κατεύθυνσης (140-180, άντε και λίγο 200 δίπλα σε ένα scirocco ). -
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει η απάντηση, αλλά στο Ibiza FR με τα 150 ΗΡ η κατανάλωση στη πόλη, με ήρεμη οδήγηση δεν πέφτει από τα 9,5 λίτρα και τις περισσότερες φορές είναι μέχρι 11,5.
Εκτός και μέχρι τα 140 (σταθερά) πέφτει κάτω από 7 άνετα. Η μέση στα 14000 χλμ μέχρι τώρα είναι στα 9 λιτρα (μικτή χρήση)
Νομίζω για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι λογική.oκ, ευχαριστω.
στα ταξιδια βοηθαει πολυ η μακρυα 7η γιαυτο και η μικρη καταναλωση.
γενικα, για τις επιδοσεις του, δεν καιει πολυ.
εντελως περιεργως, το GTi φαινεται να καiει λιγοτερο απο το cupra.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Νομίζω για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι λογική.oκ, ευχαριστω.
στα ταξιδια βοηθαει πολυ η μακρυα 7η γιαυτο και η μικρη καταναλωση.
γενικα, για τις επιδοσεις του, δεν καιει πολυ.
Και ρύπους λιγότερους έχει
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
...γενικα, για τις επιδοσεις του, δεν καιει πολυ.
Μπορει να εχει ελαφρως καλυτερη αεροδυναμικη το Polo...
Το σιγουρο παντως ειναι οτι (η VAG) εχει το οικονομικοτερο 180αρι μοτερ
στα λεφτα... -
το οδηγησα...
αναμεικτες εντυπωσεις, οποτε δε θα γραψω πολλα.
το οδηγησα σε μεγαλη λεωφορο (150χλμ/ωρα) και ευτυχως σε στριφτερη γλυστερη 'επαρχιακη' διαδρομη.
ωραια μπακετ, καλα εξοπλισμενο εσωτερικο, πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης. Εργονομια σωστη & γνωστη.
ο συνδυασμος κινητηρα - σασμαν ειναι παρα πολυ καλος. Το μοτερ ειναι δυνατο (δεν τρελαθηκα κιολας ) και το dsg αμεσο. Το τιμονι επισης σβελτο με ικανοποιητικο βαρος και ακριβεια.
και δυστυχως εκει τελειωνουν τα θετικα....
το αυτοκινητο κινειται γρηγορα και αβιαστα παντου. Θα κλεψω την ατακα των Αγγλων, που ειπαν οτι ειναι ενας γρηγορος τροπος για να καλυπτεις αποστασεις, αλλα οχι και τοσο συμμετοχικος. Νιωθεις αποκομενος απο το δρομο και φυσικα δεν αναφερομαι στην καλη ηχομονωση! Το αυτοκινητο απλα δεν σε βαζει στο παιχνιδι.
κανει αυτα που θες, αντιδρα σωστα, δε θα σε προδωσει, αλλα δε σε κανει να θελεις να παιξεις, να ψαξεις περισσοτερο. Η αναρτηση ειναι καλος συνδυασμος, χωρις κοπανηματα, αλλα ο αξονας πισω μετατοπιζεται λιγο οταν στριβεις και βρεις εγκαρσια ανωμαλια. Δε τρομαζει ομως.γρηγορο λοιπον, αλλα αποστειρωμενο. Σιγουρα οχι GTi, περισσοτερο ειναι ενα (αρκετα) γρηγορο Polo.
επισης σχετικα στεναχωρο εσωτερικο και απαραδεκτος χωρος αποσκευων.
ολα τα παραπανω, σε συνδυασμο με την τιμη του (δε σε κλεβουν αυτη τη φορα οι Γερμανοι) το καθιστουν καλη προταση για οσους θελουν ενα γρηγορο μικρο αυτοκινητο με καποιες παραχωρησεις σε χωρους. Σιγουρα ταξιδευει γρηγορα και εχει ισχυ για να βγεις καθαρος στα δυσκολα.
-
Καλησπέρα παιδιά...
Ενδιαφέρομαι πάρα πολύ για το Polo Gti και τελικά δεν είδα ξεκάθαρη απάντηση απο κανέναν, για το αν κατεβαζει 3-4 σχέσεις αφού πατήσεις τέρμα χωρίς όμως και το κουμπί! Με λίγα λόγια χωρίς το κουμπί, κατεβάζει όσες και με το κουμπί πατημένο??? Έχω αυτόματο και ξέρω ακριβώς πως δουλεύει το σύστημα, στο polo με αυτα που διάβασα μπερδεύτηκα λίγο!Επίσης, με το esp τι γίνεται? Στριβει το αμάξι η σε κόβει σαν χαζό? Αν δηλαδη το απενεργοποιήσεις (που και πάλι παραμονεύει) και αφήσεις γκάζι + κοφτή τιμονιά για να το τοποθετήσεις σε μια στροφή, θα σε κόψει , θα βοηθήσει το esp? Έχω διαβάσει αλλού ότι αφήνει αρκετά περιθώρια το esp. Περιμένω την βοήθειά σας, ευχαριστώ!
-
Στο ερώτημα σου δε ξέρω να απαντήσω, όμως θα ήμουν επιφυλακτικός στην αγορά του καθότι κάποιες παρτίδες εμφάνισαν πρόβλημα με υπερβολική κατανάλωση λαδιού η οποία αναγνωρίζεται από την vw και κάποιοι πέτυχαν αλλαγή κινητήρα ενώ τις περισσότερες φορές ανοίχτηκε και επισκευάστηκε ο ίδιος. Λογικά θα έχει διορθωθεί το πρόβλημα πλέον, αλλά επειδή μιλάμε για αρκετά σοβαρό θέμα, αν το αγόραζα θα τους έβαλα να μου υπέγραφαν χαρτί πως αν έχει θέμα το αυτοκίνητο με κατανάλωση λαδιού, να το αντικαταστήσουν ολόκληρο και όχι να ανοίξουν ή να αλλάξουν τον κινητήρα. Δεν ξέρω αν έτσι θα είσαι κατοχυρωμένος, κάποιος δικηγόρος θα σε διαφωτίσει καλύτερα. Με την αντικατάσταση κινητήρα ή με την επισκευή όλα είναι καλά μετά αλλά σε καμία περίπτωση προσωπικά δε θα ήθελα ανοιγμένο μοτέρ από τα 2000 χλμ.
VW Polo GTI (2010)