-
Ο χρήστης dynamite έγραψε:
**Akουσα πως ολα τα νεα αυτοκινητα με αδεια κυκλοφοριας 1/2011.....δεν θα πληρωσουν τελη κυκλοφοριας.....
ισχυει????**
μολις γυρισα απο vw Φιλλιπαιο......και μου ειπε με ξενον ή ηλιοροφη παραδοση σε 5-6 μηνες.....
ελεος........τι ειναι καμμια πορσε?
ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ!!!!!
το πολο θα εχει τελη 139 ευρο. ειναι στην κατηγορια 121 - 140 οπου εχει πολλαπλασιαστη 1
αρα αφου εχει 139 Χ 1 = 139Ευρο.http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=177102&cid=12
δες εδω ομως τι λεει για τα καινουρια που θα ταξινομηθουν το νεο ετος........
-
Δεν πρόσεξες ότι είναι το Polo TDi??? Πετρέλαιο δηλαδή!
ΜΟΝΟΝ όσα εκπέπουν κάτω από 100 μικρογραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο δεν θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. 1-2 υβριδικά, 2-3 μικροσκοπικά ντίζελ και τα Fiat 500 Twinair και Toyta iQ δηλαδή.
-
Συγκεκριμένα, από το νέο έτος οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων CΟ2 που εκπέμπει το αυτοκίνητό τους. Η zougla.gr έψαξε και βρήκε όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή τη χρονική στιγμή στην Ελλάδα και με βάση τα νέα μέτρα δεν θα πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για τέλη κυκλοφορίας, αν και εφόσον ταξινομηθούν από την 1 Ιανουαρίου 2011 και έπειτα. **Να θυμίσουμε, ότι αυτό συμβαίνει μόνο στην περίπτωση που ένα αυτοκίνητο εκπέμπει κάτω από 100 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. **
και ποιο κατω γραφει μερικα απο αυτα που δεν θα πληρωνουν τελη.
-
Ο χρήστης dynamite έγραψε:
Συγκεκριμένα, από το νέο έτος οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων CΟ2 που εκπέμπει το αυτοκίνητό τους. Η zougla.gr έψαξε και βρήκε όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή τη χρονική στιγμή στην Ελλάδα και με βάση τα νέα μέτρα δεν θα πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για τέλη κυκλοφορίας, αν και εφόσον ταξινομηθούν από την 1 Ιανουαρίου 2011 και έπειτα. **Να θυμίσουμε, ότι αυτό συμβαίνει μόνο στην περίπτωση που ένα αυτοκίνητο εκπέμπει κάτω από 100 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. **
και ποιο κατω γραφει μερικα απο αυτα που δεν θα πληρωνουν τελη.
σωστοι κ οι 2 σας........
-
εντυπώσεις από βόλτα με polo gti vs OPC.
Το OPC φαινόταν πιο ψυχομένο και πιο...'αλήτικο'. έμοιαζε με 'φτιαγμένο' βασικά.
Λίιιιγο lag χαμηλά, εξατμισούλα με θόρυβο (λογικά πλαίσια πάντα) κτλ.Το Polo ήταν λίγο πιο incognito. Ακουγόταν και σ'αυτό η εξάτμιση αλλά όχι τόσο όσο του opc και γενικά ήταν πιο γραμμικό. Προσωπικά λάτρεψα ξανά το dsg του polo κι ας λένε ότι είναι χειρότερο από το δικό μου (dsg 6άρι υγρού συμπλέκτη).Μου φάνηκε ιδανικό για το αμάξι.
Αν με έβαζες να διαλέξω, θα σου έλεγα ότι το OPC ήταν 'μπροστά' ελάχιστα σε κάποιο άνοιγμα κτλ.
Παρόλα αυτά λόγω DSG έβλεπες το polo να κερδίζει συνεχώς έδαφος σε ρεπρίζ με αλλαγές.Σχετικά με το πάτημα, το polo ήταν πιο φιλικό.Σε προειδοποιούσε για το πόσο κοντά ή μακρυά είσαι από τα όριά του.Το OPC είναι λίγο πιο απόλυτο (άμα γλιστρήσει θέλει 'καλύτερα' χέρια).
Στο τέλος αυτό που αποκόμμισα ήταν ότι είναι 2 αμάξια που απευθύνονται σε διαφορετικό 'κόσμο'.
Το ένα είναι για 'οργισμένα νιάτα', γι' αυτούς που θέλουν να έχουν ένα γρήγορο αμάξι και να το δείχνουν. Το άλλο είναι για πιο low profile τύπους.
Και τα 2 είναι εξίσου αποτελεσματικά και μπορείς να κινηθείς πολύ γρήγορα.Για τα φρένα δεν έχω άποψη γιατί δεν μπόρεσα να τα πιέσω τόσο ώστε να δω αντοχή. Πάντως προσωπικά του polo το πετάλι του φρένου μου άρεσε περισσότερο.Καταλάβαινα καλύτερα πόσο έπρεπε να πατήσω για να σταματήσω (αν και αυτό μπορεί να έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχω συνηθίσει την περισσότερη 'βοήθεια' στο πετάλι του φρένου - βλέπε Golf 4 που είχα πριν )
-
Καλημερα. εισουν αρκετα κατατοπιστικος!!!
μπορεις να μου πεις αν στο manual το polaki ειδες delay στα κατεβασματα απο τα χειριστηρια?
κανατε καθολου ανοιγματα και με τα 2 αμαξια διπλα διπλα? το polo ειναι το ιδιο αφορυβο με τα αλλα tsi scirocco golf6? σιγουρα ειναι ποιο αθορυβο απο το cupra ibiza αλλα ποσο?
το τιμονι του opc τι αισθιση σου εδωσε?ευχαριστωωωωωωω
-
αναμεσα σε αυτα τα 2 (εαν εχεις αποκλεισει τις υπολοιπες επιλογες της κατηγοριας), παρε το κορσα διοτι με το πολο θα εχεις σιγουρα τα οποια γνωστα προβληματα εχει o tsi (καταναλωση λαδιου κ.α.) καθως και με τον περιορισμο στην αυξηση της ιπποδυναμης που θετει το κιβωτιο dsg, εαν επιθυμεις στο μελλον να το 'ανεβασεις'.
- να υπολογισεις εαν δεν εισαι λατρης του κλασσικου στησιματος που προσφερει το γρουπ vag, οδηγηση με γραμμες και υποστροφικη ρυθμιση για την λεγομενη ασφαλη συμπεριφορα κατα γερμανους, τοτε το κορσα εχει μια διαφορετικη προσεγγιση στο θεμα.(οχι βεβαια τοσο μακραν διαφορετικη, λογω κλασσικης διαταξης γονατα-ημιακαμπτος)
-
Ο χρήστης MILANEZOS έγραψε:
αναμεσα σε αυτα τα 2 (εαν εχεις αποκλεισει τις υπολοιπες επιλογες της κατηγοριας), παρε το κορσα διοτι με το πολο θα εχεις σιγουρα τα οποια γνωστα προβληματα εχει o tsiΕνώ με το corsa θα πας κατευθείαν για νέο μοτέρ .
-
εχεις ακουσει πολλα κορσα με προβληματα στο μοτερ (σπασμενα, να κανε λαδια;)...
Γιατι τα προβληματα με tsi ειναι γνωστο οτι υπαρχουν και ειναι πολυ περισσοτερα... -
αναμεσα σε αυτα τα 2 (εαν εχεις αποκλεισει τις υπολοιπες επιλογες της κατηγοριας), παρε το κορσα διοτι με το πολο θα εχεις σιγουρα τα οποια γνωστα προβληματα εχει o tsi (καταναλωση λαδιου κ.α.) καθως και με τον περιορισμο στην αυξηση της ιπποδυναμης που θετει το κιβωτιο dsg, εαν επιθυμεις στο μελλον να το 'ανεβασεις'.- να υπολογισεις εαν δεν εισαι λατρης του κλασσικου στησιματος που προσφερει το γρουπ vag, οδηγηση με γραμμες και υποστροφικη ρυθμιση για την λεγομενη ασφαλη συμπεριφορα κατα γερμανους, τοτε το κορσα εχει μια διαφορετικη προσεγγιση στο θεμα.(οχι βεβαια τοσο μακραν διαφορετικη, λογω κλασσικης διαταξης γονατα-ημιακαμπτος)
Ξέρεις πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα που να μην είναι στημένα υποστροφικα ;;
Ξέρεις πολλούς tsi πλην του αρχικού στο golf gt να καίνε λάδια ;;
Τα αυτοκίνητα στρίβουν με το πλαίσιο και τις ρυθμίσεις και Όχι με την τυπολογια της ανάρτησης ... -
Προσωπικά θα έπαιρνα το OPC.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αναμεσα σε αυτα τα 2 (εαν εχεις αποκλεισει τις υπολοιπες επιλογες της κατηγοριας), παρε το κορσα διοτι με το πολο θα εχεις σιγουρα τα οποια γνωστα προβληματα εχει o tsi (καταναλωση λαδιου κ.α.) καθως και με τον περιορισμο στην αυξηση της ιπποδυναμης που θετει το κιβωτιο dsg, εαν επιθυμεις στο μελλον να το 'ανεβασεις'.
- να υπολογισεις εαν δεν εισαι λατρης του κλασσικου στησιματος που προσφερει το γρουπ vag, οδηγηση με γραμμες και υποστροφικη ρυθμιση για την λεγομενη ασφαλη συμπεριφορα κατα γερμανους, τοτε το κορσα εχει μια διαφορετικη προσεγγιση στο θεμα.(οχι βεβαια τοσο μακραν διαφορετικη, λογω κλασσικης διαταξης γονατα-ημιακαμπτος)
Ξέρεις πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα που να μην είναι στημένα υποστροφικα ;;
Ξέρεις πολλούς tsi πλην του αρχικού στο golf gt να καίνε λάδια ;;
Τα αυτοκίνητα στρίβουν με το πλαίσιο και τις ρυθμίσεις και Όχι με την τυπολογια της ανάρτησης ...Τα περισσοτερα της κατηγοριας (μικρα gti-πλην cooper s) ειναι στημενα υποστροφικα, ο τροπος που επιλεγει ο καθε κατασκευαστης ειναι αυτο που διαχωριζει το ενα απο το αλλο και εδω μιλησα για το τροπο που επιλεγουν οι γερμανοι και ειναι διαφορετικος απο αυτον των γαλλων-ιταλων.
Αλλιως π.χ στριβει το πολο και αλλιως στριβει μια μιτο qv (περισσοτερο συμμετοχικη).
Αμα κανεις μια βολτα σε συνεργεια (λογω επαγγελματος-εμπορευομαι ανταλλακτικα) καθως εαν ρωτησεις οδικες βοηθειες τι κουβαλανε, θα εχεις μια καλυτερη εικονα της αγορας τι συμβαινει με τα tsi τα 14αρια και οχι τα 2λιτρα.
Συμφωνω με το τελευταιο, αλλα να εισαι σιγουρος οτι η τυπολογια μιας αναρτησης θετει καποια ορια για τις δυνατοτητες ενος αυτοκινητου.
Δεν μπορει π.χ μια αναρτηση πολλαπλων συνδεσμων πισω να αντικαταστησει τον καλυτερα ρυθμισμενο ημιακαμπτο, σε δυνατοτητες. -
Βασικα TSI εχω και τωρα αλλα single turbo. 1.4 122ps
τα opc εχουν πολυ ποιο πολλα θεματα μαμα απο τα 1.4 twincharged. ας σταματησει ποια αυτη η χαζομαρα με τους tsi. ειχαν ενα θεμα με N75 εναλαγη απο κομπρεσορα σε turbo και σκαστρες.
βγηκε ανακλιση ομως και για αυτα και πλεον ολα ειναι οκ. αλλο ενα θεμα με την αντλια νερου ειχαν χωρις να επιρεαζει την λειτουργια απλα εκαναν εναν σπαστικο ηχο σαν σκουριασμενη κουνια.
τα opc σπαγαν και μαμα.. η πολλαπλη εισαγωγης εχει θεμα το μειγμα δεν μιραζεται σωστα και στον 4ο κυλινδρο ηταν αρκετα φτωχοτερο με αποτελεσμα να σπανε (σε συνδιασμο με τα κακα μεταλλα)
οπως και να εχει αυτα ξεπεραστικαν και απο τους 2. το πολο ειναι σιγουρα ποιο φρεσκο και οικονομικο με overall χαρακτηρα αλλα λιγοτερο αγριο. οι tsi ειναι πολυ καλα μοτερ το μονο κακο που υπαρχει ειναι το σχετικο ταβανι στο tuning που εχουν. (αν και παιζουν tsi με 300 Πλεον, πραγμα που δεν συμφερει να το κανεις) ειναι και το 7αρι dsg που δεν ξερουμε ακωμη τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αντεχει. απο την αλλη ο tsi εχει ευκολα αλογα μεχρι τα 230. εγω τον 1.6Τ τον φοβαμαι ακωμη και πρωτο σταδιο πιστευω θα θελει μπιελοπιστονα.. δεν ξερω το μονο που με κερδιζει στο opc ειναι το look και τα μεγαλυτερα ορια tuning Πραγμα που με ενδιαφερει -
Τα tsi έχουν ένα θέμα με τους πολλά/στες ... Αυτο είναι διαπιστωμένο Απο αρκετά Καλό δείγμα... Με λάδια όμως δεν έχουν κανένα...τα fsi είχαν θέμα όπως είχαν και οι 1.400αριδες fire του γκρουπο...
Δεν υπάρχει σύγχρονο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής που να μην είναι στημένο υποστροφικα ...άλλο η συμμετοχικοτητα και άλλο η εμφάνιση έντονης υποστροφης...
Ο ημιακαμπτος έχει την ικανότητα να είναι η σπορ η ανετος , Όχι και τα 2 μαζί... Οι πολ/λοι τα καταφέρνουν καλύτερα σε Αυτο τον τομέα... -
επιμενω οτι τα λαδια ειναι προβλημα οπως ειπα λογω εμπειριας απο συνεργεια, τα οποια δεν ειναι καθολου λιγα.
Τωρα εαν θελετε να υποστηριζετε οτι δεν υπαρχει προβλημα ή να βαζουμε το 'προβλημα' κατω απο το χαλι, τοτε αλλαζει το θεμα, αλλα το προβλημα παραμενει προβλημα.
Καποιοι μπορει να μην αντιιμετωπισαν προβληματα, αλλα η γενικοτερη ταση θελει τα 1,4 tsi τα περισσοτερα ζημιαρικα σε σχεση με τον τουρμπισιο ανταγωνισμο, και κυριως συμφωνα με το παρων τοπικ, τον 1,6 του opc. -
καλα πλακα μας κανεις τωρα?
περνα μια βολτα απο τα club της opel Και θα δεις τι λενε για τον 1.6Τ
τεσπα ο καθενας βλεπει οτι θελει...
ο tsi ειναι προβληματικο μοτερ να το καψουμε. -
Καθολου δεν εχω ορεξη για πλακα!!!!!!!!
εγω σου μιλαω για την αγορα που την βλεπω καθημερινα, και εσυ μου λες για
το opel forum...
Δεν εχω την αντιπροσωπεια της vw ή της οπελ για να εχω μπονους να υποστηριζω κατι!
Ριξε μια ματια τοτε αφου αυτα θεωρεις ως αξιοπιστους δεικτες, tτι γινεται στο φορουμ της vw.. -
ειμαι ενεργο μελος εδω και 3+ χρονια εκει οποτε μπορω να ξερω τι γινεται.
ολα τα προβληματα εχουν να κανουν με Ν75 σκαστρες και τα γνωστα βλαμενα προβληματα των vag.
οχι μηχανικα οχι μοτερ. δεν εχουν γινει εκρηξεις στα tsi η μαλλον δεν εχουν γινει οσες σε μαμα opc 2ετιας.
εχουν σπασει tsi οριακα πιεσμενα απο ασχετους ναι. αρκετα..
και σου λεω για οπελ γιατι εσυ εθεσες το θεμα αξιοπιστιας αναμεσα στα 2.
ευχαριστω. -
Καθολου δεν εχω ορεξη για πλακα!!!!!!!!
εγω σου μιλαω για την αγορα που την βλεπω καθημερινα, και εσυ μου λες για
το opel forum...
Δεν εχω την αντιπροσωπεια της vw ή της οπελ για να εχω μπονους να υποστηριζω κατι!
Ριξε μια ματια τοτε αφου αυτα θεωρεις ως αξιοπιστους δεικτες, tτι γινεται στο φορουμ της vw..ανοιξε μας τα ματια. πες μας τι γινεται στην αγορα αφου τη γνωριζεις σε βαθος!
τι βλεπεις καθημερινα;;;
-
Ηρεμηστε ..........ολα τα αμαξια προβληματα βγαζουν....λαχειο ειναι....σε αλλους καθετε σε αλλους οχι!
Λοιπον πηγα σε αλλες 2 αντιπροσωπειες vw για να δω τι γινεται με το πολο.........
συνολικα εχω παει σε 3 αντιπροσωπειες εχω παρει 3 διαφορετικες τιμες (50-100 ευρω διαφορά) κ εχω ακουσει εντελως διαφορετικα πραγματα!
ο ενας πωλητης μου ειπε να κλεισω το ετοιμοπαραδοτο μαυρο πολο που υπαρχει με ξενον γιατι συντομα απο 2 Ιαν θα αυξηθει η τιμη του αυτοκινητου!Εδω βαρανε μυγες στις αντιπροσωπειες κ θα αυξησουν κ την τιμη ελεος!Εγω προσωπικα δεν το πιστευω!
Του ειπα οτι θελω να βαλω οπωσδηποτε ηλιοροφη.......κ τι μου λεει?????
Η ηλιοροφη σε 2 εβδομαδες θα αποσυρθει απο τα εξτρα γιατι δεν ξερουν ποτε θα ξεκινησει καλα καλα η παραγωγη απο το εργοστασιο κλπ
κ εχουν προβλημα κ διαφορες @@.......
τεσπα οι τυποι ειναι απαραδεκτοι....δεν ξερουν τι τους γινεται
...παντως απο εκπτωση δεν παιζει τιποτα μονο συναγερμο και αισθητητρες ή επεκταση εγγυησης!οποιος θελει ηλιοροφη ή ξενον θα πρεπει να οπλιστει με γαιδουρινη υπομονη!
Το καλο ειναι οτι η ηλιοροφη δεν ειναι σαν του σιροκο σχεδον διακοσμητικη....ανοιγει ολη κ ειναι απιστευτη!
VW Polo GTI (2010)