-
Πολύ σημανιτκό νέο αυτό για τη Volvo μιας και είναι αυτός που ανανέωσε τη σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας στα τέλη της δεκαετίας του '90 και στις αρχές τις δεκαετίας που διανύουμε σχεδιάζοντας το πρώτο S80, το S60 και τη μεγάλη επιτυχία της Volvo, το μεγάλο SUV της, XC90...Να δούμε αν μπορεί να προσφέρει και τι θα προκύψει...
Χτες είδα άλλο ένα XC60...τα φώτα του εμπρός και πίσω είναι άλλο πράγμα τη νύχτα... -
Γεια και χαρά σε όλους τους φίλους του Forum και των αυτοκινήτων της Volvo.
Πρόσφατα ανακάλυψα αυτό το forum και αποφάσισα να συμμετέχω και εγώ μιας και είμαι κάτοχος ενός S 40 1,8 Momentum. Το αυτοκίνητο το αγόρασα τον Φεβρουάριο του 2008, χρώμα Passion Red και με την ζάντα Spartacous 17” . Σύντομα θα ανεβάσω και φωτογραφίες.
Γενικά πολύ ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο με δύο μόνο παρατηρήσεις, πρώτων ο κινητήρας κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο στις υψηλές στροφές και δεύτερων η 17αρα ζάντα δεν είναι η πλέον βολική για την άθλια σε δρόμους Πάτρα που μένω. Βέβαια είναι πολύ ωραίο το αυτοκίνητο με την ζάντα αυτή και σε συνδυασμό με το κόκκινο χρώμα οπότε…..
Για τον φίλο του forum (z.vasilios) που αναρωτιέται να πάρει KIA CEED ή S40 δεν το συζητώ καν. S40 οπωσδήποτε και έτσι που πέφτουν οι τιμές μη σου πω να σκεφτείς και το καινούργιο. Πάντως και για μεταχειρισμένο είναι πολύ καλή επιλογή και καλύτερα στα 1,8. Εγώ το πείρα επειδή μου άρεσε από σχεδίαση και κυρίως το εσωτερικό του και δεν το μετανιώνω. Αν μπεις στο S40 αντέχεις μετά να πάρεις το CEED;;; Δεν νομίζω. Άντε και καλοτάξιδο.
Καλώς σας βρήκα όλους ελπίζω να κάνουμε ωραία κουβεντούλα για τα αυτοκίνητά που μας αρέσουν και καλά χιλιόμετρα. -
S40 οπωσδήποτε και έτσι που πέφτουν οι τιμές μη σου πω να σκεφτείς και το καινούργιο.
Μήπως έχει κανείς νεώτερα για τις τιμές? Τελικά υπάρχει μείωση τιμής ή συνχωνεύτικε με την ήδη υπάρχουσα προσφορά?
Αν μπεις στο S40 αντέχεις μετά να πάρεις το CEED;;; Δεν νομίζω.
Αχχχχχ.... Ούτε και εγώ το νομίζω....
Άντε και καλοτάξιδο.
Ακόμα δεν το βρήκα ρε γ@#@το...
-
Γύρω στα 2500 ευρώ λιγότερος φόρος για το 1.8 και 1600 ευρώ λιγότερα για το 1.6 σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς χωρίς τυχόν εκπτώσεις της αντιπροσωπείας.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση με τους πρόχειρους υπολογισμούς είναι ότι η εργοστασιακή τιμή στα S40 1.6, 1.8 και 2.0 διαφέρει μόνο κατά 200 περίπου ευρώ από το ένα μοντέλο στο άλλο. Η διαφορά στις τιμές προκύπτουν από τους φόρους, δηλαδή το τέλος ταξινόμησης και τον ΦΠΑ... -
Γεια χαρά σε όλους σας. Πρώτη δημοσίευση, αν και παρακολουθώ το συγκεκριμένο forum εδώ και αρκετό καιρό. Αποφάσισα να γράψω κι εγώ για να μοιραστώ μαζί σας, τους φίλους της Volvo εννοώ, τον πόνο μου. Σήμερα βρήκα το αυτοκίνητό μου χαρακωμένο... Μαχαίρι στην καρδιά παιδιά. Και είμαι πολύ περήφανος για το αυτοκίνητό μου. Είμαι fan της Volvo εδώ και 3 έτη, οπότε και άφησα μετά από 8 χρόνια τα αγαπημένα μου Peugeot (ξεκίνησα με 106 1.1, ακολούθησε το 306 1.4 και στο τέλος ένα 206CC 1.6). Τον Μάρτιο του 2006 λοιπόν αγόρασα ένα καινούριο S40 1.8 Momentum, σε ασημί χρώμα. Όσο περισσότερο το οδηγούσα, τόσο περισσότερο το γούσταρα. Μου άρεσαν τα πάντα σε αυτό το αμάξι, από το εσωτερικό του και το εξωτερικό του, μέχρι την ποιότητα κατασκευής, την ποιότητα κύλισης και φυσικά το κιβώτιό του. Ένα πράγμα χρειαζόταν μόνο. Πιο δυνατό κινητήρα. Έτσι λοιπόν, τον Σεπτέμβριο του 2008, το πούλησα στην αντιπροσωπεία απ' όπου το είχα αγοράσει (Autopoint Θεσσαλονίκης) και πήρα ένα ολοκαίνουριο κατάμαυρο S40 T5 AWD. Έχοντας κάνει σ' αυτούς τους 7 μήνες μόλις 8.000 km, δεν έχω λόγια για να το περιγράψω. O VolvoZeus ίσως να με νιώθει λίγο παραπάνω. Είναι εκπληκτικό αυτοκίνητο. Το θέμα μου βέβαια δεν είναι πόσο καλό είναι το αμάξι μου. Αλλά το σημερινό έμφραγμα που κόντεψα να πάθω όταν είδα τι του έκαναν κάποιοι αλήτες. Πιστέψτε με, δεν περιγράφεται. Εύχομαι ολόψυχα να μην συμβεί σε κανέναν από 'σας. Πάντως θεωρώ τον ευατό μου τυχερό, που δεν τον/τους πέτυχα εν ώρα δράσης. Παιδιά σας τ' ορκίζομαι στη ζωή μου, θα τους έδερνα όλη τη νύχτα και θα με είχανε κλείσει μέσα. Sorry για το ύφος μου, συμπαθάτε με είναι νωπό το τράυμα...
Λογικά που τώρα εγγράφηκα στο forum θα τα λέμε πιο συχνά.
Όσον αφορά το club volvo που είχε προτείνει ο arist2, κοντεύουμε να την κατεβάσουμε την πεντάδα, όπως έγραψε και ο VolvoZeus. Πάμε για τους αναπληρωματικούς... -
Καλώς ήλθες!!! Καλό είναι που ήλθες για να ξεθυμάνεις...δυστυχώς υπάρχουν πολλοί Σε ποιο σημείο στο έγδαραν το αμάξι; Τουλάχιστον δε θα σου το ματιάζουν πλέον...
Κοίταξες μήπως προσπάθησαν να το κλέψουν και επειδή δεν τα κατάφεραν το έκαναν από εκδίκηση; Γιατί το δικό μου S40 1.8 πήγαν να το κλέψουν πριν περίπου 1 χρόνο αλλά δεν τα κατάφεραν...βρήκα μία χαρτοπετσέτα στο εξωτερικό χερούλι, ενώ ήταν χαραγμένο το αμάξι και η στρώση βαψίματος και στο σημείο της κλειδαριάς. -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Καλώς ήλθες!!! Καλό είναι που ήλθες για να ξεθυμάνεις...δυστυχώς υπάρχουν πολλοί Σε ποιο σημείο στο έγδαραν το αμάξι; Τουλάχιστον δε θα σου το ματιάζουν πλέον...
Κοίταξες μήπως προσπάθησαν να το κλέψουν και επειδή δεν τα κατάφεραν το έκαναν από εκδίκηση; Γιατί το δικό μου S40 1.8 πήγαν να το κλέψουν πριν περίπου 1 χρόνο αλλά δεν τα κατάφεραν...βρήκα μία χαρτοπετσέτα στο εξωτερικό χερούλι, ενώ ήταν χαραγμένο το αμάξι και η στρώση βαψίματος και στο σημείο της κλειδαριάς.Το έγδαραν κάτω ακριβώς από την πίσω πινακίδα, από άκρη σε άκρη, δηλαδή από εκεί που είναι το λογότυπο S40 μέχρι δεξιά που έιναι τα λογότυπα T5 και AWD. Και μιλάμε όχι μία φορά, αλλά πολλές! Πουθενά αλλού δεν είχε τίποτα. Μάλλον ήταν φθόνος και όχι απόπειρα κλοπής. Σήμερα θα πάω στην αντιπροσωπεία να το τσεκάρουν. Δεν αντέχω να το βλέπω έτσι...
-
Ο χρήστης gdoudou έγραψε:
Γεια χαρά σε όλους σας. Πρώτη δημοσίευση, αν και παρακολουθώ το συγκεκριμένο forum εδώ και αρκετό καιρό. Αποφάσισα να γράψω κι εγώ για να μοιραστώ μαζί σας, τους φίλους της Volvo εννοώ, τον πόνο μου. Σήμερα βρήκα το αυτοκίνητό μου χαρακωμένο... Μαχαίρι στην καρδιά παιδιά. Και είμαι πολύ περήφανος για το αυτοκίνητό μου. Είμαι fan της Volvo εδώ και 3 έτη, οπότε και άφησα μετά από 8 χρόνια τα αγαπημένα μου Peugeot (ξεκίνησα με 106 1.1, ακολούθησε το 306 1.4 και στο τέλος ένα 206CC 1.6). Τον Μάρτιο του 2006 λοιπόν αγόρασα ένα καινούριο S40 1.8 Momentum, σε ασημί χρώμα. Όσο περισσότερο το οδηγούσα, τόσο περισσότερο το γούσταρα. Μου άρεσαν τα πάντα σε αυτό το αμάξι, από το εσωτερικό του και το εξωτερικό του, μέχρι την ποιότητα κατασκευής, την ποιότητα κύλισης και φυσικά το κιβώτιό του. Ένα πράγμα χρειαζόταν μόνο. Πιο δυνατό κινητήρα. Έτσι λοιπόν, τον Σεπτέμβριο του 2008, το πούλησα στην αντιπροσωπεία απ' όπου το είχα αγοράσει (Autopoint Θεσσαλονίκης) και πήρα ένα ολοκαίνουριο κατάμαυρο S40 T5 AWD. Έχοντας κάνει σ' αυτούς τους 7 μήνες μόλις 8.000 km, δεν έχω λόγια για να το περιγράψω. O VolvoZeus ίσως να με νιώθει λίγο παραπάνω. Είναι εκπληκτικό αυτοκίνητο. Το θέμα μου βέβαια δεν είναι πόσο καλό είναι το αμάξι μου. Αλλά το σημερινό έμφραγμα που κόντεψα να πάθω όταν είδα τι του έκαναν κάποιοι αλήτες. Πιστέψτε με, δεν περιγράφεται. Εύχομαι ολόψυχα να μην συμβεί σε κανέναν από 'σας. Πάντως θεωρώ τον ευατό μου τυχερό, που δεν τον/τους πέτυχα εν ώρα δράσης. Παιδιά σας τ' ορκίζομαι στη ζωή μου, θα τους έδερνα όλη τη νύχτα και θα με είχανε κλείσει μέσα. Sorry για το ύφος μου, συμπαθάτε με είναι νωπό το τράυμα...
Λογικά που τώρα εγγράφηκα στο forum θα τα λέμε πιο συχνά.
Όσον αφορά το club volvo που είχε προτείνει ο arist2, κοντεύουμε να την κατεβάσουμε την πεντάδα, όπως έγραψε και ο VolvoZeus. Πάμε για τους αναπληρωματικούς...Φίλε μου σε καταλαβαίνω απόλυτα! Ήταν πριν 10 χρόνια ακριβώς, και μόλις είχα πάει τότε το ολοκαίνουριό μου Hyundai Coupe σε κόκκινο χρώμα. Το λάτρευα... και γι'αυτό του είχα νοικιάσει θέση σε υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας... Μία μέρα πάω να το πάρω για να πάω στην δουλειά μου, και βρήκα κάπως ανασηκωμένη την κουκούλα που το είχα σκεπάσει... Το σοκ από αυτό που αντίκρυσα δεν λέγεται! Χαραγμένο μέχρι βάθους το καπό της μηχανής, η οροφή, τα πλαινά από τα εμπρός φτερά μέχρι τα πίσω, και το πορτ μπαγκαζ από άκρη σε άκρη... έκαναν την 'δουλειά' τους... και μετά το σκέπασαν κιολας!!! Και όχι μόνο στο δικό μου αυτοκίνητο... αλλά και σε όποιο άλλο ήταν του ίδιου χρώματος! (ένα Α3 και ένα ΜΧ5)... πιστεύω πως και εγώ ήμουν τυχερός που δεν τους πέτυχα... το πιο πιθανό θα ήταν να ήμουν σε ένα κελί τώρα! Κουράγιο φίλε μου... (περιττό να σου πώ πως το πήγα για ολικό βάψιμο!)
-
......Απο την παρασκευη συμπασχω.....ενας μην τον χαρακτηρισω την ωρα που ξεπαρκαρε μου εγδαρε τον πισω προφυλακτηρα στην στην αριστερη γωνια...μεχρι και τον αισθητηρα του Parktronic εγδαρε!
Καλως ηρθες λοιπον κι απο μενα...και πραγματικα σε νιωθω σε ολα! Ειχα ενα μαυρο S40 1.8 SE sport στην Μ.Βρετανια και οταν γυρισα ελλαδα πηρα το T5 AWD σε barrents blue ! Το πηρες με το dynamic chassis η με το νορμαλ? Βαλε και καμια photo....
Οσο για την ομαδα οι μισοι ειμαστε νοτια και οι αλλοι μισοι βορεια...πως θα παιξουμε? -
Το έγδαραν κάτω ακριβώς από την πίσω πινακίδα, από άκρη σε άκρη, δηλαδή από εκεί που είναι το λογότυπο S40 μέχρι δεξιά που έιναι τα λογότυπα T5 και AWD. Και μιλάμε όχι μία φορά, αλλά πολλές! Πουθενά αλλού δεν είχε τίποτα. Μάλλον ήταν φθόνος και όχι απόπειρα κλοπής. Σήμερα θα πάω στην αντιπροσωπεία να το τσεκάρουν. Δεν αντέχω να το βλέπω έτσι...
Σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Σκέψου όμως να στο είχαν κάνει αυτό στην πλευρά ή στο καπό .
Στο προηγούμενο μου αυτ/το με τά απο ένα μήνα απο την αγορά του και ενώ το φυλούσα σαν τα μάτια μου . το βρήκα μια μέρα που το είχα αφήσει για μισή ώρα έξω απο το παρκινγ του μετρο Αγίου Δημητρίου με 4 λωρίδες ( κυματιστές ) απο το μπροστινό φλάς μέχρι το πίσω Δεν είχε μείνει ίχνος χρώματος έφτασε στο μέταλο ο κερατάς . σημ. ήταν 2πορτο .
Οταν το είδα έπαθα 4 εγκεφαλικά . Πήγα να σκάσω . Κοίταζα γύρω μου σαν Αγριο Ζώο . Εχεις δικιο σε αυτό που λές ( καλύτερα που δεν τον είδα) ειλικρινα δεν ξέρω πως θα ξέσπαζα . Πέρασε πολυ καιρός ώστε να το βλέπω και να το ξεπεράσω . Δεν το έφτιαξα γιατι είχα σκοπό να πουλήσω το αυτ/το στο χόρο επάνω . Και δεν ήθελα οι εξυπνάκιδες αντιπρόσωποι να μου λένε για τρακαρίσματα και άλλα τετοια.
Αυτ/τα σαν το δικό σου όμως καλύτερα να πάρεις 3-4 φωτογραφίες και μετά να πάς να το φτιάξεις.
Κουράγιο. -
Παιδιά ευχαριστώ θερμότατα για την συμπαράσταση. Δεν ξέρω τι να πω. Το περιστατικό του stanfromgreece δεν μπορεί να το συλλάβει λογικός ανθρώπινος νους. Είναι παρανοϊκό, διεστραμμένο... Ένα επιπλέον ευχαριστώ στον sprsk για την ιδέα να φωτογραφήσω τα γδαρσίματα πριν το βάψιμο. Βέβαια δεν σκοπεύω να το πουλήσω σύντομα, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει. Φίλε VolvoZeus, το αγόρασα με το νορμάλ chassis και εντός των ημερών θα βάλω φωτογραφίες για να συμμετέχω και ''επίσημα'' στο forum. Τώρα σχετικά με το πρόβλημα των νότιων και των βόρειων, το κόβω η συνάντηση να γίνεται στη Λάρισα...
-
Φίλε όλα θα γίνουν σίγουρα ο θυμός σου είναι μεγάλος αλλά τι να κάνεις τώρα 'ο γέγονε γέγονε έλεγαν οι αρχαίοι'
άντε σιγά σιγά να αυξανόμαστε να κάνουμε ένα club.....
εγώ έχω ένα ταπεινό s40 1.6 6/2006
σκεφτόμουν να το πουλήσω για να πάρω το 1.8 αλλά το έχω ερωτευτεί ενώ το καινούργιο δεν μου αρέσει τόσο ειδικά μετά το f/l.....θα βάλω και εγώ φωτογραφίες......τελευταία του έκανα και μια ψιλοαναβάθμιση....επειδή είχα τη φτωχή έκδοση kinetic του έβαλα μέσα κονσόλα και πλαϊνά στις πόρτες στυλ αλουμινίου ενώ του άλλαξα τις 15αρες με 16άρες volvo σε καλή τιμή στην κατερίνη.....
-
παιδιά σκέφτομαι να του βάλω και μεμβράνες 200 ευρώ μου είπαν αντιηλιακές και ομορφαίνουν και προστατεύουν ...τι λέτε?
-
Ο χρήστης arist2 έγραψε:
παιδιά σκέφτομαι να του βάλω και μεμβράνες 200 ευρώ μου είπαν αντιηλιακές και ομορφαίνουν και προστατεύουν ...τι λέτε?Επειδή έχω βάλει στο 60άρι που έχω . (μπορείς να το δεις 2-3 σελίδες ' 64 σελίδα ' ποιο πίσω) σκέψου ότι είναι και κάτω απο δέντρο ειδικά η πρώτη είναι αντιπροσωπευτική .
Προτείνω αναπιφύλακτα τις Vkool . ο λόγος :
Στα Συν +
Α) Δεν θα σκουρίνει το αυτ/το ( φινετσάτες χώρις νατρίλες και γυφτιές )
β) μπορείς όπως και εγώ να βάλεις σε όλο το αυτ/το.
γ) αν βάλεις παντού τότε θα δείς και τεράσια διαφορά . ειλικρινά καμία σχεση με ότι έχει δει μέχρι τώρα.
δ) λόγο ορατότητας κανείς δεν ξέρει αν έχει μεβράνες , άρα κανένα πρόβλημα απο τν αστυνομί@
ε) Εχουν την μεγαλύτερη αποροφητικότητα απο όλες (και με μεγάλη διαφορά) σε όλους τους δείκτες ακτινοβολίας.
Στα πλήν -
α) το κόστος -
Ο χρήστης arist2 έγραψε:
παιδιά σκέφτομαι να του βάλω και μεμβράνες 200 ευρώ μου είπαν αντιηλιακές και ομορφαίνουν και προστατεύουν ...τι λέτε?Eγω εβαλα το μεσαιο νουμερο της 3M...σελιδα 51 εχω ανεβασει μερικες φωτο
-
Ο χρήστης arist2 έγραψε:
παιδιά σκέφτομαι να του βάλω και μεμβράνες 200 ευρώ μου είπαν αντιηλιακές και ομορφαίνουν και προστατεύουν ...τι λέτε?Eγω εβαλα το μεσαιο νουμερο της 3M...σελιδα 51 εχω ανεβασει μερικες φωτο
Καλή ιδέα. Το είχα σκεφτεί και εγώ αλλά φοβόμουν μήπως δεν δείχνει ωραία. Αλλά από ότι είδα στις φώτο είναι οκ.
Επιπλέον ήθελα να ρωτήσω έχουν διάρκεια ζωής; Βγαίνουν αργότερα αν κανείς αλλάξει γνώμη; Τα τζάμια του αυτοκινήτου έχουν υδροαπωθητική επίστρωση, τι γίνεται στην περίπτωση αυτή;
-
sprsk στις φωτό που παρέθεσες πράγματι φαίνονται ωραίες και δεν είναι καθόλου αυστραλέζικες. Μήπως θυμάσαι πάνω κάτω πόσο σου κόστισαν και αν σου έβγαλαν τις ταπετσαρίες για να στιος τοποθετήσουν?
Αν μελλοντικά θέλει κάποιος να τις βγάλει αφήνουν σημάδια?
Και τέλος ποιάς εταιρίας είναι? Φαντάζομαι το vkoll είναι ο τύπος?
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης georgosk έγραψε:
Επιπλέον ήθελα να ρωτήσω έχουν διάρκεια ζωής; Βγαίνουν αργότερα αν κανείς αλλάξει γνώμη; Τα τζάμια του αυτοκινήτου έχουν υδροαπωθητική επίστρωση, τι γίνεται στην περίπτωση αυτή;Eχουν εγγυηση για ολη τη διαρκεια ζωης τους. Απ'οσο γνωριζω αν αλλαξεις γνωμη ξεκολλανε. Οσο για τα υδροαπωθητικα τζαμια (αληθεια κανουν δουλεια?) λογικα δεν τα επηρεαζει αφου η επιστρωση ειναι εξωτερικη και οι μεμβρανες ειναι εσωτερικες.
-
@sprsk
Τωρα που ξαναειδα το 60αρι σου...το spaceball δεν ηταν στον στανταρ εξοπλισμο? -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
sprsk στις φωτό που παρέθεσες πράγματι φαίνονται ωραίες και δεν είναι καθόλου αυστραλέζικες. Μήπως θυμάσαι πάνω κάτω πόσο σου κόστισαν και αν σου έβγαλαν τις ταπετσαρίες για να στιος τοποθετήσουν?
Αν μελλοντικά θέλει κάποιος να τις βγάλει αφήνουν σημάδια?
Και τέλος ποιάς εταιρίας είναι? Φαντάζομαι το vkoll είναι ο τύπος?
Ευχαριστώ¨
Οχι δεν βγήκε καμία ταπετσαρία ήμουν μπροστά.
περίπου 500 euro
όχι κανένα σημάδι και δεν υπάρχει περίπτωση να τις βγάλεις γιατι δεν τις βλέπεις . Δεν καταλαβαινεις ότι υπάρχει κάτι
Η εταιρεία ειναι η V-kool .
http://www.v-kool.gr/prod-vkool70.htm?cat=2@sprsk
Τωρα που ξαναειδα το 60αρι σου...το spaceball δεν ηταν στον στανταρ εξοπλισμο?δυστηχώς όχι φίλε μου μου άρεσε και εμένα αλλά ήθελαν 300 euro και δεν τους τα έδωσα.
VOLVO FORUM