-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Η volvo μου αρέσει γιατί φτιάχνει 'ουσιαστικά' αυτοκίνητα, με την δική μου λογική.
Πάντως δεν μπορούμε να πούμε ότι οι Γερμανοί δεν κατασκευάζουν αξιόλογα αυτοκίνητα.
Απλά μερικές φορές είναι υπερ-κοστολογημένα, κατά την ταπεινή μου γνώμη.Σιγουρα φτιαχνουν πολυ καλα αυτοκινητα οι Γερμανοι...απλα δεν ειναι οι μονοι, αυτο εννοω!
-
-
Ο χρήστης DimitriS60 έγραψε:
Η Renault συζητάει με τη Ford για την αγορά της VolvoΈτσι και υποψιαστώ ότι υπάρχει ενδεχόμενο το σχεδιαστικό τμήμα της Volvo να επηρεαστεί από την φιλοσοφία Renault. ...... θα πάθω 3πλό εγκεφαλικό με υπογλυκαιμικό επισόδιο
τα φορτηγά μου μέσα .....
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Έτσι και υποψιαστώ ότι υπάρχει ενδεχόμενο το σχεδιαστικό τμήμα της Volvo να επηρεαστεί από την φιλοσοφία Renault. ...... θα πάθω 3πλό εγκεφαλικό με υπογλυκαιμικό επισόδιο
τα φορτηγά μου μέσα .....
Δεν προκειται.....Ολα τα σεναρια ειναι φημες οι οποιες διατηρουνται για να χαιδευουν τα αυτια του κογκρεσου στην Αμερικη. Σε 6 μηνες που θα εχει τελειωση το νταβαντουρι θα σταματησει και η αναζητηση αγοραστη!
-
πες μου και άλλα καθισηχαστικα .... γιατι .... το έχω έτοιμο το υπογλώσιο....
-
Από το να την αγοράσουν οι Κινέζοι της Geely που μόνο και μόνο θέλουν να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία της και το δίκτυο πωλήσεων της σε ολόκληρο τον κόσμο καλύτερα η Renault...
'Volvo kan bli kinesiskt' λέει το www.e24.se δλδ η 'Volvο μπορεί να γίνει κινεζική', αν και εγώ δε το θεωρώ και πολύ πιθανό ειδικά με το τείχος του προστατευτισμου που έχει ήδη αρχίσει να υψώνεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.Και ας μην ξεχνάμε ότι οποιαδήποτε πώληση της Volvo θα σημάνει και στενή συνεργασία του πιθανού νέου ιδιοκτήτη με τη Ford.... -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
πες μου και άλλα καθισηχαστικα .... γιατι .... το έχω έτοιμο το υπογλώσιο....Λοιπον για να καταλαβεις αυτο τον καιρο εχει ακουστει οτι την Volvo θα την αγορασει, η BMW, η Porsche, η Ferrari, το Σουηδικο κρατος, ακομα και η Guangzhou Automobile Group Co (Κινεζικη ). Στο διαστημα αυτο εχουν ηδη προγραμματιστει τα καινουρια μοντελα με οριζοντα το 2012 (S60/V60/V30/XC90) σε συνεργασια με την Ford....Δηλαδη η Ford επενδυσε 100εκ δολαρια για την εξελιξη απο την Volvo των νεων SI6 (Short Inline 6), ποσα ακομα για το Powershift και τα GDi Turbo, και θα την πουλησει μαζι με τα δικαιωματα χρησης τους....δυσκολο!
-
Δεν το βρίσκω καθολου δύσκολο για την αμερικάνικη Φορντ, η οποία ξέρει από αγοραπωλησίες.
Μπορεί όλα αυτά που προανέφερες ως ανασταλτικούς παράγοντες να είναι αντίθετα το χρύσωμα του χαπιού για να τσιμπήσει ο νέος και γενναίος ιδιοκτήτης. -
Το σχετικό δημοσίευμα για την Geely του Bloomberg από τη Ναυτεμπορική:
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/05/1625646.htm,
Αλλά και από το ίδιο το Bloomberg:
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aEGTs7IHYCYU&refer=home
Εδώ και το σχετικό δημοσίευμα για τη Renault:
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/237532/
To autocar πάντως έχει αποδειχθεί πολύ αξιόπιστο σε τέτοιες ειδήσεις...αλλά ας μην προκαταλαμβάνουμε τα γεγονότα.Το θέμα είναι ότι όντως υπάρχει ενδιαφέρον για τη Volvo αυτοκινήτων ενώ αντίθετα δεν υπάρχει αντίστοιχο ενδιαφέρον για τη Saab η οποία σύμφωνα με το Autocar θα γίνει πιο σουηδική μιας και οι συνομιλίες με το σουηδικό κράτος για την επιβίωση της εταιρείας χωρίς τη συμμετοχή του σουηδικού δημοσίου αλλά με την εγγύηση δανείων έχουν μπει στην τελική ευθεία.Η παραγωγή όλων των μοντέλων θα γίνεται στη Σουηδία και όχι στη Γερμανία και το Μεξικό ενώ και η εταιρεία σιγά-σιγά θα αρχίσει να ανεξαρτητοποιείται από την General Motors.Όλα αυτά για τη Saab εδώ:
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/237801/
Έτσι θεωρώ κάπως απίθανα τα σενάρια που θέλουν τη Volvo να πωλείται σε αναξιόπιστους επενδυτές... -
Δημοσιευμα Αυγουστου
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArtic ... rs/234423/
Σεπτεμβριου
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArtic ... rs/234757/
Νοεμβριου
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArtic ... rs/229119/Δεν ξερεις τι να πιστεψεις...Παντως εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι ασυμφορη η πωληση της και μαλιστα με λιγοτερα χρηματα απ οτι αγοραστηκε το 99
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Από το να την αγοράσουν οι Κινέζοι της Geely που μόνο και μόνο θέλουν να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία της και το δίκτυο πωλήσεων της σε ολόκληρο τον κόσμο καλύτερα η Renault...
'Volvo kan bli kinesiskt' λέει το http://www.e24.se δλδ η 'Volvο μπορεί να γίνει κινεζική', αν και εγώ δε το θεωρώ και πολύ πιθανό ειδικά με το τείχος του προστατευτισμου που έχει ήδη αρχίσει να υψώνεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.Και ας μην ξεχνάμε ότι οποιαδήποτε πώληση της Volvo θα σημάνει και στενή συνεργασία του πιθανού νέου ιδιοκτήτη με τη Ford....Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα για την Volvo,θα έπρεπε να εύχεστε να την αγοράσουν οι κινέζοι από το να πέσει στα πλοκάμια ενός γενικού κατασκευαστή όπως η Renault.
Aφενός η προϊστορία έχει αποδείξει ότι οι γενικοί κατασκευαστές ούτε την κουλτούρα, ούτε τον τρόπο διαθέτουν ώστε να επενδύσουν σωστά και να εξελίξουν premium ή near premium εταιρείες που έπεσαν κατά καιρούς στα χέρια τους.Τα παραδείγματα τoυ πώς η Ford εξέλιξε τις Jaguar-Volvo,η GM τη Saab,η Fiat τις Alfa Romeo-Lancia,παλίοτερα η Peugeot τη Citroen πρέπει να διδάσκουν πολλά.Το φαινόμενο βέβαια της σημερινής ραγδαίας ανάπτυξης της premium Αudi AG δεόν όπως μην συγχέεται,καθώς πρόκειται για αποκλειστικό έργο της VW,η οποία ξεκίνησε από το μηδέν,έχοντας στα χέρια της το 1969 όχι έναν premium κατασκευαστή,αλλά ένα ultra economy brand όπως ήταν η Audi NSU Auto Union AG.
Αφετέρου ο διακαής πόθος των κινέζων να εισέλθουν στην ευρωπαϊκή αγορά μπορεί να πάρει σάρκα και οστά μόνο μέσω της απόκτησης ενός ευρωπαϊκού brand.Άρα δεν βλεπώ γιατί να μην είναι αποφασισμένοι να επενδύσουν τα αναγκαία κεφάλαια.Μια Volvo με κινεζικά κεφάλαια και σουηδική (όσο τέλος πάντων γίνεται) τεχνογνωσία θα ήταν μια χαρά.Μια πώληση στους κινέζους εξασφαλίζει το πλεονέκτημα στη Ford της περαιτέρω πρόσδεσης της Volvo στο άρμα της,καθώς θα διατηρούσε εν ζωή το καθεστώς της παροχής πατωμάτων και κινητήρων.Το ενδεχόμενο της ad hoc άμεσης εξέλιξης πατωμάτων από τους σκανδιναυούς για τις κατηγορίες C ως Ε και σύντομα ίσως και Β,δεν είναι οικονομικά εφικτό.Αυτό το όφελος ίσως θα λειτουργούσε και αντισταθμιστικά στο ενδεχόμενο μείωσης της τιμής πώλησης που θα ζητούσαν οι κινέζοι και ίσως δέχονταν οι αμερικανοί.
Πάντως η Geely ξεπέρασε το εμπόδιο που πιθανόν θα της έθετε η κεντρική κινεζική κυβέρνηση σε μια πιθανή εξαγορά της Volvo,καθώς πήρε το ΟΚ από την κυβερνητική επιτροπή (National Development and Reform Commision)που ελέγχει και εποπτεύει τις επενδύσεις κινεζικών σε ξένες εταιρείες,να προχωρήσει στην εξέταση της εξαγοράς.
-
http://www.reuters.com/article/mergersN ... 7020090205
Μονο φημες........
-
Καλά το θέμα της πώλησης έχει ξεχειλώσει...ξαφνικά τη μία μέρα ακούμε ότι η Geely ενδιαφέρεται από μία πλειάδα ΜΜΕ με αρχή το Bloomberg και μετά από λίγες ώρες οι φήμες και τα ρεπορτάζ να διαψεύδονται.Σε όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για τον απλούστατο λόγο ότι οποιαδήποτε φήμη για πώληση της Volvo και μάλιστα με ικανοποιητικό τίμημα, εκτοξεύει την τιμή της μετοχής της Ford και έτσι μπορεί να παίζονται παιχνίδια...τελικά το πιο πιθανό είναι η Volvo να παραμείνει υπό τη στέγη της Ford και όλα αυτά να γίνονται για να πειστεί το Κογκρέσσο σε μία ενδεχόμενη ανάγκη της Ford για ρευστό.
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Καλά το θέμα της πώλησης έχει ξεχειλώσει...ξαφνικά τη μία μέρα ακούμε ότι η Geely ενδιαφέρεται από μία πλειάδα ΜΜΕ με αρχή το Bloomberg και μετά από λίγες ώρες οι φήμες και τα ρεπορτάζ να διαψεύδονται.Σε όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για τον απλούστατο λόγο ότι οποιαδήποτε φήμη για πώληση της Volvo και μάλιστα με ικανοποιητικό τίμημα, εκτοξεύει την τιμή της μετοχής της Ford και έτσι μπορεί να παίζονται παιχνίδια...τελικά το πιο πιθανό είναι η Volvo να παραμείνει υπό τη στέγη της Ford και όλα αυτά να γίνονται για να πειστεί το Κογκρέσσο σε μία ενδεχόμενη ανάγκη της Ford για ρευστό.My point exactly!
-
Δειτε και αυτο το αρθρο το οποιο υποδεικνυει ποσο απαραιτητη ειναι η volvo στην ford
http://community.myride.com/_Sell-Volvo ... 98.html?b=
-
Καλημέρα,
Φίλος μου παρήγγειλε πρόσφατα από εξωτερικό το νέο S40 sedan 1,6 d drivE, γνωρίζει κάποιος στοιχεία για το αμάξι αυτό? Κανένας με προσωπική εμπειρία??
Εγώ του τα 'έψαλα' λιγάκι καθόσον μοιάζουν πολύ λίγοι οι ίπποι για το βάρος του....
-
110 άλογα, τροποιημένο κιβώτιο ( πιο μακρύ ) για οικονομία καυσίμου, καλύτερη αεροδυναμική (ελαφρό χαμήλωμα) και ζάντες ειδικής σχεδίασης για λιγότερη αεροδυναμική αντίσταση. Το αντίστοιχο C30 ήταν ελάχιστα αργότερο από το νορμάλ και κανα λίτρο οικονομικότερο. Θα ψάξω να βρώ το τεστ του στο Automobile.
Μια χαρά είναι τα άλογα για το αμάξι. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
110 άλογα, τροποιημένο κιβώτιο ( πιο μακρύ ) για οικονομία καυσίμου, καλύτερη αεροδυναμική (ελαφρό χαμήλωμα) και ζάντες ειδικής σχεδίασης για λιγότερη αεροδυναμική αντίσταση. Το αντίστοιχο C30 ήταν ελάχιστα αργότερο από το νορμάλ και κανα λίτρο οικονομικότερο. Θα ψάξω να βρώ το τεστ του στο Automobile.
Μια χαρά είναι τα άλογα για το αμάξι.Για σκέψου οικογενειάρχη με 2 παιδιά, 2 βαλίτσες & καρότσια, μέσα σε αυτό το όχημα να πηγαίνει εκδρομή σε επαρχιακό δρόμο?? Ούτε οικονομία, ούτε ασφάλεια ενεργητική νομίζω....
-
Diesel όμως, γενικά εχει ικανοποιητικές ρεπρίζ από όσο θυμάμαι. Και στην τελική αν δεν τον παίρνει να προσπεράσει ας κάνει υπομονή, κανένα αμάξι δεν μπορεί να σε σώσει αν οδηγάς χωρίς να σκέφτεσαι. Η οικονομία είναι οικονομία και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το πόσο στρωτά οδηγά κάποιος.
-
Επιτάχυνση 1.6d drive 11.4s και ροπή 240 Νm στις 1700 στροφές με 110 άλογα...κατανάλωση: 4.5λίτρα/100χιλιόμετρα και εκπομπές C02:118γρ/χμ
το αντίστοιχο βενζίνης έχει ροπή 150 Nm στις 4000 στροφές με 100 άλογα,επιτάχυνση:11.9s...κατανάλωση 7.2l/100km και εκπομπές CO2:171γρ/χμ
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Το S40 1.6d ναι,το βενζίνης όχι...νομίζω ότι το 1.8 επιβάλλεται αν και στο δυναμόμετρο το 1.6 βενζίνης έχει βρεθεί με 110 ίππους αλλά και πάλι....στη Μ.Βρεταννία έχουν μειώσει σε εξευτελιστικά επίπεδα την τιμή των 1.6 εισαγωγικών μοντέλων γιατί δεν τα αγοράζει κανείς έναντι των diesel...και μάλιστα ο πιο **δημοφιλής κινητήρας για τα S40 και V50 σε όλη την Ευρώπη δεν είναι ο 1.6d αλλά ο 2.0diesel **ο οποίος και παράγεται από την ίδια τη Volvo στη Σουηδία.
VOLVO FORUM