-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Τουλάχιστον αυτό είναι κομψό....Κάποτε και ακόμα και σήμερα κατηγορούν τη Volvo για τα αυτοκίνητα-κουτιά που παρήγε μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '80.Τώρα που η Mercedes έβγαλε ένα κουτί,τη GLK,όλοι θα τρέξουν να πουν: 'τι ωραίο αυτοκίνητο η GLK,η Μercedes επανακαθορίζει τα δεδομένα στην κατηγορία με το σχεδιαστικό DNA του νέου GLK'
Και όλοι θα τρέχουν να το αγοράσουν επειδή έχει πάνω ένα σήμα...με όλα τα συνακόλουθα... ε ρε τι σου κάνει το marketing!!!+10000000000000000000000000000000000000
Σαν να ακουω τον εαυτο μου ειναι το σχολιο σου!!
viewtopic.php?f=15&t=21572&start=45 -
thanks VolvoZeus για τα pdf. Αλήθεια από που τα έχεις βρει?
Αυτό που μου έκανε θετική εντύπωση στην Volvo, είναι ότι από το ταπεινό S40 μέχρι το πολύ ακριβό S80 έχεις την ίδια αίσθηση ποιότητας κατασκευής και ποιοτικών υλικών, χωρίς διακυμάνσεις.
Αντίθετα στην Merc, η διαφορά από την Α,Β-----C ----E -----S, η διαφορά τουλάχιστον στην απτή ποιότητα υλικών είναι τεράστια ..... Θέλω να πω ότι τα μικρά μοντέλα πουλάνε, δανειζόμενα την αίγλη των μεγαλύτερων χωρίς πάντα να μπορούν να δικαιολογήσουν στα μάτια μου, το κόστος που απαιτούν για να τα αποκτήσεις, ειδικά η Α&B class. -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Αυτό που μου έκανε θετική εντύπωση στην Volvo, είναι ότι από το ταπεινό S40 μέχρι το πολύ ακριβό S80 έχεις την ίδια αίσθηση ποιότητας κατασκευής και ποιοτικών υλικών, χωρίς διακυμάνσεις.
Αντίθετα στην Merc, η διαφορά από την Α,Β-----C ----E -----S, η διαφορά τουλάχιστον στην απτή ποιότητα υλικών είναι τεράστια ..... Θέλω να πω ότι τα μικρά μοντέλα πουλάνε, δανειζόμενα την αίγλη των μεγαλύτερων χωρίς πάντα να μπορούν να δικαιολογήσουν στα μάτια μου, το κόστος που απαιτούν για να τα αποκτήσεις, ειδικά η Α&B class.+1!!και στα δικα μου!!!εχω μπει σε ολα σχεδον,εκτος απο S-Class και μπορω να το επιβεβαιωσω..με το S80 βεβαια που το ζω μπορω να πω οτι οταν μπηκα σε ενα C30 ειχε αρκετα στοιχεια δανεισμενα απο τα μεγαλυτερα αδερφια,και εχει ενα πολυ ποιοτικο εσωτερικο για την κατηγορια του και φυσικα για το κοστος του..
-
Mήπως απλά τα S80 είναι εξίσου ποιοτικά με τα μικρότερα;
-
Ο χρήστης nightwalker έγραψε:
Αντίθετα στην Merc, η διαφορά από την Α,Β-----C ----E -----S, η διαφορά τουλάχιστον στην απτή ποιότητα υλικών είναι τεράστια ..... Θέλω να πω ότι τα μικρά μοντέλα πουλάνε, δανειζόμενα την αίγλη των μεγαλύτερων χωρίς πάντα να μπορούν να δικαιολογήσουν στα μάτια μου, το κόστος που απαιτούν για να τα αποκτήσεις, ειδικά η Α&B class.+1!!και στα δικα μου!!!εχω μπει σε ολα σχεδον,εκτος απο S-Class και μπορω να το επιβεβαιωσω..με το S80 βεβαια που το ζω μπορω να πω οτι οταν μπηκα σε ενα C30 ειχε αρκετα στοιχεια δανεισμενα απο τα μεγαλυτερα αδερφια,και εχει ενα πολυ ποιοτικο εσωτερικο για την κατηγορια του και φυσικα για το κοστος του..
Εγω θα συμπληρωσω οτι και για μεγαλυτερες Merc υπαρχει θεμα...ποσες SLK των 45χιλ μπαζουν νερα, και ακομη και στην καινουρια C τα κουμπια του ταμπλο ξεφλουδιζουν...τραγικο! Το αλλο θετικο ειναι η αισθηση ποιοτητας που παραμενει ιδια ακομη και μετα απο πολλα (55000) km....ουτε κιχ δεν κανει το κακομοιρο κι αν του εχω πιει το αιμα!!
-
εχω μια απορια.τα παλια T6 και λοιπα turbaτα Volvo που εβγαιναν με κατι τρελες ροπες και 260-280 ιππους,γιατι δεν βγαινουν πλεον???και το χουν ριξει στα ψοφια 2,5 5κυλινδρα με 200!!παντως το 4,4 λεει τρελα αλλα δυσκολο για ελλαδα με τα κοστη σε φορολογιες..
-
thanks VolvoZeus για τα pdf. Αλήθεια από που τα έχεις βρει?Ουτε που θυμαμαι απλα παρακολουθουσα το μοντελο απο τη συληψη του και ειχα συλλεξει τα παντα για τα τεχνικα χαρακτηριστηκα του. Δυστυχως για τους κινητηρες δεν σου εστειλα γιατι εχω μονο για τους 5κυλινδρους...κατι ειχα και στο παρελθον για τους 4κυλινδρους της Ford αλλα δεν το βρηκα να στο στειλω
-
εχω μια απορια.τα παλια T6 και λοιπα turbaτα Volvo που εβγαιναν με κατι τρελες ροπες και 260-280 ιππους,γιατι δεν βγαινουν πλεον???και το χουν ριξει στα ψοφια 2,5 5κυλινδρα με 200!!παντως το 4,4 λεει τρελα αλλα δυσκολο για ελλαδα με τα κοστη σε φορολογιες..Το Τ6 ειχε διπλο turbo και 270Hp απο τα 2800cc, τα πρωτα S60 T5 ειχαν 2400cc και μεχρι 260Hp...αν αναφερεσαι σε αυτα ο λογος ειναι ενας....ρυποι!
Οσο για το ψοφια δεν ειναι και πολυ σωστος σαν χαρακτηρισμος. Αναλογα με το application ειναι low pressure η high pressure με τα σχετικα αλογα....Δηλαδη το XC70 ειναι ενα οικογενειακο αυτοκινητο που δεν χρειαζετε τις τρελες επιδοσεις οποτε εχει LPT 200Hp και αναλογο στησιμο. Το ιδιο μοτερ στο R εχει HPT 300Hp και αναλογο στησιμο! Οσο για το S40 τι κι αν εχει 230Hp πολλες μετρησεις στο εξωτερικο δινουν το 0-100 ακομα και 6.5sec...ψοφιο ειναι? -
εχω μια απορια.τα παλια T6 και λοιπα turbaτα Volvo που εβγαιναν με κατι τρελες ροπες και 260-280 ιππους,γιατι δεν βγαινουν πλεον???και το χουν ριξει στα ψοφια 2,5 5κυλινδρα με 200!!παντως το 4,4 λεει τρελα αλλα δυσκολο για ελλαδα με τα κοστη σε φορολογιες..μήπως, λόγο προδιαγραφών ρύπων ?
κακά τα ψέματα βεβαίως, τα volvo μέχρι τώρα, δεν πάνε με το ελληνικό φορολογικό σύστημα. Για να δούμε τα νέα 1.6Τ & 2.0T ....
Συνειδητά επέλεξα το 1.8 με τους 125hp, γνωρίζοντας ότι στα ταξιδάκια θα στροφάρω πάνω από τις 4500σαλ και θα έχω λίγο παραπάνω θόρυβο. Αφού το το κόστος κτήσης και χρήσης του 2.5Τ, ξέφευγε αρκετά για τα δικά μου οικονομικά, ούτε ήθελα να δανειστώ για να αγοράσω αυτοκίνητο.
-
και αυτο το high/low pressure συντονιζεται κατα την κατασκευη μονο απο την εταιρεια??βασικα αυτο που με τσιγκλαει ειναι η αυξηση της ιπποδυναμης του S80,για λογους ρεπριζ κυριως..οσο και να το κανουμε χρειαζονται οι καλες ρεπριζ!υπαρχει καποιος εγγυημενος τροπος για αυξηση της ιπποδυναμης,με το υπαρχον σκελετο ομως(αμορτισερ,αναρτησεις κτλ) ενος S80 2008 2,5T Summum???
-
Εχω αναφερφεί αρκετές φορές στην BSR . Και θα το ξανακάνω .
μπές στο site . Σουηδικό και ελληνικό .
Το PPC είναι αυτό που ρωτάς . Βγαίνει ανάλογο προιόν και σε άλλες εταιρίες .
Απλά εδώ οι τύποι έχουν ιδιαίτερη γνώση απο Volvo.
Βάζεις μοντέλο κινητήρα και σου λέει πόσα φτάνει σε 3 στάδια.
Το 1ο στάδιο έχει κάτω απο χιλιάρικο συνήθως και δίνει αυτό που ρωτάς χωρίς καμία τροποποίηση.Αν δεν θές το βγάζεις ., Αν θές το ξανβάζεις κ.ο.κ. 2 λεπτά κάνει.
π.χ. Επειδή δεν ξέρω σε ποιό s80 (χρονολογία) αναφέρεσαι τα βάζω και τα 2 .Volvo S80 2.5T 200Hp 2007-2008 Στάδιο 1: 258Hp / 393Nm
Volvo S80 2.5T 210Hp 2003-2006 Στάδιο 1: 252Hp / 410NmΤώρα αν δεν σου φτάνουν 250-260hp . και περίπου 40 κιλά ... πές μου και σου στέλνω και άλλες πληροφορίες . Με συνοδία περιπολικού .......
Εγώ έχω ήδη 40,000 . και πετάει.
Σήμερα το ταχύμετρο τερμάτησε 260+ και το Gps έγγραψε 250 στην μέγιστη ταχύτητα διαδρομής.
Αχ, πότε θα βγει το καινούργιο S60 AWD R
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Αχ, πότε θα βγει το καινούργιο S60 AWD RΤελικα ολοι αυτο περιμενουμε!!
Πιο μοντελο εχεις τωρα? -
Volvo Russia Sales Results 2004-2008
VOLVO Body type 2004 2005 2006 2007 2008
C30 coupe 0 0 5 1,796 1,351
C70 coupe/convertible 0 0 0 52 86
S40 sedan 1,177 862 2,384 4,668 3,719
S60 sedan 1,578 1,437 2,547 3,537 2,715
S80 sedan 1,207 1,179 1,465 2,669 2,106
V50 sports wagon 114 120 215 368 339
V70 estate 105 120 120 173 172
XC60 crossover 0 0 0 0 190
XC70 crossover 318 559 1,091 1,655 3,144
XC90 SUV 502 1,362 2,976 6,159 7,219
TOTAL: 5,001 5,639 10,803 21,077 21,041Volvo is the 2008 best-selling premium brand in Russia.
For the third consecutive year, Volvo Car Corporation succeeded in beating competition in the premium segment when the total 2008 car sales were added up.
-
To S60 του 2007
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
To S60 του 2007Αυτο με προγραμμα και downpipe ειναι πιο γρηγορο απο το δικο μου!! Οχι απο σταση βεβαια...πολυ καλο να το χαιρεσαι!
-
Volvo is the 2008 best-selling premium brand in Russia.Και μιλάμε για ίσως την πιο ανταγωνιστική αγορά στα premium αυτοκίνητα. Τα ακριβά οχήματα που κυκλοφορούν στην Μόσχα είναι απίστευτα σε αριθμό....
-
Tnx , U2 ** @VolvoZeus**
Μόνο πρόγραμμα προς το παρόν .
Στην αρχή φοβόμουνα αλλά τελικά κατάλαβα γιατι κινητήρα μιλάνε όσοι το έχουν.
Καταραμένοι άσχετοι πωλητές.
Ειλικρινά αν το ήξερα θα είχα παραγγείλει 4κίνητο και τώρα θα το ανέβαζα στο 3ο σταδιο με τα 250hp. -
Δυστυχως τετρακινητο εβγαινε μονο σε R για το MY που πηρες...Ειναι μια απο τις πολιτικες της Volvo οταν ενα μοντελο φτανει στη δυση της καριερας του σταματανε την παραγωγη των πιο ακριβων μοντελων...ειναι ενας τροπος να ριξεις το κοστος!
Για τους πωλητες δεν εχω λογια...ειναι κριμα που ειναι τοσο ασχετοι...τους ελεγα για Dynamic Chassis και χαμηλο πατωμα πορτ μπαγκαζ και με κοιταζαν σαν εξωγηινο! -
Μετα το Safety Center (The $81 million dollar Volvo Safety Center is the most technologically advanced crash-test facility in the world.
...και το Hällered, (a fenced-in 7 million m² area an hour away from Gothenburg, Sweden, is Volvo Cars main testing facility. The track stretches 26 km, consisting of some dozen test tracks designed to simulate every type of road surface and weather condition. In the last year, Volvo has made major investments in its fully-equipped public highway within the area, where tests of all imaginable traffic situations are carried out. The tests are carefully planned and computer monitored...)
Youtube VideoΕχουμε και αυτο:
Volvo is the first car manufacturer to own a wind tunnel that fully simulates the airflow around a moving car. The 20 Million Euro wind tunnel can replicate the flow of air around and underneath the car when driving on a real road at speeds of up to 250km/h and will help Volvo Cars lower fuel consumption and reduce carbon dioxide emissions. With this new tool, Volvo has already reduced air resistance in the new Volvo C30 DRIVe by more than 10 percent. Available video includes edited packages with and without narration about Volvos wind tunnel.
Youtube VideoΚαι στην Ελλαδα ακομα αναρωτιομαστε αν παραγει καλα αυτοκινητα ανταγωνιστικα των Γερμανικων
-
Η volvo μου αρέσει γιατί φτιάχνει 'ουσιαστικά' αυτοκίνητα, με την δική μου λογική.
Πάντως δεν μπορούμε να πούμε ότι οι Γερμανοί δεν κατασκευάζουν αξιόλογα αυτοκίνητα.
Απλά μερικές φορές είναι υπερ-κοστολογημένα, κατά την ταπεινή μου γνώμη.
VOLVO FORUM