-
Σίγουρα θα έπρεπε να υπάρχει 5κύλινδρος αλλά μάλλον δεν τον βγάζουν γιατί στην Ευρώπη οι κινητήρες βενζίνης δε θα πουλήσουν καθόλου...το 90% και πλέον θα είναι σε diesel ενώ για τις ΗΠΑ πιο κατάλληλος για τη φύση της αγοράς εκεί θα είναι ο 6κύλινδρος....μάλλον εκεί οφείλεται και η απουσία μικρότερου κινητήρα...οι αποφάσεις που λαμβάνουν οι εταιρείες γίνονται ανάλογα με τους μεγάλους πελάτες τους και όχι με βάση την Ελλάδα που απαγορεύεται η χρήση των diesel στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα(που ουσιαστικά για εταιρείες σαν τη Volvo οι κάτοικοί τους αποτελούν το σύνολο σχεδόν των δυνητικών πελατών τους) και οι φόροι είναι πολύ υψηλοί...
η πορεία λοιπόν του ΧC60 είναι σχεδόν καταδικασμένη...άλλες όμως εταιρείες ανταγωνιστικές έχουν καταφέρει να φέρουν στην Ελλάδα τα μονέλα τους με μικρότερους κινητήρες καλύτερα προσαρμοσμένους στην ελληνική αγορά,η ελληνική αντιπροσωπία γιατί δεν μπορεί να κάνει τπτ;Μάλλον γιατί δεν τους ενδιαφέρει ή θεωρούν το ότι η ζήτηση είναι τόσο ανελαστική για τους Γερμανούς που το όφελος θα είναι μηδαμινό...
Όσο για το username...σε ό,τι με αφορά φαίνεται πως είμαι φαν της εν λόγω εταιρείας και μόνο από αυτό...δεν κρύβω τπτ...φοιτητής οικονομικών είμαι που μου την έχει δώσει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σε κάποιες κατηγορίες δύο μόνο επιλογές για τους επίδοξους αγοραστές και όλες οι άλλες είναι για πέταμα και είναι οι εξής δύο:BMW και Μercedes.... άντε και βαριά βαριά η Audi...όποιος θέλει με πιστεύει όποιος θέλει,όχι... -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Τσιμπιμένες οι τιμές οι οποίες έπρεπε να είναι κάνα 10άρικο ,κάτω ώστε να δει άσπρη μέρα η συμπαθέστατη σε εμέ Volvo , στις πωλήσεις .
Ημουν Υποψήφιος αγοραστής αλλά όχι για 57000
Οσο για τον κινητήρα , δε λέω πολύ καλό το 6 κύλινδρο αλλά θα μπορούσε ώς βάση να έχει των 2,5Τ5 με 235-250hp και 36-38 κιλά ροπή , με καλύτερη Τιμή για entry level μοντέλο.
Ξέρουμε πόσα κιλά είναι ?η τιμή και μόνο από το όνομα του μοντέλου θα έπρεπε να είναι πιο κάτω από το XC70...αλλά οι κινητήρες με τους οποίους διατίθεται είναι απαγορευτικοί...κάτι πρέπει να κάνουν εκεί στη Volvo να δουν τι συμβαίνει γύρω τους γιατί διαφορετικά δεν τους βλέπω καλά,τουλάχιστον στην Ελλάδα...όσο για το βάρος η εταιρεία στο site δίνει πάνω από 1800κιλά...
Πάντως είναι και το πρώτο αυτοκίνητο που υπό ορισμένες συνθήκες φρενάρει μόνο του με το σύστημα City Safety στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις!!! -
από scandinavian την 17/10/08 16:55
...άλλες όμως εταιρείες ανταγωνιστικές έχουν καταφέρει να φέρουν στην Ελλάδα τα μονέλα τους με μικρότερους κινητήρες καλύτερα προσαρμοσμένους στην ελληνική αγορά,η ελληνική αντιπροσωπία γιατί δεν μπορεί να κάνει τπτ;Μάλλον γιατί δεν τους ενδιαφέρει ή θεωρούν το ότι η ζήτηση είναι τόσο ανελαστική για τους Γερμανούς που το όφελος θα είναι μηδαμινό...
Φίλε μου η ελληνική αγορά με τις ιδιαιτερότητές της δεν υπάρχει στα πλάνα κανενός κατασκευαστή. Φωτεινές εξαιρέσεις κάποια τραβηγμένα από χέρια, πόδια και μαλλιά μοντέλα όπως π.χ. το Golf 1.050 C, Audi 80 1.3, Citroen Pony και Nissan Cherry 1.000 by Volos της δεκαετίας του 1980, ή την τωρινή 316 !
Λογικό είναι να θεωρούν ότι το όφελος θα είναι μηδαμινό. Μην ξεχνάς όμως ότι και η Ford με πολλά προβλήματα τελευταίως έχει από γεννησιμιού της μια κατάρα. Ποτέ κανένα upmarket brand δεν αναδείχθηκε στα χέρια της έτσι και τη Volvo, αν πιστέψουμε τον αμερικάνικο τύπο, για γενικό λίφτινγκ και πούλημα την έχει όπως και με τις Land Rover και Jag πρόσφατα. -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Τσιμπιμένες οι τιμές οι οποίες έπρεπε να είναι κάνα 10άρικο ,κάτω ώστε να δει άσπρη μέρα η συμπαθέστατη σε εμέ Volvo , στις πωλήσεις .
Οσο για τον κινητήρα , δε λέω πολύ καλό το 6 κύλινδρο αλλά θα μπορούσε ώς βάση να έχει των 2,5Τ5 με 235-250hp και 36-38 κιλά ροπή , με καλύτερη Τιμή για entry level μοντέλο.
Ξέρουμε πόσα κιλά είναι ?η τιμή και μόνο από το όνομα του μοντέλου θα έπρεπε να είναι πιο κάτω από το XC70...αλλά οι κινητήρες με τους οποίους διατίθεται είναι απαγορευτικοί...κάτι πρέπει να κάνουν εκεί στη Volvo να δουν τι συμβαίνει γύρω τους γιατί διαφορετικά δεν τους βλέπω καλά,τουλάχιστον στην Ελλάδα...όσο για το βάρος η εταιρεία στο site δίνει πάνω από 1800κιλά...
Πάντως είναι και το πρώτο αυτοκίνητο που υπό ορισμένες συνθήκες φρενάρει μόνο του με το σύστημα City Safety στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις!!!και το crv φρενάρει στ 45 χιλιάρικα.... Δεν είναι στάνταρ στα 34 αλλά μη το ξεχνάμε.
-
Θα συμφωνήσω ως προς την παρατήρηση του Diesel αλλά θα πρέπει μετά τις 3500χιλιάδες απολύσεις να πάρουν χαμπάρι εκεί πάνω ότι δεν φτάνει να φτιάχνουν μόνο καλά αυτ/τα αλλά να τα βοηθούν στις πωλήσεις αλιώς θα κλείσουν.
Εξάλου οι απολύσεις αν δεν κάνω λάθος ήρθαν απο τα αποτελέσματα της USA. Και εκεί τα μεγάλα κυβικά έχουν πια πρόβλημα .Με 1800 κιλά ο 2,5Τ5 μια χαρά θα ήταν, ίσως όχι πύραυλος αλλά με 235-245 άλογα και αυξημένη ροπή στα 38+ κιλά το αυτ/το θα ήταν Super και θα επωφελείτω της φορολογίας για καλύτερη τιμή .
Ας μην ξεχνάμε εξάλου την πολητική της Volvo (τύπου Frod) βάση της οποίας όποιος αγοράσει τα αυτ/τα τους τον 1 χρόνο θεωρείτε Μ@λ@κ@ς .
Αυτό γιατι μετά το πέρασμα του 1ου χρόνου σε αυτ/τα αξίας 35-40.000 χιλιάδων οι εκπτώσεις για να κλείσει καλά ο 2ος χρόνος φτάνουν απο τις 3 μέχρι τις 5.000 χιλιάδες -
Οι εκπτώσεις που αναφέρεις δεν ισχύουν στις σειρές ΧC και V που έχουν πολύ ισχυρές πωλήσεις...για το ΧC90 υπήρχαν μέχρι και το 2006 μεγάλες αναμονές σε όλο τον κόσμο...εκπτώσεις γίνονται συνήθως στις σειρές S και C...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Πάντως είναι και το πρώτο αυτοκίνητο που υπό ορισμένες συνθήκες φρενάρει μόνο του με το σύστημα City Safety στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις!!!και το crv φρενάρει στ 45 χιλιάρικα.... Δεν είναι στάνταρ στα 34 αλλά μη το ξεχνάμε.
Άλλο το σύστημα της Honda,άλλο της Volvo...το σύστημα της Honda Collision Mitigation Braking System προβλέπει και προειδοποιεί για τη σύγκρουση,ενεργοποιεί όλα τα συστήματα ασφαλείας και προετοιμάζει την πέδηση αλλά δεν φρενάρει τελείως το αυτοκίνητο,δεν το ακινητοποιεί...είναι το αντίστοιχο του Collision Warning with Brake Support της Volvo που εισήχθη πριν από 3 χρόνια στο S80...
το City Safety αντιθέτως ακινητοποιεί εντελώς και μόνο του το αυτοκίνητο σε ταχύτητες κάτω των 30χλμ/ώρα...κάτι τελείως διαφορετικό ... -
Εχεις δίκιο.
Το φρενάρει μέχρι μία πολύ χαμηλή ταχύτητα αλλά κάτω των 30 πχ δεν λειτουργεί. Το έχω δοκιμάσει από τα 140 στα 80
Είναι για έξω από την πόλη.Οχι ότι δε το θεωρώ χρήσιμο. Ειναι άλλος προσανατολισμός
Της volvo λειτουργεί εκτός πόλης? -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Εχεις δίκιο.
Το φρενάρει μέχρι μία πολύ χαμηλή ταχύτητα αλλά κάτω των 30 πχ δεν λειτουργεί. Το έχω δοκιμάσει από τα 140 στα 80
Είναι για έξω από την πόλη.Οχι ότι δε το θεωρώ χρήσιμο. Ειναι άλλος προσανατολισμός
Της volvo λειτουργεί εκτός πόλης?Το σύστημα της Honda που περιγράφεις ουσιαστικά είναι το Adaptive Cruise Control...το οποίο ουσιαστικά είναι ένα ραντάρ που παρακολουθεί την κίνηση των εμπρός αυτοκινήτων και προσαρμόζεται σε αυτή φρενάροντας μόνο του ενώ αν δεν προλαβαίνει σε ειδοποιεί με φως στο παρμπριζ και δυνατό ήχο...
το City Safety λειτουργεί οπουδήποτε αρκεί η ταχύτητα να είναι κάτω από 30χλμ/ώρα....δλδ εντός πόλης ή σε αυτοκινητόδρομο που βρίσκεται σε συμφόρηση όπου επειδή δεν προλαβαίνεις να δεις εάν ο μπροστινός σου φρέναρε από την κούραση και τα νεύρα λόγω κίνησης τρακάρεις...είναι η πλειοψηφία των μικροατυχημάτων και είναι βέβαια ένα σύστημα που σε προστατεύει από τις φαναρτζοδουλειές αλλά και από προβλήματα στη σπονδυλική στήλη...προφανώς στον αυτοκινητόδρομο λειτουργεί το ACC και μόλις φτάσει κάτω από τα 30χλμ/ώρα πιάνει δουλειά το City Safety...είναι κάτι ανάλογο με το Distronic Plus της S-class αλλά δεν ξέρω στην πράξη τι γίνεται με κανένα από τα δύο... -
τι εννοείς δουλεύει το cruise
εχει adaptive cruise control? ή μόνο city safety...
Γενικά δεν κατάλαβα γιατί σου άρεσε τόσο πολύ. Εμένα του crv μου φαίνεται εξίδου πολύπλοκο -
Καλησπέρα σε όλους - σόρυ για τη διακοπή της προηγούμενης σύζήτησης Οδηγώ ένα S40 1.8
Σήμερα το βράδυ και ενώ οδηγούσα στη Βουλαγμένης συνέβη το εξής:
Σε αλλαγή ταχύτητας από 1η προς 2α το κιβώτιο σταματάει να αποκρίνεται σε κάθετη κίνηση (το λεβιέ κοινώς πήγαινε μόνο αριστερά-δεξιά). Σβήνω και περιμένω 2 λεπτά, βάζω μπρος, κουμπώνει πλέον κανονικά αλλά από τον κινητήρα ακούγεται ένας τσιριχτός ήχος, σημάδι ότι το σαζμάν είχε πρόβλημα. Καλώ οδική κλπ κλπ.
Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος άλλος από εδώ αντιμετώπισε κάποιο παρόμοιο πρόβλημα - δεν έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα, αλλά αν κάποιος πιο παλιός θα μπορούσε να ποστάρει αντίστοιχο παλαιότερο μήνυμα θα μου έκανε μεγάλη χάρη.
Κρίμα, γιατί μέχρι στιγμής ήμουν καθόλα ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο και το σέρβις - θα περιμένω μέχρι Τετάρτη πρωί απότι φαίνεται για να μάθω επακριβώς τι συνέβη.
Σημείωση: Το αυτοκίνητο ειναι από τις πρώτες παρτίδες (2004 καλοκαίρι). Επίσης, μέχρι τωρα η μεταχείρηση στο κιβώτιο υπήρξε άριστη (όσο υποκειμενικό κι αν ακούγεται αυτό)
-
Οχι ποτέ δεν είχα αντίτοιχο πρόβλημα, ούτε είχα ακούσει για κάτι τέτοιο .
πόσα χιλόμετρα είχες κάνει ? -
64000 σε 4,5 χρόνια - ούτε πολλά ούτε λίγα νομίζω. Τα μισά από αυτά (ίσως και παραπάνω) έχουν γίνει σε ταξίδια...
-
ατυχία είναι μάλλον
-
Κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα...το μόνο ήταν ότι σε κλίση μια φορά δεν πήρε εύκολα εμπρός...αλλά πρέπει να έφταιγε και η βενζίνη...ούτε έχω ακούσει από κάποιον κάτι τέτοιο...το σασμάν είναι στα συν του εν λόγω αυτοκινήτου...Είναι κανόνας όμως:ποτέ μην αγοράζετε αυτοκίνητα λίγο καιρό από το λανσάρισμά τους,ειδικά εάν είναι από τα πρώτα που έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής...οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν έχουν προλάβει να δουν τα όποια πιθανά προβλήματα
πάντως δεν έχει γίνει κάποια ανάκληση που να αφορά σασμάν απ'όσο γνωρίζω... -
Ο χρήστης loco2k5 έγραψε:
64000 σε 4,5 χρόνια - ούτε πολλά ούτε λίγα νομίζω. Τα μισά από αυτά (ίσως και παραπάνω) έχουν γίνει σε ταξίδια...Τί έγινε τελικά φίλε;Τι πρόβλημα ήταν τελικά;Λύθηκε;
-
Το πρόβλημα τελικά ήταν ο συμπλέκτης - αλλαγή λόγω φθοράς... τώρα δεν ξέρω τι ακριβώς να πω γι'αυτό. Ξέρει κανείς αν και αυτά τα μηχανικά μέρη προέρχονται από Ford?
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Οι εκπτώσεις που αναφέρεις δεν ισχύουν στις σειρές ΧC και V που έχουν πολύ ισχυρές πωλήσεις...για το ΧC90 υπήρχαν μέχρι και το 2006 μεγάλες αναμονές σε όλο τον κόσμο...εκπτώσεις γίνονται συνήθως στις σειρές S και C...Ετσι για να δούμε λοιπόν την αλήθεια ..... ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ >>>
XC 90 - 8.500 euro προσφορά.
XC 70 - 8.000 euro προσφορά.
C 70 - 7.000 euro προσφορά.κ.λ.π.
Το καλό το άφησα για το τέλος.
το XC 60 σε 1 χρόνο περίπου θα φορέσει μικρότερο κινητήρα. Οι πληροφορίες μιλούν για τον 2.0Τ5 και όχι προς το παρόν τον 2.5Τ5.
είδωμεν......... -
sprsk οι προσφορές αυτές είναι ανακοινωμένες στο τύπο ή μιλητές με το καλημέρα
πάντως αν όντως ισχύουν είναι σοκαριστικές ως προσ το μέγεθος και κάποιος έχει φτιάξει μια τελείως άκυρη τιμολογιακή πολιτικη γενικότερα, και το πληρώνει θα έλεγα -
S40 / V50
-4000 €
VOLVO FORUM