-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τακακια τι χρησιμοποιεις τωρα? παντως τα ΑΤΕ ειναι μια χαραΑκομα της μαμας εχω τα οποια αν δε κανω λαθος ειναι ΑΤΕ
-
Ο χρήστης ALEX-G έγραψε:
Καλημερα, σε προηγουμενες σελιδες διαβασα αρκετα για προτεινομενα λαδια και μια και ηρθε η ωρα για να κανω service, ηθελα να σας ρωτησω για τα ARAL SUPER TRONIC E SAE 0W-30 ACEA A5/B5, τα οποια προσεξα οτι δεν ηταν μεσα στα διαφορα προτεινομενα. Επισης τι γνωμη εχετε για τακακια μεταξυ ΑΤΕ, BOSCH, η τα γνησια της VOLVO η κατι αλλο. Τελος μπουζι πηρα σε παρα πολυ καλη τιμη απο UK τα NGK Laser Iridium ITR6F13μέχρι τώρα, τι λάδια έβαζες και κάθε πότε τα άλλαζες ?
Γενικά πιστεύω, ότι, οποιοδήποτε Α5/Β5 βάλεις δεν θα έχεις πρόβλημα.
Αλήθεια επίσης είναι, ότι τα castrol καίγονται λιγότερο ..... γενικά, όσο πιο ψηλό flash point έχει, τόσο πιο πολύ αντέχουν στις υψηλότερες θερμοκρασίες. -
Ο χρήστης ALEX-G έγραψε:
τακακια τι χρησιμοποιεις τωρα? παντως τα ΑΤΕ ειναι μια χαρα
Ακομα της μαμας εχω τα οποια αν δε κανω λαθος ειναι ΑΤΕ
κι εμενα κι επειδη ειμαι ευχαριστημενος συνεχιζω να βαζω τα ιδια
επισης να προσεξεις οτι αν εχεις αισθητηρες τακακιων να ταιριαξει η φισα
(γιατι τα ΑΤΕ εχουν δικη τους φισα)βεβαια μπορει ο μαστορας να παρει τη φισα απο τα παλια σου ΑΤΕ και με λιγη ταινια μια χαρα να τη ταιριαξει οπου αυτος θελει
-
Τωρα να σας πω και ενα τρελλο που μου συνεβη πριν μια εβδομαδα και δε μπορω να το εξηγησω. Γιαυτο θα ζητησω τα φωτα των πιο εξειδικευμενων. Ερχομουν απο Αθηνα προς Καλαματα. Στο Αρτεμισιο πριν και μετα τη σηραγγα ειχε ψιλοχιονισει, στη συνεχεια και μεχρι τη Μεγαλοπολη ο δρομος βρεγμενος, νταλικες μπροστα οποτε πηγαινα σαν σε παρελαση και αναγκαζομουν συνεχεια ειδικα στις στροφες της Μεγαλοπολης αλλα και της Τσακωνας να χρησιμοποιω συνεχως φρενο. Σε καποια στιγμη επεσα σε πολυ νερο πανω σε στροφη και για 3-4 φορες μου αναβοσβησε το προειδοποιητικο λαμπακι που αφορα το STC. Μετα απ αυτο το αναβοσβησμα, και αφου το λαμπακι ηταν σβηστο πλεον, αλλαξε τελειως η οδικη συμπεριφορα του αυτοκινητου. Το τιμονι ειχε ελαφρυνει και ειχα την εντυπωση οτι το αυτοκινητο επλεε σα βαρκα και οτι δεν ειχε κρατηματα σε στροφες. Σε καποια στιγμη χρειαστηκε να φρεναρω εντονα και ενω καταλαβα τους κραδασμους του ABS, το αυτοκινητο δεν επιβραδυνε ομαλα, αλλα συρθηκε. Περιτο να πω οτι εκλασα μεντες και για καμμια 10αρια χλμ μεχρι να φτασω στη πολη, πηγαινα σα κοτα. Επισης σ ενα φαναρι οταν ξεκινησα καπως εντονα μου σπιναρισε. Μετα απ αυτο δε μου ξαναπαρουσιασε τιποτα και η συμπεριφορα του επανηλθε στα συνηθισμενα. Εριξα μια γρηγορη ματια στο βιβλιο του κατασκευαστη και αν καταλαβα καλα(?), μετα απο το περιεργο περιστατικο, θα επρεπε να σβησω το μοτερ και να ξεκινησω παλι ωστε o εγκεφαλος να δωσει τις σωστες οδηγιες οσον αφορουσε το STC. Ειναι ετσι τα πραγματα? Μηπως υπηρξε υπερθερμανση των φρενων και απο εκει δημιουργηθηκε το προβλημα? Εχει συμβει κατι το αναλογο σε καποιον ? ευχαριστω για την οποια απαντηση
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
S80 με 1600αρι diesel δηλαδή; Τι 0-100 έχει αυτό το πράγμα;
Επιδοσεις τραγωδια - 11.7 0-100 και 190 τελικη! Ειπαμε ευκολος τροπος να κατεβει το CO2 της εταιρειας, με ενα προιον που απευθυνετα αποκλειστικα σε Ευρωπαιους τους απασχολουν οι επιδοσεις, και ειναι και τσιγκουνιδες (1430χλμ αυτονομια)...Αν και παλι δεν καταλαβαινω γιατι να μην παρει καποιος ενα D5, ειδικα σε μια κατηγορια οπου η υπαρξη ενος 1.6 μοτερ δεν ειναι καθολου κολακευτικη...
Πόσα κιλά ζυγίζει το S80; Τόσο ελαφρύ είναι;
Σου φαινετε ελαφρυ? 1586kg ειναι!
Μαλλον το σωζει η καλη ροπη (109hp@4000rpm (κοφτης 5000rpm)/240Nm@1750rpm) και ισως η κλιμακωση -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Καλημερα, σε προηγουμενες σελιδες διαβασα αρκετα για προτεινομενα λαδια και μια και ηρθε η ωρα για να κανω service, ηθελα να σας ρωτησω για τα ARAL SUPER TRONIC E SAE 0W-30 ACEA A5/B5, τα οποια προσεξα οτι δεν ηταν μεσα στα διαφορα προτεινομενα. Επισης τι γνωμη εχετε για τακακια μεταξυ ΑΤΕ, BOSCH, η τα γνησια της VOLVO η κατι αλλο. Τελος μπουζι πηρα σε παρα πολυ καλη τιμη απο UK τα NGK Laser Iridium ITR6F13
μέχρι τώρα, τι λάδια έβαζες και κάθε πότε τα άλλαζες ?
Γενικά πιστεύω, ότι, οποιοδήποτε Α5/Β5 βάλεις δεν θα έχεις πρόβλημα.
Αλήθεια επίσης είναι, ότι τα castrol καίγονται λιγότερο ..... γενικά, όσο πιο ψηλό flash point έχει, τόσο πιο πολύ αντέχουν στις υψηλότερες θερμοκρασίες.Το ειχα παρει μεταχειρισμενο (test drive) απο τη volvo και τα 2 πρωτα service τα ειχαν κανει αυτοι συνεπως προφανως θα χρησιμοποιησαν της volvo
-
Τι να σου πω ρε συ, το 11,7 μου φαινεται απιστευτα καλο για τετοιον σκαφος με τετοια υποδύναμη.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τακακια τι χρησιμοποιεις τωρα? παντως τα ΑΤΕ ειναι μια χαρα
Ακομα της μαμας εχω τα οποια αν δε κανω λαθος ειναι ΑΤΕ
κι εμενα κι επειδη ειμαι ευχαριστημενος συνεχιζω να βαζω τα ιδια
επισης να προσεξεις οτι αν εχεις αισθητηρες τακακιων να ταιριαξει η φισα
(γιατι τα ΑΤΕ εχουν δικη τους φισα)βεβαια μπορει ο μαστορας να παρει τη φισα απο τα παλια σου ΑΤΕ και με λιγη ταινια μια χαρα να τη ταιριαξει οπου αυτος θελει
Θα τα παραγγειλω απο το ebay de, η uk. Εχω κοιταξει εκει και αναφερονται τα μοντελλα για τα οποια κανουν τα ΑΤΕ. Ελπιζω βεβαια να ταιριαζει και ο αισθητηρας αν γραφεται οτι κανει για το συγκεκριμενο μοντελο
-
@ALEX-G
Η Volvo χρησιμοποιει τακακια ΑΤΕ. Τα τακακια μας δεν εχουν αισθητηρα φθορας..οταν αυτα φθαρουν η σταθμη του υγρου φρενων μειωνετε οποτε αναβει το αναλογο λαμπακι.
Η Volvo για τα 4κυλινδρα μοτερ προτεινει λαδια με προδιαγραφες Ford WSS-M2C-913B ή ACEA A5/B5 . Ανοιγοντας το καπω του αυτοκινητου σου πανω στον προφυλακτηρα θα δεις μια ετικετα σαν την παρακατω. Εκει αναφερει τις προδιαγραφες και το προτεινομενο ιξωδες για το αυτοκινητο σου.
Οσον αφορα τα μπουζι προτιμησε καλυτερα αυτα της Volvo.Σχετικα με το αντισπιν...εχεις STC ή DSTC?
-
STC εχω VolvoZeus.
-
Το STC εχει δυο στοιχεια - το SC (stability control) και το ΤC (traction control). Tο SC παρεμβαινει στον κινητηρα και οχι στα φρενα και λειτουργει απο 0-την μεγιστη ταχυτητα του οχηματος μειωνοντας αναλογα την ροπη του κινητηρα.
Τo TC ενεργει κυριως κατα την εκκινηση σε ολισθηρες επιφανειες και μεχρι το αυτοκινητο να φτασει τα 60 km/h. Σε ταχυτητες μεταξυ 60 -100 km/h το συστημα εχει περιορισμενη λειτουργια, και πανω απο τα 100 km/h απενεργοποιειτε πληρως. Επισης απενεργοποιειτε πληρως οταν παταμε φρενο.Ο χρήστης ALEX-G έγραψε:
Εριξα μια γρηγορη ματια στο βιβλιο του κατασκευαστη και αν καταλαβα καλα(?), μετα απο το περιεργο περιστατικο, θα επρεπε να σβησω το μοτερ και να ξεκινησω παλι ωστε o εγκεφαλος να δωσει τις σωστες οδηγιες οσον αφορουσε το STC. Ειναι ετσι τα πραγματα?Ναι, στην περιπτωση που σου εμφανισει καποιο σφαλμα, ωστε κατα την επανεκκινηση να γινει ελεγχος του συστηματος για να προσδιορισει κατα ποσο το σφαλμα οντως υφισταται. Απο τη στιγμη που δεν αναψε καποια λυχνεια σφαλματος δεν εχει νοημα το reset.
Μηπως υπηρξε υπερθερμανση των φρενων και απο εκει δημιουργηθηκε το προβλημα?
Η κεντρικη μοναδα ελεγχου των φρενων υπολογιζει συνεχως βασει της χρησης των φρενων την θερμοκρασια των εμπρος δισκων. Αν η θερμοκρασια φτασει τους 450C τοτε η λειτουργια του STC (και του DSTC) αναστελλεται. Σε αυτη την περιπτωση εμφανιζεται και σχετικο μυνημα στην οθονη του πινακα οργανων. Το συστημα επανερχετε αυτοματα σε λειτουργια οταν η θερμοκρασια πεσει κατω απο τους 300C....
Μηπως ηταν ιδεα σου αυτη η αλλαγη στην οδικη συμπεριφορα? Τα λαστιχα τα κοιταξες οσον αφορα φθορα/πιεσεις? Κατα τον ελεγχο προσπαθησε να δεις το εσωτερικο πελμα διοτι λογω αυξημενου καμπερ η φθορα ειναι αρκετα ανιση και μπορει να σε μπερδεψει.
-
Για να έχουμε να πούμε πολλά αύριο, πιο συγκεκριμένα πράγματα και για να μην γίνει καμιά 'στραβή' και δεν είναι διαθέσιμο στο μέλλον το domain volvoclub.gr , το κατοχύρωσα χτες το βράδυ,** 23.8€** για 2 χρόνια. Χωρίς κανένα extra κόστος και για 2μήνες από τώρα μπορούμε να δούμε ποίες τεχνολογίες, style, forum, κτλ θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε στον ιστο-τόπο, να κάνουμε δοκιμές και όταν αποφασίσουμε το τι και το πως , κάνουμε μια συνδρομή webhosting με όποια χαρακτηριστικά και από όποιον αποφασίσουμε. Μετά 24-48 ώρες, ώσπου να ενημερωθούν αυτόματα οι DNS servers των Ιsp από τον hostmaster για την ζώνη volvoclub.gr, λογικά θα μπορείτε όλοι σας να βλέπετε την δοκιμαστική http://www.volvoclub.gr στον φυλλομετρητή σας. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, ειδικά αν υπάρχει κάποιος που να έχει γνώσεις γραφίστα
- όποιος θέλει mail της μορφής xxxxx at volvoclub.gr , μου στέλνει πμ και του ανοίγω
- άνοιξα μια mail λίστα members at volvoclubs.gr για να μπορούμε εύκολα, όλα τα μέλη να ανταλλάζουμε μηνύματα. Ίσως να φτιάξουμε κι άλλες 2 , βόρειοι at volvoclub.gr, νότιοι at volvoclub.gr
https://grweb.ics.forth.gr/greek/index.html
Όνομα χώρου: volvoclub
Στοιχεία: Domain Name:volvoclub.gr
Domain Handle:d91472e1cdcb6471ab389e07cada7a7df-gr
Protocol Number:1485076
Creation Date:29-1-2010
Expiration Date:28-1-2012
Updated Date:30-1-2010
Registrar:USABLEWEB ΕΠΕ
Registrar Referral URL:http://www.papaki.gr
Registrar Referral Email:info@papaki.gr
Whois Server:
Bundle Name:volvoclub.gr
Name Server:ns23.grserver.gr
Name Server:ns24.grserver.gr*.webmail.volvoclub.gr. CNAME volvoclub.gr.
ftp.volvoclub.gr. CNAME volvoclub.gr.
lists.volvoclub.gr. CNAME volvoclub.gr.
mail.volvoclub.gr. A 85.25.120.165
volvoclub.gr. NS ns23.grserver.gr.
volvoclub.gr. NS ns24.grserver.gr.
volvoclub.gr. A 85.25.120.165
volvoclub.gr. MX (10) mail.volvoclub.gr.
volvoclub.gr. TXT v=spf1 +a +mx -all
webmail.volvoclub.gr. A 85.25.120.165
http://www.volvoclub.gr. CNAME volvoclub.gr.Δοκιμαστικά, ανέβηκε εδώ, http://www.volvoclub.gr/forum/
η πρώτη προσπάθεια του φόρουμ. Αν θέλετε να συζητήσουμε τι θέματα topics
κατηγορίες / υποκατηγορίες θέλετε να έχει, για να υπάρχουν πιο οργανωμένα κάπου
πληροφορίες για τα αυτοκίνητα volvo. Όταν καταλήξουμε στην δομή του, το κατεβάζω
και ανεβάζω το νέο, για 2 μήνες ακόμα, το hosting είναι free . Σημαντικό επίσης είναι, η δημιουργία ενός logo, για την αισθητική και ομοιόμορφη παρουσία του club στο μέλλον.ένα παράδειγμα από logo volvoclub εξωτερικού
Αναμένω για τις προτάσεις σας όσον αφορά την δομή του forum.
Γιάννη πολύ καλή η πρωτοβουλία σου. Μπήκα στο φόρουμ που άνοιξες και πόσταρα για τεστ. Επίσης σου έστειλα εκεί και ΠΜ για τεστ. Για τα υπόλοιπα που ρωτάς θα σου στείλω με mail κάποιες προτάσεις μου αλλά και απορίες . Μπράβω σου και πάλυ
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Μηπως ηταν ιδεα σου αυτη η αλλαγη στην οδικη συμπεριφορα? Τα λαστιχα τα κοιταξες οσον αφορα φθορα/πιεσεις? Κατα τον ελεγχο προσπαθησε να δεις το εσωτερικο πελμα διοτι λογω αυξημενου καμπερ η φθορα ειναι αρκετα ανιση και μπορει να σε μπερδεψει.
Πρωτα απ ολα να σ ευχαριστησω για το χρονο που διεθεσες και για τις απαντησεις σου. Σιγουρα δεν ηταν ιδεα μου. Τωρα που το ξανασκεπτομαι μου εβγαλε συγχρονως 2 προβληματα. Το ενα ηταν προβλημα stability. Ειμαι αρκετα εμπειρος οδηγος για να καταλαβω αν το αυτοκινητο μου παρουσιαζει μια σοβαρη αποκλιση στην οδικη του συμπεριφορα ενω στις προηγουμενες 2 ωρες οδηγησης δεν υπηρχε κανενα προβλημα και μαλιστα οδηγωντας με ιδιες καιρικες συνθηκες. Δεχομαι βεβαια μια εξηγηση οσον αφορα πιεση /κατασταση ελαστικων σε συνδυασμο με κακο οδοστρωμα (μετα την ΕΟ Αθηνων Τριπολεως), αλλα τετοια αλλαγη συμπεριφορας που να με κανει να φοβηθω? Το 2ο προβλημα που μου εβγαλε ηταν προβλημα φρενων, παρ ολο οτι δεν αναψε λαμπακι ABS, διοτι προσπαθωντας να σταματησω σε φαναρι απο αποσταση καμμια 60αρια μετρων και με ταχυτητα γυρω στα 70, το αυτοκινητο δεν επιβραδυνε γλυκα αλλα συρθηκε αρκετα μετρα χωρις να μειωσει αισθητα ταχυτητα με αποτελεσμα να εγκαταλειψω τη προσπαθεια και να περασω το φαναρι με κοκκινο. Ευτυχως που δεν ειχε σταματησει καποιος πριν απο εμενα στο φαναρι γιατι θα καρφωνομουν πισω του . Και εδω δεχομαι μια εξηγηση οσον αφορα τα ελαστικα σε συνδυασμο με ολισθηρο οδοστρωμα
-
Για την συνάντηση τώρα.
Γιάννη ωραίες οι φωτογραφίες που μου έστειλες, από ότι είδα την πετύχατε στο φαγητό
Θέλω ανταπόκριση και λεπτομέρειες πως τα περάσατε. Εγώ δυστυχώς όπως είχα πει δεν μπορούσα
Πήρα βέβαια τηλ. μπας και γλιτώσω την απουσία, αλλά τίποτα ο παρουσιολόγος ήταν ανένδοτος και με έβγαλε Α.Α.
Οπότε με μία αδικαιολόγητη πρέπει στην επόμενη να παρευρεθώ οπωσδήποτε. -
@ALEX-G Δεν ηθελα να σε θιξω και αν το εξελαβες ετσι ζητω συγνωμη. Απλα παρεθεσα καποια στοιχεια σχετικα με την λειτουργια του συστηματος ωστε γνωριζοντας τα, να μπορεσεις κι εσυ να καταληξεις σε καποιο συμπερασμα. Μια τοσο αισθητη αλλαγη στην συμπεριφορα του οχηματος παντως δεν δικαιολογειτε σε τοσο μικρο χρονικο περιθωριο
Μιας που θα πας για σερβις, πες τους να κανουν εναν ελεγχο με το VIDA μηπως εχει υπαρξει καποια βλαβη αποθηκευμενη. Ακομα και η υπερθερμανση των φρενων, ενω δεν ειναι 'προβλημα', αποθηκευετε στην μνημη (μιλαω εκ πειρας ). -
Ο χρήστης ALEX-G έγραψε:
Τωρα να σας πω και ενα τρελλο που μου συνεβη πριν μια εβδομαδα και δε μπορω να το εξηγησω. Γιαυτο θα ζητησω τα φωτα των πιο εξειδικευμενων. Ερχομουν απο Αθηνα προς Καλαματα. Στο Αρτεμισιο πριν και μετα τη σηραγγα ειχε ψιλοχιονισει, στη συνεχεια και μεχρι τη Μεγαλοπολη ο δρομος βρεγμενος, νταλικες μπροστα οποτε πηγαινα σαν σε παρελαση και αναγκαζομουν συνεχεια ειδικα στις στροφες της Μεγαλοπολης αλλα και της Τσακωνας να χρησιμοποιω συνεχως φρενο. Σε καποια στιγμη επεσα σε πολυ νερο πανω σε στροφη και για 3-4 φορες μου αναβοσβησε το προειδοποιητικο λαμπακι που αφορα το STC. Μετα απ αυτο το αναβοσβησμα, και αφου το λαμπακι ηταν σβηστο πλεον, αλλαξε τελειως η οδικη συμπεριφορα του αυτοκινητου. Το τιμονι ειχε ελαφρυνει και ειχα την εντυπωση οτι το αυτοκινητο επλεε σα βαρκα και οτι δεν ειχε κρατηματα σε στροφες. Σε καποια στιγμη χρειαστηκε να φρεναρω εντονα και ενω καταλαβα τους κραδασμους του ABS, το αυτοκινητο δεν επιβραδυνε ομαλα, αλλα συρθηκε. Περιτο να πω οτι εκλασα μεντες και για καμμια 10αρια χλμ μεχρι να φτασω στη πολη, πηγαινα σα κοτα. Επισης σ ενα φαναρι οταν ξεκινησα καπως εντονα μου σπιναρισε. Μετα απ αυτο δε μου ξαναπαρουσιασε τιποτα και η συμπεριφορα του επανηλθε στα συνηθισμενα. Εριξα μια γρηγορη ματια στο βιβλιο του κατασκευαστη και αν καταλαβα καλα(?), μετα απο το περιεργο περιστατικο, θα επρεπε να σβησω το μοτερ και να ξεκινησω παλι ωστε o εγκεφαλος να δωσει τις σωστες οδηγιες οσον αφορουσε το STC. Ειναι ετσι τα πραγματα? Μηπως υπηρξε υπερθερμανση των φρενων και απο εκει δημιουργηθηκε το προβλημα? Εχει συμβει κατι το αναλογο σε καποιον ? ευχαριστω για την οποια απαντησηέτσι όπως το περιγράφεις , μου κάνει κάτι σαν συνδυασμός πολύ ολισθηρού οδοστρώματος, με μέτρια λάστιχα και καταπονημένα φρένα από την κατηφόρα και ίσως σε συνδιασμό από τα νερά στους δίσκους τακάκια κτλ. Αν πέσει νερό σε μια δισκόπλακα-τακάκι και στο άλλο όχι, αν πας να φρενάρεις για να μην κάνεις τετακε ( ABS / ESP), καταλαβαίνεις ότι η απόδοση των φρένων θα είναι πολύ χαμηλή και θα μπαίνει συνέχεια το ABS στον ένα τροχό, όμως οι τροχοί θα τσουλάνε και δεν θα σούρνονται/μπλοκαρισμένοι όπως λες. Σε κάποια οχήματα όταν πέσει νερό στο σύστημα φρένων δίσκους κτλ, αυτόματα το τακάκι ακουμπά τον δίσκο για κάποιο χρόνο για να τον στεγνώσει (αν ο δίσκος σου δίσκος όμως ήταν πολύ ζεστός μπορεί αυτή η λειτουργιά να είχε απενεργοποιηθεί). Αν το έχουν τα volvo αυτό το σύστημα δεν το ξέρω. Το ότι το τιμόνι είχε ελαφρύνει, είναι κι αυτό ένα δείγμα πολύ ολισθηρού, παγωμένου ίσως δρόμου. Από τα φρένα του δικού μου, δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, αλλά πιστεύω ότι σε μεγάλο ποσοστό ευθύνεται και η μεγάλη αδράνεια του οχήματος σε συνδυασμό , με τα pirelli P7. Όταν κινούμαι σε αντίστοιχες συνθήκες, έχω 2α ή 3η στο κιβώτιο στην κατάβαση, για να μην καταπονώ τα φρένα. Επίσης νερό σε ζεστό δίσκο, εγκυμονεί στράβωμα του.
@georgosk , το φαγητό ήταν πολύ καλό !!! ειδικά τα λουκάνικα και τα άγρια χόρτα !!!!
-
@georgosk , το φαγητό ήταν πολύ καλό !!! ειδικά τα λουκάνικα!!!!+99999999
-
@georgosk , το φαγητό ήταν πολύ καλό !!! ειδικά τα λουκάνικα!!!!
+99999999
εσύ δεν δουλεύεις σήμερα ... ???? οι περισσότεροι φίλοι μου, σήμερα είναι σε φόρουμ και στο facebook, msn ktl .... πως θα πάει το πλοίο/ελλάδα μπροστά .
Σχετικά με το φαγητό, στην αρχή ήμουν λίγο διστακτικός/ επιφυλακτικός ..... αλλά μετά , μπράβο jimc30
-
Στις 10.30 π.μ μαζευτήκαμε στα διόδια Αφιδνών ώστε να ξεκινήσουμε την εκδρομούλα μας!
Μαζευτήκαμε 10 άτομα:
C30 1.6
C30 T5
S40 T5 AWD
S40 1.6
C70 T5
V50 1.8
Κατεύθυνσή μας ο Ωρωπός, μέσω Ε.Ο και μετά ακολουθόντας τη διαδρομή Μαλακάσα-Ωρωπός. Αφιχθήκαμε στην παραλία Ωρωπού περίπου στις 11.10 π.μ όπου απολαύσαμε το καφεδάκι μας σε πολύ ωραία καφετέρια δίπλα σε αναμμένο τζάκι! Φανταστείτε δε ότι το τζάκι έκαιγε τόσο πολύ που εγώ και ο φίλος Iatroud σκάσαμε από τη ζέστη! Μετά από πολλή συζήτηση και άπειρο γέλιο, κατά τη 1.30 μ.μ αναχωρήσαμε για Αυλώνα!
Τα στομάχια είχαν αρχίσει να ενοχλούνται από την πείνα οπότε μπήκαμε απευθείας σε τροχιά φαγητού!
Παραθέτω αναλυτικά το μενού:
2 λουκάνικα
2 μπιφτέκια
2 κοκορέτσια
3 κιλά παϊδάκια αρνίσια
1 κιλό προβατίνα
4 πατάτες
2 τηγανόψωμα
2 φέτες
2 τυροκαυτερές
2 ανάμεικτες σαλάτες
2 κιλά κρασί λευκό
5 σπράιτ
5 κοκα-κόλες...
Πραγματικός πανικός παιδιά...Αφού φάγαμε, ήπιαμε κλπ, αναχωρήσαμε με κατεύθυνση την Αγ. Τριάδα και τη διαδρομή του Ακρόπολις για τις απαραίτητες φωτογραφίες, περίπου στις 4.00 μ.μ!
Μέτά τις υπέροχες φωτογραφίες από τον Johnkyr ο επόμενος σταθμός μας ήταν καφεδάκι σε πολύ γραφική καφετέρια στον Αυλώνα! Δυστυχώς λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων οι φίλοι Johnkyr και Iatroud δεν ακολούθησαν στον καφέ! Άπειρο γέλιο κατά τον καφέ και πολλές πλάκες μεταξύ μας! Τέλος αφού ήπιαμε καφεδάκια και αφού κάποιοι περιποιήθηκαν και κάτι σουφλέ σοκολάτας, κατά τις 6.20 μ.μ πήραμε το δρόμο της επιστροφής!
Άλλη μία υπέροχη Νότια Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία! Σύντομα θα ακολουθήσει κι άλλη...ίσως και μεταμφιεσμένη
Καλό απόγευμα σε όλους.... -
@ALEX-G Δεν ηθελα να σε θιξω και αν το εξελαβες ετσι ζητω συγνωμη.Ουτε κατα διανοια δε μου περασε κατι τετοιο απο το μυαλο αντιθετα, απο τις γνωσεις σου τις οποιες μοιραζεσε μαζι μας, μαθαινουμε παρα πολλα πραγματα
VOLVO FORUM