Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    A
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 29
    • Best 0
    • Groups 0

alex-g

@alex-g

0
    Profile views
    29
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

alex-g Unfollow Follow

Latest posts made by alex-g

• RE: VOLVO FORUM

Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
      Το μονο που ρυθμιζετε και στους δυο αξονες ειναι η συγκλιση...Απ οσο θυμαμαι το αυτοκινητο το πηρες μεταχειρισμενο...Ριξε μια ματια στην ημερομηνια παρασκευης των ελαστικων, μηπως το συγκεκριμενο ηταν απλα το μονο που δεν ειχε αλλαχτει και απλα περασε αρκετα χιλιομετρα καποτε στον πισω αξονα!

Ναι, ηταν test drive με 35000 χλμ και παραλληλα το χρησιμοποιουσε η υπευθυνη της αντ/πειας. Τα λαστιχα δεν εχουν αλλαχτει. Η ευθυγραμμιση δε θα δωσει αποτελεσμα και θα εξακολουθησω μελλοντικα να εχω το ιδιο προβλημα με τα καινουργια ελαστικα? Δηλαδη φθορα του εσωτερικου του ελαστικου στο συγκεκριμενο τροχο?. Παντως ηταν απιστευτη η φθορα που ειχε εσωτερικα, ενω το πελμα του ηταν οκ. Να σημειωσω οτι το αυτοκινητο σε ευθειες και με μεγαλη ταχυτητα δε φευγει καθολου απο τη πορεια του ουτε ασταθεια παρουσιαζει, αρα δε πρεπει να εχω υπερβολικη τιμη συγκλισης. Υπερβολικη αποκλιση ισως? αν και το τιμονι μου δεν ειναι βαρυ, ουτε προβλημα σε στροφες υπαρχει. Και επειδη δεν ειμαι σχετικος, η συγκλιση/αποκλιση μεσω της διαδικασιας της ευθυγραμισης ρυθμιζεται, η ειναι μια ξεχωριστη διαδικασια?.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      A
      alex-g

Τα λαστιχα τα κοιταξες οσον αφορα φθορα/πιεσεις? Κατα τον ελεγχο προσπαθησε να δεις το εσωτερικο πελμα διοτι λογω αυξημενου καμπερ η φθορα ειναι αρκετα ανιση και μπορει να σε μπερδεψει.

Φιλε, οι γνωσεις σου και οι συμβουλες σου ειναι λιρα εκατο Το μπροστινο δεξι λαστιχο εσωτερικα ειναι τοσο φαγωμενο που ειναι επικινδυνο, ενω τα υπολοιπα ειναι μια χαρα. Αυτο προφανως σημαινει οτι χρειαζομαι και ευθυγραμμιση

A
      alex-g

Εγω στο ειπα! Δεν με πιστεψες....

ωωωωπ ποτε δεν αφησα να εννοηθει οτι δε σε πιστεψα η οτι δε τα λες καλα. Μιλησα για εντυπωσεις, δηλαδη για ΑΙΣΘΗΣΗ η οποια αποδεικνυεται ψευδαισθηση. Δε κρυβω οτι αναρωτιομουν πως διαολο το POLO 1l του 2000 της γυναικας μου χαιδευοντας του το πενταλ ειναι δυνατον να γονατιζει, και το δικο μου να χρειαζεται να πιεζεις τοση ωρα και τοσο βαθεια το πενταλ για να σταματησει.

A
      alex-g

Ο χρήστης dd_surfer έγραψε:
      Είναι θέμα αίσθησης και όχι αποτελεσματικότητας.

Τελικα ναι, ετσι ειναι. Εκανα μια δοκιμη πατωντας αποτομα και πολυ δυνατα φρενο σε βρεγμενο δρομο, και παραλιγο να βρεθω στο παρμπριζ Περιτο να πω οτι το αυτοκινητο κοκαλωσε. Αρα η αισθηση που αφηνει οτι δεν ειναι πολυ αποτελεσματικα τα φρενα, ειναι λαθεμενη.
      Οσο για τα 55αρια λαστιχα, εχω την εντυπωση οτι θα 'αδειασει' πολυ ο θολος, αφου και με τα 60αρια που εχω τωρα το κενο μου φαινεται μεγαλο. Μαλλον θα παω για 60αρια. Φοραει καποιος 55αρια σε C30 χωρις να εχει περασει χαμηλοτερα ελατηρια? Πως ειναι απο αισθητικης αποψης?

A
      alex-g

Μερικες σελιδες πιο πριν, δεν ξερω αν το ειχατε δει ειχα γραψει αυτο..
      '- Τα φρενα εκτος του οτι ειναι καινουρια, εχουν το εξης χαρακτηριστικο...δεν εχουν αποτομο αρχικο bite, και εχουν αρκετα μεγαλη διαδρομη. Ετσι μπορεις καλυτερα να ελεγξεις την ενταση του φρεναρισματος...ειναι καλο για τους επιβατες. Σε φρεναρισμα πανικου ομως με το EBA (emergency brake assist - αναλυση παρακατω) φευγουν σφραγισματα.'

Δεν προσπαθω να σας πεισω οτι ειναι καλα (τα δικα μου ετσι κι αλλιως διαφερουν!)...αυτο το ξερει καλυτερα ο καθενας σας. Απλα καλο ειναι να γνωριζουμε τον τροπο λειτουργιας και τις δυνατοτητες τους.

Ακριβως οπως τα λες ειναι συμφωνω απολυτα μαζι σου. Βεβαια με το να γνωριζουμε το τροπο λειτουργιας τους, δε νομιζω οτι φευγουν οι οχι και τοσο καλες εντυπωσεις που αρκετοι ιδιοκτητες volvo εχουν για τα μοντελα που κυριως μιλαμε, οσον αφορα το συστημα πεδησης

A
      alex-g

Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
      δες, και τα continental premium contact2 πόσο τα βρίσκεις .....

γιατί αποφάσισες ... μόνος σου να βάλεις 60ρι ???

Tα 60αρια που φοραω ειναι της μαμας . Δεν ηθελα να χαμηλωσω βαζοντας 55αρια γιατι ηδη ειναι χαμηλο τ αυτοκινητο και δε κινουμαι σε highway

Τα continental premium contact2 απο Αγγλια παραδοτεα Ελλαδα στοιχιζουν 367 ευρω. Απο Ελλαδα δε ξερω ακομα

A
      alex-g

Και επειδη οπως ειπα παω αμμεσα για αντικατασταση ελαστικων, αρχισα ηδη το ψαξιμο πανω σε 2 ελαστικα αν και προβληματιζομαι παρα πολυ σε ποιο απ τα 2 θα καταληξω.
      Το 1ο ειναι το MICHELIN PE2 σε 205/55/16 σε W και το 2ο ειναι το ΤΟΥΟ T1R στις ιδιες διαστασεις κι αυτο σε W. Βεβαια θα χαμηλωσω περιπου 1 ποντο κατι που ηθελα ν αποφυγω, (το προφιλ των Ρ7 που φοραω τωρα ειναι 60) διοτι ηδη θεωρω το c30 χαμηλο αυτοκινητο, αλλα τα συγκεκριμενα ελαστικα δε βγαινουν σε 60. Και να σας πληροφορησω για τις τιμες:
      TOYO T1R απο Ελλαδα και φιλο: 445 ευρω με τοποθετηση και ζυγοσταθμιση βεβαια. Τα ιδια λαστιχα απο Αγγλια 306 ευρω παραδοτεα στην Ελλαδα.
      MICHELIN PE2 απο Ελλαδα 360ευρω παλι τοποθετημενα και ζυγοσταθμισμενα, απο Αγγλια 402 ευρω παραδοτεα Ελλαδα. Απ οτι φαινεται MICHELIN συμφερει καποιον να παρει απο Ελλαδα, αλλα ΤΟΥΟ απο Αγγλια και με σημαντικο κερδος. Το Αγγλικο site για καποιον που ενδιαφερεται για ελαστικα:
      http://www.camskill.co.uk/products.php

A
      alex-g

Προσπαθηστε να δειτε το εσωτερικο πελμα των πισω τροχων...ισως μετα απο αυτο επισκεφτειτε αμεσα το πρωτο βουλκανιζατερ! Πιστεψτε με μιλαω εκ πειρας

Μετα απ αυτο που επαθα, εγω θα παω αμμεσα. Καμμια προταση με τι ν αντικαταστησω τα Ρ7? Λαβε υπ οψιν σου οτι εχω φοβια με την οδηγηση σε βρεγμενους-γλιστερους δρομους (λες και στη Ν Ελλαδα εχουμε τους πολυ καλους), και θαθελα να εχουν την αναλογη προσφυση

A
      alex-g

43.οοο χλμ ???

τώρα έχω 15.000χλμ με τα P7 και από τον 1ο μήνα μου αγόρασα το αυτοκίνητο, μέχρι σήμερα, όλο λέω ότι θέλω να τα αλλάξω ....

ο jimC30, είναι άλλο ένα θύμα των ξεραμένων λιωμένων ...κτλ P7, αν θυμάμαι καλά, κι αυτός 40Κ+ χλμ τα κράτησε

Εαν εκανα συχνοτερα τετοιου ειδους ταξιδια, δε το συζητω οτι θα τα ειχα πεταξει, αλλα κινουμαι μεσα στη πολη συνηθως. Αν υπολογισω οτι το αυτοκινητο πρωτοκυκλοφορησε Δεκεμβρη 06, τοτε τα λαστιχα εχουν κατασκευαστει τουλαχιστον πριν 3.5 χρονια, πραγμα το οποιο σημαινει οτι εχουν φαει τα ψωμια τους και ειναι επικινδυνα σε ασχημες συνθηκες οδηγησης, οπως αυτη που αντιμετωπισα προσφατα. Ριχνω λοιπον την ευθυνη κατα 99% στα λαστιχα

A
      alex-g

την διαδρομή αυτή, την κάνω αρκετά συχνά !!!

τι λάστιχα έχεις ? χλμ ? DOT ? και σε τι διάσταση ?

Pirelli P7 205/55/16, εχουν 43000km σε 3 χρονια, ημερομηνια κατασκευης δε τη διακρινω γιατι ειναι μεσα στη λασπη , αλλα μαλλον παω για λαστιχα

A
      alex-g
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ