-
Για το θέμα της αντλίας βενζίνης και για το ότι δεν πρέπει να αφήνουμε το αυτοκίνητο στο κόκκινο από πλευράς βενζίνης είχα αναφερθεί και παλαιότερα. Όταν το παρέλαβα μου το είπαν αλλά δεν έδωσα πολύ σημασία. Λίγο καιρό αργότερα μου παρουσίασε 2-3 φορές πρόβλημα μετά την εκκίνηση. Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δεν πρέπει να το αφήνω στο κόκκινο γιατί επιβαρύνεται η αντλία βενζίνης. Όταν κάποιος βρίσκεται εν κινήσει και του ανάψει το λαμπάκι για χαμηλή στάθμη βενζίνης το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο γιατί η αντλία έχει ήδη θερμανθεί. Η αναπλήρωση βενζίνης πρέπει να γίνει έτσι και αλλιώς σύντομα. Η επιβάρυνση στην αντλία είναι μεγαλύτερη όταν το αυτοκίνητο μένει σταματημένο με χαμηλή στάθμη βενζίνης γιατί υπερθερμαίνεται κατά την εκκίνηση ειδικότερα αν πατήσουμε βαθιά το γκάζι. Οπότε το μόνο πράγμα που πρέπει βασικά να προσέχουμε είναι να μην παρκάρουμε με άδειο το ρεζερβουάρ (ειδικά τον χειμώνα). Από τότε που με συμβούλευσαν σχετικά στην αντιπροσωπεία έχω κάνει 13.500 χλμ. χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
@ grgio1 Πιθανά τα προβλήματα που αναφέρεις να έχουν σχέση με φθαρμένη αντλία βενζίνης. Η φθορά της οποίας και θόρυβο παράγει και δημιουργεί πρόβλημα στην τροφοδοσία του κινητήρα με καύσιμο. Χωρίς να είμαι ειδικός θα σε συμβούλευα να ξεκινήσεις από εκεί την έρευνά σου για το τι μπορεί να συμβαίνει.Γενικά με το θέμα αντιπροσωπείας είμαι ευχαριστημένος, άλλωστε τους ξέρω από το 2003 που τους πήγαινα το Focus και ήταν ένας από τους λόγους λειτούργησε ενισχυτικά στην απόφασή μου να πάρω το S40. Επίσης και στις τιμές δεν είναι ακριβή (κάπου στα 210€ το σέρβις στον πρώτο χρόνο και από ότι μου είπαν το δεύτερο θα πάει περί το 250€)
Για το θέμα της συνάντησης. Ο δρόμος για Αθήνα είναι ανοικτός από τους αγρότες (δεν τον ξαναέκλεισαν από την προηγούμενη φορά) αλλά ποτέ δεν ξέρεις καθότι και την άλλη φορά έδρασαν απροειδοποίητα και ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος. Επίσης αυτή την περίοδο και λόγω Καρναβαλιού δεν φεύγω εύκολα από Πάτρα. Είναι φέτος και μικρή η καρναβαλική περίοδος. Οπότε (και για τους δύο λόγους) είναι λίγο δύσκολή η άνοδος μου στην Αθήνα άμεσα. Δεσμεύομαι να επανακάμψω δριμύτερος.
-
Δύσκολο πάντως να το συνηθίσω να βάζω βενζίνη τόσο νωρίς.
Φανταστείτε, όταν ανάβει το φωτάκι, το trip computer δείχνει αυτονομία 130-140χλμ...
Τέλος πάντων, θα το δοκιμάσω κι αυτό. -
Δεν πρόλαβα να γράψω για το μπλόκο στο Αίγιο και μόλις έμαθα ότι θα ξανακλείσει ο δρόμος.
-
Ο χρήστης vrestas έγραψε:
@grgio1
Στην Ελλάδα φίλε μου πρέπει να είσαι ψιλιασμένος γιατί αλλιώς αλλα λάδια σου βάζουν(οπως στον johnykyr που είναι ψιλιασμένος και το κατάλαβε),μπορεί να μην σου αλλάξουν φίλτρα πχ και γεινικότερα πρέπει να είσαι ενημερωμένος!Η απατεωνία είναι στο dna μας,αμα είσαι καλός άνθρωπος στην Ελλάδα,είσαι μ@λ@κ@ς,πας με τον σταυρό στο χέρι θα σου πουν!Εχεις ακούσει που λένε, αμα δεν χτισεις και άμα δεν παντρέψεις δεν ξέρεις +δεν έχεις δει τίποτα?Βάλε και μια πρόταση ακόμα για τα συνεργεία αυτοκινήτων.Το κλειδί ειναι να βρείς ενα συνεργείο που να είσαι ευχαρσιτημένος και σίγουρος.
...Παναγιώτη όταν πάω για service, τους πάω εγώ τα λάδια και φυσικά είμαι μπροστά σε όλες τις εργασίες!! Δεν λέω πάντα προσφέρονται να κεράσουν καφεδάκι και να καθήσω στον ειδικό χώρο που διαθέτουν να τον απολαύσω με την ησηχία μου, μέχρι να κάνουν το service, αλλά φυσικά προτιμώ να πιω καφέ μετά στην παραλία, και να είμαι μπροστά να βλέπω τις εργασίες που πραγματοποιουν και πως τις πραγματοποιούν!! Δεν μπορώ να πω δεν μου χουν δείξει κάποιο άσχημο δείγμα οι άνθρωποι, αλλά η δυσπιστία υπάρχει, οπότε εκεί ΠΑΡΩΝ!!
-
Ο χρήστης georgosk έγραψε:
@ grgio1 Πιθανά τα προβλήματα που αναφέρεις να έχουν σχέση με φθαρμένη αντλία βενζίνης. Η φθορά της οποίας και θόρυβο παράγει και δημιουργεί πρόβλημα στην τροφοδοσία του κινητήρα με καύσιμο. Χωρίς να είμαι ειδικός θα σε συμβούλευα να ξεκινήσεις από εκεί την έρευνά σου για το τι μπορεί να συμβαίνει.
Γιώργο φίλε από Πάτρα, προς εκεί μέχρι στιγμης οδηγούμε και εγώ στην γνώμη που σχηματίζω!! Και με δεδομένο ότι τους δύο τελευταίους μήνες η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ σπάνια πάνω απο τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενισχύεται ακόμη περισσόερο η άποψη αυτή. Είναι απόλυτα λογικό αυτό που σκεύτηκες!!
-
Εμένα σε bmw 316 e46 με χαλασμένη τρόμπα βενζίνης ακουγόταν ένα σφύριγμα οταν ήταν στο ρελαντί το αμάξι, με το που το άκουσε ο μηχανικός απο 10 μέτρα απόσταση κατάλαβε πως ήταν η τρόμπα, κοστος 60-70χιλιαδες δραχμές πριν 10-12 χρόνια. Αν είναι η τρόμπα «αντλία το ίδιο δεν είναι ;» θα το ακούσει με την πρώτη.
Ρε george θα αφήσεις την συνάντηση να πάς στα καρναβάλια; Για ξανασκέψου το,θα έχει παiδάκια το menu... -
Εμένα σε bmw 316 e46 με χαλασμένη τρόμπα βενζίνης ακουγόταν ένα σφύριγμα οταν ήταν στο ρελαντί το αμάξι, με το που το άκουσε ο μηχανικός απο 10 μέτρα απόσταση κατάλαβε πως ήταν η τρόμπα, κοστος 60-70χιλιαδες δραχμές πριν 10-12 χρόνια. Αν είναι η τρόμπα «αντλία το ίδιο δεν είναι ;» θα το ακούσει με την πρώτη.
Ρε george θα αφήσεις την συνάντηση να πάς στα καρναβάλια; Για ξανασκέψου το,θα έχει παiδάκια το menu...εμπειρίες που έχω από τρόμπες ..... βενζίνης
Με γεμάτο ρεζερβουάρ στο 106 για 30min στα μέγαρα, όλα στο κόφτη, άρχισε να κάνει κομπιάσματα μετά τις 5500σαλ, μετά από λίγο τα κομπιάσματα από τις 4000σαλ, σκέφτηκα ότι πάει παλικάρι το μοτεράκι, το διέλυσα, βγήκα και χαλαρά γύρισα σπίτι .... Στο συνεργείο μέτρησε την πίεση της με ένα όργανο και αποφάνθηκε ότι ήταν μόνο η ΤΡΟΜΠΑ.... τι χαρά έκανα δεν λέγετε, την άλλαξε με κόστος 100€ και την επόμενη μέρα ξανά μέγαρα για να δω αν έκανε καλά την δουλεία του ο μάστορας
Στο V50 τώρα, πριν βάλεις μπροστά, νομίζω ακούγεται για λίγο η τρόμπα, λογικό. Βενζίνη, βάζω πάντα όταν ανάψει το λαμπάκι και το φουλάρω. Δεν μπορώ να είμαι κάθε λίγο στο βενζινά. Ενδιαφέρον συμβουλή, να βάζουμε καύσιμα την πιο κρύα ώρα της μέρας.
@jimC30, λοιπόν πολύ σημαντική ανακάλυψη το κουμπί spin control OFF, έχω την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο έχει ζωντανέψει αρκετά, τουλάχιστον μέχρι τα 80χαω, Λες να είναι τα P7 που δεν έχουν ίχνος πρόσφυσης.
@vrestas ελπίζω να έχει το μενού και ψαρονέφρι
-
Ρε george θα αφήσεις την συνάντηση να πάς στα καρναβάλια; Για ξανασκέψου το,θα έχει παiδάκια το menu...Είμαστε τρελοί εμείς οι Πατρινοί
Φίλε Παναγιώτη ο 1ος λόγος είναι τα μπλόκα. Το να μην μπορώ να έρθω είναι απλό το να μην μπορώ να γυρίσω όμως είναι πρόβλημα. Βάλε στον λογαριασμό και την συνολική απόσταση που έχω να διανύσω.
Τώρα ως Πατρινός και ως Καρναβαλιστής σου λέω ότι είναι άλλη φάση. Πάντως αν εξέλειπε ο 1ος λόγος κάπως θα το βόλευα.
θέλω και εγώ παϊδάκια θα περιμένω μέχρι την τσίκνο Πέμπτη -
Θα εχει και απουσιολογιο, να ξερετε
-
Kαλησπερα στην παρεα. Τι κανουμε? Θα..προγραμματίσουμε τιποτα? (οι βορειοι εννοω).
Ξερω..κατανταει γραφικο! Για να δουμε για το σκ αυτο (δεδομενου οτι θα 'μαλακώσει' κι ο καιρος)
-
Παιδες εφτασα λοιπον τα 2000 km μεσα σε 20 ημερες , αλλα δυστυχως ηρθε η ωρα να το αποχωριστω το volvaki μου. Ελπιζω η μητερα μου να του φερθει με σεβασμο και να το τρεχει που και που μην μου το μπουκωσει τελειως!!! Ελπιζω μετα το τελος της εξεταστικης μου να το παρω για κανα 2 βδομαδες. Τελος παντων θα την παλεψω και με το πολυπαθο fiataki μου.
''ΑΣΧΕΤΟ : ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ VOLVAKIAS ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ VOLVAKIA ΦΟΙΤΗΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ( 4 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ) ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ??? ''
-
@ Όλους μας
Το μενού φυσικά και έχει ψαρονέφρι και οτιδήποτε κρεατικό μπορεί κάποιος να ζητήσει...Παιδιά την κάναμε ταράτσα σας λέω!
Βέβαια βλέπω 64 ψήφους στη δημοσκόπηση αλλά πάλι 8 θα μαζευτούμε!
Κωνσταντίνε εννοείται ότι θα πάρουμε απουσίες...@georgosk
Γιώργο πραγματικά σε περιμέναμε όλοι! Δεν πειράζει όμως αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση, μιας κι εγώ 4 χρόνια Πάτρα ήμουν και έχω φάει από μέσα στο πετσί μου το καρναβάλι! Βέβαια παίρνεις δυστυχώς την πρώτη σου απουσία!!!!!!!!!!!!!!!! -
@ VolvoZeus
Κωνσταντίνε μιας και έγινα οργανωτής της συνάντησης την Κυριακή σου παραθέτω αναλυτική την κατάσταση των συμμετεχόντων, ώστε να πάρεις απουσίες με την άνεσή σου...
Έχουμε και λέμε:Jim_C30 + 1
VolvoZeus + 1
Dikastis + 1
Johnkyr + 2
Iatroud + 2
Vrestas + 1
Sprsk alone
με την απουσία του Georgosk να ισχύει ήδη! Ξέχασα κάποιον; Όποιος άλλος θέλει συμπληρώνει το όνομά του!!!Υ.Γ: Θα παρθούν απουσίες και για τους συνοδηγούς του κάθε μέλους!
-
Ο χρήστης grgio1 έγραψε:
Παναγιώτη όταν πάω για service, τους πάω εγώ τα λάδια και φυσικά είμαι μπροστά σε όλες τις εργασίες!! Δεν λέω πάντα προσφέρονται να κεράσουν καφεδάκι και να καθήσω στον ειδικό χώρο που διαθέτουν να τον απολαύσω με την ησηχία μου, μέχρι να κάνουν το service, αλλά φυσικά προτιμώ να πιω καφέ μετά στην παραλία, και να είμαι μπροστά να βλέπω τις εργασίες που πραγματοποιουν και πως τις πραγματοποιούν!! Δεν μπορώ να πω δεν μου χουν δείξει κάποιο άσχημο δείγμα οι άνθρωποι, αλλά η δυσπιστία υπάρχει, οπότε εκεί ΠΑΡΩΝ!!
Συμφωνώ απόλυτα!
Στην Fiat που πήγαινα το προηγούμενο μου αμάξι 'δεν επιτρεπόταν από τους κανονισμούς να είσαι μαζί με τους μηχανικούς' μου είχαν πει, οπότε και γω άλλαξα συνεργείο... -
Ο χρήστης Jim_c30 έγραψε:
@ VolvoZeus
Κωνσταντίνε μιας και έγινα οργανωτής της συνάντησης την Κυριακή σου παραθέτω αναλυτική την κατάσταση των συμμετεχόντων, ώστε να πάρεις απουσίες με την άνεσή σου...
Έχουμε και λέμε:Jim_C30 + 1
VolvoZeus + 1
Dikastis + 1
Johnkyr + 2
Iatroud + 2
Vrestas + 1
Sprsk alone
με την απουσία του Georgosk να ισχύει ήδη! Ξέχασα κάποιον; Όποιος άλλος θέλει συμπληρώνει το όνομά του!!!Υ.Γ: Θα παρθούν απουσίες και για τους συνοδηγούς του κάθε μέλους!
Παιδιά δεν θα μπορέσω τελικά έχω επαγγελματική υποχρέωση και θα περάσω το Σ/Κ δουλεύοντας .
-
@vrestas για park sensors έριξες καμιά ματιά στο http://www.parkingdynamics.co.uk/Vehicl ... namics-PD1 που ισχυρίζεται ότι δουλεύει χωρίς τρυπήματα κ μάλιστα παραθέτει και βίντεο με οδηγίες εγκατάστασης?
αυτοί εδώ έχουν αισθητήρες βαμμένους στα χρώματά μας, http://www.parkingsensors.co.uk/volvo_r ... ensors.asp.@all θα πλήρωνε κανείς 500€ για να μαθαίνει στο κινητό (με sms ή voice msg) πότε χτυπάει ο συναγερμός του? http://www.metasystem.gr/products_metasat_models.asp , εννοείται πως δεν διατίθεται θέση στάθμευσης για το αμάξι και πολλές είναι οι φορές που ξημερώνει σε αρκετά οικοδομικά τετράγωνα απόσταση από το σπίτι!
@Johnkyr πόσο χρονών είναι το παιδί σου?
@Jim_c30 ποια η περί καπνίσματος πολιτική στη συνάντηση?
-
@atroud
Για το 1ο Δεν με ενδιαφέρουν οι park sensor ? πώς και με ρωτάς ?
Για το 2ο Ούτε με σφαίρες .... ούτε ακόμα και αν είχε με 50 euro. Ας το κλέψουν να πάρω καινούργιο , Ας το κάψουν επίσης διόλου δεν με νοιάζει.
εξάλλου το κλείνω στο γκαράζ και δεν ενοχλεί κανένα . -
Ο χρήστης iatroud έγραψε:
@all θα πλήρωνε κανείς 500€ για να μαθαίνει στο κινητό (με sms ή voice msg) πότε χτυπάει ο συναγερμός του?
@Jim_c30 ποια η περί καπνίσματος πολιτική στη συνάντηση?Απαντάω λοιπόν!
Στο πρώτο σου ερώτημα ούτε μία στο εκατομμύριο! 500 ευρώ είναι πάρα πολλά για αυτή τη χρήση!
Όσο για το δεύτερο ερώτημα, οι μόνοι που καπνίζουμε από την παρέα είμαι εγώ, ο Vrestas και ο Dikastis! Όλοι οι υπόλοιποι ούτε καν...Βέβαια αν ενοχλέι κάποιον εγώ μπορώ να μην καπνίσω καθόλου!
Προς τι όμως η συγκεκριμένη ερώτηση;
Καπνίζεις σαν φουγάρο ή απλά δε γουστάρεις ούτε να το δεις; -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Παιδιά δεν θα μπορέσω τελικά έχω επαγγελματική υποχρέωση και θα περάσω το Σ/Κ δουλεύοντας .Σπύρο απουσία!
Κρίμα πάντως ρε φίλε γιατί και άριστα θα περνούσαμε αλλά θα ήθελα να σε δω και σε σερβίρισμα εκτός καραβιδομακαρονάδας!!! -
@sprsk ζητώ συγγνώμη, το ερώτημα είχε αποδέκτη τον vresta.
@jim_c30 ρωτάω για το παιδί, εμείς καπνίζουμε αλλά σε εξωτερικούς χώρους. Εάν ο χώρος κυρίως του φαγητού είναι φιλικός προς τους καπνιστές (γιατί φαντάζομαι δεν θαμαστε οι μοναδικοί πελάτες) θα σκεφτόμουν σοβαρά να αφήσω το παιδί σε κάποιον από τους γονείς.
VOLVO FORUM