-
Ο χρήστης iatroud έγραψε:
θυμάται κανείς πόσα χλμ έγραφε το καντράν του καινούριου του αυτοκινήτου? πόσο φυσιολογικό είναι τα 12,5χλμ? πόσες βόλτες στον χώρο συγκέντρωσης χρειάζονται για να γράψει ένα κοντέρ 12.500μέτρα ?!23 είχα εγώ Δημήτρη!
Έλα Σαββάτο κι εσύ να είμαστε πολλοί... -
Σε εμένα ήταν το πολύ 20χλμ αυτά που έγραφε...
-
Ο χρήστης dd_surfer έγραψε:
θυμάται κανείς πόσα χλμ έγραφε το καντράν του καινούριου του αυτοκινήτου? πόσο φυσιολογικό είναι τα 12,5χλμ? πόσες βόλτες στον χώρο συγκέντρωσης χρειάζονται για να γράψει ένα κοντέρ 12.500μέτρα ?!
Επίσης, ξεκλειδώνει μόνο η πόρτα του οδηγού από τηλεχειριστήριο. Όταν έρθει Ελλάδα και πριν παραδοθεί
Το πως ξεκλειδωνει το αυτοκινητο με το πατημα του τηλεχειριστηριου ρυθμιζεται μεσω του Infotainment...
-
Ο χρήστης Jim_c30 έγραψε:
θυμάται κανείς πόσα χλμ έγραφε το καντράν του καινούριου του αυτοκινήτου? πόσο φυσιολογικό είναι τα 12,5χλμ? πόσες βόλτες στον χώρο συγκέντρωσης χρειάζονται για να γράψει ένα κοντέρ 12.500μέτρα ?!
23 είχα εγώ Δημήτρη!
Έλα Σαββάτο κι εσύ να είμαστε πολλοί...7klm το δικό μου ....
-
@συνονόματε
θα σας έρθω (να 'μαστε γεροί) στην επόμενη συνάντηση που θα ορισθεί (με γυναίκα, 2χρονο γιο κι ένα μάνουαλ με κίτρινα αυτοκόλλητα χαρτάκια γεμάτα απορίες ) -
Σφακιανάκης, δυτική είσοδος Θεσσαλονίκης, 10 το πρωί του Σαββάτου.
gdoudou - S40
deadp - S40Αναμένουμε:
- Τον φωτογράφο μας (Σταύρο ακούς)
- Τον Kkostas.
@gpap,arist2,
παιδιά όποτε μπορείτε, θα κάνουμε κι άλλες συναντήσεις, ας κάνουμε μια πρώτη, έστω και με 4 άτομα και βλέπουμε!@iatroud,
Κι εμένα είχε 12,5 χιλιόμετρα όταν το παρέλαβα. Σου εύχομαι φίλε μου, να φτάσει 200.012,5 στα χέρια σου και να έχεις πάντα χαμόγελο όταν το οδηγείς. Τελικά, 17400 με 3 δώρα διάλεξες; Τι χρώμα είναι το Kinetic σου;@Νότιοι:
Έχει δημιουργηθεί πολύ ωραίο κλίμα μεταξύ σας παιδιά. Ζηλεύουμε εμείς οι από πάνω. -
Γεια σας παιδια !!! Λοιπον σε μια εβδομαδα επιασα τα 1000 km και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το c30 μου!!! Ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις , γιατι κανει θορυβο η μηχανη πανω απο τις 3500 σαλ , οχι κατι ιδιαιτερο απλα κανει εναν θορυβο περιεργο προς εμενα...ειναι φυσιολογικο μεχρι να ανοιξει ο κινητηρας η πρεπει να παω αντιπροσωπια γρηγορα.
-
@deadp καλημέρα φίλε,
titanium grey με quartz σαλόνι, τα δώρα προβολείς ομίχλης, συναγερμός και 15% έκπτωση στα ανταλλακτικά εφόρου ζωής.
Ευχαριστώ ολόψυχα τόσο εσένα όσο και τους υπόλοιπους για τις ευχές και ανταποδίδω! -
Να προσέχεις το Quartz υφασμάτινο σαλόνι.
Τα σκούρα τζην όσο επώνυμα και να είναι, αφήνουν ίχνη....
Εγώ έβαλα καλύμματα από δερματίνη στη μπροστινή θέση του οδηγού (γιατί δε μου άρεσαν αισθητικά, διαφορετικά θα τα έβαζα παντού, τα έχω στο πορτ-μπαγκάζ).
Είναι πανέμορφο το σαλόνι σε quartz, αλλά... λερώνει!
Δε μου αρέσει από την άλλη το δέρμα...
Να παραγγείλεις και τα πλαστικά πατάκια, απαραίτητα! -
θυμάται κανείς πόσα χλμ έγραφε το καντράν του καινούριου του αυτοκινήτου? πόσο φυσιολογικό είναι τα 12,5χλμ? πόσες βόλτες στον χώρο συγκέντρωσης χρειάζονται για να γράψει ένα κοντέρ 12.500μέτρα ?!Παρέλαβα το C30 πριν μια βδομάδα με 10,4 χιλιόμετρα. Είναι λογικό να έχει καμιά δεκαριά χιλιόμετρα λόγω μεταφορών σε λιμάνια κλπ.
Γεια σας παιδια !!! Λοιπον σε μια εβδομαδα επιασα τα 1000 km και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το c30 μου!!! Ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις , γιατι κανει θορυβο η μηχανη πανω απο τις 3500 σαλ , οχι κατι ιδιαιτερο απλα κανει εναν θορυβο περιεργο προς εμενα...ειναι φυσιολογικο μεχρι να ανοιξει ο κινητηρας η πρεπει να παω αντιπροσωπια γρηγορα.
Ευθύμη πρέπει να πήραμε σχεδόν ταυτόχρονα τα C30 μας (7/1/10). Θόρυβο ιδιαίτερο δεν παρατήρησα πάνω απτις 3500 στροφές (εκτός από τον θόρυβο που κάνει η μηχανή όταν ανεβάζει στροφές). Τι θόρυβο ακριβώς εννοείς?
Όντως πολύ όμορφο αυτοκίνητο και ευχάριστο στην οδήγηση.Για την συνάντηση των βορείων έχω υποσχεθεί βόλτα στην κοπελιά με το καινούργιο αμάξι.
Αν δεν φύγουμε θα έρθω. -
δεν ειναι τιποτα τα 12 χλμ , εγω ξερω περιπτωση που καποιος πηρε ενα ibiza με 70
και μενα πρεπει να ειχε καμια 10αρια ισως και 20αρια
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Ξέρει κάποιος πως σβήνουμε την εκνευριστική υπενθύμιση για το σέρβις. Νομίζω έχει αναφερθεί παλαιότερα αλλά άντε βρες το τώρα. Σκέφτομαι να καθυστερήσω το σέρβις λίγο καθότι έχω κάνει περί τα 8000 από το προηγούμενο και λέω να το πάω στα 10000.
Λοιπόν όσον αφορά την ένδειξη του σέρβις δε σβήνει από μόνη της! Μπορείς όμως να πατάς το read και να σβήνει όταν βάζεις μπρος τον κινητήρα! Βέβαια όταν σβήνεις το αμάξι ή το ξαναβάζεις μπρος θα βγαίνει ξανά...Μη μασάς, πάτα εσύ το read και όλα κομπλέ! Αν δεν κάνω λάθος πάντως η ένδειξη σβήνει μόνιμα μέσω vadis. Ο Κωνσταντίνος σίγουρα μπορεί να βοηθήσει σε αυτό και να σου πει περισσότερα...
Παρον! Λοιπον εχει δικιο ο Δημητρης υπαρχει βεβαια και ενας ακομα τροπος να σβησει μονιμα χωρις συνδεση με VIDA....
Λοιπον η ενδειξη εμφανιζετε για 120s καθε φορα που ανοιγουμε τη μηχανη οταν ο χρονος για το σερβις εχει ερθει. Ακολουθοντας τα παρακατω βηματα μπορουμε να το σβησουμε (ισχυει για ολα τα Volvo απο 2004 και μετα):
-Το κλειδι στη θεση I
-Κρατηστε πατημενο το reset button για το trip odometer
-Γυριστε το κλειδι στη θεση II μεσα σε 2δευτερολεπτα.
-Κρατηστε πατημενο το κουμπι του trip meter μεχρι να μηδενισει.
-Αφηστε το κουμπι μεσα σε 4 δευτερολεπτα απο την στιγμη που θα μηδενισει. Θα πρεπει να ακουστει ενας ηχος οταν το resetting θα εχει γινει.
-Εαν το trip odometer ειναι ηδη reset το κουμπι πρεπει να κρατηθει πατημενο για τουλαχιστον 10 δευτερολεπτα με μεγιστο 14Make sure you have a reading on you oddometer i.e. mot 00000.0
Turn on ignition to position 2 (do not activate the starter motor if so turn off)
press oddometer reset button for 10 seconds
yellow triangle should flash once
release button straight away
turn off the ignition
start the car and if I am right the message has gone.Πατρινέ σου εγραψα έναν άλλον τρόπο που βρήκα, Αγγλικά Ξέρεις φαντάζομαι.Το οδόμετρο πριν ξεκινήσεις την διαδικασία να γραφει μερικά χιλιόμετρα.Μην είναι μηδέν.Για δοκίμασε και πές μας
-
Ο χρήστης euthymis έγραψε:
Γεια σας παιδια !!! Λοιπον σε μια εβδομαδα επιασα τα 1000 km και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το c30 μου!!! Ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις , γιατι κανει θορυβο η μηχανη πανω απο τις 3500 σαλ , οχι κατι ιδιαιτερο απλα κανει εναν θορυβο περιεργο προς εμενα...ειναι φυσιολογικο μεχρι να ανοιξει ο κινητηρας η πρεπει να παω αντιπροσωπια γρηγορα.Καλοταξιδο να ειναι και να το ευχαριστιεσαι για πολλα απροβληματιστα χιλιομετρα ....
Οταν λες θορυβο, μπορεις να γινεις λιγο πιο σαφης? Επισης πιο μοτερ εχεις? Τα μικρα (κυριως ο 1.6) ειναι σχετικα θορυβωδη ψηλα. Ο 1.8 ειναι επιτηδες θορυβωδης σε wot λογω σχεδιασμου..(βαριεμαι να μεταφραζω )
..a sophisticated new friction-welded nylon intake manifold with equal length runners, featuring devices called charge motion control valves or 'tumble flaps.' The nylon used in its construction is generated from part-recycled material ( ). The key to the equal length design was to improve engine sound quality by emphasizing the even-order engine harmonics.
The tumble flaps are fitted in each of the intake runners close to the cylinder head flange. Controlled by a solenoid actuator, they are closed during light-load operations, such as idling at traffic lights, shifting actions and deceleration, to maximize combustion efficiency, fuel economy and emissions performance.
The valves are fully open during higher load conditions to maximize volumetric efficiency and power output.Περαν αυτου βεβαια επειδη δεν γινετε να μεταφερθει μεσω πληκτρολογιου αυτη σου η παρατηρηση με ακριβεια, αν θεωρεις οτι ο ηχος αυτος ειναι υπερβολικος/ενοχλητικος καλο ειναι να το αναφερεις στο συνεργειο.
-
@συνονόματε
θα σας έρθω (να 'μαστε γεροί) στην επόμενη συνάντηση που θα ορισθεί (με γυναίκα, 2χρονο γιο κι ένα μάνουαλ με κίτρινα αυτοκόλλητα χαρτάκια γεμάτα απορίες :lol: )Παιδια αρχιστε διαβασμα θα εχει εξετασεις την αλλη φορα
Δημητρη το παρελαβες τελικα?
-
Ο χρήστης vrestas έγραψε:
Ξέρει κάποιος πως σβήνουμε την εκνευριστική υπενθύμιση για το σέρβις. Νομίζω έχει αναφερθεί παλαιότερα αλλά άντε βρες το τώρα. Σκέφτομαι να καθυστερήσω το σέρβις λίγο καθότι έχω κάνει περί τα 8000 από το προηγούμενο και λέω να το πάω στα 10000.
Λοιπόν όσον αφορά την ένδειξη του σέρβις δε σβήνει από μόνη της! Μπορείς όμως να πατάς το read και να σβήνει όταν βάζεις μπρος τον κινητήρα! Βέβαια όταν σβήνεις το αμάξι ή το ξαναβάζεις μπρος θα βγαίνει ξανά...Μη μασάς, πάτα εσύ το read και όλα κομπλέ! Αν δεν κάνω λάθος πάντως η ένδειξη σβήνει μόνιμα μέσω vadis. Ο Κωνσταντίνος σίγουρα μπορεί να βοηθήσει σε αυτό και να σου πει περισσότερα...
Παρον! Λοιπον εχει δικιο ο Δημητρης υπαρχει βεβαια και ενας ακομα τροπος να σβησει μονιμα χωρις συνδεση με VIDA....
Λοιπον η ενδειξη εμφανιζετε για 120s καθε φορα που ανοιγουμε τη μηχανη οταν ο χρονος για το σερβις εχει ερθει. Ακολουθοντας τα παρακατω βηματα μπορουμε να το σβησουμε (ισχυει για ολα τα Volvo απο 2004 και μετα):
-Το κλειδι στη θεση I
-Κρατηστε πατημενο το reset button για το trip odometer
-Γυριστε το κλειδι στη θεση II μεσα σε 2δευτερολεπτα.
-Κρατηστε πατημενο το κουμπι του trip meter μεχρι να μηδενισει.
-Αφηστε το κουμπι μεσα σε 4 δευτερολεπτα απο την στιγμη που θα μηδενισει. Θα πρεπει να ακουστει ενας ηχος οταν το resetting θα εχει γινει.
-Εαν το trip odometer ειναι ηδη reset το κουμπι πρεπει να κρατηθει πατημενο για τουλαχιστον 10 δευτερολεπτα με μεγιστο 14Make sure you have a reading on you oddometer i.e. mot 00000.0
Turn on ignition to position 2 (do not activate the starter motor if so turn off)
press oddometer reset button for 10 seconds
yellow triangle should flash once
release button straight away
turn off the ignition
start the car and if I am right the message has gone.Πατρινέ σου εγραψα έναν άλλον τρόπο που βρήκα, Αγγλικά Ξέρεις φαντάζομαι.Το οδόμετρο πριν ξεκινήσεις την διαδικασία να γραφει μερικά χιλιόμετρα.Μην είναι μηδέν.Για δοκίμασε και πές μας
Τελικά μετά από αρκετές προσπάθειες τα κατάφερα και την έσβησα. Η διαδικασία γίνεται και με μηδέν χλμ. (καθότι μηδένισε από προηγούμενη προσπάθεια). Την διαδικασία που περιγράφει ο Κωνσταντίνος την ακολούθησα τηρούνταν τους χρόνους αλλά στο τέλος δεν άφησα το κουμπί στα 4 δλπ αλλά το κράτησα μέχρι να ακουστεί ο ήχος και να σβήσει η ένδειξη από την οθόνη (πιθανά αυτό συνέβη γιατί πριν εκκινήσω την διαδικασία είχα πατήσει το read όταν το κλειδί ήταν στην θέση Ι ή γιατί είχε μηδενίσει ο χιλιομετρητής).
-
Ο χρήστης georgosk έγραψε:
Τελικά μετά από αρκετές προσπάθειες τα κατάφερα και την έσβησα. Η διαδικασία γίνεται και με μηδέν χλμ. (καθότι μηδένισε από προηγούμενη προσπάθεια). Την διαδικασία που περιγράφει ο Κωνσταντίνος την ακολούθησα τηρούνταν τους χρόνους αλλά στο τέλος δεν άφησα το κουμπί στα 4 δλπ αλλά το κράτησα μέχρι να ακουστεί ο ήχος και να σβήσει η ένδειξη από την οθόνη (πιθανά αυτό συνέβη γιατί πριν εκκινήσω την διαδικασία είχα πατήσει το read όταν το κλειδί ήταν στην θέση Ι ή γιατί είχε μηδενίσει ο χιλιομετρητής).Ωραια Τωρα ξερουμε οτι δουλευει...
Αν δεν το καταλαβες, εσυ και το αυτοκινητο σου εισασταν το test 'μουλαρι' του φορουμ
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Αν δεν το καταλαβες, εσυ και το αυτοκινητο σου εισασταν το test 'μουλαρι' του φορουμΤο κατάλαβα ...
Άλλη μια κατάκτηση στην γνώση .... -
Μάλλον αύριο θα δουλεύω,οποτε δεν με βλέπω να έρχομαι.αν αλλάξει κάτι θα πάρω τηλέφωνο.Εμένα πάντως ωραία μου φένεται η καινούργια μούρη στο c30,δεν το έχω δεί και απο πολύ κοντά παντως.anyway , αύριο θα μας πείτε!
-
C30 1.6 το δικό μου με 48000 χλμ κανένας θόρυβος από το μοτεράκι μου πάνω από τις 3500 σ.α.λ. Πολυτισμένος κινητήρας γίνεται ελάχιστα πιο θορυβώδης,όχι πολύ όμως, στις 4000 σ.α.λ. όπου βγάζει τη μέγιστη ροπή του!
Αύριο 10:00 στη ΒΕΛΜΑΡ, έχει μεγάλο και άνετο πάρκινγκ οπότε δεν έχουμε θέμα κανένα σκάμε με τα VOLVO μας κανονικότατα! Στην τελική τι τους ενδιαφέρει τι αμάξι έχουμε ήδη, εμείς πάμε να δούμε το νέο VOLVO!
Εμείς με τον Ηλία το είδαμε στην αντιπροσωπεία και συμφωνήσαμε ότι η νέα μούρη χαλάει το μοντέλο, κάνοντάς το λιγάκι γυναικείο...Βέβαια, γούστα είναι αυτά οπότε,περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! Τι καινούρια μούρη, τι παλιά κατά τ'άλλα είναι ακριβώς ίδιο αυτοκίνητο!
Αύριο θα παραθέσουμε αναλυτικό ρεπορτάζ... -
Πάντως ο κινητήρας 1.8 της Ford που χρησιμοποιεί η Volvo στα μικρά της μοντέλα και ο οποίος είναι προϊόν συνεργασίας με τη Mazda είναι αρκετά θορυβώδης. Το ότι δεν περνάει πολύ ο ήχος μέχρι τις 3500στροφές είναι θέμα ηχομόνωσης αλλά από ένα σημείο και μετά τι να σου κάνει...πάντως δε μιλάμε για τίποτα τρελλό από θόρυβο, όλα είναι σε πολύ φυσιολογικά πλαίσια...
VOLVO FORUM