Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    D
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 208
    • Best 2
    • Groups 0

deadp

@deadp

12
    Profile views
    208
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

deadp Unfollow Follow

Best posts made by deadp

• RE: Opel Mokka 2021

Καλησπέρα σε όλους.
      Αποκτήσαμε για τη σύντροφο, ένα Mokka 136hp στην πιο απλή έκδοση, με δωρεάν χρώμα, 20.200 με το κλειδί. Παράδοση σε μια εβδομάδα, αυτοκίνητο εντελώς καινούργιο.

Εντυπώσεις έως τώρα:

• Πολύ θορυβώδες το μοτέρ στην εκκίνηση, για κάποια δευτερόλεπτα. Μετά ηρεμεί και το γουργουρητό του, είναι πολύ ευχάριστο. Ήσυχο στο ταξίδι.

• Πολύ οικονομικό, μέση κατανάλωση έως τώρα στα 5,7lt, σύμφωνα με το trip-computer. Κάναμε και ταξιδάκια σε Εγνατία και Εθνική, βόλτες σε επαρχιακούς, καθημερινά στη δουλειά. Ελπίζω να λέει την αλήθεια.

• Τρομερά φαρδιά μαρσπιέ. Μπαίνεις και βγαίνεις πολύ δύσκολα, αν δεν ανοίξει πολύ η πόρτα, νομίζω το ίδιο ισχύει και στα δίδυμα Junior και Ds3. Χαράχτηκε πολύ εύκολα το πλαστικό κάτω στην πόρτα του οδηγού (δυστυχώς από μένα).

• Μέτριοι χώροι. Ο αδελφός μου, με υβριδικό Captur, λέει ότι το πορτ-μπαγκάζ είναι άνετο, εγώ το βρίσκω σχετικά μικρό. Το 2008 θα ήταν καλύτερο σε χώρους, αλλά με 20 χιλιάρικα, δεν έβρισκες ούτε καλά αυτό με τα 100 άλογα.

• Θα ήθελα λίγο παραπάνω εξοπλισμό, κι ας ήταν πιο ακριβό. Οι ακριβότερες εκδόσεις δεν είναι σοφά επιλεγμένες, πχ η δεύτερη έκδοση Edition που με 1000 ευρώ δίνει μόνο μαύρη οροφή και ζάντες. Πχ μία κάμερα ή αναδιπλούμενοι καθρέπτες θα ήταν ευπρόσδεκτοι. Μαύρη οροφή ΔΕΝ ήθελα.... Προτιμήσαμε το φθηνότερο.

• Επιδόσεις δεν ξέρω ακόμη γιατί το στρώνω, αλλά χωρίς να το πιέζω, δεν μου έλειψε και κάτι από γκάζι. Το προηγούμενο ήταν ένα 207 95hp, εγώ έχω S40 1.8 125hp.

• Μέτρια ορατότητα, ακόμη και προς τα εμπρός. Νιώθεις ότι βλέπεις τα πάντα μέσα από μία πολεμίστρα.

• Ικανοποιητική ποιότητα φινιρίσματος. Μόνο το T-Cross (και το Taigo) μου έκανε καλύτερη εντύπωση (και τα είδα σχεδόν όλα πριν την αγορά), αλλά μόνο 95 άλογα και πεντάρι κιβώτιο, παράδοση σε 2,5 μήνες...

• Ωραία αίσθηση στην οδήγηση, αν οδηγήσει κάποιος το Mokka μετά από ένα Bayon, θα καταλάβει άμεσα τι εννοώ. Καλό το κράτημα, καλά τα φρένα, μέτριο στην άνεση. ΤΡΟΜΕΡΑ φώτα, νιώθεις ότι η νύχτα έγινε μέρα. Τα βάλαμε στο αυτόματο και δεν ασχοληθήκαμε ξανά!

• Εργονομικό το εσωτερικό. Εντυπωσιακές και βολικές οι οθόνες, θα ήθελα αυτή του οδηγού να προσομοιάζει μια κλασική οθόνη με όργανα... Έχει ξεχωριστά και τα χειριστήρια για τον κλιματισμό, αλλά και την ιδιοτροπία του να έχει ΔΥΟ κοντρόλ για την θερμοκρασία, ενώ θα μπορούσε να έχει ένα για την κατεύθυνση του αέρα (αναγκαστικά πρέπει να μπεις στο μενού, αν θέλεις αέρα από τους μεσαίους αεραγωγούς). Ίσως να το σχεδίαζαν για διζωνικό κλιματισμό, αλλά τελικά του έβαλαν με μία ζώνη. Το καλοριφέρ του 207 ΔΕΝ το έχει, εκείνο το αμάξι γινόταν φούρνος πολύ γρήγορα και η γυναίκα μου το εκτιμούσε αυτό.

• Πολύ όμορφο αυτοκίνητο. Και βλέπω ότι πουλάει αρκετά, τώρα που αντιλήφθηκε ο κόσμος την προσφορά της Opel. Βέβαια, κάποιοι νομίζουν ότι πήραν γερμανικό αυτοκίνητο (σε πρόσφατη κουβέντα, καταλήξαμε όλοι ότι κυκλοφορούντα αυτοκίνητα πχ 25-30 ετών έχουν μείνει σε ποσότητες μόνο Toyota, Nissan και Opel...)

• Ελπίζω να μας βγει γερό, καδένα έχει, κύκλο Miller έχει, εμείς θα του κάνουμε συχνά τα σέρβις του, άντε να δούμε.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      D
      deadp

Χειροκίνητο εξάρι.
      Αυτόματο μόνο το υβριδικό 145hp, αλλά στα 24.600 (edition) ξέφευγε πολύ και φυσικά σε εκείνα τα χρήματα, ίσως παίζουν μπάλα άλλα αυτοκίνητα.
      Να πω και δυο λόγια το χρώμα, το πράσινο Laguna green που είναι χωρίς χρέωση, θεωρώ ότι είναι πολύ εντυπωσιακό. Δεν είναι τυχαίο ότι το facelift λανσαρίστηκε με αυτό το χρώμα.
      Γενικά το πράσινο επιστρέφει, βλέπε 308, mini, 2008 και 3008, t-cross κα. Το πιο τέλειο πράσινο όμως, το είχε η Giulietta στα τελευταία της….
      [link text](51cd19cb-d5a7-4da4-8fe6-5bce49d027de-image.jpeg link url)

@a-d-p said in Opel Mokka 2021:

Καλοταξιδο 🙏

@deadp
      Manual ή αυτόματο; https://www.automoli.com/common/vehicles/_assets/img/gallery/f110/alfa-romeo-giulietta-type-940-facelift-2016.jpg

D
      deadp

Latest posts made by deadp

Χειροκίνητο εξάρι.
      Αυτόματο μόνο το υβριδικό 145hp, αλλά στα 24.600 (edition) ξέφευγε πολύ και φυσικά σε εκείνα τα χρήματα, ίσως παίζουν μπάλα άλλα αυτοκίνητα.
      Να πω και δυο λόγια το χρώμα, το πράσινο Laguna green που είναι χωρίς χρέωση, θεωρώ ότι είναι πολύ εντυπωσιακό. Δεν είναι τυχαίο ότι το facelift λανσαρίστηκε με αυτό το χρώμα.
      Γενικά το πράσινο επιστρέφει, βλέπε 308, mini, 2008 και 3008, t-cross κα. Το πιο τέλειο πράσινο όμως, το είχε η Giulietta στα τελευταία της….
      [link text](51cd19cb-d5a7-4da4-8fe6-5bce49d027de-image.jpeg link url)

@a-d-p said in Opel Mokka 2021:

Καλοταξιδο 🙏

@deadp
      Manual ή αυτόματο; https://www.automoli.com/common/vehicles/_assets/img/gallery/f110/alfa-romeo-giulietta-type-940-facelift-2016.jpg

D
      deadp

Καλησπέρα σε όλους.
      Αποκτήσαμε για τη σύντροφο, ένα Mokka 136hp στην πιο απλή έκδοση, με δωρεάν χρώμα, 20.200 με το κλειδί. Παράδοση σε μια εβδομάδα, αυτοκίνητο εντελώς καινούργιο.

Εντυπώσεις έως τώρα:

• Πολύ θορυβώδες το μοτέρ στην εκκίνηση, για κάποια δευτερόλεπτα. Μετά ηρεμεί και το γουργουρητό του, είναι πολύ ευχάριστο. Ήσυχο στο ταξίδι.

• Πολύ οικονομικό, μέση κατανάλωση έως τώρα στα 5,7lt, σύμφωνα με το trip-computer. Κάναμε και ταξιδάκια σε Εγνατία και Εθνική, βόλτες σε επαρχιακούς, καθημερινά στη δουλειά. Ελπίζω να λέει την αλήθεια.

• Τρομερά φαρδιά μαρσπιέ. Μπαίνεις και βγαίνεις πολύ δύσκολα, αν δεν ανοίξει πολύ η πόρτα, νομίζω το ίδιο ισχύει και στα δίδυμα Junior και Ds3. Χαράχτηκε πολύ εύκολα το πλαστικό κάτω στην πόρτα του οδηγού (δυστυχώς από μένα).

• Μέτριοι χώροι. Ο αδελφός μου, με υβριδικό Captur, λέει ότι το πορτ-μπαγκάζ είναι άνετο, εγώ το βρίσκω σχετικά μικρό. Το 2008 θα ήταν καλύτερο σε χώρους, αλλά με 20 χιλιάρικα, δεν έβρισκες ούτε καλά αυτό με τα 100 άλογα.

• Θα ήθελα λίγο παραπάνω εξοπλισμό, κι ας ήταν πιο ακριβό. Οι ακριβότερες εκδόσεις δεν είναι σοφά επιλεγμένες, πχ η δεύτερη έκδοση Edition που με 1000 ευρώ δίνει μόνο μαύρη οροφή και ζάντες. Πχ μία κάμερα ή αναδιπλούμενοι καθρέπτες θα ήταν ευπρόσδεκτοι. Μαύρη οροφή ΔΕΝ ήθελα.... Προτιμήσαμε το φθηνότερο.

• Επιδόσεις δεν ξέρω ακόμη γιατί το στρώνω, αλλά χωρίς να το πιέζω, δεν μου έλειψε και κάτι από γκάζι. Το προηγούμενο ήταν ένα 207 95hp, εγώ έχω S40 1.8 125hp.

• Μέτρια ορατότητα, ακόμη και προς τα εμπρός. Νιώθεις ότι βλέπεις τα πάντα μέσα από μία πολεμίστρα.

• Ικανοποιητική ποιότητα φινιρίσματος. Μόνο το T-Cross (και το Taigo) μου έκανε καλύτερη εντύπωση (και τα είδα σχεδόν όλα πριν την αγορά), αλλά μόνο 95 άλογα και πεντάρι κιβώτιο, παράδοση σε 2,5 μήνες...

• Ωραία αίσθηση στην οδήγηση, αν οδηγήσει κάποιος το Mokka μετά από ένα Bayon, θα καταλάβει άμεσα τι εννοώ. Καλό το κράτημα, καλά τα φρένα, μέτριο στην άνεση. ΤΡΟΜΕΡΑ φώτα, νιώθεις ότι η νύχτα έγινε μέρα. Τα βάλαμε στο αυτόματο και δεν ασχοληθήκαμε ξανά!

• Εργονομικό το εσωτερικό. Εντυπωσιακές και βολικές οι οθόνες, θα ήθελα αυτή του οδηγού να προσομοιάζει μια κλασική οθόνη με όργανα... Έχει ξεχωριστά και τα χειριστήρια για τον κλιματισμό, αλλά και την ιδιοτροπία του να έχει ΔΥΟ κοντρόλ για την θερμοκρασία, ενώ θα μπορούσε να έχει ένα για την κατεύθυνση του αέρα (αναγκαστικά πρέπει να μπεις στο μενού, αν θέλεις αέρα από τους μεσαίους αεραγωγούς). Ίσως να το σχεδίαζαν για διζωνικό κλιματισμό, αλλά τελικά του έβαλαν με μία ζώνη. Το καλοριφέρ του 207 ΔΕΝ το έχει, εκείνο το αμάξι γινόταν φούρνος πολύ γρήγορα και η γυναίκα μου το εκτιμούσε αυτό.

• Πολύ όμορφο αυτοκίνητο. Και βλέπω ότι πουλάει αρκετά, τώρα που αντιλήφθηκε ο κόσμος την προσφορά της Opel. Βέβαια, κάποιοι νομίζουν ότι πήραν γερμανικό αυτοκίνητο (σε πρόσφατη κουβέντα, καταλήξαμε όλοι ότι κυκλοφορούντα αυτοκίνητα πχ 25-30 ετών έχουν μείνει σε ποσότητες μόνο Toyota, Nissan και Opel...)

• Ελπίζω να μας βγει γερό, καδένα έχει, κύκλο Miller έχει, εμείς θα του κάνουμε συχνά τα σέρβις του, άντε να δούμε.

D
      deadp
    • RE: Αγορά με οροφή τα (περίπου) 31.000€

@nightwalker:
      Ο σιΡόκκος παίρνει και μπαγκαζιέρα οροφής. Έχει κάτι μακρουλές, κοντά δυο μέτρα.
      Βολικές για να ρίχνεις κι έναν υπνάκο. Θα χωράνε και το λαδάκι που πρέπει να έχουμε πρόχειρο για συμπλήρωμα, μόλις ο σιΡόκκος διψάσει.

@johnkyr:
      Ξεφεύγουμε από τα 30 χιλιάρικα με το V60 2.0... το 1.6 γιατί όχι;

Έχω ήδη κάνει μια λίστα με 6 αυτοκίνητα. Πλέον, πρέπει να πάνε μόνοι τους, να δουν, να οδηγήσουν, να αποφασίσουν.

D
      deadp

Προτιμώ κάποια έκπτωση παρά την υγραεριοκίνηση...
      Και λόγω του παρακάτω και λόγω του ότι πρατήρια υγραερίου έχει ΜΟΝΟ στη Θεσσαλονίκη.
      http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 42&catid=6

Επταθέσιο Qasqhai; Προτιμώ το πεντάθυρο, πιο 'λογικό' μου φαίνεται, αλλά και πολύ σούπα...

Τσίμπησε είδα σήμερα το Cityscape, ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ χιλιαρικάκι στις 15/9... Φαίνεται αυτοί στις αντιπροσωπείες δεν έχουν πάρει χαμπάρι σε τι περιβάλλον οικονομικό ζούμε...
      Ελπίζω να παίζει καμμιά έκπτωση, δεν πέρασε πολύς καιρός που το διαφήμιζαν γύρω στο 20άρικο...

D
      deadp

Μέχρι στιγμής έχουμε λοιπόν:
      BMW X1 1.8 (2.000cc), RAV4 Cityscape, Scout, Yeti 1.8 κι από sedan έχουμε S60 1.6 και Superb 1.8... Mondeo και 6 τα αφήνω στην άκρη, χάρη του ομογάλακτου S60...

Για να δούμε και καμμιά άλλη πρόταση... το ix35 π.χ. πότε έρχεται;

D
      deadp

Δύο θα αγορασθούν... Ελπίζω σε διαφορετικά χρώματα...
      Ή αν βρεθεί έμπορος που φέρνει παραπάνω από ένα μοντέλα που τους αρέσουν και γίνει κανένα καλό deal με τις ανταλλαγές των Vectra και Α4 που έχουν, ώστε να πάρουν διαφορετικά αυτοκίνητα.

D
      deadp

Ο χρήστης efthymis έγραψε:
      Παραλιγο να το ξεχασω, για ελφρο off road πολυ αξιολογη επιλογη ειναι κ το σκοντα οκταβια scout που συνδυαζει τα οφελη του 4Χ4 και την πρακτικοτητα του στεισον

Μου αρέσει το Scout... I count it in.

D
      deadp

Ο χρήστης efthymis έγραψε:
      Φιλε μου, επειδη δεν εχω καταλαβει, για ποιον θα ειναι το αυτοκινητο και σε τι διαδρομες θα χρησιμοποιειται εκτος απο το βιβλιοπωλειο- αποθηκη???

Κανονική οικογενειακή χρήση σε 4μελή οικογένεια. Ας πούμε όμως ότι θα μεταφέρει και βιβλία, τσάντες, κλπ. είδη βιβλιοπωλείου και πρέπει να έχει χώρο. Όχι ότι η οικογένεια χρειάζεται λιγότερο χώρο...

D
      deadp

Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
      Τέλειο θεμα!
      Εγώ προτείνω porsche 911 μτχ, εναλλακτικά (αν θες πιο πολλούς χώρους) hummer h3.

Μετά από πόσες επισκέψεις στον Φικιώρη κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα φίλε μου;

D
      deadp

Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
      Υποθέτω το θέλουν για ταξίδια λόγω επαγγέλματος; Σε τι διαδρομές θα κινείται το αυτοκίνητο; Πόσα άτομα συνήθως επιβαίνουν; Θα το φορτώνουν; Τους ενδιαφέρουν οι χώροι για τους επιβάτες, ο χώρος αποσκευών, η άνεση που παρέχει, τι ακριβώς;

Βιβλιοπωλείο έχουν, ανοικτό από το πρωί έως το βράδυ (και τις Κυριακές).
      Τους ενδιαφέρουν οι χώροι, ιδιαίτερα ο αποσκευών (εκεί πονάει το S60) γιατί μεταφέρουν πράγματα από και προς την αποθήκη συχνά.
      Δε θα έλεγα ότι έχουν σπορ ανησυχίες...
      Από εκεί και πέρα, όπου φυσάει ο άνεμος...

D
      deadp
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ