-
γεια χαρά σε όλους από τρίκαλα Κορινθίας .... Εδώ κάνει ψ@λ@κρυο -4 σήμερα !!!
πολύ καλά τα θερμαινόμενα κολαράκια !!!αύριο λίμνη Δόξας !! Κατανάλωση 7.2λτ/100, γιατί στην διαδρομή αντί να τρέχω έπαιζα με το GPS. Το μοτέρ πάντως μετά από 15Κ, δείχνει να ανοίγει !!!
-
Γιάννη μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το τρατάρισμα των μοναχών αύριο στην λίμνη. Ελπίζω να σας κάνει καλό καιρό για καθαρές φωτογραφίες. Εάν έχεις χρόνο πέρνα και από καστανιά (έχει έναν συμπαθητικό ξενία για καφέ). Καλά να περάσετε!
-
Αφού τίθεται θέμα για Βορειο-Volvo-συνάντηση, ας πέσουν προτάσεις!
Αν γίνεται όμως κάτι για Κυριακή, γιατί βολεύει...
Ενημερωτικά μόνο, τον καιρό τον βλέπω λίγο... βροχερό το επόμενο Σ/Κ.
Αλλά μασάνε οι οδοστρωτήρες; Σήμερα Αλεξάνδρεια-Θεσσαλονίκη-Πλατύ-Βέροια-Νάουσα-Αλεξάνδρεια είχε το πρόγραμμα... έτσι για ξεμούδιασμα. -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Το κέρδος αρχίζει να έρχεται από τη στιγμή που το αυτοκίνητο επιτύχει το break enen point.....αφ'ης στιγμής δηλ. επιτευχθούν οι αναγκαίες πωλήσεις,που θα καλύψουν τα έξοδα εξέλιξής του.Αυτό κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων επιτυγχάνεται ήδη με τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη διάθεσης του μοντέλου.Έτσι ένα μοντέλο του c segm. με μέσο όρο κόστους εξέλιξης τα 400 εκατομύρια ευρώ,κάνει BEP στα 75.000 κομμάτια πωλήσεων (δηλ. περίπου στον ένα χρόνο).
Από κει και μετά ένα restyling ή f/l (με διακριτικές μόνο αλλαγές σε εσωτερικό ή εξωτερικό διάκοσμο),κάθε άλλο παρά χωρίς κόστος είναι.Ας πούμε ότι δεν μπορείς να αγγίξεις τίποτα στο μοντέλο......χωρίς να φλερτάρεις με κόστος 100 εκατομυρίων ευρώ.Όταν έλεγα δεν κοστίζει δεν ακριβολογούσα απλά έφερα ένα υποτυπώδες παράδειγμα.
Τώρα με τα Turbakia η ανανέωση στον κινητήρα δεν απαιτεί τρομερή εξέλιξη μπορείς να δώσεις εύκολα από την χαρτογράφηση +5+10+15 άλογα χωρίς να αλλάξεις σχεδόν τίποτα. Άλλωστε οι ίδιες οι εταιρείες το πράττουν με την αναβάθμιση της ECU κατά περιόδους των service .Το ίδιο λέμε . Τα 100 εκ. βγαίνουν με το παραπάνω με την ανανέωση των πωλήσεων για 1 -2 χρόνια
-
Ο χρήστης gdoudou έγραψε:
Καλή χρονιά και από εμένα και ότι επιθυμείτε. Σήμερα επέστρεψα από Πρέσπες γι' αυτό και είχα καιρό να γράψω... ΒολβοΔία, στην επιστροφή μου σήμερα, έκανα τα ίδια με εσένα. Συναγωνιζόμουνα τον εαυτό μου στις εκκινήσεις των φαναριών. Με το dstc στο on όμως για να μην γκρινιάζει η κυρά... Σε μία περίπτωση μάλιστα σε δύο φανάρια στα Γιαννιτσά, ένα παληκάρι με Toyota Corolla γελούσε με αυτά που έκανα, καθώς φάνηκε ότι γούσταρε σηκώνοντας τον αντίχειρά του. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής δεν έτρεχα είναι η αλήθεια, αλλά όταν με προκαλούσαν κάτι ανόητοι κολλόντας με στο χιλιοστό, έτρωγαν κάτι πίκρες που ούτε καταλάβαιναν τι τους συνέβη. Έρωτας παιδιά, έρωτας...Λοιπόν κανονίζουμε συνάντηση εμείς οι βόρειοι άμεσα, μετά από απαίτηση των kkkostas, stavros1926, deadp και φυσικά gdoudou. Και όχι μόνο με συμμετοχή 4 ατόμων αλλά περιμένοντας κι άλλους ώστε να γίνουμε πολλοί. Και φυσικά στην πρόταση των νοτίων για συνάντηση στα κεντρικά της χώρας, οφείλουμε να απαντήσουμε θετικά όλοι, καθώς μας τιμάνε με αυτήν την επιλογή τους. Αναμένω νέα σας παιδιά.
Καλησπέρα σε όλους!Αντε να οργανωθούμε λίγο και οι βόρειοι γιατί οι νότιοι μας εχουν φάει λάχανο....
Αντε παιδιά να το οργανώσουμε εγω ειμαι free αυτό το σ/κ.... -
Γεια και χαρά από μένα, μετά από απουσία αρκετών ημερών από το φόρουμ.
Για το θέμα της όποιας νέας συνάντησης γενικά είμαι μέσα. Και για Βόλο που λέει ο Κωνσταντίνος αν και σχετικά μακριά δεν λέω όχι. Βέβαια κάπου κοντά στην Λαμία θα μείωνε σημαντικά την διαδρομή μου (έχω και την επιστροφή μην ξεχνάτε). Γενικά πάντως όλα γίνονται.
Πιστεύω όμως ότι θα πρέπει οι βόρειοι να κάνουν μια πρώτη, εύκολη, μεταξύ τους συνάντηση να δουν πόσοι μαζεύονται και τι διαθέσεις έχουν περί συναντήσεων. Είμαι διατεθειμένος να κάνω τα χλμ αλλά να έρθει και κάποιος, αλλιώς συναντιόμαστε νότια που είναι και ευκολότερο. Εγώ και για έναν την διαδρομή την κάνω (ευκαιρία ψάχνω )Ξέρει κάποιος πως σβήνουμε την εκνευριστική υπενθύμιση για το σέρβις. Νομίζω έχει αναφερθεί παλαιότερα αλλά άντε βρες το τώρα. Σκέφτομαι να καθυστερήσω το σέρβις λίγο καθότι έχω κάνει περί τα 8000 από το προηγούμενο και λέω να το πάω στα 10000.
-
Ο χρήστης georgosk έγραψε:
Γεια και χαρά από μένα, μετά από απουσία αρκετών ημερών από το φόρουμ.
Για το θέμα της όποιας νέας συνάντησης γενικά είμαι μέσα. Και για Βόλο που λέει ο Κωνσταντίνος αν και σχετικά μακριά δεν λέω όχι. Βέβαια κάπου κοντά στην Λαμία θα μείωνε σημαντικά την διαδρομή μου (έχω και την επιστροφή μην ξεχνάτε). Γενικά πάντως όλα γίνονται.
Πιστεύω όμως ότι θα πρέπει οι βόρειοι να κάνουν μια πρώτη, εύκολη, μεταξύ τους συνάντηση να δουν πόσοι μαζεύονται και τι διαθέσεις έχουν περί συναντήσεων. Είμαι διατεθειμένος να κάνω τα χλμ αλλά να έρθει και κάποιος, αλλιώς συναντιόμαστε νότια που είναι και ευκολότερο. Εγώ και για έναν την διαδρομή την κάνω (ευκαιρία ψάχνω )Ξέρει κάποιος πως σβήνουμε την εκνευριστική υπενθύμιση για το σέρβις. Νομίζω έχει αναφερθεί παλαιότερα αλλά άντε βρες το τώρα. Σκέφτομαι να καθυστερήσω το σέρβις λίγο καθότι έχω κάνει περί τα 8000 από το προηγούμενο και λέω να το πάω στα 10000.
Πού είσαι ρε άρχοντα;Σήμερα το πρωί βγήκαμε για καφέ με τον Ηλία (Dikastis) και είχαμε τη συζήτησή σου...Χάθηκες τελείως! Λοιπόν όσον αφορά την ένδειξη του σέρβις δε σβήνει από μόνη της! Μπορείς όμως να πατάς το read και να σβήνει όταν βάζεις μπρος τον κινητήρα! Βέβαια όταν σβήνεις το αμάξι ή το ξαναβάζεις μπρος θα βγαίνει ξανά...Μη μασάς, πάτα εσύ το read και όλα κομπλέ! Αν δεν κάνω λάθος πάντως η ένδειξη σβήνει μόνιμα μέσω vadis. Ο Κωνσταντίνος σίγουρα μπορεί να βοηθήσει σε αυτό και να σου πει περισσότερα...
-
Σήμερα παιδιά το πρωί πήγα το αυτοκίνητο για ευθυγράμμιση στη ΒΕΛΜΑΡ Βαρυμπόμπης! Άφησα το αυτοκίνητο εκεί βέβαια και πήγα για καφέ με τον τρελο-Δικαστή (Πολύ γέλιο μιλάμε με τον Ηλία) !!!
Στο θέμα μας τώρα, έγινε ευθυγράμμιση στους τροχούς και επιτέλους ρυθμίστηκε και το τιμόνι στην ακριβή του θέση! Πλέον νοιώθω ότι το αυτοκίνητο έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά, δεν τραβάει δεξιά, ενώ παράλληλα το τιμόνι βρίσκεται στην όμορφη ακτινολογημένη θέση του !
Κόστος ευθυγραμμίσεως με όλα κομπλέ 41,15 Ευρώ! Και φυσικά με απόδειξη και τιμολόγιο...Πάλι καλά που λέτε...Οπότε δόξα το Θεό είμαστε κομπλέ!
Όσο το δικό μου ήταν στο συνεργείο, πήγαμε για καφέ με το Τ5 του Ηλία! Άλλο πράγμα παιδιά...Λιώσαμε λίγο τα λάστιχα, με πρώτη, δευτέρα και τρίτη, το αυτοκίνητο βρισκόταν στον αέρα! Βέβαια το DSTC απενεργοποιημένο! Πραγματικά πολύ όμορφη εμπειρία το Τ5 με οδηγό φυσικά τον Ηλία και το απαραίτητο αξεσουάρ του λεβιέ ταχυτήτων! Φοβερός ο Δικαστής!
Το μόνο άσχημο στο Τ5 είναι ότι εξαιτίας χαλαζιού, η οροφή του έχει αρκετά βουλιάγματα τα οποία δε φαίνονται πολύ με γυμνό μάτι, δεν παύουν όμως να υπάρχουν! -
Ο χρήστης Jim_c30 έγραψε:
Ξέρει κάποιος πως σβήνουμε την εκνευριστική υπενθύμιση για το σέρβις. Νομίζω έχει αναφερθεί παλαιότερα αλλά άντε βρες το τώρα. Σκέφτομαι να καθυστερήσω το σέρβις λίγο καθότι έχω κάνει περί τα 8000 από το προηγούμενο και λέω να το πάω στα 10000.
Λοιπόν όσον αφορά την ένδειξη του σέρβις δε σβήνει από μόνη της! Μπορείς όμως να πατάς το read και να σβήνει όταν βάζεις μπρος τον κινητήρα! Βέβαια όταν σβήνεις το αμάξι ή το ξαναβάζεις μπρος θα βγαίνει ξανά...Μη μασάς, πάτα εσύ το read και όλα κομπλέ! Αν δεν κάνω λάθος πάντως η ένδειξη σβήνει μόνιμα μέσω vadis. Ο Κωνσταντίνος σίγουρα μπορεί να βοηθήσει σε αυτό και να σου πει περισσότερα...
Παρον! Λοιπον εχει δικιο ο Δημητρης υπαρχει βεβαια και ενας ακομα τροπος να σβησει μονιμα χωρις συνδεση με VIDA....
Λοιπον η ενδειξη εμφανιζετε για 120s καθε φορα που ανοιγουμε τη μηχανη οταν ο χρονος για το σερβις εχει ερθει. Ακολουθοντας τα παρακατω βηματα μπορουμε να το σβησουμε (ισχυει για ολα τα Volvo απο 2004 και μετα):
-Το κλειδι στη θεση I
-Κρατηστε πατημενο το reset button για το trip odometer
-Γυριστε το κλειδι στη θεση II μεσα σε 2δευτερολεπτα.
-Κρατηστε πατημενο το κουμπι του trip meter μεχρι να μηδενισει.
-Αφηστε το κουμπι μεσα σε 4 δευτερολεπτα απο την στιγμη που θα μηδενισει. Θα πρεπει να ακουστει ενας ηχος οταν το resetting θα εχει γινει.
-Εαν το trip odometer ειναι ηδη reset το κουμπι πρεπει να κρατηθει πατημενο για τουλαχιστον 10 δευτερολεπτα με μεγιστο 14 -
Ρε συ Κωνσταντίνε μία ερώτηση! Το VADIS που κυκλοφορεί στα τορρεντ δεν αναφέρει πουθενά το VOLVO C30! Κάνει λοιπόν για τα δικά μας αυτοκίνητα ή πρέπει να βρούμε καμμία έκδοση πιο σύγχρονη;
-
Κωνσταντίνε είσαι
Καλά αν ανοίξεις συνεργείο θα σου έρχομαι και από Πάτρα
Χάθηκα γιατί η νέα χρονιά δεν μου μπήκε πολύ καλά. Τώρα όμως έκανα 'στρώσιμο' στο νέο έτος (ούτε αυτοκίνητο να ήταν ) και τώρα όλα καλά -
Παρων κι εγω!jimc30 πες τι σου απαντησε για το προγραμμα συντηρησης!
''ΔΙΑ'',ειχαμε συζητηση με τον jim για το vadis και ειπαμε οτι εισαι ο ειδικοτερος να μας δωσεις τα φωτα σου.Παντως εμενα μεχρι στιγμης κανενα περιεργο μυνημα δεν εχει εμφανισει.Μονο ενα left bulb light indcator failure,αλλα δεν ηταν κατι ανησυχητικο.Ειχε φυγει λεει η λαμπα απο την επαφη και οντως εκανα τοτε κατα τυχη κατι παρομοιο με αυτο που ειπες και οντως εφυγε απο μονο του.Φυτιλιασμενο του jim του εργαλειο,εχει τραβηξει τα παντα.Κριμα
@georgosk
καλως σε ξαναβρηκαμε!Ευχομαι η χρονια να μη βγει οπως μπηκε at all.Το συζητουσαμε με τον jim οτι εξαφανιστικες! -
Δημητρη/Ηλια, το VADIS εχει γινει VIDA εδω και πολλα χρονια οποτε ειναι φυσιολογικο το VADIS να μην εχει τα δικα μας. Και το VIDA υπαρχει σε torrent και το εχω κατεβασει αλλα δεν το εχω εγκαταστησει/δοκιμασει. Αν δεν μπορεσετε να το βρειτε στο νετ πειτε μου να σας το φερω στην επομενη συναντηση.
-
Η απάντηση του υπευθύνου για το πρόγραμμα συντήρησης ήταν ότι δεν το είχε αναλυτικά και να κοιτάξω στο manual γιατί όπως λέει πρέπει να το αναφέρει!Αν ωστόσο δεν υπάρχει μου είπε να τους πάρω τηλέφωνο και να επικοινωνήσουν αυτοί με τη VOLVO για να τους το στείλουν και να μου το δώσουν μετά!!!!!
-
Σχετικά με τη συνάντησή μας (οι Βόρειοι):
Σκέφτηκα για Κερκίνη, είδα τον καιρό, θα είναι πολύ βροχερός.
Μετά η Νάουσα θα ήταν ενδιαφέρουσα, ξέρω και μια καταπληκτική ταβέρνα λίγο έξω στο Αρκοχώρι (για κυνήγια, μαγειρευτά) και καφέ στη Βέροια (άνοιξε μια σφαιράτη καφετέρια, αν και για συζητήσεις, το Ερατεινό δεν παίζεται γιατί έχει ησυχία), αλλά θα... χιονίζει.
Η Καστοριά θα ήταν τέλεια, αλλά εκεί θα χιονίζει όλη την εβδομάδα.
Μένει η Καβάλα.... δεν ξέρω αν έχει και κανείς άλλος καμμιά πρόταση.Γι' αυτό, δεν κάνουμε μια συνάντηση είτε κάπου έξω από τη Θεσσαλονίκη, να έχει άπλα (και πάρκινγκ) π.χ. στην Περαία ή στην παραλία Κατερίνης ή και στη Βέροια (που ξέρω τα κατατόπια).
Κάντε προτάσεις! Η Κυριακή έρχεται...
-
Η απάντηση του υπευθύνου για το πρόγραμμα συντήρησης ήταν ότι δεν το είχε αναλυτικά και να κοιτάξω στο manual γιατί όπως λέει πρέπει να το αναφέρει!Αν ωστόσο δεν υπάρχει μου είπε να τους πάρω τηλέφωνο και να επικοινωνήσουν αυτοί με τη VOLVO για να τους το στείλουν και να μου το δώσουν μετά!!!!!Αυτήν ακριβώς την απάντηση έδωσαν και σε μένα, όταν τους είπα ότι το βιβλίο δεν αναφέρει τίποτε σχετικό.
Ακόμη και στα σκούτερ μου (και στο πρώτο Leadάκι πριν είκοσι χρόνια) το πρόγραμμα συντήρησης αναφέρεται αναλυτικά. -
Η απάντηση του υπευθύνου για το πρόγραμμα συντήρησης ήταν ότι δεν το είχε αναλυτικά και να κοιτάξω στο manual γιατί όπως λέει πρέπει να το αναφέρει!Αν ωστόσο δεν υπάρχει μου είπε να τους πάρω τηλέφωνο και να επικοινωνήσουν αυτοί με τη VOLVO για να τους το στείλουν και να μου το δώσουν μετά!!!!!Καμμενοι!Το manual λεει οτι το προγραμμα συντηρησης μπορειτε να ζητατε στα εξουσιοδοτημενα συνεργεια.Δεν λεριεχει κανενα προγραμμα το manual.Λεει γενικα πραγματα που αφορουν το αυτοκινητο και για ολους τους κινητηρες.Συγκεκριμενα για καποιο κινητηρα δεν αναφερει τιποτα.Κλαιω!!!
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Δημητρη/Ηλια, το VADIS εχει γινει VIDA εδω και πολλα χρονια οποτε ειναι φυσιολογικο το VADIS να μην εχει τα δικα μας. Και το VIDA υπαρχει σε torrent και το εχω κατεβασει αλλα δεν το εχω εγκαταστησει/δοκιμασει. Αν δεν μπορεσετε να το βρειτε στο νετ πειτε μου να σας το φερω στην επομενη συναντηση.Καλα,το να το βρουμε ειναι τελευταιο.Κατι θα γινει και γιαυτο.Απλα νε μες πεις τι δυνατοτητες παρεχειηταν το θεμα μας με τον Δημητρη.Του ειπα εγω καποια,αλλα οσο και το κανουμε ειμαι λιγος μπροστα σου!!!
-
Ηλια πραγματικα απο που να αρχισω και που να τελειωσω....απο δεδομενα λειτουργιας οπως πιεση βενζινης, θερμοκρασια εισαγωγης, πιεση τουρμπο κτλ μεχρι παραμετροποιησεις για το ποσο ζεστη να βγαζουν οι δυο διαβαθμισεις των θερμαινωμενων καθισματων....και φυσικα διαγνωστικο ελεγχο.
Για να τρεξει το προγραμμα χρειαζεται περιβαλον XP pro και ενα καλωδιο OBDII.... -
Σαν κι αυτό π.χ.
http://global.ebay.com/VOLVO_Serial_Por ... 31992/item
Ακριβούτσικο ή μου φαίνεται;Μήπως κάνει κι αυτό;
http://global.ebay.com/OBD2_16-Pin_Seri ... 40742/item
VOLVO FORUM