-
Ο χρήστης T5 lover έγραψε:
Τον τοπικό αντιπρόσωπο στην Λαμία γιατί τον απέκλεισες;
Γιατι προσφατα ανοιξε αντιπροσωπεια volvo στη Λαμια (παρολο που εχει και αλλες δυο μαρκες και δυναμικη σε 2 νομους) και δεν τον πολυεμπιστευομαι, ασε που δεν το αγορασα και απο Λαμια. Κακως ομως επραξα. Το κλιμα θα ηταν πιο καλο και πιο φιλικο.
Είναι χρόνια αυτή η αντιπροσωπεία...Ο Ντουλάκης δεν είναι; Είναι αυτός που φέρνει τα Opel στη Λαμία...
και η αντιπροσωπεία της Autopoint δεν είναι παλιά...πρέπει να δημιουργήθηκε μετά την αναδιάρθρωση της Volvo στη μετά Σαρακάκη εποχή... -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Είναι χρόνια αυτή η αντιπροσωπεία...Ο Ντουλάκης δεν είναι; Είναι αυτός που φέρνει τα Opel στη Λαμία...
και η αντιπροσωπεία της Autopoint δεν είναι παλιά...πρέπει να δημιουργήθηκε μετά την αναδιάρθρωση της Volvo στη μετά Σαρακάκη εποχή...Ναι, ο ντουλακης ειναι. Χρονια εχει την opel και τη mazda στη Λαμια (νομιζω και χαλκιδα, αμφισσα) αλλα τη volvo την ανοιξε πριν 2χρονια. Ειχα παει τοτε να ρωτησω για το 60αρι και εντυπωσιαστηκα απο την αψογη εξυπηρετηση,το ενδιαφερον και τις γνωσεις γυρω απο το αμξι. Ας οψεται το 1 χιλιαρικο κατω που με δελεασε στην Autopoint. Το να το αγορασω απο Αθηνα και να το παω για σερβις θεωρω πως θα ξενισει και δε θα εχω σωστη αντιμετωπιση, γι αυτο το εφερα Αθηνα. Αλλα που να ηξερα..
-
Ο χρήστης T5 lover έγραψε:
Το να το αγορασω απο Αθηνα και να το παω για σερβις θεωρω πως θα ξενισει και δε θα εχω σωστη αντιμετωπιση, γι αυτο το εφερα Αθηνα. Αλλα που να ηξερα..Όλοι πελάτες θέλουν. Τα λεφτά οι αντιπροσωπείες τα βγάζουν από το service και τα ανταλλακτικά. Από την πώληση του αυτοκινήτου δεν βγάζουν πολλά.
-
Ο χρήστης dd_surfer έγραψε:
Όλοι πελάτες θέλουν. Τα λεφτά οι αντιπροσωπείες τα βγάζουν από το service και τα ανταλλακτικά. Από την πώληση του αυτοκινήτου δεν βγάζουν πολλά.+1, αλλα ο καθε αντιπροσωπος ενδιαφερεται και για τις οι πωλησεις που σημειωνει γιατι απο αυτες εξαρταται και η βιωσιμοτητα του.
-
Καλησπέρα,
Εγώ 'ψώνισα΄από Σφακιανάκη λόγω ...τιμής (500 € λιγότερο). Σε προηγούμενο post είχα γράψει για τις αμφιβολίες μου για την ποιότητα του service, όπως το είδα μέ μια απλή βόλτα που έκανα, όταν πήγα για να πάρω το αυτοκίνητο.
Γενικά το όλο σκηνικό μου δημιουργούσε βάσιμες αμφιβολίες κατά πόσο θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο γεγονός ότι ο αριθμός των Volvo τριπλασιάστηκε ξαφνικά λόγω πολιτικής τιμών στην μετά Σαρακάκη εποχή.
Και το λέω αυτό δηλώνοντας ότι είμαι Μηχ/γος Ηλ/γος Μηχανικός, άρα έχω μια τεχνική άποψη για το θέμα.
Γιατί 4-5 ράμπες, κάτι χύμα υπολογιστές, έ δεν είναι και ότι καλύτερο. Και είναι πραγματικά κρίμα ότι όλες οι αντιπροσωπείες επενδύουν στη ΄μούρη', στο σαλόνι για τις πωλήσεις, ενώ πραγματικά το χοντρό χρήμα είναι στο aftersales. Όποιος καταφέρει και μαζέψει τους πελάτες, έβγαλε και τα χοντρά λεφτά.Το ευχάριστο είναι ότι (από ότι διαβάζω) τα προβλήματα είναι λίγα. Προσωπικά με 7000 km πάω καλά με ένα μόνο (μικρό) προβληματάκι με κάποια μικροαστάθεια στο ρελαντί από καιρού σε καιρό. Κατά τα άλλα
πάμε καλά, πολύ καλά! -
Ο χρήστης gpap έγραψε:
Το ευχάριστο είναι ότι (από ότι διαβάζω) τα προβλήματα είναι λίγα. Προσωπικά με 7000 km πάω καλά με ένα μόνο (μικρό) προβληματάκι με κάποια μικροαστάθεια στο ρελαντί από καιρού σε καιρό. Κατά τα άλλα
πάμε καλά, πολύ καλά!Αυτο ειναι πολυ ευχαριστο δεδομενου οτι τα volvo ειναι καλοκατασκευασμενα και ποιοτικα. Φαντασου να ηταν ζημιαρικα.. Με την ανοργανοσια και την ασχετοσυνη τους θα τα καναμε σερβις στη Σουηδια!
-
μέχρι τώρα .... όλοι μας έχουμε ένα θεματάκι μικρό, μεγάλο με το service. Για να δούμε .....
Ελπίζω να τα πηγαίνουμε, μόνο για συντήρηση, γιατί για κάτι πιο σοβαρό, δεν τους εμπιστεύομαι.@Ζeus, έχεις κανένα έγγραφό, που ανάλογα με το μοντέλο/μοτέρ, να γράφει τι πρέπει να αλλάζουν και τι πρέπει να ελέγχουν ?
-
Ο χρήστης vrestas έγραψε:
@t5lover
Φιλε μου κακώς το πέταξες το τιμολόγιο,θα μας έλεγες καμια τιμούλα και το βασικότερο θα το έβαζες στην φορολογική σου δήλωση μιας και το αφορολόγητο θα συνδέεται με αποδείξεις!
καλα ο volvozeus εχει κάνει διατριβή στην volvo, βλέπω να τον προσλαμβάνουν οι κινέζοι της Geely, είχε πάει για συνεντευξη πριν κανα μήνα στην κίνα.
Φαρμακείο το δικό μου αμάξι δεν είχε,μόνο τρίγωνο και γρύλο(ισως και κάποια εργαλεία αν θυμάμαι καλα) μέσα στην ρεζέρβα. Ο ξάδερφος μου που αγόρασε s80 μετ/νο το είχε στα extra το φαρμακείο.ααα, έχει και πυξίδα το s80 στον καθρεύτη,οι σουηδοί βάζουν πυξίδα στο καθρεύτη και ο dikastis βαζει.....και τι δεν βάζει!!Κι εγω ψηνομαι για S80 τωρα που το λες.Παιζει καναΤ6 να σολαρουμε λιγο?Καλα,αυτο ποθ λες για τον καθρεφτη δεν ειναι τιποτα!Επρεπε να εβλεπες το παλιο μου αμαξι το citroen zx!Μετα το 4-0 με τον ολυμπιακο προπερσι ελεγα να παρω 4 κλαρινα να βαλω στο αμαξι,αλλα συμβιβαστηκα με εναν δονητη 4εκατοστων στην εταζερα!!!Ασε,λεμε για μεγαλο χαμο εκανα!!!Ολοι εμειναν με ανοιχτο το στομα!Να μαθαινετε λοιπον απο τον ΔΙΚΑΣΤΗ!
-
Ο χρήστης Jim_c30 έγραψε:
Αν επιτρεπεται; Το ρωτας; Στην Αutopoint το πηγα στη λεωφορο Αθηνων. Αυτοι μας εχουν αναγκη και οχι εμεις. Παιρνουν καλα-καλα τα ωραια μας λεφτα και μετα δεν εχουν ηλεκτρολογο και ο εκτυπωτης ειναι χαλασμενος και δεν εμφανιζει -μονο- το φ.π.α...
Αλητεία!αυτό μόνο έχω να πω εγώ!Είναι αληταράδες! Μην αφήσεις το θέμα να περάσει έτσι! Ειλικρινά σου μιλάω αν μου είχε τύχει εμένα θα τους έκανα αγωγή στην ένωση καταναλωτών και στο υπουργείο εμπορίου! Κάνε κάτι, μη το αφήσεις να περάσει έτσι...Καθίκια του κερατά, ακου χάλασε ο εκτυπωτής και μαλακίες!
Καλε μη βλασφημεις!Πες το κομψα!Καλα,εγω σε θεματα σερβις και αντιπροσωπιας ειμαι λιγο αμειλικτος.αν αντιληφθω τετοια καμωματα απο πλευρας τους θα καλοπερασουν...Αμα παρω αναποδες θα τα σπασω ολα εκει περα.Ειπαμε καλος-καλος αλλα αμα μου κανουν τετοιες ''ταρζανιες'' θα γελασει ο καθε πικραμενος και τους το εχω αποδειξει.Ειπαμε,δεν ειναι τυχαιο το ΔΙΚΑΣΤΗΣ...
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
μέχρι τώρα .... όλοι μας έχουμε ένα θεματάκι μικρό, μεγάλο με το service. Για να δούμε .....
Ελπίζω να τα πηγαίνουμε, μόνο για συντήρηση, γιατί για κάτι πιο σοβαρό, δεν τους εμπιστεύομαι.@Ζeus, έχεις κανένα έγγραφό, που ανάλογα με το μοντέλο/μοτέρ, να γράφει τι πρέπει να αλλάζουν και τι πρέπει να ελέγχουν ?
Μπορεις να ζητησεις απο εξουσιοδοτημενο συνεργειο το λεγομενο προγραμμα συντηρησης.Εκει τα εχει λεει ολα χαρτι και καλαμαρι.Μπορει να το παιξουν λιγο παπακια στην αρχη αλλα ξερουν οτι ειναι υποχρεωμενοι να σου το δωσουν.Αλλα και ο VolvoZeus δεν αποκλειεται να εχει τα εχει κατι τετοια.
-
οι τιμές πώλησης παίζουν αρκετά πάντως στην αττική. μεταξύ 5 όλων κι όλων διανομέων στην αθήνα για το ίδιο αυτοκίνητο (S40,1.6 Kinetic) πήρα προσφορές από 17,4Κ με τρία δώρα έως και 18,9Κ με 1 δώρο! Η διακύμανση είναι χαώδης (βέβαια βοήθησε σε αυτό και το μειωμένο τέλος για όσους είχαν στοκ). Γεγονός είναι ότι τους ενδιαφέρουν τόσο οι πωλήσεις λόγω εκπτώσεων επί της επίτευξης στόχων και του τζίρου όσο και το κομμάτι του aftersales για όσους έχουν κάθετες μονάδες.
Καλό θα ήταν να οργανωθούμε κάποια στιγμή όπως έχετε αναφέρει και στο παρελθόν εδώ μέσα. Τόσο σε επίπεδο ημεδαπής αγοράς για εκπτώσεις σε ανταλλακτικά όσο και σε αγορές από την αλλοδαπή σε αξεσουάρ ή/και αναλώσιμα.
Δίχως ιδιαίτερη προσπάθεια πάντως θα μπορούσε πολύ απλά να υπήρχε μια στοιχειώδη επικοινωνία μεταξύ των μελών και όταν λ.χ. κάποιος σκόπευε να παραγγείλει κάτι από το εξωτερικό να το δήλωνε οπότε να συμμετείχαν ενδεχομένως κι άλλοι ώστε να μειώνονταν το κόστος των μεταφορικών.
Η διαπραγματευτική δυνατότητα 20 και πλέον αυτοκινήτων είναι πολύ διαφορετική από το μεμονωμένο. Εξαιρούνται βεβαίως εκείνοι που απολαμβάνουν δωρεάν συντήρηση στα πλαίσια προσφορών του παρελθόντος. -
Τελικα ο καθενας εχει διαφορετικη εμπειρια απο την καθε αντιπροσωπεια. Εγω θα ελεγα (χωρις φυσικα να εχω δοκιμασει ολες τις αντιπροσωπειες Volvo στην Ελλαδα) οτι η συγκεκριμενη Autopoint ειναι απο τις πιο σοβαρες. Ολα τα σερβις, εκτος απο ενα, τα εχω κανει εκει, και εκτος απο ενα διαστημα οπου ηταν understaffed, η συναλλαγη ηταν αψογη.
@T5_lover
Το οτι η λυση του προβληματος χρειαζοταν ηλεκτρολογο δεν σημαινει οτι το προβλημα ειναι ηλεκτρολογικο. Ο ηλεκτρολογος (τουλαχιστον στο συγκεκριμενο συνεργειο) ειναι αυτος που ξηλωνει τις ταπετσαριες κτλ...
Σχετικα με τα θεματακια...
Για το 1 βεβαιωσου οτι δεν υπαρχει κατι που να εμποδιζει το παραθυρο (ακραιο το ξερω αλλα λεω μηπως!).....ισως να εχει να κανει με την λειτουργια ασφαλειας του παραθυρου οταν δουλευει στο αυτοματο.... Επισης δοκιμασε να βγαλεις την ασφαλεια των παραθυρων και να την ξαναβαλεις. Ισως εχει καποιο θεματακι με τον αισθητηρα θεσης....
Για το 2 I rest my case...Για να σου πουνε ηλεκτρολογο, ισως καποιο καλωδιο εχει φυγει απο τη θεση του...παντως εγω δεν το εχω ξανακουσει αυτο το προβλημα.Σχετικα με το VIDA, το torrent που κυκλοφορει δουλευει μονο σε XP prof. Με ενα καλωδιο OBDII συνδεεται στη αναλογη θυρα που βρισκεται κατω αριστερα απο το τιμονι στο ταμπλο. Μεσω του προγραμματος μπορεις να κανεις αρκετες παραμετροποιησεις στο αυτοκινητο....συνηθως και τα συνεργεια αν πας για καποιο σερβις τις κανουν χωρις χρεωση αρκει να το ζητησεις....
Οσο για το θεμα τη οργανωσης που αναφερει ο iatroud, λεω να κανουμε μια επισημη προσεγγιση στην Volvo για την ιδρυση κλαμπ και μεσω αυτου μετα να ερθουμε σε επαφη με καποιο συνεργειο το οποιο εχει μοναδες τουλαχιστον σε Αθηνα-Θεσσαλονικη και να ζητησουμε αλλες τιμες...
@jonhkyr
Δεν εχω κατι, ειδικα για την δικη μας αγορα.... -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Για το 2 I rest my case...Για να σου πουνε ηλεκτρολογο, ισως καποιο καλωδιο εχει φυγει απο τη θεση του...παντως εγω δεν το εχω ξανακουσει αυτο το προβλημα.Eιναι λιγο 'κουφο' σαν προβλημα αλλα δεν παυει να υπαρχει! Κατα την επιταχυνση σε χαμηλες ταχυτητες και με χαμηλες στροφες το εμφανιζει μονο. Εχει εμφανιστει σε καποιον αλλο κατοχο S60 παρομοιο προβλημα (δεδομενου οτι μου ειπαν πως ειναι γνωστο προβλημα αλλα δε ζητησα λεπτομερειες για τη φυση του); Ισως ο sprsk να ξερει.
-
Παιδιά μη λέμε και ό,τι θέλουμε... εγώ δεν έχω προσωπικά κανένα παράπονο από αντιπροσωπεία ή εξουσιοδοτημένο service μέχρι στιγμής... και εύχομαι να μην έχω ούτεσ το μέλλον.
-
Ούτε το δικό μου είχε Kit και πυροσβεστήρα.
Πολύ μου άρεσε αυτό με το σκράτς-βέλκρο. Απο πού μπορώ να πάρω και πόσο .@ dikastis .... λες να μου χαλάσει την αναλογία κιλό προς ίππο ?
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Παιδιά μη λέμε και ό,τι θέλουμε... εγώ δεν έχω προσωπικά κανένα παράπονο από αντιπροσωπεία ή εξουσιοδοτημένο service μέχρι στιγμής... και εύχομαι να μην έχω ούτεσ το μέλλον.Μάλλον φίλε, με όλο το συμπάθειο, φαίνεται ότι πηγαίνεις στις αντιπροσωπείες μόνο για τα απαραίτητα σέρβις και τίποτε άλλο...Δυστυχώς όπως έχω γράψει και σε παλαιότερο ποστ κάποτε στη Θεσσαλονίκη μου έσπασαν το αυτοκίνητο...Μην αναφερθώ λοιπόν πάλι στο συμβάν αλλά η ταλαιπωρία στην αντιπροσωπεία, ήταν το κάτι άλλο! Και όσοι έρχονται στις συναντήσεις ξέρουν λεπτομέρειες, ότι για ένα κ...παράθυρο,ταλαιπωρήθηκα 6 μήνες και βάλε και όλα αυτά γιατί κάποιοι δε μπορούσαν να βρούνε τα θέματα που είχε το αυτοκίνητο!
Άρα λοιπόν φίλε μου, δε λέμε και ότι θέλουμε, όπως ανέφερες χαρακτηριστικά, απλά μάλλον δεν έχεις την παραμικρή εμπειρία από τις αντιπροσωπείες πέραν των προγραμματισμένων σέρβις κλπ...Και ειλικρινά σου εύχομαι να μη χρειαστείς ποτέ τίποτα από αυτούς, γιατί θα δεινοπαθήσεις ! -
έχει φορέσει κανείς μπαγκαζιέρα και σχάρες οροφής? εκ πρώτης βλέπω συμπαθητικές λύσεις τόσο σε volvo (http://www.volvopartshop.com/roof-box-w ... -183-p.asp και http://www.volvopartshop.com/load-carri ... -427-p.asp) όσο και σε thule (http://www.thule.com/en-GB/GR/Products/ ... Boxes.aspx).
Προτείνετε κάτι συγκεκριμένο?@Jim_C30 δύο λύσεις μπορώ να σκεφτώ για την αλλαγή της νοοτροπίας του όποιου συνεργείου πηγαίνεις: α) να ξέρει πως όταν σου κάνει πατάτα θα χάσει όχι ένα αλλά είκοσι αυτοκίνητα! ή β) να ανοίξει συνεργείο ο volvozeus!
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ούτε το δικό μου είχε Kit και πυροσβεστήρα.
Πολύ μου άρεσε αυτό με το σκράτς-βέλκρο. Απο πού μπορώ να πάρω και πόσο .@ dikastis .... λες να μου χαλάσει την αναλογία κιλό προς ίππο ?
Εμενα ειχε και κιτ και πυροσβεστηρα,αλλα και να μηνειχε λιγο με ενοιαζε με τοσα που πηγα κι εδωσα Σιγα μη στεναχωριομουν αν δεν ειχε.Στα praktiker με 10ευρω τα εχει σετακι αυτα τα δυο.
Οχι ρε συ τι να τη χαλασει την αναλογια?Απο μια συντομη εμπειρια που ειχα με το S60 δεν ειδα να καταλαβαινει και πολλα απο βαρη και και overload.Μιλαμε εχει τρελη ροπη.
Εγω στο μαγαζι που δουλευω εχουμε velcron σε σκρατς.Νομιζω εμεις το δινουμε 3ευρω το μετρο.Για ψαξε στα praktiker η στα alex-pak.Πολυ πιθανο να βρεις εκει.Αλλα δεν ξερω αν το δινουν με το μετρο η αναγκαστικα το παιρνεις σε ρολλο,το οποιο συνηθως ειναι γυρω στα 25 μετρα.Κι ενα αλλο θεμα ειναι αν το θες με κολλα στη πισω μερια.Ψαξε εκει που σου λεω. -
@ iatroud
Δημήτρη, εγώ του το είχα πει στην πρώτη συνάντηση...Ας ανοίξει ένα συνεργείο να φύγουμε από τις αντιπροσωπείες...Βέβαια, μετά το ξανασκέφτηκα καθώς όταν έβγαλε το φανάρι από το V50 του Γιάννη, αντιμετώπισε μία ελαφρά δυσκολία στην επανατοποθέτησή του...
Πάντως αντικειμενικά ο Κωνσταντίνος έχει φοβερές γνώσεις πάνω στα VOLVO. Με τις ευλογίες μου αν ανοίξει συνεργείο δικό του, θα είμαι ο πρώτος που θα πάει το αυτοκίνητό του! -
Ο χρήστης Jim_c30 έγραψε:
Παιδιά μη λέμε και ό,τι θέλουμε... εγώ δεν έχω προσωπικά κανένα παράπονο από αντιπροσωπεία ή εξουσιοδοτημένο service μέχρι στιγμής... και εύχομαι να μην έχω ούτεσ το μέλλον.
Μάλλον φίλε, με όλο το συμπάθειο, φαίνεται ότι πηγαίνεις στις αντιπροσωπείες μόνο για τα απαραίτητα σέρβις και τίποτε άλλο...Δυστυχώς όπως έχω γράψει και σε παλαιότερο ποστ κάποτε στη Θεσσαλονίκη μου έσπασαν το αυτοκίνητο...Μην αναφερθώ λοιπόν πάλι στο συμβάν αλλά η ταλαιπωρία στη ΒΕΛΜΑΡ Βαρυμπόμπης, ήταν το κάτι άλλο! Και όσοι έρχονται στις συναντήσεις ξέρουν λεπτομέρειες, ότι για ένα κ...παράθυρο,ταλαιπωρήθηκα 6 μήνες και βάλε και όλα αυτά γιατί κάποιοι δε μπορούσαν να βρούνε τα θέματα που είχε το αυτοκίνητο!
Άρα λοιπόν φίλε μου, δε λέμε και ότι θέλουμε, όπως ανέφερες χαρακτηριστικά, απλά μάλλον δεν έχεις την παραμικρή εμπειρία από τις αντιπροσωπείες πέραν των προγραμματισμένων σέρβις κλπ...Και ειλικρινά σου εύχομαι να μη χρειαστείς ποτέ τίποτα από αυτούς, γιατί θα δεινοπαθήσεις !Καλα κι εσυ αξιος της μοιρας σου εισαι που πηγες εκει.Εδω εγω τους ελεγα να κανω αιτηση να παρω το επος το FOCUS RS το καινουργιο και να δωσω το δικο μου και μου ελεγαν οχι και οτι το δικο μου ειναι καλυτερο και δεν αξιζει να το δωσω και να παρω αυτο το εργο.Ασε ασε τι να λεμε.
VOLVO FORUM