-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
...ενα αυτοκινητο με οδηγο τη συζυγο του Μαθουσαλα......που ζει ακόμα (η σύζυγος προφανώς) ενώ ο σύζυγος έχει πεθάνει εδώ και αιώνες.
-
Δευτερο επεισοδιο απο το Σαββατοκυριακο.
Λεβεντομαλακας με παπι οδηγει δεξια-αργα σε δρομο με ΠΟΛΥ κοσμο και κινηση κυριακατικα στη Χαλκιδικη. Οι συνθηκες πολυ χαλια (προκαλει μποτιλιαρισμα, αυτοκινητα τον περναν ξυστα λογω στενοτητας, λουομενοι πεταγονται απο παντου, γενικα επικρατει χαος). Απο πισω ακολουθει ενα αγορακι το πολυ 9 ετων με γουρουνα, το οποιο οδηγει μονο, χωρις κρανος (οπως και ο λεβεντομαλακας). Κοβω διπλα στον μαλακα και ακολουθει ο παρακατω πολιτισμενος διαλογος:
Ε(γω): Δικο σου ειναι το παιδι;
Ο Λ(εβεντο)Μ(αλακας), περηφανος, περιμενει να ακουσει μπραβο:
-ΝΑΙ!
Ε: Εισαι πολυ καραγκιοζης, που το αφηνεις να οδηγει.
ΛΜ: Αντε γαμησου ρε μαλακα.Και η ζωη συνεχιζεται κανονικα μερος Β'...
-
Δεν είχα σκοπό να επαναφέρω το θέμα αλλά...
Ο χρήστης ammophila έγραψε:
Για μενα οποιος σπαει ουρα χωρις να ζητησει αδεια απο ολους και οχι μονο απο τον τελευταιο δε πα να ειναι και john merick τρωει κλεισιμο και ειδικα στα διοδια ακομα και ανοιγμα πορτας συνοδηγου (οχι βεβαια την τελευταια στιγμη) veradero σημερα στα διοδια κορινθου 12:47... ακριβώς αυτό εννοώ! Και αν, αγαπητέ φίλε, ο τύπος (το ζώον, όπως θες πες τον) δε σε εβλεπε και το έπαιρνε χαμπάρι τελευταία στιγμή; Έχεις υπόψη σου τι πρέπει να κάνεις για να σταματήσει απότομα αυτό το γαϊδούρι-μηχάνή; Δλδ, ακόμα και αν είναι ζώον ο τύπος, ειλικρινά πιστεύεις πως θα τον κάνεις άνθρωπο έτσι (διακινδυνεύοντας να του κάνεις κακό που θα το κουβαλάς στην πλάτη σου για όλη σου τη ζωή!);
Δεν το απαιτείς απλά το κάνεις με το 'έτσι θέλω' μη ρωτώντας κανένα.
Απόλυτο δίκιο έχεις, Φρανκ, αν και δύσκολο να γίνει στο δρόμο (πως να σε ρωτήσει δλδ; ). Κανονικά η μηχανή πρέπει να κάθεται στην άκρη και να περιμένει την ευγενική κίνηση του ΙΧη, πράγμα που δε γίνεται βέβαια σχεδόν ποτέ... Αλλά τι συζητάμε τώρα... εδώ δε γίνονται τα νόμιμα... τι ποσοστό οδηγών (δικυκλιστών και ΙΧδων) αφήνει τον κόσμο να περάσει στις διαβάσεις; Που είναι και επιβεβλημένο από το νόμο δλδ δεν τίθεται θέμα ευγένειας...
Ειδική μεταχείριση στα διόδια, ειδική μεταχείριση για να σταθμεύουν, ειδική μεταχείριση για να κινούνται ανάμεσα στους στοίχους, ειδική μεταχείριση για να μπαίνουν σε πεζόδρομους ... . Τελικά πολύ εξειδίκευση χρειάζεται για να έχει κάποιος μοτοσυκλέτα..
Όταν την οδηγείς με τις σωστές προδιαγραφές είναι πραγματικά πολύ εξειδικευμένη εργασία!! Την ειδική μεταχείριση την προσφέρεις εσύ, ΑΝ θέλεις, δεν είναι απαίτηση (και προφανώς πεζόδρομοι-μονόδρομοι και στάθμευση σε πεζοδρόμια πέρα από παράνομη συμπεριφορά, είναι και για μπουνιές και καλά κάνεις και δε θέλεις να την προσφέρεις την ειδική μεταχείριση). Για τη στάθμευση, όμως, έχω ξανακάνει το παράπονό μου... στην Αθήνα είναι εντελώς άδικη η κατανομή των θέσεων στάθμευσης μεταξυ ΙΧ και αυτοκινήτων! Πραγματικά ελάχιστες θέσεις (π.χ. στον Πειραιά στο κέντρο υπάρχει μόνο μια λωρίδα 50 μέτρα στην Καραϊσκου και πουθενά αλλού!!!! Για ολόκληρο το κέντρο!!!) και για όσους πετάνε σπυριά και μόνο στην ιδέα να τη φυτέψουν στο πεζοδρόμιο σε σημείο που μπορεί και να εμποδίζει εφιάλτης! Εκεί, στο λέω με το χέρι στην καρδιά, τα έχω ακούσει άδικα πολλές φορές (ίσως το έχω ξαναγράψει, θυμάμαι μια φορά που είχα παρκάρει νομιμότατα ανάμεσα σε δυο εξίσου νόμιμα σταματημένα ΙΧ και τα άκουσα από τη γιαγιά γιατί την ενοχλούσα που ήθελε οπωσδήποτε να περάσει από εκεί-θεωρούσε απόλυτα φυσιολογικό τον 10Χ χώρο που έπιαναν τα αυτοκίνητα και την ενοχλούσε η μηχανή...- Η συμπεριφορά αυτή είναι απόδειξη του ότι ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου εκεί έξω πραγματικά θα ήθελε να εξαφανιστούν οι μηχανές από το πρόσωπο της γης και δεν είναι δυνατό να κάνουμε λογική κουβέντα με αυτούς!).
Για το αν προσπερνά σειρές σε τράπεζες κ.λ.π., δεν είπα ότι απαραιτήτως το κάνει ένας μοτοσικλετιστής αλλά όταν τον βλέπω να το κάνει σε μια σειρά διοδίων, μου δίνει το δικαίωμα να λέω ότι έτσι συμπεριφέρεται παντού γιατί έτσι έχει μάθει.
Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που τα είπε ο συμπατριώτης Kilomeater... Πολλά πράγματα, αναγνωρίζοντας, αν μπορείς, ότι ο συνάνθρωπός σου βρίσκεται σε 'περίεργη' θέση, είναι μεγαλοψυχία να τα συγχωρείς. Το ζήτημα είναι, όμως, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να μπορείς να καταλάβεις τη θέση του αυτή, πράγμα που μόνο αν έχεις προσωπική εμπειρία το αντιλαμβάνεσαι πλήρως.
Το μωράκι να το επιπλήξεις γιατί κλαίει; Οχι βέβαια... Αν είσαι όμως κουρασμένος δε θα σου σπάσει τα νεύρα; Αν είσαι και τσαντίλας δε θα πας να κάνεις παρατήρηση στους γονιούς του (λίγες φορές το έχετε δει αυτό; ) ; Αν δεν έχεις κάνει παιδί πως μπορείς να ξέρεις οτι δεν είναι ραδιόφωνο να χαμηλώσεις το volume ή να το κλείσεις; Την έγκυο γυναίκα ή τη μαμά με το καροτσάκι δεν είναι αυτονόητο ότι θα την αφήσεις να περάσει μπροστά; Γιατί; Γιατί είναι ηθικό στοιχείο μια έγκυος γυναίκα ένω ο μηχανάκιας ανήθικο; Μήπως αυτή δεν αποφάσισε να κάνει παιδί; Να νιώσει τις συνέπειες της απόφασής της δλδ; Να μην κυκλοφορεί στο δρόμο όπως οι παπούδες που κάνουν 5 ώρες για να ανεβούν στο λεωφορείο; Μην τα βλέπουμε όλα άσπρα-μαύρα, βρε παιδιά...
Τα 3-4 παιδιά που έχουν γράψει εδώ και είναι πέρα από ΙΧδες και μοτοσυκλετιστές δεν έχουν γράψει ΠΟΥΘΕΝΑ για 'δικαιώματα, απαιτήσεις ' κλπ, το λέμε και το ξαναλέμε... Είμαι βέβαιος ότι συμπεριφέρονται σωστά στο δρόμο και θίγονται εξίσου με εσάς από τους λογής λογής κουραδόμαγκες που κόβουν βόλτες στους δρόμους καθημερινά. Το μόνο που σας λένε, είναι να δείξετε λίγη κατανόηση σε κάποιες συμπεριφορές (πολλές φορές ΠΡΟΤΟΥ γίνουν) δεδομένου οτι μπορεί ο άλλος να βρίσκεται σε πολύ πιο δυσάρεστη θέση από εσάς...
Αν τον δεις τον άλλον και παιδεύεται επειδή του έχεις κάτσει στη μέση, ε, δε χάθηκε ο κόσμος, κάνε λίγο πιο άκρη και άσ'τον να φύγει, αν έχει άνεση κινήσεων θα σου πει και ένα ευχαριστώ ή θα σου κάνει ένα νεύμα (και θα το εννοεί το ευχαριστώ). Αν τώρα σου κορνάρει και απαιτεί ή σου πει οτιδήποτε, βέβαια, κατσικώσου εκεί και βγάλ'του και τη γλώσσα, έχεις όλα τα δίκια μαζί σου...
Αυτά! -
Συλλόγη ζώων απο τη διαδρομή Νικήτη - Νεος Μαρμαράς στη Χαλκιδική:
- Παππούς με 159 2.2 και άλλα τρία άτομα μέσα έκανε 'σπορ' οδήγηση, τέρμα γκάζι και περίπου 140-150 σε όλες τις μικροευθείες και τρελά φρένα μέχρι 50-60 σε όλες τις στροφές, προσπέραση απλά αδύνατη...Βρήκα ότι αν παω με περίπου 70 και απόσταση περίπου 100 μέτρα δεν χρειάζεται να λιώσω και εγώ τα φρένα ΑΛΛΑ. Σκάει πίσω μου επίσης γρήγορος λεκές με SUV, παλιό Freelander, και μου κολάει στο 1 χιλ περίπου, τον αφήνω να με προσπεράσει (τον βοήθησα με φρένο γιατί ήθελε να κάνει προσπέραση μάλλον με 5η και απο τα 60 -70 περίπου με εκτιμώμενο χρόνο 1εβδομάδα και κάτι ψιλά), οπότε πάει και κολάει στον πρώτο λαλάκα και αρχίζουν μαζί, φρένο-γκάζι κτλπ....
- Τσογλάνια, μόλις έχουν τελειώσει το μπάνιο τους και πάνε ,μάλλον στο διάολο.., προς Ν.Μαρμαρά, μπροστά τους έχουν αυτοκίνητο, εγώ απο απέναντι σε προσπέρνω κινητό εμπόδιο και επιστρέφω στο ρεύμα μου σε απόσταση περίπου 100 μέτρα απο το απέναντι αυτοκίνητο. Τα τσογλάνια αρχίζουν να κάνουν χειρονομίες....(τα αμας ή όχι? ).
- Τσόκλης αξύριστος και με καρφάκια με C2 VTR ή κάτι τέτοιο, φαίνονταν να πηγαίνει/σέρνεται σαν 1.4, κλασσικά κολλούσε στο 1 χιλ και έκανε 3 προσπεράσεις μπροστά μου, πάνω σε εντελώς τυφλές στροφές, επιβίωσε απο καθαρή τύχη όσο τον έβλεπα, μετά δεν ξέρω..... ( Το άκρο αντίθετο του τσόκλη το βρήκα ένα βράδυ, ήταν ένα κόκκινο golf V ή Gti ή Gt και έκανε προσπεράσεις αστραπή με σωστές αποστάσεις και σε σημεία με καλή ορατότητα, μιλάμε το γκολφ ξύριζε, χρόνια είχα να δώ τέτοια επιτάχυνση)
Αυτά τα πιό χαρακτηριστικά, απο τους άλλους είδα μόνο τα σημάδια τους στο δρόμο, μπαριέρες και κράσπεδα...
-
Μεγάλο ζώον εγώ που την Παρασκευή το βράδυ στα πρώτα διόδια της Αθηνών-Κορίνθου άκουσα την σύζυγο και έκατσα τέρμα δεξιά με σκοπό να πάω στο πρώτο (από δεξιά) ταμείο των διοδίων.
Έλα όμως που το ταμείο ήταν κλειστό και το κατάλαβα όταν έφτασα περίπου 70 μέτρα πριν, δεν φαινόταν από ποιό μακρυά ο διάολος.
Αμέσως αριστερά μου ήταν η άδεια λωρίδα του e-pass και αμέσως μετά κανονικό ταμείο αλλά με μια ουρά αυτοκινήτων που έφτανε πολύύύύ πίσω.Κόλλησα, κάνω δεξιά και κάθομαι, τί κάνουμε τώρα;;;;
Έπρεπε να κόψω κάθετα την λωρίδα του e-pass και να κόψω και την ουρά που περίμενε.
Αφού το «σκέφτηκα» και το ζύγισα λίγα λεπτά, το πήρα απόφαση και το έκανα, δεν υπήρχε άλλος τρόπος.
Ευτυχώς που η νταλίκα που έκλεισα για λίγο στο e-pass ΔΕΝ μου κόρναρε, και ευτυχώς που βρέθηκε και ένας χριστιανός που μου παραχώρησε θέση στην ουρά.
ΤΙ ντροπή ένοιωσα ΔΕΝ περιγράφεται...Επίσης, δεν θα ακούσω άλλη φορά τη σύζυγο...
-
Συγγνώμη, αλλά είσαι, κι εσύ, όπως και όλοι οι άλλοι που αυτοπροσδιορίζονται 'ζώα', off topic.
Το θέμα αφορά αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται το λάθος που έκαναν!!
-
την προηγούμενη εβδομάδα τράκαρε η ξαδέλφη μου στην Τρίπολη. Ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς, πέραν της ίδιας ελαφρά.
Περιμένοντας δεύτερη ή τρίτη σε ένα φανάρι, ξεκίνησε να διασχίζει μια διασταύρωση, τη στιγμή που ένας 17χρονος πιτσιρικάς, με το αυτοκίνητο του μπαμπά του και δίχως δίπλωμα προφανώς, την εμβόλισε από τα αριστερά της.
Ο μικρός παραδέχτηκε ότι πήγαινε με 120 (!!) μέσα στην πόλη, ότι δεν είδε το φανάρι, τη διασταύρωση, το Πόλο της ξαδέλφης μου, τίποτα...
Την χτύπησε στην πίσω αριστερή πόρτα, το Πόλο έκανε 3-4 σβούρες και χτύπησε και σε έναν τοίχο. Ωστόσο η ζώνη και ο πλευρικός αερόσακος προστάτεψαν στο ακέραιο την ξαδέλφη μου, που απλά είχε κάποια μυικά τραβήγματα στην πλάτη.
Ζώο ποιος; Οι γονείς του μικρού φυσικά! Τουλάχιστον ελπίζω να πήρε το μάθημά του
-
Θέλω να μου απαντήσετε ΠΟΣΟ ΖΩΟ μπορεί να είναι η χοντρή που δημιούργησε το παρακάτω 'επεισόδιο'
Στη σειρά σταθμευμένες 4 μηχανές νομιμότατα. Μετά από κάποια ώρα φεύγουν οι τρεις μηχανές και έρχεται μια χοντρή τύπισσα 50άρα με μισοκατεστραμένο saxo καπνίζοντας και προσπαθεί να παρκάρει το αμάξι στο χώρο που είχε μείνει από τις 3 μηχανές που έφυγαν, βλέπει ότι την εμπορίζει η μηχανή που είχε μείνει και το αμάξι δεν χωράει. Παρατάει το αμάξι το μισό στο δρόμο και βγαίνει έξω, πιάνει τη μηχανή προσπαθεί να την μετακινήσει αλλά είναι βαριά και δεν τα καταφέρνει. Φωνάζει λοιπόν σε περαστικούς (including me) **να τη βοηθήσουν να ανεβάσει την ξένη μηχανή στο πεζοδρόμιο ** και φυσικά κανείς δεν δέχεται. Αρχίζει λοιπόν να κατεβάζει καντήλια και θεία που 'όλοι αδιαφορούν για τον συνάνθρωπό τους' ενώ παράλληλα με το αυτοκίνητό της έχει διακόψει τη ροή της κυκλοφορίας Τσαντισμένη μπαίνει στο αμάξι και προσπαθεί να παρκάρει **αγνοώντας ** επιδεικτικά αυτή τη φορά την ύπαρξη της μηχανής και κοπανώντας την σε κάθε μπρος-πίσω με το saxo με άπειρο κόσμο γύρω έχει κάνει κύκλο κοιτώντας φρικαρισμένος
Εκεί κάπου έφυγα γιατί βιαζόμουν τρελά για σοβαρό λόγο αλλά απορώ ποια ήταν η κατάληξη της ιστορίας -
Μολις εχω παρκαρει, αφηνοντας φυσιολογικη αποσταση απο το μπροστινο αυτοκινητο. Ακομα τοση αποσταση εχει και πιο μπροστα.
Σε μερικα δευτερολεπτα και αφου εχω αποβιβαστει, βλεπω μια 'κυρια' να μπαινει στο μπροστα αμαξι. Απο ενστικτο, μενω να δω αν θα ξεπαρκαρει με τον 'ακουστικο' τροπο.Οπως και εγινε...
Μου τραβηξε μια ψιλοσεντρα, λιγο μπροστα, ξανα πισω ακουμπωντας με κ.ο.κ.
Παω κοντα της και της λεω πολυ ηρεμα πως δεν ειναι αναγκη να μου σπασει τον προφυλακτηρα προκειμενου να ξεπαρκαρει.
Με ρωταει αν ειναι δικο μου το πισω αυτοκινητο, και απανταω θετικα.
Και ριχνει την ατακα:'Γιατι δεν το κανεις λιγο πισω να μη ταλαιπωρουμαι,αφου με βλεπεις τοση ωρα...'
-
Οχι ζωο αλλα μεγαλος μλκας ο ταριφας που φρεναρε 2 φορες αποτομα για να ρωτησει που παει ο επιδοξος πελατης (σιγα μη τον παμε οπου θελει αυτος) και παραλιγο να πεσω πανω του. Ε, μετα το 2ο πηγα διπλα του και του ειπα ποσο καραγκιοζης ειναι. Το καλυτερο ειναι οτι νευριασε κιολας και ηρθε και μου κολλαγε στο παπι.
Ψιλοζωο εγω που σε στενο που ημουν σιγουρος οτι ειναι μονοδρομος (η σιγουρια με εφαγε ) ξαφνικα πεταχτηκε ενα παπι αντιθετα και εγω ημουν μεσα στη μεση! Τρελαθηκε ο ανθρωπος . Του ζητησα συγνωμη και μαζευτηκα στην ακρουλα μου.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Συγγνώμη, αλλά είσαι, κι εσύ, όπως και όλοι οι άλλοι που αυτοπροσδιορίζονται 'ζώα', off topic.
Και τους ακόμα χειρότερους που ενώ το κατάλαβαν ή βρίζουν* ή απλά το ξανακάνουν.
*Σε στοπ στη γειτονιά μου που είναι γνωστό από όσους μένουν εκεί ότι παραβιάζεται διαρκώς, πέρναγα κανονικά από το δρόμο που έχει προτεραιότητα και ο άλλος που ερχόταν από το δρόμο με το στοπ άρχισε να μου κορνάρει για να σταματήσω. Σταμάτησα (δυστυχώς μετά τη διασταύρωση) του έδειξα το στοπ που έχει και αυτός άφησε τη κόρνα και άρχισε το βρισίδι.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Δεν το απαιτείς απλά το κάνεις με το 'έτσι θέλω' μη ρωτώντας κανένα.
Απόλυτο δίκιο έχεις, Φρανκ, αν και δύσκολο να γίνει στο δρόμο (πως να σε ρωτήσει δλδ; ).
Απλά σταματά δεξιά ρωτά με κίνηση χεριού π.χ. αν μπορεί να περάσει και αν ο άλλος θέλει και τον αφήσει τον αφήνει.
Αν και κάτι μου λέει πως αν δεν τον αφήσει θα προσπαθήσει μετά να του δείξει πόσο λάθος έκανε.Ειδική μεταχείριση στα διόδια, ειδική μεταχείριση για να σταθμεύουν, ειδική μεταχείριση για να κινούνται ανάμεσα στους στοίχους, ειδική μεταχείριση για να μπαίνουν σε πεζόδρομους ... . Τελικά πολύ εξειδίκευση χρειάζεται για να έχει κάποιος μοτοσυκλέτα..
Όταν την οδηγείς με τις σωστές προδιαγραφές είναι πραγματικά πολύ εξειδικευμένη εργασία!! ...
Την οποία εργασία κανείς δεν σου* επέβαλε. Επέλεξες να κινηθείς με αυτό το μέσο το ξαναλέω και ήξερες τι θα αντιμετωπίσεις.
Κι εμένα π.χ. δε μου αρέσει να φορώ ζώνη ασφαλείας αλλά φορώ.*Όχι εσύ προσωπικά Αλέξανδρε αλλά μια και με εσένα συζητώ... .
Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι τουλάχιστον άτοπα. Τι σχέση έχει ένα μωρό (η λέξη μωρό και μόνο σαν ετυμολογία αρκεί), ένας ηλικιωμένος που κυκλοφορεί για τις δουλειές του ( τη δυνατότητα 'απαλλαγής' του κόσμου τούτου από τους ηλικιωμένους δεν την ερεύνησε ούτε το Γ' ραιχ) και μια έγκυος γυναίκα (Εδώ δε νομίζω ότι χωρά κανένα σχόλιο) με τον μοτοσικλετιστή που για να φτάσει μια στιγμή νωρίτερα στη παραλία γράφει στα τρίσβαθα των @@ του όσους περιμένουν στην σειρά τους και τους προσπερνά. Εκτός εάν είναι, ή πρέπει να τον θεωρούμε ότι είναι, ένας μωρός υπερήλιξ με ότι αυτό συνεπάγεται.
Μου αρέσουν οι μοτοσυκλέτες και τις θεωρώ την καλύτερη μορφή μηχανοκίνητης ευχαρίστησης βοηθώ όσο μπορώ, πίστεψέ το, την κίνησή τους αλλά από αυτό μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να θεωρούμε βασική, έως και μοναδική, υποχρέωση όλων των υπολοίπων χρηστών του δρόμου να διευκολύνουν τις μοτοσυκλέτες (γιατί ζεσταίνονται, κρυώνουν, βρέχονται κ.λ.π. ) υπάρχει διαφορά.
-
Μα επιτέλους ο χρόνος που δώθηκε πια σε αυτό το θέμα είναι δυσανάλογος της πιθανότητας να το ζήσετε το φαινόμενο.
Πόσες φορές έχετε πετύχει σε διόδια, ημέρα (αυγή-σούρουπο-νύχτα δε μετράενε) , με καύσωνα, μηχανή με αναβάτη με φούλ εξοπλισμό που σας έφαγε τη σειρά; -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Μα επιτέλους ο χρόνος που δώθηκε πια σε αυτό το θέμα είναι δυσανάλογος της πιθανότητας να το ζήσετε το φαινόμενο.
Πόσες φορές έχετε πετύχει σε διόδια, ημέρα (αυγή-σούρουπο-νύχτα δε μετράενε) , με καύσωνα, μηχανή με αναβάτη με φούλ εξοπλισμό που σας έφαγε τη σειρά;Προσφάτως δυο φορές, μια κατά την έξοδο και μια κατά την είσοδο*, με σχετικά κανονική για την εποχή θερμοκρασία και οι αναβάτες και συν αναβάτες ενδεδυμένοι με ελαφρύ ρουχισμό. Αμάνικο στη μια περίπτωση και ελαφρύ λινό μακρυμάνικο στην δεύτερη, γι΄αυτό και όσα γράφονται για θερμοκρασίες κ.λ.π. ούτε καν τα διαβάζω.
*Για την ακρίβεια, μια στη σειρά που περίμενα και μια σε διπλανή σειρά στην οποία παραλίγο να πιαστούν στα χέρια. Αν σκεφτείς ότι σπανιότατα φεύγω τα διήμερα μάλλον στατιστικά θα πρέπει ή να είναι αρκετοί όσοι έχουν αυτό το χόμπι ή εγώ πολύ γκαντέμης.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
**να τη βοηθήσουν να ανεβάσει την ξένη μηχανή στο πεζοδρόμιο ** και φυσικά κανείς δεν δέχεται. Αρχίζει λοιπόν να κατεβάζει καντήλια και θεία που 'όλοι αδιαφορούν για τον συνάνθρωπό τους' ενώ παράλληλα με το αυτοκίνητό της έχει διακόψει τη ροή της κυκλοφορίας Τσαντισμένη μπαίνει στο αμάξι και προσπαθεί να παρκάρει **αγνοώντας ** επιδεικτικά αυτή τη φορά την ύπαρξη της μηχανής και κοπανώντας την σε κάθε μπρος-πίσω με το saxo με άπειρο κόσμο γύρω έχει κάνει κύκλο κοιτώντας φρικαρισμένοςΧαρτάκι με την πινακίδα της χοντρής πάνω στη σέλα (αφότου φύγει η χοντρή)! Είναι μάλλον απίθανο να μην την έριξε στο τέλος κάτω και ακόμα πιο απίθανο να μην έκανε ζημιά έστω και αν δεν την έριξε (οι μηχανές δεν έχουν προφυλακτήρες).
Τελικά η κουβέντα που κάνουμε περί ουρών είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, σε σχέση με όσα γίνονται στη πράξη ανήκει σε κάποιο ιδεατό-φιλοσοφικό σύμπαν...
-
Ζωα οι πεζοι και οι παπακουλες (που συμπεριφεροντε ως πεζοι, περνοντας καθετα την παραλιακη στο υψος του φλοισβου, απο τις διαβασεις, καβαλα στο παπι) που αγνωουν ΕΝΤΕΛΟΣ τις ενδειξεις των φαναριων στις διαβασεις και περνανε οπως να ναι!
Εβλεπα σημερα το απογευμα πρασσινο το φαναρι για μενα και την διαβαση γεματη πεζους....
ΚΟΡΝΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ!!!
Εχω καιρο να παιξω Carmagedon! -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι τουλάχιστον άτοπα. Τι σχέση έχει ένα μωρό (η λέξη μωρό και μόνο σαν ετυμολογία αρκεί), ένας ηλικιωμένος που κυκλοφορεί για τις δουλειές του ( τη δυνατότητα 'απαλλαγής' του κόσμου τούτου από τους ηλικιωμένους δεν την ερεύνησε ούτε το Γ' ραιχ) και μια έγκυος γυναίκα (Εδώ δε νομίζω ότι χωρά κανένα σχόλιο) με τον μοτοσικλετιστή που για να φτάσει μια στιγμή νωρίτερα στη παραλία γράφει στα τρίσβαθα των @@ του όσους περιμένουν στην σειρά τους και τους προσπερνά. Εκτός εάν είναι, ή πρέπει να τον θεωρούμε ότι είναι, ένας μωρός υπερήλιξ με ότι αυτό συνεπάγεται..Τραβηγμένα, θα έλεγα, αλλά όχι άτοπα...
Βλέπουμε το ίδιο πράγμα εσύ από τη μία πλευρά και εγώ από την άλλη... εσύ βλέπεις το ξεκράνωτο ζώο με τη βαραντέρο και τη σαγιονάρα (με σύνηθες αξεσουάρ την ξεβράκωτη γκόμενα) που προσπαθεί να χωθεί για να προλάβει να απολαύσει το μεσημεριανό ήλιο στην κοντινότερη παραλία μη υπολογίζοντας το συνάνθρωπό του (εγώ δεν το βλέπω παρά μόνο στο φανάρι...προχτές ένας τέτοιος μου χώθηκε στο φανάρι και μου γρατζούνισε τη μια εξάτμιση με το μαρσπιέ του π.χ.), ενώ από την πλευρά μου βλέπω το απομονωμένο στην κοσμάρα του ζώον που κααααάθεται στη μέση γράφοντας στα @@ του όσους είναι γύρω του (είναι το ίδιο ζώον που πατάει τα νερά δίπλα στη στάση του λεωφορείο το χειμώνα και βρέχει τον κόσμο, που πετάει το τσιγάρο που σου έρχεται εσένα στο παρμπριζ και εμένα στη μάπα κλπ κλπ) και κομπλεξάρεται επειδή κάποιος μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα από αυτόν (αμάξι ή μηχανή-στο επόμενο φανάρι θα μαρσάρει κιόλας για να βγει μπροστά και να 'του δείξει'-εσύ δεν το βλέπεις παρά μόνο στις διασταυρώσεις ).
Έχουν πολλές διαφορές αλλά και πολλά κοινά μεταξύ τους, αυτές οι δύο ράτσες (εκτός βέβαια απ'το ότι ψηφίζουν και οι δύο)...Ο Ζορζ, έχει δίκιο...το κουράσαμε αρκετά...
Μόνο μη σε πετύχω στο δρόμο κακομοίρη μου! -
Είναι βέβαιο ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν ελεεινούς τρόπους σε οποιαδήποτε δραστηριότητά τους. Είτε οδηγούν δίτροχο, είτε τετράτροχο (είτε 10τροχο!), θα στα σπάσουν τα νεύρα με την ηλιθιότητα ή/και τη γαϊδουριά τους.
Τη βρωμερή τους ύπαρξη θα την κάνουν αντιληπτή στους τρίτους, με αρνητικό φυσικά τρόπο, οπουδήποτε.
Θα ανάψουν τσιγάρο στο ασανσέρ (ω ναι - όχι μπροστά σου, αλλά θα βγουν με την τσιγαρούκλα στο στόμα έχοντας μετατρέψει τον ανελκυστήρα σε θάλαμο αερίων), θα παρατήσουν τα μπάζα τους στο πεζοδρόμιο χωρίς να ειδοποιήσουν το δήμο ή κάποιον άλλον να έρθει να τα μαζέψει, θα αμολύσουν το βρωμόσκυλό τους στο μπαλκόνι μέρα-νύχτα να λυσσάει στο γαύγισμα, θα πετάξουν βρωμόνερα στο δρόμο χωρίς να τους ενδιαφέρει που θα πέσουν, θα βάλουν μουσική στο τέρμα αδιαφορώντας για τους άλλους ενοίκους, θα την πέσουν στις γυναίκες στο δρόμο με στυλ 'πάμε να σε πηδήξω', θα σπάσουν τον προφυλακτήρα σου με τον κοτσαδόρο που έχουν τοποθετήσει για να μη γρατσουνιστεί ο δικός τους, θα πετάξουν τα σκουπίδια τους στην άκρη του δρόμου ή στη ρεματιά, θα γεμίσουν την παραλία με γόπες και ποτηράκια, θα...θα...θα....(ουφ!).....
Όμως σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση συγκεκριμένων μέσων μεταφοράς, όπως τα δίτροχα, κατά κάποιον τρόπο ευνοεί την επίδειξη γαϊδουριάς. ΙΣΩΣ η ευελιξία του μέσου και συνακολούθως η εύκολη αποφυγή του 'θύματος' που θα θελήσει ίσως να τους 'εξηγήσει' ορισμένα πράγματα, επιτρέπει την ανάπτυξη ασυδοσίας. Σε ένα βαθμό όλοι μας γινόμαστε γαϊδουράκια μερικές φορές (πχ όταν βιαζόμαστε πολύ, όταν έχουμε τις κακές μας για οποιονδήποτε λόγο, όταν είμαστε υπό πίεση...), αλλά καταβάλλουμε προσπάθεια να αποφύγουμε άσχημες ενέργειες είτε λόγω της αγωγής μας, είτε λόγω του φόβου για τις οποιεσδήποτε συνέπειες (ηθικής ή πρακτικής φύσης).
Ε, αυτό το τελευταίο (ο φόβος δηλαδή) αμβλύνεται στην περίπτωση των δίτροχων. Γι' αυτό οι υπόλοιποι συχνά εισπράττουν χειρονομίες ή βρισιές από μηχανόβιους που έχουν πρώτα κάνει τη μαλατσία τους. Hit and run ένα πράγμα... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Συγγνώμη, αλλά είσαι, κι εσύ, όπως και όλοι οι άλλοι που αυτοπροσδιορίζονται 'ζώα', off topic.
Έρχεται λοιπόν εδώ ή σε κάποιο άλλο αντίστοιχο forum κάποιος και γράφει:
«Εκεί που περίμενα προχθές στην ουρά στα διόδια ήρθε ένα ζώο με την οικογένεια του φορτωμένη από δεξιά στο κλειστό toll, σταμάτησε λίγο πριν και αφού είδε ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει ευθεία τί έκανε ρε παιδιά το μέγιστο ζώον.
Έκοψε κάθετα την λωρίδα του e-pass, ευτυχώς που η νταλίκα που ερχόταν προλαβε να σταματήσει και μετά είχε την απαίτηση να του παραχωρήσουμε και τη θέση μας στην ουρά.Μιλάμε για μεγάλο ζώο ο τύπος»...
Τί του λές αυτουνού μετά ;;;;;
Δεν έχει τα δικια του ο άνθρωπος ;;;;; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
.....Μάνο, καλώς ή κακώς η μοτοσυκλέτα είτε επειδή είναι πιο προσιτή (σκέψου ότι ένα σούπερκαρ κάνει υπερπολλαπλάσια χρήματα από ένα σούπερμπάικ) είτε επειδή τραβάει το αντριλίκι λόγω της αυξημένης ποσότητας αδρεναλίνης που προσφέρει αφειδώς, έχει περισσότερη απήχηση στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στους 'καλούς τρόπους' των αναβατών. (για να μην παρεξηγηθώ, με την πολλή ευγένεια έχουν γίνει οι μεγαλύτερες γαϊδουριές στην ιστορία με τη χάι σοσάιετυ να πρωτοστατεί, αλλά, όπως και να το κάνουμε, το μπινελίκι και η μούντζα ανέκαθεν ήταν χαρακτηριστική συμπεριφορά της εργατικής τάξης και δη του λιμανιού από το οποίο και κατάγομαι... ή έτσι τουλάχιστον πιστεύουν οι περισσότεροι ).
Έκανε μπόλικο δρόμο για να ξεφύγει από την εικόνα του αληταρά μηχανόβιου-τσαντάκια και να εναρμονιστεί με την εικόνα του ευρωπαίου συναδέλφου του, ο σύγχρονος μοτοσυκλετιστής, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έχει ακόμα πολλή προσπάθεια μπροστά του!
Το ίδιο και ο Μέσος Έλληνας (ΙΧης και μη), όπως τον λένε και στις ειδήσεις...
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............