-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το γραφεις σαν να φταιει η ιδια για οτι εγινε.Ουτε οτι φταιει ο οδηγος που επεσε πανω τους ουτε ο παρκαρισμενος που τους εκθεσε σε κινδυνο.έχεις δίκιο δε το διατύπωσα σωστά
δεν θέλω να πω ότι απαραίτητα φταίει αυτή ή ο οδηγός ή ο παρκαρισμένος αλλά η κακή συγκυρία όλων αυτών, που το ίδιο θα μπορούσε να είχε συμβεί (και όντως έχει συμβεί) με κάποια απ'τα παραδείγματα που ανέφερα. -
Ρε παιδιά, ακομα και αν το παρκαρισμένο δεν υπήρχε, και περνουσαν η γυναίκα και το παιδάκι κανονικά πάνω απο το πεζοδρόμιο, το φορτηγό πάλι θα έπεφτε πάνω τους??? Δηλαδη το ίδιο σκηνικό, απλά μερικά εκατοστά πιο μέσα στο πεζοδρόμιο.
Για αποφυγή παρεξηγήσεων, το πάρκινγκ πάνω σε πεζοδρόμια, και γενικά η κατάληψη χώρου που προορίζεται για πεζους, ειναι κατάπτυστα. Απλά έκανα μια πρόχειρη εκτίμηση, οτι μάλλον δεν θα έκανε διαφορά.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Δυστυχώς οι πάσης φύσεως παρανομίες μας απασχολούν όταν συμβεί κάποια τραγωδία. Μέχρι εκείνη τη στιγμή μας απασχολεί μόνο να τη σκαπουλάρουμε χωρίς χρηματικό πρόστιμο. Είμαστε άξιοι της ξεροκεφαλιάς μας.+1
Τα παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο είναι φυσιολογικό θέαμα μέχρι να σκοτωθεί κάποιος. Μετά η κοινή γνώμη (και ο δικαστής) εξαντλεί την σκληρότητα του νόμου 'στον αχρείο που εγκληματικά πάρκαρε το αυτοκίνητό του στο πεζοδρόμιο'.
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Ρε παιδιά, ακομα και αν το παρκαρισμένο δεν υπήρχε, και περνουσαν η γυναίκα και το παιδάκι κανονικά πάνω απο το πεζοδρόμιο, το φορτηγό πάλι θα έπεφτε πάνω τους???Χμ, δεν το ξέρεις αυτό. Μπορεί και όχι. (Τουλάχιστον έτσι όπως έχω σχηματίσει εγώ το τραγικό περιστατικό στο κεφάλι μου).
Πάντως θα ήθελα νά'ξερα: εκείνοι οι φοβεροί δικαστές, που καταδίκασαν τον ακτιβιστή 'πάνθηρα' που πέρασε πάνω από εκείνο το σταθμευμένο αμάξι: ακόμα νομίζουν ότι έχουν δίκιο;;;
-
Tυπικα (και ειμαι απο αυτους που επικροτουν την ενεργεια του), ναι εχουν δικιο. Εγινε μηνυση για φθορα περιουσιας, εφθειρε την περιουσια, ειναι ενοχος.
-
- Τα θερμά μου 'συγχαρητήρια' στον οδηγό του μπλε αυτοκινήτου κατηγορίας (μεγέθους) Jazz με πινακίδες ΖΚΕ-43** ο οποίος πετάχτηκε μπροστά μου από το πουθενά. Κατέβαινα κατά τις 6 το απόγευμα τον Κηφισό και στο ύψος της αριστερής εξόδου προς ΚΤΕΛ κινούμουν στην αριστερή από τις 3 για ευθεία λωρίδες. Κάποια στιγμή οι δύο δεξιές λωρίδες είχαν σχεδόν ακινητοποιηθεί (στα δεξιά εκεί 'χάνονται' δύο λωρίδες επιτάχυνσης) αλλά εγώ μπροστά μου είχα αρκετά μέτρα κενό. Ξαφνικά σε απόσταση αναπνοής είδα τη μούρη ενός αυτοκινήτου να ξεπροβάλει από τη μεσαία λωρίδα, να κόβει ΕΝΤΕΛΩΣ κάθετα τη δική μου λωρίδα και να βγαίνει στην έξοδο προς Αθήνα-ΚΤΕΛ. Δεν πρόλαβα να κορνάρω, μόνο φρένα-φρένα-φρένα.
Σημείωση: Το μπλε τετράγωνο είμαι εγώ, το κόκκινο το ζώο και τα πράσινα (πλήρως ή σχεδόν) ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.
- Στη γειτονιά μου έχει παραγίνει το κακό με αυτούς που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους κάθετα στο πεζοδρόμιο μπροστά από εισόδους parking, κλείνοντάς το ολόκληρο. Γυρνώντας από τη δουλειά σε απόσταση δέκα μέτρων είδα 3 (!).
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
ινούμουν στην αριστερή από τις 3 για ευθεία λωρίδες. Κάποια στιγμή οι δύο δεξιές λωρίδες είχαν σχεδόν ακινητοποιηθεί (στα δεξιά εκεί 'χάνονται' δύο λωρίδες επιτάχυνσης) αλλά εγώ μπροστά μου είχα αρκετά μέτρα κενό. Ξαφνικά σε απόσταση αναπνοής είδα τη μούρη ενός αυτοκινήτου να ξεπροβάλει από τη μεσαία λωρίδα, να κόβει ΕΝΤΕΛΩΣ κάθετα τη δική μου λωρίδα και να βγαίνει στην έξοδο προς Αθήνα-ΚΤΕΛ. Δεν πρόλαβα να κορνάρω, μόνο φρένα-φρένα-φρένα.Πολλή πολλή προσοχή σε τέτοιες περιπτώσεις!
Εγώ το έχω σχεδόν σίγουρο ότι θα πέσω σε τέτοια κίνηση όπότε μειώνω ανάλογα τη ταχύτητα μου, έστω και αν έχω άδειο δρόμο μπροστά.
-
Οπότε και πετάγονται σίγουρα..
-
Σήμερα το πρωί πηγαίνοντας στην τράπεζα πέτυχα μια κοπελιά με μια 'κυρία' να σφάζονται έξω από το εμπορικό της Ν. Ερυθραίας. Η κοπελιά είχε παρκάρει κανονικά σε μια από τις θέσεις πελατών που είχε απ' έξω και η άλλη την είχε κλείσει επί μισή ώρα με το SUV της και είχε πάει να κάνει τις δουλειές της. Σε κάποια φάση επέστρεψε με τα ψώνια της και τα φόρτωσε να την κάνει. Το κορυφαίο ποιο ήταν? Ότι την έκλεισε, έλεγε, γιατί τη συγκεκριμένη θέση πελατών στην οποία είχε παρκάρει η κοπελιά την είχε... αγοράσει εκείνη!!! Η θέση, βέβαια, δεν είχε το παραμικρό διακριτικό που να λέει ότι 'ανήκει σε κάποιον' - έναν αριθμό κυκλοφορίας, κάτι... οτιδήποτε! Μου φάνηκε περίεργο οπότε μπήκα στη μέση του καυγά κι ευγενικά τη ρώτησα αν έχει κάποιο χαρτί που να αποδεικνύει ότι η θέση επάνω στο πεζοδρόμιο ήταν δική της κι αν σκοπεύει να κάνει μήνυση στην κοπελιά που πάρκαρε εκεί. Μου έριξε μια ματιά, μου πέταξε ένα 'εσείς τι είστε, ο δικηγόρος της?' και μπήκε μέσα να φύγει (επιτέλους!).
-
Εγω θα της ειχα παραγγειλει κιολας απο το πρωτο 5λεπτο εναν ωραιο,φρεσκοψημενο ΓΕΡΑΝΟ με απ'ΟΛΑ!
-
Μου έχει συμβεί αντίστοιχη φάση έξω από ταχυδρομείο όπου κάποιος με είχε κλείσει παρκάροντας κάθετα ακριβώς πίσω μου. Ήρθε αστυνομία και δεν του έκανε απολύτως τίποτα λόγω του ότι δεν υπήρχε σήμανση που να απαγορεύει το παρκάρισμα Παρόλο που κι ο αστυφύβλαξ αναγνώριζε το σφάλμα του ζώου, δε μπορούσε να κάνει τίποτα, λέει, γιατί δεν υπήρχε απαγορευτικό. Αντί να φέρει το γερανό, καθόταν και, τρόπον τινά, δικαιολογούσε το ζώο! Ευτυχώς που δε βιαζόμουν δηλαδή εκείνη την ημέρα γιατί θα το είχα πάθει το εγκεφαλικό.
p.s. 666ο post
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Οπότε και πετάγονται σίγουρα..Αυτοί που πετάγονται είναι στον κόσμο τους και δεν κοιτάζουν καν αν έρχεται κανείς. Τώρα, αν κάποιος κοιτάξει και κρίνει ότι μπορεί να βγει, ε, ας αλλάξει λωρίδα. Το θέμα είναι να προστατευτούμε από τα ζώα.
-
Κάποιο ΖΩΟΝ μου ξεφούσκωσε το εμπρός λάστιχο του scooter πριν 15 μέρες πρπ και κόντεψα να ξαπλωθώ. Κυκλοφορεί πολύ τρέλα εκεί έξω
-
Μήπως έχεις φούιτ;
-
Μέσα σε 1 μέρα παρατήρησα πως το τιμόνι κάνει τσαλίμια. Κάτι δεν πάει καλά λέω. Σταματάω το βλέπω σχεδόν φλατ. Το φουσκώνω και εδώ και 15 μέρες δεν έχει χάσει καθόλου συνεπώς είμαι σχεδόν σίγουρος ό,τι ήταν ενέργεια ζώου.
-
Στα περί της γριάς με την εγγονή. Έχω απορία επειδή χτες πχ (τυχαίο παράδειγμα, μου συμβαίνει συνέχεια) πήγαινα με 50 στη Λαυρίου και λίγο πριν το πλατειάκι του Βασιλόπουλου πετάχτηκε ένας κύριος για να περάσει με τα πόδια απέναντι, η πλάκα είναι ότι μάλλον είχε κάψει φλάτζα (ο κύριος) γιατί κάνει και καλά να τρέξει αλλά στη μια λωρίδα τα έφτυσε και ψιλοκόλησε. Φυσικά αναγκάστηκα να πέσω στα φρένα για να μην τον πάρω πακέτο και λέω εντάξει δεν τρέχει τίποτα συμβαίνουν αυτά.
Αν όμως έκανε το ίδιο βράδυ;
Αν δεν μπορούσα να τον δω λόγω κακού φωτισμού; (έχω αποφύγει γριά στο τσακ βράδυ στην Ευελπίδων)
Αν ήταν λίγο πιο βλάκας και αμολιόταν από καμμιά καμπή πχ στη Μεσογείων; (το έχω δει ΒΡΑΔΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Φταίω εγώ;
Στα περί παρκαρισμένω, αν και δεν είμαι δικηγόρος νομίζω ότι @@ δικογραφία θα κάνουν. Αν δηλώσουν και οι 2 ότι είχαν πάθει βλάβη και είχαν κάνει στην άκρη με αλάρμ τέλος το παραμύθι...
Κάτι φορτηγά πρέπει να κυνηγάνε οι τροχαίοι που παρκάρουν σε αστική περιοχή χωρίς να έχουν βάλει κορίνα στα 50μ όπως προβλέπει ο ΚΟΚ. -
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Ζώο ο ηλίθιος που σήμερα το απόγευμα ενώ ήμουν σε διασταύρωση και περίμενα να περάσουν τα αυτοκίνητα για να ξεκινήσω, πατούσε την κόρνα!!!! Που να πάω δηλαδή!!!!??Κάτι τέτοιοι έχουν χρονοδιακόπτη. Μόλις περάσουν 15-20 δευτερόλεπτα αρχίζουν την κόρνα.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Καλά ορισμένοι παπάκουλες
Είμαι σε δρόμο μίας κατεύθυνσης, με παρκαρισμένα δεξιά-αριστερά και παπάκουλας προσπαθεί απελπισμένα να χωθεί αριστερά μου για να με προσπεράσει. Με στράβωσε και το φως του στον αριστερό καθρέφτη, οπότε επιχειρώ κάνοντας άκρη προς τα δεξιά να του ανοίξω χώρο να περάσει. Εμ δε! Εκεί που ο αριστερός παπάκουλας ήταν στο ύψος της πόρτας οδηγού
μπιπ μπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιπ και καντήλια από πίσω
άλλος παπάκουλας ερχόταν σφαίρα κεντραρισμένος να με περάσει ξυστά από δεξιά και του έκλεισα το πέρασμα!
Κατεβάζω και τα δύο παράθυρα και αρχίζω τις φωνές 'Ρε μ@^@%ες δεν έχετε το θεό σας πια #@($#$%' και ο εκ δεξιών αρχίζει το κήρυγμα 'Ναι αλλά εμείς είμαστε σε μηχανάκι και κινδυνεύουμε, αν πρέπει να προσέχω εγώ μια φορά εσύ πρέπει να με προσέχεις 10, άνθρωποι είμαστε ξεχνιόμαστε μπλαμπλα'
ρε άντε
Κλασσική περίπτωση μετατόπισης ευθύνης, λες και τον έπιασε κάποιος από το λαρύγγι τον έβαλε πάνω στο παπάκι και του είπε να χώνεται όπου θεωρεί ότι χωράει. Πάγια τακτική όσων δεν έχουν δίκιο και ψάχνουν τρόπο να κερδίσουν λίγο χρόνο, μέχρι να φύγουν μέσα στη κίνηση.
Ακριβώς. Αντί να πει είμαι κόπανος, έκανα π@π@ριά, θενκ γκαντ με φύλαγε άγγελος κυρίου, προς γνώση και συμμόρφωση ρίχνει το φταίξιμο αλλού.
(καιρό έχουμε να παίξουμε μοτοσυκλετιστές εναντίων αυτοκινητιστών. )
Ναι, όντως.
-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
Κάτι τέτοιοι έχουν χρονοδιακόπτη. Μόλις περάσουν 15-20 δευτερόλεπτα αρχίζουν την κόρνα.Εννοείς 15-20sec από τη στιγμή που θα σταματήσουν στην ουρά, έτσι; Γιατί από τη στιγμή που θα ανάψει πράσινο περνάνε 15-20 ms πριν πατήσουν κόρνα. New York minute, κι έτσι...
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............