-
Εϊμαι πρίν από λίγο σε μια πλατεία κινούμενος κανονικά. Ξαφνικά έρχεται ανάποδα ένα Getz και τσαμπουκαλεμένα μου κόβει την πορεία και βγαίνει από την έξοδο που μόλις είχα περάσει. Ευτυχώς σταμάτησε στην κίνηση και είχα την ευκαιρία να εξασκήσω τα γαλλικά μου.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ρε συ, sorry που το τραβάω κι άλλο το θέμα, αλλά:
αν αλλάξεις λωρίδα (έστω και 6-7m από τον μπροστινό σου) και τον περάσεις από δεξιά, αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της προσπέρασης τότε ποιός είναι?Σύμφωνα με τον ΚΟΚ μάλλον όχι, όσο και αν στη καθομιλουμένη είναι προσπέρασμα.
Κάποιοι έχουν παρερμηνεύσει την κίνηση σε στοίχους, η οποία αφορά κίνηση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης και ΟΧΙ σε συνθήκες ανοιχτού δρόμου.
Που το βασίζεις αυτό;
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Πέραν τούτου η Λ. Μαραθώνος σε πολλά σημεία έχει όριο + 20 χλμ/ώρα στην αριστερή λωρίδα σε σχέση με τη δεξιά, άρα είναι ένας δρόμος που προβλέπεται αυτός που κινείται αργά να κινείται δεξιά και αυτός που κινείται γρήγορα να κινείται αριστερά.
Άλλο όριο η αριστερή και άλλο όριο η δεξιά λωρίδα?Πρέπει να το δω αυτό...
(ή να μου ανεβάσεις μια φωτογραφία τέτοιας ταμπέλας _Μέχρι να ανεβάσει φωτογραφία ο 'aserf' απλά στο επιβεβαιώνω. Σε ορισμένα σημεία της Λ. Μαραθώνος υπάρχουν διαφορετικά όρια ταχύτητος για την αριστερή λωρίδα σε σχέση με τις υπόλοιπες.
-
Χθες το βραδυ, εξω απο τα Αστερια Γλυφαδας, στο ρευμα προς Βαρκιζα, γιαγια πανω σε αναπηρικο καροτσακι στην δεξια λωριδα του δρομου να γυρναει προς Αθηνα. Το πεζοδρομιο 6 μετρα φαρδος και ελευθερο. Θα εφταιγα εγω αμα την απλωνα σε ολα τα Αστερια?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
γιαγια πανω σε αναπηρικο καροτσακι στην δεξια λωριδα του δρομου να γυρναει προς Αθηνα. Το πεζοδρομιο 6 μετρα φαρδος και ελευθερο. Θα εφταιγα εγω αμα την απλωνα σε ολα τα Αστερια?Δεν μου λες, το πεζοδρόμιο ήταν ελεύθερο και 10 μέτρα πριν και 10 μέτα από το σημείο; Πόσο κοντά ήταν η πλησιέστερη (ελεύθερη!) ράμπα; Κάτι μου λέει ότι κάποιο ζώο είχε παρκάρει νωρίτερα πάνω στο πεζοδρόμιο, την ανάγκασε να κατέβει στην άσφαλτο και δεν έβρισκε ράμπα για να ξανανέβει μέχρι το σημείο που την πέτυχες.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Πέραν τούτου η Λ. Μαραθώνος σε πολλά σημεία έχει όριο + 20 χλμ/ώρα στην αριστερή λωρίδα σε σχέση με τη δεξιά, άρα είναι ένας δρόμος που προβλέπεται αυτός που κινείται αργά να κινείται δεξιά και αυτός που κινείται γρήγορα να κινείται αριστερά.
Άλλο όριο η αριστερή και άλλο όριο η δεξιά λωρίδα?Πρέπει να το δω αυτό...
(ή να μου ανεβάσεις μια φωτογραφία τέτοιας ταμπέλας _Μέχρι να ανεβάσει φωτογραφία ο 'aserf' απλά στο επιβεβαιώνω. Σε ορισμένα σημεία της Λ. Μαραθώνος υπάρχουν διαφορετικά όρια ταχύτητος για την αριστερή λωρίδα σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Στο μεγαλύτερο μέρος της Μαραθώνος ισχύουν τα εξής:
- Όταν ο δρόμος περνάει μέσα από 'πόλη' (Γέρακα, Παλλήνη, Πικέρμι, κτλ) και οι δύο λωρίδες έχουν όριο τα 50χαώ.
- Εκτός 'πόλεων' τα όρια είναι 50χαώ στη δεξιά λωρίδα και 70χαώ στην αριστερή.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
γιαγια πανω σε αναπηρικο καροτσακι στην δεξια λωριδα του δρομου να γυρναει προς Αθηνα. Το πεζοδρομιο 6 μετρα φαρδος και ελευθερο. Θα εφταιγα εγω αμα την απλωνα σε ολα τα Αστερια?
Δεν μου λες, το πεζοδρόμιο ήταν ελεύθερο και 10 μέτρα πριν και 10 μέτα από το σημείο; Πόσο κοντά ήταν η πλησιέστερη (ελεύθερη!) ράμπα; Κάτι μου λέει ότι κάποιο ζώο είχε παρκάρει νωρίτερα πάνω στο πεζοδρόμιο, την ανάγκασε να κατέβει στην άσφαλτο και δεν έβρισκε ράμπα για να ξανανέβει μέχρι το σημείο που την πέτυχες.
Πιστεψε με, ηταν το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα. Το πεζοδρομιο ηταν ελευθερο και τεραστιο, ΟΛΟ μεχρι και το συγκοτημα Baloux/Babae κλπ οπου μπηκα μεσα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
γιαγια πανω σε αναπηρικο καροτσακι στην δεξια λωριδα του δρομου να γυρναει προς Αθηνα. Το πεζοδρομιο 6 μετρα φαρδος και ελευθερο. Θα εφταιγα εγω αμα την απλωνα σε ολα τα Αστερια?
Δεν μου λες, το πεζοδρόμιο ήταν ελεύθερο και 10 μέτρα πριν και 10 μέτα από το σημείο; Πόσο κοντά ήταν η πλησιέστερη (ελεύθερη!) ράμπα; Κάτι μου λέει ότι κάποιο ζώο είχε παρκάρει νωρίτερα πάνω στο πεζοδρόμιο, την ανάγκασε να κατέβει στην άσφαλτο και δεν έβρισκε ράμπα για να ξανανέβει μέχρι το σημείο που την πέτυχες.
Πιστεψε με, ηταν το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα. Το πεζοδρομιο ηταν ελευθερο και τεραστιο, ΟΛΟ μεχρι και το συγκοτημα Baloux/Babae κλπ οπου μπηκα μεσα.
Να σου πω....
Μεχρι ποτε εισαι εξω;;;; Εχω κατι σχεδια....Ζωο ο υπογραφωον που χθες κατα τις 12 το βραδυ, βλεποντας εξω απο χορο σταθμευσης ζαχαροπλαστειου, πινακιδα που ελεγε 'απαγορευετε η σταθμευση - Ιδιωτικως χορος' υπεθεσε οτι ισχυει μονο τις ωρες που λειτουγργει το ζαχαροπλαστειο.... Και παρκαρε σε θεση κατοικου της πολυκατοικιας.
Ο οποιος οταν με ειδε, με εκλεισε και πηγε να κανει τις δουλειες του.Ειδα ζαχαροπλαστειο στο ισογειο, ειδα φροντηστιριο να χει ταμπελες σε 3 οροφους... υπεθεσα οτι δεν ειναι πολυκατοικια αλλα γραφεια...
-
Ζώο ο παπάκουλας, που ενώ ήμουν με το scooter σταματημένος πίσω από αυτοκίνητο καθότιν είχε ερυθρό σηματοδότην προσπερνώντας με, μου χτύπησε τον καθρέπτη με τον δικό του καθρέπτη. Όχι ότι έπαθε κάτι ο καθρέπτης αλλά ρε φίλε σταμάτα και πες ένα ζηγνώμη έτσι για το τυπικό του θέματος. Οπότε του λέω: 'πες και μια συγνώμη ρε μάστορα!' και γυρνάει και με κοιτάει με βλέμα i'll be back
Ζώο εγώ που ανέβηκα στην Ερμού σε πεζοδρόμιο καθότι δεν έβρισκα εκεί κοντά ελεύθερο χώρο να αφήσω το δίκυκλο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πιστεψε με, ηταν το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα. Το πεζοδρομιο ηταν ελευθερο και τεραστιο, ΟΛΟ μεχρι και το συγκοτημα Baloux/Babae κλπ οπου μπηκα μεσα.Δυστυχώς το θέμα είναι αν υπήρχε ράμπα φτιαγμένη από το δήμο για να ανέβει το αναπηρικό καροτσάκι, γιατί καθότι γιαγιά το κόβω δύσκολο να κάνει ταρζανιά και να ανέβει καβαλώντας το ρείθρο του πεζοδρομίου...
Πώς πάει το στρατιωτιλίκη ;;;
-
Υποθετω οτι απο ΟΠΟΥ και αν ηρθε, καπου θα μπορουσε να ανεβει πανω. Και το υποθετω γιατι σε εκεινο το σημειο και απο την πλευρα που λεω, εχει μονο το Baloux και δεν νομιζω να ηταν εκει η γιαγια. Δηλαδη ή ξεκινησε απο το Ασκληπειο, η περασε απεναντι απο την πλευρα της Γλυφαδας στο σημειο οπου ειναι οι νεες γραμμες τραμ οπου εχει φαναρι, ραμπες, τα παντα. Και οπως και να το κανουμε, δεν επιλεγεις να κυκλοφορεις στην δεξια παραλιακης, βρισκεις τροπο να ανεβεις.
5-5off αλλα οι πρωτες 5 αγγαρεια με μαστιγιο (θερετρο αξιωματικων καλοκαιριατικα). Δηλωνω υπευθυνα οτι το 5-5off ειναι μλκια οταν ολοι οι φιλοι σου δουλευουν, εχω να βγω απο το σπιτι 3 μερες, 1000 φορες καλυτερα 1-1 αμα εισαι κοντα. Οτι και να γινει την επομενη μερα εισαι σπιτι σου.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Υποθετω οτι απο ΟΠΟΥ και αν ηρθε, καπου θα μπορουσε να ανεβει πανω. Και το υποθετω γιατι σε εκεινο το σημειο και απο την πλευρα που λεω, εχει μονο το Baloux και δεν νομιζω να ηταν εκει η γιαγια. Δηλαδη ή ξεκινησε απο το Ασκληπειο, η περασε απεναντι απο την πλευρα της Γλυφαδας στο σημειο οπου ειναι οι νεες γραμμες τραμ οπου εχει φαναρι, ραμπες, τα παντα. Και οπως και να το κανουμε, δεν επιλεγεις να κυκλοφορεις στην δεξια παραλιακης, βρισκεις τροπο να ανεβεις.5-5off αλλα οι πρωτες 5 αγγαρεια με μαστιγιο (θερετρο αξιωματικων καλοκαιριατικα). Δηλωνω υπευθυνα οτι το 5-5off ειναι μλκια οταν ολοι οι φιλοι σου δουλευουν, εχω να βγω απο το σπιτι 3 μερες, 1000 φορες καλυτερα 1-1 αμα εισαι κοντα. Οτι και να γινει την επομενη μερα εισαι σπιτι σου.
Μαλακ.... με την γρια.
Αλλα μη ξεχνας οτι εχει κατι σπιτια στην παλια παραλιακη, μπορει να ρθε απο κει.
Τες πα. Το θεμα με τιςγριες που δεν ξερουν που πανε, ειναι οτι αν μπλεξεις.... δεν ξεμπλεκεις!ΠΣΚ μεσα η εξω;;;;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Χθες το βραδυ, εξω απο τα Αστερια Γλυφαδας, στο ρευμα προς Βαρκιζα, γιαγια πανω σε αναπηρικο καροτσακι στην δεξια λωριδα του δρομου να γυρναει προς Αθηνα. Το πεζοδρομιο 6 μετρα φαρδος και ελευθερο. Θα εφταιγα εγω αμα την απλωνα σε ολα τα Αστερια?Κώστα ήταν με αμαξίδιο αυτοκινούμενο που είχε και φώτα ή απλό αναπηρικό καροτσάκι?
Αν ήταν με αμαξίδιο ήταν νόμιμα επί της οδού. Εαν όμως ήταν με καροτσάκι χωρίς φώτα, ήταν λάθος να κινείται επί του οδοστρώματος.
Φυσικά αν την ακουμπούσες, μετά όλοι ξέρουμε πως το ατύχημα θα οφειλόταν στην 'υπερβολική' ταχύτητα εξαιτίας της οποίας νεαρός οδηγός 'έχασε τον έλεγχο' του αυτοκινήτου του και παρέσυρε την 'άτυχη' ηλικιωμένη.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Χθες το βραδυ, εξω απο τα Αστερια Γλυφαδας, στο ρευμα προς Βαρκιζα, γιαγια πανω σε αναπηρικο καροτσακι στην δεξια λωριδα του δρομου να γυρναει προς Αθηνα. Το πεζοδρομιο 6 μετρα φαρδος και ελευθερο. Θα εφταιγα εγω αμα την απλωνα σε ολα τα Αστερια?
Κώστα ήταν με αμαξίδιο αυτοκινούμενο που είχε και φώτα ή απλό αναπηρικό καροτσάκι?
Αν ήταν με αμαξίδιο ήταν νόμιμα επί της οδού. Εαν όμως ήταν με καροτσάκι χωρίς φώτα, ήταν λάθος να κινείται επί του οδοστρώματος.
Φυσικά αν την ακουμπούσες, μετά όλοι ξέρουμε πως το ατύχημα θα οφειλόταν στην 'υπερβολική' ταχύτητα εξαιτίας της οποίας νεαρός οδηγός 'έχασε τον έλεγχο' του αυτοκινήτου του και παρέσυρε την 'άτυχη' ηλικιωμένη.
Ειναι σαν να περνας διπλα απο καμικαζι παλαιστινιο, να τον ακουμπας με τον ωμο σου, επειδη δεν τον προσεξες, να κανει μπουμ και να σε τρεχουν για τρομνοκρατικη επιθεση....
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
...
Να σου πω....
Μεχρι ποτε εισαι εξω;;;; Εχω κατι σχεδια....
.Ωχ, ο Wagner669 κανει σχεδια που εμπλεκουν τον kacey..
Αν συνδυασουμε το μαλακομαγνητη με την ανποχωρητη σταση του kacey, θα τους δειξουν στις ειδησεις..
Ζωα..
Εγω και η παρεα μου που καναμε τη φασαρια της ζωης μας κατα τις 6 το πρωι στη παραλια και ενοχλουσαμε τα ψαρια..
Ισως θα'πρεπε να γραφω στο μ'άρεσει δε μ'αρεσει.Ζωα 2 φιλοι μου που οδηγουν μηχανη μεγαλου κυβισμου ο ενας χωρις διπλωμα και ο αλλος με Α μικρο (δηλ και οι 2 χωρις διπλωμα). Μαλιστα χωρις κρανος. Ευτυχως αυτο συμβαινει στο εξοχικο, αλλα αμα γινει καμια στραβη, παλι εγω θα ειμαι ο ξενερωτος-σπασοκλαμπανιας-γρουσουζης που τα'χε πει..
-
ανεβαίνοντας τη Θηβών από Καβάλας προς Περιστέρι σε μια φάση γίνεται παράκαμψη περνόντας απ'τα έργα του νέο Μετρό για να βγεις στην Αναπαύσεως. εκεί λοιπόν κάνεις αριστερά στο Μετρό και μετά έχει ένα φανάρι που πάει ευθεία ή αριστερά.
Ζώο εγώ που στο δρόμο αυτό με 2 λωρίδες (χωρίς διαγράμμιση αν θυμάμαι καλά) κάθομαι συνήθως δεξιά λωρίδα για να στρίψω ανοιχτά ώστε μετά να στρίψω αμέσως δεξιά στο επόμενο φανάρι. Παρολίγον να 'συναντηθούμε' με δεσποινίς που ήταν αριστερά μου και ήθελε να πάει ευθεία. Είχε κάθε δίκιο που μου φώναξε ευτυχώς που μου κόβει και πάντα ελέγχω τους δίπλα μου σ'αυτό το σημείο, αν και το 90% στρίβει αριστερά
εδιτ: επίσης ζώο το datsun που μετέφερε καυσόξυλα δίχως ασφάλεια που με μια στραβοτιμονιά ή απότομο φρενάρισμα θα έκαναν παρέα στα υπόλοιπα αυτοκίνητα. να ναι καλά ο τροχονόμος στην παραλιακή που τον σταμάτησε
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
5-5off αλλα οι πρωτες 5 αγγαρεια με μαστιγιο (θερετρο αξιωματικων καλοκαιριατικα). Δηλωνω υπευθυνα οτι το 5-5off ειναι μλκια οταν ολοι οι φιλοι σου δουλευουν, εχω να βγω απο το σπιτι 3 μερες, 1000 φορες καλυτερα 1-1 αμα εισαι κοντα. Οτι και να γινει την επομενη μερα εισαι σπιτι σου.mode ΟΝ
Τεράστια προσοχή με τις κόρες των αξ/κών.
Tα μάτια ανοικτά για τις γυναίκες τους (μην τυχόν και κάτσει τίποτα καλό)
mode OFF -
mode ΟΝ
Exeis kanena Kwn/no Kleopa nayth ekei poy eisai
An nai pes toy na paei na !@#$%^ ek meroys moy kai an einai palioteros apo esena na koitaksei na se ftiaksei kai esena.mode OFF
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ειναι σαν να περνας διπλα απο καμικαζι παλαιστινιο, να τον ακουμπας με τον ωμο σου, επειδη δεν τον προσεξες, να κανει μπουμ και να σε τρεχουν για τρομνοκρατικη επιθεση....Αν είσαι δίπλα και κάνει μπουμ... δε θα σε βρουν... μην ανησυχείς
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
...
Να σου πω....
Μεχρι ποτε εισαι εξω;;;; Εχω κατι σχεδια....
.Ωχ, ο Wagner669 κανει σχεδια που εμπλεκουν τον kacey..
Αν συνδυασουμε το μαλακομαγνητη με την ανποχωρητη σταση του kacey, θα τους δειξουν στις ειδησεις..Μπα.... Για κλαμποκατασταση με πιπινακια τον θελω
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............