-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Αλέξανδρε δεν έχεις αισθητήρες που να σου δείχνουν την απόσταση στις μανούβρες; Μου κάνει εντύπωση που ακούμπησες ενώ έχει τα μπλιμπλίκια να σε προειδοποιούν
Στην E-Class τουλάχιστον αυτά τα μπιχλιμπίδια χτυπάνε από τόσο μεγάλη απόσταση στην τέρμα ένδειξη (όπου μεγάλη απόσταση βάλε ~30-40 πόντους) που αν πρέπει να μπεις πραγματικά τσίμα τσίμα δε σε βοηθάνε ιδιαίτερα.
Όχι και έτσι, είπαμε μεγάλη αλλά όχι και μισό μέτρο, 10-15 πόντους να φήνει κενό για αντικείμενο που ίσως προεξέχει σε σημείο που δεν πιάνει ο αισθητήρας!
Μπάάάά, καλά το λέει.
Πολλά τέτοια συστήματα αρχίζουν να σφυρίζουν παρατεταμένα από τα 20-30+ εκατοστά με αποτέλεσμα αν είσαι πραγματικά χωράς τσίμα τσίμα να μην σε βοηθάνε ιδιαίτερα.
Ποιό πολυ σε αγχώνουν.Μιλάω συγκεκριμένα για Mec όχι για aftermarket!
Πρέπει να τα συνηθίσεις όπως και νάχει για να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι τα περιθώρια! -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Μιλάω συγκεκριμένα για Mec όχι για aftermarket!
Πρέπει να τα συνηθίσεις όπως και νάχει για να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι τα περιθώρια!Δε νομίζω να έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στη λειτουργία τους.
Το πρόβλημα γενικά με όσα έχουν μόνο το γνωστό «μπιπ μπιπ» είναι ότι θεωρούν ανώτατο όριο μια απόσταση 20-30 εκατοστών οπότε και αρχίζουν να σφυράνε μανιασμένα.
Σωστό από μια άποψη, αφού αν κάνεις όπισθεν λίγο ποιό γρήγορα από όσο πρέπει ίσα που θα προλάβεις να σταματήσεις στο τσάκ.
Από την άλλη όμως αν θέλες να κινηθείς στο «πόντο» θα δυσκολευτείς.Μόνο όσα έχουν και οθόνη που μετράνε την απόσταση είναι πραγματικά βολικά σε τέτοιες περιπτώσεις.
Ή ακόμα καλύτερα όσα έχουν κάμερα οπισθοπορείας.Σόρρυ φορ δε
-
Στα Merc έχεις και οπτική ειδοποίηση...
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Στα Merc έχεις και οπτική ειδοποίηση...Ά, ντεν έκω Μερκ καρντιά μου...
-
Αυτό υπάρχει standard και στο γρήγορο Octavia ενός φίλου (μάλιστα με το που επιλέγεις όπισθεν, όχι μόνο ενεργοποιείται η κάμερα οπισθοπορείας, αλλά κόβεται και ο ήχος από το ράδιο -cool). Για να πάρω τα ίδια πράγματα στην BMW, θα έπρεπε να σκάσω πάνω από €3.000.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Πήγα εχθές μια επίσκεψη σε έναν ασθενή φίλο στο Λυκόβρυση.Το πρώτο ζώον της ημέρας είχε πετάξει αναμένο τσιγάρο στη νησίδα της Εθνικής απέναντι από την Renault με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά, φύσαγε κιόλας...
Ευτυχώς τη στιγμή που πέρναγα είχε έρθει ένα όχημα της Πυροσβεστικής και έριχνε νερό.ΟΚ, να ρωτήσω κάτι τώρα. Τι κάνετε σε περίπτωση που είστε στη σειρά σε κονβόι αυτοκινήτων μέσα σε μια περιοχή όπως ο Διόνυσος, με πευκοδάσος δεξιά-αριστερά, έχετε μια ουρά αμάξια πίσω σας, πάτε με καμιά 60ρια km/h κατά μέσο όρο κι ο μπροστινός σας πετάει το αναμένο τσιγάρο του από το παράθυρο? Συνέβη προχθές, Σάββατο, σε ένα φίλο ο οποίος μόλις είχε έρθει από Αυστρία, όπου μένει, και φυσικά δεν πίστευε στα μάτια του. Ευτυχώς η τύχη αυτή τη φορά ήταν με το μέρος του δάσους...
-
Δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα! Εκτός αν θέλεις να πέσεις επάνω του με το αυτοκίνητο και να τρέχεις στα δικαστήρια κατηγορούμενος....
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Τι κάνετε σε περίπτωση που είστε στη σειρά σε κονβόι αυτοκινήτων μέσα σε μια περιοχή όπως ο Διόνυσος, με πευκοδάσος δεξιά-αριστερά, έχετε μια ουρά αμάξια πίσω σας, πάτε με καμιά 60ρια km/h κατά μέσο όρο κι ο μπροστινός σας πετάει το αναμένο τσιγάρο του από το παράθυρο?Ένα τηλέφωνο στην αστυνομία στην οποία θα εξηγήσω την φάση με κάθε λεπτομέρεια και θα δώσω τα στοιχεία μου καθώς και την πινακίδα κυκλοφορίας του ζώου.
-
Δεν ξερω αν ηταν ζωα, παντως ηταν σιγουρα αψυχολογητες γυναικες.
Ημουν σε στενο δρομο διπλης κατευ8υνσης που 8ελει λιγη προσοχη για να περασουν 2 αυτοκινητα. Μια γυναικα η8ελε να μπει σε αυτο τον δρομο κ περιμενε στην εισοδο του για να περασει ενα αυτοκινητο αρκετα μπροστα μου. Επειδη περιμενε αρκετα ως ευγενικος εγω το στριμω3α λιγο πιο πισω στα δε3ια για να περασει. Αυτη δεν εκανε καμια προσπα8εια, ειχε μεινει στην αρχη του δρομου αρκετα μπροστα μου, οποτε κ 3εκιναω για να φυγω κ να της αδειασω το δρομο. Με το που φτανω κοντα της ερχεται αλλη γυναικα που την περναει απο πισω κ ερχεται διπλα της. Ειτε για να μπει στο στενο, ειτε για να παρκαρει στη γωνια κλεινοντας κ παλι το δρομο. Το 8εμα ειναι οτι μου εκλεισε το δρομο κ δεν ειχα που8ενα να παω. Κα8ομουν κ κοιταζα ποια 8α ειναι η κινηση της. Μετα απο μερικα βασανιστικα δευτερολεπτα συνειδητοποιησης της καταστασης 3εκινησε να κανει οπισ8εν πισω απο την πρωτη. Και τοτε η πρωτη που περιμενε νομιζε προφανως οτι δεν προχωραω γιατι δεν χωραω κ κανει κ αυτη οπισ8εν με αποτελεσμα να χτυπησει την αλλη στο πισω φτερο της. Τοτε αρχισα να βριζω την τυχη μου γιατι ειδα οτι απλα κοιτιοντουσαν κ υστερα 8α η8ελαν να ανταλλα3ουν στοιχεια χωρις να μετακινη8ουν κτλ κτλ. Ευτυχως δεν εγινε ζημια κ μπορεσα να φυγω κ εγω.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Πήγα εχθές μια επίσκεψη σε έναν ασθενή φίλο στο Λυκόβρυση.
Το πρώτο ζώον της ημέρας είχε πετάξει αναμένο τσιγάρο στη νησίδα της Εθνικής απέναντι από την Renault με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά, φύσαγε κιόλας...
Ευτυχώς τη στιγμή που πέρναγα είχε έρθει ένα όχημα της Πυροσβεστικής και έριχνε νερό.ΟΚ, να ρωτήσω κάτι τώρα. Τι κάνετε σε περίπτωση που είστε στη σειρά σε κονβόι αυτοκινήτων μέσα σε μια περιοχή όπως ο Διόνυσος, με πευκοδάσος δεξιά-αριστερά, έχετε μια ουρά αμάξια πίσω σας, πάτε με καμιά 60ρια km/h κατά μέσο όρο κι ο μπροστινός σας πετάει το αναμένο τσιγάρο του από το παράθυρο? Συνέβη προχθές, Σάββατο, σε ένα φίλο ο οποίος μόλις είχε έρθει από Αυστρία, όπου μένει, και φυσικά δεν πίστευε στα μάτια του. Ευτυχώς η τύχη αυτή τη φορά ήταν με το μέρος του δάσους...
Καλεις την αστυνομια και τον δινεις επωνυμα
Σταματας με αλαρμ και τρεχεις να ψαξεις για την γοπα.
Το να σωσεις το δασος ειναι ποιο συμαντικο απο το να κανεις την σκατοφατσα του κρεας.... -
Υπάρχουν και χειρότερα.
Επιστρέφω από τη δουλειά και στον Ταύρο σε στενό δρόμο διπλής κατευθυνησης βλέπω 30 μέτρα μπροστά μου έναν τύπο ξαπλωμένο στο δρόμο μπροστά από κάποια παρκαρισμένα.
Τα πόδια του ΜΟΝΟ εξείχαν περίπου 20 εκατοστά έξω από το παρκαρισμένο στη μεριά του δρόμου.Μέχρι να καταλάβω τί βλέπω, έρχεται άλλο όχημα από απέναντι και αρχίζει να κάνει δεξιά προκειμένου να χωρέσουμε. Εγώ ήμουν από την απέναντι μεριά.
Διαπιστώνω με τρόμο ότι πάει καταπάνω στα πόδια του λιπόθυμου οπότε αρχίζω φώτα κόρνες νοήματα κλπ...
Σταματάει ο άνθρωπος κάνα μέτρο πριν, δεν τον είχε δεί, σταματάω και εγώ κλείνωντας το δρόμο μην τυχόν και περάσει κανένα μηχανάκι και κατεβαίνω κάτω.
Κάποιοι από πίσω μου αρχίζουν να βαράει κόρνες.Δεν δίνω σημασία, πάω στον λιπόθυμο που τελικά ήταν ένας τελειωμένος που την είχε πέσει εκεί και κοιμόταν...
Τον ξυπνάω, τον σηκώνω με χίλια ζόρια και τον άφησα εκεί. (όρθιο τουλάχιστον)Μαζεύτηκαν άλλα 3-4 αυτοκίνητα, 2 μηχανάκια, όλοι απλά κοίταζαν.
Γυρίζω στο αμάξι και διαπιστώνω ότι το είχα αφήσει με τα κλειδιά επάνω και τη μηχανή αναμένη.
Πού να σκεφτώ πάνω στην ταραχή μου. -
-
-
Ένας παπάκιας γύρω στα 25 πέρασε κόκκινο φανάρι του οποίου την ύπαρξη έγραψε στο γνωστό μέρος και πήγα να τον πάρω αμπάριζα. Φρένα τσίτα, ABS κλπ έκοψα και το τιμόνι διαγώνια και τη γλίτωσε στην τρίχα. Άρχισα να κατεβάζω καντήλια κι αυτός με υφάκι του στυλ 'νταξ' μου απαντάει 'επειδή πέρασα ένα κόκκινο πρέπει να με σκοτώσεις; να με πρόσεχες νωρίτερα, δεν είδες τι πήγε να γίνει;;; ανάπηρος θα έμενα στην καλύτερη'
Η φρασεολογία που χρησιμοποίησα αν γραφτεί εδώ θα κοπεί από λογοκρισία. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ένας παπάκιας γύρω στα 25 πέρασε κόκκινο φανάρι του οποίου την ύπαρξη έγραψε στο γνωστό μέρος και πήγα να τον πάρω αμπάριζα. Φρένα τσίτα, ABS κλπ έκοψα και το τιμόνι διαγώνια και τη γλίτωσε στην τρίχα. Άρχισα να κατεβάζω καντήλια κι αυτός με υφάκι του στυλ 'νταξ' μου απαντάει 'επειδή πέρασα ένα κόκκινο πρέπει να με σκοτώσεις; να με πρόσεχες νωρίτερα, δεν είδες τι πήγε να γίνει;;; ανάπηρος θα έμενα στην καλύτερη'
Η φρασεολογία που χρησιμοποίησα αν γραφτεί εδώ θα κοπεί από λογοκρισία.Και οι Μοντερς, ανθρωποι ειναι -αληθεια λεω.... Εχω φαει παϊδακια μαζι τους! - και θα δειξουν κατανοηση...
Θα μας αφησουν να το διαβασουμε και μετα θα επεμβουν... -
Σήμερα το βράδυ 'θυμήθηκα' γιατί δε θέλω να προσπερνάω από δεξιά... πέραν του παρανόμου της υπόθεσης.
Κινούμενος επί της Λ. Μαραθώνος πριν από καμια ώρα η κίνηση ήταν ελάχιστη έως μηδενική. Φτάνοντας πίσω από αυτοκίνητο που εκινείτο στην αριστερή λωρίδα και μένοντας για 2-3 δευτερόλεπτα σε απόσταση 30-40 μέτρων δεν είδα να έχει διάθεση να κάνει δεξιά, οπότε για να μην το παίζω τυπικός έβγαλα φλας βγήκα δεξιά και πήγα να τον περάσω. Ε την ώρα που ήμουν στο ύψος του πίσω δεξιού φτερού του άρχισε να κινείται προς τα δεξιά θέλοντας να αλλάξει λωρίδα. Φώτα, φρένα, ξαναπήγε απότομα αριστερά, δεν αγκαλιαστήκαμε και πέρασα λίγο πιο κάτω από αριστερά αφού πλέον είχε πάει δεξιά χωρίς παρατράγουδα.
Μερικοί άνθρωποι δεν την παλεύουν καθόλου. Μένουν αριστερά χωρίς λόγο, θεωρούν όμως και ότι δε μπορεί να υπάρχει κάποιος που κινείται πιο γρήγορα από αυτούς οπότε κάνουν και δεξιά χωρίς να κοιτάξουν καν τον καθρέφτη τους. Εγώ πήγαινε με ~80 όταν πήγαινα να περάσω και εκείνος με ~60. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Σήμερα το βράδυ 'θυμήθηκα' γιατί δε θέλω να προσπερνάω από δεξιά... πέραν του παρανόμου της υπόθεσης.Κινούμενος επί της Λ. Μαραθώνος πριν από καμια ώρα η κίνηση ήταν ελάχιστη έως μηδενική. Φτάνοντας πίσω από αυτοκίνητο που εκινείτο στην αριστερή λωρίδα και μένοντας για 2-3 δευτερόλεπτα σε απόσταση 30-40 μέτρων δεν είδα να έχει διάθεση να κάνει δεξιά, οπότε για να μην το παίζω τυπικός έβγαλα φλας βγήκα δεξιά και πήγα να τον περάσω. Ε την ώρα που ήμουν στο ύψος του πίσω δεξιού φτερού του άρχισε να κινείται προς τα δεξιά θέλοντας να αλλάξει λωρίδα. Φώτα, φρένα, ξαναπήγε απότομα αριστερά, δεν αγκαλιαστήκαμε και πέρασα λίγο πιο κάτω από αριστερά αφού πλέον είχε πάει δεξιά χωρίς παρατράγουδα.
Μερικοί άνθρωποι δεν την παλεύουν καθόλου. Μένουν αριστερά χωρίς λόγο, θεωρούν όμως και ότι δε μπορεί να υπάρχει κάποιος που κινείται πιο γρήγορα από αυτούς οπότε κάνουν και δεξιά χωρίς να κοιτάξουν καν τον καθρέφτη τους. Εγώ πήγαινε με ~80 όταν πήγαινα να περάσω και εκείνος με ~60.Παίζει να μην σε είχε πάρει καν χαμπάρι όταν άρχισε να κάνει δεξιά, το σημείο που βρισκόσουν είναι τυφλή γωνία συνήθως.
-
από δεξιά, από αριστερά, με 30χαω, με 40, με 80 δεν έχει να λέει... Το τελευταίο δεκαπενθήμερο, μου (και κοντά μου) συμβαίνει διαρκώς το παραπάνω... νταξ για σαββατοκύριακο δεν το συζητάμε, τους έχει χτυπήσει ο ήλιος στην παραλία και δεν αντιλαμβάνονται πλέον τπτ
Έχει αρχίσει να καταντάει κουραστικό πάντως. Όποιος θέλει να αλλάξει λωρίδα απλώς το κάνει. Η τυφλή γωνία σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι δικαιολογία. Τους καθρέφτες δεν τους κοιτάμε μόνο το δευτερόλεπτο πριν αποφασίσουμενα κάνουμε ελιγμό.Άντε να αρχίσει να φεύγει ο κόσμος για τπτ διακοπές γιατί δεν την παλεύει !
-
Συμβολή των οδών Κόκκαλη - Β. Σοφίας.
Περιπολικό XSARA με δύο όργανα της τάξης.
Ο οδηγός της κατηγορίας των 130+. Στο αυτί το καλώδιο του τηλεφώνου (ήταν BLUETOOTH). Ζώνη ούτε για αστείο. Βλέμα αγελάδας κατά το πρωινό ξύπνημα και το χέρι έξω από το παράθυρο. Εκκίνηση και το χέρι μένει έξω από το παράθυρο ως μία μορφή ιδιότυπης ψύξης του οδηγού.
-
Άσε, εγώ έτσι παραλίγο να σκοτωθώ μια φορά.. κατέβαινα ξημερώματα Κων/πόλεως προς Χαμοστέρνας και λίγο πριν την 1η γέφυρα (Πειραιώς) πλησιάζω ένα ζώο που ήταν τέρμα αριστερά και πηγαινε καμια 40αρα (εγώ ερχόμουν με 70-80 περίπου).
Παίζω μια φώτα από μακριά μπας και κάνει δεξιά, με γράφει, πλησιάζω περισσότερο παίζω πάλι φώτα στα @@ του, πάω και γω να περάσω από δεξιά και την ώρα που επιταχύνω και λίγο πριν τη γέφυρα με κλείνει και πήγε να με στείλει στο διάζωμα..
Ευτυχώς που δεν ερχόταν άλλο αμάξι από δεξιά και μπόρεσα να μπω και τελικά να περάσω από πάνω από τη γέφυρα!
Τσατισμένος όσο δε πάει, περνάω γρήγορα απέναντι και τον προλαβαίνω Χαμοστέρνας, τον πλακώνω φώτα και κόρνες και όταν σταματάμε στο φανάρι έχουμε τον εξής διάλογο:
-Ρε φίλε στραβός είσαι ή θες να μας σκοτώσεις? (ήταν και η κοπέλα μου στ' αμάξι)
-Ασε μας ρε...
-Ρε είσαι μαλάκας ή το παίζεις?
-Επειδή βιαζεσαι εσυ ρε φίλε πρέπει να κάνω στην άκρη?
-Όχι ρε καραγκιόζη, όταν πας σαν κότα να πηγαίνεις δεξιά και να ελέγχεις τους καθρέφτες σου..
-Ασε μας ρε φιλε....
Ε, εκεί δεν άντεξα και του κατέβασα τα καντήλια της ζωής του και αν δε με κράταγε η Χριστίνα θα τον κοπανούσα ακόμη...
Ένας μαλάκας με Vitara ήταν αν θυμάμαι καλά και μισοκοιμισμένος...
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............