-
ενδιαφερομαι για αγορα ενος αυτοκινητου , ειμαι μεταξύ bmw 1series 120i και vw golf gti.
αδιαφορω για τους χωρους, οσο για τις επιδοσεις σε σε κανενα αμαξι δεν θα πλησιασω κοντα στα οριά του, με ενδιαφερει η ιπποδυναμη μόνο για γρηγορες προσπεράσεις σε ταξίδια, οπότε και τα 170 άλογα της bmw και τα 200 του gti για μένα είναι υπεραρκετά.
Ενδιαφέρομαι για άνεση σε μακρινά ταξίδια (κάνω κάθε μήνα κοντα στα 3000 χιλ), η ασφάλεια, η οδηγική ευχαρίστιση, η ποιότητα και λιγάκι το πρεστιζ .καμιά βοήθεια? είμαι με τα λεφτά στο ΄χερι και ως Τετάρτη πρέπει να αποφασίσω.
-
ενδιαφερομαι για αγορα ενος αυτοκινητου , ειμαι μεταξύ bmw 1series 120i και vw golf gti.
αδιαφορω για τους χωρους, οσο για τις επιδοσεις σε σε κανενα αμαξι δεν θα πλησιασω κοντα στα οριά του, με ενδιαφερει η ιπποδυναμη μόνο για γρηγορες προσπεράσεις σε ταξίδια, οπότε και τα 170 άλογα της bmw και τα 200 του gti για μένα είναι υπεραρκετά.
Ενδιαφέρομαι για άνεση σε μακρινά ταξίδια (κάνω κάθε μήνα κοντα στα 3000 χιλ), η ασφάλεια, η οδηγική ευχαρίστιση, η ποιότητα και λιγάκι το πρεστιζ .καμιά βοήθεια? είμαι με τα λεφτά στο ΄χερι και ως Τετάρτη πρέπει να αποφασίσω.
-
-
bmw 1.20...
-
VW GOLF GTI.
H 1.20 είναι μια 3άρα μαζεμένη από τον μόδιστρο του μάρκετινγκ (όπως και η 5άρα μια μεγάλη 3άρα κοκ) και το GOLF είναι ένα καθαρόαιμο χάτσμπακ.
Αυτό αποδικνύει την έλειψη τεχνογνωσίας στα χάτσμπακ αυτοκίνητα,μια κατηγορία που απαιτεί εξ ολοκλήρου νέο επανασχεδιασμό,τουλάχιστον στον τομέα της μηχανολογίας.
Είναι η πολλάπλή φορά που τρώνε τα μούτρα τους ΚΑΙ σε αυτή την κατηγορία.
Υπ όψιν ότι η πίσω κίνηση ειδικά σε τόσο μικρά σχετικά αμάξια στο όριο 'σκοτώνει'.Τέλος οι επιδόσεις (ειδικά σε επιτάχυνση) ανάμεσα σε δυό μοτέρ με ίδια ιπποδύναμη αλλά διαφορετική φιλοσοφία κατασκευής,στο τούρμπο είναι απλά......καταιγιστικές.
Η επιλογή δική σου
-
Πάνε δες τα και πάρε όποιο σου αρέσει περισσότερο να βρίσκεσαι μέσα του.
Εγώ θα λεγα golf λόγω πιο εύκολα χρησιμοποιούμενης δύναμης. (για τη χρήση που το θες) -
120i
-
GTi
Την 1 ούτε που θα τη σκεφτόμουν..._
-
Ο χρήστης fanis1972 έγραψε:
Εφόσον κάνεις και ταξίδια Golf GTi με DSG. Οδήγησε το, επεδίωξε να βγεις σε ανοιχτό δρόμο και θα καταλάβεις...
-
Aν βάλουμε και το dsg στο παιχνίδι, τότε και γω θεωρώ το golf μονόδρομο.
-
Μήπως αντί για GTI αφού θα κάνεις ταξίδια να σκεφτείς για Α3 1.8Τ με DSG; To GTI είναι αρκετά 'σκληρό' και ίσως κουράζει λίγο. Το A3 με καλύτερη ηχομόνωση, ποιότητα κύλισης και πιο μαλακή ανάρτηση είναι ό,τι πρέπει για ταξίδια (στην μικρομεσαία κατηγορία πάντα) θα καίει και λιγότερο.
Διαφορετικά το GTI (ροπάρα)! Σειρά 1 θα κοιτούσα μόνο αν ήθελα αποκλειστικά η πίσω κίνηση και για Α,Β λόγους είχα απορρίψει το Rx-8. -
Δες και τα 2 και κάνε την επιλογή σου. Και τα 2 είναι πολύ ωραία και δυνατά, ακριβά αυτοκίνητα με ξεχωριστά χαρακτηριστικά.
Θέσε ως παράμετρο και το μετά ...(συντήρηση κλπ) και το γεγονός ότι το Golf αλλάζει τέλος του έτους με αρχές του 2009 (αν σε επιρεάζει σαν ενδεχόμενο).
Εγώ για λόγους ταξιδιών προτείνω κάποια έκδοση δυνατή μεν αλλά και αυτόματο ... -
Είχα ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα...ακριβώς το ίδιο δίλημμα!! Με ταλαιπώρησε πάρα πολύ, μπες-βγες στα αυτοκίνητα κλπ.
Τελικά πήρα την 120i και πραγματικά το χάρηκα!! Έκανα τη καλύτερη επιλογή πιστεύω.
Το GTI είναι απλά γρήγορο...δεν προσφέρει τίποτα άλλο. Η 120i είναι σαφώς πιο fun-to-drive, είναι σαφώς πιο ζυγισμένη (50/50 γαρ), σαφώς πιο στιβαρή και η 3θυρη πολύ πιο όμορφη από το 'κουτί' Golf.
Η 120i ξεχωρίζει...δεν είναι σαν το GTI που μοιάζει με το 1400άρι ας πούμε.
Στην 120i κάθεσαι χαμηλά, 'φοράς' το αυτοκίνητο, σφίγγεις τα μεταβαλλόμενα σε πλάτος μπάκετ, πιάνεις τον κοντό λεβιέ που κάπως μαγικά έρχεται στο χέρι σου με το τούνελ τόσο ψηλά...και πραγματικά συμμετέχεις στην οδήγηση!
Δεν έχει τους χώρους του GTI, δεν έχει το γκάζι του GTI...αλλά έχει άλλες χάρες!
Όποτε θέλεις βόλτα...πες μου
-
φανι1972 τα χεις βαλει ολα στον ιδιο κουβα...
αυτα τα 2 ειναι οι διαφορετικες οπτικες του ιδιου θεματος...εφοσον θες διλιτρο αυτοκινητο χωρις να εστιαζεις ιδιαιτερα σε κατι παρε το φθηνοτερο απο τα 2...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
VW GOLF GTI.H 1.20 είναι μια 3άρα μαζεμένη από τον μόδιστρο του μάρκετινγκ (όπως και η 5άρα μια μεγάλη 3άρα κοκ) και το GOLF είναι ένα καθαρόαιμο χάτσμπακ.
Αυτό αποδικνύει την έλειψη τεχνογνωσίας στα χάτσμπακ αυτοκίνητα,μια κατηγορία που απαιτεί εξ ολοκλήρου νέο επανασχεδιασμό,τουλάχιστον στον τομέα της μηχανολογίας.
Είναι η πολλάπλή φορά που τρώνε τα μούτρα τους ΚΑΙ σε αυτή την κατηγορία.
Υπ όψιν ότι η πίσω κίνηση ειδικά σε τόσο μικρά σχετικά αμάξια στο όριο 'σκοτώνει'.Τέλος οι επιδόσεις (ειδικά σε επιτάχυνση) ανάμεσα σε δυό μοτέρ με ίδια ιπποδύναμη αλλά διαφορετική φιλοσοφία κατασκευής,στο τούρμπο είναι απλά......καταιγιστικές.
Η επιλογή δική σου
Μα τι λες???
Που την είδες την έλλειψη τεχνογνωσίας? Την έχεις οδηγήσει?
Δεν υπάρχει κανένα hatchback πισωκίνητο, ΤΟΣΟ fun-to-drive, ζυγισμένο 50/50, με 2λτ μοτέρ και 170 άλογα που καίει όσο ένα 1400άρι (9λτ/100κμ μέσα στη πόλη με ΣΚΙΣΙΜΟ και κλιματισμό), με traction control 2 σταδίων, με τόσο ΑΡΙΣΤΗ θέση οδήγησης και με ΤΟΣΑ πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα!
Σίγουρα το GTI είναι πιο γρήγορο (turbo γαρ)...αλλά είσαι εντελώς λάθος για την 120i με αυτά που γράφεις...6 μήνες ζω μαζί της.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Η 120i ξεχωρίζει...δεν είναι σαν το GTI που μοιάζει με το 1400άρι ας πούμε.
Σχετικο και αυτο, οπως και το θεμα design...
Αντιστοιχα, θα μπορουσε καποιος να πει πως η 120i μοιαζει με την 116 ή με μια 'κομμενη' και φθηνη 3αρα...Επι του θεματος:
(και συμφωνα με προσωπικη εκτιμηση)Ανεση σε μακρινά ταξίδια:
DSG,GolfΑσφάλεια:
Παθητικη: Λογικα, ισαξια.
Ενεργητικη:Το Golf ειναι πιο...πολιτισμενο, λογω κινησης στους εμπρος τροχους.Οδηγική ευχαρίστηση: 120i, λογω πισω κινησης
Ποιότητα: Ισως λιγο πιο premium η 120i αλλα και το golf ειναι πολυ προσεγμενο.
Πρεστιζ: To σημα της BMW...
-
Ξέχασα επίσης να αναφέρω ότι πιο επικίνδυνο είναι ένα μπροστοκίνητο με 200 άλογα παρά ένα πισωκίνητο με 170. Το GTI είναι...γκάζι και μούτρα (όχι όπως στο OPC βεβαίως), στη πισωκίνητη 120i, απλά στρίβεις με το γκάζι στο πάτωμα.
Είναι εντελώς διαφορετική φιλοσοφία οδήγησης...και όποιος θεωρεί ότι η πίσω κίνηση δεν έχει καμία διαφορά στα 170 άλογα...ας έρθει μια βόλτα στα Μέγαρα παρέα...Μάνο (cavallino) θες να τους πεις?
-
O άνθρωπος είπαμε δεν ενδιαφέρεται για σπορ οδήγηση
-
Σωστά:
Η 120i ήταν ΤΡΟΜΕΡΑ άνετη στα Ζαγοροχώρια που πήγα...χιλιομετροφάγος...απλά 6η και ανοίγει από παντού και άνετα! Δε θέλει κατεβάσματα. Η ροπή είναι εκπληκτική και το τράβηγμα με 6η τέλειο! Αναφορικά θα σου πω ότι το αυτοκίνητο ΔΕ καίει ΤΙΠΟΤΑ! Έκανα 700χμ, με γρήγορους ρυθμούς (170+ σε ευθείες και γρήγορα στις στροφές, προσπεράσματα κλπ) και κλιματισμό με 3/4 ρεζερβουάρ!!
Σε όλα τα παραπάνω, (πρεστίζ, ποιότητα, οδηγική ευχαρίστηση και ασφάλεια, ειδικά στα 3 πρώτα) η 120i είναι μονόδρομος.
-
Εφόσον το prestige δεν είναι κύριο θέμα τότε από πλευράς ενεργητικής ασφάλειας τα 200 τουρμπάτα άλογα είναι καλύτερα από τα 170 ατμοσφαιρικά άλογα.
Αν μου έλεγες την 3άρα δεν θα δίσταζα στιγμή για να στην προτείνω.
Αν μου έλεγες ότι ενδιαφέρεσαι και για διασκέδαση στη συμπεριφορά θα σου πρότεινα την BMW καθώς το 50%-50% στην κατανομή βάρους και η πίσω κίνηση (έστω και αν η πίσω ανάρτηση δεν είναι τόσο ραφιναρισμένη όσο θα έπρεπε) έχουν άλλο αέρα.
Από θόρυβο και άνεση θεωρώ ότι λόγω των run-flat ελαστικών η BMW δεν στέκεται τόσο καλά.
Από την άλλη η BMW υπερτερεί σε service (είναι βοήθα παναγιά στις τιμές αλλά ο ηλεκτρονικός ρουφιάνος σε στέλνει αν τον προσέξεις κάθε 40k για το δικό σου προφίλ) κάτι που τελικά συνεπάγεται ότι σε 4 χρόνια (με περίπου 40,000 το χρόνο) θα έχεις βρεθεί στο συνεργείο 4 αντί για 5 φορές.
Για να μην χαντακωθείς όμως πήγαινε και οδήγησε τα και τα δύο οχήματα. Μάλιστα απαίτησε να τα οδηγήσεις για ένα Σ/Κ ώστε να εκτιμήσεις και τα άλλα τους χαρακτηριστικά.
τι να αγορασω? bmw 1 ή golf gti