-
α) δε βλεπω κατι πολυπλοκο με το κινητηρα του gti...
β) 9.2 με τετοια ταχυτητα ειναι ελαφρα πιο τσιμπημενο αποτι περιμενα...
-
Ο χρήστης ioannitis έγραψε:
Το πόσο συχνά είναι κάποιος στο συνεργείο, είναι από ότι έχω καταλάβει τα τελευταία χρόνια μάλλον θέμα τύχης! Έχω φίλο με Μερσεντες που την έχει βαφτίσει χαιδευτικά Φιατ (του '80 μάλιστα!). Επίσης έχω φίλο με 147 που του έχει βγάλει τη Παναγία (περισσότερες μέρες είναι στο σερβις παρά στο γκαράζ του!) ο οποίος (σιγά την έκπληξη !) περιμένει την καινούρια !!! Έχω έναν άλλο φίλο με ένα ταπεινό Αξεντ το οποίο εντάξει τρίζει-κοπανάει κλπ ΑΛΛΑ 4 χρόνια και 80κ χιλιόμετρα δεν έχει ζητήσει τίποτα. Οπότε υπάρχει μεν μια περιρέουσα ατμόσφαιρα περι υψηλής ποιότητας σε κάποιες μάρκες (το οποίο επαληθεύεται τουλάχιστον οπτικά) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αγοράζοντας τη χ ποιοτική μάρκα θα κοιμάσαι ήσυχος. Θέλει τύχη!Στο GTI εξαρχής φοβόμουνα τον κινητήρα του λόγω της πολυπλοκότητας του αλλά μετά από 20+ Κ χιλιόμετρα (όχι με αυγό κάτω από το δεξί πόδι αλλά ούτε και λιώσιμο εννοείται) και προσέχοντας πάρα πολύ λάδια-υγρά κλπ δεν έχει κάνει κιχ σε τίποτα (ένταξει δεν κάνει κιχ αλλά όπως έχω ξαναγράψει κάνει κάτι κράτσα-κρούτσα στην κάμπινα οπότε απλά δυναμώνεις τη μουσική και είσαι οκ! ). Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα GTI είναι Bullet-proof αλλά τουλάχιστον σαν οχήματα γενικά (από ότι έχω μάθει και από φίλο στο σέρβις) δεν έχουν βγάλει πολλά προβλήματα.Υποθέτω όμως ότι λόγω μη εξεζητημένων λύσεων και η 1 θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Οφ τόπικ : έχω διαβάσει ότι η προηγούμενη Μ3 είχε πολλά προβλήματα στον κινητήρα αλλά φυσικά δεν το έχω επιβεβαιώσει γιατί στις ζημιές τα στόματα συνήθως κλείνουν και οι αναφορές στα φόρουμ είναι λιγοστές! Απλά σε άρθρα σε περιοδικά Αγγλικά τώρα σιγά-σιγά εκφράζονται τέτοιου είδους παράπονα για την Μ3 (Ε46).
Οσον αφορά στα σερβις είχα διαβάσει μετά λύπης μου ότι η VW έχει το δεύτερο ακριβότερο κόστος σερβις μετά την Πόρσε ! Πιο συγκεκριμένα θέλεις 140 ευρώ για λάδια-φίλτρο (το 1 λίτρο έχει 24 ευρώ λιανική! Ρε λες να πήρα τη Βειρον και να μην το ξέρω!?!) και 150 περίπου για τακάκια μπροστά. Οι τιμές ακόμα και συγκρινόμενες με Μερσεντες είναι εξωφρενικές. Οσον αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών συγκρινόμενες με Μερσεντές-BMW που γνωρίζω βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα (ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ με το εξουσιοδοτημένο που πηγαίνεις βέβαια. Στην Καρέντα είναι πάντως πολύ υψηλό το επίπεδο(χωρίς να θέλω να κάνω γκρίζα διαφήμιση) αλλά σε άλλα που έχω πάει είναι σκέτα καφενεία, ακόμη και για απλές εργασίες).
Τελικά ο δημιουργός του τόπικ όντως χάθηκε και μάλλον θα στραφηκε σε κάνα SUV μετά από όσα διάβασε εδώ !
ΕΝΤΙΤ : για την κατανάλωση το καλύτερο που έχω πετύχει Πάτρα - Αθήνα (λόγω φόβου επιβατών για την ταχύτητα και επομένως μια μέση ταχύτητα 120-130 ΚΜ χωρίς βίαιες επιταχύνσεις) είναι ένα 9.2 λτ. Λογικά μπορεί να πέσει και κάτω από 9 αλλά μόνο με τη θεια μου στο τιμόνι. Φυσιολογικές τιμές για εθνική είναι 12-13 και αν πιέσεις 15.5 - 16.5. Αν πιέσεις ΠΟΛΥ (ΜΩΤ Κόρινθος-Αθήνα περίπου 195 ΚΜ) τότε είσαι στα 20 + - . Αν πιέσεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (εκτός από τελικές και πολύ στροφιλίκι δηλαδή με πολύ βιάιες 'δύσκολες' επιταχύνσεις) τότε είσαι αρκετά παραπάνω από 22 λτ (και βάλε!) ...
Καλά για την πόλη δεν το συζητώ. Τα 13-14 είναι φυσιολογικά (με λίγο πάτημα) οπότε κάνεις τα εξής :
- το κλειδώνεις και πάιρνεις παπάκι.
- σιχτιρίζεις το γκρουπ και τις δηλωθέντες μέσες καταναλώσεις τους !
τα λαδια τους κανουν 20 ευρω το λιτρο και ειναι κατι μαλακιες που δεν τα ξερει η μανα τους,μπορεις ομως να παραγγειλεις απο το internet castrol η aral με 11 ευρω το λιτρο και στα φερνουν και σπιτι σου με αντικαταβολη
και για ναχεις στο βιβλιο σερβις σφραγιδα απο αντιπροσωπεια τους τα πας και στα βαζουν εκεινοι,δεν εχουν προβλημα...ετσι κανω και γω αλλωστε...
αν ψαχτεις τη βρισκεις τη λυση..εχω φιλο με mini s που παραγγελνει και τα λαμπακια που λεει ο λογος απο internet τσεκαρε και σχετικο site με λαδια να γουσταρεις....
http://www.trade-wind.gr/' target='_blank' target='_blankτα πηγαν 13,5 τα castrol... ελεος
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... od_id=1345' target='_blank' target='_blankαλλα τα aral κανουν ακομα 11... http://www.trade-wind.gr/index.php?=&=& ... &cat_id=89' target='_blank' target='_blank
ολο αλλα πιστευω χρησιμο...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
To Golf κάνει καλύτερο, πιο άνετο ταξίδι με καλύτερη ποιόητα κύλισης (και όμως!!!).
Η BMW στη σειρά ένα δεν μπορεί να βρει ακόμα τη χρυσή τομή. Η βάρκα (τηρουμένων των αναλογιών πάντα) θα είναι, ή πολύ σκληρό.
Aνάμεσα στα δύο φυσικά Golf GTi.
Αφού όμως δε σε ενδιαφέρει η σπορ οδήγηση προτίμησε ένα Golf GT με DSG.Βρε παιδιά μην γράφετε πράγματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και δημιουργούνται λανθασμένα συμπεράσματα,ειδικά μάλιστα σε αυτούς που δεν τα έχουν οδηγήσει (κρίμα είναι).
Η BMW σειράς 1 (ειδικά με το Μ pack είναι ''αλλού'' σε συνδυασμό κρατήματος-άνεσης) είναι αρκετά ανώτερη σε ποιότητα κύλησης από το ήδη πολύ καλό και σε αυτό τον τομέα, Golf (καμμια σχέση με βάρκα ή κούτσουρο, έλεος δηλαδή). -
@ioannitis: Με τον 1.4 έχουν προβλήματα οι φίλοι μου...για τον 2.0 δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό. Όντως η //M3 E46 είχαν προβλημα με τα μέταλλα των ωστηρίων μπιελών (κάποια μοντέλα, όχι όλα) και έγινε ανάκληση από την BMW. Το μόνο πρόβλημα που είχαν (ήταν σοβαρό) αλλά διορθώθηκε. Δεν είναι φήμη πάντως, είναι αλήθεια.
@QSISVts: Και εγώ από εκεί παίρνω λάδια...€11/λίτρο (castrol TXT τα οποία πωλούνται και ως λάδια της BMW) και τώρα που βγήκαν τα Edge θα παίρνς αυτά. Και λάμπες από το Internet...και έχω MCS...μήπως είμαι εγώ ο φίλος σου..!!!
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
To Golf κάνει καλύτερο, πιο άνετο ταξίδι με καλύτερη ποιόητα κύλισης (και όμως!!!).
Η BMW στη σειρά ένα δεν μπορεί να βρει ακόμα τη χρυσή τομή. Η βάρκα (τηρουμένων των αναλογιών πάντα) θα είναι, ή πολύ σκληρό.
Aνάμεσα στα δύο φυσικά Golf GTi.
Αφού όμως δε σε ενδιαφέρει η σπορ οδήγηση προτίμησε ένα Golf GT με DSG.Βρε παιδιά μην γράφετε πράγματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και δημιουργούνται λανθασμένα συμπεράσματα,ειδικά μάλιστα σε αυτούς που δεν τα έχουν οδηγήσει (κρίμα είναι).
Η BMW σειράς 1 (ειδικά με το Μ pack είναι ''αλλού'' σε συνδυασμό κρατήματος-άνεσης) είναι αρκετά ανώτερη σε ποιότητα κύλησης από το ήδη πολύ καλό και σε αυτό τον τομέα, Golf (καμμια σχέση με βάρκα ή κούτσουρο, έλεος δηλαδή).Ακριβώς! Το Μ-pack (αναρτήσεις μιλάμε στη Σπορ έκδοση) είναι απλά αλλού! Το κράτημα είναι αλλού...και το συνολικό πάτημα του αυτοκινήτου.
Δε θα σχολιάσω πως ήταν το ταξίδι για Θεσσαλονίκη με 3 άτομα (και εμένα) και αποσκευές γιατί θα αρχίσουμε πάλι και δεν έχω όρεξη...
Όσο για τα service, τα service στην Alfa Romeo για παράδειγμα ήταν πανάκριβα...άσε που με το CBS (Condition Based Service) τα διαστήματα είναι πολύ μεγαλύτερα! Εμένα λέει μπροστινά τακάκια στα 50Κ κμ πίσω στα 80Κ κμ λάδια στα 25Κ και γενικό στα 30Κ. Τώρα έχω 7Κ κμ.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Όσο για τα service, τα service στην Alfa Romeo για παράδειγμα ήταν πανάκριβα...άσε που με το CBS (Condition Based Service) τα διαστήματα είναι πολύ μεγαλύτερα! Εμένα λέει μπροστινά τακάκια στα 50Κ κμ πίσω στα 80Κ κμ λάδια στα 25Κ και γενικό στα 30Κ. Τώρα έχω 7Κ κμ.Πολύ σωστά...παρόμοια νουμερα βγάζει και το MINI...μόνο που το λάδι λέει σε 33.000χλμ.
Εγώ λάδια αλλάζω πιο συχνά (κάθε 10-12.000χλμ) και θα σου πρότεινα να κάνεις το ίδιο και να μην κρατήσεις τα λάδια για 25.000χλμ. Είναι μικρό το κόστος και κάνεις καλό στον κινητήρα.
-
Νίκο πήγαινε άλλαξε λάδια οπωσδήποτε στα 7500χλμ
τι να αγορασω? bmw 1 ή golf gti