-
Σχετικά με το θέμα χρήσης της πίστας των Σερρών επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω αναφορικά με e-mail /επιστολή μου (που μου ζήτησαν εγγράφως από το πολιτικό γραφείο του κύριου Λεονταρίδη Βουλευτού Σερρών), μετά από μια συνέντευξη σε τοπικό σταθμό κατά την διάρκια εκδήλωσης φίλων AlfaRomeo στην εν λόγω πίστα. __
From: Rokkos Sotirios
Sent: Wednesday, February 27, 2008 2:10 PM
To: 'leontaridis@parliament.gr' target='_blank'
Subject: Χρήση πίστας ΣερρώνΚύριε Λεονταρίδη,
Με χαρά έμαθα ότι η συνέντευξή μου σε τοπικό κανάλι στις Σέρρες, ήταν αφορμή να ενδιαφερθείτε προσωπικά για επίλυση του σχετικού προβλήματος με τον ΟΣΕ και την μεταφορά των αγωνιστικών (και όχι μόνο) αυτοκινήτων προς την πίστα των Σερρών.
Σε συνέχεια λοιπόν του τηλεφωνήματος που έλαβα από το πολιτικό σας γραφείο, σας μεταφέρω τις προσωπικές μου απόψεις εγγράφως όπως μου το ζητήσατε.
Έχοντας ζήσει 11 χρόνια στο εξωτερικό, το τραίνο ήταν πάντα ένας ασφαλής οικονομικός και ξεκούραστος τρόπος να μεταφέρουμε ένα αυτοκίνητο σε μακρινή απόσταση. Από το 2001 που εισήλθα στον χώρο των αγώνων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, η μεταφορά των αυτοκινήτων με trailer είναι Γολγοθάς καθότι υπάρχει ακόμα και σήμερα κενό Νόμου για έκδοση αδείας έλξης αυτοκινήτου και με πρόστιμα από την Τροχαία που αγγίζουν τα € 5000. Όσο λοιπόν μεγαλύτερη είναι η απόσταση, τόσο μεγαλώνει το ρίσκο να μεταφέρει κάποιος το αγωνιστικό του αυτοκίνητο. Πρόστιμα, φθορές, πιθανότητα ατυχήματος, έξοδα βενζίνης, διόδια, καθυστερήσεις, κούραση... αποθαρρύνουν οποιονδήποτε να έρθει για παράδειγμα από Αθήνα στις Σέρρες .
Το τραίνο φαίνεται να είναι η ιδανική λύση, αλλά όχι με τις συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια. Την πρώτη και την τελευταία φορά που το τολμήσαμε σαν Alfa Romeo club ήταν το 2002. Μετά από 3 ώρες ταλαιπωρία σε ένα χωμάτινο οικόπεδο καταφέραμε και φορτώσαμε κάποια 40 αυτοκίνητα σε ανισόπεδες πλατφόρμες ακατάλληλες για χαμηλά αυτοκίνητα (είχαμε αρκετές μικροζημιές σε εξατμίσεις κτλ.) και στις 11μμ μπήκαμε στο τραίνο για αποχώρηση. Στις 7πμ φτάσαμε στην Θεσσαλονίκη με πολύ λίγο ύπνο λόγω της τρομερής ηχορύπανσης, της έλλειψης καθαρού αέρα, τις άθλιες τουαλέτες και των άβολων κρεβατιών. Άλλες 2 ώρες καθυστέρηση για ξεφόρτωμα και νέα ταλαιπωρία να φύγουμε από Θεσσαλονίκη οδικώς πλέον για Σέρρες.
Η Πρωτοβουλία σας να επικοινωνήσετε μαζί μου μετά την συνέντευξη μάλλον δείχνει ότι δεν είσαστε ευθυνόφοβος και μόνο τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν να εξευρωπαϊστούμε επιτέλους.
Ο ΟΣΕ που ουδέποτε απάντησε θετικά στις διαμαρτυρίες μας μετά το 2001, πρέπει να δεσμεύει αμαξοστοιχίες π.χ. 5-6 φορές τον χρόνο με επίπεδες επιφάνειες για φόρτωμα και ξεφόρτωμα χαμηλών αυτοκινήτων, φορτηγών Service ή και trailer αν είναι εφικτό, να φεύγει για παράδειγμα Πέμπτη ή Παρασκευή βράδυ και να πηγαίνει express στις Σέρρες, όπου θα πρέπει να υπάρχει ειδική πλατφόρμα για τα αυτοκίνητα. Με την ίδια λογική θα πρέπει τα διήμερα των αγώνων να φεύγει από Σέρρες την Κυριακή βράδυ για την επιστροφή στην Αθήνα.
Η πίστα των Σερρών είναι Ευρωπαϊκών προδιαγραφών και οι άνθρωποι μέσα και γύρω από αυτήν φιλόξενοι και ευχάριστοι (όπως διαπίστωσα για άλλη μια φορά με την εκδήλωση των Alfisti). Με ανάμικτα συναισθήματα άκουσα ότι Ρουμάνοι θα έρθουν για αγώνες φέτος. Πιο παλιά ήταν Βούλγαροι και Τούρκοι ;;; Το φετινό Πρωτάθλημα Ιστορικών αγωνιστικών έχει 4 αγώνες ταχύτητας. Από αυτούς οι 3 θα γίνουν στα Μέγαρα και ο 4ος στην Ρόδο (μπαίνουμε στο πλοίο το βράδυ και το πρωί είμαστε εκεί ‘ατσαλάκωτοι’ αν μου επιτρέπετε την έκφραση).
Καμία όμως πίστα δεν συγκρίνεται με την ευχαρίστηση που δέχεται ένας αγωνιζόμενος στην δικιά σας πίστα των Σερρών.
Ελπίζω με τις δικές σας ενέργειες να γίνει και δικιά μας ‘όλων των Ελλήνων’ η πίστα και είμαι σίγουρος ως αντιπρόεδρος του Alfa Romeo club ότι εκτός των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα σας επισκεπτόμαστε και για αγωνιστικές εκδηλώσεις με τις Λέσχες αυτοκινήτων μας.Στην διάθεσή σας για οποιανδήποτε διευκρίνιση
Με τιμήΣωτήρης Ρόκκος
MSc., BSc. Computer Science & Mathematics
Αναλυτής Συστημάτων
Προϊστάμενος ΥΜΣ στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.
Μέλος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων
Αντιπρόεδρος του Alfa Romeo Club Ελλάδος
Αγωνιζόμενος στην κατηγορία Ιστορικών Αγωνιστικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ταχύτητας (2 φορές Πρωταθλητής, 5 φορές Κυπελλούχος)
Τηλ 6944 769848
Fax 210 6183643
Email srok@obi.gr' target='_blank -
To dubai autodromme zhtaei gyrw sta 4k eyro gia na kleiseis olh thn pista gia proponhsh olh thn mera, symperilambanomenwn kritwn, xronometrwn, iatrwn, proponhtwn apo to racing scool ef'oson zhth8ei klp.
Kai symerilambanomenoy gatering ston xwro filokseneias panw apo ta pits se periptwsh poy exeis ekproswpoys apo toys sponosores soy......Kai to motorsport edw katw akoma den exei an8isei...... Apo toy xronoy omws..... Poy 8a er8ei kai h F1 sto Abu Dhabi kai 8a spasei to monopolio ths pistas toy dubai 8a arxisei na ginetai poly kalyterh h fash.....
P.S. Exw ena gkolfaki gia enoikiash.... opoios 8elei erxetai mia bolta....
-
Υπηρξε απαντηση αγαπητε Σωτηρη Ροκκο ποτε , απ'αυτον τον κυριο ?
-
Μόνο ευχαριστίες από την γραμματέα του, ότι λάβανε την επιστολή και θα την χρησιμοποιούσαν σε σχετική συζήτηση με τον υπουργό....
Έκτοτε αναμένω νεότερα... αλλά τίποτα ακόμα. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν είχα αναφερθεί στο θέμα νωρίτερα. -
Ο χρήστης APR έγραψε:
Υπηρξε απαντηση αγαπητε Σωτηρη Ροκκο ποτε , απ'αυτον τον κυριο ?Να διευκρινίσω κάτι σχετικό με το τραίνο.
Την παλιά καλή εποχή της Formula 3 και όχι μόνο, είχαμε κάνει παρόμοια κίνηση-αίτηση στον ΟΣΕ για το θέμα της μεταφοράς. Η απάντηση ήταν ότι οι γραμμές του τρένου από Θεσσαλονίκη προς Σέρρες ήταν (είναι?) διαφορετικών προδιαγραφών (πλάτους) από αυτές της γραμμής Αθήνας – Θες/νίκης και έτσι δεν υπήρχε τρόπος η πλατφόρμα με τα αυτοκίνητα να συνεχίσει το ταξίδι από Θες/νίκη προς Σέρρες. Η μόνη λύση θα ήταν μεταφόρτωση σε άλλη πλατφόρμα .... κλπ. κλπ. πράγμα όχι πρακτικό. Έτσι λοιπόν είχαν τα πράγματα τότε και πολύ φοβάμαι πως ακόμη έτσι είναι...Γιάννης Λουκόπουλος
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Την πίστα την εχουμε κλεισει για ιδιωτικη χρηση σαν ιδιώτες αρκετες φορες.Με τα εξοδα μοιρασμενα,κ.λ.π,και με ασθενοφόρα,γιατρους,χρονομετρησεις.
Που ειναι το οικονομικό προβλημα δεν μπορω να καταλαβω τωρα.Εαν μπορούμε να την κλεισουμε εμεις οι ιδιώτες,δεν μπορειτε εσεις οι αγωνιζόμενοι;
Για πέστε,γιατι κατι μαλλον μου διαφεύγει εδωΌπως έγραψα πιο πάνω το πρόβλημα ήταν και είναι τα κουρκουμπίνια...
Τα αεροδρόμια είναι δωρεάν και το ίδιο ήταν και τα Μέγαρα επί Μανιατόπουλου.... ενώ στις Σέρρες πρέπει ο οργανωτής-λέσχη να πληρώσει ενοίκιο για την χρήση της πίστας.
Όλα τα άλλα είναι ΜΑΜΑΚΙΕΣ. Οι Ιταλοί από το Μιλάνο κατεβαίνουν στη Σικελία όταν έχουν αγώνα και οι Ρουμάνοι και οι Τούρκοι και δεν ξέρω ποιος άλλος στις Σέρρες!
Εμείς θέλουμε οι λέσχες να οικονομήσουν... και οι περισσότεροι αγωνιζόμενοι να πάρουν το πρωτάθλημα δι’ αλληλογραφίας...
Το κύτταρο φίλε μου το ΜΑΜΗΜΕΝΟ το κύτταρο....Γιάννης Λουκόπουλος
-
Ο χρήστης SPEEDY έγραψε:
Τα αεροδρόμια είναι δωρεάν και το ίδιο ήταν και τα Μέγαρα επί Μανιατόπουλου.... ενώ στις Σέρρες πρέπει ο οργανωτής-λέσχη να πληρώσει ενοίκιο για την χρήση της πίστας. Όλα τα άλλα είναι ΜΑΜΑΚΙΕΣ. Οι Ιταλοί από το Μιλάνο κατεβαίνουν στη Σικελία όταν έχουν αγώνα και οι Ρουμάνοι και οι Τούρκοι και δεν ξέρω ποιος άλλος στις Σέρρες!Επειδη δικαια ή αδικα καπως ετσι νομιζουν οι περισσοτεροι οτι εχουν τα πραγματα, εμπρος πεδιο δοξης λαμπρο σε αυτους που εχουν την ευθυνη για το φετινο 'πρωταθλημα' να μας πεισουν οτι δεν ισχυει κατι τετοιο.
Α και κατι ακομη, οι φωτο ειναι παλιες, πλεον οι Σερρες διαθετουν ευρωπαϊκες υποδομες πιτς και παντοκ. Αλλα συμφωνα με την ΕΛΠΑ οι τυχεροι αγωνες ταχυτητας ειναι μαλλον τυχεροι που επιστρεφουν:
στο αεροδρόμιο του Τατοίου, που φιλοξενούσε τους αγώνες ταχύτητας στις δεκαετίες του ‘60 και ’70 και επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από αρκετές δεκαετίες. -
Η απάντηση ήταν ότι οι γραμμές του τρένου από Θεσσαλονίκη προς Σέρρες ήταν (είναι?) διαφορετικών προδιαγραφών (πλάτους) από αυτές της γραμμής Αθήνας – Θες/νίκης και έτσι δεν υπήρχε τρόπος η πλατφόρμα με τα αυτοκίνητα να συνεχίσει το ταξίδι από Θες/νίκη προς Σέρρες. Η μόνη λύση θα ήταν μεταφόρτωση σε άλλη πλατφόρμα .... κλπ. κλπ. πράγμα όχι πρακτικό. Έτσι λοιπόν είχαν τα πράγματα τότε και πολύ φοβάμαι πως ακόμη έτσι είναι...
Πριν 2-3 χρονια ειχαμε κανει συζητηση με ανθρωπους του ΟΣΕ , και δεν μας ειχαν αναφερει τετοιο προβλημα , κι αν εφτιαχναν ραμπα (το μονο προβλημα (?)) θα ηταν η καθυστερηση της αποσυμπλεξης και το ωραριο ... -
Όντως, οι γραμμές του ΟΣΕ έχουν άλλο πλάτος από Θεσσαλονίκη και πάνω. Όπως και από Αθήνα προς Πελοπόννησο! Όπως και από Βόλο προς Καρδίτσα!!
Τα βαγόνια δεν είναι το πρόβλημα. Έχουν άξονες μεταβλητού πλάτους. Οι μηχανές είναι! Που πρέπει να αλλάζουν.
Άμοιρη Ελλάδα!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Όντως, οι γραμμές του ΟΣΕ έχουν άλλο πλάτος από Θεσσαλονίκη και πάνω. Όπως και από Αθήνα προς Πελοπόννησο! Όπως και από Βόλο προς Καρδίτσα!!Τα βαγόνια δεν είναι το πρόβλημα. Έχουν άξονες μεταβλητού πλάτους. Οι μηχανές είναι! Που πρέπει να αλλάζουν.
Άμοιρη Ελλάδα!!!
Ναι είναι πολύ πιθανό να ήταν έτσι η απάντηση. Είναι πολλά χρόνια τώρα και δεν θυμάμαι ακριβώς. Το σίγουρο είναι πως ήταν τεχνικό το κώλυμα και φυσικά δεν υπήρχε και η ράμπα φορτοεκφόρτωσης έξω από την πίστα...
-
-
Τα εικονιζόμενα 'παιδιά' είναι μέλη του Φόρουμ σε μια από τις επισκέψεις τους στην πίστα!
Ο δεξιός είναι και 'κουλός' πέραν των άλλων!
-
Kapoy diabasa oti ta Megara kanoyn anakainhsh, strwnoyn kainoyrio asfaltotaphta, kai xthzoyn kthrio me mpalkwni kai 8ea kai stis dyo pistes (kart - aytokinhtoy) opws kai oti 8a einai etoimh kata Oktwbrio meria. Exei akoysei kaneis tpt?
-
περασα πριν καμια βδομάδα και ειδα μπουλντόζες όντως
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Kapoy diabasa oti ta Megara kanoyn anakainhsh, strwnoyn kainoyrio asfaltotaphta, kai xthzoyn kthrio me mpalkwni kai 8ea kai stis dyo pistes (kart - aytokinhtoy) opws kai oti 8a einai etoimh kata Oktwbrio meria. Exei akoysei kaneis tpt? -
Προφανως ο νεος ταπητας ειναι βιολογικος
-
..
-
Αφιερωμενη η φωτο στους οποιους υπευθυνους για την ολη κατασταση...Συγχαρητηρια.
Παμε τωρα στο Τατοϊ, που ελπιζω να ειναι μονο μια μεμονομενη αναβιωση του ενδοξου παρελθοντος και τιποτε παραπανω.
-
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Για κοιταξτε και αυτο , μια αποψη απ'τα νεα παντοξ που μου εδειξε φιλος , στην πιστα των Σερρων , που οι ανθρωποι προχωρανε εχωντας γραμμενη την αρχη του σπορ , και την μιζερια της ...
Η πίστα των Σερρων εχει αποδείξει οτι αναπτυσεται ΧΩΡΙΣ την υπαρξη του σπόρ των Ελληνικών αγωνων ταχυτητας αυτοκινήτου.
Η πίστα εχει συνεχως events,και πιστευω οτι δεν τους ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ ποιός θα νοικιάσει την πίστα και για ποιό σκοπό.Σημασια εχει οτι ειναι 'κλειστη' για ολα τα σ/κ του χρόνου.Τα εσοδα ειναι εξασφαλισμενα,με ή χωρις αγωνες ταχυτητας αυτοκινητου
Π.Π. Ταχυτητας 2008