-
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
Και τί ειναι το τιμόνι για να χαλαρώσεις? Ξαπλώστρα?Για ρωτα το παλικαρι παραπανω πως ειναι να οδηγεις 200+ αλογα στους δρομους μας και με ψιλοβροχο να δεις.
Δεν μπορεις να κανεις 3-4-5 ωρες ταξιδι και να σκεφτεσαι μην σου ξεφυγει το γκαζι λιγο παραπανω και αποτομα σε καποια ρημαδιασμενη στρτοφη.
Στο τελος θα φθασεις στον προορισμο σου σαν ζομπι και με σακκουλες κατω απο τα ματια.Δεν σου ειπαμε να κοιμηθεις φιλε μου ουτε να κανεις ηλιοθεραπεια.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Το δικό μου που είναι 1600 αποκλείεται να βρεθεί μπροστά σε ένα σκύλο που πετάχτηκε ή σε ένα κομμάτι πάγου, αμμοχάλικου κλπ όπου τότε το esp θα δουλεύει στο full? Είμαι κουλός δλδ? Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι επιστήμονες με ειδικές μελέτες που νομίζω ότι θα το καθιερώσουν από το 2012 υποχρεωτικό όπως είναι σήμερα το abs ξέρουν λιγότερα από εμάς?Και ένα βιντεάκι http://www.youtube.com/watch?v=j-hHWSQhKuc
Αυτο ειπα και εγω νωριτερα.Σε οσους εχω μιλησει θετικα για το ESP ολοι μου λενε ' εγω δεν το χρειαζομαι γιατι ξερω να οδηγαω!'Αντε να ανοιξεις συζητηση τωρα με 'κουλο' στο μυαλο!
Αστο καλυτερα,το κρατας για τον εαυτο σου και ασε τους οδηγαρες ν'αρμενιζουν και να ελπιζεις να μην τους πετυχεις αντιθετα στο ρευμα σου! -
http://www.youtube.com/watch?v=L7oqIPj1 ... h_response
-
Youtube VideoΦίλε μου, για να πηγαινεις με 70 ΜΙΛΙΑ σε ΤΕΤΟΙΕΣ συνθήκες απολυτου πάγου, δεν θες ESP, Θελεις λοβοτομή! Υπάρχει και η προσαρμογή της ταχύτητας ε, απλά το αναφέρω.
-
Ενδεικτικό είναι το βίντεο. Προς θεού δεν είπαμε να πηγαίνει με 70 σε πάγο , βέβαια εκεί έχουν ρόδες με καρφιά. Πάντως για να δουλέυει το σύστημα σε πάγο με 70 χλμ ας σκεφτούμε πόσο καλύτερα θα δουλεύει σε άσφαλτο.
-
Στον παγο μην περιμενουμε θαυματα.Οποιο τροχο και να φρεναρει το ΕΣΠ ειναι σχεδον ανωφελο αν εχεις μηδενικη προσφυση.
-
Γι'αυτό όταν έχουμε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας καλό είναι να φοράμε χειμερινά ελαστικά που μεταμορφώνουν το αυτοκίνητο.
-
Γι'αυτό όταν έχουμε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας καλό είναι να φοράμε χειμερινά ελαστικά που μεταμορφώνουν το αυτοκίνητο. -
Το δικό μου που είναι 1600 αποκλείεται να βρεθεί μπροστά σε ένα σκύλο που πετάχτηκε ή σε ένα κομμάτι πάγου, αμμοχάλικου κλπ όπου τότε το esp θα δουλεύει στο full? Είμαι κουλός δλδ? Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι επιστήμονες με ειδικές μελέτες που νομίζω ότι θα το καθιερώσουν από το 2012 υποχρεωτικό όπως είναι σήμερα το abs ξέρουν λιγότερα από εμάς?Κωνσταντινε δεν ειπα οτι επειδη εχεις 1600αρι με esp εισαι κουλος , αυτο που ειπα ειναι οτι για να του χρειαστει καποιου το esp σε 1600αρι πρεπει να ειναι ειτε κουλος ειτε κουζουλος...
Οδηγω αυτοκινητο και με esp (200ps) και αυτοκινητο χωρις esp (105ps) . Εχω παρατηρησει λοιπον οτι σε ρυθμους πολης το esp επεμβαινει σε σημεια που ναι μεν το 200αλογα αμαξι με αποτομη αντιδραση ισως να ειχε προβλημα , αλλα το 1600αρι δεν γινεται να εχει προβλημα γιατι στα συγκεκριμενο σημεια δεν εχει την δυνατοτητα να αντιδρασει αποτομα λογω ελλειψης ισχυος. Τωρα σε ρυθμους εκτος πολης θεωρω οτι το esp σε ενα 1600αρι επεμβαινει σωτηρια μονο σε περιπτωση που πηγαινεις 'διχως αυριο' σε δρομο που δεν το επιτρεπει (ειτε λογω ποιοτητας ειτε λογω καιρικων συνθηκων)
Γενικα οταν βλεπετε να αναβει το λαμπακι esp να αναβει μεσα στην πολη ή πηγαινοντας με 60km μην νομιζετε οτι μολις γλιτωσατε απο ενα τετακε , απλα στη χειροτερη χασατε τη χαρα ενος γλυκου σπινιαρισματος...
Anyway επειδη καποιος που διαβαζει αυτα που γραφω χωρις να με ξερει μπορει να σχηματισει για μενα την εικονα του 'μαχητη των δρομων' να ξαναπω οτι γενικα ειμαι υπερ των ηλεκτρονικων και της ασφαλειας στο δρομο απλα για τα 1600αρια το esp το θεωρω υπερβολη. Ή πιο σωστα αξεσουαρ μαρκετινγκ παρα ουσιας! (για το abs δεν τιθεται θεμα εννοειται οτι ειναι απαραιτητο)
ΥΓ: πιστευω πιο πολλοι θα σωζοντουσαν , αν υπηρχε τροπος να επιβαλλοταν η αλλαγη ελαστικων και αμορτισερ μετα απο καποια χιλιομετρα , παρα απο την επιβολη του esp στα 1600αρια...
-
Αν πηγαίνω με 90 και μου πεταχτεί ένας σκύλος, ή σε μια στροφή ανήλια ξαφνικά βρεθώ μπροστά σε κομμάτι πάγου (όπως συνέβη στο πατέρα μου το 92 και βγήκε έξω από το δρόμο ενώ όλη η διαδρομή ήταν στεγνή) ή χώμα ή λάδια και ξαφνικά αρχίσει το αυτοκίνητό μου να γλιστρά εκεί δεν βοηθάει το esp?
-
απλα για τα 1600αρια το esp το θεωρω υπερβολη
Τοτε το golf της μανας μου 1.4 90ps τι να πει που εχει ASR
To ΕΣΠ θα επρεπε να ειναι στανταρντ γιατι ολα τα αυτοκινητα εχουν μαζα και υπακουουν στους νομους τις φυσικης.Η μεταβλητη ειναι ο οδηγος
-
Θεωρώ πιο σημαντικό να ξοδεύονται χρήματα ώστε το αυτοκίνητο να έχει καλύτερο στήσιμο παρά ηλεκτρόνικα.
Επίσης καλό θα ήταν τα ηλεκρονικά να ήταν απενεργοποιήσημα και όχι μονίμως ON.
Παρατήρησε κανείς άλλος ότι στη Φ1 φέτος που δεν υπάρχει ESP κάναν αμέσως πιο γρήγορους χρόνους απο πέρισυ;
-
Δεν είπε κανείς να μην ξοδεύονται χρήματα για καλύτερο στήσιμο. Άλλωστε η οδική συμπεριφορά των αυτοκινήτων δεν βελτιώνεται διαρκώς?
Με αυτή τη λογική να μην ξοδεύουν χρήματα για αερόσακους και abs.
Το θέμα δεν είναι ποιος θα κάνει πιο γρήγορα τη διαδρομή Αθήνα - Θεσ/νίκη, Οι δρόμοι δεν είναι πίστες. Το θέμα είναι πως μπορείς να μειώνεις όσο το δυνατόν περισσότερο πιθανότητες δυστυχήματος σε συνθήκες ξαφνικές, όπως είναι η απώλεια πρόσφυσης είτε αυτή προέλθει από είσοδο με μεγαλύτερη ταχύτητα, είτε φταίει ο σκύλος που πετάχτηκε, ο πάγος , το χαλίκι που έπεσε από το φορτηγό κλπ. -
καθε χρονο,οτι και να γινει κανουν πιο γρηγορους χρονους απο περισυ..
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
καθε χρονο,οτι και να γινει κανουν πιο γρηγορους χρονους απο περισυ..Η διαφορα θα ειναι οτι θα χωνονται περισσοτεροι
Υποθετω πως το TC δεν το καταργησανε γιατι αν ειναι ετσι γυρναμε στα χρονια του Sena.Αμα μπορεις οσο εμπειρως και νασαι σανιδωσε μια Φ1 ή προσπαθησε να κανεις καλο χρονο χωρις να χωθεις.Anyway , οτι εχει την δυνατοτητα να μας κρατησει στο δρομο και σοους το θελουμε και μας χρειαζεται.Οσο δεν φερνει ο χρονος τα φερνει η ωρα ή η ρημαδα η στροφη στα 50 μετρα
-
Αν πηγαίνω με 90 και μου πεταχτεί ένας σκύλος, ή σε μια στροφή ανήλια ξαφνικά βρεθώ μπροστά σε κομμάτι πάγου (όπως συνέβη στο πατέρα μου το 92 και βγήκε έξω από το δρόμο ενώ όλη η διαδρομή ήταν στεγνή) ή χώμα ή λάδια και ξαφνικά αρχίσει το αυτοκίνητό μου να γλιστρά εκεί δεν βοηθάει το esp?+απειρο
αλλα,
'Στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα'
Δυστυχως καποιοι δεν μπορουν να καταλαβουν οτι με κανενα τροπο δεν μπορουν να εχω ελεγχο καθε τροχου ανεξαρτητα χωρις ESP.
ΤΕΣΠΑ,να μην λεμε τα ιδια.Οποιος θελει το ξηλωνει...μεχρι να του χρειαστει αλλα...ΓΙΟΚ,οποιος θελει το ενεργοποιει. -
Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι προγραμματισμένα να διορθώνουν τις βλακείες.
...που κάνουμε συνήθως στο δρόμο.
Δεν είναι 'απαραίτητα' και σαφώς δεν πηγαίνεις πιο γρήγορα με αυτά ενεργοποιημένα.
Πάντως όσοι το 'παίζουν' οδηγοί (και δεν είναι) θα στουκάρουν σίγουρα μ' αυτά απενεργοποιημένα. Αν δεν κάνεις μεγάλη βλακεία ΙΣΩΣ να σώσουν το αμάξι.
-
Ο χρήστης kasper έγραψε:
καθε χρονο,οτι και να γινει κανουν πιο γρηγορους χρονους απο περισυ..
Η διαφορα θα ειναι οτι θα χωνονται περισσοτεροι
Υποθετω πως το TC δεν το καταργησανε γιατι αν ειναι ετσι γυρναμε στα χρονια του Sena.Αμα μπορεις οσο εμπειρως και νασαι σανιδωσε μια Φ1 ή προσπαθησε να κανεις καλο χρονο χωρις να χωθεις.off topic.
Έχει καταργηθεί ΚΑΙ το TC (το οποίο δούλευε έτσι κι αλλιώς εντελώς διαφορετικά από τις 'πολιτικές' εκδόσεις). -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι προγραμματισμένα να διορθώνουν τις βλακείες....που κάνουμε συνήθως στο δρόμο.
Δεν είναι 'απαραίτητα' και σαφώς δεν πηγαίνεις πιο γρήγορα με αυτά ενεργοποιημένα.
Πάντως όσοι το 'παίζουν' οδηγοί (και δεν είναι) θα στουκάρουν σίγουρα μ' αυτά απενεργοποιημένα. Αν δεν κάνεις μεγάλη βλακεία ΙΣΩΣ να σώσουν το αμάξι.
Αυτό ακριβώς, τα ηλεκτρονικά δεν είναι τόσο αναγκαία όσο τα παρουσιάζουν (μην ξεχνάμε ότι ουσιαστικά είναι ενα firmware update
πάνω στο ABS, αλλά στο χρεόνουν δεκαπλάσια και βάλε απο όσο τους κοστίζει).Αυτό ισχύει βέβαια για νορμάλ καταστάσεις, όποιος έχει αυτοκίνητο 300+ άλογα και κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους ασφαλώς και τα θέλει.
-
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι προγραμματισμένα να διορθώνουν τις βλακείες.
...που κάνουμε συνήθως στο δρόμο.
Αυτό ακριβώς, τα ηλεκτρονικά δεν είναι τόσο αναγκαία όσο τα παρουσιάζουν (μην ξεχνάμε ότι ουσιαστικά είναι ενα firmware update
πάνω στο ABS, αλλά στο χρεόνουν δεκαπλάσια και βάλε απο όσο τους κοστίζει).Αυτό ισχύει βέβαια για νορμάλ καταστάσεις, όποιος έχει αυτοκίνητο 300+ άλογα και κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους ασφαλώς και τα θέλει.
ABS firmware update?Πως μαθαινουμε αν το αυτοκινητο μας το θελει?
Ηλεκτρονικα βοηθηματα. Για κουλους ή μηπως οχι?