-
Κινδυνεύοντας να θεωρηθώ γραφικός, κομπλεξικός και μ@λ@κ@ς, έχω να πω ότι η Αudi ουδόλως μου φαίνεται ισότιμη των BMW και Mercedes, πάντα μου θυμίζει φτωχό συγγενή στα συγκριτικά.
Είναι αυτό το Audi 80 που μου έχει κάνει κακό...και συμφωνώ ότι λόγω group χάνει σε κύρος. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει τα Audi σώνει και καλά να κοστίζουν παραπάνω.
Υ.Γ. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Audi δεν έχει βγάλει και γ@μώ τα αυτοκίνητα κατά καιρούς. Απλά ότι το σήμα και η γενικότερη ιδέα (που έχω για την εταιρεία) δεν είναι εφάμιλλη των Merc και BMW.
-
Ο χρήστης ΡΗΓΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε:
Παρα του οτι πριν μια εβδομαδα παρηγγειλα το νεο Α4, με χαλαει λιγο που τον ιδιο κινητηρα [ 1.8 tfsi 160 ps ] , τον ¨φορανε¨αλλες τρεις ¨παρακατιανες¨ μαρκες. [VW, SEAT, SKODA.] Σαν αυτοκινητα μπορει να μην εχουν καμμια σχεση με την AUDI, αυτο ομως ειναι ενα μειον. Τωρα για τη BMW, αυτη χανει σε image γιατι κακα τα ψεμματα , και η κουτση Μαρια σημερα εχει BMW. H AUDI παντως πιστευω πως χανει σε ¨μουρη¨γιατι ανηκει σε ομιλο. Σαν αυτοκινητο ομως πιστευω πως δεν εχει να ζηλεψει τιποτα. [Ποιοτητα, αξιοπιστια, στιβαροτητα κτλ.] Επισης πιστευω πως οι μικρες εκδοσεις της BMW [316, 318] ειναι λιγο εως πολυ υπερεκτιμημενες.Γουστάρω τρελούς αφορισμούς.
Από την συγκεκριμένη δημοσίευση θα πέσει σύρμα στα εξής κλαμπ:
1.Φαουβετίστι, σκοντίστι, σεατίστι (ξαναζεσταμένο φαγητό, δεν λέει)- Κουστή-Μαρία Φόρουμ (a.k.a. ΚΜF), για την στηλίτευση του ονόματός της.
Υ.γ. Μόνο BMW έχει η κουτσή μαρία, δεν έχει audi. Κορυφαίο.
-
Ο χρήστης ΡΗΓΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε:
Σαν αυτοκινητα μπορει να μην εχουν καμμια σχεση με την AUDIκαι σε ποιο πλανητη τα ειδες ολα αυτα ειπαμε?
-
Ενδιαφέρον θέμα.
Και οι δύο εταιρίες είναι καταξιωμένες σε αρκετούς τομείς που αφορά customer service and support, μεταπώληση κλπ.
Η BMW έχει καταφέρει να διατηρήσει σταθερά τη πίσω κίνηση στα αυτοκίνητά της και τα μοτέρ της είναι από τα καλύτερα εκεί έξω με συνεχή βραβεία. Μερικά παραδείγματα είναι το μοτέρ της τελευταίας Μ5, το 3λτ μοτέρ της 130i που είναι κατασκευασμένο από μαγνήσιο και αλουμίνιο κάνοντάς το το ελαφρύτερο 6κύλινδρο μοτέρ και βεβαίως το μοτέρ της 335i.
Μεγάλη σημασία έχει και το overall feel του αυτοκινήτου, κυρίως από το feedback του τιμονιού στα οποία η BMW με τον σαφή διαχωρισμό της κίνησης πίσω και τιμονιού μπροστά έχει καταφέρει να φτάσει σε εξαιρετικά επίπεδα.
Από την άλλη, οι επιλογές της Audi για το ηλεκτρικό τιμόνι, έχει αποστειρώσει εντελώς την οδηγική απόλαυση που προσφέρει η BMW. Επίσης τα design της Audi είναι κουτο-ειδές...ενώ της BMW αρκετά πιο ενδιαφέρον με φουσκωμένα φτερά και πρωτοποριακές γραμμές.
Βεβαίως, η Audi έχει το εξαιρετικό και αξιοζήλευτο Quattro, καθώς και το 2.0ΤFSI μοτέρ...και τέλος το φοβερό DSG.
Τέλος, θεωρώ ότι τα Audi είναι γενικότερα πιο ποιοτικά αυτοκίνητα με σημαντικά ανώτερα υλικά από τη BMW.
Συνολικά, έχω αρκετό respect στην Audi, αλλά προτιμώ τη BMW λόγω του ζυγίσματος 50/50 των φοβερών ατμοσφαιρικών (και μη) μοτέρ καθώς και τη πίσω κίνηση.
-
Αν και η AUDI δεν είναι τυχαία εταιρεία και με τεράστια Ιστορία (μεγαλύτερη της BMW κατά 6 έτη παρακαλώ) όσον αφορά το τελικό προϊόν για λόγους που περισσότερο σχετίζονται με την πολιτική του ομίλου έπεται ξεκάθαρα της BMW.
Οι Βαυαροί μην έχοντας τα βαρίδια της AUDI (σασί κινητήρες από το Group κ.α.) έχουν πετύχει τεχνολογικά να προσφέρουν ένα όχημα που κύριο μέλημα του είναι η απόλυτη οδηγική ικανοποίηση. Στην AUDI αν η πολυπλοκότητα και η προσοχή στην λεπτομέρεια δεν λείπει, το σκεπτικό 'Μεταφορά από το Α στο Β' παραμένει κύριο στοιχείο της φιλοσοφίας της εταιρείας.
-
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην Audi δεν τρέχουν το project 50/50 στο βάρος?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην Audi δεν τρέχουν το project 50/50 στο βάρος?Είναι πιο δύσκολο στα μπροστοκίνητα αυτοκίνητα, γιατί όλο το σύστημα κινητήρα/κιβωτίου είναι πιο μπροστά τοποθετημένο. Αν δείς στις BMW (ειδικά τις 4κύλινδρες) ο κινητήρας ξεκινάει από την μέση του χώρου της μηχανής και μπαίνει και ελαφρά μέσα στην καμπίνα....το κιβώτιο είναι στη συνέχειά του.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Κινδυνεύοντας να θεωρηθώ γραφικός, κομπλεξικός και μ@λ@κ@ς, έχω να πω ότι η Αudi ουδόλως μου φαίνεται ισότιμη των BMW και Mercedes, πάντα μου θυμίζει φτωχό συγγενή στα συγκριτικά.Είναι αυτό το Audi 80 που μου έχει κάνει κακό...και συμφωνώ ότι λόγω group χάνει σε κύρος. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει τα Audi σώνει και καλά να κοστίζουν παραπάνω.
Υ.Γ. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Audi δεν έχει βγάλει και γ@μώ τα αυτοκίνητα κατά καιρούς. Απλά ότι το σήμα και η γενικότερη ιδέα (που έχω για την εταιρεία) δεν είναι εφάμιλλη των Merc και BMW.
+1000!!! To καλύτερο πόστ που έχει δημοσιευτεί για αυδι σ'αυτό το θέμα!! Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις ως κ 10000
-
Θεωρω οτι η audi ειναι,αν οχι καλυτερη,ισαξια με την bmw.Μερικα χρονια πριν ο ανταγωνισμος ηταν μεταξυ bmw και mercedes τωρα οχι πλεον.
Η audi εχει και δυνατους κινητηρες αλλα και ομορφα εσωτερικα,της bmw νομιζω οτι ειναι πιο λιτα και με οχι καλη ποιοτητα σε σημειο που να μην δικαιολογουν τα χρηματα που κοστιζουν. -
Ναι, η καημένη η AUDI μοιράζεται τα μοτέρ της με την ταπεινή VW και την SEAT (για θυμίστε μου οι εύκολα αφορίζοντες ποια εταιρεία κοιτάει στα ίσια την BMW στο WTCC με...diesel?) ενώ η BMW έχει την τιμή να μοιράζεται τα μοτέρ της...με την Peugeot....εντάξει... 3 πουλάκια κάθονταν...
Η Audi υπολείπεται σε ορισμένους τομείς της BMW, ενώ σε κάποιους την έχει φτάσει, αν όχι ξεπεράσει. Επίσης είναι πάντα θέμα του ΤΙ θες από ένα αυτοκίνητο. Σε πολλούς ανθρώπους πλέον ένα Audi, κάνει μεγαλύτερη αίσθηση από μια BMW για ένα λόγο...316...Θα μου πεις δεν έχει 16άρια η Audi? Ε, για τη φιλοσοφία της BMW και για το όνομα που θέλει να προβάλλει, αυτά τα 16άρια μοτέρ όσα efficiency dynamics και όσα ευχέλαια και να τα κάνουν, δεν παύουν να είναι ατμο 16άρια που πάνε να σηκώσουν 1,5+ τόννο... Για να συμφωνήσω με πολλούς προλαλήσαντες, BMW από τρίλιτρο και πάνω, μέχρι εκεί πληρώνεις υπερβολικά πολλά τους έλεγχους ποιότητας και τα μονωτικά υλικά...
Η BMW θα αργήσει να χάσει το όνομα και την αίγλη της πολλά χρόνια, πολύ πιθανώς ποτέ, απλά εκεί ψηλά έχει πλέον παρεούλα και την Audi...
-
Ο χρήστης TheRealTopGunZ έγραψε:
Ναι, η καημένη η AUDI μοιράζεται τα μοτέρ της με την ταπεινή VW και την SEAT (για θυμίστε μου οι εύκολα αφορίζοντες ποια εταιρεία κοιτάει στα ίσια την BMW στο WTCC με...diesel?) ενώ η BMW έχει την τιμή να μοιράζεται τα μοτέρ της...με την Peugeot....εντάξει... 3 πουλάκια κάθονταν...Η Audi υπολείπεται σε ορισμένους τομείς της BMW, ενώ σε κάποιους την έχει φτάσει, αν όχι ξεπεράσει. Επίσης είναι πάντα θέμα του ΤΙ θες από ένα αυτοκίνητο. Σε πολλούς ανθρώπους πλέον ένα Audi, κάνει μεγαλύτερη αίσθηση από μια BMW για ένα λόγο...316...Θα μου πεις δεν έχει 16άρια η Audi? Ε, για τη φιλοσοφία της BMW και για το όνομα που θέλει να προβάλλει, αυτά τα 16άρια μοτέρ όσα efficiency dynamics και όσα ευχέλαια και να τα κάνουν, δεν παύουν να είναι ατμο 16άρια που πάνε να σηκώσουν 1,5+ τόννο... Για να συμφωνήσω με πολλούς προλαλήσαντες, BMW από τρίλιτρο και πάνω, μέχρι εκεί πληρώνεις υπερβολικά πολλά τους έλεγχους ποιότητας και τα μονωτικά υλικά...
Η BMW θα αργήσει να χάσει το όνομα και την αίγλη της πολλά χρόνια, πολύ πιθανώς ποτέ, απλά εκεί ψηλά έχει πλέον παρεούλα και την Audi...
Σε κανένα BMW δεν υπάρχει το 1.6Τ. Μόνο στα Μίνι υπάρχει. Συνεπώς, δε μοιράζεται μοτέρ.
Η Audi έχει το βασικό πρόβλημα συνολικής αίσθησης σαν αυτοκίνητο...από το άθλιο ηλεκτρικό τιμόνι που έχει. Επίσης, 1600άρια υπάρχουν και στην Audi...αλλά το βασικό πρόβλημα είναι ότι στην Αθήνα δεν επιτρέπεται το diesel. Να δεις τότε πως θα πούλαγε ένα 318d το οποίο πηγαίνει πολύ καλά. Γενικότερα τα 1600άρια μοτέρ δεν πουλάνε στο εξωτερικό.
Τέλος, η 2λτ 320i με τα 170 άλογα, πηγαίνει πολύ καλύτερα από το παλιό 2.0 FSI Α4.
-
Ευτυχώς, είχα ανησυχήσει.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Σε κανένα BMW δεν υπάρχει το 1.6Τ. Μόνο στα Μίνι υπάρχει. Συνεπώς, δε μοιράζεται μοτέρ.Η Audi έχει το βασικό πρόβλημα συνολικής αίσθησης σαν αυτοκίνητο...από το άθλιο ηλεκτρικό τιμόνι που έχει. Επίσης, 1600άρια υπάρχουν και στην Audi...αλλά το βασικό πρόβλημα είναι ότι στην Αθήνα δεν επιτρέπεται το diesel. Να δεις τότε πως θα πούλαγε ένα 318d το οποίο πηγαίνει πολύ καλά. Γενικότερα τα 1600άρια μοτέρ δεν πουλάνε στο εξωτερικό.
Τέλος, η 2λτ 320i με τα 170 άλογα, πηγαίνει πολύ καλύτερα από το παλιό 2.0 FSI Α4.
Για το μοτέρ απλά πρέπει να περιμένουμε. Εγώ πάντως ξέρω ότι λένε BMW-PSA, όχι MINI-PSA και αυτό είναι που μετράει....
Το είπα για τα 16άρια, εξήγησα ότι η BMW εδώ έπεσε θύμα του ονόματός της, ακούνε BMW, πίσω κίνηση κλπ. και τελικά τα περισσότερα 3άρια για να γυρίσουν πρέπει να μυρίσουν το δίσκο ή να κυκλοφορούν με τελειωμένα λάστιχα. Για τα ντήζελ δε μιλάμε για ανέκδοτο, ο Έλληνας αγοράζει τελειωμένες 316 με τάσια από Γερμανία για να λέει ότι έχει BMW, θα δώσει τα παραπάνω λεφτά που απαιτούνται για το ντήζελ?!?! Απλά η 316 και το 1.6Τ μοτέρ είναι για την BMW ότι και για την Audi το να μοιράζεται μοτέρ με SEAT και SKODA ή ότι ήταν/είναι η Cayenne για την Porsche: περισσότερα φράγκα στην τσέπη.
Όσο για τα 2λιτρα το καλό που τους θέλω είναι ένα αμάξι +15000 και βάλε ευρώ να πηγαίνει καλύτερα...
-
Απλά να πώ 2 πράγματα για το μοτέρ, για να μην μπερδευόμαστε:
-
Το μοτέρ που έχει σχεδιαστεί από την BMW και παράγεται από την PSA και τοποθετείται και στους 2 ομίλους, είναι ΜΟΝΟ για το ΜΙΝΙ και όχι για την BMW. Λογικό να λέει BMW αφού η ΜΙΝΙ ανήκει στο Group.
-
Το συγκεκριμένο μοτέρ είναι τελείως διαφορετικό από το 1.6 της BMW (116/316) και δεν υπάρχει περίπτωση να τοποθετηθεί σε BMW για πολλούς λόγους, με τον κυριότερο ότι δεν έχει σχεδιαστεί για διαμήκη τοποθέτηση.
Αυτά τα λίγα, τα επί του θέματος τα έχω πεί σε άλλο ποστ.
-
-
H Αudi έχει πάρει κεφάλι στην ποιότητα και στο φινίρισμα εδώ και πολύ καιρό τώρα.
Δυστυχώς όμως τα μοντέλα της δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα οδηγικά λόγω των πανάλαφρων και χωρίς αίσθηση τιμονιών της.
Το 2.0 ΤFSi, μπορεί να βάζει φωτιά στο δρόμο αλλά αυτό φτάνει;;Η ΒΜW φτιάχνει αυτοκίνητα που μπορείς ακόμα να τα οδηγείς και μακάρι να συνεχίσει να φτιάχνει. Δεν το λέω λόγω πίσω κίνησης (καημό έχω να δω μια να πηγαίνει όπως της αξίζει) αλλά overall.
Μερικά επίσης είναι και πανέμορφα , όπως η 3άρα η κουπέ, μερικά είναι αισθητικά αίσχη όπως η '1' και η 'Χ3' και άλλα είναι παντελώς αδιάφορα (Χ5)
Γενικά όμως προσπαθούν να δώσουν μια νότα φινέτσαs και δεν πάνε να επιβληθούν με τον 'όγκο' όπως η AUDIΣτα (+) της AUDI ότι δεν την προτιμούν καγκούρια αν εξαιρέσουμε το ΤΤ αλλά δε φταίει η AUDI για αυτό. Στο αντίποδα η BMW χωρίς βεβαίως να φταίνε τα κακόμοιρα τα αυτοκίνητα.
Ψήφισα BMW
-
συνολικά η αίσθηση των ΒΜW 1,3,5 μου αρέσει περισσότερο ακόμα από τα αντίστοιχα AUDI A3,4,6 αλλά είναι γεγονός πως η απόσταση έχει μικρύνει αρκετά, ειδικά για το περίεργο φορολογικό σύστημα της Ελλάδας που μπορείς να αγοράσεις μέχρι 1800cc και όχι diesel. Σε 2 post παραπάνω παιδιά έγραψαν ότι είναι πιο ποιοτικά τα audi ειδικά στο εσωτερικό τους, πράγμα που εγώ πιστεύω ακριβώς το αντίθετο.
Εν κατακλείδι πιστεύω ότι η bmw χρειάζεται συνεργασίες με άλλες εταιρίες αν θέλει να υπάρχει και στο μέλλον. Στο Νεο 4Τ διάβασα ότι σε πολλά σημεία R&D θα συνεργαστεί με την Merc και την GM. Για να δούμε ....
-
bmw και απο μενα..τα αουντι μου αρεσουν αρκετα εμφανισιακα και εχουν πολυ καλα μοτερ ειδικα στις μικρες εκδοσεις σε σχεση με τις μπεμβε ωστοσο επειδη δεν εχω οδηγησει κανενα δεν εχω ολοκληρωμενη αποψη..απο την αλλη τα μπεμβε μου αρεσουν γιατι με ταλεφτα που διαθετω καλυπτουν τα οδηγικα μου στανταρ ειναι ποιοτικα και αξιοπιστα..ειχα μπεεμβε και προσφατα ξαναπηρα γιατι στα λεφτα που διεθετα ηταν η καλυτερη επιλογη για μενα..
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
H Αudi έχει πάρει κεφάλι στην ποιότητα και στο φινίρισμα εδώ και πολύ καιρό τώρα.Και από Mercedes. (βλ. νέα C-Class/A4)
Στα (+) της AUDI ότι δεν την προτιμούν καγκούρια αν εξαιρέσουμε το ΤΤ αλλά δε φταίει η AUDI για αυτό. Στο αντίποδα η BMW χωρίς βεβαίως να φταίνε τα κακόμοιρα τα αυτοκίνητα.
Μακράν 'χειρότερο' κοινό η BMW (πρωταθλητής στον τομέα, η Porsche)
Τέλος, η 2λτ 320i με τα 170 άλογα, πηγαίνει πολύ καλύτερα από το **παλιό **2.0 FSI Α4.
Kαι χειρότερα από το τωρινό-ανταγωνιστικό 18αρι Α4
-
Πιστεύω η συζήτηση περί 'κοινού' της κάθε εταιρίας είναι ανούσια καθώς θεωρώ ότι μια σύγκριση θα ήταν πιο αντικειμενική εάν μιλάγαμε για τεχνολογικά επιτεύγματα, απόλαυση στην οδήγηση, ποιότητα, μεταπώληση και σχεδιασμός. Άλλωστε, ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη.
Αν και το τελευταίο είναι εντελώς υποκειμενικό. Για παράδειγμα εγώ θεωρώ όλα τα Audi 'κουτιά' χωρίς κάποιο τόλμημα στον σχεδιασμό.
Εκεί που υπερέχει η Audi πιστεύω είναι στη ποιότητα. Κλείνεις αυτή τη πόρτα βρε παιδί μου και νομίζεις ότι έκλεισες τη πόρτα του χρηματοκιβωτίου. Σε καμιά BMW δε το έχω δει αυτό. Επίσης, αυτή τη στιγμή η Audi έχει supercar (και της βγάζω το καπέλο), ενώ η BMW όχι (for the time being).
Το θέμα είναι (όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον και έτσι είχα αποφασίσει μεταξύ Α3 1.8ΤFSI vs 120i) ότι κανένα Audi δεν έχει την αίσθηση που έχουν οι BMW. Η χαμηλή θέση οδήγησης, με το ψηλό κεντρικό τούνελ και τον κοντό λεβιέ στη παλάμη σου που έχουν κλασσικά οι BMW, δε το έχει κανένα Audi. Το εκπληκτικό βασικά είναι ότι νιώθεις ότι 'φοράς' το αυτοκίνητο...ενώ στην Audi απλά το οδηγείς. Αυτό συνειδητοποίησα όταν βγήκα από την 1 και μπήκα στο Α3.
Τέλος,
A4, 1.8 TFSI: 1.410kg, 160hp, 0-100: 8.6
BMW 320i: 1.445, 170hp, 0-100: 8.2 -
Ευτυχώς, είχα ανησυχήσει
+1
AUDI vs BMW. Πώς θα κρίνατε συνολικά τις 2 εταιρίες???