-
να μαι και εγω...(εγκαθετος .....!!!!! )
Η AUDI:
εχει κανει πολυ καλα βηματα...και σταθερα...με εχουν εντυπωσιασει δυο της αυτοκινητα...το R8 και το S5...ομως αν δεν με απαταν οι γνωσεις μου το πρωτο το εκαν σε συνεργασια με την Λαμπο και το δευτερο ειδικα για τον κινητηρα το χερακι του το εχει βαλει πρωην τεχνικος της Μ division.
Σεβομαι απεριοριστα την τεχνολογια του Α8 το οποιο και θεωρω καταπληκτικο αλλα αυτο δεν ειναι αρκετο...ειναι μια εταιρια που δεν εχει σαφη προσανατολισμο το Α4 το αποδεικνυει.ενα αυτοκινητο μεγαλο βαρυ με σποραδικες σχεδιαστικες κορωνες φλυαρο και απλα εμενα μου βγαζει ενα ακομα παχουλο Αουντι...
το ιδιο και το Α6...και ΝΑΙ δεν μου αρεσει να εχω τον ιδιο κινητηρα με ενα Skoda και γελαω οταν ενα Α3 εχει το ιδιο κλειδι με το Γκολφ μου...
επειδη θα γινω κουραστικος και ερειστικος αν συνεχισω συνοψιζω
1.Αουντι καλυτερη συναρμογη υλικων/BMW υλικα καλυτερης ποιοτητας.
2.Αουντι αδιαφορη σχεδιαστικα επαναλαμβανομενη με ενα στυλακι 'αυτοκινητο μπουλης' BMW πολυ πιο τολμηρη σχεδιαστικα με χαρακτηρα πιο κομψη και σπορτιφ λογω συγκεκριμενων διαχρονικων στοιχειων οπως διπλα νεφρα διπλα φωτα κλπ...
3.σε κινητηρες η Αουντι ειναι ενα επιπεδο πισω...τα Μ τα λενε ολα...και μην ακουσω περι RS γιατι θα γελασω παλι...
4.για το στησιμο των αναρτησεων ενδεικτικα να αναφερω οτι ημουν κολλημενος σε Α4 TFSi quattro με την 320ι και οσο και να προσπαθουσε δεν απομακρυνοταν.Αν δεν πιστευετε δειτε στο Fifth gear το συγκριτικο 335ι με S5 η στο Τορ Gear το συγκριτικο Μ3/RS4 και τελειωσε...
Σεβομαι την ασφαλεια στους γυαλινους ελληνικους δρομους της quattro αλλα οδηγηστε πρωτα μια 325ιx και μετα ξαναελατε...ΦΟΒΕΡΗ.
δεν μιλαω για τιμονι γιατι λογω πισω κινησης απλα δεν υπαρχει συγκριση...αλλο ενας αξονας να κανει δυο δουλειες και αλλο να κανει μονο μια...ειναι νυστερι...5.After sales/dealers φοβερη διαφορα...ψιλουπεροπτικο υφακι σε Αουντι οταν τους ειπα παλια οτι ημουν αναμεσα απο Α4 και 320ι μου ελεγαν οτι λογω πισω κινησης δεν ειναι ασφαλη...
ο ιδιος εισαγωγεας μου αργησε το Γκολφ ενα μηνα (απο 2 μηνες μου το εφερε σε 3) και δεν εκανε κανενα δωρο αλλα δεν πειραζει ηυελα το αμαξι...
Στη BMW οταν τους ειπα πιο θελω (πριν 2.5 χρονια 320ι Ε90 με πολλα πολλα εξτρα) την ιδια μερα ειδαν οτι εφευγε απο Γερμανια αμαξι για καποια εκθεση αθηνα με τα χαρακτηρισικα που ηθελα συν ηλιοροφη μου το προτειναν το δεχτηκα και λογω αμεσης εξοφλησης τοις μετρητοις και μου το παρεδωσαν ΑΚΡΙΒΩΣ οπως ειχα ορισει σε 8 εργασιμες (ελεγξα και ημερομηνια εκτελωνισμου 6 μερες πριν το παραλαβω)και δωρο την ηλιοροφη μου εκαναν (1200Ε) και τα νικελ σε παραθυρα..αν ομως αυτα δεν ειναι αρκετα να σας πω την προσωπικη εμπειρια μου....
93 σε ηλικια 16 ετων ημουν ερωτευμενος με την Ε36...
μετα επαθα πλακα με την 5αρα...
και οταν μετα απο χρονια πηρα την πρωτη μου μπεμπα...καταλαβα οτι ηταν σαν να ειχε φτιαχτει μονο για μενα...κι ομως την εχουν τοσοι πολλοι!!!αυτο ειναι και το μυστικο τους...ειναι φτιαγμενες με τετειο τροπο που καποιος νομιζει οτι δεν εχουν γινει λαθη...ειναι ολα στη θεση τους οπως πρεπει.εκει που τα περιμενεις...ειναι νυκοκυρεμενα μεσα εξω...
μπαινεις μεσα και το νιωθεις σαν να το γνωριζες απο παντα...
σαν μαρκα εχει μια καθαρη κομψη σπορ γραμμη που ολα τα αλλα ειναι απλα υπερβολικα και φλυαρα...αν μου επιτρεπετε ειναι η BMW ειναι για τα αυτοκινητα ο,τι η Apple για τους υπολογιστες...
φτιαγμενα ΟΛΑ απο το ιδιο εργοστασιο με προσοχη στη λεπτομερεια με μινιμαλιστικο καθαρο design πολυ καλες επιδοσεις και το κυριοτερο με πολιτικη που κερδιζει τους πελατες της...και τους κραταει...
ξερω ατομα που εχουν περασει απο Audi σε BMW το αντιθετο οχι...
συγνωμη αν κουρασα.
-
Το θεμα ειναι καθαρα υποκειμενικο.
Αν καποιος θελει ενα καλο overall πακετο, θα επιλεξει Audi.
Αν επιθυμει οδηγικες συγκινησεις θα επιλεξει BMW.Σιγουρα η Audi εχει κανει αλματωδη βηματα τα τελευταια χρονια με TFSI, quattro, magnetic ride, DSG κ.τ.λ
Αυτο το R8 ειναι φοβερο !!!
Η BMW ομως, οσον αφορα την οδικη συμπεριφορα, ειναι μπροστα.
Τα Audi ειναι καπως ανοστα για τα γουστα μου.
Στην ποιοτητα πιστευω οτι η Audi εχει πλεον περασει μπροστα, ειδικα τα Α4 και Α5 ειναι εκπληκτικα κατασκευασμένα.Η BMW πιστευω οτι παραμενει μπροστα ως φιρμα, οχι ομως τοσο μπροστα οσο στο παρελθον.
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Αν μιλάμε για τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ αίσθηση που αποκομίζει κάποιος από τα αυτοκίνητα τότε δεν υπάρχει καν σύγκριση BMW μακράν (όποιος την αγοράζει μια φορά ΣΠΑΝΙΑ φεύγει από αυτήν)
Συμφωνώ απόλυτα....!!!
Και εγώ και ο πατέρας μου είμασταν αντί-BMW λόγο νοοτροπίας και ύφους ορισμένων οδηγών αλλά και πωλητών. Η κατάσταση πλέον είναι λίγο καλύτερη (ειδικά στους πωλητές)...αλλά μετά από 4 BMW στην οικογένεια, απλά οτιδήποτε άλλο οδηγούμε/δοκιμάζουμε για να αντικαταστήσει μια BMW μας φαίνεται υποδεέστερο...οπότε πάλι σε BMW καταλήγουμε!
Μόνο το Mini μου την γλύτωσε και περασε το τεστ...αλλά ανήκει στο Group.
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
4.για το στησιμο των αναρτησεων ενδεικτικα να αναφερω οτι ημουν κολλημενος σε Α4 TFSi quattro με την 320ι και οσο και να προσπαθουσε δεν απομακρυνοταν.Αν δεν πιστευετε δειτε στο Fifth gear το συγκριτικο 335ι με S5 η στο Τορ Gear το συγκριτικο Μ3/RS4 και τελειωσε...
Σεβομαι την ασφαλεια στους γυαλινους ελληνικους δρομους της quattro αλλα οδηγηστε πρωτα μια 325ιx και μετα ξαναελατε...ΦΟΒΕΡΗ.Μήπως συνατηθήκαμε??
Είχα μια 320ci που λογικά θα θεωρούσε ότι προσπαθούσα και δεν απομακρυνόμουν από Κάστρο μέχρι Αράχωβα αλλά με τα χιονολάστιχα και τα πέδιλα στην οροφή δεν ξεπερνάω τα 150χλμ/ ώρα ΝΟΜΟΣ!!!Προσωπικα νομίζω ότι Α4 TFSI Quattro είναι πιο γρήγορο από 320i...
-
κ γω bmw ψηφισα αλλα πιστευω οτι η audi εχει βγαλει το καλυτερο γερμανικο αυτοκινητο ever (ΙΜΟ)...audi quattro.
p.s: εχω την εντυπωση οτι κ μονο του να τρεχε τοτε χωρις την μουτον...παλι θα κερδιζε -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
4.για το στησιμο των αναρτησεων ενδεικτικα να αναφερω οτι ημουν κολλημενος σε Α4 TFSi quattro με την 320ι και οσο και να προσπαθουσε δεν απομακρυνοταν.
Μάλλον κουλός ο οδηγός του Α4
-
μαλλον κουλος η οτιδηποτε δεν με ενδιαφερει...
προφανως δεν ηξερε τα ορια του αυτοκινητου του...οχι φιλε cpp αυτο που σου λεω εγινε Κερκυρα!!!
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
**προφανως δεν ηξερε τα ορια του αυτοκινητου του... **οχι φιλε cpp αυτο που σου λεω εγινε Κερκυρα!!!
Ή δεν ήξερε να του τα 'επικοινωνήσει' το αυτοκίνητό του! Όλες οι BMW σου 'μαθαίνουν' τα όριά τους...'μιλάει' το μπροστινό μέρος με τις παλάμες σου και ο έλεγχος του πίσω μέρους με το γκάζι είναι ασύγκριτος.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
**προφανως δεν ηξερε τα ορια του αυτοκινητου του... **οχι φιλε cpp αυτο που σου λεω εγινε Κερκυρα!!!
Ή δεν ήξερε να του τα 'επικοινωνήσει' το αυτοκίνητό του! Όλες οι BMW σου 'μαθαίνουν' τα όριά τους...'μιλάει' το μπροστινό μέρος με τις παλάμες σου και ο έλεγχος του πίσω μέρους με το γκάζι είναι ασύγκριτος.
Όταν έχεις 'quattro', όχι απλά σου 'μιλάει', αλλά κανείς δεν ακολουθεί σε ίδια cc :
-
Kόψε κάτι...
-
ή βαλε κατι αν γλυστραει ή βρεχει...
-
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Kόψε κάτι...Όταν έχεις 'quatt', όχι απλά σου 'μιλ', αλλά κανείς δεν ακολουθεί σε ίδια cc :
-
πεντ
-
Το 'Εφτά νομα' σ' ένα δωμά', ποιός να μπορέ' να κλείσει μα'' πότε θα το τραγουδήσετε?
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=g5nzEax87lw
5πολυ καλα τα συμπερασματα σε πιστα με τελειο οδοστρωμα αλλα αν δειτε τους χρονους που'χουν καταγραψει στο Nordschleife δηλαδη RS4 7:58 και M3 8:05 φαινεται οτι σε ενα οχι και τοσο καλοσυντηρημενο οδοστρωμα(οπως ειναι και το ελληνικο για να μην ξεχνιομαστε και που ζουμε ) το οποιο και τις λακουβιτσες του εχει αλλα προπαντως γλιστραει,η τετρακινηση υπερεχει ξεκαθαρα...σε πιστα με τελεια προσφυση ειναι ολα ομορφα και ωραια,αλλα στο δρομο θα πρεπει να σηκωνεις το ποδι σου απο το γκαζι πολυ πιο συχνα με ενα μη τετρακινητο..παιζει βεβαια και ρολο ο παραγοντας οδηγος γιατι το αυτοκινητο που οδηγας δε σε κανει αντιστοιχο οδηγο ετσι απλα,τα χερια παντου χρειαζονται...
επισης κατι αλλο,κατα τη γνωμη μου το rs4 δεν αποτελει αμεσο ανταγωνιστη της m3...τη καινουρια Μ3 θα ανταγωνιστει το επερχομενο rs5 το οποιο και καλυτερο ζυγισμα θα χει απο το rs4(γιατι ως γνωστον τα νεα Α4-Α5 δεν πασχουν απο το κλασικο φαινομενο της audi ο κινητηρας να κρεμεται τερμα μπροστα) και απο αποψη επιδοσεων το twin turbo στον V8 θα διασυρει τον ατμοσφαιρικο κινητηρα οπως το νεο rs6 τη Μ5..οταν βγει λοιπον με το καλο ας γινει η σωστη συγκριση μεταξυ των 2 κουπε και ας ξεχαστει το παραστρατημα της audi να εγκαταλειψει το τουρμπο για χαρη της ατμοσφαιρας,κινηση πολυ λαθος κατα την αποψη μου σε ο,τι αφορα τη φιλοσοφια της εταιρειας....και μετα οταν με διαφορα προγραμματακια το αυτοκινητο θα πηγαινει καμια 600αρια αλογα και οι 'μπεμπες' θα κοιταζουν με τα κυαλια θα υπαρχει παντα η παρηγορια οτι οι κινητηρες τους φτιαχνονται στο ιδιο εργοστασιο με αυτους της F1 -
Εγω δεν ψηφισα.
Αντικειμενικα τις 8εωρω ισα3ιες αλλα ειμαι μπεμβεδακιας 8εωρωντας οτι η πισω κινηση και η αισ8ηση οδηγησης δινουν παντα προβαδισμα στην BMW.
Αν και το 'χαλαρο' στησιμο της 318 (Ε46) που υπαρχει στην οικογενεια με 3ενερωνει λιγο κ προτιμω το GV σε στροφοδιαδρομες που 3ερω.
318 (Ε46 schnitzer) που οδηγω κατα καιρους βρισκεται σε αλλο leage σχετικα με τη δικη μας. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
και ας ξεχαστει το παραστρατημα της audi να εγκαταλειψει το τουρμπο για χαρη της ατμοσφαιρας,κινηση πολυ λαθος κατα την αποψη μου σε ο,τι αφορα τη φιλοσοφια της εταιρειας....Σωστή κίνηση θα έλεγα εγώ, γιατί όχι μόνο απέδειξε ότι μπορεί να κατασκευάσει ένα πολύ καλό ατμοσφαιρικό μοτέρ με δυνατά χαρακτηριστικά λειτουργίας (100ps/lt, υψηλό όριο περιστροφής κτλ...),
αλλά παράλληλα το χρησιμποίησε και σε μοντέλα όπως το....R8. Αυτό λέει πολλά.Ούτε τα τούρμπο εγκατέλειψε, και ούτε πρόκειται...
-
ναι αλλα πιο πολυ κινηση εντυπωσιασμου ειναι ενα μοτερ που βγαζει την ισχυ του στις 8200 παρα ουσιας,αλλωστε ο καθενας παιρνοντας η αγοραζοντας τεχνογνωσια απο αγωνες μπορει να παραγει κατι τετοιο,δεν ειναι καμια καινοτομια,καινοτομια ειναι το 1.4 μοτερ του gt το τουρμπο μεταβλητης γεωμετριας της porsche η υβριδικη τεχνολογια...δε λεω καλο ειναι μια εταιρεια στη γκαμα της να εχει πολλες προτασειςγια ολα τα γουστα και να μην ειναι αυστηρα κολλημενη σε μια φιλοσοφια αλλα πιστευω οτι το rs4 καλο θα ηταν να μην ηταν ατμοσφαιρικο απο τη στιγμη που το προηγουμενο μοντελο ειναι πρακτικα εξισου γρηγορο(στην ευθεια,το στησιμο ειναι αλλη υποθεση) με σαφως μικροτερο κυβισμο και βαρος κινητηρα,οποτε.... καλυτερο κινητηρα!!!!(ας μη μιλησουμε και για το θεμα της βελτιωσης και για το πως δε μπορεις να βελτιωσεις ενα ατμοσφαιρικο μοτερ που στροφαρει στο θεο)οποτε δεν καταλαβαινω το ωφελος του V8 στο rs4περα απο το εντυπωσιακο στροφαρισμα που κανουν κι αλλοι εξισου καλα και οι μηχανες ακομα καλυτερα αν ειναι για να πει και μεις μπορουμε τοτε ναι,αλλα πιστευω οτι αν θελει ακομα και η hyundai μπορει να βγαλει κατι τετοιο...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι αλλα πιο πολυ κινηση εντυπωσιασμου ειναι ενα μοτερ που βγαζει την ισχυ του στις 8200 παρα ουσιας,αλλωστε ο καθενας παιρνοντας η αγοραζοντας τεχνογνωσια απο αγωνες μπορει να παραγει κατι τετοιο.Όχι, όχι...δε συμφωνώ. Εάν οδηγήσεις μοτέρ που εκεί τρελαίνεται θα έλεγες άλλα. Βεβαίως και έχει ουσία...αλλιώς όλα τα μοτέρ θα 'έδιναν' από τις 1000 στροφές.
Έχεις 'μάθει' στο turbo (στο εύκολο)...η ατμόσφαιρα (το δύσκολο) είναι εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.
AUDI vs BMW. Πώς θα κρίνατε συνολικά τις 2 εταιρίες???