να μαι και εγω...(εγκαθετος .....!!!!! )
Η AUDI:
εχει κανει πολυ καλα βηματα...και σταθερα...με εχουν εντυπωσιασει δυο της αυτοκινητα...το R8 και το S5...ομως αν δεν με απαταν οι γνωσεις μου το πρωτο το εκαν σε συνεργασια με την Λαμπο και το δευτερο ειδικα για τον κινητηρα το χερακι του το εχει βαλει πρωην τεχνικος της Μ division.
Σεβομαι απεριοριστα την τεχνολογια του Α8 το οποιο και θεωρω καταπληκτικο αλλα αυτο δεν ειναι αρκετο...
ειναι μια εταιρια που δεν εχει σαφη προσανατολισμο το Α4 το αποδεικνυει.ενα αυτοκινητο μεγαλο βαρυ με σποραδικες σχεδιαστικες κορωνες φλυαρο και απλα εμενα μου βγαζει ενα ακομα παχουλο Αουντι...
το ιδιο και το Α6...
και ΝΑΙ δεν μου αρεσει να εχω τον ιδιο κινητηρα με ενα Skoda και γελαω οταν ενα Α3 εχει το ιδιο κλειδι με το Γκολφ μου...
επειδη θα γινω κουραστικος και ερειστικος αν συνεχισω συνοψιζω
1.Αουντι καλυτερη συναρμογη υλικων/BMW υλικα καλυτερης ποιοτητας.
2.Αουντι αδιαφορη σχεδιαστικα επαναλαμβανομενη με ενα στυλακι 'αυτοκινητο μπουλης' BMW πολυ πιο τολμηρη σχεδιαστικα με χαρακτηρα πιο κομψη και σπορτιφ λογω συγκεκριμενων διαχρονικων στοιχειων οπως διπλα νεφρα διπλα φωτα κλπ...
3.σε κινητηρες η Αουντι ειναι ενα επιπεδο πισω...τα Μ τα λενε ολα...και μην ακουσω περι RS γιατι θα γελασω παλι...
4.για το στησιμο των αναρτησεων ενδεικτικα να αναφερω οτι ημουν κολλημενος σε Α4 TFSi quattro με την 320ι και οσο και να προσπαθουσε δεν απομακρυνοταν.Αν δεν πιστευετε δειτε στο Fifth gear το συγκριτικο 335ι με S5 η στο Τορ Gear το συγκριτικο Μ3/RS4 και τελειωσε...
Σεβομαι την ασφαλεια στους γυαλινους ελληνικους δρομους της quattro αλλα οδηγηστε πρωτα μια 325ιx και μετα ξαναελατε...ΦΟΒΕΡΗ.
δεν μιλαω για τιμονι γιατι λογω πισω κινησης απλα δεν υπαρχει συγκριση...αλλο ενας αξονας να κανει δυο δουλειες και αλλο να κανει μονο μια...ειναι νυστερι...
5.After sales/dealers φοβερη διαφορα...ψιλουπεροπτικο υφακι σε Αουντι οταν τους ειπα παλια οτι ημουν αναμεσα απο Α4 και 320ι μου ελεγαν οτι λογω πισω κινησης δεν ειναι ασφαλη...
ο ιδιος εισαγωγεας μου αργησε το Γκολφ ενα μηνα (απο 2 μηνες μου το εφερε σε 3) και δεν εκανε κανενα δωρο αλλα δεν πειραζει ηυελα το αμαξι...
Στη BMW οταν τους ειπα πιο θελω (πριν 2.5 χρονια 320ι Ε90 με πολλα πολλα εξτρα) την ιδια μερα ειδαν οτι εφευγε απο Γερμανια αμαξι για καποια εκθεση αθηνα με τα χαρακτηρισικα που ηθελα συν ηλιοροφη μου το προτειναν το δεχτηκα και λογω αμεσης εξοφλησης τοις μετρητοις και μου το παρεδωσαν ΑΚΡΙΒΩΣ οπως ειχα ορισει σε 8 εργασιμες (ελεγξα και ημερομηνια εκτελωνισμου 6 μερες πριν το παραλαβω)και δωρο την ηλιοροφη μου εκαναν (1200Ε) και τα νικελ σε παραθυρα..
αν ομως αυτα δεν ειναι αρκετα να σας πω την προσωπικη εμπειρια μου....
93 σε ηλικια 16 ετων ημουν ερωτευμενος με την Ε36...
μετα επαθα πλακα με την 5αρα...
και οταν μετα απο χρονια πηρα την πρωτη μου μπεμπα...καταλαβα οτι ηταν σαν να ειχε φτιαχτει μονο για μενα...κι ομως την εχουν τοσοι πολλοι!!!
αυτο ειναι και το μυστικο τους...ειναι φτιαγμενες με τετειο τροπο που καποιος νομιζει οτι δεν εχουν γινει λαθη...ειναι ολα στη θεση τους οπως πρεπει.εκει που τα περιμενεις...ειναι νυκοκυρεμενα μεσα εξω...
μπαινεις μεσα και το νιωθεις σαν να το γνωριζες απο παντα...
σαν μαρκα εχει μια καθαρη κομψη σπορ γραμμη που ολα τα αλλα ειναι απλα υπερβολικα και φλυαρα...
αν μου επιτρεπετε ειναι η BMW ειναι για τα αυτοκινητα ο,τι η Apple για τους υπολογιστες...
φτιαγμενα ΟΛΑ απο το ιδιο εργοστασιο με προσοχη στη λεπτομερεια με μινιμαλιστικο καθαρο design πολυ καλες επιδοσεις και το κυριοτερο με πολιτικη που κερδιζει τους πελατες της...και τους κραταει...
ξερω ατομα που εχουν περασει απο Audi σε BMW το αντιθετο οχι...
συγνωμη αν κουρασα.