-
Μόλις σήμερα διαπίστωσα ότι αν σβήσω το αυτοκίνητο ενώ πρώτα έχω απενεργοποιήσει τον κλιματισμό (χωρίς ενεργο το auto), όταν το ξαναβάλω εμπρός τότε ΔΕΝ δουλεύει ο ανεμιστήρας αυτόματα όπως περιέγραψα παλαιότερα, παρά τη ζέστη που έχει στο εσωτερικό.
Αν σβήσω τη μηχανη ενώ είχα απενεργοποιήσει τον κλιματισμό με auto, τότε όταν το ξαναβάλω μπρος δουλεύει αυτόματα ο ανεμιστήρας χωρίς κλιματισμό. Πάντα σε περίπτωση που έχει ζέστη στο εσωτερικό.Εν ολίγοις, για το αν θα ξεκινήσει αυτόματα ο ανεμιστήρας βάζοντας μπρος τη μηχανή, παίζει ρόλο αν το auto στον κλιματισμό ήταν ενεργο ή όχι την τελευταία φορά χρήσης του.
Προφανώς πρόκειται για κάποιο Bug.
Δε με πειράζει ιδιαίτερα απλά είναι λίγο ενοχλητικό όταν μπαίνω στο αυτοκίνητο τώρα το καλοκαίρι που το βλέπει ο ήλιος να ξεκινάει ο ανεμιστήρας στο full. Φαίνεται ότι ο αρχιτέκτονας του συστήματος έχει θεωρήσει ότι αν έχει ζέστη στο εσωτερικό πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις κλιματισμό η ανεμιστήρα. Το παράθυρο δε παίζει ως μια απο τις επιλογές του!Όσο για την κατανάλωση: μετά το τέλος των διακοπών μου σε νησί των Κυκλάδων με ανηφόρες, κατηφόρες, προσπεράσεις χωματόδρομους, δυνατούς αέρηδες, ενίοτε δρόμους με κίνηση κλπ έγραψε μέση κατανάλωση 8,7 λίτρα. Δεν ξέρω αν είναι καλή η κακή. ¨Εχω και μόνο 3000 χιλιόμετρα.
Δεν έχω κάνει ακόμα μεγάλο ταξίδι στην εθνική για να δώ εκεί μέσες καταναλώσεις. Πάντως βλέπω ότι οι καλύτερες καταναλώσεις που κάνω είναι στην αττική οδό με ταχύτητα 120-130χλμ που γράφει από 5-6 λιτρα. -
Καλημέρα ,
Την ώρα που κλείνουμε το διακόπτη το αυτοκίνητο κρατά στη μνήμη του τις ρυθμίσεις που είχε στο κλείσιμο (συμβαίνει και στο ραδιόφωνο) οπότε μάλλον είναι από αυτό ή θα πρέπει να μπείς στις ρυθμίσεις αυτοκινήτου που από εκεί μπορείς να διαχειριστείς κάποια πράγματα (κλιματισμό,φώτα κλπ.) .Δοκίμασέ το και μάλλον θα βρείς άκρη,φαντάζομαι ότι δεν είναι bug.
Όσον αφορά την κατανάλωση νομίζω ότι είναι ικανοποιητική και θα δείς ότι στην πορεία θα βελτιωθεί λίγο με τα χιλιόμετρα.Εγώ σήμερα έχω 18,500 km -
Έχω κάνει μέχρι σήμερα περίπου 6000χλμ και η κατανάλωση είναι περίπου στα 8,1l/100km. Από τα χιλιόμετρα αυτά τα 1500 είναι μέσα στην πόλη και τα υπόλοιπα ημιαστικά ως επί το πλείστον. Τις χαμηλότερες καταναλώσεις τις έχει στην εθνική με 5η και 100-110km/h (περίπου 6-7l/100km). Πάντως ο μετρητής της κατανάλωσης είναι αρκετά αξιόπιστος. Τον έχω συγκρίνει με υπολογισμό από γέμισμα σε γέμισμα και όντως δεν αποκλίνει.
-
Ο χρήστης MonteCristo έγραψε:
Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, εγώ πλέον τον ακούω. Όχι πως ο κινητπήρας είναι θορυβώδης, αλλά σιγά - σιγά τον συνήθισα και επιπλέον, νομίζω πως σταδιακά με τα χιλιόμετρα 'λύνεται' και δεν είναι τόσο ήσυχος όσο στην αρχή.Λοιπόν άφησα τα παιδιά, τη γυναίκα και την πεθερά έξω από το αυτοκίνητο και το πήγα βόλτα μόνος μου. Ε λοιπόν έχεις δίκιο! Μόλις τους έβγαλα έξω τον συνήθισα και εγώ τον κινητήρα. Τον ακούω μια χαρά. Μόλις όμως τους ξαναβάζω μέσα τον χάνω πάλι. Θα ρωτούσα πάλι τι φταίει αλλά μάλλον υποψιάζομαι...
Λοιπόν για να σοβαρευτώ λίγο. Μετά από 7500 χλμ. όλα είναι άψογα. Με ανέβασε Μακεδονία και στο καπάκι κατέβηκα Λακωνία (βλ. διακοπές) και το κατα-ευχαριστήθηκα.
Μιά ερώτηση: Ξέρω ότι το πρώτο service είναι στα 30.000 χλμ. ή μόλις χρονίσει. Ξέρω και διαβάζω καλά στο manual ή θέλει και καμιά αλλαγούλα τα λαδάκια και το φίλτρο για φρεσκάρισμα πιο πριν;
-
Καλημέρα στους φίλους!
Σε μένα μου ανέφεραν τα 30.000 χλμ. ή μόλις χρονίσει. Τίποτα περισσότερο. Ούτε το manual γράφει κάτι άλλο.
Αν έχει κανείς κάποια άλλη πληροφόρηση ας μας πει.Προσεχώς θα βάλω aftermarket αισθητήρες cobra με opel bus can (όπισθεν μόνο και βαμμένους στο χρώμα αυτοκινήτου) οι οποίοι συνεργάζονται με το flexfix. Έχουν κουμπάκι απενεργοποίησης για όταν είναι ανοιχτό το flexfix. Όποιος ενδιαφέρεται μπορώ να σας δώσω πληροφορίες. Κόστος 170 ευρώ με ΦΠΑ.
Εισέπραξα και τις πρώτες μου γρατζουνιές στο πλοίο στην επιστροφή των διακοπών από κάποιον απρόσεχτο περαστικό που δεν είδα φυσικά όταν το έκανε. Αυτό το ταξίδι με το πλοίο, χρόνια τώρα με αγχώνει. Τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα στους 10-15 πόντους απόσταση! Ούτε να βγείς/μπεις δε μπορείς. Έγινε η καρδιά μου περιβόλι όταν το είδα. Ξέρει κανείς πως μπορώ να το διορθώσω με μικρό κόστος; Δεν έχει βαθούλωμα, ίσα ίσα η χαραγή. Νόμιζα μάλιστα ότι πλένοντας το θα φύγει ... αλλά τίποτα.
Varavas από καταναλώσεις πως πήγες; κλιματιστικό ανοιχτό/κλειστό; Νομίζω παίζει ρόλο στις καταναλώσεις.
Πάντως παρότι τα 400 λίτρα πορτμπαγκάζ κάποιοι τα θεωρούν λίγα, εμένα με βόλεψαν αφάνταστα στις διακοπές και μου φάνηκαν υπεραρκετά. Μάλιστα έπαιρνε κι άλλο! Με 2 παιδιά και 1 καρότσι όχι μικρό. Αξιοποίησα πλήρως τον κάτω χώρο. Έφερα όλο τον αγρόκηπο και τα ζαρζαβατικά της Πάρου! Ίσως βοήθησε και η έλλειψη ρεζέρβας για την οποία όμως θα κοιτάξω κάποια στιγμή να βάλω aftermarket πάντα. Ο χώρος υπάρχει για μια μικρή.
Οφείλω να ομολογήσω πάντως ότι το αυτοκίνητο τραβούσε τα βλέμματα όπου και αν πήγα. Κυρίως λόγω των πορτών και του flexfix.
-
Καλημέρα ,
Στις 15.000km πρώτη αλλαγή λαδιών (σερβις στα 30,000) φίλτρου και γενικός έλεγχος κόστος 58 ευρόπουλα ,απλή και γρήγορη διαδικασία -
Ο χρήστης nikgl έγραψε:
Varavas από καταναλώσεις πως πήγες; κλιματιστικό ανοιχτό/κλειστό; Νομίζω παίζει ρόλο στις καταναλώσειςTo κλιματιστικό πάιζει ρόλο στην κατανάλωση. Δυστυχώς δεν έχω μετρήσει πόσο καθώς δεν το χρησιμοποιώ συχνά. Ρόλο σημαντικό πάιζει ο τρόπος οδήγησης. Αν δηλ. οδηγείς επιθετικά ή συντηρητικά. Εγώ είμαι συντηρητικούρα καθώς δεν χρησιμοποιώ αυτοκίνητο συχνά μόνος μου. Τις περισσότερες φορές ταξιδεύουμε οικογενειακώς οπότε δεν το πατάω.
Για τη γρατζουνιά μην ανησυχείς. Όλο και κάποια αλοιφή θα την εξαφανίζει.
Όσο για την αισθητική και τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου τι να πω; Αυτό είναι που με κέρδισε και ακόμα δεν έχω δει ομορφότερο στην κατηγορία του. Αυτό όμως είναι σχετικό με το γούστο του καθένα.
Καλημέρα. Στις 15.000km πρώτη αλλαγή λαδιών (σερβις στα 30,000) φίλτρου και γενικός έλεγχος κόστος 58 ευρόπουλα ,απλή και γρήγορη διαδικασία
Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης nikgl έγραψε:
Ερώτηση προς όλους: Όταν μπαίνω στο αυτοκίνητο και το έχει δει ο ήλιος με παράλληλη ανάπτυξη εσωτερικής θερμοκρασίας, ξεκινάει αυτόματα ο ανεμιστήρας σχεδόν στο full. Χωρίς το ερκοντισιον να είναι αναμένο. Στη συνέχεια πέφτει. Τα led έντασης του ανεμιστήρα είναι σβηστά. Αν ρυθμίσω εγώ τον ανεμιστήρα χειροκίνητα στο χαμηλότερο δυνατό τότε τα led ενεργοποιούνται και μπορώ και να το σβήσω εντελώς. Συμβαίνει και σε σας;
Έχω αυτόματο κλιματισμό λόγω cosmo.Καλησπέρα και απο μένα,
Και εγώ που έχω το Cosmo δεν έχω αυτό το πρόβλημα αλλά όμως δές στις ρυθμίσεις σου έχει επιλογές όταν βάζεις μπρος το αμάξι αν θα δουλεύει ο κλιματισμός ή όχι ή να δουλεύει όπως πριν σβήσει την μηχανή σου.
-
Μια ερώτηση αν ξέρει κανείς.
Κάπου είχα διαβάσει οτι όταν ταξιδεύει σε σκοτεινούς επαρχιακούς δρόμους το αμάξι ανάβει αυτόματα την μεγάλη σκάλα στα φώτα και όταν έρχεται αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα ή έχεις προπορευόμενο όχημα επανέρχονται στα κανονικά φώτα. Στο manual λεεί οτι κάνεις μια διαδικασία με το μοχλό που ανάβεις τα μεγάλα για να το ενεργοποιήσεις και απενεργοποιήσεις ώς λειτουργία αλλά δεν το έχω καταφέρει να το πετύχω να γίνεται έχει κανείς καμια ιδέα ???
Επίσης μια δεύτερη ερώτηση μου είναι
Τα φώτα του τα έχει αλλάξει κανείς σας νομίζω οτι αυτά φώτα με τον άσπρο φωτισμό φωτίζουν καλύτερα και πιο ξεκούραστα στο δρόμο έχει κάνει κανείς κάποια κίνηση αλλαγής ?
Τρίτη και τελευταία ερώτηση.
Σε κάποιο έξτρα που έβαλα νομίζω στο ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΠΡΙΖ έιχε ένα addon για κάποιους αισθητήρες πίεσης ελαστικών το έχει κανείς αυτό πώς λειτουργεί ? Είχα διαβάσει οτι κανονικά πρέπει να εμφανίζει ένα αμαξάκι και να δείχνει την πίεση σε κάθε ελαστικό σε μένα δεν γίνεται αυτό κάν.
Εν αναμονή απάντησης σας,
Σταύρος
-
Το θερμοανακλαστικό παρμπριζ είναι μια αυτόνομη παροχή και δε συνοδεύεται με κάτι άλλο απ'όσο θυμάμαι αλλά και απο το τσεκάρισμα που έκανα από το διαμορφωτή στο opel.gr
To hill start assist - υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα - έχει σαν επιπλέον option τον έλεγχο πίεσης ελαστικών. Διάβασε σχετικά και http://motoring-news.com/vauxhall/new-vauxhall-meriva-in-detail/.Deflation Detection System (DDS) – option offered in conjunction with HSA. This function warns the driver of any loss of pressure in the tyres. The ESC wheel speed sensors detect any change in the radius of the tyre due to deflation as the rotational speed signal will be altered. The driver is then alerted by a warning display.
Όσο για την αυτόματη αλλαγή σκάλας στα φώτα, μόνο στο AFL του insignia φαίνεται να διατίθεται http://www.opel.gr/vehicles/modela-opel/aftokinita/insignia-4-porto/kiria-simia/safety.html και όχι στου meriva http://www.opel.gr/vehicles/modela-opel/aftokinita/meriva-ng/highlights/safety.html. Εκτός να βαριόντουσαν να το συμπληρώσουν. Πάντως σε κάθε περίπτωση αυτό υπάρχει όταν έχεις αγοράσει το AFL (Προσαρμοζόμενος Εμπρόσθιος Φωτισμός). Το έχεις;
Καμιά φορά οι πωλητές δεν ξέρουν με ακρίβεια τα έξτρα.
Σε μένα για παράδειγμα, είπαν ότι υπάρχει η δυνατότητα για ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, πράγμα που φυσικά δε γινόνταν. -
Εχεις δίκιο στο Hill Start assist ειναι αυτό το extra απο εκεί το έχω.
Για τα AFL το έχω ναι!!! Αλλα δεν κάνει αυτό η τουλάχιστον δεν το έχω βρεί πως το κάνει
Μεγάλη Σκάλα με Υποστήριξη (οποιαδήποτε ταχύτητα):
Αλλάζει αυτόματα από μεγάλη σε μεσαία σκάλα μόλις ανιχνεύσει αντίθετα ερχόμενα ή προπορευόμενα οχήματα. -
Για τον αισθητήρα, απο αυτα που διαβάζω συμπεραίνω οτι δε σου δείχνει πίεση ελαστικων αλλά οτι αν διαπιστώσει αλλαγή στήι ακτίνα του ελαστικού τότε υποθετει οτι έχει μειωθεί η πίεσή τους και βγάζει σχετικό μήνυμα. Το να εδειχνε την πίεση θα ήταν πραγματικά πολύ υψηλή τεχνολογία.
-
Ναι απλά σε κάτι εξωτερικούς που κυκλοφορούν στο εμπόριο γίνεται να δίχνει την πίεση τώρα όμως έχω ακούσει και το άλλο έτσι σε κάποιος σε αλλά μοντέλα εβγαζε προβλήματα αυτη η λειτουργεία όταν ζεστενόντουσαν τα λάστιχα και στην πορία τα απενεργοποιούσαν οπότε μπορεί να παίζει και κάτι τέτοιο.
Δέν ξέρω
-
ανακάλυψα ένα νέο forum για το αμαξάκι μας
-
Ευχαριστώ για την επισήμανση! Ήδη έκανα λογαριασμό.
-
Ο χρήστης smarag έγραψε:
Ναι απλά σε κάτι εξωτερικούς που κυκλοφορούν στο εμπόριο γίνεται να δίχνει την πίεση τώρα όμως έχω ακούσει και το άλλο έτσι σε κάποιος σε αλλά μοντέλα εβγαζε προβλήματα αυτη η λειτουργεία όταν ζεστενόντουσαν τα λάστιχα και στην πορία τα απενεργοποιούσαν οπότε μπορεί να παίζει και κάτι τέτοιο.Δέν ξέρω
Εγώ πάντως σε ένα vectra 1.6cosmo που είχα πριν 4 χρόνια είχε δείκτη πίεσης ελαστικών ο οποίος δούλευε κανονικά δείχνοντας την ακριβή πίεση με μόνο θέμα όταν άλλαζες τις ρόδες (μπρος-πίσω) απορυθμίζονταν και έπρεπε να ρυθμιστούν στο συνεργείο.
-
και εγώ είχα διαβάσει οτι εμφανίζει ένα αυτοκινητάκι στην οθόνη και δίχνει την πίεση σε κάθε ελαστικό αλλά όταν πάω σε αυτό το μενού μόνο RESET κάνει και τίποτα περισσότερο
-
Καλημέρα σε όλους
Είμαι έτοιμος να μπώ και εγώ στο club κατόχων meriva (αυτήν την περίοδο εκτελωνίζεται το δικό μου).
Επειδή έχω αρχίζει έρευνα για τα λοιπά αξεσουάρ που θα βάλω, θέλω να θέσω ερωτήσεις για σχάρα οροφής αλουμινίου.
1)Έχετε αγοράσει και εαν ναι απο πού και πόσο κόστισε ?
2) Πόσο είναι το μήκος της μπάρας ?
Ευχαριστώ -
Καλως ήρθες!!!
-
Ο χρήστης bolinari έγραψε:
Καλημέρα σε όλους
Είμαι έτοιμος να μπώ και εγώ στο club κατόχων meriva (αυτήν την περίοδο εκτελωνίζεται το δικό μου).
Επειδή έχω αρχίζει έρευνα για τα λοιπά αξεσουάρ που θα βάλω, θέλω να θέσω ερωτήσεις για σχάρα οροφής αλουμινίου.
1)Έχετε αγοράσει και εαν ναι απο πού και πόσο κόστισε ?
2) Πόσο είναι το μήκος της μπάρας ?
Ευχαριστώδες σε thule και mont blanc. απο το μοντέλο σου, σου λένε τι υπάρχει. επίσης οι δευτερες έχουν τύπο που δε χρειάζεται εργαλεια για βαλε βγάλε.
πολυ σημαντικό και πολυ γρηγορο.....
Opel Meriva 2010